Sydvietnam – Aktiv og kulturel rundrejse i naturskønne landskaber

Oplev Sydvietnam på mountainbike i højlandet, vandring i junglen, på cykel ved Mekongdeltaet og snorkling ved Whale Island. Glæd dig også til det vietnamesiske køkken og besøg hos stammefolk.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Ved det frodige Mekongdelta skal du både vandre og cykle langs kanalerne, nyde frugthaver og hverdagslivet som det leves i delta'et. I Nam Cat Tien Nationalpark udforsker vi junglen til fods, mens vi kigger på vilde elefanter og eksotiske fugle.

Fra højlandet drager vi afsted på en flot og unik 3 dages tur på mountainbike med følgebil, hvor du bl.a. kommer forbi den smukke højlandssø Lak og cykler langs kaffe- og teplantager, før du ender ved det Sydkinesiske Hav.

Efter strabadserne i højlandet kan du se frem til dejlige afslappende dage på den naturskønne ø Whale Island, og har du lyst til flere aktiviteter, er her mulighed for sejlads, snorkling og på forårsturen også dykning. I Ho Chi Minh City skal vi på opdagelse med Cyclo langs de klassiske franske boulevarder, og de mange spændende indtryk rundes af med en fælles afskedsmiddag og mulighed for indkøb af de sidste souvenirs.

Super spændende oplevelse, helt specielt at opleve kulturen og de lokale der hvor turister ikke kommer. Glade og imødekommende mennesker igennem hele turen. Dejligt at dele turen med en fantastisk gruppe og ikke mindst en super engageret lokal guide.

Anne Morsø Panton

Glæd dig til

 • Aktive dage ved det storslåede og frodige Mekongdelta
 • Overnatning ved Nationalparken Nam Cat Tien
 • Junglevandring i Nationalparken Nam Cat Tien
 • 3 dage på mountainbike fra det vietnamesiske højland til havet
 • Besøg hos hele tre stammefolk fra højlandet, nemlig Ede, Ma og M'nong
 • Afslappende dage på Whale Island med mulighed for sejlads og snorkling
 • På opdagelse med cyclo i handelsbyen Ho Chi Minh City (Saigon)

Vores Vietnam

Topas har i mange år arrangeret rejser til Vietnam og har bl.a. eget kontor i Hanoi. Læs her hvilke oplevelser vi anbefaler i Vietnam samt andre gode rejsetips og spændende artikler.

Program

Dag 1. Afrejse fra København mod Ho Chi Minh City i Vietnam

Dag 2 til 7. Mekongdeltaet, Nam Cat Tien Nationalpark og højlandsbyen Dalat

 • Ankomst til Ho Chi Minh City/Saigon og videre til Mekong Deltaet
 • Cykling i det frodige Mekong Delta
 • Overnatning ved Nam Cat Tien National Park, ved junglen
 • Trekking i junglen i Nam Cat Tien Nationalpark
 • Højlandsbyen Dalat, Sydvietnams romantiske centrum
 • Vandring ved Dalat

Dag 8 til 10. På mountainbike fra højlandet til det Sydkinesiske Hav

 • Højlandscykling til søen Lak nær Ede stammen
 • Cykling langs kaffeplantager og besøg hos M'nong stammen
 • Cykling til bungalows på naturskøn ø i det Sydkinesiske hav

Dag 11 til 14. Ø-ferie på Whale Island og sightseeing i Saigon

 • Whale Island Resort - øferie når det er bedst
 • Snorkling, kanoroning eller surfing?
 • Fra havet til handelsbyen Saigon
 • Cyclo i Saigon og afsked med Vietnam

Dag 15. Ankomst til København

Se det detaljerede dagsprogram her

Rundrejser med Topas

Hos Topas har vi lavet vores egen fortolkning af den klassiske rundrejse. Læs mere om hvad vi gør for at give dig det bedste eventyr samt vores udvalg af rejser i denne kategori.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med erfaren lokal turleder (engelsktalende vietnameser)
 • Flyrejse København - Ho Chi Minh City t/r + indenrigsfly fra Nha Trang til Ho Chi Minh City
 • Al lokal transport
 • Alle overnatninger som beskrevet i dagsprogrammet
 • Måltider som angivet i dagsprogrammet
 • Alle aktiviteter og udflugter i henhold til dagsprogrammet
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Læs hele listen over alt det, der er inkluderet i prisen på denne rejse

