Grønland – Explorer Cruise i Diskobugten og Uummannaq fjordsystemet

Unikt cruise med en perlerække af arktiske highlights i Diskobugten og Uummannaq fjordsystemet.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

I Nordgrønland venter en sublim rundrejse for dig, der har masser af appetit på natur- og kulturoplevelser, og som elsker at sejle, observere dyreliv og vandre kortere ture.

Topas har på denne tur prioriteret at besejle og besøge farvande, landskaber og en række byer og bygder, som normalt er svært tilgængelige på de fleste grønlandsrejser.

Rejsen tager dig godt rundt i Diskobugtens smukke arktiske natur. Primært skal du opleve den nordlige del af Diskobugten samt det legendariske Uummannaq fjordsystem, der er kendt for sine mange øer, fjorde og gletsjere. Blandt højdepunkterne er gigantiske isbjerge, hvaler, sæler, arktisk fugleliv og gletsjere. Tilmed får du et interessant indblik i grønlandsk hverdagsliv i en række byer og bygder. Sejladser og vandreture tager dig rundt i Grønlands uberørte og unikke landskab til vands og til lands.

Du kan se frem til at besøge Ilulissat og måbe over isbjergene ved udmundingen af den verdensberømte og UNESCO-fredede Kangia Isfjord, vildmarkslodgen ’Glacier Lodge Eqi’, opleve bygdelivet i bl.a. Saqqaq og bylivet i Qeqertarsuaq, Uummannaq og Ilulissat. Kort sagt venter dig natur, vildmark, kultur i byer og bygder – Grønland.

Glæd dig til

  • En række spektakulære sejladser i Diskobugten og i Uummannnaq fjordsystemet
  • Alle overnatningssteder har direkte udsigt til natur som basaltfjelde, isfjord, gletsjere og ødemark
  • Vandretur til kanten af den gamle morænekant ved Eqi gletsjeren med udsigt ind over bræen
  • Besøg ved Hannibal Fenckers hus i den smukke bygd Saqqaq på Nugssuaq halvøen
  • Uforglemmelige vandreture i Nordgrønlands smukke arktiske natur
  • Oplev et arktisk dyreliv med hvaler, sæler, arktisk fugleliv, snehare og måske polarræv?
  • Oplev den grønlandske dagligdag på nært hold i Qeqertarsuaq, Uummannaq, Saqqaq og Ilulissat
  • Nyd velsmagende måltider fra friske grønlandske råvarer fra fjeld & hav

Vores Grønland

Topas har i mange år arrangeret rejser til Grønland og har tæt kontakt til samarbejdspartnere. Gå på opdagelse i vores Grønland, se hvilke oplevelser vi anbefaler og få gode rejsetips.

Program

Dag 1-2. Ankomst til Qeqertarsuaq på Diskoøen via Kangerlussuaq og Ilulissat
Umiddelbart efter ankomst til Ilulissat krydser vi Diskobugten og sejler til Qeqertarsuaq på Diskoøen og indkvarteres på Hotel Disko Island. På øen er der bl.a. mulighed for flotte vandreture.

Dag 3. Sejlads fra Diskoøen til Uummannaq
Sejlads fra Diskoøen til Uummannaq. Vi har en lang og fantastisk sejlads foran os i dag. Hvis vejret tillader det, sejler vi vest om Diskoøen, runder spidsen af Nuussuaq halvøen og ankommer til Uummannaq.

Dag 4-5. Udforskning af Uummannaq fjordsystemet
Vi bruger formiddagen på at opleve byen Uummannaq under ’det hjerteformede fjeld’. Efter frokost sejler vi ud på opdagelse i Uummannaq fjordsystem, hvor de næste par dage står på gletsjere, fjelde og bygder.

Dag 6. Sejlads fra Uummannaq til bygden Saqqaq og videre til Glacier Lodge Eqi
Vi runder Nuussuaq halvøen i vest og sejler ned gennem 'Vaigat', det flotte farvand mellem Diskoøen og Nuussuaq halvøen, til bygden Saqqaq, hvor vi går en bygdevandring forbi Hannibal Fenckers Hus. Sejladsen fortsætter til Glacier Lodge Eqi, hvor vi skal overnatte med udsigt til den imponerende Eqi gletsjer.

