Grønland – Hvalsafari og hundeslæde på Diskoøen

Oplev Grønlands fascinerende vinterlandskab på Diskoøen i form af hvalsafari, hundeslædekørsel og snescootertur til Lyngmarksbræen højt hævet over Diskobugten.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Diskobugten, Diskoøen og dens fantastiske bagland og fjeldlandskab danner rammen om denne vintertur i Nordgrønland, hvor hvalsafari, hundeslædetur, isbjerge, sne og snescooter er på programmet. Du skal bo 4 nætter på Hotel Disko Island i Qeqertarsuaq og have 1 enkelt overnatning i hytte på Lyngmarksbræen. Endeligt skal du sidst på rejsen bo 2 nætter på Hotel Icefiord i Ilulissat, der ligger spektakulært med udsigt over Diskobugten.

Farvandet ved den sydlige del af Diskoøen, er et af grønlandshvalernes foretrukne opholdssteder om vinteren. Her skal du opleve nogle af verdens potentielt ældste og største dyr. Med en vægt på op til ca. 50 tons og en dokumenteret alder på over 200 år, aftvinger disse mastodonter en naturlig respekt.

Note: Venligst læs afsnittet "bemærk venligst" under "Praktisk information" - her er der vigtig turspecifik information omkring præcis denne tur.

Fantastisk tur - hvaler i havblik mellem gigantiske isbjerge, vandring i barsk og smuk natur, sejlads på Isfjorden, frisk luft og højt til himlen - en oplevelse for livet.

Randi Kjærgaard

Glæd dig til

 • Grønlands største ø – Diskoøen, hvor Lavarktis møder Højarktis
 • Ilulissat - Knud Rasmussens fødeby - og centrum for klimakonferencer
 • Fantastisk isfjordssejlads ved fjordmundingen af Ilulissat Isfjord, på UNESCOs verdensarvsliste 
 • Diskoøen - 4 nætter på Hotel Disko Island i Qeqertarsuaq og 1 overnatning i hytte på Lyngmarksbræen
 • 2 nætter på Hotel Icefiord med udsigt over Diskobugten
 • Hvalsafari, hundeslædetur, snescootertur og frisk luft ad libitum
 • Arktis når det er bedst: hvaler, isbjerge, sne, is, snescooter og hundeslæde
 • Oplev brydningen mellem vinter og forår i Nordgrønland

Vores Grønland

Topas har i mange år arrangeret rejser til Grønland og har tæt kontakt til samarbejdspartnere. Gå på opdagelse i vores Grønland, se hvilke oplevelser vi anbefaler og få gode rejsetips.

Program

Dag 1. Ankomst til Ilulissat - vandretur til Sermermiut ved Kangia - Ilulissat Isfjord
Første stop er Kangerlussuaq. Herfra flyver vi videre nordpå til Ilulissat i Diskobugten, hvor vi bliver indkvarteret på Hotel Icefiord. Turlederen vil tage deltagerne med på en tur ud til gamle boplads Sermermiut. Mulighed for at besøge Ilulissat Isfjordscenter.

Dag 2. Byrundtur i Ilulissat - mulighed for museumsbesøg og shopping
Endnu en alsidig dag venter os. Interessant guidet byrundtur i Ilulissat og mulighed for museumsbesøg, shopping og opleve byen på egen hånd.

Dag 3. Sejlads til Qeqertarsuaq på Diskoøen - mulighed for at spotte hvaler undervejs
Vi sejler til Diskoøen og håber på et møde med ”Arfivik” – den imponerende grønlandshval undervejs. Ved ankomst indkvarteres vi på Hotel Disko Island. Byrundtur i Qeqertarsuaq om eftermiddagen.

Dag 4. Hvalsafari, Lyngsmarksbræen og hundeslædetur
Formiddagen er sat af til hvalsafari, og ud på eftermiddagen deler vi os op i to grupper. Den ene gruppe køres med snescooter/UTV op på Lyngmarksbræen til overnatning i hytte med skøn udsigt over Diskobugten. Den anden gruppe tager på hundeslædetur ind i Blæsedalen og oplever slædehundenes imponerende trækkraft i terrænet og overnatter på hotellet i Qeqertarsuaq.

