Grønland - Forsommer og midnatssol i Diskobugten

8 dages rundrejse i vild arktisk natur med vandreture, kultur, sejlads mellem isfjordens gigantiske isbjerge i midnatssolens skær og mulighed for at se de første hvaler.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Foråret og sommeren i Grønland er lys og relativ varm når solen kigger frem. Den normale døgnrytme går hurtigt i opløsning, for aktiviteter foregår uafhængigt af tidspunkt i nærmest fuldt dagslys. De fleste går først i seng, når de føler sig mætte af indtryk, måske blåsende hvaler, stilheden, eller den lave sol på gigantiske isbjerge. Her først på sommeren smelter sneen og et ”nyt” Grønland dukker frem. Myggene er ikke kommet endnu, i hvert fald ikke i store mængder og midt på dagen sidder man i læ for den lidt kølige vind og nyder solen. Diskobugten viser sig fra sin bedste side og byder velkommen til store oplevelser.

Ankomstdagen til Grønland bruger vi på en guidet byrundtur i Ilulissat. Hvor vi dagen efter sejler videre til Qasigiannguit. Qasigiannguit – en grønlandsk by ofte overset af turister. Her skal du ud på to gode dagsvandringer med mulighed for at (vinter)bade på den ene. I havet omkring Qasigiannguit er der mulighed for at se hvaler – endda fra hotellets terrasse – så spotter du hval- blåst, rygge eller halefinner, ring med hvalklokken! I Qasigiannguit bliver du også klogere på Diskobugtens kultur og historie med fortællinger om slædehunde og moskusokser samt et besøg på byens museum.

Efter Qasigiannguit går turen videre til Diskoøen i den gamle hvalfanger by, Qeqertarsuaq. Uanset hvor i byen du befinder dig, har du udsigt til enten hav, bjerge eller havn – måske det hele på én gang. På Diskoøen kommer du på vandring langs kysten til Kuannit, hvis vejret tillader det. Her trives skærmplanten kvan ved varme kilder og de symmetriske basaltsøjler skaber skulpturelle klippeformationer.

Turens sidste stop er Ilulissat, hvor den berømmede Kangia Isfjord er med til at sætte dagsordenen for både indbyggerne og besøgende. Bådene omkring Isfjorden har enten sæsonens første turister ombord, der imponeres over de smukke is-mastodonter, eller fiskere som hiver især torsk og hellefisk op fra det næringsrige hav. Du kan beundre isfjeldene både til fods og til vands, udforske Ilulissat og ikke mindst nyde en lækker afskedsmiddag med lokale delikatesser.

Glæd dig til

  • Vandreture i vild, arktisk natur klædt i forsommerens klare lys
  • Synet, duften og lyden af is på sejlads mellem Isfjordens gigantiske isbjerge
  • Mulighed for at se våge-, fin- og pukkelhvaler på sejladserne
  • Oplev dagligdagen i tre meget forskellige grønlandske byer
  • Masser af viden fra lokale guider om Grønlands natur, kultur og historie
  • Mæsk dig i grønlandske råvarer og delikatesser
  • Besøg udstillingen ’Fortællingen om is’ på Ilulissats Isfjordscenter
 

Vores Grønland

Topas har i mange år arrangeret rejser til Grønland og har tæt kontakt til samarbejdspartnere. Gå på opdagelse i vores Grønland, se hvilke oplevelser vi anbefaler og få gode rejsetips.

Program

Dag 1. Med fly fra København til Ilulissat – Guidet byrundtur i Ilulissat
Vi flyver via Kangerlussuaq til Ilulissat. Efter indkvartering mødes vi til en orientering om turen generelt og tager videre på en guidet byrundtur. Jeres guide vil henvise jer til gode spisesteder i byen.

-/-/-

Dag 2. Sejlads til Qasigiannguit – Byvandring - Vandretur til Strømstedet
Vi sejler til Qasigiannguit. Her bliver vi indkvarteret på Hotel Disko Bay. Efter indkvartering er der et kort infomøde om dagene i Qasigiannguit. Herefter tager guiden jer på en guidet rundtur i Qasigiannguit by og museumsbesøg. Eftermiddagen bruges på en vandretur til Strømstedet.

