Kroatien - Sejlads og cykling i Dalmatiens øhav

En enestående cykelferie, hvor vi sejler fra ø til ø med træskib i Adriaterhavet og på cykelture oplever den imponerende og historiske kyststrækning, Dalmatien.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Kroatien har efterhånden positioneret sig som en af Europas mest eftertragtede destinationer som feriemål i Middelhavsregionen. Dalmatiens smukke og imponerende kyststrækning byder på et øhav med mere end 1.000 charmerende øer, rent badevand, en smuk og bjergrig natur med knejsende bjerge og gamle, hyggelige kystbyer, der bærer interessante kulturhistoriske vidnesbyrd fra Romertiden.

I disse fantastiske omgivelser venter en cykelferie, hvor du kan nyde livet ombord på et charmerende, velindrettet træskib med en veloplagt besætning.

Træskibet giver adgang til ellers svært tilgængelige fiskerlejer, kystbyer, vige og uspolerede strande og du kan se frem til hver dag at sejle fra ø til ø og tage på en ny spændende cykeltur i Dalmatiens enestående natur. Det er flere dage muligt at korte cykelturen af og blive samlet op af vores båd - og du kan naturligvis også vælge at tage en rolig dag på soldækket, hvis benene trænger til en pause.

Glæd dig til at besøge fascinerende UNESCO-kulturperler, gå på opdagelse i de interessante bjerg- og kystlandsbyer og opleve naturperlen Krka Nationalpark, som har nogle spektakulære vandfald.

Fantastisk aktiv ferie. Samtidig meget afslappende miljø blandt turledere, besætning og deltagere. Godt tilrettelagt i et smukt smukt rejseland.

John Erik Jensen

Glæd dig til

 • Syv dage ombord på en flot istandsat motorsejler - et lyst og charmerende træskib
 • Spændende og alsidige cykelture på Dalmatiens fastland og smukke øer
 • Kulturperler på rad - fra Zadars 3000-årige historie til Trogirs UNESCO-indskrevne havn.
 • Svømmeture i det klare, blågrønne Adriaterhav
 • Mærk historiens vingesus iblandet nutidens puls i den gamle bydel i Zadar
 • Sejlads nord for Split med udsigt til kystens idylliske vige, landsbyer, strande
 • Cykeltur ind i Nationalparken Krka med de flotte vandfald og små hyggelige museer
 • Sejlads i nationalparken Kornati Islands med overnatning i Telascica - fjernt fra alting

Cykelferie med Topas

En cykelferie med Topas er for alle med lyst til vind i håret og sved på panden. Se hvilke cykelferier vi tilbyder og læs mere om, hvad en cykelferie med Topas går ud på.

Program

Dag 1. Indkvartering på skibet og cykeltur ved Rogoznica
Vi køres til vores båd i Splits havn og sætter kurs mod den lille traditionelle fiskerby Rogoznica og gør klar til cykelferiens første cykeltur gennem olivenlunde langs kyststræknngen.

Dag 2. Smukke Kornati Islands og betagende udsigter i naturparken Telascica
Først på dagen har vi en rolig cykeltur. Om eftermiddagen sejler vi ud igennem Nationalpark Kornatis mange små øer og går i land i naturparken Telascica, hvor vi overnatter.

Dag 3. Cykeltur på øen Dugi Otok og sejlads til Zadar
Vi cykler ud af Telascica naturparken og ad en panoramavej, der går på langs øen Dugi Otok med de mest fantastiske udsigter udover Adriaterhavet. Senere sejler vi til Zadar og mærker historiens vingesus.

Dag 4. På cykel fra havneby til havneby og den idylliske ø Zlarin
Vi har en kort sejltur til øen Ugljan og cykler nu gennem hyggelige småbyer. Om eftermiddagen sejler vi videre til den idyliske ø Zlarin.

Dag 5. Fra Sibeniks katedraler til vandfald i Krka Nationalpark
Vi sejler til Sibenik. Her kan man vælge mellem en kort cykeltur på halvøen forbi borgen St. Nichollas ud for Sibenik eller se katadralen og byen. 

Dag 6. På cykel mellem landsbyerne Dubravice, Plastovo og Glava
Vi cykler ind i landet ad små charmerende veje igennem bjerglandsbyer og ser tydelige spor efter krigen. Vi sejler herefter ned ad floden Krka og overnatter i den UNESCO-beskyttede og stemningsfulde by Trogir.