Dag 5. Lyngmarksbræen og hundeslædetur i Qeqertarsuaq
Der køres med snescooter/UTV op til og ned fra hytten ved Lyngmarksbræen, så de to grupper bytter plads.
For den gruppe der kommer ned fra Lyngmarksbræen, vil der om eftermiddagen være hundeslædetur.

Dag 6. Hvalsafari og tid til at udforske Qeqertarsuaq
Om formiddagen kører den ene gruppe med snescooter/UTV ned fra hytten ved Lyngmarksbræen. Om eftermiddagen er vi alle samlet igen og tager sammen på hvalsafariMulighed for at gå lidt rundt i Qeqertarsuaq på egen hånd.

Dag 7. Isfjordssejlads og gensyn med Ilulissat
Vi stævner ud af Qeqertarsuaq med kurs mod Ilulissat. Efter at have krydset Diskobugten nærmer vi os Isfjeldsbanken i mundingen af Ilulissat Isfjord, hvor vi skal nyde synet af de gigantiske isbjerge. Indkvartering på Hotel Icefiord.

Dag 8. Hjemrejse til Danmark
Rejsen i Grønland er ved at være slut. Vi flyver hjemad og kan i klart vejr se ud over Diskobugten og måske skimte Diskoøens basaltfjelde i horisonten.

Se det detaljerede dagsprogram her

Rundrejser med Topas

Hos Topas har vi lavet vores egen fortolkning af den klassiske rundrejse. Læs mere om hvad vi gør for at give dig det bedste eventyr samt vores udvalg af rejser i denne kategori.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder
 • Flyrejse fra København – Grønland t/r inkl. indenrigsflyvninger
 • Hvalsafari som beskrevet i programmet
 • Hundeslædetur på Diskoøen
 • Snescooterture som beskrevet i dagsprogrammet
 • Alle overnatninger som beskrevet i dagsprogrammet
 • Måltider som angivet i dagsprogrammet - Uden drikkevarer
 • Byrundtur og Sermermiut vandring i Ilulissat
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn ca. DKK 1.000 – 1.500 i alt)
 • Evt. Entré til museer m.m.
 • Rejse- og evt. afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg, 3.000 DKK. (Ikke muligt den ene nat i hytte på Lyngmarksbræen)

Værd at bemærke når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 22 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Overnatningsstederne
 • Aktiviteterne
 • Klima i Grønland

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -

Drikkevarer er ikke inkluderet i de inkluderede måltider.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland, serveres gratis måltider og drikkevarer ombord. På indenrigsflyvningerne serveres der en kop kaffe/te.

Dag 1. Ankomst til Ilulissat - Vandretur til Sermermiut ved Kangia – Ilulissat Isfjord

Første stop er Kangerlussuaq. Herfra flyver vi videre nordpå til Ilulissat i Diskobugten. Fremme i Ilulissat bliver vi kørt til Hotel Icefiord og checker ind.

Vi tager i dag på en vandretur ud til lokaliteten, hvor den gamle boplads Sermermiut lå, helt ned til Ilulissat Isfjord - Kangia. Sermermiut området er ligesom Kangia en del af UNESCO's Verdensarvsområde. Her har palæo-eskimoer levet og boet (periodevis) igennem ca. 4.500 år. Nationalmuseerne i Danmark og Grønland lavede i 50érne nogle epokegørende udgravninger i Sermermiut, der dokumenterede, at de 3 hovedkulturer Saqqaq, Dorset og Thule alle har været repræsenteret i området, og nok så interessant, hvornår de var fraværende pga. klimaforandringer, misfangst, sygdom eller andet. I dag er der stort set kun nogle rester tilbage af stenmurene fra tørvehusene, så man kan danne sig et indtryk af de yderst beskedne men samtidig effektive boligforhold i arktis.

Fra "Kælllingekløften" har vi udsigt til til isfjorden og de kolossale isfjelde - en storartet naturoplevelse!

-/-/A

Dag 2. Ilulissat - Guidet byrundtur og tid til at udforske byen på egen hånd

Efter morgenmaden vil turlederen tage deltagerne med på en tur rundt i byen.

