Italien - Kultur og vandring i Italiens grønne hjerte, Umbrien

I Umbrien skaber naturen, historien og kunsten et unikt miljø som opleves på vandreferie gennem de smukkeste landskaber og små kulturhistoriske byer.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

I støvlelandet siger man, at Umbrien er ”Italiens grønne hjerte”. Og det er sandt. Du vil opleve vilde områder og skovklædte bjergskråninger og de smukkeste grønne plateauer, hvor udsigten rummer en uendelig sekvens af fantastiske udsigter ud over blomstrende enge og dale, bjergrygge eller udsyn til klostre, kirker og borge.

Netop i bjergene gemmer sig en perlerække af små landsbyer, middelaldertårne og borge, hvor fortidens spor vidner om områdets liv gennem århundreder. Her støder du på bl.a. Norcia, Skt. Benedictus fødeby. Og ved foden af det smukke bjerg Subasio ligger byen Assisi med Skt. Francis kirke. Stierne over bjergene i Umbrien vidner om gamle pilgrimsrejser og fortællingen lever videre i de gamle ruiner, vi passerer på næsten hver vandrerute.

Meget passende skal du bo på et gammelt nænsomt og smagfuldt renoveret kloster fra det 12. århundrede, 'Abbazia SS. Felice e Mauro', som er den stemningsfulde base for vores ophold i Umbrien.

Umbrien er vitterligt Italiens grønne hjerte. Utroligt smukt. Pragtfulde vandreture i næsten 'turistfrie' områder. Superhyggelige aftener i klostergården med skøn mad.

Niels Christian Furu

Glæd dig til

 • Flotte og alsidige vandreture gennem skove, alpint terræn og små landsbyer
 • Indlogering i et æstetisk smukt og nænsomt restaureret kloster fra det 12. århundrede 
 • Vandring langs historiske pilgrimsruter, trådt af bl.a. Frans af Assisi
 • Besøg i den smukke kulturhistoriske by Assisi
 • Charmerende Spello - Blomstens hovedstad
 • Hygge og afslapning i Valnerinadalen
 • Kulturhistoriske kulisser i form af borge, kirker, akvædukter og sæterlandskaber
 • Mulighed for rafting på Nerafloden og tur til Marmorvandfaldet Cascata delle Marmore

Vores Italien

Topas har været i Italien i mange år og vi har et særdeles varieret udbud af rejser til Italien. Se bl.a. hvad vi anbefaler af gode oplevelser i Italien, få rejsetips, svar på alle dine spørgsmål og læs spændende artikler.

Program

Dag 1. Afrejse fra Danmark mod Umbrien i Italien
I løbet af dagen ankommer vi til Umbrien klosteret Abbazia SS. Felice e Mauro og bliver budt velkommen af vores vært Monica. Vi kan nu gå på opdagelse i klosteret og i området.

Dag 2. Vandring i Valnerinadalen fra Gavelli til Poggiodomo
Vi følger først Nerafloden og vandrer derefter fra landsbyen Gavelli til et grønt plateau i højderne, hvor vi kan tappe frisk bjergvand fra kilden Fonte della Spina (1274m). Udsigterne til bjergene er fantastiske.

Dag 3. Gennem olivenlunde til Trevi
I dag vandrer vi bl.a. ad en gammel muldyrsti med udsigt til olivenlunde, gennem skovområder og kommer forbi flere gamle borge før vi slutter i Trevi, en af de smukkeste små byer på bjergskråningerne.

Dag 4. Skt. Francis rute fra Assisi til Spello over Monte Subasios grønne plateauer
Vandredagen forgår i dag mellem to af Umbriens smukkeste og mest interessante historiske byer: Assisi og Spello, en populær vandretur for pilgrimme.

Dag 5. En dag på egen hånd i den maleriske Valnerinadal
I Neradalen er der et væld af aktivitetsmuligheder. Der er vandreture blandt flotte, gamle borge, mulighed for rafting på Nerafloden, en bustur til vandfaldet Cascate delle Mármore eller måske afslapning?

