Italien - Cykelferie i naturskønne og kulturstærke Apulien

Oplev toppen af alt italiensk på denne cykelferie gennem Apuliens varierede og naturskønne landskaber.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

I det sydlige Italien - godt gemt af vejen helt nede i den italienske ’støvlehæl’ - finder du i Apulien (Puglia på Italiensk) det ypperste af italiensk kultur, natur og livsstil. En lang række erobrere har gennem tiden sat deres præg på Apuliens ældgamle byer, der flyder over af historie, kulturskatte og noget af Europas fineste arkitektur. Egnsretter bygger på førsteklasses råvarer og stolte traditioner. Vin på lokale druer. Og Italiens bedste olivenolie nærmest springer op af den frugtbare jord og stortrives i et tørt, varmt klima afbrudt af svalende briser fra det blågrønne Middelhav.

Apuliens skønhed er mest udtalt ude på landet, så cyklen er din bedste ven til at komme langt omkring, tæt på livet og nyde regionen til fulde. Her venter et dejligt cykelterræn med blide bakker gennem skove, dale, olivenplantager, søvnige landsbyer og uendelige landbrugsområder, hvor små, kuppelformede huse, "trulli", fra tid til anden dukker op i horisonten.

Vi har valgt nogle af Apuliens bedste cykelruter der binder serværdighederne i regionen sammen på bedste vis. Du kommer med på tur til havet, igennem Alberobellos særlige centrum bestående af trullier og hulebyen Matera. Alt sammen guidet af vores turleder, som cykler med på ruten. 

Særdeles flot cykeltur mellem olivenlunde, krydret med små landsbyer. Min første rene cykeltur med Topas - og bestemt ikke den sidste. Turen kan varmt anbefales.
ITPC

Glæd dig til

 • Et rigt netværk af fredelige landeveje gennem grønne landskaber i den frugtbare Itriadal
 • Alberobello – berømt for sin unikke, kuppelformede huse ’trulli’ fra 1700-tallet
 • Historiske kystbyer som Polignano a Mare og Monopoli
 • Sassi di Matera byen med boliger hugget ud i klipperne
 • Overnatning og masser af syditaliensk stemning på hotel i landlige omgivelser udenfor Noci og bynært hotel i Ostuni
 • Cykelstien Ciclovia dell’acquedotto pugliese langs Syditaliens akvædukt
 • Italiens bedste olivenolie fra den solbagte Salento region

Cykelferie med Topas

En cykelferie med Topas er for alle med lyst til vind i håret og sved på panden. Se hvilke cykelferier vi tilbyder og læs mere om, hvad en cykelferie med Topas går ud på.

Program

Dag 1. Ankomst til Apulien

På turens første del skal vi overnatte på et hotel i landlige omgivelser udenfor Noci. Efter ankomsten til Apulien tager vi til vores hotel med bus og finder os til rette.

Dag 2. Cykling - besøg i drypstenshulen Castellana.

Turens første cykeltur går ad små snoede veje til drypstenshulen Castellana. Det er muligt med et besøg og rundvisning i den 60 m dybe grotte.

Dag 3. På cykeltur til kysten - Monopoli og Polignano a Mare
I dag cykler vi ad mindre landeveje gennem fire af Apuliens særegne og historiske byer på ruten til Adriaterhavet. Der er mulighed for at besøge begge byers gamle bydele og evt. en dukkert i havet, hvis vejret tillader det. 

Dag 4. Til den UNESCO-belønnede grotteby, Matera
Bus til Belvedere hvorfra vi vandrer gennem kløften til Matera, hvor vi tager os tid til at se den gamle bydel, der består af boliger udhugget i kløftens stejle klipper. Retur til Noci i bus.

Dag 5. På cykel: Fra Noci til Ostuni, gennem Alberobello og dalen Valle dell’Itria
Vi flytter base til ’den hvide by’, Ostuni. Bagagen transporteres med bil, mens vi nyder turen på cykel ad fine landeveje gennem Itriadalen, små byer og på en strækning af den kendte cykelsti ’Ciclovia dell’Acquedotto Pugliese’.