Eftermiddagen er til fri disposition og kan evt. bruges på museumsbesøg eller indkøb af nogle af de flotte grønlandske souvenirs, som kan købes i butikkerne. ”Siku” baren på Hotel Icefiord er kendt for deres ’grønlandske kaffe’, og der er der garanti for nordlys…

M/-/-

Dag 3. Ankomst til Qeqertarsuaq på Diskoøen

Fra Hotel Icefiord kører vi til havnen og sejler til den legendariske Disko Ø. Diskoøen er Grønlands største ø - på størrelse med Sjælland. Basaltfjeldene på Disko når op i godt 1.000 meters højde, og er meget karakteristiske og særprægede.

På toppen ovenfor Qeqertarsuaq knejser Lyngmarksbræen, som vi skal stifte bekendtskab med senere på turen. På sejladsen over Diskobugten ser vi nu de første isbjerge, og jo nærmere vi kommer Diskoøen, jo større er chancerne for at se grønlandshvalerne, der migrerer til området fra arktisk Canada på denne tid af året.

Ved ankomst til Qeqertarsuaq indkvarteres vi på byens hotel, der består af en række huse centralt placeret i byen. Under vores ophold i byen de kommende dage, vil vi forsøge at arrangere et besøg på Arktisk Station, der hører under Københavns Universitet.

M/F/A

Dag 4. Hvalsafari og overnatning i hytte oppe på Lyngmarksbræen/Hundeslædetur

Formiddagen er sat af til hvalsafari, hvor vi igen sejler ud på Diskobugten for at lede efter flere hvaler. Vi spiser frokost ombord igen i dag. Over middag sejler vi i havn, og ud på eftermiddagen bliver vi halvdelen af gruppen kørt på snescootere/UTV op på Lyngmarksbræen — en fantastisk flot tur, der ender oppe på selve Lyngmarksbræen i ca. 900 m.o.h. Heroppe på gletsjeren venter et storslået panorama over Diskobugten, og i godt vejr er det muligt at se mundingen af Kangia Isfjord ved Ilulissat ind over Diskoøen og mod Aasiaat - steder der alle ligger næsten 100 km borte. Heroppe skal vi overnatte i en stor træhytte, hvor en petroleums skibsovn sørger for varmen og bidrager til den hyggelige stemning.

Den anden halvdel af gruppen skal bytte skibet ud med det ældste og mest gennemtestede transportmiddel i Grønland – hundeslæden. Vi går til søen imellem Arktisk station og heliporten, hvor hundeslæderne står klar. Når slæden er rigget til, kører vi to og to på hver slæde med egen hundekusk. Vi tager kaffen med.

Vi kører mod vest ind igennem 'Blæsedalen' og kører over den tilfrosne 'Røde Elv'. Undervejs nyder vi stilheden, hvor man kun hører slædens skurren, hundepiskens smælden, hundenes vejrtrækning og Diskoøens fantastiske natur. Vi er tilbage i Qeqertarsuaq i løbet af eftermiddagen, hvor resten af dagen står til fri disposition.

M/F/A

Grønlandshvalen

Læs mere om den store grønlandshval, som typisk opholder sig i nærheden af Qeqertarsuaq ved Diskoøen i forårsmånederne.

Dag 5. Overnatning i hytte oppe på Lyngmarksbræen/Hundeslædetur

Den første gruppe vågner op på Lyngmarksbræen. Der er intet så smukt som en solopgang i frost og sne, og denne kan nydes med morgenkaffen inde fra hyttens varme eller ude i den friske luft. Formiddagen bruges til at gå på opdagelse og nyde stilheden oppe på bræen. Der er mulighed for dels at gå op på bræens højeste punkt, hvorfra man i klart vejr kan kigge mod nord helt op til Mellemfjord samt ud til et par hytter i nærheden af kanten med udsigt ned til Qeqertarsuaq.

Ud på formiddagen bliver vi kørt på snescootere/UTV tilbage til Qeqertarsuaq og indkvarteres igen på byens hotel. Efter frokost går skal denne gruppe på hundeslæde.

Gruppen der var på hundeslæde dagen før, bliver kørt på snescootere/UTV op på Lyngmarksbræen i løbet af formiddagen. Heroppe på gletsjeren venter et storslået panorama over Diskobugten, og i godt vejr er det muligt at se mundingen af Kangia Isfjord ved Ilulissat ind over Diskoøen og mod Aasiaat - steder der alle ligger næsten 100 km borte. Heroppe skal vi overnatte i en stor træhytte, hvor en petroleums skibsovn sørger for varmen og bidrager til den hyggelige stemning.

