Italien - Cykelferie i naturskønne og kulturstærke Apulien

Oplev toppen af alt italiensk - kombineret med maksimal cykelfrihed - på denne cykelferie gennem Apuliens varierede og naturskønne landskaber.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

I det sydlige Italien - godt gemt af vejen helt nede i den italienske ’støvlehæl’ - finder du i Apulien (Puglia på Italiensk) det ypperste af italiensk kultur, natur og livsstil. En lang række erobrere har gennem tiden sat deres præg på Apuliens ældgamle byer, der flyder over af historie, kulturskatte og noget af Europas fineste arkitektur. Egnsretter bygger på førsteklasses råvarer og stolte traditioner. Vin på lokale druer. Og Italiens bedste olivenolie nærmest springer op af den frugtbare jord og stortrives i et tørt, varmt klima afbrudt af svalende briser fra det blågrønne Middelhav.

Apuliens skønhed er mest udtalt ude på landet, så cyklen er din bedste ven til at komme langt omkring, tæt på livet og nyde regionen til fulde. Her venter et dejligt cykelterræn med blide bakker gennem skove, dale, olivenplantager, søvnige landsbyer og uendelige landbrugsområder, hvor små, kuppelformede huse, "trulli", fra tid til anden dukker op i horisonten.

Vi har valgt nogle af Apuliens bedste cykelruter og kodet dem ind på cyklens GPS. Således kan du selv tilrettelægge din dag og cykle så langt du vil, med det antal pauser du ønsker og i dit eget tempo. Men du er selvfølgelig også velkommen til at slukke for GPS’en og følges med vores turleder og cykelansvarlige, som cykler med på ruten. 

Særdeles flot cykeltur mellem olivenlunde, krydret med små landsbyer. Min første rene cykeltur med Topas - og bestemt ikke den sidste. Turen kan varmt anbefales.
ITPC

Glæd dig til

 • Et rigt netværk af fredelige landeveje gennem grønne landskaber i den frugtbare Itriadal
 • Mulighed for GPS med indlagte ruter, hvor du vælger dit eget tempo og længde på turen
 • Alberobello – berømt for sin unikke, kuppelformede huse ’trulli’ fra 1700-tallet
 • Historiske kystbyer som Polignano a Mare og Monopoli
 • Sassi di Matera byen med boliger hugget ud i klipperne
 • Overnatning og masser af syditaliensk stemning i henholdsvis Noci og Ostuni
 • Cykelstien Ciclovia dell’acquedotto pugliese langs Syditaliens akvædukt
 • Italiens bedste olivenolie fra den solbagte Salento region

Selvguidede cykelture med turleder

Fleksibilitet, frihed og fællesskab. Du cykler på egen hånd og i eget tempo ud fra de GPS ruter vi har lagt ind. Eller du kan slukke for GPS’en og følges med turlederen.

Program

Dag 1. Ankomst til Noci
På turens første del skal vi overnatte i Noci. Vores hotel ligger lidt udenfor byen, men med kort afstand til byens historiske centrum, der er pakket med gårdhaver, blomster og labyrintiske gader og stræder.

Dag 2. På cykel: Murgia plateauet, Tarantobugten og Bosco delle Pianelle naturreservat
Turens første cykeltur går over højsletten Murgia til det fredede skovområde Pianelle og bjerget Sant Antonio. Udsigter undervejs til Tarantobugten og borgbyen Mottola inden hjemturen.

Dag 3. På cykel: Apuliens unikke byer, Adriaterhavets kyst og evt. besøg i drypstenshule
I dag cykler vi ad mindre landeveje gennem fire af Apuliens særegne og historiske byer på ruten til Adriaterhavet. På udturen er der mulighed for at besøge Grotte di Castellana, et af Italiens smukkeste grottesystemer.

Dag 4. På cykel: Gennem landbrugsområder til den UNESCO-belønnede grotteby Matera
Der cykles gennem de gamle, flade landbrugsområder til Basilicata regionen og den unikke by Matera, hvor vi tager os tid til at se den gamle bydel, der består af boliger udhugget i kløftens stejle klipper. Retur til Noci med bus.