Dag 6. På cykel: Rundtur omkring Ostuni – byerne Ceglie Messapica og Villa Castelli
En flot rundtur omkring Ostuni, som fører os til en af Apuliens ældste byer, Ceglie Messapica, et mekka for lokal, traditionel gastronomi. Vi følger endnu en strækning af stien langs akvædukten og i Villa Castelli besøges slottet.

Dag 7. På cykel fra Ostuni til Adriaterhavet
Dagens rute går gennem olivenlunde og ud til havet. Vi passerer ruinen fra et af de karakterisktiske vagttårne der står langs stranden i dette område. Ved kysten nydes den friske havluft med mulighed for en dukkert. 

Dag 8. Hjemrejse
Sidste dag på turen er uden cykling. Hvis du gerne vil have et minde med hjem fra turen, kan Apuliens lokale olivenolie absolut anbefales.

Se det detaljerede dagsprogram her

Gode råd til din cykelferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til cykelferien? Vi har samlet 5 nyttige tips og masser af information!

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København – Bari eller Brindisi t/r (på efterårsafgangene 2024 flyver vi København-Napoli t/r)
 • Alle transfers
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Leje af cykel 
 • Bagage- og cykeltransport 
 • Dansktalende turleder og cykelansvarlig
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn €15-30 pr. måltid)
 • Indgang til Grotte di Castellana (ca. €12)
 • Entré til museer og lignende
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Evt. leje af elcykel: DKK 500 pr. person
 • Tillæg for enkeltværelse DKK 1.900

Værd at bemærke når du skal på denne rejse!

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!
Rejsens maksimale deltagerantal: 20 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Klimaet
 • Cyklerne

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Dag 1. Ankomst Apulien - Transfer til Noci

Fra lufthaven kører vi til vores hotel udenfor Noci.
Her indlogeres vi i rolige landlige omgivelser, som danner base for cykelerejsens første del.
Er der tid efter ankomsten vil vi allerede i dag få tilpasset cyklerne og turlederen vil give de første tips til områdets cykelture.”.

-/-/-

Dag 2. Cykling - besøg i drypstenshulen Castellana.

Dagens cykeltur starter direkte fra hotellet og tager os ud på de stille landeveje. Her er vi omgivet af olivenplantager og landbrug, og de gamle, velbevarede stenhegn tegner sirlige mønstre langt ud i horisonten. Ad snirklede små veje ankommer vi til Grotte di Castellana - en af Apuliens største attraktioner - hvor langsomt voksende, godt 90 millioner år gamle stalamitter henholdsvis hænger og står fra hulens bund og loft. Dette skaber et rent eventyrland af de mest fantastiske og farverige kalkstensformationer. Et besøg i den kølige hule kan varmt anbefales.

Vel oppe fra drypstenshulens 60 m under jorden er der frokost på en af cafeerne ved grotten. Efter frokosten cykler vi videre i landskabet, nu med kurs tilbage til hotellet. Om eftermiddagen er der mulighed for at udforske hotellets område eller læne sig tilbage og nyde en rolig stund på terrassen efter en veloverstået første cykeldag. Til aften spiser vi i hotellets restaurant som byder på lokale retter fra Apulien

Dagens cykeltur er på ca. 40 km.

M/-/-

Dag 3. På cykeltur til kysten - Monopoli og Polignano a Mare.

I dag cykles mod øst. Trafikken på de små landeveje er begrænset og består primært af bønder på vej til deres trulli (små stenhuse) for at tilse afgrøderne. Turen går gennem landbrugsområder, hvor mandeltræer mænger sig med de gamle, krogede oliventræer.

Turens første stop er Monopoli, hvor der er tid til at besøge kirken og den elegante katedral. Byens massive fort ved havnefronten vidner om Monopolis storhedstid som vigtig handelsby op gennem middelalderen. Monopoli er et oplagt sted af spise frokost med de mange restauranter, der findes i den gamle bydel.

Efter frokost cykler vi ned til havet, hvor der er mulighed for en dukkert, inden der cykles videre til Polignano a Mare. En kystby, der klinger sig til klipperne på kysten, med bygninger der er en charmerende blanding af stolte herskabspaladser og ydmyge fiskerhuse. Dagens cykeltur slutter her og byen er et ideelt sted at snuse lidt rundt og nyde en eftermiddagskaffe.