Dag 7. Eqi og vandretur til randmorænen og gletsjerfronten 
Der er mulighed for at vandre med til deltaet nogle kilometer fra lodgen, eller blive ved lodgen og nyde de imponerende omgivelser.

Dag 8. Ilulissat, kultur & natur – vandring i UNESCO-fredningen til Sermermiut og Isfjorden
Fra lodgen vandrer vi til kanten af randmorænen og nyder den eminente udsigt til gletsjeren. Om eftermiddagen sejler vi til Ilulissat og indkvarteres på Hotel Icefiord.

Dag 9. Ilulissat, kultur & natur – vandring i UNESCO-fredningen til Sermermiut og Isfjorden
Vandretur til den historiske boplads Sermermiut, der er flot beliggende ned til Kangia Isfjorden. Byrundtur og kulturvandring i Ilulissat med mulighed for museumsbesøg på egen hånd efterfølgende.

Dag 10. Ilulissat — Danmark via Kangerlussuaq
Efter en rundrejse fyldt med arktiske højdepunkter i Diskobugten og Uummannaq distriktet flyver vi fra Ilulissat til Kangerlussuaq og derfra videre til København.

Se det detaljerede dagsprogram her

Rundrejser med Topas

Hos Topas har vi lavet vores egen fortolkning af den klassiske rundrejse. Læs mere om hvad vi gør for at give dig det bedste eventyr samt vores udvalg af rejser i denne kategori.

Prisen inkluderer

  • Grupperejse med Topas turleder og aktiviteter jf. program
  • Flyrejse fra København – Grønland t/r
  • Indenrigsflyvninger Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
  • Alle transfers i Ilulissat mellem lufthavn, skib og hotel
  • Alle de mange spektakulære sejladser i forbindelse med rundrejsen
  • Alle overnatninger (se særskilt afsnit vedr. overnatninger)
  • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
  • Bagagetransport mellem skib og overnatningssteder (turlederen hjælper ved Eqi om nødvendigt)
  • Afskedsmiddag i Ilulissat - ekskl. drikkevarer
  • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

  • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
  • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn fra ca. DKK 150,- pr. måltid)
  • Entré til museer og lignende i Qeqertarsuaq, Uummannaq og Ilulissat
  • Rejse- og evt. afbestillingsforsikring
  • Enkeltværelsestillæg, 2.000 DKK. Kun muligt på hotellerne i Qeqertarsuaq og Ilulissat (4 nætter i alt)

Værd at bemærke når du skal på denne rejse!

Rejsens deltagerantal: Rejsen vil blive gennemført med mellem 8 -12 deltagere + 1 Topas turleder

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

  • Sværhedsgraden på rejsen
  • Sejladserne
  • Overnatningsstederne


Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord.

Dag 1. København - Qeqertarsuaq på Diskoøen via Kangerlussuaq og Ilulissat.

Vi flyver fra København til Ilulissat via Kangerlussuaq. Kort efter ankomst til Ilulissat sejler vi videre til byen Qeqertarsuaq, der er smukt beliggende på sydenden af Diskoøen. Undervejs på sejladsen kan vi se Diskoøens fantastiske basaltfjelde blive tydeligere og tydeligere, efterhånden som vi nærmer os. På sejladserne på Diskobugten er der ofte virkelig gode muligheder for at opleve pukkelhvaler - så det er om at holde udkig!

Vi skal overnatte på Hotel Disko Island de næste to nætter. Hotellet består af en række huse, der er centralt placeret i byen med få minutters gang til butikken, Kongebroen m.m. Efter ankomst gør vi status på tiden og friskheden i gruppen (mange har sikkert en lang rejsedag bag sig) og vurderer, om vi skal gå en tur ud til "Udkiggen" syd for byen (turen tager ca. 2 timer t/r). Qaqqaliaq, som er det grønlandske ord for udkiggen, har historisk været brugt som et vigtigt sted at spotte hvaler fra. Den dag i dag er det et godt sted at se grønlandshvaler om vinteren/foråret og pukkelhvaler om sommeren.

Aftensmaden spiser vi sammen på byens restaurant.