Dag 7. Cykeltur, Trogirs gamle bydel og Split
Man kan vælge at cykle den lange stigning fra Trogir op på højsletten for at slutte af med en fantastisk udsigt mod byen eller cykle mod en fin badestrand og hygge i Trogir. Om eftermiddagen sejler vi til Split.

Dag 8. Afrejse fra Kroatien og Split
Vi siger farvel til træskibet og besætningen og bliver kørt til lufthavnen i Split efter en cykelferie ved Dalmatiens smukke kyststrækning.

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og lokal cykelguide
 • Flyrejse København - Split t/r
 • Al land- og bådtransport
 • Alle overnatninger i delt dobbelt/twinkahyt med eget bad og toilet ombord på båden
  (Bemærk venligst at overnatning i twin-kahyt ofte er i etageseng)
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet (de fleste)
 • Lokal cykelguide
 • Mekanikerassistance
 • 1 liter vand pr. dag
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn ca. fra DKK 150 til aftensmaden)
 • Drikkepenge til besætning, beregn ca. 50 EUR.
 • Entré til museer og lignende
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Leje af cykler: (Sportscykel: DKK 995 pr. person. Elcykel: DKK 1.495 pr. person)
 • Evt. kahytstillæg:
  • Twin/dobbeltkahyt topdæk, DKK 1.000 pr. person
  • Twin/dobbeltkahyt hoveddæk, DKK 500 pr. person
  • Twin/dobbeltkahyt under dæk, DKK 0
  • Enkeltkahyt topdæk, DKK 3.000 pr. person
  • Enkeltkahyt hoveddæk, DKK 2.500 pr. person

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 25 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Lidt om skibet
 • Klima


 

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Inkluderede måltider spises ombord på båden og tilberedes af skibskokken.

Dag 1. Ankomst til Split, indkvartering på skibet og cykeltur ved Rogoznica

Afgang fra Kastrup med fly til den kroatiske by Split. Vi tjekker ind i vores kahytter og hilser på besætningen, mens vi sætter kurs mod den lille traditionelle fiskerby Rogoznica.

Vi sejler til Rogoznica, hvor vi lægger til kaj og gør klar til feriens første cykeltur, som er en rundtur på ca. 10 km gennem olivenlunde, op til et betagende udsigtspunkt over Dalmatiens smukke kyststrækning. På denne korte første tur bliver vi fortrolige med vores nye cykler. Tilbage i Rogoznica møder vi skibet, og her kan vi bruge aftenen på at se os omkring i den idylliske fiskerlandsby.

Dagens cykeltur: 1 time (ca. 10 km) og ca. 100 højdemeter.

-/F/A

Dag 2. Smukke Kornati Islands og betagende udsigter i naturparken Telalascica

Vi starter dagen med at cykle fra Vodice til øen Murter, som er forbundet med fastlandet af en klapbro. En tur på ca. 22 km uden de helt store stigninger. Om eftermiddagen sejler vi ud igennem Nationalpark Kornatis mange små øer, der er kendt for en store mangfoldighed af flora og fauna.

Vi går i land i naturparken Telascica på den sydlige del af øen Dugi otok, hvor der er en interessant saltvandssø og fantastiske udsigter fra de over 100 meter høje klipper. Med lidt held møder vi vildæslerne, der strejfer rundt i parken. Overnatning og aftensmad ombord i naturparken Telascica.

Dagens cykeltur: ca. 22 km, ca. 75 højdemeter.

M/F/A

Dag 3. Cykler fra Sali til Brbinj på Dugi otok. Sejler til Zadar

I dag starter det opad og ud af den smukke Telascica Naturpark. Vi cykler på den flotte panoramavej, der går på langs af Dugi otok og har fantastiske udsigter mod vest udover Adriaterhavet, hvor man "næsten" kan se til Venedig, såvel som mod øst, hvor man i det fjerne inde på fastlandet kan ane bjergkæden Velebit. Turen i dag har en del højdemeter, ca. 380, undervejs til Brbinj.

Efter frokost er sejlturen på et par timer forbi ø’en Ugljan ind mod den charmerende gamle by Zadar som tidligere var områdets kulturelle og politiske knudepunkt. Nyd aftenen i Zadar og mærk historiens vingesus iblandet nutidens puls i den gamle bydel, hvor ’Greeting to the sun’ og et vandorgel som spilles vha. bølgeskvulp er blandt de moderne attraktioner. Overnatning ombord i Zadar havn.

