Nordvietnam - Eventyrlig rundrejse med udfordrende aktiviteter

15 dages aktiv ferie med trekking, cykling og kajakeventyr. Topas viser vej til lands og til vands i Nordvietnam, hvor naturen og lokalbefolkningen opleves iført vandrestøvler, mountainbike og kajak.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Først tager vi dig med til de bjergrige stammeområder på grænsen til Kina. Her kommer du helt tæt på lokalbefolkningen, når vi besøger de farvestrålende markeder og cykler mountainbike med overnatning i lokale guesthouses og stolpehus. Siden vandrer vi langs øde junglestier til sjældent besøgte minoritetslandsbyer dybt inde i bjergene og overnatter langt fra andre turister.

Kulissen er Nordvietnams storslåede natur med grønne bjerge, rismarker og jungle. Oplevelserne kan du efterfølgende reflektere over i smukke omgivelser, højt oppe på en bjergtop i Sapadalen på Topas Ecolodge.

Den verdenskendte Halongregion danner senere rammen om vores spektakulære sejl- og kajakture. Her kan du opleve de storslåede kalkstensklipper i UNESCOs World Heritage Site når vi bevæger os rundt i den østligste del af regionen, Bai Tu Long bugten, og komme helt tæt på muslingeopdræt samt bugtens små sandstrande. Vi glæder os til at vise dig vores Vietnam.

Topas er god til at kombinere naturoplevelser og fysisk aktivitet med lokalguide, der har stort kendskab til Vietnams historie og kultur, som bringer dig helt tæt på lokalbefolkningen.

Henrik Vang

Glæd dig til

 • 3 dages eventyrlig mountainbiketur langs rismarker og bjerge (følgebil på hele turen)
 • Flodsejlads på Chay floden
 • 2 dages spændende trekking i Indokinas højeste bjerge
 • 2 overnatninger i bungalows på Topas Ecolodge med fantastiske bjergudsigter
 • Bjergenes etniske minoriteter Black HMong, Flower Hmong og Red Dao
 • 3 dage i Bai Tu Long bugten, med kajak, besøg i flydende landsbyer og overnatning ombord på skib
 • Hanoi - guidet bytur og besøg på Ho Chi Minhs Mausoleum og Litteraturtemplet

Topas Ecolodge

Mellem rismarker og bjergtoppe dybt inde i Hoang Lien National Park i Nordvietnam ligger Topas Ecolodge i 1.000 meters højde med en spektakulær 360 graders panoramaudsigt over Sapadalen.

Program

Dag 1. Afrejse fra København mod Hanoi i Vietnam

Dag 2 til 3. Hanoi og togtur nordpå til Lao Cai

 • Ankomst til Hanoi og indkvartering på hyggeligt hotel i den gamle bydel
 • På opdagelse i hovedstaden Hanoi
 • Afgang med nattoget nordpå til Lao Cai ved den kinesiske grænse

Dag 4 til 6. Mountainbike eventyr med flodsejlads

 • På mountainbike og flodsejlads til homestay ved Tay minoriteten
 • Cykling langs rismarker og Flower H'Mong landsbyer
 • Morgenmarked og mountainbike ved teplantager

Dag 7 til 10. Trekking i bjergene og Topas Ecolodge

 • Bjergvandring til øde minoritetslandsby
 • Trekking langs skove og rismarker
 • Fridag på Topas Ecolodge

Dag 11 til 14. Sejlads og kajakture i Bai Tu Long bugten og gensyn med Hanoi

 • Sejlads på Bai Tu Long Bugten
 • På udforskning med kajakkerne
 • Med båd og bus tilbage til Hanoi
 • Afskedsmiddag i Hanoi
 • Tid til de sidste indkøb og med fly retur mod Danmark

Dag 15. Ankomst til København

Se det detaljerede dagsprogram her

Udvid med strandferie: Du kan nemt udvide denne rejse med nogle dage på stranden i Vietnam, så alle indtrykkene kan fordøjes inden du rejser hjemad. Ring til os på 8689 3622 og hør mere om mulighederne. 

