FAQ - Spørgsmål & Svar

Har du et spørgsmål til din rejse, så kan du måske finde et svar her i vores liste over ofte stillede spørgsmål.

Spørgsmål inden afrejse Spørgsmål på rejsen Spørgsmål efter rejsen

Spørgsmål inden afrejse

Finder du ikke et svar på dit spørgsmål på listen, er du meget velkommen til at sende os en mail på info@topas.dk eller ringe til os på 8689 3622 (man-fre fra kl. 9-16).

Hvem rejser med Topas?

Er der en aldersbegrænsning på Topas rejser?

Vores deltagere er normalt mellem 18 og 75 år. Der gives indimellem dispensation i forhold til yngre deltagere, men det kræver en henvendelse til kontoret. Vi vil gerne først lige have en tættere dialog om, hvad den ønskede tur går ud på, og hvilken tidligere vandreerfaring deltageren måtte have - så ring til os! OBS. Børnerabat er ikke en mulighed.

Hvordan ved jeg, om aktivitetsniveauet på turen passer mig?

Alle vores rejser er gradueret fra 1-6 i sværhedsgrad, hvor 1 er det letteste niveau. Læs mere nedenfor om vores sværhedsgrader. Du er også meget velkommen til at ringe til os for yderligere rådgivning.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Er jeg den eneste, der rejser alene?

På vores rejser er der en nogenlunde lige fordeling imellem gæster, der rejser med en ven eller partner og gæster, som rejser alene (ca. 45%). På alle vores rejser vil du som udgangspunkt kunne dele værelse med en anden af samme køn, der også rejser alene. Du har dog også mulighed for at ønske enkeltværelse (mod et tillæg) på mange af vores afgange.

Rejsende med Topas er generelt meget åbne og socialt indstillede, så du vil derfor aldrig komme til at kede dig på en Topas tur, selvom du er taget af sted alene. Det at man er aktive sammen gør, at man hurtigt kommer til at kende hinanden.

Hvad er gennemsnitsalderen på de gæster, som rejser med Topas?

Rejsende med Topas har en gennemsnitsalder på ca. 50 år. Generelt kan det siges, at jo højere graduering en tur har, jo yngre er de rejsende og omvendt. De yngre vælger dog også de lettere ture, så er du sidst i tyverne, kan du sagtens være med.

Rejsende med Topas er på grund af konceptet som regel unge af sind, selvom dåbsattesten måske fortæller noget andet. Derfor vil du som rejsende typisk opleve en god samhørighed med de andre rejsende. Alle rejser af de samme grunde; nemlig lysten til at være aktiv og få gode og sociale oplevelser under fremmede himmelstrøg.

Ønsker du at kende alders- og kønsfordelingen for deltagerene på en specifik rejse, så skriv eller ring til os — så finder vi hurtigt svar til dig.

Bagage

Hvad skal jeg pakke, når jeg skal på tur med Topas?

Til alle vores rejser er der udgivet en pakkeliste. Pakkelisten indeholder et forslag til ting, som du kan medbringe. Pakkelisten er vejledende, men fungerer også som en form for huskeliste. Har du selv ting, som du mener, vil være gode at medbringe, er du selvfølgelig velkommen til at medtage disse ting, selvom de ikke er nævnt på listen.

Er det nødvendigt at medbringe vandrestøvler på turen?

På alle Topas vandreferier anbefaler vi vandrestøvler med en god ankelstøtte og en fast sål. Skal man have det fulde udbytte af turen, frarådes det på det kraftigste at forsøge sig udelukkende med sandaler eller gummisko. Medbringer du ikke vandrestøvler, kan du risikere at gå glip af vandredage på turen.

Er det en god ide at medbringe vandrestave på turen?

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2 vandrestave. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

  • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
  • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig. Medbringer du vandrestave, må de IKKE pakkes i håndbagagen.

Kan jeg pakke i en hardcase kuffert?

Læs pakkelisten for den enkelte tur, hvor pakkeanvisningerne angiver den bedste løsning. På nogle rejser må du ikke medbringe en hardcase kuffert. 

Hvilken lokal adresse skal jeg skrive på mine bagage tags?

Det er ikke nødvendigt at skrive en destinationsadresse på dine bagagetags. På mange af vores rejser vil vi skifte opholdssted ofte, så det kan derfor være svært at angive, hvortil bagagen skal eftersendes.

Skulle man være så uheldig at mangle sin bagage i ankomstlufthavnen, vil turlederen kunne være behjælpelig med at oplyse den gældende adresse til lufthavnspersonalet.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Information om fly

Kan jeg købe Topas-ture uden fly?

Det er muligt at booke vores rejser uden fly og selv sørge for transporten til destinationen. Når du bestiller rejsen online, fravælger du blot flybilletten under 'afrejselufthavn'. Herefter fratrækkes beløbet for dit fravalg automatisk fra rejsens pris.