Dag 5. På cykel: Fra Noci til Ostuni, gennem Alberobello og dalen Valle dell’Itria
Vi flytter base til ’den hvide by’, Ostuni. Bagagen transporteres med bil, mens vi nyder turen på cykel ad fine landeveje gennem Itriadalen, små byer og på en strækning af den kendte cykelsti ’Ciclovia dell’Acquedotto Pugliese’.

Dag 6. På cykel: Rundtur omkring Ostuni – byerne Ceglie Messapica og Villa Castelli
En flot rundtur omkring Ostuni, som fører os til en af Apuliens ældste byer, Ceglie Messapica, et mekka for lokal, traditionel gastronomi. Vi følger endnu en strækning af stien langs akvædukten og i Villa Castelli besøges slottet.

Dag 7. På cykel: Olivenruten fra Ostuni til Adriaterhavet – Torre Guaceto marinereservat
Dagens rute går gennem olivenlunde først til nabobyen, Carovigno, og videre til byen San Vito dei Normanni og herfra til Adriaterhavet. Ved kysten nydes den friske havluft i Marinereservatet Torre Guaceto, som er fredet for biltrafik.

Dag 8. Hjemrejse
Sidste dag på turen er uden cykling. Hvis du gerne vil have et minde med hjem fra turen, kan Apuliens lokale olivenolie absolut anbefales.

Se det detaljerede dagsprogram her

Cykelferie med Topas

En cykelferie med Topas er for alle med lyst til vind i håret og sved på panden. Se hvilke cykelferier vi tilbyder og læs mere om, hvad en cykelferie med Topas går ud på.

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København – Bari eller Brindisi t/r
 • Alle transfers
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Leje af cykel og GPS med ruter
 • Bagage- og cykeltransport
 • Dansktalende turleder og cykelansvarlig
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn €15-30 pr. måltid)
 • Indgang til Grotte di Castellana (ca. €12)
 • Entré til museer og lignende
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Evt. leje af elcykel: DKK 500 pr. person
 • Tillæg for enkeltværelse DKK 1.900

Værd at bemærke når du skal på denne rejse!

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!
Rejsens maksimale deltagerantal: 24 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Klimaet
 • Cyklerne

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Dag 1. Ankomst Apulien - Transfer til Noci

Fra lufthavnen køres vi til Noci, som danner base for cykelrejsens første del.

Noci er en mindre by med omkring 20.000 indbyggere placeret øverst i den syditalienske ’støvlehæl’ og godt 30 kilometer inde i landet fra Adriaterhavets kyst. Noci ligger omgivet af skove og landbrug og selve byen er en charmerende labyrint af smalle gader, balkoner fulde af blomster og små, brolagte gårdhaver.

I Noci indlogeres vi på et hotel lidt udenfor byen. Er der tid efter ankomsten vil vi allerede i dag få tilpasset cyklerne og turlederen vil give de første tips til områdets cykelruter.
-/-/-

Dag 2. Cykling - Murgia plateauet & Bosco delle Pianelle naturreservat

Dagens cykeltur starter direkte fra hotellet ud på stille landeveje omgivet af Murgia plateauets marker og landbrug, hvor gamle, velbevarede stenhegn tegner sirlige mønstre langt ud i horisonten. Murgia er kendt for sin produktion af velsmagende oste – blandt andet ’burrata’ (mozzarellaost med et blødt, flødecremet indre), som får tænderne til at løbe i vand hos alle osteelskere.

I dag kan vælges mellem to ruter. De følges ad de første kilometer, inden kort rute drejer fra og sætter kurs mod skoven ved Sant Antuono. Lang rute fortsætter mod Bosco delle Pianelle naturreservat. Indtil 1950’erne kunne man stadig se kvæg og får græsse i reservatet – i dag er det atter den tætte, oprindelige middelhavsskov, der dominerer. Gennem naturreservatet cykles på hyrdernes gamle sti ’tratturo’ til Sant Antuonos skov og videre op til et udsigtspunkt, hvorfra man kan skimte Tarantobugten, det Ioniske hav og den lille, højtliggende borg Mottola. Et oplagt sted at nyde både udsigt og frokost.

Efter frokost cykles videre gennem landskabet, nu med kurs tilbage til hotellet. De to ruter følger forskelligt forløb fra udsigten og hjem, så man har mulighed for at til- eller fravælge nogle kilometer afhængig af dagsformen. Begge ture slutter ved hotellet.