Prisen inkluderer ikke

 • Personlige lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (ca. DKK 40-70 pr. måltid)
 • Drikkepenge til lokale guider/portere/chauffører (ca. 75-85 USD)
 • Rejseforsikring og evt. afbestillingsforsikring.
 • Enkeltværelsestillæg DKK 3.300 (Mekong, Saigon, Dalat, Ban Me Thuot og Whale Island)

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 16 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Overnatningsstederne
 • Lidt om trekking og cykelturene

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Dag 1. Afrejse fra Danmark

Afgang fra Danmark til Ho Chi Minh City/Saigon.

-/-/-

Notre Dame-kirken i Saigon (Ho Chi Minh City)

Dag 2. Ankomst til Ho Chi Minh City/Saigon, og videre til Mekongdeltaet

Vi lander i Vietnams største og mest travle handelsby, Saigon, kendt som kolonitidens franske hovedsæde og i dag kendt for sin fremadstormende økonomiske vækst. Her er lokale handlende, dampende gadekøkkener og gamle franske boulevarder. Vi venter dog med at udforske byen, for i aften er det tid til frisk luft, smagfulde frugter og venlige smil fra de lokale på "Den grønne Lodge", beliggende direkte ud til Mekongfloden.

Der er et par timers kørsel fra lufthavnen, men underholdningen er bestemt ikke kedelig. Rundt om bussen drøner et imponerende skue af kreative knallertoppakninger: Grise, store familier, meterhøje bakker med æg, eller guldfisk i hundredvis af fine poser tilsat kompressor og ilt, alt sammen stablet, mast eller bundet sammen på de spinkle knallerter. Kreativiteten i Vietnam er virkelig imponerende!

Snart er vi fremme ved en lille landsby, der grænser ned til Mekongfloden, der danner grundlag for alles hverdag og liv i området. Allerede første aften er turen i gang, når vi nyder en forhåbentlig flot solnedgang i Mekongdeltaet. Vi sejler til lodgen og indkvarteres i vores bungalows få meter fra floden. På terrassen, direkte ud til floden holder turlederen oplæg om det foreliggende aktive eventyr, som vi netop har taget hul på.

-/-/A

Cykling blandt palmer i Mekong-deltaet

Dag 3. Cykling i det frodige Mekongdelta

Mekongdeltaet er verdenskendt for sit enorme omfang og frodighed på et areal, der dækker ca. 39.000 kvadratkilometer. I dag skal vi helt tæt på og udforske livet omkring kanalerne. Vi bevæger os væk fra hovedvejene og cykler en rute på ca. 35 km ad små finurlige stier. Her gælder det om at dukke sig under palmerne og se sig for, når handlende kommer med store kurve med frugt, og gerne vinke igen til de mange børn, der ivrigt hilser på de "fremmede".

Her i Vietnam foregår cyklingen på en "god" gammeldags damecykel, og vi har selvfølgelig mod på udfordringen og oplevelserne fra damesadlen. De lokale handlende inviterer gladeligt indenfor, og på vores vej ser vi forskellige håndværk, teglproduktion, pagoder og spiser frokosten i et lokalt hus. I dag skal vi ikke bare cykle, men tilmed prøve en lille robåd der sejler os rundt i de små kanaler.

På dagens cykeltur prioriterer vi spændende oplevelser, flodkrydsninger, sejlads med mindre lokale færger og smagning af søde frugter, der er i højsædet. Inden aftensmaden introduceres vi til nogle af de vigtigste elementer i det vietnamesiske køkken, når vi tager forklæde på og hjælper med tilberedningen af tynde forårsruller og wok mad. Vi overnatter igen på Mekong Riverside Resort.

M/F/A

Marked på Mekong-floden

Dag 4. Nam Cat Tien nationalpark

Morgenmaden nydes igen fra terrassen ud til Mekong, hvor skibene sejler roligt forbi, og snart er det os der begiver os af sted ad vandvejen. På vandet syntes flodarmen enorme. De små øer danner grønne frodige oaser, hvor de lokale bor i tæt pagt med naturen og deres afgrøder. Vi besøger en lille lokal landsby, hvor man kan købe lokalt producerede produkter, bl.a. sivskåle og sko, flette af vandhyacinter. Vi sejler via flodsystemet og har landgang direkte v. holdepladsen for vores bus. 