Vores Vietnam

Topas har i mange år arrangeret rejser til Vietnam og har bl.a. eget kontor i Hanoi. Læs her hvilke oplevelser vi anbefaler i Vietnam samt andre gode rejsetips og spændende artikler.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med erfaren lokal Topas turleder (engelsktalende vietnameser)
 • Flyrejse København - Hanoi t/r
 • Al lokal transport inkl. togrejse fra Hanoi til Lao Cai 
 • Alle overnatninger som beskrevet i dagsprogrammet
 • Måltider som angivet i dagsprogrammet
 • Alle aktiviteter og udflugter nævnt i dagsprogrammet
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Læs hele listen over alt det, der er inkluderet i prisen på denne rejse

Prisen inkluderer ikke

 • Personlige lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider i dagsprogrammet (ca. DKK 40-90 pr. måltid)
 • Drikkepenge til lokale guider/portere/chauffører (ca. 65-75 USD)
 • Entré til museer mv.
 • Rejseforsikring og evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. enkeltværelsestillæg DKK 3.200 (gælder dog ikke dag 3, 4 og 7)

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 20 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Mere om cykelturen og vandringen
 • Kajakturen i Halongregionen


Rundrejser med Topas

Hos Topas har vi lavet vores egen fortolkning af den klassiske rundrejse. Læs mere om hvad vi gør for at give dig det bedste eventyr samt vores udvalg af rejser i denne kategori.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Dag 1. Afrejse

Afrejse fra Danmark.

Dag 2. Ankomst til Hanoi

Vi ankommer til Vietnams hovedstad Hanoi og modtages af vores engelsktalende vietnamesiske Topas turguide i Noi Ba lufthavn. Topas har igennem 20 år haft egne guider, kontor og dansk ledelse i netop Hanoi, så der er styr på sagerne.

Vi overnatter på et nyere og hyggeligt familiedrevet hotel i centrum af Hanoi. Hotellet ligger midt i den gamle bydel, der med sine snævre og tætpakkede gader summer af liv. Ofte bor hele familien i de små forretninger, der går helt ud på fortovet. Rickshaws og gadesælgere konkurrerer med den livlige trafik om vores opmærksomhed.

Vi tager ud og spiser på en hyggelig restaurant og bliver introduceret til det gode og verdenskendte vietnamesiske køkken.

-/-/A

Dag 3. På opdagelse i hovedstaden Hanoi

I dag ser vi nærmere på storbyens mange historiske seværdigheder. Vietnams hovedstad er charmerende, og man fornemmer en sjælden atmosfære af både liv og tradition. Derudover sporer man en udvikling, der de seneste år er gået meget stærkt. I dag ser vi sammen med vores guide nærmere på de mange smukke gader og vigtigste seværdigheder, vi besøger landsfaderen Ho Chi Minhs Mausoleum og dernæst litteratur-templet, Vietnams første universitet bygget i år 1070.

Eftermiddagen er fri til udforskning på egen hånd og perfekt til at se nærmere på byen eller købe de sidste fornødenheder inden afrejsen mod nord. Turlederen vil være behjælpelig med at anbefale museer, seværdigheder eller blot det bedste sted at nyde en lokal kop kaffe.

Ud på eftermiddagen kunne man passende nyde en velskænket Bia Hoi - lokalt frisk fadøl sammen med de lokale, det "gearer" ned efter en travl arbejdsdag. Ud på aftenen kører vi med toget nordpå til Lao Cai ved den kinesiske grænse, hvor vi ankommer tidligt næste morgen.

M/-/-

Dag 4. På mountainbike og flodsejlads til homestay ved Tay minoriteten

Vi ankommer tidligt til grænsebyen og går straks ud og får morgenmad på en lokal restaurant. Herefter klargør vi os til de næste 3 dages spændende cykeltur og får tilpasset cyklerne til den enkelte deltager.

De kommende dage vil vi besøge forskellige minoritetslandsbyer og farvefulde markeder, men rækkefølgen og det præcise indhold vil utvivlsomt være forskellig fra tur til tur, grundet specifikke markedsdage, vejrlig og ikke mindst improvisationer, hvis vi bliver opmærksomme på nogle spændende begivenheder i området. Som rejsende på cykel har vi første parket til at opleve hverdagen på landet i Vietnam, og særprægede oplevelser vil utvivlsomt stå i kø.

