Kroatien - Sejlads og vandring i det kroatiske øhav

Tag med på en enestående kombination af sejlads og vandreture i Adriaterhavets krystalblå hav ud for halvøen Istrien.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

I det kroatiske øhav nydes livet langsomt og den uberørte natur, betagende kyststrækning, vidunderlige bjerglandskaber og en rigdom af kulturhistorie er de perfekte rammer for en aktiv ferie.

Ombord på en charmerende og nyrenoveret motorsejler i træ kan du slappe af og nyde livet til søs. Med Topas og en dygtig besætning ved roret kan du nøjes med at koncentrere dig om at blive betaget af de mange flotte landskaber, vi sejler forbi.

Båden lægger til i de livlige og charmerende havnemiljøer og herfra vil du på vandreture bevæge dig op i højderne i det kystnære landskab. Udsigten ud over Adriaterhavet, med sine mange små øer spredt rundt i det dybblå hav, er intet mindre end imponerende. Du kan se frem til at udforske flere af disse øer bl.a. Kroatiens største ø Krk, den berømte og smukke kystpromenade når du vandrer ad Lungo Mare stien på fastlandet og til forfriskende svømmeture i det smukke og rene vand.

Rigtig god kombination af vandring, sejlads og badeture. Smuk natur og flotte udsigter. En super tur!

Agnete Blicher Tryde

Glæd dig til

 • Sejlads omkring Istrienhalvøen i en charmerende motorsejler
 • Nyd livet i solen på dækket og tag en forfriskende dukkert i det klare hav
 • Vandring på ’Lungo Mare’ stien
 • Osor - den travle by som ligger ved bindeleddet mellem de to øer Cres og Losinj
 • Skovklædte bakker, gamle stenhuse og fine haver ved Vali Losinj
 • Krk, den største af de kroatiske øer i Adriaterhavet
 • Endeløse udsigter ud over det funklende blå Adriaterhav

Vandreferie med Topas

Ønsker du at være fysisk aktiv, opleve rejsemålet indgående og betages du af store naturoplevelser? Læs her om vandreferie med Topas.

Program

Dag 1. Ankomst til Kroatien og vandring på Lungo Mare stien
Vi ankommer til Zagreb og køres til Opatja havn, hvor vi indkvarteres på skibet. Herefter har vi en skøn vandretur på Lungo Mare stien, som er en legendarisk kyststrækning.

Dag 2. Ucka bjergenes grønne bjergskråninger
I dag tager vi på vandretur i Ucka bjergenes grønne skovbevoksning og nyder udsigten ud over havet fra toppen af bjergmassivet.

Dag 3. Vandring over bjerglandsbyen Lubenice og sejlads til Osor
I dag sejler vi til det idylliske fiskerleje på øen Cres, hvor dagens vandretur fører forbi bjerglandsbyen Lubenice og til højdedraget Helm.

Dag 4. Storslåede udsigter på vejen mellem Osorcica til Nerezine
Vi sejler videre til Osor, en travl by, som forbinder øerne Cres og Losinj. Dagens vandring går til bjerghytten Osorcica i 588 m. Undervejs nyder vi smukke udsigter over det vandet og flere øer. Vi sejler til Mali Losinj.

Dag 5. På vandretur i det maleriske område ved Vali Losinj
Fra Mali Losinj skal vi på en kort vandretur til Sveti Ivan på 234 m. Herefter til det maleriske område Vali Losinj med skovklædte bakker, gamle stenhuse og fine haver. Vi sejler videre til naboøen Rab.

Dag 6. Vandring til Rabs højeste punkt
Vi oplever først byen Rab og vandrer derefter til øens højeste punkt i dag, Kamenjak, der ligger i 410 m. Senere sejler vi til øen, Krk og lægger til i havnen i Punat og ser et franciskanerkloster.

Dag 7. Punat ved den dybe bugt
I området ved Punat er der mange vandrestier, der fører os gennem det golde og særprægede landskab langs bjergkammene til toppen af Veli Vrh. Sejlads til Opatija, hvor vi tilbringer sidste nat i Kroatien.

Dag 8. Hjemrejse til Danmark
Vi tager vi afsked med besætningen og Kroatien og kører mod lufthavnen.

