Costa Rica - En uforglemmelig rundrejse i et sandt naturparadis

Fantastiske nationalparker og et eksotisk dyreliv krydret med spændende aktiviteter og unik indkvartering venter dig på denne rejse til 'Den Rige Kyst'.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

På denne aktive og eksotiske rundrejse kommer du vidt omkring. Lige fra hovedstaden San José i Central Valley til den Caribiske kyst, Arenalvulkanen- og søen samt tågeregnskovene ved Monteverde. Endelig skal du også opleve regionen Fila Costeña og Golfo Dulce ved Stillehavet med mangroveskove og mulighed for kajakroning, snorkling m.m.

Costa Rica er berømt for sin alsidige og velbevarede natur, som har et ekstremt varieret og artsrigt dyre- og planteliv. Landet er bl.a. hjemsted for mere end 830 fuglearter, 1250 sommerfuglearter og 1000 orkidéarter og er foregangsland indenfor økoturisme og naturbevarelse.

Rejsen er med dansktalende turleder fra Topas, som flere gange på turen assisteres af en lokal guide, så du har mulighed for at få et nuanceret indblik i Costa Ricas forhold. Undervejs på turen vil vi også sørge for at komme godt rundt i det velsmagende lokale køkken, der hovedsageligt er baseret på friske grøntsager og frugter.

Pura vida - pure life - velkommen til Costa Rica!

Topas' Costa Rica tur er en fantastisk måde at opleve landets rige natur på, og med ophold på små lokale steder får man helt unikke oplevelser, samtidig med at man er aktiv.

Hanne Buch-Hansen

Glæd dig til

 • Hovedstaden San José i Central Valley.
 • Cykelture ved vulkanerne Irazu og Turrialba samt National Monument Guayabo
 • 2 overnatninger på en dejlig lodge nær Det Caribiske Hav
 • 3 dages uforglemmeligt ophold på Rancho Margot - en økologisk drevet farm
 • Besøg i Monteverde Cloud Forest Biological Preserve - et "must see" i Costa Rica
 • 3 overnatninger på Saladero Ecolodge ved Piedras Blancas National Park ved Golfo Dulce
 • Regnskov, vulkaner, Arenalsøen, floder, 4 nationalparker, Det Caribiske Hav og Stillehavet
 • Et dyre- og planteliv der er overvældende i antal og artsdiversitet

Send sanserne på oplevelse

Costa Rica rimer på natur og dyreliv - og også på bæredygtighed. Vi bor på spændende og særlige ecolodges, hvor vi oplever naturen helt tæt på og får følelsen af at være helt os selv midt i alt det grønne.

Program

Dag 1. Afrejse fra København og ankomst til hovedstaden San José

Dag 2 til 3. San José, Irazu vulkanen og cykelture

 • Cykeltur mellem vulkanerne Irazu og Turrialba
 • Turrialba og National Monument Guayabo

Dag 4 til 5. Naturskønne områder nær Det Caribiske Hav

 • Rejse i bus og båd til lodge
 • Afslapning ved lodgen, gåtur langs vandet eller rotur på floden
 • Morgensafari, regnskovsvandring og aktiviteter efter eget valg

Dag 6 til 8. Rancho Margot - en økologisk drevet farm ved Arenalsøen

 • Vi drager nordvest til området ved Arenalvulkanen og Arenalsøen
 • Rundvisning på "Rancho Margot" og vandring med udsigt til Arenalvulkanen
 • Aktiviteter ved La Fortuna (tilkøb) eller vandring i området ved vulkanen Arenal

Dag 9 til 11. Monte Verde Cloud Forest Reserve og Fila Costeña

 • Vandring fra Arenalsøen til Santa Elena/Monteverde — enten over bjergene eller langs søen
 • Besøg i den verdensberømte "Monteverde Cloud Forest reserve samt rundvisning på kaffefarm
 • Fra "De grønne bjerge" i Monteverde — til Stillehavskysten

Dag 12 til 14. Saladero Lodge ved Golfo Dulce

 • Med bus og båd til Saladero Lodge
 • Kajakroning, svømning, snorkling, regnskovsvandring, hængekøje-rekreation

Dag 15 til 16. Retur til San José og afsked med Costa Rica

 • Afrejse fra "Golfo Dulce" mod nordvest til hovedstaden San José i Central Valley
 • Fly fra San Josè /Costa Rica og hjemrejse til Danmark

Dag 17. Ankomst til Danmark

Se det detaljerede dagsprogram her

Rundrejser med Topas

Hos Topas har vi lavet vores egen fortolkning af den klassiske rundrejse. Læs mere om hvad vi gør for at give dig det bedste eventyr samt vores udvalg af rejser i denne kategori.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og lokal guide på vandreturene
 • Flyrejse København - San Jose t/r
 • Al lokal transport
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Lokal engelsktalende guide og cykelmekaniker på de 2 cykeldage
 • Besøg og guidet rundvisning på kaffefarm i Santa Elena/Monteverde
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Læs hele listen over alt det, der er inkluderet i prisen på denne rejse

Deltagerprisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til Ikke inkluderede måltider (ca. USD 15-25 pr. aftensmåltid og USD 8-12 pr. frokost)
 • Lufthavnsskat ved hjemrejse (ca. USD 26)
 • Drikkepenge til lokale guider/chauffører (ca. USD 75 pr. deltager)
 • Rejseforsikring og evt. afbestillingsforsikring
 • Evt. tillæg for enkeltværelse DKK 3.895 (gælder dog ikke de 3 overnatninger på Saladero Lodge)

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Maks. antal deltagere på rejsen: 16

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Beskrivelse af overnatningssteder
 • Lidt om cykelturene og vandreturene

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Bemærk: Rigtig mange måltider er inkluderet på denne rejse, bl.a. da vi har ophold på 3 forskellige Eco Lodges ved: Det Caribiske Hav, Arenal og Golfo Dulce.

