Færøerne - Natur og kultur i Nordatlanten

Færøerne ligger dramatisk omgivet af det brusende Atlanterhav. Tag med på vandreferie og bliv overvældet af roen i den uspolerede, vilde og rå natur.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Den lille hyggelige bygd Gjógv på øen Eysturoy er smukt beliggende med udsigt til havet. Herfra er det nemt at tage ud og opleve flere af de i alt 18 øer, som udgør det færøske samfund langt oppe i Nordatlanten.

På Færøerne er naturen altid tæt på. De høje fjelde, tørvemoser og dramatiske klipper er smukt omgivet af det brusende Atlanterhav. Luften er særligt frisk og det smukke landskab simpelthen fortryllende.

Du vil opleve en autentisk og spændende kulturarv med mange særegne traditioner. Vandreturene ledes af dansktalende færøsk turleder som på bedste vis vil introducere til Færøernes spændende kulturhistorie og imponerende natur. Du kommer tæt på livet i de små bygder, det hyggelige havnemiljø i verdens mindste hovedstad Torshavn og en imponerende mængde af græssende får. Og så er der de unikke fuglefjelde, der summer af liv med blandt andet lunder/søpapegøjer suler og lomvier.

En fantastisk autentisk oplevelse at rejse med Topas på Færøerne. Vi vandrede på mange af øerne og fra udsigtssteder så vi næsten resten af øerne. Vi oplevede fugle og bygder tæt på i et roligt tempo med gode historier og relevant info af vores kompetente rejseleder.

Marianne Mittå Larsen

Glæd dig til

 • Oplev fuglefjeldene Mykineshólmur på Mykinesøen og på Streymoy
 • Talrige besøg i små bygder og "býlingar" og daglige vandreture i flot natur
 • Heldagstur til Nordøerne med besøg i "fiskerihovedstaden" Klaksvik
 • Sejlads til og vandring på Sandoy - den grønne, frugtbare ø i syd
 • Oplev Færøernes øst, vest, syd og nord samt øgruppens højeste og laveste punkt
 • Vandretur mellem Torshavn og det gamle bispesæde Kirkjubøur og Kongsgården
 • Hovedstaden Torshavn med den charmerende gamle bydel Reyn og Tinganes
 • Vandretur til Færøernes højeste fjeld - Slættaratindur (882 m)

Vandreferie med Topas

Ønsker du at være fysisk aktiv, opleve rejsemålet indgående og betages du af store naturoplevelser? Læs her om vandreferie med Topas.

Program

Dag 1. Ankomst Færøerne og videre til Gjógv på Eysturoy
Med bus til bygden Gjógv, som ligger helt nordligt på øen Eysturoy. Vi bliver indkvarteret, og nu er der mulighed for at gå en tur til det mægtige Atlanterhav og ’kløften’, som vores bygd er opkaldt efter.

Dag 2. Heldagstur til Nordøerne med besøg i fiskerihovedstaden Klaksvik
I dag skal vi på tur til Nordøerne. Her skal vi bl.a. besøge havnen i Færøernes "fiskerihovedstad" Klaksvig, og gå en tur til udkigspunktet ’Klak’.

Dag 3. Sejlads forbi Vestmanna fuglefjeldene og til fuglenes paradis – Mykines
Vi skal opleve Færøernes rige fugleliv, når vi sejler til fuglefjeldene ved Vestmanna på vestkysten af Streymoy og vandrer på øen Mykines. Glæd dig til at se lomvier og alke, suler og tusinder af lunder.

Dag 4. Gjógv og omegn
I dag kigger vi nærmere på bygden Gjógv (35 indbyggere) og de nære omgivelser. Her er velbevarede huse, en lille kirke, en gammel skole og en naturhavn, som ligger i bunden af en smal klippekløft.

Dag 5. Sejlads til øen Sandoy - Vandring på Dalurfjeldet og bygdebesøg i Sandur
En kort sejltur tager os til øen Sandoy i syd. Vandring på Dalurfjeldet med udsigter over Sandoy samt øerne i syd og vest. Besøg i kirken, på kunstmuseet og ved vikingeudgravningerne i Sandur.

Dag 6. Torshavn med den gamle bydel Tinganes, Nordens Hus og tur til Kirkjubøur

I dag står den på oplevelser i og omkring Torshavn. Bl.a. det gamle bispesæde Kirkjubøur med domkirkeruinen ’Magnuskatedralen’, den velbevarede ’Kongsgården’, Tinganes, og ikke mindst frokost i Nordens Hus.