Vi stiger igen på bussen og tager turen mod junglen og Nationalparken Nam Cat Tien. Turen tager os uden om Saigon og helt ud til en lille etnisk minoritetslandsby fra stammen "Ma", beliggende syd for Nationalparken. Ma folket er et tidligere junglefolk, der nu lever direkte op til skoven uden for Nationalparken. Vi bor lige udenfor National parken og har derfor nem adgang til naturen.

Nationalparken arbejder for bekæmpelse af krybskytteri og er samtidigt et forsøg på at skabe en alternativ lokal indkomst, lokal forståelse for biodiversitet, samt at skabe positiv lokal dialog myndigheder og stammer imellem.

I aften ligger vi trygt under myggenet og nyder lydene af de mange dyr i området.

M/-/A

Udsigt over Nam Cat Tien nationalpark

Dag 5. Trekking v. Crocodile Lake i Nam Cat Tien Nationalpark

En mindre køre tur på 9 km og derefter en vandretur 5 km fører os til Crocodile Lake. Et område med masser af muligheder for at se en stor variation i fuglelivet og med lidt held den siamesiske krokodille. Den Siamesiske krokodille er kritisk truede, og dette er et af de sidste steder i verden, hvor den kan opleves i naturen.

Vores lokale guide vil fortælle om livet i skoven og om de forskellige planter der bruges som medicin.
Frokosten serveres på Bau Sau inde i Nationalparken. Vi overnatter igen på Green Bamboo lodge.

M/F/A

Romantisk udsigt over sø og skov i Dalat

Dag 6. Højlandsbyen Dalat, Sydvietnams romantiske centrum

Vi krydser floden og begiver os mod det berømte højland nær byen Dalat. Dette område leverer den fineste kvalitet af kaffe, te og blomster, der hhv. dyrkes og eksporteres fra Vietnam. Vi kører i bus, og snart begynder landskabet at skifte karakter fra det flade lavland til skovklædte bjerge. Vegetationen skifter også fra løvskov til nåleskov.

Frokosten indtages på en lokal restaurant på vores vej. Fremme i højlandsbyen Dalat står det hurtigt klart, at byen er kendt som vietnamesisk honeymoon destination med dertilhørende roser og lokal rødvin. Her nyder nygifte par at komme op fra varmen i Saigon og man forundres over de lokales kreativitet, når det kommer til at posere foran et kamera. Her står man gerne med hovedet på skrå og med store udspilede og forelskede øjne. Her skal en brud pyntes, med alt hvad det kræver af sminke, hestevogne, pudder, sød musik og røde roser.

Vi nyder at være på hotel og ser frem til endnu et godt vietnamesisk måltid fra det lokale køkken.

M/-/-

Farverige og unikke Chua Linh Phuoc Pagoda

Dag 7. Vandring ved Dalat

I dag skal vi på en valgfri ca. 6-8 timers flot og noget krævende vandretur i det smukke højland omkring Dalat. Vi starter med at køre mod Chua Linh Phuoc Pagoda, hvor vi oplever det meget særprægede bygningsværk. Herfra har vi kun et kvarters kørsel til stedet, hvor vandreturen starter.

Vi går igennem et flot landskab præget af den lokale landbrugskultur, der varierer mellem nåleskov og kaffeplantager. Vi vandrer ned til floden og derfra opad mod toppen kaldet "Happiness Peak". Her nyder vi den gode udsigt og den medbragte frokost, førend vi påbegynder tilbageturen nedad mod floden. Efter en rigtig god vandredag kommer vi tilbage til Dalat omkring aften og nyder et tiltrængt bad. Turen er valgfri og der er rig mulighed for en god dag i Dalat på egen hånd, hvis man ønsker det.

M/F/-

Lak Lake i Vietnam med robåde i vandet og bjerge i horisonten

Dag 8. Højlandscykling til søen Lak nær Ede stammen

Fra morgenstunden gør vi os klar til rejsens næste etape, som består af 3 dage med flot og unik cykling på mountainbike. Dagens mål befinder sig 60 km længere fremme ved højlandets største sø Lak. Cyklingen er på asfaltveje, der går igennem det kuperede højland. Her er smukke udsigter, glade vietnamesere langs vejen og børn der spændt kigger efter vores gruppe. Vi nyder godt af cykelkonceptet, der byder på både bus og følgevogn til evt. trætte cyklister. Du behøver dermed ikke at være i speciel god cykelform for at være med på denne tur.

