Rejsen kort
Tag med på vandreferie og lad dig fortrylle i et af verdens smukkeste bjergområder. Trekket foregår ved den sydlige del af Annapurna med storslåede udsigter til blandt andet Annapurna-massivet, Fiskehalebjerget, Dhaulagiri og mange andre bjergtoppe. Vi vandrer i kendte områder omkring Poon Hill og de varme kilder ved Jhinu Danda, men også off the beaten track ved bl.a. at besøge den charmerende Mangar-landsby Swanta. Området er frodigt, varieret og interessant – og det perfekte trek for dig, som ønsker at blive introduceret til Nepal og nepalesisk kultur og storslået vandring med store panoramaudsigter, uden at skulle op i stor højde.
Turen tager dig med på vandring fra Pokhara ad gode stier. Igennem rhododendronskove og landsbyer, over hængebroer, langs rislende floder og med spektakulære udsigter over grønne terrassemarker med hvide tinder i baggrunden. Overnatningen foregår i tehuse, lokale gæstehuse, hvor du vil møde en yderst imødekommende og smilende lokalbefolkning. På trekket er vi assisteret af lokale guider og bærere.
Før og efter trekket vil du opleve den pulserende hovedstad, Kathmandu, som er en fascinerende by med hellige mænd, munke og stupaer med blafrende bedeflag og gyldne buddhaer.
Nepal var en dejlig oplevelse. Så fint at vandre gennem store rhododendron skove, langs kilder og grønne terrasser på bjergsiderne, hvor de lokale dyrkede jorden og hilste os med et venligt Namaste og et smil...
Marianne GaribayGlæd dig til
- Kathmandus kultur og seværdigheder
- Med privat bus langs Trisulifloden, vestpå til Nayapul
- Fantastisk vandring og smukke udsigter i Annapurna Nationalpark
- Solopgang og udsigt til Annapurnas 8.000 m toppe - fra Poon Hill i 3.193 m
- Village-walk og vandfald i den charmerende landsby, Swanta.
- Afslapning i de varme kilder ved frodige Jhinu Danda
- Gurung-folket i Ghandruk og Baraha templet over byen
- Spændende Gurung-landsbyer på stribe over floden Modi Khola, bl.a. Landruk, Tolka og Pothana.
- Afslapning og indkøb i Pokhara, smukt placeret ved Phewasøen
Vores Nepal
Med Topas er du i gode hænder, når du rejser i Nepal. Læs her om vores mangeårige ekspertise og erfaring med rejser i Himalaya. Få også svar på en masse praktiske spørgsmål og se hvilke oplevelser vi anbefaler.
Program
Dag 1. Afrejse fra Danmark
Dag 2 til 3. Kathmandu på egen hånd
- Ankomst til Kathmandu og indlogering på hotel nær bydelen Thamel.
- Sightseeing i Katmandu på egen hånd med gode tips fra turlederen i bagagen.
- For de der har lyst, kan der arrangeres en tur til Bhaktapur.
- Informationsmøde om det kommende 10 dages trek
Dag 4 til 13. Annapurna Panorama trekket med overnatning i lokale tehuse
- Med bus vestpå til start på vandringen — overnatning i Birethanti 1065m
- Fra Birethanti til Ulleri i 1.960 m
- Til Ghorepani og passet i 2.834 m
- Solopgang på Poon Hill 3.193 m og ned til landsbyen Swanta i 2.400 m
- Fra Swanta til Chittre i 2.390 m
- Til Tadapani i 2.540 m
- Videre til varme kilder i Jhinu Danda 1.740 m.
- Ghandruk i 1.958 m
- Fra Gandruk via Landruk til Pothana i 1.950 m
- Sidste dag i bjergene — via Australian Camp til Pokhara
Dag 14. Afslapning i Pokhara - omgivet af hvide tinder
- Tid til indkøb, cafébesøg og afslapning i den betagende by Pokhara.
- Mulighed for en sejltur på søen Phewa Tal, en cykeltur eller måske en yogatime.
Dag 15 til 16. Tilbage i Kathmandu
- Fly tilbage til Kathmandu og det velkendte hotel
- Fælles afskedsmiddag på en af de hyggelige restauranter i Thamel
- Sidste dag til egen disposition inden rejsen går retur til Danmark
Dag 17. Ankomst til Danmark.
