Topas - Adventurous since 1973

Det er dine rejseoplevelser, der er vores eksistensgrundlag. For at kunne tilbyde dig den bedst mulige rejse, har vi til stadighed siden 1973 arbejdet på at udvikle og forbedre dine Topas ture til hele verden.

Når du rejser med Topas får du helt unikke oplevelser, der er skabt igennem et rigtig godt samspil mellem dig som kunde, lokale partnere og Topas. Vi arbejder målbevidst på, at du kommer ud til de mest eksotiske og smukkeste naturområder, hvor du får kendskab til lokalbefolkningen og de skikke og traditioner som er særlige på destinationen.

1973

Det hele startede i 1973 hvor Topas’ stifter Erik Gundersen kørte den første tur til Marokko med en flok venner. I 70’erne bestod rejserne primært af overland-ture tværs gennem Afrika og ture fra Danmark til Kathmandu i ombyggede lastbiler/ekspeditionskøretøjer. På et tidspunkt var der seks ekspeditions- køretøjer, der alle på samme tid bragte eventyrlystne Topas gæster rundt i verden. Topas' sidste ekspeditionskøretøj kørte rundt i Sydamerika indtil 2010, hvor det blev solgt i Bolivia.

1979

Det autentiske møde ansigt til ansigt med fremmede kulturer, har altid spillet en vigtig rolle på en Topastur.
Her et gammelt citat fra forsiden af Topas-tidende: ”En globetrotter er en person, der rejser langt og ofte udenfor alfarvej – for ham eller hende betyder ægte oplevelser mere end moderne komfort”. Elefanten der står overfor lastbilen har indgået i Topas’ logo i mange år, fra sidst i 70’erne indtil 2007.

1982

Der skal på en Topas tur være masser af natur- og kulturoplevelser. Dog er det sociale liv i gruppen også en meget vigtigt faktor på mange af turene. Og sådan er det også i dag. Der er fundet et sted at slå lejr for natten og lastbilen er parkeret. Telte slås op; nogle laver mad, mens andre nyder en velfortjent fyraftens øl. Langsomt samles glade rejsefæller om lejrbålet, og dagens oplevelser og indtryk vendes, alt imens man kigger op på nattehimlen for at se, hvor mange stjerner hotellet har i nat…

1986

Topas begynder at arrangere trekkingture. Den første tur tager sit udgangspunkt i Pyrenæerne, hvor man vandrer med rygsæk fra hytte til hytte i alpint landskab. Specielt denne højrute tur er blevet besøgt af mange Topas-gæster gennem tiden og bliver i dag betragtet som en ægte klassiker, der ligger manges vandreres hjerter nært. Op gennem 90’erne udgør trekkingturene langt den største del af Topas’ rejser. Langsomt kommer nu også egentlige bestigninger af bjerge på programmet for de, der har mod på de hårdere udfordringer.

1995

Kilimanjaro med Erik Lund som turleder var starten på bestigningsafdelingen i Topas. Første tur afgik 9.12.1995 med bestigning af Kilimanjaro, safari og Zanzibar. 30 dage med mindre komfort på overnatningsstederne og betydelig mere landtransport af støvede afrikanske veje. Allerede dengang havde vi en meget høj bestigningsprocent (85%). En stor del af gæsterne på denne tur er stadig aktive Topas rejsende. Erik Lund er i dag turleder ansvarlig i operations hos Topas.

1996

Efter lidt forsøg med fast base til vandreture kom det store gennembrud med hotelbaserede vandreture i 1996 på La Fontanella, Italien. Vores værter Gemma og hendes søn Andrea vil være kendt af rigtig mange Topas gæster. La Fontanella er i dag den største Topas destination og for mange indgangsporten til et eventyrligt rejseliv med naturoplevelser over hele verden. De første ture blev kørt af Flemming Frimer, der stadig er aktiv turleder.

1998

Topas starter samarbejde og partnerskaber med flere forskellige grønlandske firmaer.
I dag er vi bl.a. involverede i rederiet Diskoline samt rejsebureauerne Blue Ice Explorer og World of Greenland. Turene i Grønland er vidt forskellige. Alt lige fra ture til fods mellem små bygder, til ture på hundeslæde, i kajak, bådture eller til krydsning af Indlandsisen på ski.

1999

Topas Adventure Vietnam stiftes sammen med vores lokale partner Le The Chinh. Vi udviklede sammen med Chinh eventyrlige ekspeditioner ind i det bjergrige Nordvietnam fra 1995 – 1998. Dette frugtbare samarbejde blev udviklet til etablering af Topas Adventure Vietnam i 1998. Chinh blev desværre ramt af alvorlig sygdom og døde i 2000. I dag er alle hans 4 børn ansat i Topas Adventure Vietnam og Topas Ecolodge. I dag organiseres der ture til Topas Danmark og mange andre rejsebureauer verden over. Endvidere arrangeres der mange skræddersyede ture til individuelt rejsende.

2004

Ud fra principper om bæredygtig turisme, miljøhensyn og stor lokal forankring opføres Topas Ecolodge midt i junglen på en bjergtop ved Sapa i Vietnam. Lokale vietnamesere arbejder nu med at bestyre stedet, dyrke det landbrug, der støder op til lodgen samt arbejde som guider på vandreturene rundt i området. Flere lignende projekter sættes i gang rundt i verden.

