Gode råd til din (fly)rejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage
og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Fly, der letter, set gennem vindue inde fra en lufthavn.

Flytider

Når du er booket på en rejse, kan du logge ind på Min Topas Rejse og se din flyplan 3 måneder før afrejse.

Har du endnu ikke booket rejsen, oplyser vi gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Tilslutning

På visse destinationer er det muligt at tilkøbe indenrigstilslutning i Danmark. Tjek mulighederne for flytilslutning under punktet ’Afrejselufthavn’ på bookingens første side på den enkelte afgang eller kontakt Topas for at høre mere. Flytilslutning er altid med forbehold for pladssituationen.

Forlæng din rejse

Tidligere udrejse eller senere hjemrejse er muligt mod et gebyr, såfremt flyselskabet kan bekræfte den ønskede dato. Udgifter i forbindelse med forlænget ophold er for egen regning. Pris fra 950 kr. pr. person afhængigt af pladssituationen.

Fravalg af fly

Det er muligt at booke vores rejser uden fly og selv sørge for transporten til destinationen. Når du bestiller rejsen online, fravælger du blot flybilletten under 'afrejselufthavn'. Herefter fratrækkes beløbet for dit fravalg automatisk fra rejsens pris.

Hvis du booker en rejse uden fly, skal du møde resten af gruppen i lufthavnen på destinationen eller inden afrejse oplyse os, hvis du selv finder frem til overnatningsstedet.

Bagageregler og check-in

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget din indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Du kan 60 dage før afrejse logge ind på Min Topas Rejse og se bagagereglerne for netop din rejse.

Regler om indførsel af fødevarer ind i EU

EU har vedtaget strenge regler om indførsel fra tredjelande – herunder privates indførsel – fordi animalske produkter kan indeholde smitte med sygdomme, som kan spredes til vores husdyr. Tilsvarende er der bestemmelser om omsætning af animalske produkter ved udbrud af smitsomme dyresygdomme i EU-lande.
Myndighederne har stor fokus på smitterisiko, og der vil i fremtiden blive øget kontrol af ikke-kommerciel indførsel og højere bøder for overtrædelser på dette område.

Der er i øjeblikket særligt fokus på, at der i en del EU-lande er udbrud af afrikansk svinepest.

Du opfordres i øvrigt til at holde dig orienteret om eventuelle aktuelle smitterisici ved at medbringe fødevarer fra andre EU-lande.
Der henvises til Fødevarestyrelsens hjemmeside vedr. privates indførsel af varer: Privat indførsel af fødevarer.

Din håndbagage

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:

  • I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
  • Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom lommeknive, vandrestave, strikkepinde, neglesakse o. lign. i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.

Et godt tip til din håndbagage!

Det sker desværre fra tid til anden at bagagen bliver forsinket. Hvis det skulle ske, kan du selv være med til at minimere generne ved at være forberedt. Du kan med fordel pakke følgende i din håndbagage og/eller rejse i det:

Vandrestøvler/sportssko
Bukser til cykling/vandring
Vind og vandtæt jakke (evt. regntøj)
Alle rejsedokumenter og værdier (penge, pas, telefon, oplader)
Et par sokker
En T-shirt
Ekstra undertøj
En varm trøje
Tandbørste og de toiletsager som er tilladt at have med som håndbagage
Personligt medicin samt kontaktlinser og lignende

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Rejseklar & Danskerlisten

Det er en god idé at hente Udenrigsministeriets gratis app, Rejseklar. I app’en har du offline adgang til både rejsevejledninger og nyttige informationer, hvis du kommer i problemer i udlandet. Læs mere om Rejseklar.

Du kan nemt tilmelde dig Danskerlisten, så du kan få direkte besked, hvis der er en særlig hændelse eller situation, som kræver at du er ekstra opmærksom på din rejse. Læs mere om Danskerlisten.
 
Vi ønsker dig en rigtig god rejse.