Med Topas i Nepal
Verdens bedste trekking destination er vores hjemmebane. Læs her om vores ekspertise og lokalkendskab opbygget igennem mange år med vores lokale samarbejdspartner Mr. Karma Sherpa Lama.
Prisen inkluderer
- Grupperejse med Topas turleder
- Flyrejse København - Kathmandu t/r + indenrigsflyvning Pokhara-Kathmandu
- Al lokal transport med bus
- Alle overnatninger i delt dobbeltværelse (5 nætter på hotel og 9 nætter på tehuse)
- Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
- 10 dages trek, afgifter og tilladelser i Annapurna Nationalpark
- Fælles afskedsmiddag i Kathmandu
- Bidrag til rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke
- Lommepenge og udgifter til drikkevarer
- Udgifter til ikke inkluderede måltider (ca. DKK 150 pr. dag på trek og DKK 35 pr. måltid i Kathmandu)
- Omkostninger til visum i Nepal, ca. DKK 300 (50 US-dollars betales kontant)
- Drikkepenge til portere/guider ca. 300-400 DKK
- Rejseforsikring og evt. afbestillingsforsikring
- Evt. tillæg for enkeltværelse i Kathamandu og Pokhara, DKK 1.600
Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!
Rejsens maksimale deltagerantal: 24 personer.
Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
- Sværhedsgraden på rejsen
- Det lokale team af bærere og guider
- Tehuse i Nepal
Fællesskabet
Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.
Dagsprogram
Dag 1. Afrejse fra Danmark
Dag 2. Ankomst til Kathmandu
Vi ankommer til Kathmandu og indlogerer os på hotellet nær bydelen Thamel, som er en del af centrum i byen. Har man energi til det, er der mulighed for at kigge lidt nærmere på byen.
-/-/-
Dag 3. Kathmandu
Dagen er til fri disposition. Turlederen vil briefe om de mange muligheder, der er i den spændende by Kathmandu. Her er templer ikke bare seværdigheder, men en aktiv del af hverdagen, hvor man ofte bliver vidne til en religiøs ceremoni. Man kan evt. besøge begravelsespladsen Pashupatinath, hvor hinduerne brænder deres døde eller undersøge de utallige muligheder for at købe uld, skind, håndlavet brevpapir, kunstfærdigt håndmalede billedtæpper, tibetanske bedemøller og alt inden for nye og gamle antikviteter. Det er en god idé i første omgang blot at se på udbuddet og så gøre sine indkøb efter trekkingturen.
For de der har lyst, kan der på egen hånd arrangeres en tur til Bhaktapur — en anden af Kathmandudalens kongebyer, hvor udviklingen og trafikken endnu ikke har holdt sit indtog.
Om aftenen fortæller turlederen om trekkingruten, og vi får alle praktiske detaljer på plads.
M/-/-
Dag 4. Med bus vestpå forbi Pokhara til start på vandringen — overnatning i Birethanti 1065 m
Vi starter tidligt i dag, for vi har en lang — men bestemt ikke kedelig — køretur foran os. Der er et vældigt leben langs vejen, og alle transportmidler er taget i brug: Oksekærrer, cykler, biler, busser og bare fødder evt. med klip-klappper på.
Vi kører gennem et smukt landskab langs med floden Trisuli, og via Mugling når vi til Pokhara.
Vi begynder allerede i dag med en mindre vandring - og gemmer Pokhara til senere. Ad den nye vej går turen til Nayapul (New Bridge), og herfra begiver vi os ud på det nepalesiske stisystem. Allerede fra begyndelsen får vi en fornemmelse af, hvad der venter os — landsbyer med fritgående husdyr, små hyggelige tehuse og gæstfrie beboere, der hilser os med et "namaste". Ved Modi Kholafloden finder vi vores første overnatning i tehus i Birethanti.
M/-/-
Dag 5. Fra Birethanti til Ulleri i 1.960 m
Vores første fulde vandredag byder på morgenstemning i landsbyen, hvor både lokale og trekkere gør sig klar til dagens "strabadser" på stierne. Vi lægger ud med moderate stigninger der bringer os roligt op langs floden, gennem maleriske landsbyer, hvor der tærskes, spindes, koges, slagtes, snittes, flettes, snakkes og soves — blandt andet.