På dagens cykeltur besøger vi en lokal bonde der producerer den berømte og ekstrem dyre weasel kaffe. Vi lærer om produktionen af risvin og slutteligt besøger vi et smukt vandfald. Vel fremme ved det lille hotel er vi nu ved landsbyen af samme navn som søen, nemlig "Lak". Dette område er kendt for sin minoritetsgruppe tilhørende stammefolket Ede, også kaldet "Højlandsfolket", oprindeligt kendt som jægere med speciale i elefantjagt. I dag bor de fortsat delvist i langhuse og ernærer sig ved fiskeri m.m. Dagens cykeltur 50-60 KM.

M/F/A

Dag 9. Cykling langs kaffeplantager og besøg hos M'nong stammen

Dagen starter tidligt med solopgang over søen. Denne morgen skal vi som noget helt specielt, ikke gå på vandet, men i vandet. Denne store sø er nemlig yderst lavvandet og med lokalkendskab er det muligt at vade helt ud til fiskerne, der sætter sine net, hvilket giver ganske utrolige billeder.

I dag skal vi også cykle gennem flotte områder med kaffeproduktion, nemlig ca. 60 km på asfalt og grusveje. På vores vej kommer vi forbi en lille gruppe af M’nong minoriteten, ikke at forveksle med H’mong, som lever i bjergene mod nord. Igen er der tale om et højlandsfolk, der bor i en “Rong" altså langhuse af bambus. De er, som næsten alle minoriteter, fattige men rige på en spændende kulturarv.

I aften skal vi overnatte i den større by Ban Me Thuot også kaldet "Vietnams kaffehovedstad", så hvad er mere nærliggende end at prøve en ægte kop vietnamesisk kaffe? Filtret placeres på dit glas, den søde rubustakaffe hældes over, og så er det ellers bare at vente på den stærke bryg. Kaffen vil helt sikkert dele gruppen, idet nogen elsker det og andre ikke gør…

M/F/-

Dag 10. Cykling til bungalows på naturskøn ø i det Sydkinesiske hav

Vi får en velfortjent morgenmad på hotellet og gør os klar til sidste dag i sadlen. Efter en længere transport, cykler vi væk fra vejen og ser nærmere på landsbylivet her nord for højlandet og Dalat. Lidt før havet siger vi farvel til vores lokale cykelteam, og er nu klar til næste element på rejsen, nemlig krystalblåt vand, hvide strande og små øer.

Vi skal tilbringe de næste dage på og omkring den smukke ø, Whale Island. For at komme dertil skal vi sejle en halv time fra havnen i Dam Mon og ud igennem skærgården ved Van Phong bugten ca. 80 km nord for den mere kendte og travle by Nha Trang. Vi er kommet til et af de bedste områder for dykning og snorkling i Vietnam, og det var også netop her omkring Whale Island, at selveste Jacques Cousteau som ung korttegner og søofficer ved "Port Dayot" i en ung alder blev bjergtaget af sydhavsdykning. Vi indkvarteres i vores bungalows og nyder aftenen ved vandet. 

Dagens cykeltur ca. 35-40 KM.

M/F/-

Strand, blå himmel og krystalklart vand ved Whale Island i Vietnam

Dag 11. Whale Island Resort — Øferie når det er bedst

Bølgerne slår roligt ind mod stranden, solen er stået op og det er tid til en kop kaffe ved havet. Du sender måske en tanke til dine venner i Danmark, der går kolde rundt i slud og regn, alt imens du mødes med varme smil fra de lokale. Efter mange dage med fuld aktivitet, oplevelser og skiftende overnatningssteder er det godt med en reel pause og et roligere tempo.

Dagens program er helt op til dig selv. Måske har du lyst til at læse i den bog, du endnu ikke har haft tid til at læse i? Måske vil du gå en tur på øen, svømme eller melde dig til en af flere mulige aktiviteter som resortet tilbyder - det er helt op til dig selv at træffe valget.

