Spanien - Vandreferie i Andalusien

På vandreferie i Andalusien venter Sierra Nevada bjergenes sneklædte toppe og Alpujarras rislende vandløb, frodige dale og hvidkalkede berberhuse tilsat stærke kulturelle indtryk.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Bjergkæden Sierra Nevada i Andalusien er Europas næsthøjeste bjergmassiv med toppen Mulhacén på 3.482m. Gennem 100-vis af år har bjergene været livsnerven for naturen, dyrene og de mange mennesker, som lever i området. Store dele af området er nationalpark. 

Uanset om du mest er til natur eller kultur, byder Alpujarra regionen i Andalusien på masser af oplevelser og indtryk for alle sanser. De varierede vandreture fører dig ad små stier rundt i fabelagtige natur- og kulturlandskaber med bjerge, kløfter og små floder/vandingskanaler. Alpujarra-dalens hvidkalkede huse, mandeltræer, oliventræer og afgrøder der dyrkes på terrasser, støder vi på mange steder. 

Kulturelt afspejler regionen en fascinerende blanding af spansk og nordafrikansk kultur. De fantastiske levn fra maurernes tid kan du blandt andet opleve i Granada i det gamle labyrintiske kvarter Albayzín eller ved det storslåede Alhambra palads (tilkøb). 

Vi bor i landsbyen Mecina på det hyggelige, lille familiedrevne hotel Albergue Mecina Fondales. Her nyder vi den gode stemning, ro og sydlandske gæstfrihed hos vores værtspar Teresa og Victor. 

På flere af vandredagene kan du vælge mellem en lettere og en lidt mere krævende vandring.

Turen indeholder rigtig flotte vandringer, hvor man kommer op og oplever den friske bjergluft, fantastiske udsigter, brusende smeltevandsfos og dybe og stejle kløfter. Hyggelige småbyer med en lille bar.

Karl Bech

Glæd dig til

 • Vandring med kig til sneklædte bjergtoppe, dybe kløfter og rislende vand
 • Hvidkalkede berberhuse som er på UNESCO Verdensarv liste
 • Udfordrende vandring til toppen af Spanien - Mulhacén (3.482 m.)
 • Rundvisning og smagsprøver på et ’secadoro’ - spanske skinker modnet 2 år i bjergluft
 • Guidet bytur i Granada's gamle bydel – Albayzin og ved det storslåede palads Alhambra
 • Picnic i det grønne og lokale specialiteter i rygsækken
 • Stemning, ro og sydlandsk gæstfrihed i særklasse på hotellet i Mecina
 • På afgange i April - masser af blomstrende frugttræer og tidligt forår
 • På afgange i Oktober - forlængelse af sommeren og solmodne frugter

Vandreferie med Topas

Ønsker du at være fysisk aktiv, opleve rejsemålet indgående og betages du af store naturoplevelser? Læs her om vandreferie med Topas.

Program

Dag 1. Med fly til Andalusien
Vi flyver til Spanien og kører østpå langs Middelhavets kyst og ad de snoede bjergveje i Las Alpujarras-dalen til vores hyggelige hotel i landsbyen Mecina.

Dag 2. Vandring mellem landsbyer
Vi lægger ud med at udforske vores lokalområde La Taha de Pitres på vandring ad stier mellem landsbyerne og får fortalt noget om områdets historie.

Dag 3. Betagende udsigter i Poqueirakløften
I dag har vi nogle af Las Alpujarras’ flotteste og mest varierede vandreture foran os i Poqueiradalen med gamle terrasse-systemer, vandingskanaler og kig til Middelhavet - uanset om du vælger kort eller lang rute.

Dag 4. Vandring i Trevélez-kløften
Vi skal på vandretur i den dybe Trevélez-kløft, som er en gigantisk tragt skabt af naturens stærke kræfter. Du kan vælge mellem to forskellige ture af forskellig længde, som begge viser landbruget i Las Alpujarras. Dagen afsluttes med smagsprøver og rundvisning på skinketørreri.

Dag 5. Besøg i Granada eller vandring mellem hyggelige berberlandsbyer
I dag kan du vælge, om du vil med på sightseeing i Granada eller på en god vandretur mellem berberlandsbyerne i området omkring vores hotel.

