Marokko – Trekking i Høje Atlas bjergene til toppen af Mount Toubkal

Oplev det bedste af Høje Atlas bjergene, den nordafrikanske natur og kultur. Målet er toppen af Mount Toubkal, Nordafrikas højeste bjerg på 4.167 m., og belønningen er en formidabel udsigt ud over bjergene.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

På blot 8 dage får du mange spændende oplevelser fra et land af en helt anden verden. Forbered dig på et forførende og overvældende bombardement af sanseindtryk og fortryllende oplevelser. Naturen er smuk og mangfoldig, kulturen fremmedartet og smagsoplevelserne eksotiske.

Vandringen foregår ad gode stier gennem det smukke og barske landskab. Stop op undervejs og nyd synet af de høje bjergpas, frodige dale og ødebeliggende, maleriske berberlandsbyer. Med følge af muldyr, som transporterer bagagen, og et hjælpsomt marokkansk team er du i de bedste hænder. På trekket overnatter vi på sovesal i refugier i naturskønne omgivelser i stedet for telt. Toubkal er relativt let at bestige, og der er tale om reel, dog til tider udfordrende, vandring til toppen. Fra toppen er der fantastiske udsigter til Marrakesh samt Anti Atlas og Høje Atlas bjergkæderne.

For foden af Atlasbjergene ligger Marrakesh, den tidligere kongeby, som vi slår vejen forbi. Byen henrykker. Og den syder af liv og 1001 nats mystik, slangetæmmere, imponerende kunsthåndværk og duften af krydderier og eventyr. Et besøg på den berømte og farverige markedsplads, Djemaa El Fna, er et must.

En komprimeret tur, der har det hele - fantastiske bjerglandskaber, god udfordrende vandring, kultur, autenticitet og fremragende mad.

Ulrik Schmidt

Glæd dig til

 • Spændende og udfordrende 6 dages trek med det bedste af Høje Atlas bjergene
 • Vandrebestigning af Toubkal (4.167 m) - Nordafrikas højeste top
 • Det smukke pas Tizi-n-Tamatert (2.279 m)
 • Overnatning i Toubkal Base Camp - Nelther Refuge
 • Indblik i det hjertelige og imødekommende berberfolks levevis i landsbyen Taccherdirt
 • Trekkets højeste bjergpas - Tizi Aguelzim (3.545 m)
 • Djemaa El Fna — Marrakesh’ store, farverige marked med underholdning dagen lang
 • Marokkansk gastronomi i verdensklasse i Marrakesh

Højrute trekking med Topas

En unik mulighed for at komme langt væk fra civilisationen og helt ind i bjergenes indre, hvor der hersker fred og ro i en uberørt natur. Se her om højrute vandring er noget for dig og hvilken tur du skal vælge.

Program

Dag 1. Ankomst til Marokko

 • Afrejse fra København og ankomst til Marrakesh
 • Med bus til landsbyen Imlil og kort vandretur til Aramed
 • Indkvartering og infomøde

Dag 2 til 7. Trekking i Høje Atlas bjergene og Toubkal

 • Fra Imlil via passet Tizi-n-Tamatert til Tacchedirt (2.314 m)
 • Fra Tacchedirt via n'Aguersioual passet til Tizi Oudite (2.219 m)
 • Fra Matate over Tizi'n Oudite passet til Azib Tamsoult Refuge (2.300 m)
 • Toubkal Base Camp - Nelther Refuge (3.206 m)
 • Nordafrikas højeste bjerg Mount Toubkal (4.167 m)
 • Fra Toubkal Base Camp Via Imlil til Marrakesh
 • Fælles afskedsmiddag

Dag 8. Hjemrejse fra Marrakesh til København

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder
 • Flyrejse København - Marrakesh t/r
 • Al lokal transport
 • Alle overnatninger ift. dagsprogrammet
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Lokal guide, assistent guider, kok og muldyr på trekket
 • Afskedsmiddag i Marrakesh
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Personlige lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (ca. DKK 100-150 pr. måltid)
 • Drikkepenge til vores lokale team (beregn DKK 250)
 • Rejseforsikring og evt. afbestillingsforsikring
 • Evt. tillæg for enkeltværelse DKK 300 (kun muligt én overnatning i Marrakesh)