Dag 1. Afrejse fra København og ankomst til hovedstaden i Costa Rica — San José

Vi forlader Danmark og sætter kursen mod Costa Rica i Mellemamerika. Fremme i Costa Rica afhentes vi i lufthavnen i San José og kører ca. 45 minutter til vores hotel, der er beliggende lidt uden for den centrale bydel. Vi har en lang rejse bag os, så efter vi har tjekket ind, mødes vi til en forfriskning og et kort oplæg om de forestående dage. Så er det tid til en god nats søvn, så vi kan få kompenseret for rejsetid og 7 timers tidsforskel, og dermed være klar til for alvor at tage hul på rejsen i morgen!

-/-/-

Dag 2. Cykeltur mellem vulkanerne Irazu og Turrialba

Efter en tidlig morgenmad på hotellet i San José kører vi i bus til Irazu vulkanen, der ligger i højlandet "Cordillera Central". Irazu er med sine 3.432 m den højeste aktive vulkan i Costa Rica, og når sigtbarheden en sjælden gang er helt klar, så kan man faktisk se både Stillehavet og Atlanterhavet fra toppen!

Når vi er færdige med at se på det spektakulære vulkanterræn, skal vi i gang med dagens cykeltur. Cyklerne justeres ved fælles hjælp, inden vi starter. Vi har også en følgebil med os i dag, så du kan få et hvil om nødvendigt. Målet for dagens cykeltur er området ved en anden af Costa Ricas høje og aktive vulkaner, nemlig Turrialba på 3.340 m. Turrialba er i den grad aktiv, så vi må afvente og se, præcist hvor tæt vi har mulighed for at komme på selve vulkanen.

Cykelturen går op og ned – men overvejende ned, på både asfaltveje og grusveje, og vi kommer igennem frodig og smuk natur og flere landsbyer undervejs. Sidst på cykelturen stopper vi i en lille landsby, hvor vi spiser vores frokost på en lokal restaurant. Efter frokosten nyder vi sidste del af cykelturen igennem det landlige og naturskønne landskab ned til vores hyggelige hotel. Resten af eftermiddagen er til fri disposition. 

M/F/-

Dag 3. Turrialba og National Monument Guayabo

Dagen begynder som vanligt med en god morgenmad, som kan lægge en god bund til endnu en aktiv dag på cykel. Vi cykler ca. 3 timer om formiddagen mod nord til 'National Monument Guayabo', som er det største og vigtigste arkæologiske sted i Costa Rica og ligger omkranset af bjergrig regnskov. Stedet har været bosted for en kultur, der har levet her i perioden 1000 f.kr. - ca. 1400 e.Kr. På baggrund af udgravningerne (som slet ikke er færdiggjort endnu) mener man, at byen i sine velmagtsdage har været et omdrejningspunkt for religion, politik og kultur. Vi besøger stedet og spiser efterfølgende frokost på en nærliggende restaurant.

Efter frokosten kører vi i vores bus videre til CATIE, som er en forskningsinstitution for tropisk landbrug. Her cykler vi rundt i området og hører også lidt om deres arbejde, inden vi vender tilbage til vores hotel sent på eftermiddagen.

M/F/-

Dag 4. Rejse i bus og båd til lodge nær Det Caribiske Hav

Vores mål i dag er det Caribiske Hav! Tidligt om morgenen tager vi afsked med hotellet og kører i vores bus ud af regionen ”Cordillera Central” med de mange vulkaner, der troner over 3.000 m. Vi kører nu mod nordøst over bjergene i nogle timer. Efter noget tid har vi lagt bjergene bag os, og landskabet flader ud. Vi kommer ud på mindre landeveje, der til sidst går over i grusvej, gennem et flot landbrugslandskab med marker, græssende kvæg og bananplantager.

Undervejs er der et par steder, vi kan være heldige at se dovendyr og edderkoppeaber. Vi når frem til en flod, hvor vi går om bord i en moderne langbåd og sejler på floden mod vores bestemmelsessted helt ude ved den caribiske kyst.

Turen tager ca. 1,5 time og undervejs kan vi være heldige at se krokodiller på flodbredden, skildpadder samt et rigt fugleliv med diverse hejrer, isfugle m.m.

Vi ankommer til lodgen over middag, og efter at have checket ind nyder vi en god frokost i de fredelige omgivelser. Resten af eftermiddagen er til fri disposition, og du kan vælge mellem afslapning ved logden, en gåtur i den skønne natur eller evt. en rotur på floden og kanalerne i stedets kanoer.

Lodgen ligger midt i naturen og der er et meget rigt fugle- og dyreliv lige ved og omkring lodgen. Ved 19.00 tiden er det blevet mørkt, og vi samles i stedets restaurant og spiser fælles aftensmad akkompagneret af cikadesang i den lune tropeaften.

M/F/A

Dag 5. Oplevelser og aktiviteter ved Det Caribiske Hav

Her til morgen skal vi på morgensafari/sejlads. Vi starter ved solopgang, hvor naturen vågner og dyrene er aktive, og chancerne for at se dem derfor er størst. Vi sejler langsomt afsted på de små kanaler og flodarme, og både kaptajnen og lokalguiden er trænet i at finde og spotte dyrene.

Dyrelivet er virkeligt imponerende her, og har vi heldet med os, kan vi måske se ”jesus lizards” (de de unge individer kan løbe på vandet på 2 ben – deraf navnet), isfugle, mange forskellige hejrearter, papegøjer, flododdere, flodskildpadden, tukaner, howler monkeys (brøleaber), caimaner og små flagermus.

