Kroatien - Sejlads og vandring i Dalmatiens øhav

Nyd livet til søs med daglige vandreture, charmerende kystbyer og mere end tusind øer langs Kroatiens idylliske kyststrækning, Dalmatien.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Kroatien er en af Middelhavets mest spektakulære destinationer og en skattet Topas destination. Nyd den rå klippekyst så langt øjet rækker, mere end tusind øer, uspolerede strande, idylliske fiskerlejer, charmerende kystbyer, dramatiske bjergkæder få kilometer fra kysten og en interessant historie og kultur med levn fra Romerrigets tid.

På vandreturen i Kroatien kan du kombinere livet til søs med behagelige og varierede vandreture på frodige øer og til Dalmatiens klipperige bjergtoppe med store udsigter.

Turen i Dalmatien tager sin begyndelse i livlige og fascinerende Split. Herfra sejler vi langs Kroatiens sydlige kyststrækning ombord på et smukt træskib, som vil være dit hjem den næste uge. Slap af på båden, nyd en kold forfriskning på træskibets dæk og tag en dukkert i det blågrønne Adriaterhav.

Skibet ankrer op i Dalmatiens idylliske bugter og havnebyer på øerne Brac, Hvar, Korcula og Peljesa. Her venter dig vandreture på frodige øer gennem cypres- og mandeltræslunde, vildtvoksende skove, maleriske kyststrækninger, smukke bjergtoppe og hyggelige kystbyer spækket med historie.

Kombinationen af vandring og sejlads i Kroatien er en fantastisk mulighed for at opleve den maleriske og vilde natur, nyde de små byers arkitektur og restauranternes madkunst.

Annelise Abildtrup Svendsen

Glæd dig til

 • Syv dage ombord på et charmerende og velindrettet træskib
 • Seks alsidige vandreture - på frodige øer til bjergtoppe med store udsigter
 • Mærk historiens vingesus iblandet nutidens puls i den gamle bydel i Split
 • Udsigt så langt øjet rækker fra Sankt Jure på toppen af Biokovobjergkæden (1.762 m)
 • Kulturperler på rad - det romerske palads Diocletian, Renæssancen og Barokkens kirker og klostre
 • Sejlads langs Markarska rivieraen med udsigt til bjergkæden Biokovo
 • Besøg øerne Brac, Hvar, Korcula og Peljesa
 • Hvide sandstrande og svømmeture i det blågrønne Adriaterhav

Vandreferie med Topas

Ønsker du at være fysisk aktiv, opleve rejsemålet indgående og betages du af store naturoplevelser? Læs her om vandreferie med Topas.

Program

Dag 1. Ankomst til Split - den gamle bydel og Diocletianus Paladset
Vi ankommer til Split, tjekker ind i vores kahytter og får hilst på besætningen. Herefter har vi tid i Splits gamle bydel som bugner af markeder og fascinerende bygningsværker som f.eks. Diocletianus Paladset.

Dag 2. Vandretur på øen til toppen af Vidova Gora
Vi sejler til havnebyen Bol på øen Brac og vandrer til toppen af det højeste bjerg i øgruppen, Vidova Gora, hvorfra der er den mest fantastiske udsigt over den berømte Zlatni Rat strand og de omkringliggende øer.

Dag 3. Øen Hvar og byvandring i Stari Grad
Vi sejler til kystbyen Stari Grad på øen Hvar, hvor vi tager på en historisk byvandring. Herefter sejler vi om til byen Hvar, hvor vi bl.a. vandrer til det 16. århundredes fæstning ‘Spanjola’, som ligger på toppen af byen.

Dag 4. Oplevelser og vandring på øen Korcula
Vi sejler til øen Korcula og byen Racisce. Vi vandrer ud i et landskab af middelhavsplanter, krydderurter og vildtvoksende skove mellem landsbyerne Kneza og Purnat før vi når byen Korcula.