Dag 7. Eiði bygden og Færøernes højeste fjeld Slættaratindur (882 m)
Dagens udflugter går til den nordvestligste del af vores ø Eysturoy. Vi besøger flere bygder og skal bestige Slættaratindur, der er Færøernes højeste bjerg. Udsigten herfra er fænomenal.

Dag 8. Afgang mod Danmark
Vi forlader Færøerne og siger farvel til nogle fine vandredage i det spændende ø-samfund i Nordatlanten.

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med dansktalende lokale færøske turledere
 • Flyrejse København – Vagar t/r
 • Al transfer og transport
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Sejlads til Sandoy og Mykines t/r
 • Entré til Kirkjubøur, Kongsgården, Sandur kunstmuseum og vikingeudgravninger
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider
 • Tillæg for enkeltværelse (DKK 2.500)
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 19 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Overnatning
 • Klimaet på Færøerne

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —

Bemærk, at alle måltider er inkluderede i rejsens pris på denne rejse!

Dag 1. Fly til Vagar på Færøerne og videre med bus til Gjógv på Eysturoy

Vi ankommer til Vagar lufthavn på Færøerne, hvor vores lokale turleder venter med bussen. Herefter begiver vi os af sted mod vores indkvarteringssted, nemlig bygden Gjógv beliggende helt nordligst på øen Eysturoy. Her modtages vi af vores værtsfolk og bliver introduceret til stedet, hvor vi skal have alle vores overnatninger.

Om eftermiddagen kan du gå en tur ned til vandet og nyde synet af det mægtige Atlanterhav og tage "kløften" i nærmere øjesyn - det er den bygden er opkaldt efter (Gjógv = kløft på færøsk). Nærmeste nabo mod nordvest er Sagaøen Island.

-/-/A

Dag 2. Heldagstur til Nordøerne med besøg i fiskerihovedstaden Klaksvik

I dag skal vi på tur til Nordøerne. Her skal vi bl.a. besøge Færøernes "fiskerihovedstad" Klaksvik, som også er øernes næststørste by med godt 5000 indbyggere.

Efter at have kigget nærmere på havnen med dens mange fiskekuttere og trawlere kører vi til den nordligste bygd på Færøerne, Viðareiði. Her tager vi en kort let vandretur og spiser vores medbragte madpakke i betagende smuk natur. Tilbage i Klaksvík tager vi en rask gåtur til et udkigspunkt oppe bag Klaksvik kaldet "Klakkur", hvorfra vi kan se ned over Klaksvik i øst, og en stor del af Eysturoy i vest. Derudover kan vi se Kalsoy og Kunoy foran os og hele vejen til Gjógv. På tilbageturen til Gjógv gør vi et stop ved den flotte kirke i Norðagøtu.

M/F/A

Dag 3. Sejlads forbi Vestmanna fuglefjeldene og til fuglenes paradis - Mykines

Dagen i dag står i fuglenes tegn. Vi skal opleve fuglefjeldene ved Vestmanna på vestkysten af Streymoy og på øen Mykines. Vi kører til bygden Vestmanna, hvorfra vi sejler nord om Streymoy og langs de imponerende fluglefjelde, som rager mere end 600 meter op af havet og hvor får græsser på stejle skrænter. Videre nord om Vagar og vestpå til Mykines, som er vidt berømt blandt ornitologer for sit rige fugleliv.

På kystklipperne findes ride kolonier, og i de eroderede klippespalter findes perfekte redepladser for lomvier og alke. Vest for bygden vandrer vi gennem lundekolonien, hvor tusindvis af lunder (søpapegøjer) yngler. Sulen - kongen over Færøernes fugle - findes kun på Mykines, nærmere betegnet på den vestlige del af Mykineshólmur. Vi vandrer til fyrtårnet på holmen, som ligger på det vestligste punkt på Færøerne.

 Fra Mykines sejler vi tilbage mod Vestmanna, hvor bussen venter på at køre os hjem til Gjógv.

M/F/A

Dag 4. Gjógv og omegn

I dag vil vi kigge nærmere på vores bosted — bygden Gjógv og de nære omgivelser. Bygden har ca. 30 indbyggere og ligger smukt placeret ved Eysturoys nordligste kyst. Naturhavnen i Gjógv ligger i bunden af en smal klippekløft, som på færøsk hedder "en gjógv" — deraf bygdens navn. Bygdens gamle huse er velbevarede, og den lille kirke samt den gamle skole er også interessante at kigge nærmere på.

