Nordvietnam - Eventyrlig rundrejse med udfordrende aktiviteter

15 dages aktiv ferie med trekking, cykling og kajakeventyr. Topas viser vej til lands og til vands i Nordvietnam, hvor naturen og lokalbefolkningen opleves iført vandrestøvler, mountainbike og kajak.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Først tager vi dig med til de bjergrige stammeområder på grænsen til Kina. Her kommer du helt tæt på lokalbefolkningen, når vi besøger de farvestrålende markeder og cykler mountainbike med overnatning i lokale guesthouses og stolpehus. Siden vandrer vi langs øde junglestier til sjældent besøgte minoritetslandsbyer dybt inde i bjergene og overnatter langt fra andre turister.

Kulissen er Nordvietnams storslåede natur med grønne bjerge, rismarker og jungle. Oplevelserne kan du efterfølgende reflektere over i smukke omgivelser, højt oppe på en bjergtop i Sapadalen på Topas Ecolodge 

Den verdenskendte Halongregion danner senere rammen om vores spektakulære sejl- og kajakture. Her kan du opleve de storslåede kalkstensklipper i UNESCOs World Heritage Site når vi bevæger os rundt i den østligste del af regionen, Bai Tu Long bugten, og komme helt tæt på muslingeopdræt samt bugtens små sandstrande. Vi glæder os til at vise dig vores Vietnam.

Topas er god til at kombinere naturoplevelser og fysisk aktivitet med lokalguide, der har stort kendskab til Vietnams historie og kultur, som bringer dig helt tæt på lokalbefolkningen.

Henrik Vang

Glæd dig til

 • 3 dages eventyrlig mountainbiketur langs rismarker og bjerge (følgebil på hele turen)
 • Flodsejlads på Chay floden
 • 3 dages spændende trekking v. Indokinas højeste bjerge og uendelige risterrasser
 • 3 overnatninger i bungalows på Topas Ecolodge med fantastiske bjergudsigter
 • 2 overnatning på Homestay lokalt i minoritetslandsby
 • Bjergenes etniske minoriteter Black HMong, Flower Hmong og Red Dao
 • 3 dage i Bai Tu Long bugten, med kajak, besøg i flydende landsbyer og overnatning ombord på skib
 • Hanoi - guidet bytur og besøg på Ho Chi Minhs Mausoleum og Litteraturtemplet

Topas Ecolodge

Mellem rismarker og bjergtoppe dybt inde i Hoang Lien National Park i Nordvietnam ligger Topas Ecolodge i 1.000 meters højde med en spektakulær 360 graders panoramaudsigt over Sapadalen.

Program

Dag 1. Afrejse fra København mod Hanoi i Vietnam

Dag 2 til 3. Hanoi og togtur nordpå til Lao Cai

 • Ankomst til Hanoi og indkvartering på hyggeligt hotel i den gamle bydel
 • På opdagelse i hovedstaden Hanoi
 • Afgang med nattoget nordpå til Lao Cai ved den kinesiske grænse

Dag 4 til 6. Mountainbike eventyr med flodsejlads

 • På mountainbike og flodsejlads til homestay ved Tay minoriteten
 • Cykling langs rismarker og Flower H'Mong landsbyer
 • Morgenmarked og mountainbike ved teplantager

Dag 7 til 10. Trekking i bjergene og Topas Ecolodge

 • Bjergvandring til øde minoritetslandsby
 • Trekking langs skove og rismarker
 • Fridag på Topas Ecolodge

Dag 11 til 14. Sejlads og kajakture i Bai Tu Long bugten og gensyn med Hanoi

 • Sejlads på Bai Tu Long Bugten
 • På udforskning med kajakkerne
 • Med båd og bus tilbage til Hanoi

Dag 15. Ankomst til København

Se det detaljerede dagsprogram her

Udvid med strandferie: Du kan nemt udvide denne rejse med nogle dage på stranden i Vietnam, så alle indtrykkene kan fordøjes inden du rejser hjemad. Ring til os på 8689 3622 og hør mere om mulighederne. 