I Polignano a Mare bliver vi hentet i bus og kørt tilbage til hotellet.

Dagens cykeltur er ca. 45 km.

M/-/-

Dag 4.Til Matera i Basilicata – Italiens unikke grotteby

Dagens mål er byen Matera - en af Italiens mest spektakulære byer og en af de ældst bevarede bosættelser i historien. Den gamle bydel består af grotte-huse, hugget ud af klippen og nærmest stablet ovenpå hinanden, mens de kravler op og ned ad klippesiderne på kanten af en dyb kløft. Husene har den samme farve som stenene i området og små åbninger i klipperne bliver til smalle stræder, der fører ned mod floden i dalens bund. Et fascinerende landskab og Matera har absolut fortjent sin placering på UNESCOs liste over Verdensarv.

Turen i dag er med bus, hvor landskabet skifter karakter, efterhånden som vi nærmer os Matera. Apuliens lave stenmure forsvinder og erstattes af Basilicata regionens store, flade landbrugsområder pyntet med en vindmølle i ny og næ. Næsten dansk at se på, hvis ikke det var for de gamle, faldefærdige stengårde og mandeltræer, der også blander sig i omgivelserne.

Vi sættes af ved Belvedere Murgia Timone, hvor stien ned i dalen og over til de to ”Sassi” i Matera starter. Vandreturen giver en unik udsigt over hele Sassi området. På turen ned i dalen er der forskellige størrelse huler, hvilke om sommeren er det eneste sted at hvile i skyggen. Nogle af stierne og hulerne kan dateres helt tilbage til stenalderen og de første menneskelige bosættelser. I Belvedere er der spor tilbage fra en tidligere stenalderlandsby. Ydermere er der stenhuggede kirker, som Chiesa Rupestre di Madonna delle Tre Porte, der har byzantinske udsmykninger.

Ponte Tibetano della Gravina er hængebroen, der forbinder de to sider og derfra er det op mod den vestlige del af Sassi området. Efter vandreturen er der mulighed for en rundvisning i Materas Sassi af en lokal guide (tilkøb). Rundviseren giver en fantastisk og levende fortælling om hele det historiske Matera.

I Matera er der tid til både kaffe og frokost, før vi kører med bus tilbage til vores hotel. Det er også muligt at cykle tilbage til hotellet, skulle nogen have lyst til det.


Tilbage på hotellet nyder vi sammen den sidste aften her, inden vi i morgen flytter base til Ostuni ved kysten.”.

M/-/-

Dag 5. På cykel fra Noci til Ostuni – Landsbyer, akvædukter og Itriadalen

Bagagen transporteres med minibussen og vi cykler fra Noci til Ostuni. Ruten går gennem dalen Valle d'Itria med sin trio af fortryllende, historiske byer: Alberobello, Cistenino og Locorotondo. Der cykles på små, ubefærdede veje på både grus og asfalt og endda med en lille sektion til fods, hvor cyklen skal trækkes gennem et skønt naturområde.

I Alberobello venter en overraskende mængde af ’trulli’ konstruktioner i den gamle bykerne. Et monument til minde om de hårdtarbejdende forfædres byggeteknik, der ligeledes befinder sig på UNESCOs Verdensarvsliste. På den kulinariske front kan vi anbefale enten en lille sandwich med friskgrillede lokale pølser eller en ’bombette’ (grillet ost svøbt i krydret, braiseret svinekød). Italiensk gadekøkken når det er bedst.

Undervejs passeres flotte broer som de cyklende og gående får at se. Der fortsættes gennem det bakkede landskab ad småveje, der siksakker gennem lave stengærder. Locorotondo kunne være et ideelt sted at holde frokostpause, da flere af byens cafeer og restauranter har udsigt ud over Apuliens smukke landskab. Efter frokost følger vi den spektakulære, officielle cykelsti ”Ciclovia dell’acquedotte pugliese”, som følger en grussti langs akvædukten gennem Itriadalens landskaber af oliven, mandeltræer, vinstokke og trullis. Akvædukten er et imponerende og 500 kilometer langt bygningsværk fra starten af 1900-tallet, som bringer vand fra Campania regionen i nord gennem det altid tørre Apulien til Santa Maria di Leuca i spidsen af støvlen. En komité arbejder i dag på at skabe et netværk af cykelstier langs akvædukten, der samtidig inkluderer nogle af Apuliens kulturelle højdepunkter og seværdigheder.