Dag 5. Vandreture på halvøen Peljesa og Makarska rivieraen
På halvøen Peljesa lægger vi til i byen Orebic. Nu vandrer vi mod det berømte Franciskanerkloster ‘Gospa od Andela’ og gennem cypres- og mandeltræslunde. Herefter sejlads til Markarska Riviera.

Dag 6. Bjergkæden Biokovo og bjergvandring til Vosac (1.421 m)
Bjergmassivet Biokovo ligger bag Markarska Rivieraens fredfyldte vige og små kystbyer og er en bjergkæde med 16 toppe over 1.400 meter. Vi kører til Sankt Jure (1.762 m), og vandrer herfra til toppen Vosac.

Dag 7. Landsbyen Postira – vandring til antik villa Mirje
Vi er sejlet til den flotte landsby Postira - en af Adriaterhavets perler - som ligger beskyttet bag havnen. Vi kan enten vandre til den spændende antikke villa Mirje beliggende på Mali Brig eller bruge tiden ved stranden og besøge lokale vin og olivenolie udsalgssteder.

Dag 8. Afrejse fra Split og Dalmatien
Vi har overnattet i Split, som vi ankom til i går aftes. I dag forlader vi vores træskib og Split og flyver til Danmark efter en uges vandretur i Kroatiens øhav.

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
 • Flyrejse København - Split t/r
 • Al land- og bådtransport
 • Alle overnatninger i delt dobbelt/twinkahyt med eget bad og toilet ombord på båden
  (Bemærk venligst at overnatning i twin-kahyt ofte er i etageseng)
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Alle dagsture og udflugter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn ca. fra DKK 150 til aftensmaden)
 • Drikkepenge til besætning og lokalguider, beregn ca. 50 EUR.
 • Entré til museer og lignende
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Evt. kahytstillæg:
  Twin/dobbeltkahyt topdæk, DKK 1.000 pr. person
  Twin/dobbeltkahyt hoveddæk, DKK 500 pr. person
  Twin/dobbeltkahyt under dæk, DKK 0
  Enkeltkahyt topdæk, DKK 3.000 pr. person
  Enkeltkahyt hoveddæk, DKK 2.500 pr. person

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 26 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Lidt om skibet
 • Klima og særlige forhold

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Dag 1. Ankomst til Split - den gamle bydel og Diocletianus Paladset

Afgang fra Kastrup med fly til den kroatiske by Split. Vi bliver afhentet i lufthavnen og kørt til Splits havn, hvor vi går ombord på skibet, et smukt træskib der vil være vores hjem den næste uge. Vi tjekker ind i vores kahytter og får hilst på besætningen.

Vi kigger herefter nærmere på Split, som er en livlig og charmerende by med en alenlang og fascinerende historie, der strækker sig lige fra græsk bosættelse til Romeriget, diverse kongedømmer, besættelser og udenlandske regeringer til i dag, hvor Split er den største by i Dalmatien i den selvstændig stat Kroatien.

Vi vil primært bruge tid på de imponerende grøntsags- og fiskemarkeder i den gamle bydel, og det 1.700 år gamle Diocletianus Palads - bygget af den sen-romerske kejser Diocletianus (søn af en frigiven slave fra Dalmatien). Gennem tiderne er flere bygningsværker i forskellige stilarter blevet inkluderet i paladset, og sammen med Splits gamle bydel blev paladset i 1979 indskrevet på UNESCOs liste over verdensarv. Senere tager vi en gåtur til toppen af parken Marjan (180 højdemeter), hvor der er en formidabel udsigt over byen og havet. Overnatning ombord i Split havn.

-/-/A

Dag 2. Øen Brac - Havnebyen Bol - Vandring til toppen af Vidova Gora

De morgenfriske kan nyde solopgangen fra dækket, inden skibsklokken ringer til morgenmad og vi forlader Split med kurs mod syd og øen Brac.