Om eftermiddagen vandrer vi op i Skúvadal (Storkjove dalen) syd for bygden. Vi ser og hører om hvordan de lokale skar tørv til brænde og om fårehold på Færøerne. Vi oplever flere slags hedefugle og nogle storkjover som yngler her. Oppe i fjeldpasset er der imponerende udsigt over Funningfjord, fjeldene kring den og mod Nordøerne.

Om aftenen er der færøsk kulturaften, hvor vi har mulighed for at smage på færøske specialiteter, høre færøsk musik og lære at danse færøsk kædedans.

M/F/A

Dag 5. Sejlads til Sandoy – Vandring på Dalurfjeldet og bygdebesøg i Sandur

Næste destination på vores færøske odyssé er den sydlige ø, Sandoy. Øen er den første af Færøernes fem sydligste øer og er en relativ flad og meget grøn ø. Sandoy, som betyder sandøen, er opkaldt efter den store strand i bygden Sandur og øens sandholdige jord. 

Efter tidlig morgenmad kører vi til færgehavnen i Gamla Rætt. Sejlturen herfra til Sandoy tager en halv time. Færgen lægger til ved den lille havneby, Skopun, der engang kunne bryste sig af at have verdens største postkasse. Denne 7,5 meter høje og 4,5 meter brede blå postkasse stikker ud i landskabet og selvom den ikke fungerer som postkasse, kan den bruges af fiskerne til havs som pejlemærke.

Ved ankomsten til Sandoy kører vi fra Skopun i nord til den lille bygd, Dalur, i syd. Turen går gennem en af de mest frugtbare dale på Færøerne og passerer to små søer, Gróthúsvatn og Sandsvatn. I Dalur starter dagens vandring, som tager os via den gamle tørvesti op over det majestætiske Dalurfjeld. Fra fjeldet har vi udsigt bagud over hele Sandoy samt øerne i syd og vest. Vandreturen varer omkring tre timer og vi har madpakker med, som nydes undervejs.

Efter vandringen kører vi til Sandur - øens største bygd med lidt over 500 indbyggere. Her skal vi besøge kirken, der med sine sorte tjære-vægge, tørvetag og hvide klokketårn er et godt eksempel på Færøernes traditionelle kirkearkitektur. Kirken er bygget i 1938 og er den sjette kirkekonstruktion på netop denne grund. Vi kigger også indenfor i det lokale kunstmuseum.

Sandoy er på grund af sin sandholdige jord Færøernes mest frugtbare ø. Den største kartoffelfarm ligger på øen og allerede i vikingetiden fandtes der flere, store landbrug her i Sandur. Vi slutter dagens oplevelser på Sandoy med et besøg i udgravningerne fra vikingetiden.

Sidst på eftermiddagen tager vi færgen fra Skopun tilbage til Gamla Rætt og er hjemme igen i Gjogv til aftensmaden.

M/F/A

Dag 6. Torshavn med den gamle bydel Tinganes, Nordens Hus og tur til Kirkjubøur

Vi skal i dag besøge Torshavn og de nok vigtigste historiske lokaliteter på Færøerne, nemlig det gamle bispesæde Kirkjubøur med domkirkeruinen "Magnuskatedralen" og den velbevarede "Kongsgården". Herfra vandrer vi over fjeldet til Torshavn, hvor vi spiser en god frokost i det utroligt flotte Nordens Hus, som med sin spændende arkitektur danner rammer om talrige udstillinger og koncerter.

De næste par timer er til egen disposition, så seværdigheder som museer m.m. kan prioriteres af den enkelte deltager. Herefter mødes vi igen i midtbyen og går en tur ud i den gamle bydel Tinganes og nyder den afslappede stemning omgivet af flotte bygninger fra 1600- og 1700-tallet, inden vi kører tilbage til Gjógv.

M/F/A

Dag 7. Eiði bygden og Færøernes højeste fjeld — Slættaratindur (882 m.o.h)

Dagens udflugter går til den nordvestligste del af Eysturoy. Vi besøger bygden Eiði, som har et lille, men interessant historisk museum for området — "bygdemuseum á Látrinum".