M/F/A

Dag 3.  Vandring til Paradisbugten – Den grønlandske slædehund
Guidet vandretur til Paradisbugten med mulighed for at (vinter)bade i bugten. Fortællinger om grønlandske slædehunde og eremitten Pastor Bing.

M/F/-

Dag 4. Sejlads til Disko Øen, Qeqertarsuaq og krabbegilde
Fra Qasigiannguit sejler vi videre mod Disko Øen, Qeqertarsuaq. Efter indkvartering mødes vi til en orientering om vores ophold på Disko Øen, hvor vi herefter skal på en guidet byrundtur. Grønlandske krabber til aftensmad.

M/F/A

Dag 5. Vandring på Diskoøen – Kuannit
Guidet vandretur langs kysten til ’Kuannit med udsigter til basaltfjelde, skulpturelle basaltsøjler og et mørkeblåt hav strøet med isbjerge. Dagen bliver sluttet af med et besøg på byen kunstbutik, Kuannit Art.

M/F/-

Dag 6. Qeqertarsuaq til Ilulissat –Isfjordens gigantiske isbjerge
God tid på sejlturen til Ilulissat til at holde udkig og søge tæt på Diskobugtens våge-, fin- og pukkelhvaler og til at sejle rundt mellem de gigantiske isbjerge i Ilulissat Isfjord.

M/F/-

Dag 7. Vandring langs Isfjorden til bopladsen Sermermiut – Besøge Ilulissat Isfjordscenter
Vandretur til den historiske boplads Sermermiut, flot beliggende ned til Kangia Isfjorden. Herefter kigger vi nærmere på udstillingen ’Fortællingen om is’ i det nye Ilulissat Isfjordscenter.
Vi runder turen af med en lækker afskedsmiddag på Hotel Icefiord.

M/-/A

Dag 8. Hjemrejse - Med fly til København
Afsked med Grønland for denne gang efter en skøn uge i Diskobugten med vandring, gastronomi, natur og gode fortællinger om Grønlands kultur og historie. Vi flyver til Kangerlussuaq og videre til København. 

M/-/-


Bemærk at programmet er vejrafhængigt og derfor vejledende. Lokalguiden på destinationen kan som følge deraf vælge at bytte rundt aktiviteter eller indføre eventuelle alternative planer.

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

  • Grupperejse med lokale destinationsguider og guidede vandreture
  • Flyrejse fra København – Grønland t/r
  • Indenrigsflyvning Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
  • Alle sejladser i forbindelse med rejsen
  • Isfjordssejlads mellem isbjerge
  • Transfers af bagage (Diskoøen og Qasigiannguit)
  • Transfers i Ilulissat (lufthavn, hotel, havn)
  • Indgang til Qasigiannguit museum og Icefjord Center
  • Alle overnatninger (se særskilt afsnit vedr. overnatninger)
  • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet - Uden drikkevarer
  • Afskedsmiddag i Ilulissat - ekskl. drikkevarer
  • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

  • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
  • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn ca. DKK 180-300 pr. måltid på restaurant)
  • Entré til museer i Qeqertarsuaq og Ilulissat
  • Rejse- og evt. afbestillingsforsikring
  • Enkeltværelsestillæg DKK 3.900.
  • Opgradering til Deluxe Explorer værelse (loftsvindue og altan) på Hotel Icefiord DKK 1.225 pr. person i delt dobbeltværelse.

Værd at bemærke når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 12 deltagere

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

  • Sværhedsgraden på rejsen
  • På tur med lokale destinationsguider
  • Hotellerne i Diskobugten

    Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Drikkevarer er ikke inkluderet i de inkluderede måltider.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord.

Hotel Icefiord i Ilulissat med udsigt over isbjergene.

Dag 1. Med fly fra København til Ilulissat – Byrundtur i Ilulissat

I København går vi ombord på Air Greenlands Airbus, som flyver os over Island og den sydlige del af den grønlandske indlandsis til lufthavnen ved Kangerlussuaqfjorden på Grønlands vestkyst. I Kangerlussuaq fortsætter vi rejsen nordpå langs kysten til Ilulissat i et mindre fly.