Brac er den største ø i Dalmatien og den tredjestørste i Adriaterhavet. På øen dyrkes de mest velsmagende oliven og citrusfrugter, og her fiskes ansjoser til nedsaltning. Også Kroatiens berømte vin ’Bolski Plavac’ - en dybrød, kraftig vin med en høj alkoholprocent - bliver produceret her. Men det, som øen er mest berømt for, er ‘Zlatni Rat’ (det gyldne horn), som er en stor, hvid, tungeformet strandpromenade, hvis yderste tip skifter form og position afhængigt af vind og strømforhold.

Vi passerer stranden på nærmeste hold få minutter før vi lægger til kaj i havnebyen Bol. Bol er en idyllisk landsby med lidt over 1.500 indbyggere på øens sydside. Tæt på byen ligger det højeste bjerg i øgruppen, Vidova Gora, en kalkstensgigant, der rejser sig 780 meter over havoverfladen. Fra toppen er der den mest fantastiske udsigt over Bol, Zlatni Rat stranden og de omkringliggende øer i Adriaterhavet, så der skal vi selvfølgelig op. Det er en smuk vandretur med rig mulighed for at stoppe op undervejs og nyde udsigten. Hvis vejret er godt, spiser vi vores medbragte mad på toppen, inden vi igen begiver os ned til vores skib, hvor man kan tage en svalende dukkert i det krystalklare vand.

Sidst på eftermiddagen sejler vi til Stari Grad, som ligger på øen Hvar syd for Brac. Her lægger vi til kaj og kan nyde en kølig forfriskning eller to inden aftensmaden ombord på skibet. Overnatning ombord i Stari Grad.

Dagens vandretur: 5 timer (ca. 12 km) og 780 højdemeter.
Dagens underlag: Mest grus, sten og lidt asfalt.

M/F/A

Dag 3. Øen Hvar - Byvandring i Stari Grad og Hvar

Efter morgenmaden går vi i land i kystbyen Stari Grad, som ligger i en lille bugt på nordsiden af øen Hvar. Vi skal på historisk vandring i byen, der blev grundlagt af grækerne ca. 300 år f.kr. under navnet, Faros, og siden har været hjemby for flere af Dalmatiens store digtere og kunstnere fra middelalderen.

Vi spiser frokost ombord og sejler derefter rundt om øen til byen Hvar. Ligesom Split har Hvar en lang historie bag sig, hvilket ses i de mange imponerende bygningsværker fra fortiden.


Vi bruger eftermiddagen på at kigge rundt i byen. Der er f.eks. mulighed for at besøge det 16. århundredes fæstning ‘Spanjola’ på toppen af byen, hvorfra vi har en uforglemmelig udsigt ned over byen, havet og nedgående sol. Der er også mulighed for at besøge det berømte Franciskaner Kloster fra 1461, der har et 500 år gammelt cyprestræ voksende i baghaven.

Vi spiser vores aftensmad i Hvar på en af byens hyggelige restauranter, inden vi går til køjs. Overnatning i Hvar havn.

Dagens vandretur: 3 timer i Stari Grad og 2 timer i Hvar.
Dagens underlag: Grus, fliser og asfalt på byvandringen.

M/F/-

Dag 4. Øen Korcula - Landsbyerne Racisce, Kneza og Purnat

Fra morgenstunden sejler vi længere sydpå - denne gang med den smukke, grønne ø Korcula som mål.

Vores skib lægger til i den lille by Racisce, hvor vi går fra borde og starter dagens vandretur. Vi går ad fin vej langs kysten til den lille kystperle Kneza, hvorfra en god vej fører os op til landsbyen Purnat. Her nyder vi den medbragte frokost på en café inden vi fortsætter gennem Korculas imponerende ‘tunneler’ af middelhavsplanter, krydderurter og vildtvoksende skove, indtil vi kommer til byen Korcula.

