Topas medarbejdere

Organisation for Topas kontoret i Ry

Portrætfoto af Jørgen Sølvsten Nielsen

Bestyrelsesformand - Jørgen Sølvsten Nielsen

Efter at have snust til medicinstudiet gik det i nogle år til Iran, Iraq og Saudi Arabien som langturschauffør frem til 1982, hvor jeg første gang stiftede bekendtskab med Topas. Første tur gik til Skotland med ekspeditionskøretøj og derefter blandt andet flere af de lange overland ekspeditioner fra Danmark til Nepal.

Ekspeditionskøretøjerne kunne ikke altid opfylde drømmen om at komme ”længere ud”, og trekking i Nepal og vandreture i Europa blev en passion for mig og blev snart en del af Topas universet. Efter 42 år som CEO, er jeg i dag ejer og bestyrelsesformand for Topas. 

Portræt af Michael Højgaard

CEO - Michael Sloth Højgaard

Jeg har det overordnede ansvar for alle selskaberne i Topas Explorer Group, hvor vi driver forskellige turismeaktiviteter i Grønland, Vietnam og Danmark.

Jeg har kendt Topas og Jørgen Sølvsten Nielsen i mere end 10 år, først gennem forskellige samarbejder i Grønland og senere som medlem af bestyrelsen. Da muligheden for at overtage rollen som CEO efter Jørgens mangeårige opbygning af koncernen opstod, var det let at slå til. Jeg synes Topas har en spændende historie, nogle gode værdier og tilbyder nogle helt unikke rejseoplevelser. Jeg har boet i Grønland i 10 år, fordelt over en lang periode, hvilket giver godt indblik i et af vores kerneområder. Inden jeg kom til Topas, har jeg haft direktørstillinger i mange år i store danske koncerner, så nu er jeg optaget af at udvikle de mange muligheder, der er i koncernens selskaber til gavn for kunderne. Dertil kommer, at jeg selv er meget glad for rejser, vandring og udendørsaktiviteter.

Fotografi af Lone Ebbesen

CFO - Lone Ebbesen

Det er let at blive inspireret til den næste vandretur, men det er ofte svært at vælge, når arbejdspladsen hedder Topas. Jeg har haft fantastiske ture til blandt andet Sapa i Vietnam, Everest Basecamp i Nepal, Grønland, Kilimanjaro i Tanzania, fjeldene i Norge, Korsika og favoritten højruten i Pyrenæerne.

På kontoret har jeg ansvaret for økonomiafdelingen i Topas. Herudover går en del af min tid med koncernens øvrige søsterselskaber samt Danida-projektet i Bolivia. Min økonomiske ”opdragelse” har jeg fået på handelshøjskolen og fra revisionsbranchen.

Foto af Anders Gadeberg på ski i Grønland

Anders Gadeberg

Jeg startede hos Topas i 2018 som turleder i Grønland, og havde blot tænkt det som et sommerferiejob inden jeg skulle begynde på min kandidat. Sommerjobbet blev dog hurtigt skiftet ud med en fuldtidsstilling, der først førte mig 2 måneder til Vietnam, efterfulgt af 4 år i Grønland.

Mine 4 år som bosiddende i Ilulissat, har givet et hav af fantastiske naturoplevelser. Jeg vendte hjem til Danmark i slutningen af 2022, og arbejder nu med individuelle rejser til Grønland.

Foto af Daniel Johnsen med sin border collie, Zimba.

Daniel Johnsen

Som halv nordmand har jeg været på flere eventyr i det nordligste Norge, hvor jeg har familie i Tromsø og Kautokeino. 

Jeg er uddannet multimediedesigner med en PBA i e-handel, og er derfor lidt af en digital altmuligmand hos Topas. Jeg er med til at varetage hjemmesider, sociale medier, online markedsføring og alt, hvad der findes derimellem. Jeg er særligt passioneret for video og grafik, og hvordan disse kan være med til at fortælle spændende historier fra Topas' mange facinerende destinationer. 

Foto af Erik Lund i kajak.

Erik Lund

Jeg er født og opvokset på en gård i det sønderjyske, og livet med landbrug var naturligt for mig - indtil jeg blev ”bidt” af en gal motorcykel. Der skulle rulles nogle kilometer, og min rejselyst blev for alvor vækket med en tur til Ægypten. Siden har jeg rejst i det meste af verden - først på egen hånd og senere for Topas.
Karrieren i Topas startede i 1992 som turleder på overlandture, hvilket gav mig fantastiske og ”skæve” oplevelser de følgende 10 år. Derefter er det især blevet til mange rejser i Asien og Afrika, hvor favoritdestinationerne er Tanzania og Nepal.
Nu arbejder jeg fast på kontoret i Ry, hvor jeg har ansvar for personale, turledere og ikke mindst den operationelle afdeling. 

Foto af Kathrine Randeris Flagstad.

Kathrine Randeris Flagstad

At dykke ned i en anden kultur og opleve anderledes måder at leve på, i sammenspil med store naturoplevelser er noget af det bedste, jeg ved. Om den natur så er det altoverdøvende vandfald i Sydamerika eller den stille bøgeskov i Danmark er ikke så afgørende. Et træ der springer ud er jo lige til at blive glad af!

Min rejselyst og nysgerrighed på verden derude har altid fyldt meget og har lagt grundlaget for adskillige rejser samt mit studievalg af antropologi. Jeg har siden studiet arbejdet med at hjælpe andre ud i verden og opleve den, og har siden starten af 2023 gjort netop det i Operations her hos Topas, hvor jeg har ansvar for en række af vores gruppe rejser.