Vores første dag i Grønland tilbringer vi i Ilulissat (tidligere Jakobshavn), polarforskeren Knud Rasmussens fødeby. Ilulissat betyder på grønlandsk noget i retning af ’Stedet med de store isbjerge’, pga. dens fantastiske placering ved isfjordsmundingen hvor isbjerge og bræis flyder ud i Diskobugten. Ilulissat er en driftig by, hvor fiskeri efter især rejer og hellefisk er meget betydningsfuldt. Der er altid en livlig aktivitet på havnen hvor trawlere og joller er på evig sejlads mellem havnen og fiskepladserne ude i Diskobugten.

Efter ind check på hotellet tager vi en guidet tur igennem byen, hvor lokalguiden vil udpege butikker med flot kunsthåndværk samt museer.

Guiden vil være behjælpelig med anbefaling til spisesteder i byen.

-/-/-

Sejlads i isfjorden med Disko Line.

Dag 2. Sejlads til Qasigiannguit – Byvandring - Vandretur til Strømstedet

Vi forlader Ilulissat og sejler videre til byen Qasigiannguit, der ligger i det sydøstlige hjørne af Diskobugten.

De mange isbjerge, der omgiver os så snart vi har forladt havnen i Ilulissat, er vores første møde med Grønlands unikke natur. Hvide, grå, blå, runde, takkede, høje, flade, smalle, hullede – ikke to isbjerge er ens, men de dufter alle helt forrygende livsbekræftende af ilt.

Qasigiannguit er omgivet af typisk arktisk natur med fjelde, tundrasletter, grønne pas, blå fjorde og er særdeles velegnet til vandreture. Efter indkvartering og et kort informationsmøde tager guiden

Qasigiannguit blev grundlagt i 1734 og nåede sin storhedstid i 1970’erne, da rejefiskeriet (i Grønland også kendt som Det Lyserøde Guld) var på sit højeste og arbejdskraft kom til byen fra hele Grønland. I dag bor her omkring 1.200 indbyggere og Qasigiannguit er et rigtig godt eksempel på en grønlandsk by af middelstørrelse.

Fremme på kajen i Qasigiannguit bliver vi mødt af lokalguiden. Vores bagage køres, mens vi selv går den korte strækning til byens hotel, der ligger flot placeret med udsigt over Diskobugten lige ved indsejlingen til byen.

I selskab med guiden starter vi med en lille rundtur i byen og besøger også bymuseet, som ligger i Poul Egedes gamle butikshus fra 1734. Museet omfatter blandt andet en enestående arkæologisk samling fra Saqqaq-kulturen (Grønlands første bosættere ca. 2.000 f. Kr.).

Efter byrundturen fanger vi den gule vandrerute nordpå til Strømstedet (Eqalunnguit), hvor Tasersuaq søen løber ud i Laksebugten. Ruten er forholdsvis flad og følger søen. Som de foregående dage, nyder vi sensommerfarverne i det arktiske landskab omkring os.

Ved Strømstedet nyder vi udsigten inden turen hjemad. Enten går vi samme vej tilbage langs Tasersuaq søen eller snupper ’højruten’ op over fjeldet.

Vi fejrer vores første aften i Qasigiannguit med et godt måltid, hvor moskusokse er hovedingrediensen. Moskusoksens grønlandske navn ’umimmak’ betyder ’den langskæggede’ og dyrene kommer oprindeligt fra det nordøstlige Grønland. I 1960’erne blev en lille flok moskusokser sat ud i Kangerlussusaq på vestkysten, hvor de siden har stortrivedes, og indenfor de sidste årtier er der også introduceret moskusokser tæt på Qasigiannguit

Dagens vandring: Ca. 5T / 12 km / + 400 højdemeter

M/F/A

Vandring mod paradisbugten.

Dag 3. Vandring til Paradisbugten – Den grønlandske slædehund

Efter morgenmaden tager guiden os med på vandring til Kangerluluk – også kendt som Paradisbugten - syd for hotellet. Her kan du opleve noget så eksotisk i Grønland som en sandstrand og er du vinterbader med mod på en frisk dukkert, så husk badetøj og håndklæde.