Vi har tid til at udforske byen, som er omringet af den mest imponerende honningfarvede mur. Størstedelen af byen blev bygget i det 15. århundrede, og øens daværende lokale befolkning var berømt for deres dekorative stenudskæringer, som den dag i dag stadig pryder enkelte af byens facader. Vi har god tid til bare at lade eftermiddagen gå, mens vi slentrer gennem de stemningsfyldte smalle brostensgader. Man kan også sætte sig på en cafe og studere landsbylivet, mens man nyder en kop kaffe eller et glas af den lokale vin ‘GRK’, der på kroatisk betyder bitter, men faktisk er det en yderst delikat tør hvidvin med en svag aroma af fyrretræ.

Hvis man har tid og lyst kan man også prøve at grave lidt i fortiden og måske finde bevis på, hvor Marco Polo er født. Nogle mener, at den berømte forfatter, handels-og opdagelsesrejsende kom til verden i Venedig, og andre (ikke mindst kroaterne) er overbeviste om, at Marco Polo blev født her på øen. Så overbeviste, at hans påståede barndomshjem er ved at blive lavet om til et Marco Polo museum. Overnatning ombord i Korcula havn.

Dagens vandretur: 5-6 timer (ca. 18 km.) og 350 højdemeter.
Dagens underlag: Asfalt og grus.

M/F/-

Dag 5. Halvøen Peljesa - Franciskansk Kloster - Makarska rivieraen

Vi starter dagen med en kort sejltur til halvøen Pelješa, der som en lang arm strækker sig ud fra fastlandet nord for øen Korcula. Her lægger vi til ved havnen i den lille maleriske havneby Orebic - oprindeligt grundlagt af skibskaptajner, som fandt denne solrige og idylliske plet det ideelle sted at nyde deres otium.

I det 19. århundrede var Orebic et af Middelhavets vigtigste områder inden for sejlads og shipping, men efterhånden som dampskibene udkonkurrerede sejlskibene, mistede byen sin position i skibsindustrien. Ikke desto mindre fornemmer man straks ved ankomsten til havnen, at byens indbyggere har bibeholdt deres store kærlighed til skibe og sejlads.

Fra Orebic vandrer vi op mod det berømte kloster ‘Gospa od Andela’ (Englenes Madonna), som ligger indhyllet i en skov af fyrretræer på en stenet klippetop 150 meter over havets overflade med udsigt til øerne Korcula, Mljet og Lastovo. Klosteret blev bygget i år 1470 af Franciskanerne (Gråbrødrene) og huser ikonet ‘Englenes Madonna’, som beskyttede datidens søfolk mod skibsbrud. Klosteret har også et mindre søfartsmuseum, som helt sikkert er et besøg værd.

Fra klosteret fortsætter vi vores vandring gennem cypres- og mandeltræslunde, og støder undervejs på både laurbærtræer, vild rucola, rosa peber og rosmarin. Vi fortsætter ned til kysten, hvor skibet og en lækker frokost venter.

Om eftermiddagen sejler vi videre langs Pelješahalvøen og den 60 kilometer lange Makarska Riviera. Her fra søsiden kan vi nyde synet af fredfyldte vige og små kystbyer klemt ned mellem det funklende hav og ryggen af fastlandets kolossale bjergmassiv Biokovo. Er vi heldige med vejret, venter der i aften en solnedgang af format, da det helt rigtige lys vil male Biokovos dramatiske limstenstinder i en smuk orange nuance. Vi lægger til ved promenaden i Makarska og overnatter i byens havn.

Dagens vandretur: 3 timer og 180 højdemeter.
Dagens underlag: Grus, asfalt, skovsti.

M/F/-

Dag 6. Bjergkæden Biokovo - Bjergvandring til Vosac (1.421 m)

I dag er det blevet tid til at kigge nærmere på Biokovobjergkæden, som vi indtil videre har kunnet nyde på afstand fra vores skib og fra havnebyen Makarska.