Hvis du booker en rejse uden fly, skal du møde resten af gruppen i lufthavnen på destinationen eller inden afrejse oplyse os, hvis du selv finder frem til overnatningsstedet.

Det er også muligt at ændre enten udrejse- eller hjemrejsedatoen mod et mindre tillæg. Se næste spørgsmål!

Kan jeg forlænge mit ophold ude på destinationen?

Ja, det kan man mod et gebyr fra kr. 950 pr. person på de fleste rejser (enkelte rejser er undtaget). Det afhænger dog af, om det er muligt at skaffe billetter på den ønskede dato. Jo tidligere du henvender dig, jo bedre er chancen for at få dine ønsker opfyldt. Kontakt Topas, hvis du ønsker at ændre din rejseplan.

Kan jeg rejse fra Jylland?

Alle Topas rejser har som udgangspunkt afrejse fra København. På visse destinationer kan det lade sig gøre at tilkøbe indenrigstilslutning i Danmark. Er indenrigstilslutning muligt, vil prisen for hver destination være oplyst under punktet "Afrejselufthavn", når du booker.

Vaccinationer

Hvilke vaccinationer har jeg brug for? Anbefaler Topas, at man tager malariapiller?

Topas udtaler sig ikke om vaccinationer og medicin, da vi på ingen måde er en autoritet på området. Vi henviser til egen læge eller Seruminstituttet. Du skal normalt påbegynde vaccinationer ca. 30 dage før afrejse, så det kan være en god idé at få en aftale med sin læge.

Se evt. www.vaccination.dk — Topas kunder får 10% rabat på vaccinationer hos Udlandsvaccinationen.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Visum

Hvilke lande kræves der visum til inden afrejse fra Danmark?

Pt. arrangerer Topas rejser til følgende lande, hvortil der skal søges visum inden afrejse:

  • Vietnam (ved ophold på mere end 45 dage)
  • Indien
  • Tanzania
  • Sri Lanka

Følgende lande kræver også visum (danske statsborgere), men dette købes ved indrejse på grænsen eller i lufthavnen:

  • Nepal

Vi gør opmærksom på, at regler vedrørende visum kan ændres med kort varsel. Check altid nuværende krav ved Udenrigsministeriet

Til de lande, hvor visum er påkrævet, søges dette enten elektronisk eller i visse tilfælde ved personligt fremmøde på ambassaden og aflæggelse af biometrisk data.

60 dage før afrejse vil du få nærmere information på din personlige side om gældende visumprocedure for din destination.

Diverse

Kan jeg få oplyst kontaktadresser på de folk, som jeg skal rejse med?

Nej, vi må desværre ikke oplyse disse data iflg. registerloven. Det er derfor vigtigt, at I ude på turen får udvekslet adresser, e-mailadresser og tlf-numre, hvis I evt. skal holde gensynsfest eller holde kontakten ved lige efter endt tur.
Topas kan desværre ikke være behjælplig med at skabe kontakt imellem rejsende inden afrejse til f.eks. samkørsel fra provinsen til Kastrup lufthavn.

Er der fordele ved at købe rejseforsikring hos GOUDA igennem Topas?

Køber du en rejseforsikring hos GOUDA, er du sikker på den bedste dækning på din rejse. Inkluderer Topas rejsen en "farlig sport" eller anden aktivitet (bungyjump, ski eller dykning), som normalt kræver forhøjet forsikringsgebyr, så vil denne altid være dækket med en GOUDA-forsikring, når det sker på en af vores rejser.

Rabatture

Topas udsender nyheder og rabatter via vores nyhedsbrev, som du kan læse mere om og tilmelde dig her.
 
Vi deler også ofte disse på vores Facebook-side, men rabatpladser er begrænsede, så vi anbefaler at du tilmelder dig nyhedsbrevet, da dette altid udkommer først. 
 
Bemærk at rabatten typisk kun er tilgængelig via et særligt link, som inkluderes i nyhedsbrevet eller Facebook-opslaget.  Du kan ikke finde rabatten ved blot at skrive "topas.dk" i din webbrowser og klikke ind på rejsen manuelt. 

Stiger/falder prisen på en rejse med Topas ?

Prisen på vores rejser kan stige, jo nærmere vi kommer på afrejse.

Tidlige bookinger giver os de bedste muligheder for at planlægge vores rejser godt, sikre reservationer på de bedste overnatningssteder og få gode aftaler med vores samarbejdspartnere på destinationerne.

Det skal derfor være en fordel for dig at booke din rejse tidligt. Er du blandt de første, der booker en rejse, får du den til den bedste pris efter først til mølle-princippet.

Hvis du venter med at bestille, skal du således være opmærksom på, at prisen kan have ændret sig i mellemtiden, og det vil derfor være den nye pris, der er gældende.

Hvad nu hvis der er mad, jeg ikke spiser/tåler?