Vi krydser små pas, hvor der kan holdes pause på nogle af tehusene for at få forfriskninger og en "siesta" til frokost. Vi passerer ud på eftermiddagen Tirkedungha, hvor hængebroen markerer begyndelsen på "trappernes trappe", der fører os til Ulleri landsbyen et godt stykke oppe. Her finder vi vores tehus for natten.
-/-/-
Dag 6. Til Ghorepani og passet i 2.834 m
Vi klarer de sidste trapper i løbet af morgenen og kommer til kanten af skoven ved Bhantanti i 2.250 m. Herfra fortsætter stien ind i et meget smukt område med skov — op til 15 meter høje rododendrontræer, små vandfald og en tæt underskov af bl.a. bambus. Efter frokost har vi endnu nogle timers opstigning til Ghorepani og passet Deurali i 2.834 m. I selve passet indlogerer vi os på tehus.
Solnedgangen kan eventuelt nydes sammen med en kop varm nepalesisk te eller et glas raksi (hjemmelavet risvin).
-/-/-
Dag 7. Solopgang på Poon Hill 3.193 m og ned til landsbyen Swanta i 2.400 m
Gorepani er med rette et populært sted, for den lille bebyggelse udgør udgangspunktet for en af Annapuraområdets smukkeste udsigter. Nemlig turen op til Poon Hill, hvis udsigt tager sig allerbedst ud ved solopgang. Så vi hopper med på vognen og starter dagen med en tidlig morgentur op til Poon Hill i 3.193 m. Udsigtspunktet belønner os med en ubeskrivelig udsigt 360 grader rundt til mange af de mest kendte tinder. De højeste er Dhaulagiri og Annapurna I, begge over 8.000 m.
Tilbage i Ghorepani spiser vi morgenmad på tehusets terrasse med udsigt til bjergene. Herefter er der tid til at få pakket, inden vi tager hul på dagens anden etape, der primært går nedad. Vi skal ned på den anden side af passet, igennem landsbyerne, med Dhaulagiris og Annapurnas sneklædte tinder som baggrund. Ved frokosttid ankommer vvi til et smukt beliggende tehus i Chittre i 2.390 m., hvor vi skal overnatte dagen efter. I dag nøjes vi med at spise frokost her, og når vi atter bevæger os videre, er det for at forlade hovedstien og gå af en lille sti ned mod floden og over på den modsatte side af dalen, til den charmerende Mangar-landsby, Swanta. Hvor Annapurna sporet er populært med mange mennesker, er det endnu relativt få trekkere, der lægger vejen forbi Swanta (2.400 m) Vi indkvarterer os på et mindre tehus, der med sin lille kapacitet og hjemlige atmosfære minder mere om et homestay end tehus.
-/-/-
Dag 8. "Village-walk" og vandfald i Swanta og op til Chittre (2.390 m)
Efter vores tidlige start i går, hvor vi så solen stå op fra udsigtspunktet Poon Hill, er der i dag mulighed for en rolig formiddag. Målet er at gå ned i tempo og opleve livets gang i landsbyen Swanta. Området består af flere forskellige befolkningsgrupper (chhetri, mangar, gurung mv.), hvor hovedparten lever et yderst spartansk liv, med afgrøder fra de få kvadratmeter store terrassemarker. Vi får et indblik i, hvordan størstedelen af landbefolkningen i Nepal lever, når vi går en tur i landsbyen. Vi går forbi det lille, lokale tempel og skolen, der ligger side og side. Der er også mulighed for at gå 20-25 minutter til områdets vandfald eller at tage en rolig formiddag i tehuset. Uanset hvordan man vælger at bruge formiddagen, mødes vi alle i tehuset til frokost, inden vi sammen forlader Swanta for at sætte kurs mod Chittre. Det er en lidt stejl, men kort opstigning fra floden. I Chittre kan vi nu se over på Swanta, og vi belønnes atter med panoramaudsigt op gennem Kali Ghandakidalen (den dybeste kløft i verden — 6.000 m). Smukke Mt. Dhaulagiri på den ene side og Mt. Annapurna på den anden, begge over 8.000 m, stråler med deres hvide snemasser og sætter næsten tiden, åndedrættet og normale proportioner ud af spillet. Vi overnatter i Chittre og kan, hvis det er klart vejr, nyde aftensolen på de hvide tinder.