Vores Vietnam

Topas har i mange år arrangeret rejser til Vietnam og har bl.a. eget kontor i Hanoi. Læs her hvilke oplevelser vi anbefaler i Vietnam samt andre gode rejsetips og spændende artikler.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med erfaren lokal Topas turleder (engelsktalende vietnameser)
 • Flyrejse København - Hanoi t/r
 • Al lokal transport inkl. togrejse fra Hanoi til Lao Cai 
 • Alle overnatninger som beskrevet i dagsprogrammet
 • Måltider som angivet i dagsprogrammet
 • Alle aktiviteter og udflugter nævnt i dagsprogrammet
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Læs hele listen over alt det, der er inkluderet i prisen på denne rejse

Prisen inkluderer ikke

 • Personlige lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider i dagsprogrammet (ca. DKK 40-90 pr. måltid)
 • Drikkepenge til lokale guider/portere/chauffører (ca. 75-85 USD)
 • Entré til museer mv.
 • Rejseforsikring og evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. enkeltværelsestillæg DKK 3.200 (gælder dog ikke dag 3, 4 og 7)

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 20 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Mere om cykelturen og vandringen
 • Kajakturen i Halongregionen


Rundrejser med Topas

Hos Topas har vi lavet vores egen fortolkning af den klassiske rundrejse. Læs mere om hvad vi gør for at give dig det bedste eventyr samt vores udvalg af rejser i denne kategori.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Dag 1. Afrejse

Afrejse fra Danmark.

Dag 2. Ankomst til Hanoi

Vi ankommer til Vietnams hovedstad Hanoi og modtages af vores engelsktalende vietnamesiske Topas turguide i Noi Ba lufthavn. Topas har igennem 20 år haft egne guider, kontor og dansk ledelse i netop Hanoi, så der er styr på sagerne.

Vi overnatter på et nyere og hyggeligt familiedrevet hotel i centrum af Hanoi. Hotellet ligger midt i den gamle bydel, der med sine snævre og tætpakkede gader summer af liv. Ofte bor hele familien i de små forretninger, der går helt ud på fortovet. Rickshaws og gadesælgere konkurrerer med den livlige trafik om vores opmærksomhed.

Vi tager ud og spiser på en hyggelig restaurant og bliver introduceret til det gode og verdenskendte vietnamesiske køkken.

-/-/A

Dag 3. På opdagelse i hovedstaden Hanoi

I dag ser vi nærmere på storbyens mange historiske seværdigheder. Vietnams hovedstad er charmerende, og man fornemmer en sjælden atmosfære af både liv og tradition. Derudover sporer man en udvikling, der de seneste år er gået meget stærkt. I dag ser vi sammen med vores guide nærmere på de mange smukke gader og vigtigste seværdigheder, vi besøger landsfaderen Ho Chi Minhs Mausoleum og dernæst litteratur-templet, Vietnams første universitet bygget i år 1070.

Eftermiddagen er fri til udforskning på egen hånd og perfekt til at se nærmere på byen eller købe de sidste fornødenheder inden afrejsen mod nord. Turlederen vil være behjælpelig med at anbefale museer, seværdigheder eller blot det bedste sted at nyde en lokal kop kaffe.

Ud på eftermiddagen kunne man passende nyde en velskænket Bia Hoi - lokalt frisk fadøl sammen med de lokale, det "gearer" ned efter en travl arbejdsdag. Ud på aftenen kører vi med toget nordpå til Lao Cai ved den kinesiske grænse, hvor vi ankommer tidligt næste morgen.

M/-/-

På mountainbike og flodsejlads til homestay ved Tay minoriteten

Dag 4. På mountainbike og flodsejlads til homestay ved Tay minoriteten

Vi ankommer tidligt til grænsebyen, Lao Cai og går straks ud og får morgenmad på en lokal restaurant. Herefter klargør vi os til de næste 3 dages spændende cykeltur og får tilpasset cyklerne til den enkelte deltager.

De kommende dage vil vi besøge forskellige minoritetslandsbyer og farvefulde markeder, men rækkefølgen og det præcise indhold vil utvivlsomt være forskellig fra tur til tur, grundet specifikke markedsdage, vejrlig og ikke mindst improvisationer, hvis vi bliver opmærksomme på nogle spændende begivenheder i området. Som rejsende på cykel har vi første parket til at opleve hverdagen på landet i Vietnam, og særprægede oplevelser vil utvivlsomt stå i kø.