Om aftenen inviterer vi alle, som har lyst, med på en tur ud i byen, hvor vi vil smage på de lokale vine og andre kulinariske specialiteter.


Kort rute: Ca. 44 km / +350 højdemeter. Lang rute: Ca. 73 km / +650 højdemeter
M/F/-

Dag 3. På cykel til kysten – Evt. Besøg i drypstenshulen Castellana

I dag cykles mod øst - først går turen forbi Grotte di Castellana – en af Apuliens største attraktioner - hvor langsomt voksende, godt 90 millioner år gamle stalaktitter og stalagmitter henholdsvis hænger og står fra hulens bund og loft og skaber et rent eventyrland af de mest fantastiske og farverige kalkstensformationer. Har man tid og lyst kan et besøg i den kølige hule varmt anbefales. 

Trafikken på de små landeveje er begrænset og består primært af bønder på vej til deres ’trulli’ (små stenhuse) for at tilse afgrøderne.

Turens næste stop er Monopoli, hvor et besøg i kirken og den elegante katedral varmt kan anbefales. Byens massive fort ved havnefronten vidner om Monopolis storhedstid som vigtig handelsby op gennem middelalderen. Monopoli er oplagt sted at spise frokost med de mange restauranter der findes i den gamle bydel. 

Vi følger havet mod den næste kystby Polignano a Mare, der klinger sig fast til klipperne på kysten. I Poligano a Mare kan man snuse lidt rundt i byen, der er en charmerende blanding af stolte herskabspaladser og ydmyge fiskerhuse. Og måske tage sig en dukkert i havet ved den kendte strand Lama Monachile.

Turen drejer tilbage ind i landet og vi sætter kurs mod byen Conversano. Her byder det imponerende Aragonesi slot velkommen og måske er det tid til en kaffepause på byens livlige torv.

Kort rute slutter i Conversano, hvor der er mulighed for at lift tilbage til hotellet i vores minibus. På lang rute cykler man gennem Nocis naboby Putignano, der er kendt i området for sit store karneval. Som i går cykles gennem landbrugsområder, hvor mandeltræerne mænger sig med de gamle, krogede oliventræer inden turen slutter på hotellet.

Noci-Conversano: Ca 59 km / + 500 højdemeter. Noci-Noci: Ca. 88 km / + 970 højdemeter
M/-/-

Dag 4. På cykel til Matera i Basilicata – Italiens unikke grotteby

Dagens mål er byen Matera - en af Italiens mest spektakulære byer og en af de ældst bevarede bosættelser i historien. Den gamle bydel består af grotte-huse, hugget ud af klippen og nærmest stablet ovenpå hinanden, mens de kravler op og ned ad klippesiderne på kanten af en dyb kløft. Husene har den samme farve som stenene i området og små åbninger i klipperne bliver til smalle stræder, der fører ned mod floden i dalens bund. Et fascinerende landskab og Matera har absolut fortjent sin placering på UNESCOs liste over Verdensarv.

Cykelturen fra Noci til Matera følger fredelige veje hen over sletten og landbrugsområderne brydes fra tid til anden af skove med lave egetræer. Den lille landevej, ’Strada Vecchia per Matera’ (den gamle vej til Matera) byder på en kort strækning på grus, men ellers er dagens underlag asfalt. I den lille by, Gioia del Colle, er det måske tid til at nyde en espresso?

Videre på ruten skifter landskabet, efterhånden som man nærmer sig Matera. Apuliens lave stenmure forsvinder og erstattes af Basilicata regionens store, flade landbrugsområder pyntet med en vindmølle i ny og næ. Næsten dansk at se på, hvis ikke det var for de gamle, faldefærdige stengårde og mandeltræer, der også blander sig i omgivelserne.

Med ét stopper de flade marker ved foden af lave kalkstensbjerge, der skyder i vejret lige foran os. Dette betyder også en kort opstigning på cyklen op på højsletten, hvorefter man følger kløftens kant til Matera på den anden side af slugten. Fra højsletten er der flotte udsigter over kløften og Matera, inden der fortsættes til byens centrum, hvor det er tid til frokost.

Dagens cykeletape slutter i Matera med bustransfer tilbage til Noci hen på eftermiddagen. Der er derfor rig mulighed for at udforske denne helt unikke grotte-by og lade sig fare vild i den gamle bydels gader, stræder og gemte stier i klipperne.