Efter et par timer sejler vi tilbage til lodgen og får morgenmad. Herefter tager vi på "junglewalk" på lodgens jord i henholdsvis primær og sekundær regnskov med lokal guide. Lodgen udleverer gummistøvler, da stien kan være temmelig mudret. Det er en fin og informativ tur, som tager godt 1 time, og vi bliver virkelig bevidste om, hvor uendeligt mange dyr og vækster der findes i regnskoven - og hvor interessant økologien udfolder sig med konkurrence mellem rovdyr versus byttedyr, camouflage osv. Udover mange forskellige fuglearter findes her små (ca. 1 cm lange) røde giftige frøer, egern, caiman (mindre krodilleart) m.m.

Efter en fælles frokost er eftermiddagen igen til fri disposition. 

Alternativt kan du ro ud i området nær lodgen, som beskrevet i gårsdagens program. Kajakkerne/kanoerne er ideelle til at bevæge sig lydløst rundt i naturen og opleve aber og andet spændende dyreliv på nærmeste hold. Aberne kommer i øvrigt helt tæt på lodgen i skumringstiden, og du skal også huske at observere "bladskærer-myrer kolonien", der er en hel historie for sig!

M/F/A

Dag 6. Mod nordvest til området ved Arenalvulkanen og Arenalsøen

Efter morgenmaden tager vi afsked med Caribien og påbegynder vores rejse mod nordvest til området med Arenalsøen, Arenalvulkanen, Monteverde tågeskovene m.m.

Første etape foregår igen i båd på floden og derefter går det i bus til Guapiles, hvor vi indtager frokosten. Herefter kører vi nu videre mod nordøst igennem småbyer, landbrugsområder, ananasplantager og kvægfarme m.m. i et stadigt mere bjergrigt område.

Efter 3-4 timer når vi byen La Fortuna, hvor de første udsigter til den imponerende keglevulkan Arenal åbenbarer sig, såfremt sigtbarheden tillader det. Kort efter kommer vi til søen Arenal, hvor vores base for de 3 næste nætter, Rancho Margot, ligger flot placeret.

Rancho Margot er en økologisk drevet lodge med et alsidigt og meget interessant landbrug. Stedet i sig selv er meget inspirerende: Flotte bungalows, der klæder den omkringliggende natur og god hjemmelavet økologisk mad, der er veltilberedt. Farmen er omkranset af en stor park/skov med et rigt fugleliv, heriblandt kolibrier, og med flere markerede vandrestier lige ved lodgen er der rig mulighed for at komme ud og udforske området.

Vi nyder aftensmaden sammen i de meget hyggelige omgivelser og får en briefing om de næste dages spændende program.

M/F/A

Dag 7. Rundvisning på Rancho Margot og vandring i området med udsigt til Arenalvulkanen. Alternativt mulighed for rafting/zip lining m.m. (tilkøb)

På Rancho Margot er der et lille "retreat", hvor der hver morgen er mulighed for at deltage i yogaundervisning med instruktør, hvis du skulle få lyst (inkluderet i turen).

Efter morgenmaden mødes vi til en guidet tur rundt på ranchen, hvor vi får en indsigt i, hvorledes farmen drives efter økologiske principper, og hvilke udfordringer det giver. Stedet har således eget kvæghold, der leverer mælk og kød (der laves også ost og yoghurt), høns og grise. Dyregødningen bruges til gasproduktion. Der dyrkes også et stort udvalg af grøntsager og frugter — også økologisk. Elektriciteten bliver genereret dels af solceller og dels fra vandkraft i et lille vandløb, der løber gennem ejendommen. Rancho Margot er ikke 100% selvforsynende med fødevarer og energi - men det er tæt på!

Byen La Fortuna der ikke ligger så langt væk, er Costa Ricas svar på New Zealands Queenstown — dvs. et sted som udbyder alle mulige tænkelige aktiviteter såsom river rafting, mountain biking, Zip lining (man suser gennem toppen af regnskoven ophængt i en stålwire) og meget mere. Der er mulighed for at tilkøbe nogle af disse aktiviteter denne eftermiddag, hvis det frister — spørg turlederen om mulighederne.

For dem, som ikke skal have et adrenalinsus i dag, tager vi på en kortere vandretur i eftermiddag i et område der kun ligger ca. 30 min kørsel fra ranchen. Vi er tilbage på Rancho Margot sidst på eftermiddagen, så der er mulighed for at benytte stedets naturlige pools.

M/F/A

Dag 8. Aktiviteter ved La Fortuna (tilkøb) eller vandring i området ved vulkanen Arenal

Som nævnt under gårsdagens program, så er der utallige muligheder for spændende aktiviteter i området ved Arenal. Byen La Fortuna er udgangspunkt for størstedelen af disse, og den ligger i nærheden af vores overnatningssted Rancho Margot. Prøv f.eks. at Google "la fortuna costa rica activities", så får du en idé om udvalget! For dem som ikke ønsker at deltage på udflugter m.m. (tilkøb) er der mulighed for vandre op til det spektakulære udsigtspunkt lidt ude for ranchen med udsigt til Arenal Vulkanen og Arenalsøen, tage en gåtur af ranchens 'forest trails' eller bare nyde en dag i ro og mag.

M/F/A

Dag 9. Vandring fra Arenalsøen til Santa Elena/Monteverde — enten over bjergene eller langs søen

I dag skal vi på ny skifte område, idet vi skal over på den sydlige del af bjergmassivet, der ligger lige bag Rancho Margot - der hvor den berømte "Monte Verde Cloud Forest Reserve" ligger.

Vi skal vandre det meste af vejen, og vi har planlagt to forskellige ture af forskellig sværhedsgrad, så der er noget for en hver smag.

Den ene tur (den hårdeste af de to) går op over bjergmassivet bag os. På denne tur er der mange højdemeter, idet vi stiger fra ca. 600 m ved Rancho Margot til ca. 1.400 m. Turen går først gennem en dal med marker og heste,  hvor man skal krydse en flod med strøm.