-/-/A

Dag 2. Diskoøen – vandring til søjlebasalten ved Kuannit

Vi har hele dagen til vores rådighed på Diskoøen, som er den største grønlandske ø, på størrelse med Sjælland. Her bor godt 1.000 mennesker i Qeqertarsuaq og ca. 10 mennesker i bygden Kangerluk, der ligger en dagsrejse på hundeslæde fra Qeqertarsuaq (eller et par timer i jolle om sommeren). Resten af øen består af ubeboet vildmark i form af fjelde, dale og permanente iskapper på toppen af basaltfjeldene.

Turlederen vil lede en ca. 3 timers vandretur t/r ud til området Kuannit, der ligger ved kysten nord for Qeqertarsuaq. Kuannit er et helt særligt sted af flere årsager: dels er der nogle meget flotte basaltformationer og strukturer skabt af sprøjtende lava for millioner af år siden, og dels er området meget frodigt og nærmest neon-grønt af mosser og store flotte kvanplanter. Vi nyder madpakkerne, liggende i lyngen med udsigt over Diskobugten — og måske en hval eller to!

Vi vil forsøge at sætte et besøg i stand på Arktisk Station, der er en forskningsstation under Københavns Universitet, under forudsætning af at det kan passes ind i deres pressede sommerprogram med gæstestuderende, forskere m.m.

M/F/-

Dag 3. Sejlads fra Qeqertarsuaq på Diskoøen til Uummannaq

I dag skal vi på en sejlads, som bringer os forbi en række interessante kyststrækninger og steder langt fra de normale sejlruter. Turen kommer til at tage hele dagen, så vi stævner ud tidlig morgen.

Hvis vejret er til det, sejler vi vest om Diskoøen til Uummannaq nord for Nuussuaq-halvøen, som er vores bestemmelsessted i dag - ca. 460 km nord for Polarcirklen. Vi passerer Diskofjord, Mellemfjord og Nordfjord, i nævnte rækkefølge, og sejler indenom Hareøen for at runde spidsen af Nuussuaq-halvøen. Herefter følger vi nordkysten forbi bygderne Niaqornat og Qaarsut, inden vi anløber byen Uummannaq på øen af samme navn sidst på eftermiddagen/først på aftenen.

Efter en velfortjent aftensmad, skal vi selvfølgelig en lille tur rundt i byen og skue ud over Uummannaq fjordsystemet, som vi skal cruise rundt i de næste par dage.
M/F/A

Dag 4 og Dag 5. Uummannaq og Uummannaq fjordsystemet

De næste par dage skal vi cruise rundt og gå på opdagelse i det fantastiske fjordsystem ved Uummannaq. Vi skal se nogle af de ca. 10 store gletsjere i området, der kælver Indlandsis i havet i rå mængder. Især 'Store Gletsjer' eller 'Store Qarajaq' på grønlandsk er vildt imponerende.

Vi sejler mellem øer og halvøer, besøger nogle af områdets bygder, og holder som altid udkig efter hvaler og sæler på vores vej. Vi har ingen 'bagkant' disse dage – vi skal bare udforske, nyde og opleve dette pragtfulde grønlandske naturområde.

M/F/A

Dag 6. Sejlads fra Uummannaq til bygden Saqqaq og videre til Glaicer Lodge Eqi

Efter nogle oplevelsesrige dage i Ummannaq distriktet, skal vi nu sydover igen. Vi følger i første omgang Nuussuaq-halvøen mod vest, runder spidsen mod syd og sejler ned gennem 'Vaigat', hvor vi har forrygende udsigter til høje fjelde på både styrbords- og bagbords side ved hhv. Diskoøen og Nuussuaq.

Ud på eftermiddagen engang anløber vi den smukke bygd Saqqaq. Vi går en kort bygdevandring forbi Hannibal Fenckers Hus inden sejladsen fortsætter mod Eqi.

Nu sejler vi stik øst mod bygden Qeqertaq. Herfra vil vi forsøge at sejle gennem 'Torssukatak' nord om Arve Prinsens Ejland og ned til Eqi Glacier Lodge.

I bunden af Torsukattak ligger den meget store bræ 'Sermeq Avangnardleq' og kælver is i havet. Hvis området er for pakket med is til at vi kan komme igennem, sejler vi syd om Arve Prinsens Ejland i stedet. Fremme ved Eqi nærmer vi os gletsjeren Eqip Sermia, hvor vi betragter det fascinerende syn, når tonstunge isstykker brækker af og styrter i vandet med et øredøvende brag - det er stærke kræfter, som er på spil - det er Grønland når det er bedst!