I udkanten af byen passerer vi hundepladsen. Den grønlandske slædehund er en af verdens reneste hunderacer og findes kun i Grønland nord for polarcirklen, hvor der i vinterperioden er sne nok til slædekørsel. Slædehundene, som er tættere beslægtet med ulve end hunde, er en stor del af landets kultur og under vores besøg på hundepladsen deler guiden ud af sin viden om disse prægtige, robuste og viljestærke trækdyr.

Efter hundepladsen går vi op i terrænet og siksakker os igennem det til tider lidt fugtige moseland. Vi når toppen af et mindre pas og udsigten over Paradisbugten åbner sig. Inden vi går ned til bugten, kigger vi indenfor i Bings Hule. Klippehulen har efter sigende været brugt til shamaniske indvielsesceremonier og, efter kristendommen kom til Grønland, som bedested for Pastor Bing, der boede her som en slags eremit. Geologi interesserede vil måske bemærke den smukke kombinationen af stribet gnejs og hvid/pink kvarts i hulens indgang.


Vi slapper af, kigger på sten og måske bader ved Paradisbugten inden turen går samme vej tilbage til byen. Her spiser vi til aften i hotellets restaurant.

Dagens vandring: Ca. 4T / 10 km / + 350 højdemeter

M/F/-

Dag 4. Sejltur Qasigiannguit til Qeqertarsuaq – Guidet byrundtur

Vi sejler fra Qasigiannguit til Disko Øen, Qeqertarsuaq.

Diskoøen er Grønlands største ø (lidt større end Sjælland). Der bor knap 900 mennesker i Qeqertarsuaq og omkring 10 i bygden Kangerluk. Resten af øen består af ubeboet vildmark i form af fjelde, dale og permanente iskapper på toppen af basaltfjeldene.

Ved ankomsten til Diskoøen lægger vi til ved Kongebroen i byen Qeqertarsuaq. Her bliver vi mødt af en lokalguide. Vores bagage bliver kørt, mens vi selv går den korte distance fra havnen til hotellet.

Efter indkvartering mødes vi til en orientering om vores ophold på Disko Øen.

Efter informationerne om de kommende dage viser lokalguiden rundt i byen og giver os et indblik i byens historie og indbyggernes dagligdag på øen.

Om aftenen skal vi mæske os i en specialitet fra Diskoøen – den store grønlandske krabbe (eller snekrabbe), som fanges langs Grønlands vestkyst og især omkring Diskoøen. Krabbekløerne nydes med hjemmebagt brød, salat og kvanmayonnaise. 

M/F/A

Vandring på Diskoøen.

Dag 5. Vandring på Diskoøen – Kuannit og kunsthåndværk

Vi har hele dagen til vores rådighed på Diskoøen og starter med at møde vores lokalguide efter morgenmaden. Med madpakker i rygsækkene gør vi klar til at opleve byen og den omkringliggende natur.

Vores guidede vandretur i den storslåede grønlandske natur tager os til ’Kuannit’ langs kysten nord for Qeqertarsuaq. I udkanten af byen kommer vi forbi Arktisk Station - en forskningsstation oprettet i 1906, som i dag hører under Københavns Universitet. Omkring forskningsstationen kigger vi nærmere på en af Diskoøens utallige varme kilder (ca. 2 grader året rundt), der er omgivet af frodig vegetation og neon-grønt mos.

Stien langs kysten til Kuannit er god og næsten flad, så det er let at holde blikket på omgivelserne. På vores venstre side har vi basaltfjelde på rad og række og på højre side udsigt til et knaldblåt hav drysset med isbjerge. Vegetationen omkring os er fyldt med blomster og små buske. Diskobugtens mest varierede flora findes på Diskoøen og en kort sommer gør, at vegetationen har god fart på og floraen skifter nærmest fra uge til uge. 

Vi går gennem en mindre klippeport og her bliver terrænet ned til Kuannit en smule mere stejlt. Kuannit er det grønlandske navn på den spiselige skærmplante kvan, der om sommeren stortrives lige her tæt på områdets varme kilder. For mange er det dog Kuannits tætpakkede, symmetriske og heksagonale klippeformationer af søjlebasalt, som stjæler opmærksomheden. Et visuelt pragteksemplar på Diskoøens vulkanske oprindelse.