Vores hotel i Ostuni ligger i udkanten af byen. Efter indkvartering kan man inden aftensmaden kigge sig omkring i de nye omgivelser. Ostuni har godt 30.000 indbyggere og kaldes almindeligvis ’den hvide by’ grundet sin typiske hvidmalede arkitektur. Udover katedralen og biskoppens palads hører aristokratiets mange herskabsvillaer (eller små paladser) til byens flotte seværdigheder.

Dagens cykeltur er ca. 56 km.

M/-/-

Dag 6. På cykel til Ceglie Messapica

Turen i dag går gennem Brindisi provinsen – én ud af seks provinser i regionen Apulien. Målet er byen Ceglia Messapica med et loop til landsbyen Villa Castelli sydvest for Ceglia Massapica.

Fra hotellet cykles først forbi Ostunis gamle bastioner og velbevarede historiske centrum inden vejen til Ceglie Messapicas fanges i udkanten af byen. De første par kilometer er forholdsvis trafikerede, men inden længe forsvinder biltrafikken og ruten snørkler sig forbi marker og landejendomme. Ved ankomsten til Ceglie Messapica kan man holde en pause, inden der forsættes ned af bakken mod Villa Castelli.

Ceglia Massapica er et af mange madmekkaer i Italien og derfor et rigtig godt valg til dagens frokost. Hovedparten af byens restauranter går i arv og lever gennem generationerne med de hemmeligheder og traditioner i madlavningen, det medfører. Gadekøkkenet er også udbredt i Ceglia Massapica. Prøv komælksosten, ’Pampanella’, småkagen ’biscotti di Ceglie’ med mandelsmag og ’friselle’ (mini bagel), som danner en delikat bund for tomatblandingen bruschetta.

Fra Ceglia Massapica er der kun omkring 15 kilometer på cykel langs øde, smalle landeveje tilbage til Ostuni, så selv på en fuld mave er hjemturen overkommelig. Mere mad venter om aftenen enten sammen med gruppen eller på egen hånd.
 
Dagens rute er ugens længste på ca. 60 km. Dog er der mulighed for undervejs at lave ruten kortere.

M/-/-

Dag 7. På cykel via Olivenruten til Adtriaterhavet og Torre Pozzella

Turen i dag går fra Ostuni til kysten ved Adriaterhavet og starter langs den fredelige vej, som snor sig gennem olivenlunde og små landmandsboliger.

Ved kysten findes et fredet stykke land og strand, som strækker sig 7 kilometer ind i landet og 20 kilometer ud for kysten. Ud over de mest fantastiske naturstrande og sandmiler byder området også på en bemærkelsesværdig mangfoldighed af dyreliv, som inkluderer skildpadder, amfibier og fugle.

Vi kommer forbi Torre Pozzella; et vagttårn dateret tilbage til 1500-tallet. Det er en befæstning bygget som et kvadratisk plan, udviklet i to etager i en højde på 12 meter og er tilspidset i højden. På hjemturen passerer vi flere historiske bygninger, der i dag danner rammen for olivenproduktion og salg af olivenolie. Der er endda mulighed for at adoptere et over 100-år gammelt træ.

Cykelturen i dag er ca. 30 kilometer.

M/-/-

Dag 8. Hjemrejse

Sidste dag på turen er uden cykling. Afhængigt af hjemrejsetidspunktet er der måske tid til at få købt lidt italienske specialiteter med hjem – f.eks. olivenolie, ost, pølse, mandelkager og andre lækkerier, før vi flyver hjem.
M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage — heraf 5 cykeldage, grad 2-3.

Cykelruterne ligger for hovedparten på ca. 30 kilometer med en enkelt dag på ca. 45 km og turens længste på ca. 60 kilometer.