M/F/A

Dag 6. Hvalsafari – møde med 'Arfivik' – den imponerende grønlandshval

Den anden gruppe vågner op på Lyngmarksbræen. Der er intet så smukt som en solopgang i frost og sne, og denne kan nydes med morgenkaffen inde fra hyttens varme eller ude i den friske luft. Formiddagen bruges til at gå på opdagelse og nyde stilheden oppe på bræen. Der er mulighed for dels at gå op på bræens højeste punkt, hvorfra man i klart vejr kan kigge mod nord helt op til Mellemfjord samt ud til et par hytter i nærheden af kanten med udsigt ned til Qeqertarsuaq.

Ud på formiddagen bliver vi kørt på snescootere/UTV tilbage til Qeqertarsuaq og indkvarteres igen på byens hotel.
Gruppen samles igen og eftermiddagen bruges på hvalsafari. Vi sejler ud på Diskobugten med det formål at få nærkontakt med grønlandshvalerne, der har deres vinterkvarter på disse breddegrader højt mod nord. Grønlandshvalen har været totalfredet i mange år efter at have været tæt på at blive udryddet af internationale hvalfangere. De seneste år har man forsøgsvist haft en kvote på 2 individer pr. år.

Grønlandshvalen bliver på engelsk kaldt for "Bowhead whale" og opfører sig på samme måde som de tre arter, der hører under "right whales", fordi den er så let at fange. Den ligger ofte og sover i havoverfladen og er en meget langsom hval, som man derfor kan komme helt tæt på. På grønlandsk hedder den Arfivik, som betyder 'den tøndeformede'. Undervejs på sejladsen spiser vi frokost ombord på skibet.

M/F/A

Dag 7. Isfjordssejlads og Ilulissat

Vi stævner ud fra Qeqertarsuaq på turens sidste sejlads og kursen er sat mod Ilulissat. Efter at have krydset Diskobugten nærmer vi os Isfjeldsbanken i mundingen af Ilulissat Isfjord, hvor vi skal nyde synet af de gigantiske isbjerge fra første parket. Vi vil utvivlsomt se et antal joller herude, der fisker med langline efter den eftertragtede hellefisk. Turlederen vil her fortælle om livet ved isfjorden med fangst & fiskeri, og de mange interessante ting omkring isen, og den klimatiske udvikling der finder sted omkring afsmeltning m.m.

Fremme i havnen i Ilulissat tager vi afsked med besætningen og skibet og bliver kørt til Hotel Icefiord og checker ind.

M/F/-

Dag 8. Hjemrejse til Danmark

Rejsen i Grønland er ved at være slut. Vi flyver hjemad og kan i klart vejr se ud over Diskobugten og måske skimte Diskoøens basaltfjelde i horisonten mod vest.
M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage. Hvalsafari, hundeslædetur, snescootertur (grad 1-2).

Aktiviteter

GENEREL INFORMATION OM AKTIVITETERNE PÅ TUREN

Hvalsafari

 • Sejladserne mellem Ilulissat og Diskoøen samt hvalsafari-sejladserne vil foregå enten i stålskib eller Targa båd - begge skibstyper er klassificeret til sejlads i grønlandske farvande, og bliver brugt i udstrakt grad i Diskobugten. Der er god plads til alle passagerer ude såvel som inde.
 • I maj måned opholder Grønlandshvalerne sig normalt i farvandet omkring den sydlige del af Diskobugten ud mod Davis Strædet og nogle gange endda lige ud for byen.

Snescootertur

 • Når vi skal på overnatningstur oppe på Lyngmarksbræen, foregår transporten på snescooter (1-2 passagerer pr. snescooter udover chaufføren). Turen mellem Qeqertarsuaq og hytten tager ca. 30-60 min. afhængig af vejret/føret.


Hundeslædetur

 • Cirka 4 timers hundeslædetur fra Qeqertarsuaq og ind i 'Blæsedalen'. Foruden kusken og hundespandet på 10-14 slædehunde vil der være 2 rejsedeltagere pr. slæde. 