M/-/-

Snorkeling bland koraller ved Whale Island som del af rejse i Vietnam

Dag 12. Snorkling, kanoroning eller surfing?

Det er vores sidste døgn på Whale Island og du har måske lyst til at tage på en arrangeret snorkletur? Resortet tilbyder snorkling til områdets koralrev for nybegyndere og på forårsturen kan dykning for certificerede dykkere (spørg turlederen) også være en mulighed, og der er med garanti store undervandsoplevelser i vente.

Over overfladen er der mulighed for at leje alt fra sejlbåde til kanoer eller en smuk vandring på en af øens mange markerede gåture rundt om øen. Da gruppen nu kender hinanden særdeles godt, er det oplagt at arrangere mindre hold med samme ønsker.

M/-/-

Dag 13. Fra havet til handelsbyen Saigon

Om formiddagen er det tid til at vende tilbage til civilisationen. Vi starter med at sejle tilbage til fastlandet og derfra med bus til lufthavnen i Nha Trang. Ved synet af de mange turister glæder vi os over, at vi tog en anden vej end den "normale", og at turens mange aktiviteter utvivlsomt har rystet os godt sammen.

Vi flyver nu tilbage til udgangspunktet Saigon og indlogerer os på et hotel tæt på byens grønne park og gamle marked. Vi introduceres til byens flotte franske kolonibygninger, posthuset, katedralen, og boulevarderne fra sædet af en cyclo. At blive cyklet rundt i byen virker ved første øjekast lidt "let" for en gruppe som vores, men hurtigt oplever vi hvordan tusindvis af motorcykler, gadesælgere m.m. gør trafikken rigeligt spændende og dermed det hele værd. I aften er turens sidste aften og den skal nydes med god vietnamesisk mad og samvær - og måske et glas koldt øl?

M/-/A

Travl gade med cykler, bil, og knallerter i Ho Chi Minh City (Saigon)

Dag 14. Cyclo i Saigon og afsked med Vietnam

Hvis du stadig mangler at shoppe souvenirs eller gaver til dem derhjemme, så er det sidste chance nu. Silke, spisepinde, lakæsker... kun fantasien sætter grænser, da udbuddet er enormt og det meste er til overkommelige priser. Med en række uforglemmelige og utraditionelle oplevelser i bagagen tager vi afsked med Vietnam og flyver fra Saigon tilbage til Danmark.

M/-/-

Dag 15. Ankomst til Danmark

Vi ankommer til Danmark - mange unikke oplevelser rigere.

-/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

15 dage, heraf 2 vandredage. Én dag i jungle ved Nam Cat Tien og én dag i højlandet ved Dalat, hvor vi vandrer 4-7 timer om dagen. 4 cykeldage sværhedsgrad 3. På cykelturen i Mekong cykler vi ca. 30 km/dag og i Højlandet ca. 50 km/dag. Alle aktive dage kan fravælges, hvis du ønsker det.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

LIDT OM TREKKING OG CYKELTURENE

Cyklingen i Mekong Deltaet, samt fra Dalat til Whale Island, er ture hvor alle kan være med. Dog er Mekong på flade stier/veje, mens det er mere kuperet på 3 dages turen. Generelt nyder vi at gå "behind the scenes" og ikke at køre cykelløb. Distancerne er ca. 30 km dagligt i Mekong og 50 km dagligt i højlandet. Der er følgebil med på cykelturen i højlandet.

KRAV TIL DELTAGERNE
På denne tur cykler vi på mountainbikes med udvendige gear og håndbremser på henholdsvis for og baghjul. Det er ikke svært at køre på mountainbike, men af sikkerhedsmæssige hensyn på turen, forventer vi, at du inden afrejsen har tilegnet dig de nødvendige færdigheder, så du på turen er fuldt fortrolig med en mountainbikes gearskifte, bremsere og kan kontrollere din fart.


Vandringen er moderat og kuperet, men igen er det ikke fart, men oplevelser vi lægger vægten på. Ruterne i denne turbeskrivelse er sammensat på baggrund af de informationer, vi har på nuværende tidspunkt. Forskellige forhold i Vietnam, kan dog bevirke, at de enkelte vandreture må ændres fra tid til anden. Det skyldes eks. at vi tager meget hensyn til stammefolkenes ønsker, at myndighederne også kan stille nye krav til vores planlægning og endeligt at stiernes beskaffenhed varierer hele tiden - når det har regnet kan de f. eks være glatte og krævende at gå på.