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 17 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Overnatning
 • Rejseforsikring - specielle forhold når du bevæger dig i højderne

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Dag 1. Ankomst til Marokko - Kort vandretur til Aramed

Ved ankomst til Marrakech møder du din turleder, og sammen kører vi små to timer i bus til landsbyen Imlil, der kan betegnes som indgangsbyen til Toubkal området. Her snører vi støvlerne og går det sidste stykke op til Aremd, hvor vores logi for natten ligger (bagagen bliver fragtet). Med udgangspunkt i den lille lodge bliver udstyret til trekket gjort klar.

Efter indkvarteringen vil turlederen informere om trekket og resten af dagen kan gå med at nyde udsigten til landsbyens lerklinede berberhuse på den anden side af floden og til toppen af Toubkal, som kan skimtes langt oppe i dalen.

-/-/A

Dag 2. Trek: Fra Imlil via passet Tizi-n-Tamatert til Tacchedirt (2.314 m)

Om morgenen møder vi det marrokanske team af lokalguide, hjælpeguider og en kok, som vi har med os de næste seks dage. Desuden har vi følgeskab af vores nye firbenede venner, muldyrene, som skal transportere vores bagage og grej på turen.

Allerede på denne første dag af trekket er der store kultur- og naturoplevelser i vente. Vi passerer bl.a. den traditionelle berberlandsby, Tamartert, og vi skal krydse trekkets første pas, Tizi-n-Tamatert på 2.279 m. Fra passet kan vi se tilbage i Imlildalen og lidt længere fremme på sporet kan vi Tacchedirt, hvor vi skal overnatte, samt landsbyerne vi kommer igennem på trekket i morgen. Vi overnatter på et refugiet ved den lille landsby Tacchedirt.

M/F/A

Dag 3. Trek: Fra Tacchedirt via n'Aguersioual passet til Tizi Oudite (2.219 m)

Der ventes os et interessant indblik i den traditionelle berberkultur og levevis, når vi ud på formiddagen passerer igennem nogle af områdets små landsbyer. Berber betyder "fremmed" eller "det frie menneske", og det er betegnelsen for en oprindelig befolkningsgruppe i Nordafrika — hvoraf hovedparten bor i Marokko. Berberfolket er traditionelt agerbrugere og på sletterne ved foden af Atlasbjergene dyrkes der bl.a. citrusfrugter, forskellige grøntsager og kornsorter.

I landsbyen Ikkiss holder vi en lille te-pause - mynte-te med masser af sukker, hvilket synes at være Marokkos 'national-drik'. Vandresporet fører os i dag gennem frodige dale, for dernæst at stige op i det mere golde og tørre landskab og frem mod dagens første pas, Tizi n'Aguersioual. Herefter følger en nedstigning og næsten nede i dalen, får vi endnu engang et kig til Toubkal, som troner i det fjerne.

I Agurseoual i dalens bund kan vi smide støvlerne og spise dagens frokost. Efter frokost og et lille hvil starter vi dagens sidste opstigning mod det smukke bjergpas Tizi'n Oudite (2.219 m). Vi stopper ved et refugie før passet og gemmer topudsigten fra passet til næste dag.

M/F/A

Dag 4. Trek: Fra Matate over Tizi'n Oudite passet til Azib Tamsoult Refuge 2.300 m

Vandredagen starter med den sidste opstigning til Tizi Oudite passet i 2.219 m. På passets modsatte side følger en nedstigning til det smukke og grønne dalområde, Assif N wazzaden, og berberlandsbyen Ait Aissa. Midt på formiddagen holder vi en te-pause med lidt hjemmebagt brød, som vi køber i de små bosættelser, vi passerer igennnem.