Om eftermiddagen skal vi bestige Slættaratindur, der er Færøernes højeste bjerg (højde 882 m). Slættaratindur betyder flad bjergtinde og er en rest af det gamle plateau fra Skotland til Grønland, hvor Færøerne danner én del. Vandringen til toppen er relativ stejl, men ikke specielt vanskelig.

Fra toppen har man en enestående udsigt over hele Færøerne - når vejret tillader det! Når luften er klar og tør, kan man se til Vatnajökull på Island 550 km væk- det er verdens længste synsvidde og er registreret i Guinness rekordbog.

På årets længste dag den 21. juni er det en gammel færøsk tradition at gå op på Slættaratindur for at se solen hhv. gå ned og komme op igen.

M/F/A

Dag 8. Vágar — Afgang mod Danmark

I dag skal vi videre fra Gjógv og lige så stille indstille os på at tage afsked med Færøerne for denne gang. Frokosten idag består af en madpakke.

M/F/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage, heraf 6 vandredage, grad 2-3. På denne rejse vandrer vi mellem 2-4 timer om dagen.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Der er daglige vandreture. Har du lyst til at blive i Gjógv en dag - i stedet for at vandre - er det selvfølgelig også en mulighed. 

Overnatning

På rejsen overnattes der i delt dobbeltværelse med eget bad og toilet på guesthouse i bygden Gjógv. Ønskes enkeltværelse er dette muligt mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Bemærk, at enkeltværelserne på denne tur er mindre end dobbeltværelserne, samt at udsigten fra værelserne varierer (man kan ikke forudbestille bestemte værelser). Idet man på turen er ude i naturen fra morgen til aften, har udsigten fra værelset efter vores erfaring dog mindre betydning. 

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —

Bemærk, at alle måltider er inkluderede i rejsens pris på denne rejse!

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Dagtemperaturer mellem 10 og 20 grader, nattemperaturer ned til ca. 8 grader. Som det er de fleste bekendt, skal man være opmærksom på, at vejret kan ændre sig hurtigt - solskin, blæst, regn eller tåge kan komme i løbet af meget kort tid. Pga. Færøernes beliggenhed så langt mod nord er der lange lyse nætter fra april til september.

Valuta og kreditkort

Der kan betales med danske kroner og kreditkort.

Wi-Fi og Mobildækning

På denne tur under vores overnatninger i Gjógv er der mulighed for at få opladet batterier til f.eks. digitalkamera. På Færøerne er udformningen af stikkontakter og spændingen lig dansk standard, og adaptere er derfor ikke nødvendige. Der er relativ god mobildækning på denne tur. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Kan købes i Nordisk Korthandel www.scanmaps.dk

Bemærk venligst

Rejsen afvikles med færøske lokalguider, der taler dansk.

Vi gør opmærksom på, at en rejse som denne er afhængig af vejret. Ændringer i programmet pga. vejrliget kan således forekomme, men turlederen vil tilstræbe at gennemføre det oprindelige program, måske blot i en anden og mere gunstig rækkefølge, det aktuelle vejrlig taget i betragtning.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

På vandreturene skal du kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Rygsækken skal være regntæt, så man bør medbringe et regnoverslag til rygsækken.

Den øvrige bagage kan pakkes i sportstaske, vadsæk, rygsæk eller kuffert, som forbliver på overnatningsstedet under dagsturene.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Let fodtøj, såsom sportssko, sandaler etc. er gode at have på efter dagens vandretur. 

Vandflaske

Hver deltager bør medbringe mindst en enkelt flaske, som kan rumme mindst 0.5 liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 l danske genbrugssodavandsflasker, da de er lette og stærke.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 2 -4 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 2-3 tynde (uld)trøjer
 • 1 sweater/fleecetrøje
 • 2-4 svedabsorberende T-shirts
 • 1 vind- og vandtæt jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser
 • Varm hue og handsker/vanter

Andet tøj

 • Rejsetøj/bytøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Pengebælte
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Kikkert
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sy-sæt til mindre reparationer
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. vaskepulver til håndvask

Specifikke turbemærkninger

Venligst bemærk, at vind- og vandtæt regntøj i høj kvalitet bør prioriteres til denne tur, da vejret i fjeldene er hurtigt omskifteligt.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

3. juli 2022  –  10. juli 2022 Udsolgt 18.970 DKK Venteliste
17. juli 2022  –  24. juli 2022 Udsolgt 18.970 DKK Venteliste
14. august 2022  –  21. august 2022 Udsolgt 18.970 DKK Venteliste

Kontakt os

Turkode: FOFK

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.