Fortællingen om Topas

Et rejseeventyr med Topas er altid en aktiv ferie i fællesskab med andre. Du kommer steder andre ikke kommer, slukker for mobiltelefonen og tænder for dig selv.

Kamæleon kravler ovenpå Lonely Planets guide til Marokko.

Globetrotteren

Året er 1992. Den ombyggede lastbil er pakket og klar til ekspedition i Marokko. En uges transport med medbragt teltlejr ned gennem Europa venter, hvorefter den står på 14 dages eventyr i Marokko. Uden sikkerhedssele. Sådan har det været siden 1973. Mottoet var og er: "En globetrotter er en person, der rejser langt og ofte udenfor alfarvej — for ham eller hende betyder ægte oplevelser mere end moderne komfort". Det sidste ekspeditionskøretøj i Topas kørte rundt i Sydamerika og blev solgt i 2010.

Topas - Adventurous since 1973

Det er dine rejseoplevelser, der er vores eksistensgrundlag. For at kunne tilbyde dig den bedst mulige rejse, har vi til stadighed siden 1973 arbejdet på at udvikle og forbedre dine Topas ture til hele verden.

Vi kommer steder, andre ikke kommer!

I dag har vi mere komfort og sikkerhed på vores rejser. Men vores grundprincip om at søge eventyret er stadig det samme. Vi stræber efter at komme steder i hele verden, hvor andre ikke kommer, med fokus på de gode og aktive oplevelser i fællesskab med de andre gæster i gruppen og vores lokale samarbejdspartnere.

Respekt for miljøet og kulturen

Topas' grønne profil betyder, at vi arbejder for bæredygtig turisme via omtanke for miljø og kultur. Vi lægger vægt på gensidig respekt, når vi møder andre folkeslag, og når vi benytter os af lokal arbejdskraft.

Bæredygtig turisme er for os ikke bare et modeord. Vi arbejder seriøst med det på alle vores ture ved at benytte lokale samarbejdspartnere og mindre familiedrevne restauranter og overnatningssteder. Vi arbejder for, at den lokale arbejdskraft har mulighed for at profitere direkte af turismen – uden ekstra og fordyrende mellemled.

Som et større projekt kan nævnes, at Topas, i samarbejde med lokale partnere, har opført Topas Ecolodge i bjerglandsbyen Sapa i Vietnam. Her har alle arbejdsgange ved opførelsen af lodgen været gennemsyret af bæredygtighed. Flere hundrede lokale beboere har fået en indtægt, ikke bare under opførelsen, men også ved den efterfølgende drift af stedet, hvor mange af de ansatte er lokale stammefolk.

Topas er som en del af Topas Explorer Group medlem af FN’s Global Compact, og du finder vores CSR-politik samt adfærdskodeks her.

Kvalitet og fornyelse

Siden 1973 har Topas udviklet sine rejser og løbende samlet erfaring inden for aktiv ferie. Derfor kan vi garantere, at vores rejser både står for kvalitet og konstant fornyelse.


Vores bedste redskab til at udvikle vores rejser er pionerturene, som går til uprøvede destinationer, indeholder nye rejseformer eller er en alternativ rute i et allerede kendt område. Pionerture henvender sig fortrinsvis til de eventyrlystne, der ikke ønsker et fastlagt program inden afrejse. Falder turene godt ud, kan vi efterfølgende præsentere de nye og gennemarbejdede ture i vores program.

Læs mere om udvikling af Topas' rejser og pionerture her.

Den aktive ferie

I dag indgår der på alle fællesrejser med Topas en grad af vandring eller cykling. For os er det den ultimative måde at rejse og opleve bjergene og naturen på.

Vores rejser omfatter alt fra rundrejser, cykelferier, let vandring med komfortabel fast base til bestigning af nogle af verdens højeste tinder, hvor der overnattes i telt og leves på feltfod. Lokale transportformer såsom tog, hundeslæde, busser og både er yderligere med til at give en speciel og direkte oplevelse af det land, vi besøger. Når du rejser med Topas bliver du en aktør i stedet for en tilskuer.

Når du rejser med Topas, er du også selv med til at sikre en succesfuld gennemførelse af turen - dit gå-på-mod og din lyst til at gå udfordringer i møde er altafgørende.

Fællesrejser og fællesskab

Vi ser mange fordele ved at rejse i en gruppe på en fællesrejse. I en vandregruppe deler man for det første den umiddelbare glæde ved vandring og naturen. Ofte vil deltagerne opleve, at det er et uforpligtende, men intenst og rart samvær med de andre i gruppen, der præger en Topas rejse. At rejse i en gruppe giver endvidere rig mulighed for at besøge steder, som er umulige at nå enten logistisk eller økonomisk, hvis man rejser individuelt.

Læs mere om fællesrejser og fællesskaber her.

Vores rejser er karakteriseret ved

  • Dansktalende turledere, uddannet hos Topas
  • Små grupper på typisk 15-20 deltagere
  • Varierende sværhedsgrader fra let til udfordrende
  • Lokale smage og egnsretter
  • Vi kommer steder, andre ikke kommer

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Min første rejse med Topas

Overvejer du at rejse med os for første gang men er i tvivl om, hvilken rejse du skal vælge? 
Få hjælp her: 

Min første rejse med Topas

Har du aldrig rejst med os før? Det kan være svært at vide, hvilken rejse du skal vælge. Vi har samlet en håndfuld rejser, som egner sig godt som din første aktive rejse.

Udvalgte eventyr til dig

Vi har udvalgt en række eventyrlige rejser til dig, som vi varmt kan anbefale.
Se desuden mere her om vores forskellige rejsetyper.