Italien – Vandreferie i de Toscanske Appenniner

Højrute vandring med dagtursrygsæk gennem Toscanas åbne grønne vidder og gamle sætere til nøgne bjergkamme i et alpint miljø højt hævet over lavlandets frodige dale.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Pak dagstursrygsækken og nyd seks varierede vandredage i de Toscanske Appenniner i bjergkæderne Alpi Apuane og de Toscanske Appenniner. Her vil du mærke freden og roen sænke sig, for vi er langt væk fra civilisationen.
Vandredagene byder på lysegrå bjergtinder, grønne sætere og indimellem et kig til det mørkeblå Middelhav. Og så vil du opleve den frodige Po-slette, et nedlagt marmorbrud og vandring til toppen af bjergene Monte Prado (2.054 m.), Monte Cusna (2.121 m.) og Pania della Croce bjergtoppen, som imponerer med Alpi Apuane bjergkædens bedste udsigter. Området har et rigt men sjældent set dyreliv med ulve, vildsvin, rådyr og murmeldyr. Husk også at holde udkig efter tårnfalke og kongeørne, der majestætisk cirkler over os.

Vi overnatter i fredelige omgivelser enten i bjerghytter eller på et godt hotel – alle med god italiensk mad, vin og hygge på menuen. Bagagen bliver fragtet af lokale hjælpere og du kan derfor nøjes med selv at bære en dagtursrygsæk. Denne Topas vandreferie er derfor ideel, hvis du har ambitioner om at afprøve dig selv på en højrute vandretur fra hytte til hytte.

Højrute turen til Appenninerne giver mulighed for at se 2 forskellige områder af Appenninerne og Alpi Apuane.  Der er gode muligheder for at studere botanik. Det er en tur, som er velegnet for folk, der ikke har prøvet en højrute tur før.
Jørn Nørgaard Christensen (ITTN)

Glæd dig til

 • Vandreture i Alpi Apuane og de Toscanske Appenniner blandt stejle, savtakkede kalkstenstoppe
 • God kombination af overnatninger i bjerghytter og små komfortable bjerghoteller
 • Marmorbrud som selveste Michelangelo hentede materialer fra
 • Vandring til toppen af bjergene Monte Prado (2.054 m.) og Monte Cusna (2.121 m.)
 • Hyggelige aftner i muntert selskab med god italiensk mad og vin
 • Udsigter til lysegrå bjergtinder, grønne sætere, mørkeblåt Middelhav og Po-sletten
 • Et rigt dyreliv med ulve, vildsvin, rådyr, murmeldyr og rovfugle højt på himlen

Vores Italien

Topas har været i Italien i mange år og vi har et særdeles varieret udbud af rejser til Italien. Se bl.a. hvad vi anbefaler af gode oplevelser i Italien, få rejsetips, svar på alle dine spørgsmål og læs spændende artikler.

Program

Dag 1. Ankomst til Castelnuovo di Garfagnana, Toscana
Vandreferiens første overnatning er på et hyggeligt familiehotel i Castelnuovo di Garfagnana i Toscana.

Dag 2. Vandring i Alpi Apuane
Den første vandredag byder på et særpræget landskab af stejle og smukke bjerge i kalksten og marmor, et marmorbrud og udsigter over bjerge, landbrugsterrasser og helt ud til kysten og Middelhavets blå vand.

Dag 3. Vandring i Alpi Apuane
I dag har vi en ægte klassiker foran os - Pania della Croce bjergtoppen, som er kendt for at have Alpi Apuane bjergkædens bedste udsigter.

Dag 4. Vandring fra Puntatodalen mod de Toscanske Appenniner
Vi vandrer ud fra den grønne Puntatodal, kommer rundt om bjergmassivet Pizzo delle Saette før vi når frem til bjerghytten Alpe di Sant’antonio, hvor bussen venter og kører os til hotellet i Castelnuovo

Dag 5. Vandring i de Toscanske Appenniner
Vi bliver kørt med bus til passet Passo delle Radici (1.529m) og skal nu vandre i de Toscanske Appenniner. Målet i dag er toppen af Toscanas højeste bjerg Monte Prado (2.054m).

Dag 6. Vandring i de Toscanske Appenniner
Vi følger en smuk bjergkam og på vej mod toppen af bjerget Monte Cusna i 2.121m er der gode chancer for at spotte murmeldyr og dådyr, som trives på Cusnas grønne skråninger.

Dag 7. Vandring i de Toscanske Appenniner
Vi skal i dag vandre over Appenninerne og derefter ned mod Garfagnana-dalen nord for Lucca. Undervejs kommer vi forbi den gamle sæterlandsby Campaiana og over bjergkammen til bjerglandsbyen Corfino.

Dag 8. Afsked med Toscana
Højrute vandreturen i Toscana er nu slut. Måske er der tid til, før afrejse mod Danmark, at se Corfinas gamle historiske kerne, der har sin oprindelse i en tidlig middelalderborg.

Se det detaljerede dagsprogram her

Højrute vandreture i Europa

En unik mulighed for at komme langt væk fra civilisationen og helt ind i bjergenes indre, hvor der hersker fred og ro i en uberørt natur. Se her om højrute vandring er noget for dig og hvilken tur du skal vælge.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
 • Flyrejse København – Bologna t/r
 • Al transfer og relevant transport i forbindelse med vandreturene
 • Alle overnatninger i bjerghytter/hotel
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn ca. DKK 150-190)
 • Entré til museer og andre seværdigheder
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Om de Appenninske bjerge
 • Skiftende overnatninger

Dagsprogram

Dag 1. Med fly til Bologna - Ankomst Castelnuovo di Garfagnana, Toscana

Vi flyver fra København til Bologna Lufthavn, Guglielmo Marconi. Bussen venter på os - klar til at køre os til Toscana og bjergene nord for Lucca. Efter cirka 2,5 time når vi den lille bjergby Castelnuovo di Garfagnana. Her bor vi på et hyggeligt familiehotel, hvor vi kan lade op til de næste seks dages vandring i bjergene omkring Toscana.