I dag skal vi først cykle til landsbyen Coc Ly, hvor hele 70% af beboerne er fra de smukke Flower Hmong minoriteter. Her laster vi cyklerne på flodbåde og sejler alle sammen ned af den smukke flod Chay. De friske tager en dukkert medstrøms og vel fremme i landsbyen Truong Do beboet af Tay minioriteten  kan vi se nærmere på livet som det leves på landet. 

Vi kører til Bac Ha, som er kendt for sit farverige søndagsmarked. I byen ser vi på det tidligere H’Mong kongepalads inden vi tager til landsbyen Na Hoi for at overnatte på homestay v. familien Nung – 2 km fra Bac Ha by.

Cykelturen er ca. 50 km forventet ca. 6 timer. Sejlads på båd ca. 1,5 time.
Højdemeter stigning/fald ca. +1100/-1000 meter.

M/F/A

 Cykling langs rismarker og Flower H'Mong landsbyer

Dag 5. Cykling langs rismarker og Flower H'Mong landsbyer

Efter morgenmaden, siger vi farvel til familien Nung og påbegynder cykelturen til Si Ma Cai by.

Turen til Si ma Cai  går over to større bakkekamme (over ca. 30 km). Undervejs passerer vi landsbyen Can Cau, hvor et farverigt etnisk marked er åbent hver lørdag. Vi passerer gennem flere forskellige landsbyer beliggende på bjergsiden langs den snoede vej og har hele tiden udsigt til den smukke natur i bjergene.

Vi ankommer til Si Ma Cai by til frokost. Vi spiser på en lokal restaurant, efter frokost fortsætter vi med 15 km cykling ned ad bakke til Chay-flodens løb. En kort transfer fører os til Pha Long langs det afsidesliggende område, der grænser op til Kina, hvor der er en storslået udsigt over de høje bjerge og dybe dale.

Fra Pha Long kommer vi retur på cyklen til en lang snoet nedkørsel. I løbet af eftermiddagen og ca. 15 km senere er vi fremme ved Mường Khương by. Vi overnatter på et lokalt pensionat og spiser middag på en nærliggende restaurant.

5 timer på cykel (ca. 60km)/1 times kørsel
Højdemeter stigning/fald:  +1100/ -2200m                           

M/F/A

Dag 6. På cykel fra Muong Khuong - Ban Phiet - Transfer to Sapa

Efter at have spist morgenmad, vil vi følge de lokale for at besøge Muong Khuong-markedet (kun på søndag), et af de mest uberørte markeder af turister i området. Med sin farverige række af etniske minoritetsfolk som Flower H'Mong, Phu La, Black Dao, Tay, Nung og Ha Nhi, der ikke kun samles for at handle, men også for at socialisere. Rammer vi byen på andre ugedage, nyder vi blot indtryk fra hverdagen og cykler af snoede veje, ned ad bakke til Ban Khuong-broen. Fra broen er der en opkørsel til landsbyen Ta Then, som er beboet af folk af Flower H'Mong. Vi kører videre til landsbyen Ban Lau, hvor vi besøger Nung-minoriteten og Napao-vandfaldene (udtørret, hvis du rejser i den tørre periode). Undervejs spiser vi en god frokost i landsbyen. Vi cykler videre og snart sænker sig den fredfyldte stemning, der præger landsbyerne, rismarkerne og de smukke vietnamesiske landskaber.

Efter frokost går cykelturen videre til Ban Phiet med udsigt til lave bjerge og endeløse grønne bakker med teplantager. Fra Ban Phiet er der en transfer med bil ca. 1,5 timer til Sapa Jade Hill Resort & Spa.

5 timer på cykel (ca 40km) / 1 tomes kørsel
Højdemeter stigning/fald +400/-1000 meter. 