-/-/-
Dag 9. Igennem rododendronskov til Tadapani i 2.540 m
Fra Chittre går vi ad mindre stier mellem rododendron-træerne. Og vi har i begyndelsen et relativt plant stykke vej foran os i uopdyrket terræn. Snart skal vi stige op mod dagens første pas. Det gælder om at tage det roligt og finde en god rytme, så man kan holde hele vejen op — det sparer kræfter og giver en jævn puls. Efter stigningen belønnes vi med frokost og te, hvorefter turen går ned igennem en fantastisk flot kløft. Vandredagen slutter af med op og ned og over små floder gennem tæt vegetation for til sidst at nå frem til Tadapani. Her fylder tehusene plateauet og det vrimler med små boder med handlende, der sælger souvenirs og nyttige (og farverige) hjemmestrikkede huer og vanter til de kølige aftener.
I Tadapani finder vi vores tehus med udsigt over området ved landsbyen Ghandruk og bjergene Annapurna South og Fishtail rejser sig stolte i baggrunden - nu endnu tættere på os end tidligere.
-/-/-
Dag 10. Via ’højrute’ til varme kilder i Jhinu Danda i 1.740 m
Vi bevæger os videre gennem et imponerende smukt natur- og kulturlandskab. Det meste af dagen går vi ad fine stier oven for floden Kimrong Khola, mens vi nærmer os den store flod Modi Khola. Det her er gammelt Gurung-område. Gurung er en af Nepals etniske grupper, som blev kendt over hele verden som gurkha-soldater i den britiske hær. Vi passerer Gurungfolkets karakteristiske hvide stenhuse med skifertag, mens vandrestien snor sig gennem de fine terrasse-marker med hirse, hvede, byg og ris, som ligger i et sindrigt mønster fra landsbyerne og ned mod floden. Dagen starter med en nedstigning, da vi skal ned og krydse floden. Herefter følger en opstigning på en god times tid, da vi skal op og ramme stien, der skærer på tværs af bjerget og giver formidable udsigter over dalen. Vi går ad gode stier hele vejen til vores overnatningssted i Jhinu Danda (1.740 m), hvor vi ankommer til frokost. Efter frokosten kan man iføre sig klip-klapper og badetøj og vandre ned til de varme kilder ved floden, hvor vi nyder eftermiddagen – måske med en kold øl – i de to 40 grader varme bassiner lige ved siden af den brusende flod
-/-/-
Dag 11. Til områdets største Gurung landsby, Gandruk, i 1.940 m.
I hjertet af Annapurna ligger Gandruk, som udgør et knudepunkt og er den største Gurung landsby i området. Vi har ca. 5 timers vandring fra Jhinu Danda til Gandruk. Dagen starter med en tur hen over trekkets længste hængebro. Den er relativt ny og bærer ofte 30 muldyr med cement og gasflasker og andet tungt, så broen klarer nemt en Topas gruppe, og der er ingen fare på færde. Herefter begiver vi os op og ned i kuperet terræn, primært på god sti, til vi ankommer til Gandruk ved frokosttid. Eftermiddagen er fri til at gå på opdagelse i byen, der bl.a. rummer et buddhistisk kloster, et museum om Gurung folket kultur og levevis, en skole, små 'momo-restauranter' (nepalesiske dumplings, red.) og lokale købmænd. Gandruk er i folkemunde også kendt som Konda Village, som betyder ”sten” på det lokale sprog. Navnet er ikke tilfældigt, for når man kigger ud over landsbyen, vil husenes gamle stentage kunne fascinere de fleste.
-/-/-
Dag 12. Igennem Gurung landsbyen Landruk til Pothana (1.950 m)
Det går aldrig helt lige ud i Nepal… Så selv om vi starter dagens vandring i 1.940 meter og slutter i 1.950 meter i Pothana, er der lidt flere højdemeter, end det umiddelbart ser ud til. Men vandredagen er flot, og der er både kolde sodavand og tepauser undervejs, så før man ved af det, har vi klaret endnu en 'opad-og-nedad' i Nepals bjerge. Dagen starter med en nedstigning, efterfulgt af en opstigning til Landruk, som er endnu en gammel Gurung landsby. Der rekrutteres hvert år mange unge mænd som Ghurkasoldater fra netop disse områder. Folket er desuden kendt for deres evne til at dyrke landbrug på de meget ordentlige og pertentlige 'terassemarker', som omgiver landsbyen og dalen. Vi drikker te i Landruk og fortsætter herefter en times tid til vores frokoststed i Tolka i 1.700 m. Herefter skal vi kridte vandrestøvlerne til en af trekkets sidste stigninger, da det går opad på gamle stentrapper til det lille pas Bichok Deurali i 2.100 meter. Herfra er det relativt let vandring til Pothana i 1.950 meter, som er en hyggelig, lille bebyggelse og som danner rammen for vores sidste nat i bjergene. Om aftenen drikker vi en øl og spiser nepalesiske snacks med vores sherpaer og bærere og siger dem tak for deres utrættelige hjælp på hele trekket.