Dag 6. Til toppen af Mulhacén (3.482 m)
I dag er målet at kommer højt over træerne - enten på tur til den højeste tinde på den Iberiske halvø Mulhacén eller en lidt lavere rute.  Nyd den storslåede 360-graders udsigt over Sierra Nevada, Granada, Middelhavet og Afrikas Nordkyst uanset hvilken tur du vælger.

Dag 7. Finalen - Alpujarradalens klassiske vandretur
Vi tager afsked med Alpujarra-dalen på en smuk rute i nærområdet.Vi ser det hele lidt fra den anden side og får et samlet billede af det hele. Tilbage på hotellet kan haven og poolen evt. nydes.

Dag 8. Hjemrejse til Danmark
Hvis tiden tillader det, kan en sidste vandretur i området muligvis nåes. Inden vi forlader Andalusien, siger vi farvel til vores værter Teresa og Victor på hotellet i Mecina.

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og engelsktalende lokal vandreguide
 • Flyrejse København – Malaga t/r
 • Lufthavnstransfer og lokal transport i forbindelse med vandreturene og udflugter
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Guidet rundtur i Albayzin og ved Alhambra
 • Besøg og skinkesmagning i Trevélez
 • Aftentur til landsbyen Pampaniera
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn ca. €20-25 pr. måltid)
 • Entré til museer, Alhambra paladset, arabisk bad og lignende
 • Tillæg for enkeltværelse (DKK 1.900)
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 24 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Overnatningsstedet
 • Besøget i Granada & Alhambra

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Dag 1. Med fly til Andalusien. Nu er vi i gang

Turen begynder for alvor, når vi sætter fødderne på jorden i Malaga. Her stiger vi på vores bus og kører østpå langs Middelhavets kyst mod byen Motril. Her drejer vi fra hovedvejen og fortsætter op ad de snoede bjergveje i Las Alpujarras-dalen.

Efter godt 2 timers kørsel ankommer vi til det hyggelige hotel i landsbyen Mecina, hvor vores værter Teresa og Victor tager imod os.

-/-/-

Dag 2. Vandring mellem landsbyerne i kommune La Taha - Aftenbesøg i Pampaniera

Vores første vandredag bruger vi på at udforske vores lokalområde La Taha de Pitres. Vi vandrer på de urgamle stier, der forbinder de billedskønne landsbyer Mecinilla, Fondales, Ferreriola, Atalbéitar, Pórtugos og Pitres, inden vi hen på eftermiddagen kommer tilbage til Mecina. Undervejs vil vi smage på vandet fra La Tahas kølige, rislende kilder, nyde landskabet, opleve stemningen i landsbyerne og smage nogle af de lokale specialiteter, som vi har med i madpakken.

Om aftenen besøger vi og spiser middag i Pampaniera - en af de 3 fine landsbyer der ligger som perler på en snor i Poqueirakløften. Byerne fik vi et glimt af på turen fra lufthavnen

Dagens vandring: 5-6 timer – 10 km og 500 højdemeter.

M/F/-

Dag 3. Betagende udsigter i Poqueirakløften

I dag har vi en af Las Alpujarras’ flotteste og mest varierede vandreture foran os.

Vi begynder dagen med en kort bustur på ca. 20 min. til Poqueiradalen, som er en dyb kløft, der skærer sig gennem landskabet på Sierra Nevadas sydside helt oppe fra bjergkædens andet højeste bjerg Veleta på 3394 m.

I kløftens bund løber floden Rio Poqueira og bærer smeltevandet fra bjergtinderne forbi de tre landsbyer Capileira, Bubion og Pampaneira ud i havet. De udsigter, vi får i kløften, er helt fantastiske: Mod nord kan vi se Veleta med sin karakteristiske ‘knækkede’ tinde og det bombastiske Mulhacén — bjergkædens højeste top, som vi bestiger på dag 6. Mod syd kan vi på en klar dag se det mørkeblå Middelhav, og på dalens østlige bjergside kommer nogle af Las Alpujarras mest imponerende gamle terrasse-systemer til syne. Højt oppe på bjergsiderne løber Alpujarras imponerende vandingskanaler, som blev startet af romerne og perfektioneret af maurerne.

Vandreturene i dag byder på en eller flere op- og nedstigninger, alt efter hvilken rute du vælger. Floden Rio Poqueira krydser vi én eller flere gange. Vores medbragte frokost spiser vi undervejs — måske på en af de gamle tærskepladser - en såkaldt ‘era’. Sidst på eftermiddagen samles vi alle i landsbyen Capileira, hvor bussen venter på os.