 M/F/A

Dag 7. Bjergvandring til øde minoritetslandsby

Vi starter dagens vandretur v. Sapa by. Hurtigt tager vi dog en mindre gangsti, der løber gennem de lokale beboers køkkenhaver. Vi går af en jordet sti, der snor sig gennem rismarksterrasser og nyder det spektakulære landskab undervejs. Vi vandrer helt ned i dalens bund til en smal flod, der snor sig gennem dalen. Vi følger flodbredden til landsbyen Y Linh Ho, hjemsted for Black H'mong-minoritetsgruppen. Vi spiser frokost på Lao Chai San. Efter frokost vandrer vi dybere ind i Muong Hoa-dalen.  Undervejs passere vi gennem Black H'mong-minoritetslandsbyen Lao Chai og derefter Ta Van-landsbyen beboet af Giay-minoritetsfolket. Vi overnatter på homestay i Ta Van.

Ca: 14 km vandring/ 6 timer.

M/F/A

T? Van - Giàng T? Ch?i – Silver Stone – Topas Ecolodge

Dag 8. Vandretur: Tả Van - Giàng Tả Chải – Silver Stone – Topas Ecolodge

En fantastisk trekkingrute giver dig chancen for at vandre med udsigt til fantastiske bjerge og dybe dale.  Dagens vandretur går til landsbyen Giang Ta Chai og landsbyen Su Pan og drejer over bjerget Mt. Silverstone til  landsbyen Lech Mong.  Undervejs møder vi flere fra Black Hmong folket, som bor i små huse og hovedsageligt dyrker ris og majs samt opdrætter grise, kyllinger og ænder.

I løbet af eftermiddagen vandrer vi ned til landsbyen Lech Dao – beboet af Red Dao folket.

Vi afslutter vandreturen v. Topas Ecolodge som ligger på en bjergtop. Alle hytter har en fantastisk udsigt over området og Sapa dalen. Vi nyder en tur i infinity poolen med udsigt til de omkringliggende bjerge, inden der serveres en fantastisk middag på Topas Ecolodge.

Ca: 14 km trekking/ 6 timer

M/F/A

Udsigt over Topas Ecolodge med pool og hytter med stråtag, med bjergkæde i baggrunden.

Dag 9. Vandretur: Trek Sin Chai – Nam Nhiu – Nam Cang

Vi starter dagen med en kort bustransfer dybere ind i Hoang Lien National Park. Vi starter dagens vandretur i landsbyen Sin Chai, som ligger uden for det slagne turistspor. Undervejs bliver vi forkælet med en fantastisk udsigt over høje bjerge, vandfald og dybe dale. Vandrestierne fører os til Red Dao-landsbyen Nam Nhiu. I Nam Nhiu møder vi landsbyboerne, besøger deres hjem og lære om deres daglige liv som landmænd. Efter Nam Nhiu fortsætter vi vandreturen ind på en lille jordsti, der fører ind i en dal fyldt med bambushytter, som bruges af lokale bønder som overnatningshytter i høstsæsonen. Med udsigt til risterrasser som gennemskæres af en flod i dalens bund, vandrer vi videre til landsbyen Nam Cang.

I Nam Cang får vi frokosten serveret på lokalt homestay.

Landsbyen Nam Cang ligger yderst i Sapa-dalen, og Red Dao-kvinderne, der bor i landsbyen, bærer noget af det mest farverige og mangfoldige tøj af alle Vietnams etniske grupper. De er berømte for deres urtebadepræparater, lokal medicin og broderi. Ledsaget af din guide kan du udforske landsbyen og lære, hvordan de lokale landsbyboere laver skrivepapir, sølvsmykker og farverige broderier. Nyd byen og omgivelserne inden vi tager med bus retur til Topas Ecolodge og måske endnu et dyp i poolen med den fantastiske udsigt.

Ca.: 8,6 km gang/ 3 - 3,5 timer; 2,5 timers kørsel; 1 time til frokost.

M/F/-

Dag 10: Afslapning på Topas Ecolodge.

Hele dagen er til fri disposition i området ved Topas Ecolodge, og her er rig mulighed for at forkæle sig selv efter nogle aktive dage i sadlen og på stierne. Dagen kan bruges på lodgen med en god bog, mens udsigten nydes, eller alternativt til en kortere vandre- eller cykeltur.