Vi slutter dagen af med at kigge på kunst i Kirstens hyggelige butik og kunsthåndværksted (hvis hun altså er hjemme).

Måske vi også er ved at være klar til at nyde et aftensmåltid i hotellets restaurant – med udsigt til bådhavnen og det rustrøde, nærmest stribede, Lyngmarksfjeld i baggrunden.

Dagens vandring: Ca. 5T / 8 km / + 250 højdemeter

M/F/-

Dag 6. Sejltur fra Qeqertarsuaq til Ilulissat

Næste destination på turen er Ilulissat, hvor vi skal tilbringe turens sidste to nætter. Sejlturen fra Qeqertarsuaq til Ilulissat tager normalt kun et par timer, men vi tager os god tid til at spejde efter og nyde Diskobugtens giganter.

De første giganter, vi skal holde øje med, er hvaler. Diskobugten er hjem til et større antal pukkel-, våge- og finhvaler i perioden juni-september og uden at give hvalgaranti, så er chancerne for at se hvaler gode. Bådguiden vil fortælle om de grønlandske hvaler, hvor især pukkelhvalen er populær blandt hvalkiggere grundet sin ofte livlige adfærd i vandet. Der findes ikke noget mere spændende og medrivende end en 30 tons pukkelhval, der kaster sig op over vandoverfladen, basker i overfladen med sine luffer eller sender os en elegant afskedssalut med halen, inden den dykker ned i dybet. Husk kamera.

Efter en god dag på vandet, ankommer vi til Ilulissats travle havn, hvor joller og både i alle størrelser suser ind og ud. Ilulissat er Grønlands tredje største by efter Nuuk og Sisimiut med omkring 4.500 indbyggere. Forholdene i Isfjorden skaber gode fangstmuligheder og Ilulissat er en by i kontinuerlig vækst med fiskeri som et af hovederhvervene.

Vi afhentes på havnen og køres til vores hotel, som ligger i den rolige ende af byen og lige ud til kysten med udsigt til isbjergene og konturerne af Disko Øens basaltfjelde langt ude i horisonten. Efter indkvartering mødes vi med lokalguiden, som vil informere om de næste par dage i Ilulissat.

Resten af dagen kan man slappe af eller gå en tur i byen.

M/F/-

Dag 7. Vandring langs Isfjorden til bopladsen Sermermiut – Besøg på Ilulissat Isfjordscenter

I dag skal det handle om mere is. Vi skal på vandring langs Isfjorden og efterfølgende besøge det splinternye Isfjord Center, som åbner i sommeren 2021.

Med guiden i front krydser vi gennem byen. Vi kommer forbi den sorte trækirke, Zion, fra 1782, det rødmalede sygehus med byens bedste udsigt, Knud Rasmussens fødehjem og boligblokkene fra 1960’erne, inden vi følger hovedgaden ud af byen. I sammenligning med Qasigiannguit og Qeqertarsuaq føles Ilulissat nærmest som en storby med butikker, trafik og flere mennesker i gadebilledet, men inden længe bliver det igen mere stille omkring os.

Efter at have passeret hundepladsen ved den tidligere helikopterport, følger vi stien hen over lave fjelde til Seqinniarfik (Holms Bakke), hvorfra udsigten over Isfjorden åbner op. Vi fortsætter til det flade stenplateau ved Nakkaavik (Kællingekløften). Her kan vi kigge langt ind i Isfjorden og nyde synet, duften og lyden af de mange isbjerge og iskosser, der vugger, roterer, knirker og knager.

Vi går videre mod den tidligere Sermermiut boplads, hvor arkæologernes udgravninger i 1950´erne viste, at stedet har været beboet næsten uafbrudt i 5000 år. Under Thule-kulturens sidste bosættelse levede der op mod 250 mennesker i Sermermiut. I dag har naturen næsten dækket alle levn fra bosættelsen.