Båden lægger til ved Glacier Lodge Eqi, nærmere bestemt Port Victor, der ligger i behørig afstand af den kælvende gletsjer.
Havnen er opkaldt efter Paul-Émile Victor, som kom hertil efter 2. verdenskrig for at udforske Indlandsisen. På det tidspunkt var Eqi det bedste sted at komme op på Indlandsisen med det tunge ekspeditionsudstyr. Fra havet bærer vi vores bagage et par hundrede meter op til Glacier Lodge Eqi (turlederen hjælper om nødvendigt), hvor vi indkvarteres i de hyggelige rødmalede bjælkehytter.

M/F/A

Dag 7. En hel dag ved Glacier Lodge Eqi

Dagen er til fri disposition. Lokationen i sig selv er verdensklasse, så du kan fint vælge at sidde på terrassen ved sin hytte og betragte det store naturfænomen, som Eqi gletsjeren vitterligt er. Ønsker du at røre dig lidt, kan det anbefales at tage med turlederen på en vandretur af godt 2 timers varighed hen imod deltaet. Her yngler havørnen med års mellemrum, og det er en af de nordligst beliggende havørnereder i Grønland. Vi kan også være heldige at se havlit og andre havfugle ved deltaet.

Aftensmaden indtager vi i den stemningsfulde Café Victor.

M/F/A

Dag 8. Vandretur til morænen ved Eqi gletsjeren og sejlads retur til Ilulissat

Morgenmaden spiser vi i caféen til lyden af - og udsigten til - den kælvende gletsjer. Herefter pakker vi vores frokost og bevæger os rundt om en lille lagune for at komme nærmere gletsjerkanten. Turen går op på kanten af en randmoræne, der er et levn fra gletsjerens tidligere storhedstid.

Siden 1930 har gletsjeren trukket sig tilbage op ad bakken og samtidig mere op ad vandet. Det har betydet, at gletsjerkanten nu står mere end 100 meter høj direkte op af havet, og man flere gange dagligt (nogle gange flere gange i timen) ser gletsjeren kælve tonstunge isskosser. Randmorænen giver os en sikker mulighed for at komme den fantastiske gletsjer ganske nær. Herfra kan vi overskue et godt stykke af den mere end 4 km brede gletsjerfront.

Madpakkerne nyder vi med udsigt til dette unikke natursceneri. Vandreturen tager ca. 4 timer t/r inkl. frokostpause.

Bagefter vandrer vi tilbage til Glacier Lodge Eqi og er klar til at sejle retur til Ilulissat ved 14-tiden. Fra havnen i Ilulissat kører vi til Hotel Icefiord, der bestemt lever op til sit navn, idet hotellet ligger placeret nærmest i vandkanten, og hvor alle værelser har udsigt til Diskobugten. Hotel Icefiord skal være vores hjem de næste to nætter.

M/F/-

Dag 9. Ilulissat – Stedet med de største isbjerge

Vores sidste dag i Grønland tilbringer vi i Ilulissat (tidligere Jakobshavn), polarforskeren Knud Rasmussens fødeby. Ilulissat betyder på grønlandsk noget i retning af ’Stedet med de store isbjerge’, pga. byens fantastiske placering ved isfjordsmundingen, hvor isbjerge og bræis flyder ud i Diskobugten. Ilulissat er en driftig by, hvor fiskeri efter især rejer og hellefisk er meget betydningsfuldt. Der er altid en livlig aktivitet på havnen, hvor trawlere og joller er på evig sejlads mellem havnen og fiskepladserne ude i Diskobugten.

Vi starter dagen med at gå op igennem byen, hvor turlederen vil udpege butikker med flot kunsthåndværk samt museer, som den enkelte kan prioritere at besøge om eftermiddagen. I forlængelse af byrundturen går vi op til den historiske Sermermiut boplads, der er flot placeret ved Isfjorden i UNESCO-fredningen. Her går vi ad gangbro ud til ’Kællingekløften’, hvorfra man får et flot udsyn dels ind i fjorden og dels til de kæmpestore isfjelde, der er grundstødt tæt under land.