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
 • Flyrejse København - Zagreb t/r
 • Al land- og bådtransport
 • Alle overnatninger i delt dobbelt/twinkahyt med eget bad og toilet ombord på båden
  (Bemærk venligst at overnatning i twin-kahyt ofte er i etageseng)
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn ca. fra DKK 150 til aftensmaden)
 • Drikkepenge til besætning, beregn ca. 50 EUR.
 • Entré til museer og lignende
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Twinkahyt topdæk, DKK 500 pr. person
 • Twinkahyt hoveddæk, DKK 0
 • Enkeltkahyt hoveddæk, DKK 2.000
 • Enkeltkahyt topdæk, DKK 2.500

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 20 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Lidt om skibet
 • Valuta på rejsen

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Morgenmad og frokost spises ombord på båden og tilberedes af skibskokken. Undtaget er de dage, hvor vi medbringer madpakker.

Dag 1. Ankomst til Kroatien og vandring på Lungo Mare ruten

Vi har afrejse fra Danmark og ankommer til Zagreb i Kroatien. Straks efter ankomst kører vi til havnen i Opatija, der ligger på den østlige side af Istrien halvøen.

Vi bliver indkvarteret på båden, som er en nyrenoveret motorsejler. Vi møder besætningen, der vil gøre deres bedste til at vores forestående sejlads bliver en stor oplevelse. Ud på eftermiddagen begiver vi os ud på Lungo Mare stien langs havet de ca. 7 km til byen Lovran, hvortil skibet er ankommet.

Vi spiser vores første aftensmåltid ombord i maritime omgivelser.

-/-/A

Dag 2. Ucka bjergenes grønne bjergskråninger

Efter vores første nat ombord på båden tager vi afsted på dagens vandretur, der fører os op i Ucka bjergene. En bus kører os fra Lovran det første stejle stykke. Dette bjergmassiv skiller sig ud fra de fleste andre bjerge langs kysten, idet man i Ucka bjergene finder en del grøn bevoksning.

Ucka bjergenes skovbevoksning giver behagelig skygge i de varme sommermåneder, mens man, så snart man når op i højderne, har den skønneste udsigt over havet og det omkringliggende landskab. Efter at have nydt udsigten fra toppen går vi ned til bussen, som kører os tilbage til Lovran.

Frokosten indtages på båden mens sejladsen fortsætter mod øen Cres, hvor vi lægger til i byen af samme navn og bliver natten over.

M/F/-

Dag 3. Vandring over bjerglandsbyen Lubenice og sejlads til Osor

Efter morgenmaden stikker vi til søs mod Valun, der vel nok kan betegnes som det mest idylliske fiskerleje på øen Cres. I dag har vi en lidt længere vandretur. Fra Valun starter vi vores vandring over den idylliske bjerglandsby Lubenice. Ruten fortsætter derefter mod højdedraget Helm (482 m), hvor vi spiser vores medbragte mad.

Efter en velfortjent pause forsætter vi gennem landskabet med de karakteristiske stendiger til den lille by Martinscica, hvor vi overnatter.

M/F/-

Dag 4. Storslåede udsigter på vejen mellem Osorcica til Nerezine

Vi sejler videre til Osor, der ligger ved en større bro, som forbinder øerne Cres og Losinj. I sin tid var Osor en travl by pga. sin beliggenhed lige ved bindeleddet mellem de to øer. I dag er indtrykket dog mindre tempofyldt, og om sommeren finder man seværdigheder som f.eks. fine udstillinger af billedhuggerværker.

Dagens vandring starter med en stigning op til bjerghytten Osorcica i 588 m. Mens vi vandrer i højderne fra Osorcica til Nerezine, har vi en storslået udsigt over det dybblå hav og flere øer, der ligger spredt i havet: Cres, Susak, Srakane og Unije. Vandringen mod toppen foregår på fine stier.

Vi spiser frokost ved det lille kapel Sv. Nikolai, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Losinj. Vi begiver os tilbage til Osor, og sejladsen fortsætter til Mali Losinj, hvor vi overnatter.

M/F/-

Dag 5. På vandretur i det maleriske område ved Vali Losinj

Fra Mali Losinj begiver vi os efter morgenmaden på en kortere vandretur, der fører os til Sveti Ivan på 234 m. Herfra går vi videre mod Vali Losinj, hvor vi skal opleve et malerisk område med skovklædte bakker, gamle stenhuse og fine haver. Vi kommer tilbage til båden ved frokosttid og sejler fra Losini videre til naboøen Rab.

M/F/-

Dag 6. Vandring til Rabs højeste punkt

Dagen starter med en tur gennem Rab, hovedbyen på øen af samme navn. Vi skal vandre til øens højeste punkt i dag, Kamenjak, der ligger i 410 m. Efter at have nydt den betagende udsigt fra toppen, går turen ned til båden igen, hvor frokosten nydes.