M/-/-

Dag 11. Fra bjergene til Hanoi

Vi nyder roen og den sidste formiddag på lodgen. Fra Topas Ecolodge kører vi med bus til Hanoi hvor vi går til ro på hotellet centralt i storbyen, inden eventyret i morgen fortsætter i bugten mod øst.

M/-/-

Sejlads på Bai Tu Long bugten

Dag 12. Sejlads på Bai Tu Long bugten

For de morgenfriske er det oplagt at gå en tur omkring Hoan Kiem søen for at overvære de lokale vietnamesere udføre gymnastik, Tai Chi m.m.

Efter en god morgenmad drager vi af sted mod Halongregionen, hvor vores næste store oplevelse venter i en lille del af den store Tonkin bugt; Bai Tu Long bugten er en del af endnu et af Vietnams naturlige vidundere. Mere end 1500 større og mindre kalkstensøer rejser sig tæt bevoksede og grønne over vandoverfladen i det 3800 km² store område, som bugten dækker.

Vi har lejet en turbåd med soldæk og sejler roligt rundt, nyder stilheden og klippeformationerne, der som stenskulpturer dramatisk stiger op af havet. Vi starter med en god frokost bestående af frisk seafood og er derefter klar til at udforske bugten i kajakker. Hvis forholdene er til det, vil vi ro til en flydende landsby samt nogle flotte grotteformationer.

Vi overnatter på skibet på en af de fastlagte ankringssteder omgivet af kalkstensøer. En rigtig god måde at rekreere på oven på et par aktive dage i bjergene.

M/F/A

Dag 13. På udforskning med kajakkerne

Vi har flere muligheder i tilrettelæggelsen af dagens program. Selvfølgelig skal vi ro i kajakkerne, og vi vil bestræbe os på at finde et spændende og relativt uforstyrret område. Der findes masser af småøer, grotter og laguner, der bare venter på at blive udforsket. Med kajakkerne kan vi komme helt ind til de små, flydende landsbyer og perlefarme og få et førstehåndsindtryk af denne specielle levevis.

Vi skal helt sikkert også nyde tilværelsen på soldækket Efter nogle dage med mange aktiviteter og indtryk vil nogle givetvis slappe af med en god bog på en liggestol. Andre vil kigge på de karakteristiske kalkstensklipper, som glider forbi og skaber nogle helt unikke rammer for sejladsen. Ofte ser man glenter glide af sted på de opadgående varme luftstrømme, ligesom der er observeret fiskeørne i området. Aftenen er til en "sundowner" og stjernekiggeri fra dækket.

M/F/A

Dag 14. Med båd og bus til lufthavnen i Hanoi

Vi nyder en tidlig morgenmad på båden og sætter kursen tilbage mod land, hvor vi ankommer efter et par timers sejlads i det smukke øhav.

Hvis stemningen er til det, kan vi nå at få luftet kajakken en sidste gang. På båden serveres en brunch selvfølgelig med frisk, velsmagende seafood.

Vi kører direkte fra Halong bugten til Hanoi lufthavn, for vores fly retur til Danmark.

M/F/-

Dag 15. Ankomst til Danmark

Vi ankommer til Danmark efter en spændende ferie med mange oplevelser og indtryk.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

15 dage, heraf 3 vandredage af sværhedsgrad 3-4. 3 cykeldage sværhedsgrad 3-4. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

CYKELTUREN
Cykelturen udgør 3 dage på denne rejse. I gennemsnit vil du cykle 5-7 timer pr. dag, og afhængigt af ruten vil man typisk tilbagelægge 50-70 km pr. dag. Over de 3 dage vil cykelturene nogenlunde fordele sig på 50% nedkørsler, 25% op ad bakke og 25% lige ud.

Cyklerne er med gode bremser, så du til enhver tid kan kontrollere hastigheden. Undervejs på cykelturen vil gruppen have en følgebil med som dels vil afhjælpe evt. punkteringer/reparationer, og dels kan du få sig et lille hvil undervejs om nødvendigt.