Forvent at cykle 4-6 timer dagligt. Der cykles primært på asfalt (90%), men også på strækninger med grus. For at få det fulde udbytte af turen er det vigtigt at have en god grundkondition.

De fleste dage starter og slutter cykelruterne ved overnatningsstedet. 

På denne tur er der i dagsprogrammet angivet omtrentlige distancer for dagens cykelruter. Vær opmærksom på, at denne information alene skal opfattes som vejledende for turens sværhedsgrad. Vær også opmærksom på at eventuelle egne målinger af samme tur kan afvige fra vores afhængigt af anvendt udstyr og software. Desuden kan gruppens sammensætning, vejret og eventuelle ændringer i programmet betyde afvigelse fra det beskrevne i programmet.

KRAV TIL DELTAGERNE

På denne tur anvendes cykler med udvendige gear og håndbremser på henholdsvis for og baghjul. Af sikkerhedsmæssige hensyn på turen, forventer vi, at du inden afrejsen har tilegnet dig de nødvendige færdigheder, så du på turen er fuldt fortrolig med gearskifte, bremser og kan kontrollere din fart.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

5 dage på cykel i selskab med turlederen. 1 kortere vandredag ved besøget i Matera

FULD SUPPORT

 • Vi tager hånd om al logistikken og skaber rammerne for det gode selskab i gruppen
 • Et professionelt team bestående af en turleder og en cykelansvarlig er med på hele turen – også ude på ruterne.
 • De sørger for tilpasning af cyklerne ved ankomsten til destinationen og er altid parat med en hjælpende hånd, hvis cyklen efterfølgende skal justeres, smøres eller repareres.
 • Vi oplever yderst sjældent punkteringer eller problemer med cyklerne ude på ruten. Alligevel er de fleste af cyklerne udstyret med lappegrej, dækjern og en ekstra slange. Teamet er altid i telefonisk kontakt og hjælper dig gerne skulle uheldet være ude.
 • Hver dag inden aftensmaden vil turlederen informere om næste dags ruter, seværdigheder, højdepunkter og gode spisesteder.
 • Vi sætter en ære i at finde de bedste restauranter og opfordrer dig til at deltage i fællesspisning om aftenen sammen med teamet og turens øvrige deltagere.

CYKLERNE

Vi kører på Topas' egne, gode sportscykler. Der er ligeledes mulighed for at leje en elcykel (tilkøb) til turen. Antallet af elcykler er begrænset, så vi anbefaler, at du booker den i god tid hjemmefra.

Overnatning

De første fire nætter bor vi i landlige omgivelser udenfor byen Noci. Vi bor på et simpelt og charmerende familieejet hotel mellem vinmarker, olivenlunde og marker med græssende dyr. Her er rummeligt og roligt, og vi kan læne os tilbage og nyde stilheden, når vi er tilbage efter cykelturene.

I Ostuni bor vi på hotel 5-10 minutters gang fra byens historiske centrum, hvis gamle, hvide huse kravler op af en bakketop. Hotellet har flere tagterrasser, hvor man kan sidde og nyde udsigten mod kysten og den gamle bydel. Også i Ostuni findes et antal fantastiske spisesteder og flere butikker.

På begge hoteller overnattes i topersoners værelser med eget bad og toilet. Der er mulighed for enkeltværelse mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Frokost kan man købe undervejs hos lokale købmænd (brød, ost og diverse specialiteter) eller på små caféer eller restauranter i byerne, vi cykler igennem. Beregn mellem € 10-15 for en suppe/pastaret og € 15-20 for en hovedret.

Der arrangeres fællesmiddag hver aften, hvor turlederen og/eller den cykelansvarlige vil tage jer, som har lyst til at deltage, med på en af sine yndlingsrestauranter.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din (fly)rejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Dagstemperaturen i Apulien i foråret (marts/april) ligger på 14-18 grader i gennemsnit om dagen og 10-12 grader om natten. Regn kan forekomme, men oftest som en kortvarig byge. Vejret kan være lidt mere svingende først på foråret, til gengæld er markerne grønne og der er masser af blomster. I efteråret (oktober/november) skal man ligeledes forvente temperaturer på 14-18 grader om dagen og 10-12 om natten. Foråret og efteråret er perfekte tidspunkter på året til aktiviteter, da det ikke er alt for varmt. Til gengæld kan det være lidt mere køligt som badegæst. 