Dag 6. Vandretur til toppen af Monte Vettore i Sibillinibjergene
I dag besøger vi en af de flotteste naturparker i Appenninerne, nemlig Sibillini bjergene. Vi skal vandre i nøgne landskaber med panoramiske udsigter over bjergkamme og til toppen af Monte Vettore (2.476 m).

Dag 7. Pilgrimsvandring ad Francis fra Assisis rute
Sidste vandredag går fra Valnerina ad den stemningsfulde pilgrimsrute til hjertet af den historiske by Spoleto gennem skove højt hævet over dalen og via små plateauer, som er udsigtsbalkoner ud over dalen.

Dag 8. Hjemrejse til Danmark

Se det detaljerede dagsprogram her

Vandreferie med Topas

Ønsker du at være fysisk aktiv, opleve rejsemålet indgående og betages du af store naturoplevelser? Læs mere om vandreferie med Topas.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
 • Flyrejse København – Rom t/r
 • Al transfer og transport
 • Alle overnatninger i klosteret i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn mellem DKK 150-250 for 2 eller 3 retters menu)
 • Entré til museer og lignende
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse DKK 1.200

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 19 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Overnatningsstedet 
 • Området

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Dag 1. Afrejse fra Danmark imod Umbrien i Italien

Efter ankomst til Roma Fiumicino lufthavnen i Rom stiger vi på bussen og påbegynder de ca. 2 ½ times kørsel nordøst mod regionen Umbrien, nærmere bestemt landsbyen Castel San Felice, i hvis umiddelbare nærhed vi skal bo i den kommende uge.

Ved ankomst til klosteret Abbazia SS. Felice e Mauro, bliver vi budt velkommen af vores vært Monica, som er opvokset i området og lever og ånder for stedet. Vi får tildelt vores respektive værelser, og kan derefter gå på "opdagelse" i klosteret og de nærmeste omgivelser. Hurtigt vil man fornemme stedets ro, og sanseindtryk i form af dufte, lyde m.m. fortæller én "på den gode måde", at man er kommet til Italien — Umbrien, og turen/ferien er for alvor begyndt!

-/-/-

Dag 2. Landsbyvandring i Valnerina, den panoramiske rute fra Gavelli til Poggiodomo

Vores første vandredag starter lige udenfor døren. Efter morgenmaden går vi langs Nera floden til nabolandsbyen Sant’Anatolia di Narco og derfra videre til Scheggino.

I fortiden var Nera floden større og vandet dækkede næsten hele dalen. I Scheggino gør vi et stop ved en cafe, ligesom mange af de lokale ynder at gøre. Bussen henter os her og kører os ca. 12 km opad til baglandet, hvor udsigten bare bliver flottere og flottere. Vi står af ved den gamle og næsten forladte bjerglandsby Gavelli i 1151m. højde.

Fra udkanten af Gavelli går vi videre mod kilden Fonte della Spina (1274m). Vi starter i skoven, men snart åbner udsigten sig og stien flader ud og leder til et grønt plateau, hvor vi kan tappe frisk bjergvand og nyde udsigterne mod bjergkæden Appenninerne. Den næste strækning går så til kilden Fonte dei Cupi (1248m). Stien snor sig mere eller mindre i den samme højde og længere nede i dalen kan vi se bjerglandsbyen Ussita.

Vores vandring slutter i den øde landsby Poggiodomo i 974 m, som vi når frem til senere på eftermiddagen. Her henter bussen os og kører os til den smukkeste af bjerglandsbyerne i "vores" bagland, nemlig Monteleone di Spoleto. Her gør vi et ophold og holder en god og velfortjent pause ved caféen, inden vi vender tilbage til klosteret, hvor vi samles til aftensmaden for at nyde de lokale retter, som er tilberedt for os.

M/F/-

Dag 3. Gennem olivenlunde til Trevi

Efter morgenmaden kører vi cirka 30 minutter til Poreta. Ved kirken i landsbyen starter vores vandredag.