Dagens vandring: 6-8 timer, Lang  rute ca. 16 km – 900 højdemeter. Kort rute ca. 13 km  - 700 højdemeter

M/F/-

Dag 4. Vandring i Trevélez-kløften - en gigantisk tragt skabt af naturens stærke kræfter

I dag tager vi til Trevélez - den højst beliggende landsby i Alpujarra. Vi skal nemlig på vandretur i den dybe Trevélez-kløft, som ligger ved foden af Sierra Nevadabjergkædens højeste top, Mulhacén (3.482m), og den tredjehøjeste top, Alcazaba (3.366 m).

Vind, vand og erosion har haft frit spil i Trevélez og skabt et landskab, der mest af alt minder om en gigantisk tragt. Langt nede i tragtens bund løber floden Rio Trevélez. Den har sit udspring i Sierra Nevada-bjergene og løber forbi La Tahas små landsbyer, inden den rammer floderne Poqueira og Guadalfeo. Både floden og det særegne terræn får vi rig mulighed for at udforske nærmere i dag.

Du kan vælge mellem to forskellige ture af forskellig længde og varighed på dagens vandring:

 • Den længste rute er på ca. 15 km. Her følger vi først en bred sti på vestsiden af Rio Trevélez-dalen. Den første time til halvanden går det jævnt opad, indtil ruten deler sig og vi fortsætter ud i dalen. Her får vi fantastisk flotte udsigter til både Mulhacèn og Alcazaba. Herfra dykker stien igen ned i Trevélez-dalen, og vi følger stien tilbage langs floden. Den sti, vi følger, løber hele vejen over Sierra Nevada-bjergkæden, og den har derfor altid været vigtig for handel og transport mellem de afsidesliggende landsbyer i området.
  På denne rute har vi en stigning på ca. 600 højdemeter, og vi vandrer i 5-7 timer.

 • Den lidt kortere rute er på ca. 12 km. Her går vi på østsiden af dalen, og vi har smukke udsigter til Mulhacén og Trevélez en god del af vejen. Også på denne rute følger vi stien langs floden tilbage.
  På denne rute har vi en stigning på ca. 500 højdemeter, og vi vandrer i 4-6 timer.

På begge ture får vi et godt indblik i, hvordan bønderne tidligere har drevet deres landbrug i Las Alpujarras, når vi kommer forbi små cortijos - haciendaer - velbevarede vandingskanaler og grøfter. Kan du løsrive dig fra udsigten i kløfterne og de omkringliggende bjerge, er der især om foråret en interessant flora med mange forskellige blomster og planter fra Sierra Nevada lige for fødderne af os.

I Trevélez besøger vi efter vandretren et lokalt ‘secadero’, hvor vi hører om tørringsprocessen og får lov til at smage på varerne. Der er også mulighed for at købe skinke, hvis det smager dig.

M/F/-

Dag 5. Besøg i Granada eller vandring mellem hyggelige berberlandsbyer

I dag kan du vælge, om du vil med på sightseeing i Granada eller på en god vandretur mellem berberlandsbyerne i området omkring vores hotel.

Granada, der var Maurernes sidste bastion, før de overgav sig til spanierne i 1492, ligger halvanden times kørsel i bus fra vores hotel.

Topas arrangerer en guidet tur i den gamle bydel om formiddagen. Fra omkring kl 12.30 er resten af dagen i Granada til fri disposition. Her kan du for eksempel besøge det berømte Alhambra-palads (HUSK at bestille billetter hjemmefra i god tid - book ikke tider senere end kl. 13.30 for at få nok ud af besøget), gå en tur i de smalle gader i Albayzín, spise dig mæt i tapas, nyde en kop te i et af de hyggelige nordafrikanske ‘teterías’ eller forkæle dig selv med et ægte arabisk bad.

Sidst på eftermiddagen vender vi mætte af indtryk tilbage til vores fredelige landsby Mecina.