Tilbage i Noci nydes den sidste aften i byen, inden vi i morgen flytter base til Ostuni ved kysten.

Noci-Matera: Ca. 60 km / +450 højdemeter
M/-/-

Dag 5. På cykel fra Noci til Ostuni – Landsbyer, akvædukter og Itriadalen

Bagagen transporteres med minibussen og vi cykler fra Noci til Ostuni. Ruten går gennem dalen Valle d'Itria med sin trio af fortryllende, historiske byer: Alberobello, Locorotondo og Cisternino. Der cykles på små, ubefærdede veje på både grus og asfalt og endda med en lille sektion til fods, hvor cyklen skal trækkes gennem et skønt naturområde.

I Alberobello venter en overraskende mængde af ’trulli’ konstruktioner i den gamle bykerne. Et monument til minde om de hårdtarbejdende forfædres byggeteknik, der ligeledes befinder sig på UNESCOs Verdensarvsliste. På den kulinariske front kan vi anbefale enten en lille sandwich med friskgrillede lokale pølser eller en ’bombette’ (grillet ost svøbt i krydret, braiseret svinekød). Italiensk gadekøkken når det er bedst.

På vej ud af Alberobello kan man vælge kort eller lang rute. Lang rute er for de lidt mere eventyrlystne. Der er ikke mange kilometer ekstra, men de går gennem skov på grusveje, så der skal trædes lidt mere i pedalerne. Undervejs passeres flotte broer som kun de cyklende eller gående får at se. Der forsættes gennem det bakkede landskab ad småveje, der siksakker gennem lave stengærder.  

De to ruter fletter sammen inden byen Locorotondos passeres og inden længe når man ud på Apuliens mest spektakulære, officielle cykelsti, ’Ciclovia dell’acquedotto pugliese’, som følger en grussti langs akvædukten gennem Itriadalens landskaber af oliven, mandeltræer, vinstokke og ’trullis’. Akvædukten er et imponerende og 500 kilometer langt bygningsværk fra starten af 1900-tallet, som bringer vand fra Campania regionen i nord gennem det altid tørre Apulien til Santa Maria di Leuca i spidsen af støvlen. En komité arbejder i dag på at skabe et netværk af cykelstier langs akvædukten, der samtidig inkluderer nogle af Apuliens kulturelle højdepunkter og seværdigheder.

Cisterino venter forude. En hvidkalket by på en bakketop med et relativt moderne ydre, der omslutter byens charmerende, gamle bykerne af knudrede, labyrintiske gader. Også her kan man mæske sig i ’bombette’ og andre lokale lækkerier, der fluks opvejer eventuelle tabte kalorier på cykelturen!

Efter Cisternino bliver ruten nærmest som en lille rutsjebane, med stadigt smallere veje, der bliver til grus ude på landet mellem de mange olivenlunde. Indtil et italiensk mirakel indtræffer! Den smalle grusvej bliver til en bred asfalteret vej, der aldrig blev fuldendt, hvilket betyder en rolig indkørsel til Ostuni med store udsigter over kysten og Adriaterhavet.

Vores hotel i Ostuni ligger i udkanten af byen. Efter indkvartering kan man inden aftensmaden kigge sig omkring i de nye omgivelser. Ostuni har godt 30.000 indbyggere og kaldes almindeligvis ’den hvide by’ grundet sin typiske hvidmalede arkitektur. Udover katedralen og biskoppens palads hører aristokratiets mange herskabsvillaer (eller små paladser) til byens flotte seværdigheder.

Noci-Ostuni: Ca. 55 km / +500 højdemeter eller ca. 65 km / +550 højdemeter
M/-/-

Dag 6. På cykel til madmekkaet Ceglie Messapica – Loop til landsbyen Villa Castelli

Turen i dag går gennem Brindisi provinsen – én ud af seks provinser i regionen Apulien. Målet er byen Ceglia Messapica med et loop til landsbyen Villa Castelli sydvest for Ceglia Massapica.

Fra hotellet cykles først forbi Ostunis gamle bastioner og velbevarede historiske centrum inden vejen til Ceglie Messapicas fanges i udkanten af byen. De første par kilometer er forholdsvis trafikerede, men inden længe forsvinder biltrafikken og ruten snørkler sig forbi marker og landejendomme. Ved ankomsten til Ceglie Messapica kan man holde en pause, inden der forsættes ned af bakken mod Villa Castelli.