Herefter går stien gennem relativt tæt regnskov, som åbner mere op, efterhånden som vi når toppen af massivet. Vi spiser de medbragte madpakker undervejs på et sted, hvor vi kan nyde de storslåede udsigter, hvis vejret er klart. Efter ca. 6 timers vandring, kommer vi til en lille vej, hvorfra vi bliver kørt det sidste stykke vej til vores hotel i Santa Elena.

Den anden vandretur (den letteste af de to) er også en virkelig flot tur. Vi vandrer ad den øde og primitive vej, der følger Arenalsøens sydlige bred. På denne vandring krydser vi nogle mindre floder undervejs. Der ligger 2-3 store Ranches herude, det er alt, så der er praktisk talt ingen trafik på vejen. Her medbringes selvfølgelig også madpakker, der nydes med udsigt til både bjerge og Arenalsøen. Efter 5-6 timers vandring kommer vi til et sted, hvorfra der er arrangeret transport til hotellet i bjergbyen Santa Elena, hvor gruppen igen forenes.

I Santa Elena, skal vi bo på et mindre hotel, der ligger indenfor kort gåafstand til byens centrum, hvor der er adskillige restauranter og caféer at vælge imellem til aftensmaden m.m.

M/F/-

Dag 10. Besøg i den verdensberømte Monteverde Cloud Forest reserve samt rundvisning på kaffefarm

Morgenen og formiddagen skal vi tilbringe i den meget specielle Monte Verde Cloud Forest Reserve. Vi har hyret en lokal guide, der vil møde os ved Park Gate, når parken åbner, og guiden vil følge os de første par timer. Denne guidning er essentiel for at forstå Monte Verde Cloud Forests biologiske/økologiske betydning, og hvorfor området er så specielt. 

Området er ekstremt artsrigt indenfor både flora og fauna. Eksempelvis kan nævnes, at der er registreret mere end 400 fuglearter i parken. Efter guidens rundvisning kan vi selv vandre lidt rundt i mindre grupper og oplever på egen hånd hvilken særlig natur vi befinder os i. 

Herefter kører vi direkte videre til en økologisk kaffefarm, hvor vi skal på en interessant guidet rundtur. Kaffeproduktion har haft enorm betydning for Costa Rica, og vi får indsigt i hele produktionen lige fra kaffeplanten til det endelige produkt, som vi kender så godt. Eftermiddagen og aftenen er til fri disposition i Santa Elena og kan evt. bruges til andre aktiviteter (tilkøb).

Aftenen tilbringer vi igen i Santa Elena.

M/-/-

Dag 11. Fra 'De grønne bjerge' i Monteverde — til Stillehavskysten

Tidligt om morgenen forlader vi nu de grønne bjerge og tågeskovene og kører i bus ned fra bjergene mod sydvest. Den første times tid er på grus-/stenvej, hvorefter vi kommer på den Pan Amerikanske Highway 1. Vi følger kysten mod syd, og oplever nu et landskab i skarp kontrast til det vi lige har lagt bag os i bjergene.

Temperaturen tager til i takt med at vi passerer kokospalme- , banan- og ananasplantager. Henad middagstid skal vi selvfølgelig nyde en velfortjent frokost, og strække benene lidt. Herefter kører vi videre mod syd, og vi gør et stop ved Tárcoles, hvor der er gode chancer for, at se krokodiller.

Dagens sidste korte etape går helt ude langs kysten, og sidst på eftermiddagen er vi fremme ved vores hotel, der ligger i regionen Fila Costeña ved Stillehavskysten. Resten af dagen/aftenen er til individuel afslapning.
I morgen har vi en kort rejse videre sydpå . Vi rejser helt til det sydlige Costa Rica af 2 grunde: Dels er det nordvestligste Costa Rica med Nicoya halvøen, efterhånden temmelig overrendt af turister, og dels har vi prioriteret, at vi skal opleve det berømte sydvestlige hjørne af Costa Rica, som ikke er nær så besøgt, tæt på grænsen til Panama.

Området er kendt for sin fantasiske natur og dyreliv i Golfo Dulce-området, hvor bugten Golfo Dulce (som faktisk er en tropisk fjord) er beskyttet af "Osa Halvøen" i forhold til Stillehavets bølger, hvilket gør det til et fremragende sted for kajaksejlads. Derudover er Golfo Dulce omringet af noget af den bedste natur Costa Rica kan byde på, nemlig Corcovado National Parken mod vest og Piedras Blancas National Park mod øst. Bare vent til i morgen…!

M/-/-

Dag 12. Ankomst til Saladero Lodge ved Golfo Dulce

Vi tjekker ud fra morgenstunden og rejser videre mod syd. Afhængigt af trafikken har vi godt et par timers kørsel til havnebyen Golfito. Her bliver vi hentet i to mindre både af Saladero Ecolodge. Vi har ca. 45 minutters sejlads frem til lodgen, og læg ikke kameraet og kikkerten for langt væk, da vi ofte ser delfiner og fregatfugle på denne strækning og meget sjældent pukkelhval og hvalhaj!

Snart kan vi se Saladero Lodge inde på land bag ved kokospalmerne. Man siger at førstehåndsindtrykket er vigtigt og varer ved — det her lover godt! Susan og Harvey byder sikkert velkommen med et glas hjemmelavet juice, og så bliver vi ellers checket ind på lodgen, som består af forskellige indkvarteringstyper (se særskilt afsnit omkring overnatninger).

Inden længe er frokosten klar, som oftest er den hjemmelavet fra bunden af — det gælder alle måltider her. Så er det tid til at vi bliver introduceret til Lodgen og dens omgivelser, som består af primær regnskov lige i baghaven (Piedras Blancas Nationalpark), en skøn parklignende have, og Golfo Dulce/Stillehavet i forhaven!