Foretrækker du en vandredag, venter der dig også en dag fuld af oplevelser og indtryk. Vores lokale guide tager dig med på en 5-6 timers tur mellem flere af de højtliggende og afsides landsbyer i vores område. Landsbyerne, vi kommer til, imponerer med deres karakteristiske maueriske byggestil, smalle, snoede gader, hvide bygninger og flade tage. De lyser op i landskabet, og vi kan tydeligt se den næste landsby på lang afstand. Vi spiser frokost i Portugos, som er en hyggelig by. Efter en god vandredag vender vi hjem til Mecina midt på eftermiddagen.

M/-/-

Dag 6. Til toppen af Mulhacén (3.482m) - den iberiske halvøs højeste bjerg

I dag er vores mål at nå til toppen af Mulhacén, som med sine 3.482 m. er den højeste tinde på den iberiske halvø.
Bjergtoppen har fået sit navn efter emiren Mulay Hasan fra Granada, som døde i 1485 og ifølge legenden ønskede at blive begravet på det højeste sted - tæt ved himlen og væk fra civilisationen. Gravkammeret og de tilhørende skatte er dog ikke blevet fundet, selv om der er gjort adskillige forsøg på det.

Der er flere alternative ruter til toppen af Mulhacén, og den rute, vi vælger, afhænger af dagens vejr og stiforholdene på bjerget. Uanset ruten bliver dagens vandring en af de mere udfordrende. Måske nogle i gruppen også kan mærke den lidt tyndere luft, når vi når op omkring de 3.000 meter, så vi sætter tempoet derefter, og bevæger os stødt og roligt mod toppen.

Undervejs kan vi nyde storslåede udsigter over Sierra Nevadas golde og vidtrækkende alpine terræn, og måske er vi også heldige at få et glimt af den vilde og sky ged ‘cabra montes’, som lever i området. På bjergtoppen får vi belønningen for vores anstrengelser - nemlig en 360-graders udsigt over Sierra Nevada, Granada, Middelhavet og Afrikas Nordkyst. Et syn vi tager os god tid til at nyde. 

Vi lægger også vejen forbi ‘Virgin de las Nieves’ - Sne Madonnaens helgengrav, som hvert år i august er målet for en 20 timers lang pilgrimstur med deltagelse af omkring 300 mennesker og 30 heste. Herefter begynder vi nedstigningen. Vi har en lang, men smuk tur hjem, hvor der er rig mulighed for at gå lidt i egne tanker og lade indtrykkene bundfælde.

Dagens vandring er på 6-8 timer, max. 12 km og 900 højdemeter.

Hvis du ikke har lyst til at tage turen op til Mulhacén, kan du vælge dagens anden vandremulighed - nemlig en tur til et gammelt og smukt beliggende refugie ved siden af søer i ca. 3000 meters højde. Denne vandretur byder også på fremragende udsigter undervejs. Vi lodder stemningen og tager måske den gamle grusvej over bjergene både frem og tilbage . Vi får dermed en relativ kort op- og nedstigning. Vi samles alle højt på bjerget og kører ned til Capileira. Denne rute er ca. 10 km og 400 højdemeter.

M/F/-

Dag 7. Finalen - Alpujarradalens klassiske vandretur

Den vandretur, vi har i vente i dag, anses af mange for at være den smukkeste rute i området, så vi får taget en passende afsked med Alpujarra-dalen.

Vi starter og slutter dagens vandring ved vores hotel i Mecina. Fra hotellet går vi sydøst gennem den hyggelige landsby Fondales, krydser floden Rio Trevélez via ruinerne fra en stenbro, som (måske) stammer fra Romerrigets tid, og begynder herefter dagens godt 400 meters opstigning ad Sierra Mecinas bjergryg. Vi følger en gammel og hyggelig zigzaggende sti, som i mange århundreder har været brugt som handels sti mellem La Taha og byerne ved kysten.
Her på turens sidste vandredag kan du med fordel overveje at sætte tempoet lidt ned og give dig god tid til at nyde den spændende vegetation og Sierra Mecinas smukke udsigter over Trevélez-dalen.

Vi følger Sierra Mecinas bjergkam, hvorfra vi har frit udsyn til La Tahas hvidkalkede landsbyer og begynder efter en frokost i det grønne vores nedstigning tilbage til floden. Vandringen går via en yderst fotogen sti, der snor sig gennem landskabet som en serpentine. Vi krydser floden ved ruinerne af en gammel vandmølle og slukker tørsten ved Ferreriolas specielle og helbredende kilde, der med sit høje indhold af jern og naturlige brus er kendt som ‘champagnen’ af kildevand i området.