Biokovo er Dalmatiens højeste bjergkæde med 16 toppe over 1.400 meter, som skyder stejlt i vejret få kilometer fra Makarska Rivieraens kyst. Biokovo er en del af de Dinariske Alper, som strækker sig fra Slovenien gennem Kroatien, Bosnia Herzegovina, Montenegro og Albanien. Biokonos geografiske position midt imellem et Middelhavsklima og et kontinentalt klima resulterer i en helt unik flora, hvor plantearter fra begge klimazoner mødes og vokser side om side. Dette er en af årsagerne til, at Biokovo i 1981 fik den fornemme status som kroatisk ‘Naturpark’.

Først skal vi ud på en spektakulær køretur i minibus fra Makarska til toppen af Sankt Jure (1.762 m), som er Biokovos højeste top. Udsigten fra toppen er nok en af de bedste i Middelhavsområdet - over bl.a. den centrale del af Bosnia Herzegovinas højland, kysten og alle Dalmatiens øer. Herfra begynder vi dagens vandretur, som tager os tæt på bjergets smukke klippeformationer og forbi hemmelige huler og grotter ned til den 1.421 meter høje bjergtop Vosac, hvor minibusserne venter og kører os tilbage til havnen.

Ved hjemkomst fra Biokovo, sejler båden videre nordpå mod øen Brac og byen Postira. Ved ankomst til Postira er der tid til at se sig om i den hyggelige by og/eller bade ved den smukke sandstrand, som er omkranset af en flot beskyttende stenmur.

Dagens vandretur: 3 timer og 300 højdemeter.
Dagens underlag: Store og små sten fra bjerget.

M/F/-

Dag 7. Landsbyen Postira på den nordlige kyst af Brac – vandring til antik villa Mirje, på bakketoppen Mali Brig.

Den flotte landsby Postira - en af Adriaterhavets perler - ligger beskyttet bag havnen. Rigtig mange af bygningerne er opført i hvide sten, som er udvundet fra stenbruddet som findes ikke langt fra byen. Byen var i fortiden en vigtig handelsby, der foruden salg af de hvide sten, der bl.a. er brugt til flere Katedraler, har man solgt olivenolie og lokale vine.  

I dag er Postira en hyggelig by med flere hoteller, restauranter og barer. Vi bruger formiddagen på vandring langs havnefronten i og omkring Postira med en tur gennem olivenlunde op til den spændende antikke villa Mirje fra den 6. århundrede, beliggende på Mali Brig. Alternativt kan man bruge tiden ved stranden og besøge lokale olivenolie og vin udsalgssteder. Vi er tilbage på båden omkring middagstid og fortsætter herefter vores sejlads til Split på fastlandet, hvor vi ankommer hen på eftermiddagen.

I Split bliver der måske tid til at besøge bymuseet, shoppe eller bare slappe af og nyde feriens sidste solstråler og varme. Overnatning i Split havn.

Dagens vandretur: 2 timer og 150 højdemeter.
Dagens underlag: Asfalt og grus.

M/F/A

Dag 8. Afrejse Split

Efter morgenmaden tager vi afsked med besætningen, det smukke blå Adriaterhav og Dalmatiens dejlige øer. Vi bliver kørt til lufthavnen i Split, hvor vi går ombord på flyet tilbage til nord.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage — heraf 6 vandredage, grad 2. Vi vandrer på denne rejse 3-5 timer om dagen. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

7 dage med nogle timers sejlads hver dag samt vandreture.

SKIBET
Vores skib er en motorsejler i træ med plads til 20-30 passagerer. Skibet er udstyret med 2-personers kahytter med eget bad og toilet, nogle få enkeltkahytter ligeledes med bad/toilet, varmt vand, et spise/opholdsrum, en bar som er åben hele dagen (medbragte egne drikkevarer må ikke indtages ombord) og et lækkert soldæk. Maks. sejlehastighed er ca. 9 knob.