Overnatning

Der er på denne rejse lagt vægt på charmerende og specielle overnatningssteder. I Mekong Deltaet bor vi på en hyggelig lodge med frodige omgivelser direkte ned til Mekongfloden. Overnatning i Ho Chi Minh City/Saigon er på et hotel nær den centrale park. Ved Nationalparken Nam Cat Tien bor vi på lodge lige udenfor Nationalparken. I Dalat bor vi på et hyggeligt hotel og slutteligt overnatter vi i bungalows på stranden på øen Whale Island.

Enkeltværelse er muligt mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Under ophold i byerne vil turlederen tilstræbe, at vi får prøvet så meget forskelligt af det vietnamesiske køkken som muligt.

Flyrejsen og lokal transport

Fra Nha Trang til Ho Chi Minh City flyver vi med Vietnam Airlines. Til og fra Whale Island benytter vi os af forskellige både. Og slutteligt bruger vi bus til den resterende del af rejsen.

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Vietnams vejr er en sammensat og kompleks størrelse, der varierer efter årstid, samt efter hvor i landet, man befinder sig. Vietnam er beliggende mellem 9º Nord og 23º Nord, som spænder over 1600 km fra nord til syd. I forhold til klima kan landet groft inddeles i 3 områder. Det nordlige Vietnam ved Hanoi, det centrale område omkring Hue og Hoi An og endelig det sydlige ved Ho Chi Minh City og Mekong Deltaet. Bjergområderne i nordvest og det centrale højland har sit helt eget vejrsystem, som man kender det fra bjergene i resten af verden. Det østlige Vietnam har en lang kystlinje ud til hhv. Tonkin Golfen og Det Sydkinesiske Hav. Her hersker der et tropisk monsun klima; fra maj — september dominerer den sydlige monsun med vinde fra syd - sydøst. Fra oktober — april dominerer den nordlige monsun med vinde fra Kina.

Saigon/HCMC & Mekong

Klimaet i det sydligste Vietnam er tropisk, med temperaturer året rundt mellem ca. 21ºC og 32ºC, og kan opdeles i hhv. en regnsæson og en "tør sæson".

Regnsæsonen er typisk mellem maj og november, og nedbøren udgør i denne periode gennemsnitligt 1800 mm. Oftest er regnen kraftig og kortvarig, som man kender det i troperne.

Den tørre sæson udgør perioden fra december til april, og her falder der normalt meget begrænset nedbør.

Pas og visum

Det er ikke nødvendigt med visum til Vietnam ved ophold på op til 45 dage. Dit pas skal imidlertid være gyldigt i 6 måneder ved indrejse og du skal have en flybillet der viser, at du har hjemrejse senest 45 dage efter ankomst. Hvis du har forlænget din tur ud over de 45 dage, skal du ansøge om visum.

VIGTIGT: Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet. Dit pas skal som minimum have 2 blanke sider til brug for stempel/viseringer.

OBS! Visumregler kan variere for andre nationaliteter end danske statsborgere, der rejser på dansk pas.

Vaccinationer

Kontakt egen læge senest 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Statens Serum Instituts hjemmeside.

Valuta og kreditkort

Den vietnamesiske valutaenhed kaldes for vietnamesisk dong - eller i daglig tale blot dong.

I ankomstområdet i de internationale lufthavne, finder du filialer af større banker. Her kan man trygt hæve på sit Visa eller Mastercard eller evt. veksle medbragte kontanter. Hvis du medbringer kontanter, anbefaler vi USD, da kursen oftest er bedre end EUR.

Hæveautomater finder man også på mange gadehjørner i de store byer (Hanoi og Ho Chi Minh City) og man kan efterhånden også bruge kort som betalingsmiddel på flere og flere restauranter. De fleste hæveautomater har dog et loft på, hvor meget man kan hæve per gang. Loftet ligger som regel et sted mellem 5.000.000 og 8.000.000 dong per hævning (hvilket svarer til ca. 1700-2700 DKK – 1 dansk krone svarer ca. til 3.000 dong).