-/-/-
Dag 13. Smukke udsigter fra Australien Camp og med bus til Phokara
”Civilisation i sigte”. Ofte kan det være en ambivalent følelse at bevæge sig ud på trekkets sidste dag. For bagude ligger de smukke Himalayabjerge, det gæstfrie folk og det simple liv. Forude lokker civilisationen med varmt bad, rent tøj og byens mange muligheder og tilbud. Vi har en kort dag på ca. 3 timers vandring foran os og møder formentlig en del unge nepalesere fra Pokhara, da stien vi går på, fører op mod Mardi Himal BC, som de senere år er blevet et stort tilløbsstykke blandt lokale. Selv begiver vi os den modsatte vej og efter halvanden time rammer vi Australian Camp i 2.060 m. Vi krydser fingre for, at det er klart vejr, for så kan vi herfra nyde en fantastisk udsigt til vores følgesvende gennem hele trekket – Annapurna South, Fishtail og Lamjung Himal. Derefter følger vi sporet nedad på trekkets sidste trapper til asfaltvejen ved Kande, hvor bussen venter på os. Vi kører via Naudanda nedad til flodsletten ved Pokhara-dalen, og i løbet af kort tid ankommer vi til vores hotel ved Lakeside. Derefter står programmet på et langt varmt bad, slentretur ved søen og aftensmad på en af de mange fine restauranter.
-/-/-
Dag 14. Afslapning i Pokhara - omgivet af hvide tinder
Vi har dagen til at gå på indkøb, cafébesøg eller evt. tage på egen hånd i taxa til for eksempel en tibetansk landsby (kendt for deres smukke håndlavede tæpper) udenfor selve Pokhara. Det er også muligt at tage en sejltur på søen Phewa Tal, en mindre vandre/cykeltur eller måske en yogatime på ægte asiatisk manér.
Der er et væld af muligheder for at spise aftensmad fra alverdens køkkener på en af Lakesides lækre restauranter.
M/-/-
Dag 15. Retur til Kathmandu og på oplevelse
Vi flyver til Kathmandu og det velkendte hotel. I Kathmandu har vi nogle timer til at gå ud i byen, efter vi er blevet indlogeret.
Om aftenen spiser vi afskedsmiddag sammen på en af de hyggelige restauranter i Thamel.
M/-/A
Dag 16. Fridag i Kathmandu og afrejse
Dagen er til egen disposition i Kathmandu, inden vi siger farvel til Nepal og flyver mod Danmark mange oplevelser rigere.
M/-/-
Dag 17. Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark efter en oplevelsesrig tur i Nepal.
-/-/-
Klik her for at komme retur til Rejsen kort
Praktisk info
Varighed og sværhedsgrad
17 dage — heraf 10 dages vandring, grad 2-3.
På denne tur vandrer vi fra 2 til 8 timer om dagen (eksklusiv pauser). De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.
Hvad betyder sværhedsgraden?
Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!
Aktiviteter
KONDITION
Dette er en rejse, som de fleste i almindelig god form kan deltage i med et godt udbytte. Vandringerne foregår næsten udelukkende i højder under 3.000 m., og det er derfor sjældent, at der forekommer udfordringer knyttet til højden. Selvom trekket går i den nedre del af Himalayabjergene og ikke går op i stor højde, må du være indstillet på, at Nepal er et bakket land og at turen går i kuperet terræn. Du skal forvente, at der er kortere og længere op- og nedstigninger på turen.
Det forudsættes, at du har et almindeligt, godt helbred og almindelig, god kondition.
Du må være forberedt på, at dag-til-dag-programmet kan blive ændret undervejs på grund af vejret, religiøse festligheder, transportproblemer, mm.