Først vandrer vi på asfalt men kort længere fremme bevæger vi os ad en gammel muldyrsti med udsigt til olivenlunde. Vi kommer igennem Lenano og når herefter til Campello Alto, som er en charmerende borg, hvis gamle forsvarsmur stadig står. Vi besøger den gamle borg, inden vi fortsætter vores vandring igennem oliventræer og skove mod Pissignano. Her oplever vi igen en charmerende borg.

Den romerske vej Via Flaminia fortsætter længere ned i dalen og har været primus motor for udviklingen af en række landsbyer på toppen af disse smukke højder. Fra Pissignano fortsætter ruten mod Trevi, en af de smukkeste små byer som er opstået her på bjergskråningerne i dette område.

Der vil være tid til at nyde en pause i Trevi, inden vi kører tilbage til vores kloster i Valnerina.

M/F/-

Dag 4. Skt. Francis rute fra Assisi til Spello over Monte Subasio

Vandringen forgår i dag mellem to af Umbriens smukkeste og mest interessante historiske byer: Assisi og Spello. Efter to dages opvarmning kan vi nu vælge en længere og særdeles spændende vandretur, som mange moderne pilgrimme på vej til Rom vælger at gå. Det tager cirka 7 timer at komme de 800 meter opad og de 950 meter nedad til Spello, men de store og grønne plateauer på Monte Subasio og den fantastiske udsigt deroppefra, er en passende belønning.

Vi kører til Assisi og starter dagen med at besøge San Francescos kirke og Giottos vidunderlige fresker, inden vi vandrer opad igennem byen og frem til Cappuccinis byport, hvor stien til Eremo delle Carceri (830m.) starter. Vi når Eremo efter knap 2 timers vandring. Heroppe kom Francis fra Assisi for at meditere og bede, og før ham, de første eremitter som også valgte grotterne heroppe ved Subasios skråninger til deres refugium.

Fra Eremo delle carceri går vi videre igennem skoven og opad i cirka 45 minutter før stien kommer over trægrænsen og op på plateauerne ved Monte Subasio. Ruten går igennem det grønne græs og flader ud mod korset, hvorfra udsigten over sletten og Assisi er vidunderlig. Skovene ligger neden for os, og hele Subasios store græsdækkede og brede ryg, er en imponerende panoramisk rute.

Mens vi vandrer videre, nyder vi den åbne udsigt, inden nedstigningen starter mod Spello. Lige før vi kommer frem til den smukke historiske middelalderby, krydser ruten den gamle romerske akvædukt. Spello er en af Italiens smukkeste middelalderbyer og er kendt for sin "ekstra jomfru olivenolie" af høj kvalitet (Città dell’olio). I et kapel ved Santa Maria Maggiore (Spellos største kirke) har Pinturicchio malet flotte freskomalerier. Byen bevarer flere spor fra romertiden og fra middelalderen og vi afslutter den udfordrende vandredag i Spellos charmerende historiske kulisser.

Vandreturen i dag er en af de længste på turen. Vi ved, at flere af vores gæster ønsker sig mere tid i Assisi og Spello.
Derfor har vi et alternativ til dagens vandretur. Vores lokal guide vil blive med de af jer, der ikke ønsker at deltage i dagens vandretur og istedet lede jer igennem Assisi. Byen indholder mange interessante historier og der vil være mulighed for at besøge San Francescos skov (indgangs billet ca. 5 €. Denne er ikke inkl. i prisen) som den Italienske Miljø Fond (FAI) har overtaget. Efter frokosten i Assisi vil lokal guiden køre med jer til Spello og gå med jer igennem Spellos stemningsfulde gader.

M/F/-

Dag 5. En dag på egen hånd i den maleriske Valnerinadal med valgfrie aktiviteter

Vi har nu vandret tre dage i træk, og i morgen venter en flot bjergtop på os.

Neradalen byder på flere aktivitetsmuligheder, samt mulighed for at hvile sig lidt inden de to sidste lange vandredage. Men har man lyst til vandreture på egen hånd kan man vandre til de flotte gamle borge - Vallo di Nera og Scheggino, eller vandre ad den nedlagte jernbane igennem tuneller og over bjerget til Spoleto, og tage en lokalbus tilbage til klosteret.

