Udvikling af rejser og pionérture

Ruller der eventyrblod i årene og har du lyst til at være med første gang en nyudviklet tur skal gennemføres?
På en Topas pionértur er du med dit åbne sind og gode feedback med til at præge fremtidige ture på destinationen.

Udvikling af en ny rejse

Hos Topas har vi altid prioriteret selv at udvikle og lave vores ture fra A til Z - lige fra idé over research til gennemførelse af turene med vores egne Topas turledere ude på alverdens destinationer og spændende rejsemål — fremfor at købe færdige pakker af lokale turoperatører. Vi bruger således mange kræfter og ressourcer på til stadighed at udvikle nye spændende rejser til vores program.

En ny destination udvælges

Første fase er at udvælge en potentiel Topas destination. Den udvælges ud fra et ufravigeligt krav om, at vi skal kunne lave en varieret, indholdsrig og aktiv rejse, hvor man får en række flotte naturoplevelser på især vandre- og cykelture. Forløbet for udviklingen af en ny tur kan variere, men oftest har vi en Topas medarbejder ude på destinationen, der ud fra idéoplæg, vil vandre og cykle udvalgte ture, og herefter beskriver og vurderer disse i forhold til sværhedsgrader, oplevelsesgrad m.m. Ligeledes bliver det prioriteret at finde de rigtige overnatningssteder til grupperne. Vi foretrækker så vidt muligt de mindre familieejede/drevne hoteller, der opfylder vores ønsker om den rette beliggenhed i forhold til aktiviteter, stemning, intimitet m.m.

Der er mange parametre at tage hensyn til, når vi udvikler og komponerer en ny tur. F.eks. længden af turen, fordelingen af aktive indslag (cykel & vandring) og kulturelle indslag (templer, pagoder m.m.), transporttider, overnatningssteder, udvalg af spisesteder og meget andet. Ved udvikling af en ny tur bestræber vi os på at finde det allerbedste destinationen kan byde på, gerne oplevelser som ikke er beskrevet i Lonely Planet og andre rejsebøger. I søgen efter disse unikke steder og oplevelser må vi også undertiden forkaste og fravælge en masse, som simpelthen ikke lever op til vores krav og forventninger.

Uanset hvor godt en tur er udviklet og testet, så er det altid den første afgang med deltagere - ’pionérturen’, hvor turen skal stå sin prøve. Er deltagerne ligeså begejstrede for destinationen og rejsen som vores udvikler? Og holder de estimerede vandre- og cykeltider for gruppen, også når den udfordres af vejrforhold og lignende?

Pionérture

Vi har valgt at genindføre pionértur-begrebet i vores program. Det vil sige, at første gang en rejse skal gennemføres med deltagere, er den per definition en pionértur. Rejsen er naturligvis udviklet og testet i de fleste detaljer, men det er nu, de lokale transportfirmaer, hotelejere, lokale guider m.m. skal bevise deres værd, og levere varen som aftalt for en hel gruppe.

Turlederen vil i samråd med deltagerne sidst på turen evaluere rejsen, og finjustere nødvendige detaljer med henblik på en forbedring af fremtidige afgange. Bemærk, at vores rejser generelt er så gennemarbejdede, at det typisk vil være småting, nuancer i turen, der skal justeres, såsom tidsplaner for aktiviteter, afgangstider m.m. Mindre ting der uden problemer kan implementeres i næste tur, der evt. allerede afvikles umiddelbart i forlængelse af pionérturen.

Deltagere på en pionértur

Det er nok en fordel at have rejst med Topas tidligere, men principielt er alle velkomne på en pionértur. Den eneste forudsætning er, at der ruller eventyrblod i årene, at man deltager på rejsen med åbent sind - og meget gerne bidrager med konstruktiv feedback i forhold til en forbedring af de fremtidige ture på destinationen. 

Fortællingen om Topas

Et rejseeventyr med Topas er altid en aktiv ferie i fællesskab med andre. Du kommer steder andre ikke kommer, slukker for mobiltelefonen og tænder for dig selv.