Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Fællesskabet - Bliver vi gladere af at rejse sammen?

I stigende grad rejser vi ud i verden og søger efter en livsstil, der i højere grad er knyttet til fællesskab og ro. Drømmen er at opleve et miljø, som er anderledes end det, vi er vant til hver dag, som ofte er præget af travlhed og individualitet. Det er ikke længere vigtigt at komme væk fra andre, når vi rejser. Tværtimod søger rejsende i dag i stigende grad efter oplevelser, hvor de møder andre rejsende og lokale.

På en Topas rejse involverer vi gerne lokal arbejdskraft og prioriterer nærheden til lokalbefolkningen, de lokale familier og indsigt i deres kultur. Vi har et klart ønske om at støtte og fremme den lokale udvikling og økonomi generelt. Det autentiske møde - ansigt til ansigt - med fremmede kulturer, har altid spillet en vigtig rolle på en Topas-rejse.

Hvorfor rejse i en gruppe?

At tage på en aktiv grupperejse er en fantastisk måde at komme ud i naturen, få motion og nyde det gode selskab i en gruppe.

Topas har arrangeret grupperejser ”jorden rundt” siden 1973. Det er der flere fordele ved. I en gruppe deler man for det første den umiddelbare glæde ved at være fysisk aktiv og ved naturen. Ofte vil deltagerne opleve, at det er et uforpligtende, men intenst og rart samvær med de andre i gruppen, der præger en Topas rejse. At rejse i en gruppe giver desuden rig mulighed for at besøge steder, som er umulige at nå enten logistisk eller økonomisk, hvis man rejser individuelt.

Er du single eller rejser du alene?

Næsten halvdelen af vores gæster tager alene afsted på vores grupperejser. Netop fællesskabet og muligheden for at dele sine ferieoplevelser med andre er årsagen. Vil du med?

Det sociale

Der opstår typisk et helt særligt fællesskab omkring det at være aktiv i en gruppe, når du deler de store oplevelser med andre ligesindede med samme passion. Det sociale liv i gruppen spiller derfor en vigtig rolle på mange af turene, og vi oplever, at det betyder meget for de rejsende at mødes om aftenen til mad, fællesskab, hygge og fortællinger om dagens oplevelser.

Aldersspredningen på vores rejser kan være stor. Vi har lige fra den unge, som lige er blevet færdig med en videregående uddannelse, til den aktive pensionist, som endelig har fået tid og mulighed for at komme ud i verden. Under alle omstændigheder vil mange opleve, at aldersforskelle ikke er det afgørende for stemningen i en gruppe – for interessen for natur, aktivitet og det gode liv rækker nu en gang hen over alderskløfter.

Gruppestørrelsen

Topas-grupper er forholdsvis små. Vi indretter turene således, at gruppestørrelsen hverken går ud over oplevelsen for deltagerne eller belaster den lokalitet, vi besøger. Gruppestørrelsen på de enkelte ture er derfor tilpasset den enkelte destination og rejseform. Intervallet ligger fra fra 10 – 22 pers. på de fleste ture.

På nogle ture er der op til ca. 30 deltagere i alt, da man deles i to aktiviteter i løbet af dagen.

Det er vores erfaring, at de forholdsvis små grupper fungerer optimalt i forhold til at få del i de autentiske oplevelser ude på destinationerne og samtidig bedst understøtter det sociale element i gruppen.

Topas turlederen

Leder i sagens natur gruppen og arbejder målrettet efter, at man på Topas rejsen oplever det beskrevne program – og meget gerne lidt til. Alle har en ambitionen om at give deres kærlighed til land, folk og steder til gæsternes fællesskab.

Derudover fungerer turlederen også som en katalysator for en god rejseoplevelse rejsedeltagerne imellem – samt for interessante og ligeværdige møder med de lokalbefolkninger, vi træffer ude i verden.

Fortællingen om Topas

Et rejseeventyr med Topas er altid en aktiv ferie i fællesskab med andre. Du kommer steder andre ikke kommer, slukker for mobiltelefonen og tænder for dig selv.