I dag spiser vi sen frokost ved ankomsten til dagens overnatningssted, Azib Tamsoult refugiet i 2.300 m. Eftermiddagen kan blandt andet bruges på en tur ned i dalen, hvor små vandfald kan agere brusebad for de friske, eller du kan slappe af i lejren og lade op til de to lange vandredage, der venter forude.

M/F/A

Dag 5. Trek: Toubkal Base Camp - Nelther Refuge 3.206 m

Målet for dagen er Toubkal Base Camp. Vi vandrer fra morgenstunden frem mod selve Toubkal massivet, og terrænet bliver mere stenet og goldt, jo højere vi kommer. Det er et smukt syn at kaste blikket tilbage mod dalen. De grønne oaser i bunden af dalen står i skærende kontrast til det golde og røde landskab, vi bevæger os i.

Vi har en længere opstigning til trekkets højeste bjergpas, Tizi Aguelzim (3.545 m), inden vi hen på eftermiddagen når dagens mål. Vi bruger resten af dagen på at hvile og slappe af inden morgendagens udfordring og store oplevelse. Toppen af Toubkal venter på os og vi går tidligt til ro i Toubkal Base Camp.

M/F/A

Dag 6. Vandrebestigning: Nordafrikas højeste bjerg Toubkal 4.167 m (valgfri)

Endelig er det blevet tid til bestigning af Atlasbjergenes højeste top, Toubkal. Opstigningen forventes at tage ca. 4 timer og nedstigningen 3 timer. Det er trekkets hårdeste, længste og mest udfordrende vandredag, og det er alle anstrengelserne værd.

Vi starter opstigningen mod toppen kort før daggry. Foran os har vi 1.000 højdemeter at stige, og det er vigtigt at finde en god og rolig rytme og en balanceret vejrtrækning. Det er forventeligt og helt normalt at mærke den tynde luft i denne højde. På toppen venter en formidabel udsigt over de smukke og golde Atlasbjerge og hele det nordlige Afrika. Såfremt vejret tillader det, gør vi et kort ophold på toppen, tager topbilleder og nyder udsigterne, før vi starter vores nedstigning.

Hvis ikke du er interesseret i topturen, kan du blive i lejren og evt. selv vandre en mindre tur i området. Nogle af vores professionelle og hjælpsomme lokale medarbejdere vil være i lejren og tage vare på dem, der vælger ikke at gå med til toppen. (OBS! Går man hele vejen til toppen af Toubkal svarer dagens vandring til en grad 4.)

M/F/A

Dag 7. Trek: Fra Toubkal Base Camp Via Imlil til Marrakech

Vi står tidligt op, pakker sammen og begynder nedstigningen til Imlil, hvor vi startede for 6 dage siden.

Vandringen går på gode stier, og vi kan nyde udsigterne med en nyerhvervet topudsigt i bagagen. Fremme i Imlil tager vi afsked med vores lokale team, inden vi kører med bus til Marrakech. Om eftermiddagen er der tid til og mulighed for at se på byen.

Vores hotel ligger ikke langt fra markedspladsen, Djema el Fna, hvor man blandt andet kan opleve slangetæmmere, historiefortællere, akrobater og et utal af små lokale restauranter. Vover du dig ud i Marrakechs snoede markedsgader, vil du opleve gamle byhuse, traditionelle hammam bade, Museé de Marrakech, Medersaen (Koranskolen) og alskens varer; tekstiler, lædervarer, krydderier, tæpper, bliklamper, håndvaske og hoveddøre.

Om aftenen er Topas vært ved en festlig afskedsmiddag, så vi kan sige pænt farvel til hinanden og det eventyrlige Marokko.

M/-/A

Dag 8. Hjemrejse til Danmark

Efter morgenmad på hotellet er der afgang med bus til lufthavnen i Marrakech, og hjemrejse til København.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage — heraf 5 dages vandring grad 3 og 1 dags vandring (til toppen af Toubkal) grad 4. På denne rejse vandrer vi 4 - 10 timer om dagen. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.