Vandringen foregår ad gamle kulturstier, hvor mennesker og dyr igennem tiderne har transporteret alt, hvad der skal til for at opretholde tilværelsen. Stierne er af meget varieret beskaffenhed og underlaget kan både være grus, skærver, skovbund og trapper. Forvent en del trapper på dele af trekket.
LIDT OM TREKKET
Da det måske kan være lidt svært at forestille sig en typisk dag på trek, skitserer vi her, hvorledes dagene kan forme sig - dog med forbehold for ændringer undervejs på turen, både af hensyn til vejr og vind men også fordi dagenes vandrepensum er forskelligt.
- Morgenvækning i lodgen kl. 06.30.
- Pakning af vadsæk der bæres af portere — man ser ikke sin vadsæk igen før om aftenen.
- Morgenmad kl. 07.15 og afgang kl. 08.00.
- Vi vandrer — evt. med korte te-hus-stop til kl.11.30.
- Vi holder en god lang frokostpause, hvor der bliver lejlighed til at snuse rundt i lokalområdet — eller en halv time på ryggen inden eftermiddags-etapen.
- Kl. 13.00 starter vi på dagens anden etape, og kl. 16.00 er vi fremme ved næste lodge. Vi får anvist vores værelser, og derefter er det tid til den obligatoriske kop te. Vi skifter de tunge støvler ud med sandaler og kan få 'luftet' fødderne på en slentretur i den landsby, hvor vi er gæster.
- Kl. 18.00 er der aftensmad, og senere er der mulighed for at afslutte dagen med varm nepalesisk te, raksi eller andre lokale specialiteter.
De fleste vælger at gå forholdsvis tidligt til ro, da vandringen og den friske luft giver et stort søvnbehov.
TEAMOPBYGNING- OG LEDELSE
Rejsen guides af en Topas turleder og et erfarent og hjælpsomt lokalt team. Det lokale team består af bærere, assistentguider og en sidarguide.
Bærerne bærer bagagen for to deltagere. Således bærer de maximalt på 24 kg i alt. Assistentguiderne vandrer sammen med gruppen. De hjælper også til i te-husene, og generelt går de til hånde med adskillige ting og opgaver. Endeligt er der den såkaldt sidarguide. Han er en slags chefguide for bærerne og assistentguiderne. Den nepalesiske sidarguide og turlederen sørger sammen for at sikre opretholdelse af et professionelt lederskab turen igennem. Vi samarbejder med den samme lokale trekking operatør i Kathmandu på 20. år, og vi efterlever naturligvis de gældende regler for bærere m.v.
Overnatning
KATHMANDU OG POKHARA
Der overnattes på et almindeligt turistklassehotel. Enkeltværelse er muligt i Kathmandu og Pokhara mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’. Det er ikke muligt at få enkeltværelse på trekking turen.
TEHUSE
På trekket benytter vi os af de såkaldte tehuse. Disse ligger som små lokale gæstehuse overalt i regionen. Tehusene varierer i størrelse og komfort, men de har en række fællestræk: alle tehuse har et antal værelser og fælles toilet(ter) på gangen. Der er et køkken, hvor der laves mad til de logerende, og så er der en spise- og opholdsstue, hvor vi spiser vores måltider. I opholdsstuen er der en brændeovn, som forsyner os med varme om aftenen. Værelserne er ikke opvarmet — så husk en god sovepose.
Vi ser mange fordele i at bruge tehusene. Blandt andet er det mere hyggeligt, mere varmt og komfortabelt end alternativet; at bo i telt. Tehusene nærmer sig ikke hverken luksus eller hotelstandard — men det giver os tag over hovedet, en seng at sove i og en varm spisestue at samles i om aftenen.
Flere af tehusene er små og familiedrevne, og vi har en tæt kontakt med mange af familierne. Det sker også, at vi bruger de større og mere kommercielle tehuse. Disse har større kapacitet og kan huse flere mennesker. Uanset hvor vi kommer, mødes vi med varme og venlighed.
Som nævnt varierer tehusene i størrelse og komfort. Som tommelfingerregel kan det siges, at jo højere vi kommer i terrænet, desto mere spartanske vil mange opleve te-husene. Her er ingen luksus, men når man medtænker, at vi befinder os i Nepal, og langt oppe i bjergene, bliver selv det spartanske acceptabelt. Vi sover for det meste på dobbeltværelser, men det kan få gange forekomme, at vi overnatter i flere-sengs-værelse eller på sovesal.