Vi er tilbage ved hotellet midt på eftermiddagen, og resten af dagen er til din egen disposition. Tag fx en afslappende dukkert i hotellets pool, drik en kaffe eller kold øl på den lokale café eller tage en tur til Pitres, Capileira eller Pampaneira, hvis du skal have lidt lokale specialiteter, lertøj, tæpper eller souvenirs med hjem.

Om aftenen spiser vi en fælles afskedsmiddag og nyder den sidste aften i Las Alpujarras og Sierra Nevadas eventyrlige omgivelser.

Dagens vandring: 5-6 timer, ca. 13 KM og 600 højdemeter.

M/F/-

Dag 8. Hjemrejse

Vi siger adios til vores værter på hotellet og kører til lufthavnen i Malaga, hvor flyet til Danmark venter.

Afhængig af tidspunktet for vores hjemrejse kan vi måske nå en kort vandretur i lokalområdet ved hotellet.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage — heraf 5 vandredage, grad 2-3.

Du kan på nogle af vandredagene - dag 3, 4 og 6 - vælge mellem to forskellige ruter, alt efter din dagsform og dit behov for udfordring. Uanset hvad du vælger, er der naturligvis en turleder eller en lokalguide med på turen, og der er udsigtsgaranti på alle ruter.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Tiderne angivet i turbeskrivelsen kan variere fra tur til tur afhængigt af den enkelte gruppe, vejret etc. Derfor skal tidsangivelserne og distancer tolkes som vejledende. 

Vi vandrer typisk omkring seks timer om dagen. Generelt er terrænet let at vandre i og stierne gode - men det skal bemærkes at at de alle er naturstier, hvor sten, rødder, ujævnheder og vandpytter kan forekomme. Afhængig af nedbør og smeltevand kan der især i forårsmånederne være noget smeltevand og mindre floder, som skal krydses. Vandtætte vandrestøvler er derfor at anbefale. I den alpine zone, kan der i forårsmånederne også forekomme sne, som i større mængder og glat/iset tilstand kan indvirke på, hvor langt det er forsvarligt at gå.

Vandreturene ledes af en dansk turleder og en engelsktalende lokalguide. Der er således mulighed for at dele gruppen i to på tre af turens vandredage, og følge med hhv. den danske turleder eller lokalguiden. Dette giver stor fleksibilitet ift. at vælge mellem en lettere eller en mere krævende vandretur på dagene 3, 4 og 6.

Vandringen til toppen af Mulhacén kan være turens mest krævende - afhængigt af sti og vejrforholdene på bjerget samt adgangen til bjerget (dvs. hvor langt op vi kan køre til vandreturens start). Er forholdene gode og vandringen kan startes højt oppe, er Mulhacén en normal, moderat vandring på 5-7 timer. Er vejforholdene derimod mindre gunstige (efter en hård vinter), men bjerget tilgængeligt, kan vandreturen til Mulhacén vare op til 10-12 timer og med en væsentlig højere højdeforskel fra vandreturens start til slut. Vær også opmærksom på, at der kan ligge så meget sne eller is på vej til Mulhacén, at turen til toppen må aflyses, og erstattes af en anden vandring i området.

Turens vandringer byder på en del lange op og nedstigninger, og flere dages vandring i træk af gennemsnitlig 6-7 timer om dagen. For at få det fulde udbytte af turen, er det derfor vigtigt at have en god grundkondition og udholdenhed. Vores anbefaling er klart at bruge vandrestave for at øge mobiliteten i terrænet. På turen er der selvfølgelig altid mulighed for at springe en vandredag over, hvis man har lyst til en afslapningsdag på hotellet ved poolen eller med en god bog.

Overnatning

Vi har base i landsbyen Mecina i Las Alpujarras på det hyggelige, lille familiedrevne Hotel Albergue Mecina Fondales. Hotellet ligger i smukke, grønne og stille omgivelser, men stadig yderst centralt i forhold til vores vandreture. Hos vores værtspar, Teresa og Victor, kender gæstfriheden ingen grænser, og ligesom de vil kræse om os, har de kræset om indretningen af hvert et lille hjørne af hotellet.

Værelserne er rummelige og smagfuldt dekoreret, og har eget bad og toilet. Til hotellet hører en dejlig have, terrasse, pool og flere hyggelige indendørs opholdsarealer, hvor man kan fordybe sig i stedets spansk/arabiske dekor eller en bog fra reolen.