Man kan også benytte sig af lejligheden for at prøve en nem raftingtur ned ad Nera flodens klare og rolige vande igennem det grønne landskab, og hvis der er tilpas tilslutning, tage en bustur til Cascate delle Mármore, et fantastisk smukt vandfald bygget af romerne for mere end 2000 år siden. Med en faldhøjde på 165 m er det verdens højeste menneskabte vandfald.

Ud over at samle kræfter til resten af programmet, er dagen en god lejlighed til, at nyde en "anderledes" dag tæt på den lokale kultur, samt en god mulighed for fordybelse i ferielitteraturen, hvis man ønsker det.

M/-/-

Dag 6. Vandring til toppen af Monte Vettore i Sibillinibjergene

På nuværende tidspunkt er vi usikre på de skader, der er sket på ruterne til Sibillini bjergene. Der vil højst sandsynligt komme ændringer på denne dag. Hvilke ændringer og hvor omfattende de bliver, kan vi først afgøre, når vi nærmer os afrejsetidspunktet.

Efter en behagelig hviledag i Valnerina er vi nu klar til at besøge en af de flotteste naturparker i Appenninerne, nemlig Sibillini bjergene. Bjergkæden dækker også et område ind i regionen Marche og danner et af de smukkeste områder i det centrale Italien. Mange tror fejlagtigt, at Umbrien kun er skove, men Sibillini bjergene ved Monte Vettore og Castelluccios højslette er f.eks. en af de bedste europæiske destinationer for paragliding, takket være de store åbne vidder og den sparsomme vegetation i højderne.

Fra Norcia fører vejen opad i bjergene mod Piano di Castelluccio, som pludseligt dukker op under os på den anden side af passet - en imponerende højslette omkranset af bjerge til alle sider! Længst væk på sletten, på toppen af en bakke, er den eneste lille beboede landsby i hele området, Castelluccio di Norcia. I dag er der tilknyttet en ekstra guide til turen, således at der er mulighed for at vælge en tur henover bjergkammen eller en toptur.

Turen over bjergkammen tager udgangspunkt i Refugie Peruga (1505 m) og vi vandrer til byen Castelluccio (1432 m). Turen er utrolig flot og vi har hele tiden udsigt til henholdsvis sletten ved Norcia eller det spetaktulære landskab ved højsletten for foden af Sibilini bjergene. Turen indeholder ikke nævneværdige højdemeter (maks. 300 m). I Castelluccio er der tid til en forfriskning inden bussen kommer og samler os op.

Topturen starter i passet Forca di Presta i 1.530 m. højde. Vi vandrer op ad "ryggen" af Monte Vettore. Stien er på nogle strækninger lidt stejl og i 2.233 meters højde kommer vi forbi Rifugio Zilioli. Kort efter vandrer vi igennem den brede og flade strækning Sella delle Ciaule. Her holder vi en pause på det lille plateau, inden vi vandrer det sidste stykke til toppen af Monte Vettore (2.476 m), den højeste tinde i Sibillini bjergene. Herfra kan man i klart vejr se helt til Maiella bjergene, Gran Sasso m.m. og er man rigtig heldig (og skarpsynet!), kan man se til Adriaterhavet på den østlige side af regionen Marche. Lige neden for toppen findes to små søer - Pilatos søerne (Laghi di Pilato), som er knyttede til en legende om Pilatus. Deres dybblå vande pynter den gletsjerskabte dal neden for os.

Turen på Monte Vettore byder på fantastiske udsigter. I højden er der ingen vegetation og ruten er ekstremt panoramisk. Turen ned går ad samme sti som op, men det er en helt anderledes udsigt der møder os på nedturen. Efter en forfriskning ved refugiet i Forca di Presta kører bussen os til Castelluccio, hvor vi samler deltagerne fra turen over bjergkammen op, inden turen går tilbage til Abbazia SS. Felice e Mauro. Dagens vandring til toppen af Vettore dækker 940 meters op- og nedstigning, omkring 6 timer inkl. frokostpause.