Tæt på Sermermiut ligger det nye Isfjord Center, som vi selvfølgelig skal besøge. Dorte Mandrup er arkitekten bag den smukke, naturfarvede og kurvede bygning, som falder godt ind i landskabet. Centeret er bygget til glæde for både lokale, turister og klimaforskere og fortæller historien om is med udgangspunkt i Ilulissats unikke natur- og kulturhistorie, samt de klimaforandringer, der her i Arktisk sætter deres tydelige præg.

Aftensmaden kan nydes på hotellet eller på en af byens andre restauranter.

Dagens vandring: Ca. 4T / 8 km / + 200 højdemeter

M/-/A

Dag 8. Hjemrejse - Med fly til København

Det er blevet tid til at sige farvel til Grønland for denne gang. Vi flyver med Dash fly fra Ilulissat til Kangerlussuaq og nyder et sidste kig til Isfjordens mange isbjerge fra luften. I Kangerlussuaq skifter vi til Air Greenlands Airbus, som tager os det sidste stykke sydpå til København.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

Turen har en varighed på 8 dage.
Fire af dagene er der vandring på programmet af sværhedsgrad 2.

Aktiviteter

VANDRING
Hver vandretur varer typisk 3-5 timer. I Grønland findes der ikke mange anlagte stier og man vandrer derfor oftest gennem varieret og ujævnt fjeldterræn. Vandreturene er uden de store forskelle i højdemeter. Underlaget veksler typisk mellem jord, sten, grus, grundfjeld, tundra og moseland og vandtætte vandrestøvler er et must på vandreturene. Vandrestave er altid en god idé at medbringe, da de hjælper med at holde balancen i det ujævne terræn.

Det er naturligvis helt valgfrit, om man vil deltage på den enkelte vandretur. Har man lyst til yderligere korte vandreture på egen hånd kan lokalguiderne anbefale flere gode muligheder.

SEJLADSER
Udover vandreturene er der fire dage med sejladser. To af disse er transfer-sejladser med rutebåde (dag 1 og dag 3). De andre to er oplevelses-sejladser, hvor vi på turen mellem Qasigiannguit og Ilulissat har charteret vores egen båd og skal på hvalsafari og isfjordssejlads (dag 5).

Passagerskibene er enten Targa skibe eller stålskibe, hvor man altid vil have god plads inde som ude. Vi sejler altid med passagergodkendte skibe i Grønland.

På tur med lokalguide

Bemærk - der er ikke en fast Topas turleder med på denne tur. I stedet vil lokalguiden tilknyttet hotellerne i Qeqertarsuaq, Qasigiannguit og Ilulissat være din kontaktperson på stedet og guide de programnævnte byrundture og vandreture. Vær opmærksom på, at der på vandreturene og byvandringerne kan være andre deltagere (personer som ikke rejser sammen med gruppen).

I Ilulissat sørger Hotel Icefiord og Disko Line for alle transfers mellem lufthavn, havn og hotel. I Qeqertarsuaq og Qasigiannguit køres bagagen fra skib til hotel t/r og turens deltagere følger med lokal guiden den korte distance mellem havn og hotel.

Overnatning

QEQERTARSUAQ
På Diskoøen bor vi på Hotel Disko Island i byen Qeqertarsuaq. Hotel Disko Island består blandt andet af en række mindre huse i bymidten, hvor værelserne er indrettet med eget bad og toilet. Byens tidligere restaurant er blevet renoveret med store vinduer og udsigt til bådhavn og bjerge. Der er også bygget en store terrasse ved restauranten med samme udsigt. Restauranten hører under hotellet og det er i samme bygning, at du finder hotellets reception.

QASIGIANNGUIT
I Qasigiannguit bor vi på Hotel Diskobay, der ligger I første parket til Diskobugten og med udsigt til Diskoøen. Ofte kan man i perioden maj-september se hvaler i bugten nedenfor hotellet. Hotel Diskobay har også en stor terrasse ud til bugten og restaurant med udsigt. Alle værelser har eget bad og toilet.