Med udsigten til at slappe af enten med en øl på terrassen, en kop kaffe på balkonen, en bog i haven under kirsebærtræerne eller en dukkert i poolen er det ganske enkelt et af de steder, man glæder sig til at komme ’hjem’ til efter en god, lang vandretur!

Der vil være mulighed for enkeltværelse mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Morgenmaden på hotellet er en buffet, som består af frugt, yoghurt, ost, pølse, brød, kaffe, te og juice.

På vandreturene medbringer vi selv vores frokost - enten i form af sandwich, som man selv smører ved morgenbordet eller som picnic. Frokosten inkluderer typisk lidt grønt, frugt, brød, ost, skinke, pølser og andre specialiteter købt hos lokale købmænd.

Prisen for at spise aftensmad på restaurant i området ligger på €15-20 for en hovedret og mellem €25-30 for en ’Menu del Dia’ (dagens menu), som normalt består af tre retter. Priserne er for det meste eksklusiv drikkevarer. Der er mulighed for, at man kan købe ind til sin egen picnic aftensmad i Pitres (20 min fra Mecina) eller hos andre købmænd i nabolandsbyerne.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Sierra Nevada og Alpujarra er det perfekte vandrested forår og efterår. På disse årstider er temperaturerne behagelige at vandre i med dagstemperaturer typisk mellem 15-25 grader C nede i Alpujarradalen. Nattemperaturerne ligger mellem 10-20 grader C. På vandreturene oppe i Sierra Nevadas alpine zone er vejret ofte koldere og mere blæsende - især om foråret hvor der også typisk ligger sne på bjergtoppene.

Med et gennemsnit på mere end 300 solskinsdage om året i Andalusien er der en god chance for godt vejr på turen, men som i alle andre bjergområder, skal man være forberedt på et pludseligt vejrskifte eller tåge, hvorfor vind og vandtæt udstyr altid bør være en fast del af indholdet i rygsækken.

Valuta og kreditkort

Medbring kontante Euro til turen. Det er også muligt at hæve kontanter i byerne Pitres, Capileira, Trevélez og selvfølgelig i Granada. På hotellet i Mecina samt i større butikker og restauranter (primært Granada) kan der betales med kreditkort (typisk visa eller mastercard).

Wi-Fi og Mobildækning

Der er ikke fuld mobildækning på denne tur. Der er gratis WIFI på hotellet i receptionsområdet - dog af begrænset styrke, hvorfor det er bedst at undlade at sende eller hente store filer og billeder. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Alpujarras Tour & Trail 1:40,000
Parque Nacional de Sierra Nevada — La Alpujarra 1:40,000
(købes bedst lokalt)

Politikens: Turen går til Andalusien
Politikens: Turen går til Sydspanien
Politikens Visuelle Guide: Sydspanien
Sunflower books: Landscapes of Andalucia
The Rough Guide to Andalucia
Lonely Planet: Andalucia
Footprint Travel Guides: Andalucia Handbook
Ildefonso Falcones: Fatimas Hånd
Chris Stewart: Citroner på vejen
Washington Irving: Tales of the Alhambra

Praktiske forhold omkring besøget i Granada & Alhambra

Midt på ugen er der mulighed for at skifte vandredagen ud med en dagstur til den smukke, lyse by Granada. Den danske turleder vil tage med på turen til Granada. Forvent ankomst til Granada ca. kl. 09.30 og vi kører tilbage til hotellet omkring kl. 16:30.

BYVANDRING ALBAYZIN
Topas vil arrangere en guidet rundtur i det gamle arabiske kvarter, Albayzin, fra ca. kl. 10 — 12.30. Det er frivilligt, om man ønsker at deltage. Efter byvandringen er man på egen hånd, indtil bussen kører os tilbage Las Alpujarras. Vær opmærksom på at mange butikker i Granada holder siesta i tidsrummet fra kl. 14.00 — 16.00.

ALHAMBRA
Et af Andalusiens store, kulturelle højdepunkter er det storslåede Alhambra Palads. Paladset blev bygget under de spansk-muslimske Nasrid kongers sidste regeringsår mellem 1230-1354 og vi kan varmt anbefale et besøg i Alhambra på dagen i Granada. Planlægger du et besøg i Alhambra og vil du med på byvandring, så kan du besøge Alhambra i tidsrummet 1300-1630. Book ikke entre senere end 13.30 for at have rimelig tid til besøget.