Valuta og kreditkort

Det anbefales at medbringe euro og/eller et kreditkort, hvor man kan hæve euro på destinationen. Mange steder på større restauranter kan der betales med kort, men vær opmærksom på, at små købmænd, butikker og cafeer ikke altid tager imod betaling med kort.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er mobildækning og gratis Wi-Fi på hotellerne i Noci og Ostuni. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Cecilie Marie Meyer: ”Turen går til Napoli & Syditalien”

Gianrico Carofiglio: ”Efter al sandsynlighed”. Carofiglios romaner kan være en god introduktion til Syditalien. Carofiglios var dommer i Bari i mange sager om mafiaen og hans romaner har som hovedkarakter advokaten Guido Guerrieri. Flere af Carofiglios bøger er oversat til dansk.

TCI (Touring Club Italiano): Kort over Puglia og Basilicata købes evt. i netbutikker.

Bemærk venligst

Der er i denne rejse indbygget en vis fleksibilitet. Det kan medføre at vi evt. vælger at ’bytte om’ på dagene, eller ændre i enkelte af ruterne.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Vi vil gerne opfordre til at man rejser med cykelhjelm og evt. et sæt cykeltøj i håndbagagen. Skulle det ske at den indtjekkede bagage bliver forsinket på udrejsen, kan man stadig cykle med på første tur. 

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Cykeludstyr

Cykelhjelm: Forefindes ikke på stedet, så du skal selv medbringe en godkendt cykelhjelm.
Drikkedunk: Der er flaskeholder i standardstørrelse på cyklerne. Medbring drikkedunke (typisk 750 ml) af god kvalitet, som passer til en cykel flaskeholder.
Fodtøj: Sportssko er normalt fint til cykelferien, men du er velkommen til at tage egne pedaler og cykelsko med.
Cykeltaske: Cyklen er udstyret med en let taske under sadlen (1.5L), hvor der er mulighed for at pakke en vandtæt jakke, eventuelt en let trøje, kamera osv.  
Andet: Evt. refleksvest eller anden vest med lommer, hvor du kan have snack, mobil, kamera osv. Alternativt kan du medbringe en mindre rygsæk, hvis du er vant til at cykle med mere ekstra udstyr.

Har du en god cykelsaddel hjemme, må du også gerne medbringe denne.

Gode råd til din cykelferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til cykelferien? Vi har samlet 5 nyttige tips og masser af information!

Cykeltøj

 • Cykelbukser
 • Cykel T-shirts
 • Svedtransporterende undertøj
 • Vind- og vandtæt jakke og evt. et par overtræks-regnbukser
 • Cykelhandsker

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Badetøj og et lille håndklæde

Mod solen

 • Et let tørklæde/Buff til at beskytte nakken mod solen
 • Gode solbriller, der også beskytter øjnene mod støv og insekter på cykelturen
 • Let, langærmet skjorte
 • Solcreme og læbepomade med beskyttelsesfaktor
 • Evt. hat eller kasket

Diverse

 • Pas, valuta/hævekort, blå sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt plaster og andet førstehjælp
 • Alkoholgel og/eller vådservietter
 • Myggebalsam
 • Evt. ørepropper

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

28. september 2024  –  5. oktober 2024 Garanteret afgang 13.470 DKK Bestil Rejse
5. oktober 2024  –  12. oktober 2024 Garanteret afgang 13.470 DKK Bestil Rejse
12. oktober 2024  –  19. oktober 2024 Garanteret afgang 12.470 DKK Bestil Rejse
5. april 2025  –  12. april 2025 Åben for booking 10.970 DKK Bestil Rejse
12. april 2025  –  19. april 2025 Åben for booking 10.970 DKK Bestil Rejse
19. april 2025  –  26. april 2025 Åben for booking 10.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: ITPC

Andre spændende rejser

(Hvis du ikke kan se tilmeldingsformularen til vores nyhedsbrev, kan du tilmelde dig ved at klikke her eller kontakte os på info@topas.dk)