I dag skal vi først cykle til landsbyen Coc Ly, hvor hele 70% af beboerne er fra de smukke Flower Hmong minoriteter. Her laster vi cyklerne på flodbåde og sejler alle sammen ned af den smukke flod Chay. De friske tager en dukkert medstrøms og vel fremme i landsbyen Truong Do skal vi i nat sove i homestay ved en familie fra Tay minoriteten. Cykelturen er ca. 50 km.

M/F/A

Dag 5. Cykling langs rismarker og Flower H'Mong landsbyer

Vi vågner i stolpehuset og tager afsked med familien, i dag skal vi igen på farten og første stop er den lokale landsby Nam Mon, beboet af Flower Hmong.

Undervejs på cykelturen passerer vi igennem små landsbyer, som hver beboes af en bestemt minoritet. Således vil vi typisk møde folk fra minoriteterne Flower H'Mong, Black Dao, Giay, Nung, Phu La og Tay. Her har hver minoritet i udstrakt grad bibeholdt deres traditionelle livsstil, med eget sprog, egen farvestrålende beklædning og ikke mindst byggestil.

Efter i alt 45 km smuk cykling ankommer vi ud på eftermiddagen til landsbyen, hvor vi overnatter i et lille lokalt guesthouse.

M/F/A

Dag 6. Morgenmarked og mountainbike ved teplantager

Vi vågner op til de fremmede lyde fra landsbyen, hvor langt de fleste beboere allerede er i gang. Er det markedsdag, vil vi efter morgenmaden gå på opdagelse blandt lokale, hvor minoritetsbefolkningen kommer fra nær og fjern for at sælge alt fra dyr til smukke hjemmelavede broderier og ikke mindst for at få seneste nyheder fra fjerne stammer, gerne over flere glas risvin.

Vi cykler videre og snart sænker den fredfyldte stemning sig, dette præger landsbyerne, rismarkerne og de smukke vietnamesiske landskaber. Efter dagens 45 km cykling er det tid til en velfortjent bilkørsel, op i de højeste bjerge, til den berømte bjergby Sapa, beliggende i 1500 meters højde.

Hertil ankommer vi sidst på eftermiddagen, og fra vores hotel har vi en fantastisk udsigt over Sapa dalen, Hoang Lien National Park. Vores kommende mål venter længere nede i dalen, et spændende trek langs rismarker og bambusskove på Ham Rong højderyggen.

M/F/-

Dag 7. Bjergvandring til øde minoritetslandsby

I Sapa møder vi vores portere samt kokke. De skal alle med på turen, og stemningen er derfor hektisk omkring Topas' lokale kontor her til morgen. Vores stærke følgesvende fra Black Hmong stammen har længe været i gang med at fordele bagagen imellem sig, og det er endeligt blevet tid til et vandreeventyr.

Vi starter blødt ud og vandrer nedad mod den meget turistede Cat Cat landsby. Hurtigt er vi dog alene og følger floden for foden af Indokinas højeste bjerg Fansipan og vandrer langs tusindvis af rismarker. Dette område er befolket af Black Hmong stammen. Vi krydser floden og vandrer igennem landsbyerne Ylingho og San, før vi når vores overnatningssted i cirka 1300 m højde. Vores hold af portere tilbereder maden, og vi nyder at være på eventyr.

Dagens vandring er moderat udfordrende og på ca. 7 timer afhængigt af vejrlig og stiernes beskaffenhed.

M/F/A

Dag 8. Trekking langs skove og rismarker

Vi vågner op i bjergene og nyder den frisklavede morgenmad. Vores portere, som normalt er landmænd, er tidligt oppe og glæder sig over at være på tur.

I dag skal vi krydse Hoang Lien dalen og senere over bjerget Mount Silverstone. Vi håber at komme helt tæt på Black Hmong stammen og besøge en lokal familie. Her leves livet som i jernalderen med bål på lergulvet, urgamle spirituelle traditioner og værktøjer som rullesten og økse. Vi ser nærmere på produktionen af vævede tekstiler, der smukt farves med indigo.