Efter turen til Sermermiut er eftermiddagen til fri disposition. Du kan fx vælge at gå tilbage til byen og spise frokost og shoppe, besøge Ilulissat Museum og/eller Ilulissat Kunstmuseum. Du kan også vælge at forlænge vandreturen en god times tid sammen med turlederen ved at fortsætte ad gul rute rundt om ’Parabolfjeldet’ – igen med verdensklasseudsigt til is, vand og Diskoøen i horisonten.

Sidst på eftermiddagen kan vi evt. mødes på terrassen på Hotel Icefiord, inden vi runder turen af med en fælles afskedsmiddag på hotellet.

M/-/A

Dag 10. Ilulissat — Danmark via Kangerlussuaq

Vi flyver med Dash fly fra Ilulissat til Kangerlussuaq og derefter videre til København med Air Greenlands Airbus.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort.

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

Turen har en varighed på 10 dage. På 7 af dagene er der flotte sejladser i de grønlandske farvande.

På 3 dage vil der være mulighed for deltage på guidede vandreture af ca. 2 - 4 timers varighed. Det er naturligvis helt valgfrit, om du vil deltage på den enkelte vandretur. Lad bare vejret, humøret og dagsformen bestemme på dagen. På flere af vandreturene kan du vælge at vende om efter eget valg, da vi går ud/hjem samme vej.

Den store fleksibilitet mht. deltagelse på vandreturene, og de relativt korte vandreture uden de store højdemeter betyder, at turen er gradueret 1-2. Da man går i fjeldterræn med varieret underlag (jord, sten, grus og grundfjeld), anbefaler Topas vandrestøvler til turen eller som minimum rigtig gode vandresko. Vandrestave er altid en god idé at medbringe.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

VANDRETURE
Specifikt på denne tur er der 3 kortere vandreture (2-4 timer) samt nogle kortere gåture i byer og bygder. De 3 vandreture er turen til Kuannit på Diskoøen på dag 2, turen til Eqi bræfronten på dag 8 og turen til Sermermiut i Ilulissat på dag 9. I Grønland findes der ikke mange decideret anlagte stier, og vi vandrer derfor oftest gennem varieret terræn på stier, der er naturligt etablerede gennem mange års brug. Underlaget veksler typisk mellem jord, sten, grus og grundfjeld.

SEJLADSER
Denne rundrejse er i høj grad bygget op omkring en lang række sejladser - ca. 7 på hele turen. Vi skal opleve og udforske et stort geografisk område omfattende store dele af Diskobugten, Davis Strædet (vest for Diskoøen) og Uummannaq fjorden nord for Nussuaq-halvøen. Varigheden af sejladser vil variere fra ca. 2,5 time (Ilulissat til Qeqertarsuaq) til ca. 10-12 timer (fra Qeqertarsuaq til Uummannaq).

På sejladserne er der rigtig gode muligheder for at opleve hvaler, nogle gange på nært hold - og så tør vi godt give isfjelds-garanti! Skibstyperne er Targa skibe (alle sejladser med undtagelse af strækningen Eqi – Ilulissat) eller stålskib (Eqi – Ilulissat), hvor du altid vil have god plads inde som ude, og dermed god udsigt til det farvand og landskab vi passerer. Der er gode sæder samt toilet på begge skibstyper. Topas sejler altid med passagergodkendte skibe i Grønland.

De benyttede skibstyper på turen er beskrevet her nedenfor, og skibstyperne kan ses via dette link – Disko Lines flåde.
 

Type: Passagerskib, Targa 37
Skibsværft: Botnia Marin
Kapacitet antal passagerer: 12 + 2 besætningsmedlemmer.
Længde: 11.90m
Bredde: 3.50m
Servicefart: 29 knots
Class: DMA

 
Type: Passagerskib, ”Najaaraq Ittuk” – stålskib 

Længde: 26.21m
Bredde: 6m
Dybdegang: 3.12m
Bruttotonage: ca. 121 ton
Nettotonage: ca. 37.8 ton
Kapacitet antal passagerer: 60
Siddepladser: 60 Servicefart: 15 knob
Besætning: 4 personer
Motor: Deutz TBD 620 2050BHP
Class: DNV+IAI R3 Ice C
Skibsværft: Hvide Sande Skibs og Bådbyggeri
Bygget: 1999

Overnatning

På Diskoøen bor vi på Hotel Disko Island (2 nætter) i øens eneste by Qeqertarsuaq (foruden bygden Kangerluk). Hotel Disko Island består bl.a. af en række huse i bymidten, hvor værelserne er indrettet med eget bad og toilet - Hotel Disko Island.