Dagens cykeltur: ca. 35 km og 380 højdemeter.

M/F/-

Dag 4. På cykel fra havneby til havneby og den idylliske ø Zlarin

Vi starter dagen med en kort sejltur til øen Ugljan som er forbundet med øen Pasman. Her lægger vi til ved havnen i den lille havneby Preko. Vi cykler af små veje ned til Tkon, hvor skibet venter. Undervejs på cykelturen passerer vi gennem hyggelige småbyer. Frokosten indtages i dag som picnic. Om eftermiddagen sejler vi videre til den idyliske ø Zlarin, hvor vi fra søsiden kan nyde synet af fredfyldte vige og små kystbyer. Overnatning og aftensmad ombord på Zlarin.

Dagens cykeltur: ca. 30 km, få stigninger.

M/F/A

Dag 5. Fra katedraler og borge til fantastiske udsigter og vandfald i nationalparken Krka

Vi sejler fra Zlarin ind til byen Sibenik, hvor man kan besøge Skt. Jacob Katedralen. En imponerende katedral, der ikke uden grund er på UNESCOs Verdensarvsliste, samt den interessante borg Mihovila, hvorfra vi har en smuk udsigt nedover byen og udover bugten. Undervejs, på vej op ad floden til Skradin, får vi en god frokost ombord, inden vi cykler en kort tur ind til Krka Nationalpark med de fantastisk flotte vandfald, hvor du kan gå på opdagelse ad de mange træbroer langs med eller over vandfaldene, samt besøge de små museer. Overnatning ombord i Skradin havn.

Dagens cykeltur: ca. 10 km, ingen stigninger.

M/F/-

Dag 6. På cykel ad skønne små bjergveje til landsbyerne Dubravice, Plastovo og Glava

Vi cykler ind i landet ad små charmerende veje igennem bjerglandsbyerne Dubravice og Plastovo. Vi er her tæt på en af frontlinjerne under krigen og har mulighed for at køre gennem den lille landsby Glava, hvor der stadig er tydelige spor efter krigen, men også helt nyrenoverede huse. Efter frokost ombord i Skradin sejler vi igen ned ad floden Krka og overnatter i stemningsfulde Trogir. Trogirs gamle bydel er indskrevet på UNESCOs liste over verdensarv, og det er uden overdrivelse som at gå i en filmkulisse - her er det bare virkelighed.

Dagens cykeltur: ca. 22 km, en del stigninger (ca. 350 højdemeter).

M/F/-

Dag 7. Stemningsfyldte brostensgader og lokal vin i Trogirs gamle bydel

Sidste dag på cyklerne. Du kan vælge at teste formen ved at cykle den lange stigning fra Trogir op på højsletten for at slutte af med en fantastisk udsigt på nedkørslen tilbage mod byen. Alternativt kan du vælge at pege styret mod den fine badestrand for enden af øen Ciovo og således få en kort cykeldag med strandpause og evt. en slentretur gennem Trogirs hyggelige lokalmarked, som byder på et rigt udvalg af lokale oste, pølser og valnødlikøren Orahovic, som er meget populær bland kroaterne.

Om eftermiddagen sejler vi til Split. Her har vi således også tid til at snuse omkring i bymidten, som er en del af den romerske kejser Diocletians gamle UNESCO fredede palads, med italiensk marmor og egyptiske sfinkser i gadebilledet.

Dagens cykeltur: ca. 40 km med en del stigninger (ca. 600 højdemeter) eller 18 km. fladt.

M/F/A

Dag 8. Afrejse mod Danmark

Fra morgenstunden pakker vi sammen og spiser morgenmad inden vi bliver kørt til lufthavnen i Split, hvor vi går om bord på flyet tilbage til København.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage - heraf 7 cykeldage i varieret terræn, hvor cyklingen er sværhedsgrad 2. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

7 dage med nogle timers sejlads hver dag samt cykelture.
 
Skibet

Vores skib er en motorsejler i træ med plads til 20-30 passagerer. Skibet er udstyret med 2-personers kahytter med eget bad og toilet, nogle få enkeltkahytter ligeledes med bad/toilet, varmt vand, et spise/opholdsrum, en bar som er åben hele dagen (medbragte egne drikkevarer må ikke indtages ombord) og et lækkert soldæk. Maks. sejlehastighed er ca. 9 knob.