ILULISSAT
Hotel Icefiord har en af Ilulissats bedste beliggenheder på klipperne helt ud til havet. Fra hotellets restaurant og den store terrasse nyder man udsigten til Diskoøen og de stadigt skiftende konstellationer af isbjergene omkring byen. Hotel Icefiord er et moderne hotel med forskellige værelseskategorier. Som udgangspunkt overnattes på standardværelser, men du har mulighed for at opgradere (hvis der er plads) til et Deluxe Explorer værelse. Opgraderingen kan forespørges hos Topas pr. telefon eller mail. Deluxe Explorer værelserne har egen balkon mod Diskobugten og et loftsvindue, så du kan ligge i sengen og kigge på stjerne og måske nordlys hele natten. Pris for opgraderingen er angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Der vil være mulighed for enkeltværelse på alle tre hoteller mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —

På rejsen har vi fokus på, at du også får en gastronomisk oplevelse med gode, grønlandske råvarer og muligheden for selv at være med til at fange og indsamle din mad. Fisk, skaldyr, rensdyr, moskusokse, bær og svampe – og drinks med indlandsis!

Der er tre aftensmaden inkluderet i turens pris, hvor du får lov at smage grønlandske specialiteter – snekrabber på Diskoøen, moskusokse i Qasigiannguit og masser af fisk (inklusiv dem du selv fanger) i turens fem-retters afskedsmiddag i Ilulissat.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord. På indenrigsflyvningerne serveres kaffe/te/vand.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Klima

Middeltemperaturen om dagen i forsommeren (maj/juni) i Diskobugten (på land) ligger på 3-8 grader. Temperaturen er angivet som døgnets gennemsnit. Nætterne kan være forholdsvis kolde (ned til frysepunktet eller endda noget under), men når solen får magt i løbet af dagen, stiger temperaturen. På grund af solen og den tørre luft, opleves temperaturen varmere end i det øvrige Europa. Regn/sne kan forekomme og nogle gange lægge sig som et fint, hvidt lag på fjeldtoppene.

Der er midnatssol i Diskobugten fra den 21. maj til den 24. juli. Samme længde på dag og nat indtræffer sidst i september. Når det er lyst døgnet rundt (midnatssol), forandrer det tidsfornemmelsen for de fleste, idet det kan være svært at bedømme hvad klokken er, alene ud fra fornemmelsen. Til gengæld har man mange timer i lys til forskellige aktiviteter, der principielt kan foregå midt om natten.

Valuta og kreditkort

VISA/Dankort kan benyttes i stort set alle hoteller, restauranter og butikker. Vi anbefaler dog at medbringe lidt kontanter (DKK) i reserve.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er mobildækning i byerne, men ikke nødvendigvis uden for byen på fjeldet eller på vandet. WI-FI er tilgængelig på hotellerne. Vær opmærksom på, at der til tider kan være ustabil forbindelse.

Har du behov for et Grønlandsk SIM kort mens du er i Grønland, kan du læse mere her eller kontakte din egen udbyder.

Kort og Rejselitteratur

Sagamaps: Qeqertarssup Tunua, Diskobugten 1:500.000 – oversigtskort
Vandrekort Nordgrønland, Qeqertarsuaq. 1:100.000
Vandrekort Nordgrønland, Qasigiannguit. 1:100.000
Vandrekort Nordgrønland, Ilulissat. 1:100.000

Kan købes lokalt

Området

ILULISSAT — ’STEDET MED ISBJERGE’
Ilulissat er Grønlands 3. største by og hedder på dansk Jakobshavn. Ilulissat er tilmed nabo til UNESCO Verdensarvsområdet Ilulissat Isfjord/Kangia, som med sine over 60 km i længden er et imponerende skue.


DISKOØEN - QEQERTARSUAQ
Diskoøen er den største grønlandske ø og på størrelse med Sjælland. Her bor godt 1000 mennesker i Qeqertarsuaq og knap 10 mennesker i bygden Kangerluk, der ligger en dagsrejse på hundeslæde fra Qeqertarsuaq (eller et par timer i jolle om sommeren). Resten af øen består af ubeboet vildmark i form af fjelde, dale og permanente iskapper på toppen af basaltfjeldene. På grønlandsk betyder Qeqertarsuaq ’Den store ø’, og det danske navn Godhavn refererer til den flotte og gode naturhavn, hvorved byen ligger.