  Hundeslæden blev brugt, og bruges stadig, i udstrakt grad i Grønland, men i Vestgrønland kun nord for Sisimiut. Hundeslædens konstruktion var i gamle dage tilpasset det lokale miljø, dvs. mængden af sne, lokale isforhold og terrænets beskaffenhed generelt. Den bestod af to slædemeder, hvorpå der med skindremme var bundet et antal tværbrædder og to opstandere. Konstruktionen bevirkede, at slæden ikke flækkede, men derimod gav sig i det ujævne terræn. Slæden blev trukket af et hundespand på mellem 5 og 10 hunde. Fangeren brugte især hundeslæden som transportmiddel, når han skulle på fangst på havisen. I dag fungerer hundeslæden stadig som et vigtigt transportmiddel mange steder i Grønland. Hvert år afholdes der grønlandsmesterskaber i hundeslædekørsel, og hundeslædeture er blevet populære aktiviteter for turister, der kommer til Grønland fra hele verden.

  Overnatning

  Der overnattes 4 nætter på Hotel Disko Island i Qeqertarsuaq på Diskoøen og 1 overnatning i opvarmet hytte på Lyngmarksbræen på fjeldet bag Qeqertarsuaq. Der overnattes 2 nætter på Hotel Icefiord i Ilulissat.
  På Hotel Disko Island og Hotel Icefiord bor man på delt dobbeltværelse med eget bad og toilet. I hytten på Lyngmarksbræen er soveafdelingen indrettet med køjesenge og skillevægge. Hytten har tørkloset.

  Der vil være mulighed for enkeltværelse på Hotel Disko Island og Hotel Icefiord mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

  Måltider

  Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -

  Drikkevarer er ikke inkluderet i de inkluderede måltider.

  På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland, serveres gratis måltider og drikkevarer ombord. På de korte indenrigsflyvninger serveres kaffe.

  Hotel Icefiord har egen velrenommeret restaurant, og derudover er der talrige andre gode spise muligheder i Ilulissat.

  Flyrejsen og lokal transport

  Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

  Gode råd til din flyrejse

  Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

  Klima

  Middeltemperaturen i Diskobugten er i maj måned lige under frysepunktet. Temperaturen er angivet, som døgnets gennemsnit. Nætterne kan være forholdsvis kolde, men når solen får magt i løbet af dagen, kan temperaturen stige væsentligt over det angivne.

  På grund af solen og den tørre luft opleves temperaturen ikke så kold som i det øvrige Europa. Nattemperaturerne kan komme ned til ca. - 5 grader.

  Valuta og kreditkort

  VISA/Dankort kan benyttes i stort set alle hoteller, restauranter og butikker. Vi anbefaler dog at medbringe lidt kontanter (DKK).

  Wi-Fi og Mobildækning

  Der er mobildækning i byerne, men ikke nødvendigvis uden for byen på fjeldet eller på vandet. WI-FI er tilgængelig på hotellerne. Vær opmærksom på, at der til tider kan være ustabil forbindelse.

  Har du behov for et Grønlandsk SIM kort mens du er i Grønland, kan du læse mere her eller kontakte din egen udbyder.

  Kort og rejselitteratur

  Saga Map nr. 10, Diskobugten. 1:250.000 og evt. Vandrekort Nordgrønland, Ilulissat. 1:100.000 og/eller Vandrekort Qeqertarsuaq, Disko Øen. 1:100.000

  Grønlands Naturinstitut: http://www.natur.gl/pattedyr-og-fugle/havpattedyr/groenlandshval/

  Købes hos Nordisk Korthandel, Studiestræde 26-30, København, Tlf.: 33 38 26 38

  Bemærk venligst

  Turen afvikles med 10-20 personer.

  Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af vejr og is/sne - forholdene. Der kan derfor forekomme ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly/helikopter og skib. Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold.

  VIGTIGT: Note specifikt til denne Topas rejse - Grønland – Hvalsafari og hundeslæde på Diskoøen.

