Miljø & omtanke

Siden 1973 har Topas udviklet sine rejser og løbende samlet erfaring inden for aktiv ferie. Derfor kan vi garantere, at vores rejser både står for kvalitet og konstant fornyelse.

Kvalitet er hos Topas forenet med vores allervigtigste princip, som er bæredygtighed - de to ting går hånd i hånd.

I Grønland og Vietnam har vores lokale afdelinger fingeren på pulsen og garanterer dig den bedste sikkerhed for afholdelse af din tur. Vi har selv ejerskab af både, biler og lodges og har udstationeret danske medarbejdere på stederne.

Vores dygtige turledere har derudover ofte stor og lang rejseerfaring. Vores store erfaring med afholdelse af aktive rejser i hele verden gennem de sidste årtier giver dig således tryghed ved valg af Topas som din rejsearrangør.

Den aktive ferie

På alle rejser med Topas indgår der en grad af vandring eller cykling. Vi mener, at det er den ultimative måde at rejse og opleve bjergene og naturen på. Vores rejser omfatter alt fra rundrejser, cykelferier, let vandring med komfortabel fast base til bestigning af nogle af verdens højeste tinder, hvor der overnattes i telt og leves på feltfod. Lokale transportformer såsom tog, hundeslæde, busser og både er yderligere med til at give en speciel og direkte oplevelse af det land, vi besøger. Du bliver en aktør i stedet for en tilskuer.

Når du rejser med Topas, er du også selv med til at sikre en succesfuld gennemførelse af turen - dit gå-på-mod og din lyst til at gå udfordringer i møde er altafgørende.

At rejse i en gruppe

Topas udbyder mange grupperejser, og der er flere fordele ved at rejse i en gruppe. I en vandregruppe deler man for det første den umiddelbare glæde ved vandring og naturen. Ofte vil deltagerne opleve, at det er et uforpligtende, men intenst og rart samvær med de andre i gruppen, der præger en Topas rejse. At rejse i en gruppe giver endvidere rig mulighed for at besøge steder, som er umulige at nå enten logistisk eller økonomisk, hvis man rejser individuelt.

Mange af vores gæster rejser alene, fordi det er en oplagt måde at møde nye mennesker, som man kan dele sine ferieoplevelser med – ca. halvdelen af deltagerne i en gruppe rejser alene. 

Aldersspredningen på vores rejser kan være stor. Vi har de unge, som lige er blevet færdige med en videregående uddannelse, til den aktive pensionist, som endelig har fået tid og mulighed for at komme ud i verden. Under alle omstændigheder vil mange opleve, at aldersforskelle ikke er det afgørende for stemningen i en gruppe – for interessen for natur, vandring og det gode liv rækker nu en gang hen over alderskløfter.

Topas' grupper er forholdsvis små – vi indretter turene således, at gruppestørrelsen hverken går ud over oplevelsen for deltagerne eller belaster den lokalitet, vi besøger. Gruppestørrelsen på de enkelte ture er derfor tilpasset den enkelte destination og rejseform.

”Fordelen ved at rejse i en gruppe, hvor det er de færreste, som kender hinanden hjemmefra, er naturligvis at alle er  imødekommende og åbne overfor hinanden. Når man er hjemme i Danmark, synes jeg ofte, man kommer ud for, at folk har nok i sig selv,“ tidligere turdeltager Mette Berger.

Fortællingen om Topas

Et rejseeventyr med Topas er altid en aktiv ferie i fællesskab med andre. At komme steder andre ikke kommer, og hvor du slukker for mobiltelefonen og tænder for dig selv.

Ingen stress

Det er din rejse, og derfor skal du slappe af og udelukkende koncentrere dig om at opleve naturen, din vandrerytme og den lokale stemning. Der er sørget for alle praktiske omstændigheder for dig, og vores turledere har gode forbindelser i det lokale område. Vores samarbejde med destinationerne bygger ofte på mange års gensidig tillid, så en vellykket tur er sikret.

Respekt for miljøet og kulturen

Topas' grønne profil betyder, at vi arbejder for bæredygtig turisme via omtanke for miljø og kultur. Vi lægger vægt på gensidig respekt, når vi møder andre folkeslag, og når vi benytter os af lokal arbejdskraft.

Som et større projekt kan nævnes, at Topas, i samarbejde med lokale partnere, har opført Topas Ecolodge i bjerglandsbyen Sapa i Vietnam. Her har alle arbejdsgange ved opførelsen af lodgen været gennemsyret af bæredygtighed. Flere hundrede lokale beboere har fået en indtægt, ikke bare under opførelsen, men også ved den efterfølgende drift af stedet. Vi arbejder for, at den lokale arbejdskraft har mulighed for at profitere direkte af turismen – uden ekstra og fordyrende mellemled.

Topas Ecolodge

Mellem rismarker og bjergtoppe dybt inde i Hoang Lien National Park i Nordvietnam ligger Topas Ecolodge i 1.000 meters højde med en spektakulær 360 graders panoramaudsigt over Sapadalen.

Innovation

Vores bedste redskab til at udvikle vores rejser er pionerturene, som går til uprøvede destinationer, indeholder nye rejseformer eller er en alternativ rute i et allerede kendt område. Pionerture henvender sig fortrinsvis til de eventyrlystne, der ikke ønsker et fastlagt program inden afrejse. Falder turene godt ud, kan vi efterfølgende præsentere de nye og gennemarbejdede ture i vores program.

Hovedpersonerne – vores gæster

Vi vil til sidst give ordet til en af vores gæster, som vi mener har formået at indfange den ægte ”Topas ånd” med ord:
”Er du glad for eventyr, er du optimistisk, konstruktiv, fleksibel, nysgerrig og tolerant overfor andre? Tiltrækkes du samtidig af et aktivt friluftsliv i både kulde og varme, er glad og socialt anlagt og i det hele taget er rar at kende, så er du en ægte Topaser, og kan uden betænkning melde dig til en af Topas' aktive rejser," Kim Greiner.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.