2007

Topas etablerer sig i Bolivia og starter driften af Topas Travel, Bolivia. I første omgang består forretningen I La Paz af et rejsebureau. Ret hurtigt fik rejsebureau større lokaler og fik mulighed for at etablere hoteldrift, restaurant og souvenirforretning. Stedet var igennem de første 5 år drevet af skiftende danskere, men styres nu udelukkende af Bolivianske medarbejdere, med den lokale partner i spidsen.

2011

Region Rejser bliver fra 1. januar 2011 en del af Topas Travel.
Region Rejser er specialiseret i cykelrejser, og Topas Travel vil hermed fremover både være arrangør af vandre- og cykelrejser i hele verden.

Hans Holm, som har startet og ledet Region Rejser siden 1986, samt alle medarbejdere flytter med over i Topas Travel og fortsætter arbejdet med cykelrejserne, hvilket sikrer, at ekspertisen bliver bevaret, og at Topas også i fremtiden kan levere et højt kvalitetsprodukt for den aktivt rejsende.

2013

Topas havde 40 års jubilæum i 2013, og kunne se tilbage på en spændende og udviklende rejse på 4 årtier med masser af glade gæster, naturopleveler og aktive udfoldelser. Jubilæet blev markeret på flere måder. Topas holdt bl.a. åbent hus for gæster og venner, hvor der blev budt på spændende foredrag, tapas og bobler. På alle ture hele året blev gæsterne forkælet med jubilæumslagkage, som blev serveret på alverdens høje tinder, flotte dale og vilde bjergskråninger.

Topas har i dag fokus på flere typer af aktive rejser

Rundrejser

På vores rundrejser indfrier vi din eventyrlyst og udvider din rejsehorisont. Vi har fokus på store kultur- og naturoplevelser, som opleves i et berigende fællesskab for alle.

Fælles for alle turene i denne kategori er, at de foregår uden for Europa, og at der overnattes forskellige steder undervejs på unikke, håndplukkede overnatningssteder. På turene er der altid et aktivt element, typisk let vandring/cykling, som vi mener er det bedste middel til at komme tæt på rejserigdommene i de lande vi besøger.

Vandreferie

Vores vandreferier er alsidige og dækker over et bredt spektrum af ture. På de lettere ture bor du samme sted og tager på daglige ture ud fra denne base.

I den lidt mere krævende kategori er de ture, hvor man går fra hytte til hytte, men ikke selv bærer sin bagage. Og endelig har vi de klassiske højrute-ture, hvor vi selv bærer al bagage fra hytte-til-hytte. Lige meget hvilket niveau der passer dig, kan vi garantere en stor naturoplevelse.

Cykelferie

Topas overtog i 2010 det tidligere Region Rejser og begyndte at arrangere cykelferier. Turene er for almindelige cyklister, selvom terrænet nok nogle steder har lidt flere bakker, end vi er vant til.

På turene i Europa vil der både være fælles dage hvor vi cykler samlet, men også individuelle dage, hvor dun kan vælge den tur der passer bedst, ud fra en række turforslag. På de oversøiske ture er cyklen i høj grad vores middel til at komme rundt til steder, hvor turister ikke er i overtal!

Bike & Hike

På vores Bike & Hike rejser kombinerer vi flere af de discipliner, vi er eksperter i.
Du får mulighed for at opleve naturen på flere måder og samtidig prøve kræfter med flere forskellige udfordringer på den samme ferie.

På disse rejser vælger du dagligt om du ønsker at cykle eller vandre. Der er flere turledere med på rejsen, så fleksibiliteten er maksimal. Du kan også vælge helt at holde dig til én af disciplinerne.

Bjergbestigning

bjergbestigning handler det selvfølgelig om at komme på toppen, men det handler også om det, der ligger forud: Den smukke natur du oplever på vej ind til bjerget, sammenholdet i gruppen og det fælles mål der venter forude, muligheden for at udfordre dig selv og din fysik, glæden ved endelig at få udbytte af det du har trænet sig op til.

Så selv om vi gør alt for at få alle på toppen, er vi også opmærksomme på, at det ikke må skygge for alle de andre oplevelser på turen.

Der er kommet mange nye ture til siden 1973, og mange af de gamle klassikere består stadig. De nye ture udvikles altid med øje for Topas’ værdigrundlag, og især med henblik på at bevare den helt særlige Topas-ånd, der er i selskabet. 

Ejere igennem tiden:
1973-1984 : Erik Gundersen
1984-1996 : Hans Peter Johansen & Jørgen Nielsen
1996- : Jørgen Nielsen

Topas' værdigrundlag

Vores mission er at give dig aktive og autentiske naturoplevelser med respekt for kultur, natur og miljø. Læs mere her om vores værdigrundlag .

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.

 
Topas TravelBakkelyvej 28680 RyDenmarkCVR: 17630008Telefon (+45) 8689 3622info@topas.dk © 2019 Webdesign & CMS by MCB Denmark