Besætningen ombord består normalt af kaptajnen, en styrmand, kok, tjener og matros. Vi sejler kun om dagen og kaster anker i vige og bugte, når ‘bade-trangen’ ombord melder sig. Adgang til vandet fra skibet går via en trappe, så man ikke skal springe i fra dækket. Natten ombord tilbringes i havnen eller for anker ved de steder, vi besøger. Ørepropper er anbefalet, da der kan være støj i havnene.

Overnatning

Vi overnatter i dobbeltkahytter med eget bad og toilet ombord på båden. Der er i begrænset omfang mulighed for enkelt-kahyt mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Venligst bemærk at overnatning i en twin-kahyt er i etageseng.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Morgenmad spises ombord på båden og tilberedes af skibskokken. Frokosten spises enten på båden, på restaurant eller medbringes på dagsturen som picnic. Aftensmad spises enten ombord på båden eller på en restaurant i en af kystbyerne.

Captain’s Dinner er et frivilligt tilvalg, koster ca. 25 euro.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Dagtemperaturer mellem 25 og 30 grader, nattemperaturer mellem 15 og 20 grader (maj).
Dagtemperaturer mellem 15 og 25 grader, nattemperaturer mellem 10 og 15 grader (oktober).

Valuta og kreditkort

Medbring kreditkort og/eller kontante Euro. Der vil være mulighed for at hæve penge enten i lufthavnen, på havnen før I stiger ombord på båden, men også i de fleste havnebyer I lægger til undervejs. Bemærk at det ikke kan forventes, at kreditkort kan benyttes ombord på båden. Her betales kontant.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er generelt god mobildækning på vandreturene.  Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Politikens Rejsebøger: Turen går til Kroatien og Slovenien
Rough Guides: Croatia
Lonely Planet: Croatia
Time out: Croatia
Moon Handbooks: Croatia & Slovenia

Bemærk venligst

På denne tur spiller vejret en stor rolle, og vejret til søs kan variere og skifte hurtigt.
I tilfælde af dårligt vejr kan det hænde, at sejladsen midlertidigt må indstilles af hensyn til passagerernes sikkerhed og komfort.

Vær desuden opmærksom på, at ruten kan ændres, hvis vejr eller vindforhold gør det umuligt at lægge til ved den programsatte havn. I de tilfælde lægges der til ved en alternativ havn i området og et alternativt program for dagen gennemføres.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

Vi anbefaler, at bagagen pakkes i en blød vadsæk, rygsæk eller sportstaske og ikke i en kuffert. På denne tur er der begrænset plads i kahytterne, og det er derfor hensigtsmæssigt at pakke i en blød taske som kan skubbes ind under køjerne.

På vandreturene skal du kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når du er færdig med dagens vandretur. Evt. badesko, da der findes en del søpindsvin. Kan med fordel købes i Kroatien.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1½ liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 2 -4 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 2-3 tynde uldtrøjer
 • 2-4 svedabsorberende T-shirts
 • 1 sweater/fleecetrøje
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • Tøj til aftenbrug
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Håndklæde (gerne letvægts)
 • Badetøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sy-sæt til mindre reparationer
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. køresygepiller til bustransport

Specifikke turbemærkninger

Det er ikke nødvendigt at medbringe sovepose på turen, da der er linned og tæpper ombord på båden. Der er også håndklæder til rådighed ombord på båden.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

31. august 2024  –  7. september 2024 Garanteret afgang 10.970 DKK Bestil Rejse
7. september 2024  –  14. september 2024 Garanteret afgang 11.970 DKK Bestil Rejse
14. september 2024  –  21. september 2024 Garanteret afgang 12.470 DKK Bestil Rejse
21. september 2024  –  28. september 2024 Garanteret afgang 12.470 DKK Bestil Rejse
31. maj 2025  –  7. juni 2025 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: HRSP

Andre spændende rejser

(Hvis du ikke kan se tilmeldingsformularen til vores nyhedsbrev, kan du tilmelde dig ved at klikke her eller kontakte os på info@topas.dk)