  Maj måned er vejrmæssigt en brydningstid i Nordgrønland. Her slipper vinteren taget og foråret sætter sig for alvor igennem. Tidspunktet for hvornår havisen og sneen smelter, og elvene går, varierer fra år til år. Inden for den normale kendte variation, så vil man på denne tur, både kunne sejle og dermed opleve grønlandshvalerne som beskrevet i programmet, kunne køre på hundeslæde på Diskoøen, samt kunne køre på snescooter op på Lyngmarksbræen. I sjældne tilfælde (som ex. 2019), sætter foråret ekstremt tidligt ind. Det har ingen indflydelse på grønlandshvalerne, dem oplever man stadig, men det kan betyde, at man ikke kan køre på hundeslæde og snescooter, fordi sneen er smeltet og isen er gået (smeltet) på Røde Eleven, hvilket betyder at adgangen ind i ”Blæsedalen” hvor man kører på hundeslæde og snescooter, er lukket. I dette sjældne tilfælde, vil Topas i samarbejde med turlederen, gøre alt hvad der er muligt for, at finde gode alternativer. Alternativet til hundeslædetur og snescootertur kunne ex. være en ekstra hvalsafari dag eller en isfjordssejlads ved Ilulissat Isfjord.

  Hvis dette ikke er muligt pga ex. vejrliget, vil Topas afsøge andre muligheder. 


  Klik her for at komme retur til Rejsen kort

  Pakkeliste

  Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer samt forslag til, hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

  Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaring er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

  Få rabat med Topas

  Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

  Bagage

  Medbring gerne en dagtursrygsæk der bl.a. kan medtages som håndbagage på flyet.

  Som stor bagage (den man tjekker ind på flyvningerne) anbefaler vi, at du medbringer en blød sportstaske, rygsæk, duffelbag el. lignende, da denne type taske er lettest at håndtere ved transfers, ombordstigninger på skibe samt ved landgang m.m. Det er dog muligt at medbringe kuffert. Bemærk venligst, at du som udgangspunkt selv skal kunne bære og håndtere din egen bagage på hele turen.

  Støvler

  Det er en god idé at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader. Da vi ikke skal vandre særligt meget på denne tur, kan et par almindelige vinterstøvler man går godt i også bruges.

  Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen mod forventning, skulle blive forsinket.

  Det kan være en god idé at medbringe "skopigge/ispigge/pigsåler" til at montere på ens fodtøj, og dermed minimere risikoen for fald i glat føre.

  Andet fodtøj

  Let fodtøj, f.eks. sandaler eller alm. sko til indendørs brug.

  Sovepose, lagenpose og liggeunderlag

  Du skal IKKE medbringe sovepose, lagenpose og liggeunderlag på denne tur. Alle disse ting er allerede til stede i hytten på Lyngmarksbræen på Diskoøen. 

  Tøj til hvalsafari og slædetur

  • 1 uldtrøje og 1 fleecetrøje
  • 1 par fleecebukser eller dynebukser
  • 1 varm hue / elefanthue (skal dække ørene)
  • 1 par varme luffer
  • 1 halstørklæde/halsedisse/buff
  • 2 par tykke vandresokker
  • Evt. 2 par tynde indersokker
  • Svedtransporterende undertøj evt. uldent undertøj
  • 1 tynd uldtrøje
  • 1 vindtæt anorak eller jakke med hætte
  • Generelt vil det være bedst at være klædt med flere lag tøj, da man derved bedst kan tilpasse sig den aktuelle vejrsituation.

  Andet tøj

  • Rejsetøj
  • T-shirts
  • Skjorter/langærmet bluse
  • Strømper
  • Undertøj

  Mod solen

  • Gode solbriller
  • Solcreme og læbepomade med faktor

  Diverse

  • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
  • Medicin til eget brug
  • Evt. sovebrille (relativt lyst om natten)
  • Kikkert
  • Plasticpose/sort affaldssæk til at beskytte tøjet i rygsækken mod fugt
  • Toiletsager
  • Alkoholgel til at rengøre hænder før picniclunch.
  • Kamera og evt. ekstra batterier/ evt. oplader

  Vælg din afgang

  15. april 2024  –  22. april 2024 Udsolgt 27.970 DKK Venteliste
  22. april 2024  –  29. april 2024 Garanteret afgang 27.970 DKK Bestil Rejse
  12. april 2025  –  19. april 2025 Åben for booking 25.970 DKK Bestil Rejse
  19. april 2025  –  26. april 2025 Åben for booking 25.970 DKK Bestil Rejse

  Kontakt os

  Turkode: GLHH

  Andre spændende rejser

  Hold dig opdateret

  Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.