I Uummannaq bor vi i 2-3 huse (3 nætter), som vi har lejet til formålet til vores gruppe. Der er fælles bad og toiletter på gangen.

I Eqi Glacier Lodge bor vi i glampingtelte/standardhytter (2 nætter) – 2 personer pr. telt/hytte. Der er træk og slip toilet samt badefaciliteter ved restaurantbygningen - Glacier Lodge Eqi.

I Ilulissat bor vi på Hotel Icefiord (2 nætter), der ligger i første parket til Diskobugten - Hotel Icefiord.
Alle værelser er med eget bad & toilet.

Der vil være mulighed for enkeltværelse på hotellerne i Qeqertarsuaq og Ilulissat mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord. På indenrigsflyvningerne serveres kaffe/te/vand.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din (fly)rejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Middeltemperaturen i Eqi, Ilulissat og omegn er i august og september måned 2-6 grader. Temperaturen er angivet som døgnets gennemsnit. Nætterne kan være forholdsvis kolde, men når solen får magt i løbet af dagen, kan temperaturen stige betydeligt over det angivne.

På grund af solen og den tørre luft, opleves temperaturen varmere end i det øvrige Europa. Nattemperaturen kan komme ned til frysepunktet eller endda lidt under på udsatte steder. På denne årstid er der mest klart vejr, der betyder en god sigtbarhed. Regn kan dog forekomme.

Bemærk: Der er midnatssol ved Ilulissat Isfjord fra den 21. maj til den 24. juli. Derudover er nætterne meget lyse cirka en måned før og efter perioden med midnatssol.

Valuta og kreditkort

VISA/Dankort kan benyttes i stort set alle hoteller, restauranter og butikker. Vi anbefaler dog at medbringe lidt kontanter (DKK) til evt. brug i bygder m.m.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er mobildækning i byer og bygd på denne tur, men ikke uden for byerne, samt i Eqi Glacier Lodge. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Det er muligt at få opladet kamera og telefon på hele turen (med egen oplader) med undtagelse af opholdet i Glacier Lodge Eqi, da elektriciteten her bliver produceret af en generator/solpaneler og er forbeholdt VHF og satellittelefon.

Kort og Rejselitteratur

Oversigtskort, Diskobugten. 1:500.000 (Viking Polar Cruise Series)
Købes fx i Nordisk Korthandel (Scanmaps)
Link omkring ”Kongen af Saqqaq” - Hannibal Fencker 

Området turen foregår i

DISKOØEN - QEQERTARSUAQ
Diskoøen er den største grønlandske ø og på størrelse med Sjælland. Her bor godt 1.000 mennesker i Qeqertarsuaq og knap 10 mennesker i bygden Kangerluk, der ligger en dagsrejse på hundeslæde fra Qeqertarsuaq (eller et par timer i jolle om sommeren). Resten af øen består af ubeboet vildmark i form af fjelde, dale og permanente iskapper på toppen af basaltfjeldene. På grønlandsk betyder Qeqertarsuaq ’Den store ø’, og det danske navn Godhavn refererer til den flotte og gode naturhavn, hvorved byen ligger.

UUMMANNAQ
Uummannaq er en af de smukkest beliggende byer på Grønlands vestkyst med udsigt til Uummannaq fjord, Storeøen, enorme isbjerge, Nuussuaq-halvøen og ikke mindst det hjerteformede bjerg på selve øen, Uummannaq. Der bor ca. 1.300 mennesker i Uummannaq, og knap 1000 mennesker i alt i de ca. 5 bygder i området.

SAQQAQ
Saqqaq, som betyder ’Solsiden’, er en bygd i Vestgrønland, beliggende ca. 100 km nord for Ilulissat på sydsiden af Nuussuaq-halvøen ud mod ’Vaigat’, som er det stræde der adskiller Diskoøen fra Nussuaq-halvøen. Ofte ligger der store grundstødte isfjelde foran bygden. I Saqqaq går vi forbi den legendariske Hanibal Fenckers Hus (se mere i afsnittet 'kort og rejselitteratur')

GLACIER LODGE EQI
Ca. 100 km nord for Ilulissat findes den kælvende gletsjer Eqip Sermia i et naturskønt område. Som ét af få steder i Grønland er det ved Eqip Sermia muligt at komme helt tæt på den 5 km brede gletsjerfront, der normalt kælver mange gange i døgnet.
Læs mere om Glacier Lodge Eqi 