SANITÆRE FORHOLD
De sanitære forhold varierer fra sted til sted. For alle tehuse gælder det, at man ikke kan forvente luksuriøse toilet- og badeforhold, som vi kender det fra Danmark. Der vil i alle tehusene være fælles toilet(ter) enten på gangen eller i få tilfælde uden for. I langt de fleste tilfælde er der tale om traditionelle asiatiske toiletter; altså et hul i jorden. Der er efterhånden mange te-huse, der tilbyder sol- eller gasopvarmet brusebad og alle steder vil det være muligt at købe et vaskefad med varmt vand.
Måltider
Flyrejsen og lokal transport
Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.
Gode råd til din flyrejse
Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.
Klima
Pas og visum
Vaccinationer
Kontakt egen læge senest 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Statens Serum Instituts hjemmeside.
Valuta og kreditkort
Wi-Fi og Mobildækning
Der er mobildækning og wi-fi i begrænset omfang på denne rejse, så du kan holde kontakt med dine nærmeste efter behov. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.
Adgang til el
Det er oftest muligt at få opladet batterier til digitalkamera på denne tur. Ønsker man at være 100% sikker på altid at have ladte batterier, bør ekstra batterier medbringes.
Kort og Rejselitteratur
Lokale kort kan købes i Nepal.
Bryn Thomas "Trekking in Annapurna region"
Lonely Planet: "Trekking in The Nepal Himalaya."
Stephen Bezrucka: "Trekking in Nepal."
Politikens Forlag: "Turen går til Nepal."
Bemærk venligst
VAND
På denne og de andre ture til Nepal filtrerer vi selv vores drikkevand med keramiske filtre. Vi behøver derfor hverken at købe eller koge vand, og på den måde kan vi undgå at forurene med engangsplastik-flasker.
Klik her for at komme retur til Rejsen kort
Pakkeliste
Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.
Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Få rabat med Topas
Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.
Bagage
Den bagage, du skal have med på trek, skal til trekket pakkes over i Topas' paksække. Denne er ikke 100 % vandtæt. Medbring vandtæt materiale (fx sorte plastiksække eller lignende), så du selv kan gøre paksækken vandtæt indefra.
Paksækken, som medbringes på trekket, rummer ca. 12 kg og må af hensyn til porterne på trekket ikke være tungere. Porterne bærer 2-3 sække hver. Udstyr, der skal bruges i løbet af dagen, skal bæres i egen dagturssæk. Der er mulighed for at efterlade evt. overskydende bagage på hotellet i Kathmandu.
Derudover anbefaler vi en dagtursrygsæk på 30-40L med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Sørg også for, at denne rygsæk pakkes vandtæt. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage i flyet.
Støvler
Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. Vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.
Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen mod forventning skulle blive forsinket.
Andet fodtøj
Vandflaske
Vandrestave
Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2 vandrestave. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.
Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:
- Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
- Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.
Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.
Sovepose, lagenpose og liggeunderlag
Gode råd til din vandreferie
Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!
Tøj til vandring
- 2-3 par tykke vandresokker
- Evt. 2-3 par tynde indersokker
- 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
- Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
- 1 tynd uldtrøje
- 2 svedabsorberende T-shirts
- 1 sweater/fleecetrøje/tynd dunjakke
- 1 vind- og vandtæt jakke med hætte
- 1 par åndbare regnbukser
- 1 varm hue
- 1 par handsker
- 1 varmt tørklæde
Andet tøj
- Badetøj (til varme kilder i Tatopani)
- Håndklæde (gerne letvægts)
- Rejsetøj
- T-shirts
- Skjorter/langærmet bluse
- Strømper
- Undertøj
Mod solen
- 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
- Hat med bred skygge
- Gode solbriller
- Solcreme og læbepomade med høj faktor
Diverse
- 3 stk. pasfoto til visum og trekking tilladelser
- Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på, at visse lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark).
- Pengebælte
- Toiletartikler
- Medicin til eget brug inkl. sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
- Myggebalsam
- Toiletpapir (til vandredagene)
- Sysæt til mindre reparationer
- Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
- Vådservietter
- Evt. køresygepiller til bustransport
- Energibarer/yndlingssnack
- Evt. vaskepulver til håndvask
- Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
- Lommelygte eller pandelampe og evt. ekstra batterier
- Ørepropper
- Evt. kikkert
Bemærk venligst
Klik her for at komme retur til Rejsen kort