Hen på eftermiddagen er det tid til dagens sidste stigning og en fin udfordring gennem den smukke jungle til toppen af Mount Silverstone.

Efter toppen går det nedad igennem tæt skov, indtil vi sidst på eftermiddagen når frem til en vej. Ad en let vandrerute tilbagelægger vi det sidste stykke vej til Topas Ecolodge, som har en fantastisk beliggenhed i 1000 meters højde.

M/F/-

Dag 9. Fridag på Topas Ecolodge

Hele dagen er til fri disposition i området ved Topas Ecolodge, og her er rig mulighed for at forkæle sig selv efter nogle aktive dage i sadlen og på stierne. Dagen kan bruges på lodgen med en god bog, mens udsigten nydes, eller alternativt til en kortere vandre- eller cykeltur.

M/-/-

Dag 10. Fra bjergene til Hanoi

Vi nyder roen og den sidste formiddag på lodgen. Fra Topas Ecolodge kører vi med bus til Hanoi hvor vi går til ro på hotellet centralt i storbyen, inden eventyret i morgen fortsætter i bugten mod øst.

M/-/-

Dag 11. Sejlads på Bai Tu Long bugten

For de morgenfriske er det oplagt at gå en tur omkring Hoan Kiem søen for at overvære de lokale vietnamesere udføre gymnastik, Tai Chi m.m.

Efter en god morgenmad drager vi af sted mod Halongregionen, hvor vores næste store oplevelse venter i en lille del af den store Tonkin bugt; Bai Tu Long bugten er en del af endnu et af Vietnams naturlige vidundere. Mere end 1500 større og mindre kalkstensøer rejser sig tæt bevoksede og grønne over vandoverfladen i det 3800 km² store område, som bugten dækker.

Vi har lejet en turbåd med soldæk og sejler roligt rundt, nyder stilheden og klippeformationerne, der som stenskulpturer dramatisk stiger op af havet. Vi starter med en god frokost bestående af frisk seafood og er derefter klar til at udforske bugten i kajakker. Hvis forholdene er til det, vil vi ro til en flydende landsby samt nogle flotte grotteformationer.

Vi overnatter på skibet på en af de fastlagte ankringssteder omgivet af kalkstensøer. En rigtig god måde at rekreere på oven på et par aktive dage i bjergene.

M/F/A

Dag 12. På udforskning med kajakkerne

Vi har flere muligheder i tilrettelæggelsen af dagens program. Selvfølgelig skal vi ro i kajakkerne, og vi vil bestræbe os på at finde et spændende og relativt uforstyrret område. Der findes masser af småøer, grotter og laguner, der bare venter på at blive udforsket. Med kajakkerne kan vi komme helt ind til de små, flydende landsbyer og perlefarme og få et førstehåndsindtryk af denne specielle levevis.

Vi skal helt sikkert også nyde tilværelsen på soldækket Efter nogle dage med mange aktiviteter og indtryk vil nogle givetvis slappe af med en god bog på en liggestol. Andre vil kigge på de karakteristiske kalkstensklipper, som glider forbi og skaber nogle helt unikke rammer for sejladsen. Ofte ser man glenter glide af sted på de opadgående varme luftstrømme, ligesom der er observeret fiskeørne i området. Aftenen er til en "sundowner" og stjernekiggeri fra dækket.

M/F/A

Dag 13. Med båd og bus tilbage til Hanoi

Vi nyder en tidlig morgenmad på båden og sætter kursen tilbage mod land, hvor vi ankommer efter et par timers sejlads i det smukke øhav.

Hvis stemningen er til det, kan vi nå at få luftet kajakken en sidste gang, inden vi med minibus begiver os tilbage til Hanoi, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Forinden nyder vi en frokost på båden selvfølgelig med frisk, velsmagende seafood.

Om aftenen spiser vi afskedsmiddag i Hanoi og fordøjer turens mange indtryk.