Har du USD med på rejsen bør man undgå gadevekselererne og i stedet benytte bankerne undervejs. Dette for at få den bedste kurs og samtidig undgå at blive snydt med falske sedler.

Et relativt lavt prisniveau samt de mange inkluderede aktiviteter/mad, gør at lommepengeforbruget normalt kun er ca. USD 250-350 pr. person.

Har du dong i overskud, kan du veksle til USD i lufthavnen inden hjemrejse. Der er vekselkontor i afgangshallen efter security.  


Wi-Fi og Mobildækning

Der er god mobildækning og wi-fi i begrænset omfang på denne rejse, så du kan holde kontakt med dine nærmeste efter behov. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

ADGANG TIL EL

På hotellerne er der adgang til opladning af batterier på denne tur. I Vietnam har de samme elstik som i Europa. Det er således IKKE nødvendigt, at medbringe en rejseadapter for at få opladet din mobiltelefon eller kamera.

Kort og Rejselitteratur

Lonely Planet, Vietnam a travel survival kit.
Moon Publ., Vietnam Handbook.
Politikkens, Turen går til Vietnam.

Bemærk venligst

Rejsen afvikles med en engelsktalende vietnamesisk turleder.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

Bagagen skal helst pakkes i en blød sportstaske, rygsæk eller vadsæk - helst ikke i en kuffert. De "bløde" tasker er meget nemmere at pakke og håndtere på turen for vores hjælpere.

Vi anbefaler en dagtursrygsæk på ca. 30-40 liter. En dagtursrygsæk af den størrelse har en bedre bærekomfort end en mindre rygsæk. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage i flyet.

Det er derudover praktisk, at bagagen pakkes vandtæt. Medbring derfor evt. sorte skraldesække eller plastikposer, så tasken kan gøres vandtæt indefra.

Du kan 60 dage før afrejse logge ind på Min Topas Rejse og se bagagereglerne for netop din rejse.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe vandrestøvler med god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Det er ikke nødvendigt med en stor tung vandrestøvle m. goretex/læder. Man kan med fordel medbringe en let vandrestøvle med grov mønster, da vandrestierne kan være glatte og mudrede. Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen mod forventning skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Let fodtøj, f.eks. gummisko eller sandaler, til cykling eller til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1½ liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Tøj til vandring og cykling

 • 2 par vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • 1 tynd uldtrøje
 • 1 sweatshirt/fleecetrøje
 • 1 par regnbukser (Regnslag eller poncho er et godt alternativ til alm. regntøj)
 • Evt. cykelbukser + cykelhandsker (cykelhjelm forefindes i Vietnam)

Andet tøj

 • Evt. bukser til bybrug
 • T-shirts
 • Skjorter
 • Strømper
 • Undertøj
 • Badetøj
 • Håndklæde (til brug v. strand, der udleveres håndklæder v. alle hoteller)

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med høj faktor

Diverse

 • Pas, valuta, rejseforsikring og rejsedokumenter
 • Pengebælte
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Myggebalsam
 • Lommelygte og ekstra batterier, evt. pandelygte
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sysæt til mindre reparationer
 • Kamera og evt. ekstra batterier/oplader
 • Alkoholgel til håndvask
 • Vådservietter
 • Evt. køresygepiller til bustransport

Specifikke turbemærkninger

MOD MYG
Topas sørger for myggenet, og derudover anbefaler vi tyndt løstsiddende bomuld/lærredstøj med lange ærmer og ben, som sammen med myggebalsam er den bedste beskyttelse mod myggene om aftenen.

MILJØ
På trek i Vietnam filtrerer vi selv vores drikkevand med keramiske filtre. Vi behøver derfor hverken at købe eller at koge vand, og på den måde kan vi undgå at forurene yderligere med engangsflasker.

MOUNTAINBIKETUR
Cykelhjelm er til rådighed på cykelturen.  Bemærk,at det er obligatorisk at bruge cykelhjelm på vores cykelture. Du kan medbringe din egen eller låne en af os.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

16. december 2024  –  30. december 2024 Garanteret afgang 20.970 DKK Bestil Rejse
4. februar 2025  –  18. februar 2025 Garanteret afgang 21.970 DKK Bestil Rejse
16. december 2025  –  30. december 2025 Åben for booking 20.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: VNMA

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.