Der er masser af aktiviteter at tage fat på — læs venligst programforslaget for de næste 2 dage.

Vi skal bo i alt 3 nætter her på Saladero Lodge.

M/F/A

Dag 13. Saladero Eco Lodge - kajakroning, svømning, snorkling, regnskovsvandring, hængekøje-rekreation

Vi har nu to hele dage til vores rådighed på dette fantastiske sted. Stedet er fantastisk i sig selv, så bare det at være her og kigge ud over bugten og lytte til fuglelivet er stort.

Der er mulighed for en del aktiviteter, mens vi bor her. Alle aktiviteter er inkluderet i opholdet med mindre andet er nævnt. Som tidligere nævnt, grænser lodgen direkte op til Piedras Blancas National Park, og der er en sti (et loop) direkte fra haven og ind i primær regnskoven (Primær regnskov er skov, der aldrig har været fældet, i modsætning til sekundær regnskov, der har været fældet en til flere gange).

Der er anlagt en god sti i skoven, og med stop for at observere dyre/fugleliv tager det ca. 1 time at gå den. Det er en tur, som du med fordel kan gå flere gange, da du vil opleve/se forskellige ting fra tur til tur. Morgen og sen eftermiddag er generelt de bedste tidspunkter, da dyrene er mest aktive her. Kombinationen af hav, relativ åben park/have og primær regnskov, giver optimale betingelser for et alsidigt dyre- og planteliv. Især fuglelivet er imponerende, og det er almindeligt at se bl.a. tukan, scarlet macaw (den store røde papegøje), kolibrier, grønne papegøjer, spætter og en mængde andre fugle. Af pattedyr ses dagligt egern, men stedets vildtkameraer (kamera opstillet i skoven, der bliver udløst ved bevægelse foran en sensor), har taget billeder af bl.a. vildsvin, puma, coati og jaguarundi (mindre kattedyr).

Hvad angår havet, og de udfoldelsesmuligheder vi har der — se venligst beskrivelse af næste dag.

M/F/A

Dag 14. Saladero Eco Lodge - kajakroning, svømning, snorkling, regnskovsvandring, hængekøje-rekreation

Vi bor direkte ned til vandet, som er rent og lunt (25-27 grader Celsius), og særdeles indbydende at bade i. Vi har adgang til kajakker (gode "sit on top" i både plastik og glasfiber og endelig "standup paddleboards"), og brugen af disse er inkluderet i opholdet. Farvandet er almindeligvis meget roligt her, og det kombineret med det lune vand og stabile kajakker gør, at alle der har lyst, kan bruge kajakkerne uden problemer.

Efter ca. 20 minutters kajakroning mod syd, kommer man til et maritimt fredet område kaldet "Osa Animal Sanctuary". Her er dels en indbydende strand, og dels klippe- og mindre koralformationer i vandet, der tiltrækker alverdens fiskearter, såsom papegøjefisk, triggerish, muræne, rokker og mange flere. Da sigtbarheden oftest er god her, er det et godt sted at snorkle (specielt om morgenen), og man kan endda være heldig at se en havskildpadde, hvor Olive Ridley sea turtle er den hyppigst forekommende.

Ca. 20 minutters kajakroning til den anden side fra lodgen — mod nord, løber floden "Rio Esquinas" ud i bugten. I deltaet er der en imponerende mangroveskov (Red Mangrove), som har de største/højeste eksemplarer i verden (op til godt 30 meter!). Her kan man ofte se terner, fregatfugle og pelikaner styrtdykke efter fisk.

Der er ca. 3 meters tidevandsforskel i bugten, og det er fundamentalt for mangroveskoven, der lever delvist i vand og delvis på land ved henholdsvis flod og ebbe, og er optimalt tilpasset til dette usædvanlige levested. Her i deltaet har vi mulighed for at tilkøbe en spektakulær guidet båd- og kajaktur i mangroveskoven. Der er endda mulighed for at ro relativt langt op i floden — man sørger for at time tidspunktet således, at man følger tidevandet op i floden og vender rundt med tidevandet senere hen, så man dermed har medstrøm begge veje.

Er du lystfisker, er der fiskestænger til rådighed, som du kan bruge fra kajakken eller bare fra kysten. Hvis du gerne vil fiske fra båd (trolling), kan det også arrangeres for det meste — spørg Harvey og turlederen (tilkøb).

Under opholdet på Saladero Lodge vil turlederen tage initiativ til aktiviteter og generelt hjælpe turdeltagerne med at udfolde sig med aktiviteterne, introducere til kajakkerne m.m. Det er selvfølgelig helt op til den enkelte i hvilket omfang man vil være fysisk aktiv, og hvilke aktiviteter man vil deltage i — valget er suverænt dit eget!

M/F/A

Dag 15. Afrejse fra "Golfo Dulce" mod nordvest til hovedstaden San José i Central Valley

Så er det tid til at tage afsked med dette miniparadis. Efter morgenmaden sejler vi til Golfito, hvorfra vores bus kører os nordpå til San José, hvor vi skal have turens sidste overnatning.

Turen går først tilbage langs kysten nordpå, og derefter ind i landet igennem et område vi ikke tidligere har besøgt på turen, så det er om at få det sidste med.

Fremme i San José, tjekker vi ind på hotellet. Efter et bad samles vi om aftensmaden og runder turen af på bedste vis. Mon ikke de fleste af os nu kan sige "pura vida" (pure life) med overbevisning, som de lokale, når man tænker tilbage på de mange oplevelser, vi har haft de sidste par uger?

M/-/-

Dag 16. Fly fra San José og hjemrejse til Danmark

Om morgnen eller aftenen (afhænger af den tur specifikke flyplan), kører vi fra hotellet i San José til lufthavnen (ca. 40 min), og påbegynder flyrejsen hjem til København.