Ruten vil foregå på en blanding af asfalt og sten/grusveje. Cyklerne er moderne og velholdte mountainbikes (uden klikpedaler), og der udleveres cykelhjelme og cykelhandsker i Vietnam. Det er en god idé, selv at medbringe cykelbukser og cykelhjelm, hvis du har et stort hoved.

KRAV TIL DELTAGERNE
På denne tur cykler vi på mountainbikes med udvendige gear og håndbremser på henholdsvis for og baghjul. Det er ikke svært at køre på mountainbike, men af sikkerhedsmæssige hensyn på turen, forventer vi, at du inden afrejsen har tilegnet dig de nødvendige færdigheder, så du på turen er fuldt fortrolig med en mountainbikes gearskifte, bremsere og kan kontrollere din fart.

VANDRING
Selve vandringen strækker sig over 3 længere dage. I gennemsnit vil du vandre ca. 6-8 timer pr. dag i bjergterræn. Bemærk, at denne tidsangivelse er et gennemsnit, idet vejret og dermed stiernes beskaffenhed generelt varierer fra tur til tur. 

Vandringen er til tider teknisk, men gruppen tager det roligt og hjælper hinanden videre. Trekket foregår primært i skov, og det kan være en god idé, at medbringe simple handsker, for at undgå små rifter o. lign, når man tager fat i vegetationen langs stien.

På vandreturen dag 8 til 9 udleveres vadsække til at pakke det nødvendige tøj/udstyr, du skal bruge under vandredagene. Vadsækken udleveres om aftenen når du kommer frem efter vandreturen. Topas står for transporten af denne vadsæk frem til aftenens overnatningssted. Deltagerne skal således kun bære deres egen dagstursrygsæk med regntøj, vand, kamera etc. Din kuffert bringes frem til den endelige destination (Topas Ecolodges) efter vandreturen.

KAJAKTUREN I BAI TU LONGBUGTEN
Kajakkerne er primært plastikkajakker af typen sit-on-top. På første kajakdag ros der ca. 2 timer. På anden kajakdag ros der ca. 2,5 time.

Det er en forudsætning at man kan svømme for at deltage aktivt på kajakdelen, men ellers stilles der ikke krav til forhåndskundskaber i kajakroning.

Vejr og vindforhold kan betyde at de enkelte dages kajaktider justeres. 

Overnatning

Overnatningerne i Hanoi er på et atmosfærefyldt hotel i den gamle bydel. I Sapadalen på Topas Ecolodge og Sapa Jade Hill Resort og Spa På cykelturen og på vandreturen overnattes der i guesthouses/homestays. I Bai Tu Long Bugten overnattes der på båden.

Der er mulighed for enkeltværelse mod et enkeltværelsestillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’. Det er dog ikke muligt at have enkeltværelse på overnatningerne dag 3, 4 og 7. 

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Vietnams vejr er en sammensat og kompleks størrelse, der varierer alt efter årstid, samt efter hvor i landet, man befinder sig. Vietnam er beliggende mellem 9º nord og 23º nord, som spænder over 1600 km fra nord til syd. I forhold til klima kan landet groft inddeles i 3 områder.

Det nordlige Vietnam ved Hanoi, det centrale område omkring Hue og Hoi An og endelig det sydlige ved Ho Chi Minh City og Mekong deltaet. Bjergområderne i nordvest og det centrale højland har sit helt eget vejrsystem, som man kender det fra bjergene i resten af verden.

Det østlige Vietnam har en lang kystlinie ud til hhv. Tonkin Golfen og Det Sydkinesiske Hav. Her hersker der et tropisk monsun klima; fra maj — september dominerer den sydlige monsun med vinde fra syd - sydøst. Fra oktober — april dominerer den nordlige monsun med vinde fra Kina.

Nedenstående er generelt gældende for Nordvietnam (Hanoi området), der har 4 årstider, som fordeler sig på følgende måde:

Hanoi området
Forår: Marts - April
17-27 °C. Generelt en tør periode, der kan dog forekomme let støvregn.

Sommer: Maj - September
24-34 °C. Sommer er regntid, hvilket betyder, at der forekommer byger og dagsregn, men også skyfrie dage.