Så ringer eller skriver du bare til os og gør opmærksom på, hvilke produkter, du ikke tåler. Så sørger vi for at notere det, så turlederen ved besked på forhånd og der kan tages hensyn ombord på flyet og undervejs på rejsen.
 

Spørgsmål på rejsen

Finder du ikke et svar på dit spørgsmål på listen, er du meget velkommen til at sende os en mail på info@topas.dk eller ringe til os på 8689 3622 (man-fre fra kl. 10-15).

Kontakt med omverdenen på en rejse med Topas

Hvordan kan min familie derhjemme kontakte mig i løbet af rejsen?

Det er lettest, hvis du selv kontakter din familie undervejs på turen, så længe det er almindelig kontakt.
I nødstilfælde skal man ringe til Topas, hvor vores medarbejder vil sørge for at skaffe kontakt til den pågældende. Uden for normal åbningstid vil vores telefonsvarer henvise til et nødtelefonnummer, som besvares døgnet rundt.

Hvis vi oplyser adresser på overnatningsstederne, vil det give mere besvær for den pårørende, da det kan være svært at komme igennem på telefon til stedet. En Topas-medarbejder ved, hvor vi skal rette henvendelse for at skabe hurtig kontakt til turlederen og gruppen. Så ring i stedet på vores telefon +45 86 89 36 22 - døgnet rundt.

Turlederen

Hvem er min turleder?

Du er altid mere end velkommen til at kontakte os og få oplyst, hvem din kommende turleder er. På vores grupperejser benytter vi danske turledere. De fleste arbejder på freelancebasis. Vi udleverer aldrig turlederens private telefonnummer.

Bemærk at enkelte rejser ledes af en lokal engelsktalende turleder og ikke af en dansk - dette fremgår af turbeskrivelsen.

Hvor møder jeg turlederen?

Som udgangspunkt skal du forvente at møde din turleder i lufthavnen ved ankomst på destinationen. Ofte er vedkommende allerede på destinationen i forvejen.

På vandreturen

Pakheste går gennem landskab.

Fortæller turlederen om flora og fauna?

Vores turledere står først og fremmest for den praktiske del af turen, hvilket vil sige, at deres primære opgave er at forklare om ruten og sørge for, at alle deltagere kommer sikkert frem til bestemmelsesstedet. Derudover er det forskelligt, hvor meget den enkelte turleder vil fortælle om naturen og kulturen i det område, vi besøger. Det kan således ikke forventes, at turlederen råder over ekspertviden om disse emner.

Hvor købes vandrekort/landkort?

Man kan købe vandrekort/landkort enten over Internettet på www.scanmaps.dk eller på adressen:
Nordisk Korthandel
Studiestræde 26-30
1455 Køebenhavn K
Tlf. 33 38 26 38

De helt detaljerede landkort med vandreruter kan i nogle tilfælde først købes, når man er på destinationen.
Bemærk at vandrekort ofte med fordel kan købes på destinationen.

Turlederen medbringer de nødvendige kort, så det er derfor ikke nødvendigt at have egne kort.

Diverse

Skal der betales drikkepenge?

Rejser du med Topas, er drikkepenge ikke inkluderet i rejsens pris. Om der skal betales drikkepenge, varierer fra tur til tur. Skal der betales drikkepenge f.eks. til portere, guider eller lign. (f.eks. på vores ture til Nepal, Afrika etc.), så vil et forventet beløb være angivet på den enkelte rejse, under "Prisen inkluderer ikke".

Spørg turlederen på destinationen, om der evt. forventes drikkepenge på restauranter, barer og i taxa etc.

SPØRGSMÅL INDEN REJSEN  |  SPØRGSMÅL EFTER REJSEN

Spørgsmål efter rejsen

Finder du ikke et svar på dit spørgsmål på listen, er du meget velkommen til at sende os en mail på info@topas.dk eller ringe til os på 8689 3622 (man-fre fra kl. 10-15).

Diverse

Modtager jeg et evalueringsskema?

Ja, dagen efter du kommer hjem fra din rejse, modtager du en mail med et evalueringsskema, som vi håber du vil udfylde. Hvis du udfylder, deltager du automatisk i konkurrencen om et rejsegavekort på 3.000,- kr. Vi udtrækker en ny vinder hvert år.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har glemt noget på min rejse?

Hvis du på din flyrejse eller i en lufthavn har glemt et par briller, din yndlings skaljakke eller noget helt tredje, så skal du kontakte flyselskabet eller lufthavnen direkte. Har du glemt noget på hotellet eller undervejs på turen, så kontakt os, så undersøger vi det gerne.

Følg os

Tilmeld dig og modtag vores nyhedsmail og modtag masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie i din indbakke ca. 2 gange om ugen. 

Følg os også gerne på Facebook, Instagram og tjek vores videoer på Topas’ youtube kanal. 

SPØRGSMÅL INDEN REJSEN  |  SPØRGSMÅL PÅ REJSEN