M/F/-

Dag 7. Francis fra Assisis rute - vandring fra Valnerina ad den stemningsfulde pilgrimsrute til hjertet af byen Spoleto

Vi køres i bus forbi den lille landsby Pontuglia, der ligger i en smal sidedal til Valnerina. Vejen fortsætter videre opad i bjergene, indtil vores bus ikke kan køre videre og derfor sætter os af i ca. 550 m højde. Vi fortsætter ad smalle veje og ender på den gamle pilgrimrute. Vi vandrer nu i skove højt hævet over dalen og kan nyde udsigten til kalkklipperne og slugterne i området.

I takt med at vi kommer højere op, virker de små plateauer udsigtsbalkoner ud over de flotte udsigter over dalen. I 800 m. højde når vi ruinerne af en forladt landsby Sensati. Herfra er der ikke langt til passet Forcella di Castel Monte i 952 m.

Efter en kort nedstigning kommer vi om på den side af bjergene, som vender mod Spoleto. Vi kan endnu ikke se den gamle longobardiske by, men den næste flade strækning giver os en fin udsigt over Spoletos bjerge. På vej mod byen gør vi et stop ved Monteluco, som er en stor "stenegeskov", som selv Umbri (de gamle stammer som beboede regionen og som giver navnet til den) opfattede som hellig. I dag findes der et Franciskanerkloster heroppe og Il Bosco Sacro er besøgt af pilgrimmene i dag ligesom i Middelalderen.

I Monteluco (800 m) kan man stige på bussen og køre ned mod Spoleto, eller man kan vælge at gå de knap 3 km. ned til Spoleto (450 m).

Ved vores ankomst til byen kan vi betragte Ponte delle Torri, en høj bro over en vild dal, som leder hen mod bjerget, hvor det gamle "fort" (Rocca) ligger. Den høje bro leder lige ind i hjertet af Spoletos historiske centrum. Broen er på nuværende tidspunkt lukket pga. skader fra jordskævet august 2016.

Longobarderne havde her deres vigtigste by i det centrale Italien, men før dem var det Romerne, som havde valgt stedet til et af deres vigtigste centre. Der hvor broens rute svinger omkring "fortet" (Roccaen), kan man stadig se spor af den gamle romerske mur og enkelte sten bærer latinske inskriptioner, som vidner om stedets oprindelse.

Spoletos gamle centrum er hyggelig at vandre igennem, og caféerne ved de små torve indbyder til et lille hvil efter en lang og spændende vandredag, inden vi kører tilbage til Valnerina til vores "afslutningsmiddag", for at fejre en forhåbentlig vellykket tur i en af Italiens smukkeste regioner.

M/F/-

Dag 8. Hjemrejse

Vi forlader “vores kloster" og siger farvel til Umbriens smukke landskab. Bussen kører sydpå mod lufthavnen i Rom.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage — heraf 5 vandredage, grad 2-3. På denne rejse vandrer vi 5-7 timer om dagen.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Vi tilstræber at organisere vandringen, så alle kan gå i netop deres tempo. Normalt aftales mødesteder undervejs - typisk til frokost. Har man lyst til at blive i “Abbazia" en dag - i stedet for at vandre - er det selvfølgelig også muligt. 

Overnatning

På denne tur til Umbrien, skal vi meget passende bo på et gammelt nænsomt og smagfuldt renoveret kloster fra det 12. årh., ’Abbazia SS. Felice e Mauro’. Klostret er en historisk bygning, hvis gamle stenmur, kirken og krypten har mange spændende historier at fortælle.

I Valnerina (Nera dalen), i nærheden af Spoleto og i fornuftig afstand fra Norcia, Spello og Assisi, ligger den lille borg Castel San Felice på en bakketop. Ved foden af bakken, hvor det klare vand fra Nera floden løber, findes klostret — vores hjem den næste uges tid, som hører til biskopsædet i Spoleto og som drives af en lokal familie.