Efterår: Oktober - November
18-29 °C. Generelt en tør periode med solskin, der kan dog forekomme ustadigt vejr.

Vinter: December - Februar
14-22 °C. Tør periode.

Sapa området
I forhold til ovenstående vejr beskrivelse fra Hanoi området, vil temperaturen i Sapa området typisk være 5-10 °C lavere. Men i selve Sapa området kan der også være store lokale forskelle på vejret, især temperaturen, som bla. er betinget af højden over havets overflade. Ex. ligger Sapa by i 1500 moh, Topas Ecolodge i 1100 moh.

Området har subtropisk klima om sommeren og tempereret klima om vinteren. Den årlige gennemsnitstemperatur i Sapa er 15,4ºC med et maksimum på ca. 29 grader og minimum omkring 2 grader. De varmeste måneder er juli og august, og de koldeste måneder er december og januar.

Pas og visum

Det er ikke nødvendigt med visum til Vietnam ved ophold på op til 45 dage. Dit pas skal imidlertid være gyldigt i 6 måneder ved indrejse og du skal have en flybillet der viser, at du har hjemrejse senest 45 dage efter ankomst. Hvis du har forlænget din tur ud over de 45 dage, skal du ansøge om visum.

VIGTIGT: Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet. Dit pas skal som minimum have 2 blanke sider til brug for stempel/viseringer.

OBS! Visumregler kan variere for andre nationaliteter end danske statsborgere, der rejser på dansk pas.

Vaccinationer

Kontakt egen læge senest 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Statens Serum Instituts hjemmeside.

Valuta og kreditkort

Den vietnamesiske valutaenhed kaldes for vietnamesisk dong - eller i daglig tale blot dong.

I ankomstområdet i de internationale lufthavne, finder du filialer af større banker. Her kan man trygt hæve på sit Visa eller Mastercard eller evt. veksle medbragte kontanter. Hvis du medbringer kontanter, anbefaler vi USD, da kursen oftest er bedre end EUR.

Hæveautomater finder man også på mange gadehjørner i de store byer (Hanoi og Ho Chi Minh City) og man kan efterhånden også bruge kort som betalingsmiddel på flere og flere restauranter. De fleste hæveautomater har dog et loft på, hvor meget man kan hæve per gang. Loftet ligger som regel et sted mellem 5.000.000 og 8.000.000 dong per hævning (hvilket svarer til ca. 1700-2700 DKK – 1 dansk krone svarer ca. til 3.000 dong).

Har du USD med på rejsen bør man undgå gadevekselererne og i stedet benytte bankerne undervejs. Dette for at få den bedste kurs og samtidig undgå at blive snydt med falske sedler.

Et relativt lavt prisniveau samt de mange inkluderede aktiviteter/mad, gør at lommepengeforbruget normalt kun er ca. USD 250-350 pr. person.

Har du dong i overskud, kan du veksle til USD i lufthavnen inden hjemrejse. Der er vekselkontor i afgangshallen efter security.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er god mobildækning og wi-fi i begrænset omfang på denne rejse, så du kan holde kontakt med dine nærmeste efter behov. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Lonely Planet, Vietnam a travel survival kit.
Moon Publ., Vietnam Handbook.
Politikkens, Turen går til Vietnam.
"Det kan så let gå godt — i udlandet med familien", Louise Ariesen Rams

Desuden kan man i Hanois boggade købe rejselitteratur på engelsk omkring det nordvestlige Vietnam og minoritetsgrupperne i området. Specielt anbefales Tim Doling, Mountains and Ethnic Minorities, North West Vietnam.

Bemærk venligst

Rejsen afvikles med erfaren lokal Topas turleder (engelsktalende vietnameser) og med minimum 4 deltagere.

MARKEDER I SAPA OG HANOI
I det nordlige Vietnam er der tradition blandt minoriteterne for at afholde markeder, hvor alt mellem himmel og jord handles. Markederne ligger typisk på faste ugedage, men det kan variere pga. årstider, vejrlig m.m. Derfor tager vi forbehold for, at markedsdagene i programmet evt. byttes om, samt at det kan ske, at et marked byttes ud med et andet.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vi anbefaler at du sammenholder vores forslag til pakkelisten, sammen med info om ”Vejr og Klima”, så du ikke medbringe uldne trøjer i den varme periode.

Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

PÅ CYKELTUREN transporteres din bagage i følgebilen.

PÅ TREKKET pakker du den bagage, du skal have med på selve trekket, om i en Topas vadsæk, som udleveres og transporteres frem til kommende overnatningssted. Selv bærer du blot på din dagstursrygsæk, der indeholder alt det, du skal bruge i løbet af dagen. Overskydende bagage kan efterlades på vores hotel i Hanoi og i Sapa.

Vi anbefaler en dagstursrygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage i flyet.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. Vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen mod forventning skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Let fodtøj, f.eks. gummisko eller sandaler, til cykling eller til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1½ liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt. På denne rejse går vi ofte på mudrede stier og risterrasser, her kan vandrestave være til stor gavn.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Lagenpose og sovepose

På overnatningerne i Homestay er der tæpper til rådighed. Det kan være en god ide at medbringe en lagenpose i bomuld eller silke. Sidstnævnte er meget behagelig i varmen. Har du ikke en lagenpose i forvejen, kan du med fordel købe en i Hanoi på dag 3 (ca. 50 DKK) eller blot medbringe et dynebetræk. Sovepose eller liggeunderlag skal IKKE medbringes.

Gode råd til din cykelferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til cykelferien? Vi har samlet 5 nyttige tips og masser af information!

Tøj til vandring og cykling

 • 2 par vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • 1 tynd uldundertrøje
 • 1 langærmet trøje
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par regnbukser (Regnslag eller poncho er et godt alternativ til alm. regntøj)
 • Evt. cykelbukser (cykelhandsker og cykelhjelm forefindes i Vietnam)

Andet tøj

 • Evt. bukser til bybrug
 • T-shirts
 • Skjorter
 • Strømper
 • Undertøj
 • Badetøj
 • Håndklæde

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med høj faktor

Diverse

 • Pas, valuta, rejseforsikring og rejsedokumenter
 • Pengebælte
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Myggebalsam
 • Lommelygte og ekstra batterier, evt. pandelygte
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sysæt til mindre reparationer
 • Kamera og evt. ekstra batterier/oplader
 • Alkoholgel til håndvask
 • Vådservietter
 • Evt. køresygepiller til bustransport

Specifikke turbemærkninger

MOD MYG
Topas sørger for myggenet, og derudover anbefaler vi tyndt løstsiddende bomuld/lærredstøj med lange ærmer og ben, som sammen med myggebalsam er den bedste beskyttelse mod myggene om aftenen.

MILJØ
I Vietnam drikker vi ikke vand fra hanen, men køber flaskevand. På vores aktive dage medbringer den lokale guide vand til holdet. Drikke til måltider på restauranter, cafeer osv. betales af gæsten selv.

MOUNTAINBIKETUR
Cykel, cykelhjelm og cykelhandsker er til rådighed på cykelturen. Har du en cykelhjelm, du er glad for at bruge, er du velkommen til at medbringe denne.  Bemærk,at det er obligatorisk at bruge cykelhjelm på vores cykelture. 

TØRRING AF TØJ
Klimaet i Vietnam er fugtigt året rundt, med variationer hen over året. Vi anbefaler hurtigttørrende tøj til de aktive dage, så det kan skylles op. Almindeligt tøj tørrer ikke altid fra dag til dag.

ELSTIK
I Vietnam har de samme elstik som i Europe. Det er således IKKE nødvendigt, at medbringe en rejseadapter for at få opladet din mobiltelefon eller kamera.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

19. juli 2024  –  2. august 2024 Garanteret afgang 22.970 DKK Bestil Rejse
7. oktober 2024  –  21. oktober 2024 Garanteret afgang 22.970 DKK Bestil Rejse
20. oktober 2024  –  3. november 2024 Åben for booking 21.970 DKK Bestil Rejse
17. april 2025  –  1. maj 2025 Åben for booking 21.970 DKK Bestil Rejse
19. juli 2025  –  2. august 2025 Åben for booking 21.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: VNVF

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.