M/-/-

Dag 17. Ankomst København

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

17 dage. inkl. udrejse og hjemrejse. Heraf ca. 2 dage med vandring sværhedsgrad 2-3 (af ca. 2 — 6 timers varighed/dag inkl. pauser) og 2 cykeldage sværhedsgrad 2-3 (henholdsvis 25 km. dag 2 og 20 km dag 3).

Dagsprogrammet er meget fleksibelt i forhold til vandre- og cykelturene, således at der er valgmuligheder på nogle af vandreturene, samt følgebil på én af cykelturene. Tilvælger du de længste/hårdeste vandremuligheder, vurderer vi rejsen til en grad 2/3. Den hårdeste tur på dag 9 er en dog grad 3. I tilfælde af meget regn dagene op til vandreturen kan det være for svært og farligt at krydse floden, og det er op til turlederen at vurdere om turen kan gennemføres. Tilvælger du derimod de kortere/nemmere vandremuligheder er rejsen en ren grad 2.

På de fleste af overnatningsstederne bor vi midt i spektakulære naturområder, hvor der er masser af muligheder for den enkelte til at gå ture og ro ture i kajak på egen hånd eller med andre i gruppen uden for turens egentlige program, imens man observerer dyreliv m.m. Du kan altså individuelt fintune turens aktivitetsniveau mod mere aktivitet og naturbetragtninger, hvis du ønsker det.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

LIDT OM VANDRETURENE

Området nær Det Caribiske Hav 
Her går vi en kort, men spændende guidet regnskovsvandring. Der er ingen stigninger på ruten. Stierne er generelt gode, men kan være mudrede. Vi kan gratis låne gummistøvler på lodgen. 

Arenal området
På dag 7 starter dagen med en farmrundvisning, der tager et par timer. Efter rundvisningen kører vi ca. 30 min. for at vandre i et større parkområde. Vi vandrer ca. 9 km, men der er mulighed for at korte turen af.

På dag 8 har vi en "ekstra" dag i Arenal området. Der findes rigtig mange muligheder for at booke interessante ture hos turoperatørerne i La Fortuna, f.eks.: rafting, mountainbiking, zip lining, kajak, hængebroer m.m., og vores erfaring fra tidligere ture siger, at mange turdeltagere ønsker at prøve nogle af disse aktiviteter. Ønsker du ikke at tage del i disse aktiviteter, vil vi tage på en af de mange vandreture, som området byder på.

På dag 9 har vi også 2 vandrealternativer. Den ene tur, den hårde, går fra Rancho Margot ind i dalen og over bjergene til Santa Elena. Turen tager ca. 6 timer og er en grad 3 i Topas gradueringssystem. Vi skal krydse floden, og vandet kan godt gå op på lårene. Med sandaler/strandsko + 1 vandrestav/kæp (som vi laver på stedet) + et sikkerhedsreb, så går det snildt! Ellers går turen primært gennem skov ad små stier, der godt kan være temmelig mudrede, da lokale af og til krydser disse bjerge på heste.

Alternativet til ovenstående tur begynder også ved Rancho Margot, men følger den øde grus-/stenvej langs den sydlige bred af Arenalsøen. Ud ad vejen ligger kun 2-3 Ranches, så der er næsten ingen trafik, og udsigterne er rigtige gode ud over søen og ind over skov-og landbrugsområder. Denne tur tager også 6 timer, men er kun en grad 2 i Topas gradueringssystem.

Monteverdeområdet
I Monte Verde Cloud Forest Reserve er der en række stier med tilsammen flere timers vandring. Efter den guidede tur er der mulighed for at vandre rundt på tågeskovens stier i 1 times tid på egen hånd.

LIDT OM CYKLERNE OG CYKELTURENE

Vi har på denne tur til Costa Rica i alt 2 dage, hvor vi cykler ca. 3-4 timer om dagen.
På 1. cykeltur (dag 2 i programmet) cykler vi 3-4 timer imellem vulkanerne Irazu og Turrialba. Det går mest ned, og underlaget er et mix af asfalt, og jord-/grusveje. Her er følgebil med, hvis nogen skulle få brug et lift eller hvil undervejs. Bemærk at cykelturen starter på vulkanen i over 3.000 moh. og luften vil kunne føles tyndere. Vi starter med at cykle ned og har vores første opstigning fra 2.888 moh. Temperaturen på vulkanen er ofte frisk og lidt kølig, da vi befinder os i 3.400 moh. Det er derfor en god ide at have vind- og vandtæt tøj med sig.

På 2. cykeltur (dag 3 i programmet) starter vi fra hotellet og cykler ca. 2 timer ad mindre veje og stier gennem landbrugsområder og landsbyer. Cyklingen giver sved på panden, da det både går op og ned. Vi tager det i roligt tempo og nyder at køre "behind the scenes" på mindre veje uden den store trafik. Vores mål for turen er det største arkæologiske site i Costa Rica, kaldet "National Monument Guaybo. Om eftermiddagen tager vi til CATIE (forskningsinstitution for tropisk landbrug), hvor vi cykler rundt i det flade område ad grusveje i ca. 1 times tid og ser lidt nærmere på deres arbejde. På formiddagens cykeltur har vi følgebil med.

På begge cykeldage deltager en lokal cykelguide og mekaniker udover vores dansktalende Topas-turleder selvfølgelig. Vi cykler på gode mountainbike-cykler. Cyklerne har håndbremser — ikke fodbremser, oftest skivebremser. Cyklerne har udvendige gear — typisk mellem 14 og 21 gear.

