En hjertevarm velkomst

Ayubowan – velkommen til Sri Lanka! Landet er eksotisk, fremmedartet, fuld af overraskelser, ja, et vaskeægte eventyr.

At planlægge en rejse til Sri Lanka er i sig selv et spændende projekt. Mulighederne er mange, og jo mere du graver, des flere attraktive aktiviteter finder du.

Uforudsete højdepunkter

Når du så står der med fødderne i Det Indiske Ocean og ørerne fulde af eksotiske fuglefløjt, begynder eventyret for alvor. Intet er som derhjemme, og situationer, der i de hjemlige omgivelser forekom utænkelige, bliver til spændende virkelighed.

Måske må ruten lægges om pga. et varsel om vilde elefanter på rute A, men på rute B er der så tilfældigvis en cricketkamp i landsbyen og et entusiastisk publikum, som du bliver en del af. Hotellet aflyser samme dag, fordi der nu skal være bryllup samme aften, men på det alternative hotel serverer de turens bedste rice & curry, og bestyreren i receptionen kan i øvrigt fortælle, hvor på markedet du finder de bedste krydderier.

Det er ikke til at vide, hvilke hverdagssituationer du pludselig bliver en del af undervejs på rejsen. Det fantastiske er, at det altid ender med en god oplevelse. Og hvordan kan det så lade sig gøre, at både planlagte, men også de tilstødende oplevelser gang på gang bliver til mindeværdige øjeblikke og måske ovenikøbet et af feriens højdepunkter? Jo, det kan det, fordi alle omkring dig gør deres til, at du har det godt og får en god oplevelse i Sri Lanka. Den lokale befolkning både udstråler og praktiserer oprigtig hjertevarm gæstfrihed.

Gæstfrihed i verdensklasse

Gæstfrihed, med alt hvad det indebærer, er en grundpille i den srilankanske kultur. Forestil dig et mindre selskab på måske 18 personer på cykeltur blandt kokosplantager og bananpalmer. En person giver udtryk for, at det kunne være dejligt med en lille pause og en kop te. Den lokale guide hører det, og få kilometer senere banker han på en tilfældig dør hos en intetanende familie, og gruppen bliver budt indenfor på te og små bananer. Der er godt nok ikke stole til alle, men alle 18 føler sig velkomne, glade, heldige og beærede over på den måde at træde ind i familiens hus, have og hverdag! Hvordan ville den scene have udspillet sig i en dansk kontekst?

Gensidig nysgerrighed

Både børn og voksne smiler og vinker overalt, hvor du kommer frem. Langt de fleste har lært engelsk og svarer gerne på nysgerrige spørgsmål omkring deres liv og deres land. Der er tale om en kulturel udveksling fremfor at være den ene part i et interview. Srilankanerne vil også gerne vide, hvordan du lever, og på den måde får begge parter en oplevelse ud af et tilfældigt møde.

Planlægning er en ting. At gribe øjeblikket og omfavne de oplevelser, der venter langs enten den planlagte eller den alternative rute, tilfører rejsen endnu en dimension. Sri Lanka er fuld af den slags gode overraskelser, og srilankanerne, som du møder undervejs, bidrager hver især og på bedste vis til at ferien bliver noget helt særligt.

Fakta

  • Mange kvinder er beskæftiget i Sri Lankas verdensberømte teproduktion. Udover at være landets største indtægtskilde spiller te en vigtig social rolle

  • Cricket er den mest populære sport i Sri Lanka og spilles overalt; fra gadehjørner til højt professionelt niveau.

Sri Lanka – En kulturhistorisk rundrejse med mystik og frodig natur

Udforsk øen sydøst for Indien på en 19 dages aktiv ferie med let cykling og vandring fra højlandet til Det Indiske Ocean. Glæd dig også til en historisk togrejse, safarier og afslapning ved stranden.