Villa Castelli er en lille landsby på grænsen mellem Itriadalen og Salento området. Salento er kendt for sine århundredgamle oliventræer og produktion af olivenolie. I Villa Castelli anbefales det at besøge byens slot, der daterer tilbage til middelalderen og renæssancen. Slottet ligger ganske fint på Murgiaslettens sidste bakke med udsigt over Salento samt det Ioniske Hav i syd og Adriaterhavet i nordøst.

I Villa Castelli er der tre forskellige ruter retur til Ceglie Messapica. Dagens tur kan dermed i høj grad tilpasses til energiniveauet. Efter Villa Castelli venter et kortere eller længere stræk på små landeveje inden den velkendte akvædukt igen følges gennem landskabet. Ind mod Ceglia Messapica venter der en strækning med meget varierede landskaber af skov, landbrug og blide bakker.

Ceglia Massapica er et af mange madmekkaer i Italien og derfor et rigtig godt valg til dagens frokost. Hovedparten af byens restauranter går i arv og lever gennem generationerne med de hemmeligheder og traditioner i madlavningen, det medfører. Gadekøkkenet er også udbredt i Ceglia Massapica. Prøv komælksosten, ’Pampanella’, småkagen ’biscotti di Ceglie’ med mandelsmag og ’friselle’ (mini bagel), som danner en delikat bund for tomatblandingen bruschetta.

Fra Ceglia Massapica er der kun omkring 15 kilometer på cykel langs øde, smalle landeveje tilbage til Ostuni, så selv på en fuld mave er hjemturen overkommelig. Mere mad venter om aftenen enten sammen med gruppen eller på egen hånd.

Kort rute: Ca. 53 km / +550 højdemeter. Mellem rute: Ca. 61 km / +600 højdemeter. Lang rute: Ca. 79 km / +700 højdemeter.

M/-/-

Dag 7. På cykel via Olivenruten til Adriaterhavet - Naturreservatet Torre Guaceto

Turen i dag går fra Ostuni til kysten ved Adriaterhavet og starter langs den fredelige vej, som forbinder Ostuni med nabobyen Carovigno. Ruten snor sig gennem olivenlunde og små landmandsboliger. For at nå op til Carovignos gamle slot, ’Castello Dentice di Frasso’, skal der arbejdes lidt mere med bentøjet det sidste stykke. Slottet er en elegant bygning fra Pugliens storhedstid i Normannertiden. Det er en fornøjelse at cykle lidt rundt i Carovigno og måske tage sig en lille pause på torvet.

I udkanten af Carovigno kommer man ind på en afmærket cykelrute, som fører videre på Olivenruten til byen San Vito dei Normanni. Fra San Vito dei Normanni sættes kursen mod Adriaterhavets kyst.

Ved kysten findes et fredet stykke land og strand i form af Marinereservatet Torre Guaceto, som strækker sig 7 kilometer ind i landet og 20 kilometer ud for kysten. Ud over de mest fantastiske naturstrande og sandmiler byder reservatet også på en bemærkelsesværdig mangfoldighed af dyreliv, som inkluderer skildpadder, amfibier og fugle.

Vi cykler retur ad en kortere rute mod Carovigno, og derfra fortsættes til Ostuni. Om aftenen mødes vi til middag og fælles afsked med Apulien – en af Italiens mindre besøgte regioner med det mest fantastiske cykelterræn, store kulturskatte og en charme, som uden tvivl vinder dit hjerte.

Ostuni – kyst – Ostuni ca. 60 km +400 højdemeter (mulighed for 15 km kortere variant)
M/-/-

Dag 8. Hjemrejse

Sidste dag på turen er uden cykling. Afhængigt af hjemrejsetidspunktet er der måske tid til at få købt lidt italienske specialiteter med hjem – f.eks. olivenolie, ost, pølse, mandelkager og andre lækkerier, før vi flyver hjem.
M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage — heraf 6 cykeldage, grad 2-3.

Cykelruterne ligger typisk på 50-60 kilometer dagligt med mulighed for at forlænge cykelturen med 20-25 kilometer. Forvent at cykle i 4-6 timer dagligt. Der cykles primært på asfalt (90%) men også på strækninger med grus. For at få det fulde udbytte af turen er det vigtigt at have en god grundkondition.