Båden skal nu sejle os videre mod øen, Krk, der er den største af de kroatiske øer i Adriaterhavet. Her lægger vi til i havnen i Punat, hvor vi overnatter. Landsbyen ligger dybt inde i en bugt, som er kendt for den lille ø, der ligger midt ude i den, og hvorpå der ligger et franciskanerkloster.

M/F/-

Dag 7. Punat ved den dybe bugt

I området ved Punat er der mange vandrestier, og vi tager en som fører os til højdedraget Obzova på 568 m. Herfra har vi, i klart vejr, en imponerende udsigt over de øer, vi har besøgt på vores tur. Vi fortsætter gennem det golde og særprægede landskab langs bjergkammene til toppen af Veli Vrh. Her nyder vi vores medbragte frokost med udsigt over Punat og Krk. Herfra går det på fine stier ned til Punat. Vi sejler til Opatija, hvor vi tilbringer sidste nat i Kroatien.

M/F/A

Dag 8. Hjemrejse

Tidligt om morgenen tager vi afsked med besætningen og kører mod lufthavnen for atter at rejse hjem til Danmark.

M/-/

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage — heraf 7 vandredage, grad 2. Vi vandrer på denne rejse 2-6 timer om dagen. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

7 dage med nogle timers sejlads hver dag samt vandreture.

SKIBET
Vores skib er en motorsejler i træ med plads til 20-30 passagerer. Skibet er udstyret med 2-personer kahytter med eget bad og toilet, varmt vand, et spise/opholdsrum, en bar som er åben hele dagen (medbragte egne drikkevarer må ikke indtages ombord) og et lækkert stort soldæk. Maks. sejlehastighed er ca. 9 knob.

Personalet ombord består normalt af kaptajnen, en styrmand, kok, tjener og sømand. Vi sejler kun om dagen og kaster anker i vige og bugte, når bade-trangen ombord melder sig. Adgang til vandet fra skibet går via en trappe, så man ikke skal springe i fra dækket. Natten ombord tilbringes i havnen eller for anker ved de steder, vi besøger.

Overnatning

Vi overnatter i dobbeltkahytter, med eget bad og toilet ombord på båden.
Der er mulighed for enkeltkahyt mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Morgenmad og frokost spises ombord på båden og tilberedes af skibskokken. Undtaget er de dage, hvor vi medbringer madpakker.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Dagtemperaturer mellem 25 og 30 grader, nattemperaturer mellem 15 og 20 grader. 

Valuta og kreditkort

Medbring kreditkort og/eller kontante Euro. Der vil være mulighed for at hæve penge enten i lufthavnen, på havnen før I stiger ombord på båden, men også i de fleste havnebyer I lægger til undervejs. Bemærk at det ikke kan forventes, at kreditkort kan benyttes ombord på båden. Her betales kontant.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er generelt god mobildækning på vandreturene.  Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Bemærk venligst

På denne tur spiller vejret en stor rolle og vejret til søs kan variere. Der kan forekomme vejrforhold, hvor vi vil vælge at undlade at sejle pga. hensyn til passagernes sikkerhed og komfort.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

Vi vil gerne have, at bagagen pakkes i en blød vadsæk, rygsæk eller sportstaske og ikke i en kuffert. På denne tur er der begrænset plads i kahytterne, og det er derfor hensigtsmæssigt at pakke i en blød taske som kan skubbes ind under køjerne.

På vandreturene skal du kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når du er færdig med dagens vandretur. Evt. badesko, da der findes en del søpindsvin. Kan med fordel købes i Kroatien.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1½ liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 2 -4 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 2-3 tynde uldtrøjer
 • 2-4 svedabsorberende T-shirts
 • 1 sweater/fleecetrøje
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser

Andet tøj

 • Rejsetøj/tøj til aftenbrug
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Håndklæde (gerne letvægts)
 • Badetøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sysæt til mindre reparationer
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. køresygepiller til bustransport

Specifikke turbemærkninger

Det er ikke nødvendigt at medbringe sovepose på turen, da der er linned og tæpper ombord på båden. Der er også håndklæder til rådighed ombord på båden.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

6. juli 2024  –  13. juli 2024 Garanteret afgang 13.970 DKK Bestil Rejse
20. juli 2024  –  27. juli 2024 Udsolgt 13.970 DKK Venteliste

Kontakt os

Turkode: HRKK

Andre spændende rejser

(Hvis du ikke kan se tilmeldingsformularen til vores nyhedsbrev, kan du tilmelde dig ved at klikke her eller kontakte os på info@topas.dk)