For at få det fulde udbytte af rejsen er det nødvendigt med en god grundkondition.
Der vandres primært på stier mellem landsbyer, anvendt af de lokale med deres muldyr. Vi ser ikke så mange andre deciderede vandrere i området. Stierne går flere steder på tværs af stejle bjergsider. Terrænet er for det meste ujævnt men ikke teknisk krævende, dog kan der forekomme passager med løst grus og store sten.

TOUBKAL
Toubkal i Høje Atlas er Nordafrikas højeste bjerg (4.167m), men det er en vandrebestigning i den lette ende af skalaen. Der er tale om reel vandring hele vejen til toppen. Terrænet kan lejlighedsvis være en smule udfordrende (store sten, stejle stigninger, løst grus), men tekniske og svære forhindringer er fraværende. Toubkal er en bestigning, som de fleste i almindelig god form, vil kunne klare. Det hjælper at have vandreerfaring, men det er ikke et must. Vigtigst er det at have gå-på-mod og lyst til oplevelsen og udfordringen. Denne dags vandring svarer til en grad 4. Vandrebestigningen til Toubkal er frivillig.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

På denne tur bærer deltagerne kun dagstursrygsæk. En karavane af trofaste muldyr følger med os og bærer vores bagage, forsyninger, køkkentelte og andet nødvendigt udstyr. Ud over muldyrdriverne består ekspeditionens lokale personale af en guide, kok og et antal assistenter til at tage sig af logistikken og lave mad.

Undervejs renser vi selv vores drikkevand med keramiske filtre, som Topas har med. Der er dog også mulighed for at købe flaskevand i refugierne og selvfølgelig i Marrakech.

Maden på vandreturen laves af vores kok under primitive forhold. Man skal være forberedt på en velsmagende omend en lidt ensformig menu typisk baseret på grøntsager og couscous.

Overnatning

På trekket overnatter vi på sovesal i refugier i naturskønne omgivelser. I Marrakech overnattes i topersoners værelser enten på hotel eller B&B tæt på den gamle bydel og Marrakechs berømte markedsplads Djema el Fna.

Det er i begrænset omfang mulighed for tilkøb af enkeltværelse på hotellet i Marrakech mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’. Det er ikke muligt at få enkeltværelse på trekket.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Marokko har et behageligt og mildt klima med dagtemperaturer i Marrakech fra 10 - 35 grader. I bjergene kan man forvendte dagtemperaturer på 15-30 grader. Nattemperaturerne på turen er fra minus 5 grader til plus 10 grader - koldest på selve topturen til Mt. Jebel Toubkal.

Pas og visum

De marokkanske myndigheder har oplyst at følgende regler gælder for danskeres indrejse i landet:
Visumfri i indtil 90 dage
Danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes både ved ind- og udrejse
VIGTIGT: Passet skal være gyldigt i 3 måneder ud over opholdets varighed

REJSEFORSIKRING - SPECIELLE FORHOLD NÅR DU BEVÆGER DIG I HØJDERNE
Husk at din rejseforsikring skal være gældende for aktiviteter i mere end 4.000 moh. Mange rejseforsikringer dækker ikke, hvis man på turen kommer over en vis højde. Check med din forsikringsudbyder. GOUDA rejseforsikring dækker i alle højder og ved enhver aktivitet som afvikles på en Topas tur. Vi anbefaler derfor, at du tegner en GOUDA forsikring til netop denne type af rejse.

Vaccinationer

Kontakt egen læge senest 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Statens Serum Instituts hjemmeside.

Valuta og kreditkort

Medbring euro eller dollars i kontanter, som omveksles til marokkanske dirham. Der findes hæveautomater i lufthavnen og i Marrakech og kreditkort kan anvendes få steder i Marrakech - og ingen steder på trekket. Det er vigtigt at medbringe små sedler (10, 20 og 50-dirham sedler) på trekket, da der sjældent kan gives tilbage på store sedler ved køb i refugierne. Bemærk at du ved udrejse af landet ikke må udføre mere end 1000 dirham.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er mobildækning og wi-fi i begrænset omfang på denne rejse, så du kan holde kontakt med dine nærmeste efter behov. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Adgang til el
Der er kun sparsom adgang til at få opladet batterier på denne tur. Medbring derfor rigeligt med batterier. Der skal ikke bruges speciel el-adapter til stik i Marokko.