QASIGIANNGUIT
Byen ligger syd for Ilulissat Isfjord i et naturområde med fjelde, tundrasletter, grønne pas, blå fjorde, bjergtoppe med udsigt til Diskobugten og Diskoøen. Området er særdeles velegnet til vandreture. Qasigiannguit betyder ’små spraglede sæler og det danske navn er Christianshåb. Byen ved Diskobugten har ca. 1.200 indbyggere.

Bemærk venligst

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af godt vejr. Der kan derfor forekomme enkelte ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly og skib. Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold.

Skulle der opstå ændringer, vil Topas i samarbejde med din lokal guide på turen tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid på bedste vis.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Bagage

Medbring en dagtursrygsæk, der skal benyttes på vandreturene. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Det er mest bekvemt at pakke udstyr i en blød sportstaske el.lign., da denne er lettest at håndtere ved transfer og ombord på skibet. Det er dog muligt, men absolut ikke anbefalelsesværdigt at medbringe kuffert.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Det er et must. Dernæst er det vigtigt, at dine vandrestøvler er vandtætte, da visse af stierne går gennem fugtigt terræn. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er ikke muligt at gennemføre denne tur i almindelige sportssko eller vandresko.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Let fodtøj (eks. sportssko) er gode at have på efter dagens vandretur. 

Vandflaske

Hver deltager kan medbringe en eller flere flasker, da der er flere muligheder for at tanke vand undervejs på vandreturene.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

• Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
• Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Tøj til vandring

  • 2 par tykke vandresokker
  • Evt. 2 par tynde indersokker
  • 1-2 par lette vandrebukser
  • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
  • 1-2 uldtrøjer med lange ærmer
  • 1-2 svedabsorberende T-shirts
  • 1 varm sweater/kraftig fleecetrøje/dunjakke
  • Vind- og vandtæt jakke med hætte
  • Åndbare regnbukser
  • Varm hue og halstørklæde
  • Varme handsker/vanter
  • Kasket eller hat med bred skygge
  • Gode solbriller
  • Solcreme og læbepomade med beskyttelsesfaktor

Andet tøj

  • Rejsetøj
  • T-shirts
  • Skjorter/langærmet bluse
  • Strømper
  • Undertøj

Diverse

  • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
  • Toiletartikler
  • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
  • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
  • Alkoholgel (kan købes på apoteket eller hos Matas)
  • Energibarer/yndlingssnack
  • Termokande, hvis man selv vil have te/kaffe til vandreturene
  • Vandtætte poser til at beskytte tøjet i rygsækken mod regn
  • Myggenet (til at tage over hovedet - medbring gerne kasket) da der i august stadig kan være insekter i luften i stille/varmt vejr
  • Evt. ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
  • Evt. pengebælte
  • Evt. Kikkert
  • Evt. Vådservietter
  • Evt. vaskepulver til håndvask
  • Evt. lommekniv (Ikke i håndbagage under flyvning)
  • Evt. badetøj (hvis man er vinterbader, kan en dukkert ved Paradisbugten ved Qasigiannguit friste!)

Specifikke turbemærkninger

Der er IKKE en egentlig Topas turleder med på denne tur, men der vil være lokal guide i hhv. Qeqertarsuaq, Qasigiannguit og Ilulissat tilknyttet hotellerne, der guider de i programmet nævnte byrundture og vandreture, og som vil være jeres kontaktperson på stedet.

I Ilulissat sørger Hotel Icefiord for alle transfers mellem lufthavn, havn og hotel. I Qeqertarsuaq, Qasigiannguit og Ilimanaq bliver bagagen fragtet fra skib til hotel t/r. Lokal guiden går med gæsterne den korte distance fra skib til hotel t/r.
 
På denne rejse overnattes der i gode senge på alle overnatningssteder (incl dyne, pude, sengelinned og håndklæde).

Bemærk venligst

På alle overnatningssteder forefindes en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

30. maj 2024  –  6. juni 2024 Garanteret afgang 23.970 DKK Bestil Rejse
6. juni 2024  –  13. juni 2024 Garanteret afgang 23.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: GLFS

Andre spændende rejser