M/F/A

Dag 14. Hanoi og fly til Danmark

Der er tid til de sidste indkøb i de små gader, inden vi tager afsked med Hanoi og flyver tilbage til Danmark.

M/-/-

Dag 15. Ankomst til Danmark

Vi ankommer til Danmark efter en spændende ferie med mange oplevelser og indtryk.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

15 dage, heraf 2 vandredage af sværhedsgrad 3-4. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

CYKELTUREN
Cykelturen udgør 3 dage på denne rejse. I gennemsnit vil du cykle 5-7 timer pr. dag, og afhængigt af ruten vil man typisk tilbagelægge 50-70 km pr. dag. Over de 3 dage vil cykelturene nogenlunde fordele sig på 50% nedkørsler, 25% op ad bakke og 25% lige ud.

Cyklerne er med gode bremser, så du til enhver tid kan kontrollere hastigheden. Undervejs på cykelturen vil gruppen have en følgebil med som dels vil afhjælpe evt. punkteringer/reparationer, og dels kan du få sig et lille hvil undervejs om nødvendigt.

Ruten vil foregå på en blanding af asfalt og sten/grusveje. Cyklerne er moderne og velholdte mountainbikes (uden klikpedaler), og der udleveres cykelhjelme og cykelhandsker i Vietnam. Det er en god idé, selv at medbringe cykelbukser hjemmefra.

KRAV TIL DELTAGERNE
På denne tur cykler vi på mountainbikes med udvendige gear og håndbremser på henholdsvis for og baghjul. Det er ikke svært at køre på mountainbike, men af sikkerhedsmæssige hensyn på turen, forventer vi, at du inden afrejsen har tilegnet dig de nødvendige færdigheder, så du på turen er fuldt fortrolig med en mountainbikes gearskifte, bremsere og kan kontrollere din fart.


VANDRINGEN PÅ HAM RONG
Selve vandringen strækker sig over 2 længere dage. I gennemsnit vil du vandre ca. 6-8 timer pr. dag i bjergterræn. Bemærk, at denne tidsangivelse er et gennemsnit, idet vejret og dermed stiernes beskaffenhed generelt varierer fra tur til tur.

Vandringen er til tider teknisk, men gruppen tager det roligt og hjælper hinanden videre. Trekket foregår primært i skov, og det kan være en god idé, at medbringe simple handsker, for at undgå små rifter o. lign, når man tager fat i vegetationen langs stien.

Vores team af portere fra Black H'mong minoriteten bærer mad, bagage m.m., således at deltagerne kun skal bære deres egen dagstursrygsæk med regntøj, vand, kamera etc.

KAJAKTUREN I BAI TU LONGBUGTEN
Kajakkerne er primært plastikkajakker af typen sit-on-top. På første kajakdag ros der ca. 2 timer. På anden kajakdag ros der ca. 2,5 time.

Det er en forudsætning at man kan svømme for at deltage aktivt på kajakdelen, men ellers stilles der ikke krav til forhåndskundskaber i kajakroning.

Vejr og vindforhold kan betyde at de enkelte dages kajaktider justeres. 

Overnatning

Overnatningerne i Hanoi er på et atmosfærefyldt hotel i den gamle bydel. I Sapa på Topas Ecolodge. På cykelturen og på vandreturen overnattes der i guesthouses eller homestays. I Bai Tu Long Bugten overnattes der på båden.

Der er mulighed for enkeltværelse mod et enkeltværelsestillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’. Det er dog ikke muligt at have enkeltværelse på overnatningerne dag 3, 4 og 7. 

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Vietnams vejr er en sammensat og kompleks størrelse, der varierer alt efter årstid, samt efter hvor i landet, man befinder sig. Vietnam er beliggende mellem 9º nord og 23º nord, som spænder over 1600 km fra nord til syd. I forhold til klima kan landet groft inddeles i 3 områder.

Det nordlige Vietnam ved Hanoi, det centrale område omkring Hue og Hoi An og endelig det sydlige ved Ho Chi Minh City og Mekong deltaet. Bjergområderne i nordvest og det centrale højland har sit helt eget vejrsystem, som man kender det fra bjergene i resten af verden.