De fleste dage starter og slutter cykelruterne ved overnatningsstedet. Dag 3 tilbyder vi transfer i vores minibus, hvis man ikke ønsker at cykle tilbage til hotellet. Dag 4 er der bustransfers for alle hjem fra Matera på grund af den lange distance.

På denne tur er der i dagsprogrammet angivet omtrentlige højdemeter og distancer for dagens cykelruter. Vær opmærksom på, at denne information alene skal opfattes som vejledende for turens sværhedsgrad. Vær også opmærksom på at eventuelle egne målinger af samme tur kan afvige fra vores afhængigt af anvendt udstyr og software. Desuden kan gruppens sammensætning, vejret og eventuelle ændringer i programmet betyde afvigelse fra det beskrevne i programmet.

KRAV TIL DELTAGERNE

På denne tur anvendes cykler med udvendige gear og håndbremser på henholdsvis for og baghjul. Af sikkerhedsmæssige hensyn på turen, forventer vi, at du inden afrejsen har tilegnet dig de nødvendige færdigheder, så du på turen er fuldt fortrolig med gearskifte, bremser og kan kontrollere din fart.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

FRIHED OG FLEKSIBILITET

Vi har på forhånd udvalgt og gennemtestet destinationens bedste cykelruter. Ruterne er kodet ind på cyklens GPS og du har derfor mulighed for at cykle ruterne i helt dit eget tempo, så langt du vil og selv bestemme, hvor mange og hvor lange pauser, du ønsker undervejs. Alternativt kan du slukke GPS’en og følges med vores turleder og/eller cykelansvarlige, som cykler med på ruten.

Cykel selv eller med turlederen - valget er dit.

FULD SUPPORT

 • Vi tager hånd om al logistikken og skaber rammerne for det gode selskab i gruppen
 • Et professionelt team bestående af en turleder og en cykelansvarlig er med på hele turen – også ude på ruterne.
 • De sørger for tilpasning af cyklerne ved ankomsten til destinationen og er altid parat med en hjælpende hånd, hvis cyklen efterfølgende skal justeres, smøres eller repareres.
 • Vi oplever yderst sjældent punkteringer eller problemer med cyklerne ude på ruten. Alligevel er de fleste af cyklerne udstyret med lappegrej, dækjern og en ekstra slange. Teamet er altid i telefonisk kontakt og hjælper dig gerne skulle uheldet være ude.
 • Hver dag inden aftensmaden vil turlederen informere om næste dags ruter, seværdigheder, højdepunkter og gode spisesteder.
 • Vi sætter en ære i at finde de bedste restauranter og opfordrer dig til at deltage i fællesspisning om aftenen sammen med teamet og turens øvrige deltagere.

CYKLERNE

Vi kører på Topas' egne, gode sportscykler. Der er ligeledes mulighed for at leje en elcykel (tilkøb) til turen. Antallet af elcykler er begrænset, så vi anbefaler, at du booker den i god tid hjemmefra.

Overnatning

I Noci bor vi et par km udenfor byen. Noci ligger på en flad slette og det er både nemt og hyggeligt at udforske byens smalle gader og gyder både til fods og på cykel. Der findes flere butikker med masser af lokale specialiteter (oste, pølser, frugt osv.) og flere gode restauranter i centrum, som nemt nås på cykel.

I Ostuni bor vi på hotel 5-10 minutters gang fra byens historiske centrum, hvis gamle, hvide huse kravler op af en bakketop. Hotellet har flere tagterrasser, hvor man kan sidde og nyde udsigten mod kysten og den gamle bydel. Også i Ostuni findes et antal fantastiske spisesteder og flere butikker.

På begge hoteller overnattes i topersoners værelser med eget bad og toilet. Der er mulighed for enkeltværelse mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Frokost kan man købe undervejs hos lokale købmænd (brød, ost og diverse specialiteter) eller på små caféer eller restauranter i byerne, vi cykler igennem. Dag 2 får man en madpakke med. Beregn mellem € 10-15 for en suppe/pastaret og € 15-20 for en hovedret.