KRAV TIL DELTAGERNE

På denne tur cykler vi på mountainbikes med udvendige gear og håndbremser på henholdsvis for og baghjul. Det er ikke svært at køre på mountainbike, men af sikkerhedsmæssige hensyn på turen, forventer vi, at du inden afrejsen har tilegnet dig de nødvendige færdigheder, så du på turen er fuldt fortrolig med en mountainbikes gearskifte, bremsere og kan kontrollere din fart.

Overnatning

I San José (2 nætter), Turrialba (2 nætter) Santa Elena — Monteverde (2 nætter) og Fila Costeña (1 nat), bor vi på almindeligt gode turistklassehoteller med ordentlige værelser med eget bad & toilet.

Nær Det Caribiske Hav bor vi på en dejlig lodge midt i regnskoven med masser af dyreliv. Her bor vi i gode bungalows i delte dobbeltværelser med eget bad og toilet. 2 nætter i alt. 

Tæt ved vulkanen Arenal og bredden af søen Arenal bor vi på den charmerende og interessante Rancho Margot, som er en "farmlodge", der driver økologisk landbrug og er næsten selvforsynende med energi og råvarer. Derudover har ranchen en del heste, så en ridetur kan godt arrangeres (tilkøb). Også her bor vi i gode bungalows i delte dobbeltværelser med eget bad og toilet. 3 nætter i alt.

Ved Golfo Dulce bugten, der munder ud i Stillehavet, bor vi på den lille intime og primitive lodge - Saladero Lodge - der ligger placeret i vandkanten. Man kan kun sejle til stedet, så vi slipper for trafik og larm - udover den vi selv, fuglene og brøleaberne laver! Stedet er privatejet af Susan og Harvey og er relativt lille. Det betyder, at vi har stedet stort set for os selv, de ca. 3 dage og 3 nætter vi er her. Indkvarteringen er lidt speciel, da Harvey har udbygget stedet "step by step" over årene. Her bor vi i 3 nætter. Der er kun elektricitet i dagstimerne, da stedet drives på solceller og  et lille batteri.

I det følgende er en kort oversigt over indkvarteringen På Saladero Lodge:

 • Lejlighed oven på Beach House: Et rum med dobbeltseng og vask og toilet. Et stort rum med panorama udsigt til Golfo Dulce fra sengen — her er 2 dobbeltsenge placeret i hver sin ende af det ret store rum med en let adskillelse ved hver seng. I lejligheden er der et toilet og vask i separat rum. Bemærk, at lejlighedens 4-6 beboere, går gennem det store rum, når man skal hhv. ind/ud af lejligheden eller benytte toilet. Lejlighedens beboere har et udendørs brusebad lige neden for trappen i haven med varmt vand (solopvarmet).

 • "Tree Top Bungalow": En bungalow med 1 rum med 1 dobbeltseng, samt en køjeseng, samt et toilet med bad. Vi bruger den kun til 2 personer, men det kan altså både være et par, eller 2 individuelle rejsende. Tree Top Bungalow ligger højt placeret i skoven ved siden af restauranten (ca. 90 trin derop), med delvis udsigt over Golfo Dulce, idet skovens træer også er mellem bungalowen og havet — en yndet korridor for brøleaberne at bruge, når de flytter sig rundt i området.

 • "Mariposa" (betyder sommerfugl på spansk) er en lille bungalow, som er placeret midt i parken blandt kokospalmer og avokadotræer. Bungalowen har et rum, med køjesenge samt en lille veranda mod vandsiden med en lille "havesofa". Der er et udendørsbrusebad lige ved siden af med varmt vand (solopvarmet). Ca. 50 meter væk, via græsplænen er et indendørs bad og toilet (her er vandet ikke opvarmet).

 • "The Bungalow" er placeret ca. 50 meter fra restaurantbygningen, og har eget toilet og vask indendørs, samt eget brusebad med varmt vand udenfor ved siden af bungalowen. The bungalow har en dobbeltseng.

 • Glamping Hytter: "Glamping" er et udtryk for "glamourøs camping", og er bedst at sammenligne med "safaritelte". I hver af disse telte er der 2 enkeltsenge.


Der er mulighed for enkeltværelse mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’ (gælder dog ikke de 3 overnatninger på Saladero Lodge).

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Bemærk: Rigtig mange måltider er inkluderet på denne rejse, bl.a. da vi har ophold på 3 forskellige Eco Lodges ved: Det Caribiske Hav, Arenal og Golfo Dulce.

Flyrejsen og lokal transport

Vi har nøje afstemt og overvejet aktiviteter og overnatningssteder, således at destinationerne altid er rejsetiden værd. Når det er sagt, så kører vi igennem nogle fantastisk smukke områder, så det er faktisk en oplevelse at betragte de varierede landskaber og småbyer vi passerer igennem. Vi kører i moderne busser med aircondition.

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Costa Ricas klima er subtropisk og tropisk i lavlandet men mere tempereret i højlandet ved Arenal og Monteverde. Den tørreste tid generelt for landet er i perioden december til april.

Dagtemperaturer mellem ca. 24-32 grader. Nattemperaturer ned til ca. 20 grader. I bjergene ved Arenal og Monteverde kan nattemperaturen godt komme ned omkring 12-14 grader.

På trods af at Costa Rica er et forholdsvist lille land, vil vi på rejsen opleve stor forskel i klimaet på de forskellige steder på turen. Påd en caribiske side er der ofte regn, hvor der på stillehavs siden er et mere tørt klima. På Irazu vulkanen (3.452 m) kan der være koldt (ned til 5 grader) og vådt - men til tider er der også varmt og tørt. 

November kan være mere våd, da det er i slutningen af regntiden.

Vandtemperaturen i havet ligger normalt mellem ca.25 — 28 grader Celsius året rundt.

Som mange andre steder i verden kan man også i Costa Rica konstatere, at kendte vejrsystemer ikke er så stabile som tidligere, så klimabeskrivelser skal altid tages med forbehold, da vejret til tider er omskifteligt og uforudsigeligt. Risikoen for regn er større på novemberturene end på de øvrige afgange.