Besætningen ombord består normalt af kaptajnen, en styrmand, kok, tjener og matros. Vi sejler kun om dagen og kaster anker i vige og bugte, når ‘bade-trangen’ ombord melder sig. Adgang til vandet fra skibet går via en trappe, så man ikke skal springe i fra dækket. Natten ombord tilbringes i havnen eller for anker ved de steder, vi besøger. Ørepropper er anbefalet, da der kan være støj i havnene.

Læs mere om cykelferie med Topas.

Overnatning

Vi overnatter i dobbeltkahytter med eget bad og toilet ombord på båden. Der er i begrænset omfang mulighed for enkelt-kahyt mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Venligst bemærk at overnatning i en twin-kahyt er i etageseng.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -

Inkluderede måltider spises ombord på båden og tilberedes af skibskokken.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Dagtemperaturer mellem 25 og 30 grader, nattemperaturer mellem 15 og 20 grader (maj).
Dagtemperaturer mellem 15 og 25 grader, nattemperaturer mellem 10 og 15 grader (oktober).

Valuta og kreditkort

Medbring kreditkort og/eller kontante Euro. Der vil være mulighed for at hæve penge enten i lufthavnen, på havnen før I stiger ombord på båden, men også i de fleste havnebyer I lægger til undervejs. Bemærk at det ikke kan forventes, at kreditkort kan benyttes ombord på båden. Her betales kontant.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er generelt god mobildækning på vandreturene.  Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Politikens Rejsebøger: Turen går til Kroatien og Slovenien
Rough Guides: Croatia
Lonely Planet: Croatia
Time out: Croatia
Moon Handbooks: Croatia & Slovenia

Kort: Croatia Coast - Istria/Dalmatia/Dubrovnik - Road Map, Nordisk Korthandel.

Bemærk venligst

På denne tur spiller vejret en stor rolle, og vejret til søs kan variere. Der kan forekomme vejrforhold, hvor vi vil vælge at undlade at sejle pga. hensyn til passagernes sikkerhed og komfort.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

Du skal ikke transportere din bagage på cyklen, så du kan pakke din bagage i en kuffert eller hvad du ellers ønsker.

Vi anbefaler desuden at medbringe en lille dagstursrygsæk, som kan bruges undervejs på rejsen på diverse ture og ekskursioner. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Fodtøj

Let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når du er færdig med dagens cykeltur. Evt. badesko, da der findes en del søpindsvin. Kan med fordel købes i Kroatien.

Vandflaske

Medbring egen drikkedunk, som kan sættes på cyklen i eksisterende holder (standard str.).

Gode råd til din cykelferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til cykelferien? Vi har samlet 5 nyttige tips og masser af information!

Cykeltøj

 • 1-2 par komfortable cykelshorts med pude
 • 1-2 par komfortable lange cykelbukser med pude (eller overtræksbukser til dine cykelshorts)
 • 2-3 svedtransporterende T-shirts (ikke bomuld)
 • 1-2 svedtransporterende trøjer med lange ærmer (ikke bomuld)
 • Tynd vindjakke
 • Regnjakke og regnbukser
 • 3-5 par strømper

Cykeludstyr

 • Cykelhjelme af god kvalitet kan lånes
 • Gode solbriller
 • Evt. egen cykelsaddel
 • Sportssko er normalt fint til cykelferien, men du er velkommen til at tage egne pedaler og cykelsko med

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • Tøj til aftenbrug
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Varm trøje til kølige morgener og aftener
 • Badetøj
 • Badehåndklæde til brug på strand. Der udleveres ét stort og ét lille håndklæde til brug ombord på skibet

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Medbring en kopi af billedsiden i passet
 • Toiletartikler
 • Toiletpapir til de aktive dage
 • Medicin til eget brug samt plaster og andet førstehjælpsgrej
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic
 • Vådservietter
 • Kamera og evt. ekstra batterier/oplader
 • Evt. piller mod transportsyge

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

31. august 2024  –  7. september 2024 Garanteret afgang 12.970 DKK Bestil Rejse
7. september 2024  –  14. september 2024 Garanteret afgang 12.970 DKK Bestil Rejse
14. september 2024  –  21. september 2024 Garanteret afgang 12.970 DKK Bestil Rejse
21. september 2024  –  28. september 2024 Garanteret afgang 12.970 DKK Bestil Rejse
24. maj 2025  –  31. maj 2025 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: HRCS

Andre spændende rejser

(Hvis du ikke kan se tilmeldingsformularen til vores nyhedsbrev, kan du tilmelde dig ved at klikke her eller kontakte os på info@topas.dk)