VIGTIGT: Et eventuelt besøg i Alhambra vil foregå på egen hånd, og det er op til den enkelte deltager selv at arrangere besøget. Der er rift om billetterne, så vi anbefaler, at man køber sin indgangsbillet hjemmefra inden afrejse. Billetterne sættes til salg tre måneder ud og rives væk i højsæsonen (marts-oktober). Så man skal sidde klar ved tasterne...

Indgangsbilletter til Alhambra kan købes bl.a. via følgende link (den officielle Alhambra site) og vi anbefaler man køber det besøg som hedder ’Alhambra General’, der giver adgang til alle paladsets tre dele: tickets.alhambra-patronato.es

ARABISK BAD
Der er ligeledes mulighed for at besøge et arabisk bad på dagen i Granada. Besøget i et arabisk bad er ikke inkluderet i turen og baseret på om stederne har plads. Din turleder vil tidligt på turen kunne hjælpe dig med at reservere plads, hvis du er interesseret i denne aktivitet. Alternativt kan du også forudbestille indgang til et arabisk bad inden din afrejse. Der er adskillige arabiske bade i Granada. Vi kan blandt andet anbefale Hammam Al Andalus:
granada.hammamalandalus.com

Bemærk venligst

Der er i denne tur indbygget en vis fleksibilitet. Det kan medføre at vi evt. vælger at ’bytte om’ på dagene, eller ændre i enkelte af ruterne.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.
Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

På denne tur bor man fast på et hotel i Mecina, og derfor skal man kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, man skal bruge i løbet af vandredagen (vand, frokost, kamera, ekstra trøje, regntøj og personlige ejendele). Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Til den bagage, der skal checkes ind på flyrejsen, er det valgfrit, om man vil medbringe en stor rygsæk, sportstaske, vadsæk eller kuffert.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader!
Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når du er færdig med dagens vandretur.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 2-2½ liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 eller 1,5 liters danske genbrugssodavandsflasker, da de er lette og stærke. Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning. 

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.
Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:
• Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
• Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.
Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 3-5 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. langt uldundertøj
 • 2-3 tynde uldtrøjer/fleecetrøjer
 • 2-4 svedabsorberende T-shirts
 • 1 sweater/fleecetrøje
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser eller skalbukser
 • En varm hue
 • Vind- og vandtætte vanter

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Håndklæde (gerne letvægts)
 • Badetøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Toiletsager
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. køresygepiller til bustransport
 • Energibarer/yndlingssnack

Specifikke turbemærkninger

SOVEPOSE, LAGENPOSE OG LIGGEUNDERLAG
Sovepose, lagenpose og liggeunderlag skal ikke medbringes, da der er dyner/sengelinned og håndklæder på hotellet.

KLIMA
På denne tur er det muligt, at du vil vandre i T-shirt og shorts nede i dalen og næste dag oppe i bjergene iklædt fleecetrøje, skaljakke, hue og vanter. Medbring derfor påklædning til alt slags vejr. Som altid i bjergene skal man være forberedt på et pludseligt vejrskifte eller tåge, hvorfor vind og vandtæt udstyr bør være en fast del af indholdet i dagtursrygsækken.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

28. september 2024  –  5. oktober 2024 Garanteret afgang 11.970 DKK Bestil Rejse
5. oktober 2024  –  12. oktober 2024 Garanteret afgang 11.470 DKK Bestil Rejse
12. oktober 2024  –  19. oktober 2024 Garanteret afgang 11.970 DKK Bestil Rejse
6. april 2025  –  13. april 2025 Garanteret afgang 9.970 DKK Bestil Rejse
13. april 2025  –  20. april 2025 Garanteret afgang 10.470 DKK Bestil Rejse
20. april 2025  –  27. april 2025 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse
28. september 2025  –  5. oktober 2025 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse
5. oktober 2025  –  12. oktober 2025 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse
12. oktober 2025  –  19. oktober 2025 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: ESSN

Andre spændende rejser

(Hvis du ikke kan se tilmeldingsformularen til vores nyhedsbrev, kan du tilmelde dig ved at klikke her eller kontakte os på info@topas.dk)