Det østlige Vietnam har en lang kystlinie ud til hhv. Tonkin Golfen og Det Sydkinesiske Hav. Her hersker der et tropisk monsun klima; fra maj — september dominerer den sydlige monsun med vinde fra syd - sydøst. Fra oktober — april dominerer den nordlige monsun med vinde fra Kina.

Nedenstående er generelt gældende for Nordvietnam (Hanoi området), der har 4 årstider, som fordeler sig på følgende måde:

Hanoi området
Forår: Marts - April
17-27 °C. Generelt en tør periode, der kan dog forekomme let støvregn.

Sommer: Maj - September
24-34 °C. Sommer er regntid, hvilket betyder, at der forekommer byger og dagsregn, men også skyfrie dage.

Efterår: Oktober - November
18-29 °C. Generelt en tør periode med solskin, der kan dog forekomme ustadigt vejr.

Vinter: December - Februar
14-22 °C. Tør periode.

Sapa området
I forhold til ovenstående vejr beskrivelse fra Hanoi området, vil temperaturen i Sapa området typisk være 5-10 °C lavere. Men i selve Sapa området kan der også være store lokale forskelle på vejret, især temperaturen, som bla. er betinget af højden over havets overflade. Ex. ligger Sapa by i 1500 moh, Topas Ecolodge i 1100 moh.

Området har subtropisk klima om sommeren og tempereret klima om vinteren. Den årlige gennemsnitstemperatur i Sapa er 15,4ºC med et maksimum på ca. 29 grader og minimum omkring 2 grader. De varmeste måneder er juli og august, og de koldeste måneder er december og januar.

Pas og visum

Som dansker er det ikke nødvendigt med visum til Vietnam ved ophold på op til 15 dage.

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet, og du skal have en flybillet, der viser, at du har hjemrejse senest 15 dage efter ankomst. Hvis du har forlænget din rejse ud over de 15 dage, skal du ansøge om visum.

OBS! Visumregler kan variere for andre nationaliteter end danske statsborgere, der rejser på dansk pas.

Vaccinationer

Kontakt egen læge senest 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Statens Serum Instituts hjemmeside.

Valuta og kreditkort

Den vietnamesiske valutaenhed kaldes for vietnamesisk dong - eller i daglig tale blot dong.

I ankomstområdet i de internationale lufthavne, finder du filialer af større banker. Her kan man trygt hæve på sit Visa eller Mastercard eller evt. veksle medbragte kontanter. Hvis du medbringer kontanter, anbefaler vi USD, da kursen oftest er bedre end EUR.

Hæveautomater finder man også på mange gadehjørner i de store byer (Hanoi og Ho Chi Minh City) og man kan efterhånden også bruge kort som betalingsmiddel på flere og flere restauranter. De fleste hæveautomater har dog et loft på, hvor meget man kan hæve per gang. Loftet ligger som regel et sted mellem 5.000.000 og 8.000.000 dong per hævning (hvilket svarer til ca. 1700-2700 DKK – 1 dansk krone svarer ca. til 3.000 dong).

Har du USD med på rejsen bør man undgå gadevekselererne og i stedet benytte bankerne undervejs. Dette for at få den bedste kurs og samtidig undgå at blive snydt med falske sedler.

Et relativt lavt prisniveau samt de mange inkluderede aktiviteter/mad, gør at lommepengeforbruget normalt kun er ca. USD 250-350 pr. person.

Har du dong i overskud, kan du veksle til USD i lufthavnen inden hjemrejse. Der er vekselkontor i afgangshallen efter security.  


Wi-Fi og Mobildækning

Der er god mobildækning og wi-fi i begrænset omfang på denne rejse, så du kan holde kontakt med dine nærmeste efter behov. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Lonely Planet, Vietnam a travel survival kit.
Moon Publ., Vietnam Handbook.
Politikkens, Turen går til Vietnam.
"Det kan så let gå godt — i udlandet med familien", Louise Ariesen Rams

Desuden kan man i Hanois boggade købe rejselitteratur på engelsk omkring det nordvestlige Vietnam og minoritetsgrupperne i området. Specielt anbefales Tim Doling, Mountains and Ethnic Minorities, North West Vietnam.