Pas og visum

Danske statsborgere skal ikke have visum til Costa Rica. Dit pas SKAL dog være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet.

Mere information omkring visum, f.eks. udfyldelse af ESTA (gælder kun ved transit i USA) vil være tilgængeligt 60 dage før afrejse på din personlige side ’Min Topas Rejse’, som du kan logge ind på, efter du har booket rejsen.

NB. Vær opmærksom på, at visumregler kan variere for andre nationaliteter end danske statsborgere.

Vaccinationer

Kontakt egen læge ca. 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.

Du kan også finde relevant information på Statens Serum Instituts hjemmeside.

Valuta og kreditkort

Valutaenheden i Costa Rica hedder Colones. 1 USD svarer til ca. 560 Colones (december 2019).

Vi anbefaler at du medbringer USD fra Danmark. Hvis du vil veksle i ankomstområdet i San José’s internationale lufthavn, skal det være ved bagageområdet - inden du forlader transit, og altså inden du møder Topas turlederen. Der vil kun være lejlighed til at veksle enkelte steder undervejs. Næste mulighed for valutaveksling er dag 5.

Der findes også hæveautomater i de større byer, ligesom man kan bruge Visakort/Mastercard som betalingsmiddel de fleste steder.

Du kan ligeledes betale med kontante USD mange steder, husk dog at have små sedler — gerne 10 USD eller mindre.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er god mobildækning på store dele af denne rejse, dog ikke alle steder (eksempelvis på Saladero Lodge), og der er wi-fi i begrænset omfang, så du kan holde kontakt med dine nærmeste efter behov.

Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

ADGANG TIL EL
På hotellerne er der adgang til opladning af batterier og mobil på denne tur. På Saladero Lodge er der dog begrænset muligheder for opladning m.m., da solenergi genererer elektriciteten. Husk at medbringe et multistik/adapter, da udformningen af de lokale stikkontakter varierer fra den danske standard.

Kort og Rejselitteratur

Discover Costa Rica — Lonely Planet.

Bemærk venligst

Det er ikke vanskeligt at cykle på en mountainbike, men hvis man ikke har prøvet at cykle på mountainbike før, så anbefaler vi kraftigt, at man enten låner eller lejer en mountainbike i Danmark inden turen og får prøvet det, så man er bekendt med og tryg ved gearskifte og håndbremser på en MTB. Der er ikke bagagebærer på cyklerne, så man kan evt. selv medbringe en lille og let rygsæk eller rygpose, hvis man ønsker det.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

På denne rejse kan bagagen pakkes i en blød vadsæk, rygsæk, sportstaske eller i en kuffert, du selv kan håndtere ind og ud af busser, hoteller, osv. Udover denne medbringes en ekstra taske til ompakning, da den store bagage ikke altid kan medbringes til den sidste logde vi bor på, pga bådenes størrelse.

Derudover anbefaler vi en dagtursrygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage i flyet.

På vandredage medbringer vi kun det mest nødvendige. Du bærer din dagtursrygsæk med de ting, du skal bruge i løbet af dagen.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. Vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen mod forventning skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, og til brug når man ikke er på vandretur. En lukket sko (tennissko eller lign.) til cykelturene.

Surfsko/strandsko/badesko til brug ved stranden ved Golfo Dulce, hvis man ikke har sandaler med, der kan bruges i vand. De skal bruges til at krydse et vandløb dag 9.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme op til 2 liter. Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring og cykling

 • 2 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • 1 tynd uldtrøje
 • 1 sweatshirt/fleecetrøje
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par regnbukser (Regnslag eller poncho er et godt alternativ til alm. regntøj)
 • Evt. cykelbukser og cykelhandsker (cykelhjelm udleveres i Costa Rica)

Andet tøj

 • Evt. bukser til bybrug
 • T-shirts
 • Skjorter
 • Strømper
 • Undertøj
 • Badetøj
 • Håndklæde (kun til stranden ved Golfo Dulce)

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge (må gerne dække nakken, især vej kajak roning)
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med høj faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Pengebælte
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Myggebalsam
 • Lommelygte og ekstra batterier, evt. pandelygte
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sy-sæt til mindre reparationer
 • Kamera og evt. ekstra batterier/oplader
 • Kikkert, hvis man er dyre/fugle interesseret (et must for de fleste)
 • Alkoholgel til håndvask
 • Vådservietter
 • Evt. køresygepiller til bustransport
 • En god bog til hængekøjen
 • Snorkleudstyr (maske, snorkel, finner/svømmefødder) — kan lånes gratis ved Golfo Dulce, men medbring gerne dit eget udstyr, hvis du foretrækker det.

Specifikke turbemærkninger

Mod myg: Vi anbefaler tyndt løstsiddende bomulds- eller lærredstøj med lange ærmer og ben, som sammen med myggebalsam (ex. Autan fra apoteket i DK) er den bedste beskyttelse mod evt. myg om aftenen.

Tøjvask: Det er en god ide at medbringe lidt vaskemiddel til håndvask, så cykel- og vandretøj kan skylles op efter behov. Det kan være svært at tørre tøj i det fugtige klima. Der kan tilkøbes tøjvask midtvejs på turen, når vi har 3 overnatninger på Rancho Margot.

Du skal IKKE medbringe hverken underlag eller sovepose til turen.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

17. februar 2022  –  5. marts 2022 Åben for booking 27.970 DKK Bestil Rejse
4. marts 2022  –  20. marts 2022 Åben for booking 27.970 DKK Bestil Rejse
5. november 2022  –  21. november 2022 Åben for booking 27.970 DKK Bestil Rejse
20. november 2022  –  6. december 2022 Åben for booking 27.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: CRRR

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.