Kort og Rejselitteratur

Lonely Planet: "Morocco".
Turen går til: "Marokko".
Rough Guide: "Morocco".

Der er mulighed for køb af vandrekort over Jebel Toubkal i refugiet i Toubkal Base Camp. Pris ca. 100 dirham.

Bemærk venligst

Rejsen er på 8 dage, hvoraf de 6 dage bruges på trekking. Selvom hovedvægten ligger på vandringen, når vi også at opleve kulturen og livet i Marrakech.

Der er mulighed for individuelt at forlænge rejsen med ekstra dage i Marrakech, hvis man ønsker mere tid i denne pulserende nordafrikanske by. Kontakt Topas' flyafdeling på fly@topas.dk ved booking på rejsen, hvis du vil høre mere om denne mulighed. Ekstra overnatninger i Marrakech er for egen regning og arrangeres af deltageren selv - dog kan Topas hjælpe med kontakten til overnatningsstedet i Marrakech, hvor gruppen overnatter inden hjemrejsen.

Fredag er helligdag i Marokko, hvilket betyder, at flere monumenter, historiske bygninger, værksteder og butikker vil være lukkede. I souken (handelsgaderne i Marrakech) er der dog altid åbent i de fleste butikker.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

Pak din bagage i en vand- og støvtæt vadsæk eller rygsæk, så den kan blive lastet på muldyrene. Overskydende bagage kan efterlades på lodgen i Aramed.

På vandreturene skal du kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen.
Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Sørg også for, at denne rygsæk pakkes vandtæt. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage i flyet.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. Vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader!
Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.
Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen mod forventning skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med i pauserne og når man har afsluttet dagens vandretur.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 3 liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.
På ture i Marokko filtrerer vi selv vores drikkevand med keramiske filtre. Vi behøver derfor hverken at købe eller at koge vand og undgår på den måde at forurene yderligere med engangsplastikflasker.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2 vandrestave. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Sovepose, lagenpose og liggeunderlag

Medbring en 2-sæsoners sovepose eller en sovepose med en komforttemperatur på 0 grader. Den skal kunne lynes op helt ned til fodenden, så den også kan bruges i varmere vejr. Liggeunderlag er ikke nødvendigt, da vi overnatter i refugier. En lagenpose af silke, bomuld eller fleece kan med fordel medbringes. Lagenposen forbedrer din sovepose med ca. 5 grader.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 2 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 2 svedabsorberende T-shirts
 • 1 tynd uldtrøje
 • 1 sweater/fleecetrøje/tynd dunjakke
 • 1 vind- og vandtæt jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser
 • 1 hue
 • 1 par handsker

Andet tøj

 • Badetøj
 • Håndklæde (gerne letvægts)
 • Rejsetøj/tøj til bybrug
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med høj faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på, at visse lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark).
 • Pengebælte
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug inkl. sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Evt. antibiotika mod maveinfektion (spørg egen læge).
 • Evt. køresygepiller til bustransport
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Sysæt til mindre reparationer
 • Kamera og evt. oplader
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. vaskepulver til håndvask
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før spisning (kan købes på apoteket eller hos Matas)
 • Lommelygte eller pandelampe og evt. ekstra batterier
 • Ørepropper

Specifikke turbemærkninger

Med hensyn til påklædning er Marokko et ret liberalt land, men i byerne og blandt lokale er det mest passende, at mænd går med lange bukser og f.eks. en kortærmet trøje.
For pigernes vedkommende ligeledes en trøje, der dækker skuldrene og lange bukser eller en nederdel til knæene. En "slå-om-nederdel" kan være en hurtig og bekvem løsning og kan erstatte et par af de lange bukser.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

Vi arbejder pt. på at finde afrejsedage for næste sæson.

Kontakt evt. Topas for yderligere information.

Kontakt os

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.