Der arrangeres fællesmiddag hver aften, hvor turlederen og/eller den cykelansvarlige vil tage jer, som har lyst til at deltage, med på en af sine yndlingsrestauranter.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din (fly)rejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Dagstemperaturen i Apulien i foråret (marts/april) ligger på 14-18 grader i gennemsnit om dagen og 10-12 grader om natten. Regn kan forekomme, men oftest som en kortvarig byge. Vejret kan være lidt mere svingende først på foråret, til gengæld er markerne grønne og der er masser af blomster. I efteråret (oktober/november) skal man ligeledes forvente temperaturer på 14-18 grader om dagen og 10-12 om natten. Foråret og efteråret er perfekte tidspunkter på året til aktiviteter, da det ikke er alt for varmt. Til gengæld kan det være lidt mere køligt som badegæst. 

Valuta og kreditkort

Det anbefales at medbringe euro og/eller et kreditkort, hvor man kan hæve euro på destinationen. Mange steder på større restauranter kan der betales med kort, men vær opmærksom på, at små købmænd, butikker og cafeer ikke altid tager imod betaling med kort.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er mobildækning og gratis Wi-Fi på hotellerne i Noci og Ostuni. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Cecilie Marie Meyer: ”Turen går til Napoli & Syditalien”

Gianrico Carofiglio: ”Efter al sandsynlighed”. Carofiglios romaner kan være en god introduktion til Syditalien. Carofiglios var dommer i Bari i mange sager om mafiaen og hans romaner har som hovedkarakter advokaten Guido Guerrieri. Flere af Carofiglios bøger er oversat til dansk.

TCI (Touring Club Italiano): Kort over Puglia og Basilicata købes evt. i netbutikker.

Bemærk venligst

Der er i denne rejse indbygget en vis fleksibilitet. Det kan medføre at vi evt. vælger at ’bytte om’ på dagene, eller ændre i enkelte af ruterne.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Cykeludstyr

Cykelhjelm: Forefindes ikke på stedet, så du skal selv medbringe en godkendt cykelhjelm.
Drikkedunk: Der er 2 flaskeholdere i standardstørrelse på cyklerne. Medbring drikkedunke (typisk 750 ml) af god kvalitet, som passer til en cykel flaskeholder.
Fodtøj: Sportssko er normalt fint til cykelferien, men du er velkommen til at tage egne pedaler og cykelsko med.
Cykeltaske: Cyklen er udstyret med en let taske under sadlen (1.5L), hvor der er mulighed for at pakke en vandtæt jakke, eventuelt en let trøje, kamera osv. Da cyklens GPS sidder på styret, kan der ikke påmonteres en taske på styret.  
Andet: Evt. refleksvest eller anden vest med lommer, hvor du kan have snack, mobil, kamera osv. Alternativt kan du medbringe en mindre rygsæk, hvis du er vant til at cykle med mere ekstra udstyr.

Har du en god cykelsaddel hjemme, må du også gerne medbringe denne.

Gode råd til din cykelferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til cykelferien? Vi har samlet 5 nyttige tips og masser af information!

Cykeltøj

 • Cykelbukser
 • Cykel T-shirts
 • Svedtransporterende undertøj
 • Vind- og vandtæt jakke og evt. et par overtræks-regnbukser
 • Cykelhandsker

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Badetøj og et lille håndklæde

Mod solen

 • Et let tørklæde/Buff til at beskytte nakken mod solen
 • Gode solbriller, der også beskytter øjnene mod støv og insekter på cykelturen
 • Let, langærmet skjorte
 • Solcreme og læbepomade med beskyttelsesfaktor
 • Evt. hat eller kasket

Diverse

 • Pas, valuta/hævekort, blå sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt plaster og andet førstehjælp
 • Alkoholgel og/eller vådservietter
 • Myggebalsam
 • Evt. ørepropper

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

2. april 2022  –  9. april 2022 Garanteret afgang 10.970 DKK Bestil Rejse
9. april 2022  –  16. april 2022 Udsolgt 10.970 DKK Venteliste
16. april 2022  –  23. april 2022 Garanteret afgang 10.970 DKK Bestil Rejse
1. oktober 2022  –  8. oktober 2022 Garanteret afgang 10.970 DKK Bestil Rejse
8. oktober 2022  –  15. oktober 2022 Garanteret afgang 10.470 DKK Bestil Rejse
15. oktober 2022  –  22. oktober 2022 Åben for booking 10.470 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: ITPC

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.