Vi indlogeres i smagfulde dobbelt- og enkeltværelser. Enkeltværelser kan tilkøbes mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Fra klostret går en lille grusvej til nabolandsbyen Sant’Anatolia di Narco (ca. 20 min. vandring), hvor der findes en lille bar og restaurant.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Klosteret driver en lille restaurant, hvor man har mulighed for at smage de lækre retter området byder på. Om aftenen er det hyggeligt at sidde i klostrets gård og sippe et godt glas af den lokale Sagrantino di Montefalco rødvin, eller nyde en øl brygget af munkene i Norcia, imens man fornemmer stedets atmosfære og lange historie. Priserne i restauranten/baren er yderst rimelige, og der kan betales med kreditkort.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Dagtemperaturer 18-35 grader. Nattemperaturer 15-20 grader.
Der er som regel varmest i juli/august og lidt køligere i maj, juni, september og oktober. Vejret er generelt stabilt i Umbrien, men som altid i bjergområder kan der forekomme pludselige vejrskift, så en ellers varm sommerdag i løbet af kort tid kan føles som en kold og blæsende efterårsdag.

Valuta og kreditkort

Der kan medbringes rejsevaluta i form af kontante Euro. Der er gode muligheder for at hæve valuta i hæveautomater, når vi passerer større byer. Der kan betales med kreditkort på klosteret, hvor vi bor.

Wi-Fi og Mobildækning

Husk multistik/adapter. Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mulighed for WIFI på hotellet. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Politikens Turen går til Toscana, Umbrien & Marche.
Der står ikke så meget om området, vi vandrer i, men bogen giver et godt indblik i italienske forhold. Kort købes bedst lokalt.

Området

Regionen Umbrien, der er nabo til Toscana, betegnes af italienerne selv, som Italiens "grønne hjerte".

Forfatteren til "Turen går til Toscana, Umbrien & Marche" - Preben Hansen, skriver således om Umbrien i indledningen:
"Her er et guddommeligt grønt og bjergrigt landskab med muromkransede byer, der stort set ikke har ændret sig siden middelalderen, og en befolkning der stædigt holder fast i traditioner og festivitas. Umbrien er lidt af en tidskapsel. I en verden som forandres, udvikles og internationaliseres, gør umbrierne en dyd ud af ikke at forandre sig. Det højeste mål er at fastholde traditioner og en livsstil, som har rodfæstet sig gennem årtusinder. Umbrien er kræs for mennesker på jagt efter livets sande værdier..."

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer. Se her hvordan du gør.

Bagage

På vandreturene skal du kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Den øvrige bagage kan pakkes i sportstaske, vadsæk, rygsæk eller kuffert, som forbliver på vores logi (klosteret) under dagsturene.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når du er færdig med dagens vandretur.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1½ liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 2 -4 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 2-3 tynde uldtrøjer
 • 2-4 svedabsorberende T-shirts
 • 1 sweater/fleecetrøje
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser
 • Hue og handsker til efterårsturene (en enkelt dag til top turen)

Andet tøj

 • Rejsetøj/tøj til bybrug
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Håndklæde (gerne letvægts)
 • Badetøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sy-sæt til mindre reparationer
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. køresygepiller til bustransport

Specifikke turbemærkninger

Du skal ikke medbringe sovepose. Der er sengelinned, tæpper og håndklæder på værelserne. Der skiftes sengetøj/håndklæder én gang i løbet af turen.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

27. juni 2020  –  4. juli 2020 Garanteret afgang 8.470 DKK Bestil Rejse
4. juli 2020  –  11. juli 2020 Åben for booking 8.970 DKK Bestil Rejse
11. juli 2020  –  18. juli 2020 Åben for booking 8.970 DKK Bestil Rejse
18. juli 2020  –  25. juli 2020 Åben for booking 8.970 DKK Bestil Rejse
5. september 2020  –  12. september 2020 Åben for booking 8.470 DKK Bestil Rejse
12. september 2020  –  19. september 2020 Åben for booking 8.470 DKK Bestil Rejse
19. september 2020  –  26. september 2020 Åben for booking 8.470 DKK Bestil Rejse
26. september 2020  –  3. oktober 2020 Åben for booking 8.470 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: ITUB

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.

 
Topas TravelBakkelyvej 28680 RyDenmarkCVR: 17630008Telefon (+45) 8689 3622info@topas.dk © 2019 Webdesign & CMS by MCB Denmark