ILULISSAT — ’STEDET MED ISBJERGE’
Ilulissat er Grønlands 3. største by og hedder på dansk Jakobshavn. Ilulissat er tilmed nabo til UNESCO Verdensarvsområdet Ilulissat Isfjord (på grønlandsk Kangia), hvor enorme isfjelde ’fødes’ af Sermeq Kujatdleq gletsjeren ved Indlandsisen 70 km inde i bunden af fjorden. Hovederhvervet er selvfølgelig fiskeri, og byen er verdenskendt for sit forrygende hellefiskeri. Ilulissat er en by med interessante museer, fantastiske vandreture i nærområdet og et relativt stort udvalg af caféer og restauranter.

Bemærk venligst

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig og påvirkelig af vejrliget og isforhold. Der kan derfor forekomme ændringer i programmet, såsom rutevalg på sejladserne. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly og skib. Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold.

Din turleder på turen vil tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid på bedste vis.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.
Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

Medbring en dagtursrygsæk, der bl.a. kan benyttes på vandreturene ved Qeqertarsuaq, Ilulissat og Eqi. Den kan man også have inden for rækkevidde på alle sejladserne. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Som stor bagage (den man tjekker ind på flyvningerne) anbefaler vi, at du medbringer en blød sportstaske, rygsæk, duffelbag el. lignende, da denne type taske er lettest at håndtere ved transfers, ombordstigninger på skibe, samt ved landgang til Glacier Lodge Eqi. Det er dog muligt, men absolut ikke anbefalelsesværdigt at medbringe kuffert. Bemærk venligst, at du som udgangspunkt selv skal kunne bære og håndtere sin egen bagage på hele turen.

Støvler

På denne tur til Diskobugten, er det meget vigtigt at medbringe gode vandre støvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte. Sørg for, at støvlerne er gået ordentligt til.

Stierne, vi går på, kan undertiden være stejle og med ujævnt underlag. Vi anbefaler derfor vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Let fodtøj, såsom sportssko, sandaler, hjemmesko etc. er gode at skifte til efter dagens aktiviteter, og kan bruges indendørs på overnantningsstederne.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

  • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
  • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.


Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

  • 2 -4 par tykke vandresokker
  • Evt. 2 par tynde indersokker
  • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
  • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
  • 1 tynd uldtrøje
  • 1 varm sweater/fleecetrøje/tynd dunjakke
  • 2-4 svedabsorberende T-shirts
  • 1 vind- og vandtæt jakke med hætte
  • 1 par åndbare regnbukser
  • Varm hue
  • Varme handsker/vanter

Andet tøj

  • Rejsetøj
  • T-shirts
  • Skjorter/langærmet bluse
  • Strømper
  • Undertøj

Vandflaske

Hver deltager skal medbringe en eller flere flasker som i alt kan rumme 1 liter, da der er masser af vand undervejs på vandreturene. Der kan med fordel benyttes 0,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke.

Mod solen

  • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
  • Hat med bred skygge
  • Gode solbriller
  • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

  • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
  • Evt. Pengebælte
  • Toiletartikler
  • Medicin til eget brug (evt. søsygepiller). Evt. sportstape, vabelplaster og knæbind
  • Kikkert
  • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
  • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
  • Alkoholgel til desinficering af hænder
  • Vådservietter til personlig hygiejne
  • Energibarer/yndlingssnack
  • Evt. vaskepulver til håndvask
  • 1 lommelygte/pandelygte til brug ved Eqi, hvis man skal op om natten (fra ca. medio august)
  • Evt. Termokande incl kop (1/2 liter til kaffe/te på nogle af vandreturene)
  • Plasticposer/sorte affaldssække til at beskytte tøjet i rygsækken mod regn
  • Evt. lille siddeunderlag til brug ved pauser på vandreture m.m.
  • Lille håndklæde

Specifikke turbemærkninger

På denne tur overnattes i gode senge på alle overnatningssteder. Der vil være dyne, pude og linned til rådighed alle steder. 

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

Vi arbejder pt. på at finde afrejsedage for næste sæson.

Kontakt evt. Topas for yderligere information.

Kontakt os

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.