Bemærk venligst

Rejsen afvikles med erfaren lokal Topas turleder (engelsktalende vietnameser) og med minimum 4 deltagere.

MARKEDER I SAPA OG HANOI
I det nordlige Vietnam er der tradition blandt minoriteterne for at afholde markeder, hvor alt mellem himmel og jord handles. Markederne ligger typisk på faste ugedage, men det kan variere pga. årstider, vejrlig m.m. Derfor tager vi forbehold for, at markedsdagene i programmet evt. byttes om, samt at det kan ske, at et marked byttes ud med et andet.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

PÅ CYKELTUREN transporteres din bagage i følgebilen.

PÅ TREKKET pakker du den bagage, du skal have med på selve trekket, om i en Topas vadsæk, som udleveres og bæres af portere. Selv bærer du blot på din dagstursrygsæk, der indeholder alt det, du skal bruge i løbet af dagen. Overskydende bagage kan efterlades på vores hotel i Hanoi og i Sapa.

Vi anbefaler en dagstursrygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage i flyet.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. Vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen mod forventning skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Let fodtøj, f.eks. gummisko eller sandaler, til cykling eller til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1½ liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Lagenpose og sovepose

På overnatningerne i Homestay er der tæpper til rådighed. Det kan være en god ide at medbringe en lagenpose i bomuld eller silke. Sidstnævnte er meget behagelig i varmen. Har du ikke en lagenpose i forvejen, kan du med fordel købe en i Hanoi på dag 3 (ca. 50 DKK). Turlederen hjælper gerne med dette.

Gode råd til din cykelferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til cykelferien? Vi har samlet 5 nyttige tips og masser af information!

Tøj til vandring og cykling

 • 2 par vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • 1 tynd uldundertrøje
 • 1 langærmet trøje
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par regnbukser (Regnslag eller poncho er et godt alternativ til alm. regntøj)
 • Evt. cykelbukser (cykelhandsker og cykelhjelm forefindes i Vietnam)

Andet tøj

 • Evt. bukser til bybrug
 • T-shirts
 • Skjorter
 • Strømper
 • Undertøj
 • Badetøj
 • Håndklæde

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med høj faktor

Diverse

 • Pas, valuta, rejseforsikring og rejsedokumenter
 • Pengebælte
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Myggebalsam
 • Lommelygte og ekstra batterier, evt. pandelygte
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sysæt til mindre reparationer
 • Kamera og evt. ekstra batterier/oplader
 • Alkoholgel til håndvask
 • Vådservietter
 • Evt. køresygepiller til bustransport

Specifikke turbemærkninger

MOD MYG
Topas sørger for myggenet, og derudover anbefaler vi tyndt løstsiddende bomuld/lærredstøj med lange ærmer og ben, som sammen med myggebalsam er den bedste beskyttelse mod myggene om aftenen.

MILJØ
I Vietnam drikker vi ikke vand fra hanen, men køber flaskevand. På vores aktive dage medbringer den lokale guide vand til holdet. Drikke til måltider på restauranter, cafeer osv. betales af gæsten selv.

MOUNTAINBIKETUR
Cykel, cykelhjelm og cykelhandsker er til rådighed på cykelturen. Har du en cykelhjelm, du er glad for at bruge, er du velkommen til at medbringe denne. 

TØRRING AF TØJ
Klimaet i Vietnam er fugtigt året rundt, med variationer hen over året. Vi anbefaler hurtigttørrende tøj til de aktive dage, så det kan skylles op. Almindeligt tøj tørrer ikke altid fra dag til dag.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

1. april 2023  –  15. april 2023 Garanteret afgang 20.970 DKK Bestil Rejse
3. juli 2023  –  18. juli 2023 Åben for booking 20.970 DKK Bestil Rejse
22. juli 2023  –  5. august 2023 Åben for booking 20.970 DKK Bestil Rejse
14. oktober 2023  –  28. oktober 2023 Garanteret afgang 20.970 DKK Bestil Rejse
20. oktober 2023  –  3. november 2023 Åben for booking 20.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: VNVF

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.