Lucca Nymand

Jeg er nyansat hos Topas Rejser fra sommer 2024. Min rejselyst startede tidligt, da jeg pakkede min dukkevogn og sagde ”hej hej” til min mor. Siden har jeg rejst alene og sammen med min familie i længere og kortere perioder. For 10 år siden begyndte jeg for alvor at vandre.

Foto af Malene Poulsen

Malene Poulsen

Af alle Topas ansatte er jeg nok den der har rejst mindst, men glæden ved at opdage nye steder i verden og andre sider af sig selv oplevede jeg specielt ved en rejse til Vietnam i 2012.

Især Sapa var et dejligt sted, som jeg varmt kan anbefale. Men også indenfor Europas grænser har jeg hentet gode minder. Sicilien og Andalusien står også stærkt i erindringen.

Inspiration til nye destinationer mangler der ikke her på kontoret, hvor jeg til daglig arbejder i økonomiafdelingen. Så mon ikke der venter nye rejseoplevelser rundt om hjørnet inden længe.

Foto af Maria Tabermann Maaløe

Maria Tabermann Maaløe

Jeg nyder at være aktiv i naturen og får i dagligdagen mange gode oplevelser ved at vandre, løbe, ro kajak eller køre mountainbike, enten alene men allerhelst sammen med andre.

De seneste år er ferierne tilbragt rundt om i Europas naturskønne områder, hvor en kombination af samvær med familie og venner, fysisk aktivitet og god mad er indbegrebet af god ferie for mig.

Jeg er uddannet økonomiassistent og på kontoret i Ry, er jeg en del af både operation- og økonomiafdelingen, hvor jeg primært laver turbudgetter samt opfølgning og analyse af turregnskaber.

Foto af Mette Lund Haywood i Grønland, med helikopter i baggrunden.

Mette Lund Haywood

Siden barnsben har jeg rejst og med tiden er lysten kun blevet større, så ønsket om at beskæftige mig med rejsebranchen begyndte også ganske tidligt.

Det er blevet til mange spændende rejseoplevelser og jeg bliver aldrig træt af nye eventyr og indtryk fra forskellige lande og kulturer. Naturoplevelser har dog en særlig plads i mit hjerte og derfor er Topas det helt rigtige for mig.

Jeg har siden 2006 arbejdet for Topas, primært i flyafdelingen samt salg og marketing, men også med vores produkter i Grønland.

Foto af Noëlle Simoud

Noëlle Simoud

Jeg er født og opvokset i Grønland med den grønlandske natur som baghave. Jeg har igennem mit liv boet forskellige steder i Grønland, så mit kendskab til Grønland og hverdagen dér er stor. Jeg har udover mit grønlandske også halvt fransk, og har derfor brugt en del af sommerferierne igennem min opvækst i Frankrig. 

Jeg har været ansat under Topas siden 2017. I starten af 2023 blev jeg en del af Topas Travels operation afdeling, hvor jeg har ansvar for gruppeturene til Grønland og Frankrig.

Foto af Oliver Svanholm

Oliver Svanholm

Min interesse for at rejse har fulgt mig, siden jeg var en lille dreng og inspireret mig til at tage en uddannelse inden for turisme. Jeg startede med at arbejde i rejsebranchen i 2006, hvor jeg primært har arbejdet siden. Jeg har i løbet af årene haft forskellige funktioner og har derfor opbygget en bred erfaring. Jeg er især blevet ekspert i booking og håndtering af flybilletter. Erfaringen bruger jeg til daglig hos Topas, hvor jeg både er en del af vores flyafdeling og vores operationsafdeling.

Jeg elsker at rejse og opleve nye destinationer og nye kulturer sammen med min familie. Jeg har blandt andet kørt USA tyndt, besøgt Syd- og Mellemamerika og har gode oplevelser fra Afrika og Mellemøsten. Jeg har også rejst meget i det sydlige Europa. Jeg vil gerne opleve både by, kultur og natur, når jeg er afsted, og det allerbedste er store naturoplevelser og vandreture. Jeg har to drenge og netop naturoplevelserne er en glæde, som hele familien deler. Jeg har en passion for vin og kombinerer også gerne udlandsrejsen med et besøg på en vingård eller to.

Foto af Peter Knudsen i Sapa, Vietnam, med rismarker i baggrunden.

Peter Knudsen

Kimen til min rejselyst blev lagt efter 5 måneders rundrejse i Australien lige efter gymnasiet. Jeg tog derefter en kandidatgrad i biologi for at læse mere om verdens forunderlige natur.

Efter et sommerferiejob som Topas turleder til Pyrenæerne i 1997, var jeg imidlertid solgt til rejsebranchen. Siden har jeg været turleder i og udviklet ture til adskillige lande: Frankrig, Vietnam, Nepal, Tanzania, Færøerne, Grønland og Antarktis.

Signe Davidsen

Noget af det bedste jeg ved er at gå på opdagelse i det ukendte, at møde nye mennesker og at skabe langvarige relationer til dem. Jeg har været jorden rundt med rygsæk på to gange. Først igennem Sydøst Asien, Australien, New Zealand og Canada og anden gang gennem Sydamerika, Påskeøen og tilbage til New Zealand. Derudover har jeg boet seks år i England og arbejdet fire år i Norge. Min favorit-rejse i dag er ø-hop på de græske øer. Her går jeg fortrinsvist går efter de små uberørte øer, hvor der er ro og nærhed til de lokale. 

Jeg er uddannet regissør og oplevelsesøkonom. En sjov kombination? Tjo, men det er kombi, som har givet mig en alsidig erfaring udi at arrangere, formidle og facilitere meningsfulde oplevelser for og med mennesker. Til dagligt sidder jeg i Operations her på kontoret i Ry, hvor jeg har ansvar for en række af vores grupperejser.