-/-/-

Dag 2. Vandring Alpi Apuane: Marmorbrud, kalkstensbjerge og udsigter over Toscana

Efter morgenmaden kører vi til vores startsted for turens første vandredag, Parco Regionale delle Alpi Apuane. På vejen kommer vi igennem et særpræget landskab af stejle og smukke bjerge i kalksten og marmor. Det er fra denne egn, kunstnere som blandt andet Michelangelo og Thorvaldsen har hentet den hvide marmor til deres berømte værker.

Vandringen begynder med en mild stigning op til den forladte bjerglandsby, Campanice (1.000 m). Kirken og kirketårnet står tilbage blandt ruinerne af de gamle huse og landbrugsterrasser. Efter en kort pause i landsbyen fortsætter vi i gennem skoven op mod Monte Corchia, som er kendt blandt huleforskere for at huse et af Europas længste hulekomplekser. På vejen op passerer vi et nedlagt marmorbrud. Herfra kan vi nyde den storslåede udsigt over bjergene, landbrugsterrasserne og helt ud til kysten og Middelhavets blå vand.

Fra Monte Corchia går vi ned mod sæterne i Puntato-dalen. Vi vandrer langs en rislende bæk ad en gammel muldyrssti, som fører os frem til vores overnatningssted i hjertet af bjergene. Her nyder vi stilheden og den gode mad, som vores vores værter i bjerghytten tilbereder, før vi går til ro efter turens første vandredag.

M/F/-

Dag 3. Vandring Alpi Apuane: Til toppen af Pania della Croce (1.854 m)

I dag har vi en ægte klassiker foran os - Pania della Croce bjergtoppen, som er kendt for at have Alpi Apuane bjergkædens bedste udsigter over middelhavskysten, Appeninerne og Garfagnana-dalen.

Vi begynder dagen med at vandre på en dejlig flad strækning i skyggen af gamle bøge- og kastanjetræer, indtil vi kommer til foden af Pania della Croce. Herfra følger vi stien, som snor sig op ad en bred skråning og efter cirka to timers vandring taber vi den sidste pust i ren og skær benovelse over udsigterne fra toppen (1.854 m). I horisonten ser vi Middelhavskysten, som strækker sig mod Livorno, og i rigtigt klart vejr kan vi skimte Elba og andre små øer, Pisa og søen ved Massaciuccoli, hvor Puccini havde sin villa og komponerede sine kendte operaer.

Vi vandrer tilbage til vores overnatningsted midt i bjergene ad den samme sti - og derfor kan man i dag gå med så langt man ønsker og evt. blive samlet op på vejen tilbage. Om aften laver vi lejrbål og sidder under stjernerne og ser måske ildfluer danse i takt med sang og hygge.

M/F/-

Dag 4. Vandring: Fra Puntatodalen rundt om bjergmassivet Pizzo delle Saette til Alpe di Sant’Antonio

Dagens første stop på vandredagen er landsbyen Col di Favilla, som blev forladt efter 2. verdenskrig. Vi holder en pause og nyder stilheden, der hersker i de grønne omgivelser, hvor familierne engang levede af landbrug og handel med kastanjemel.

Herfra fortsætter vi af en meget lidt befærdet sti med stejle bjergsider omkring bjergmassivet Pizzo delle Saette. Vi bliver mere eller mindre i samme højde mellem 900 og 1100 meter. Ved Piglionico åbner landskabet sig, og vi får udsigt til Monte Sumbra og andre flotte bjergtinder i horisonten.

Hen på eftermiddagen når vi frem til Alpe di Sant’Antonio, hvor bussen venter på os. Efter nogle dage i bjergene og den lidt mere simple overnatning i bjerghytterne er det dejligt at vende tilbage til vores bekvemme hotel i Castelnova, hvor vi kan nyde en dukkert i poolen inden aftensmaden, og lade op til de næste dages vandring i de Toscanske Appenniner.

M/F/-

Dag 5. Vandring Toscanske Appenniner: Til toppen af Toscanas højeste bjerg Monte Prado (2.054 m)

Dagen begynder med en times bustur til passet Passo delle Radici (1.529m), der forbinder Lucca til Modena og regionen Toscana med Emilia Romagna. Her snørrer vi støvlerne og begynder vores vandring gennem grønne bøgeskove. Efterhånden åbner terrænet sig, og vi får udsigt til de bjerge, vi har besøgt de forrige dage.

Vi færdes nu i nationalparken Appennino Tosco Emiliano, hvor små ulveflokke gennem årtier har fundet ideelle forhold. Her er nemlig masser af hjorte og rådyr, og de store områder af fredet land sikrer, at ulvene kan leve uden menneskelig kontakt.

Vi følger bjergryggen op til toppen af Monte Prado, der med sine 2.054 m er det højeste i Toscana. Herfra kan vi puste ud og nyde udsigten over regionerne Toscana og Emilia Romagna. Efter en velfortjent pause er der ikke langt ned til den lille bjergsø Bargetana og videre til den hyggelige bjerghytte Rifugio Battisti (1.761 m), hvor vi tilbringer de kommende to nætter.

Refugiet ligger langt væk fra øvrig civilisation midt i de Toscanske Appenniners hjerte i 1.750 meters højde og oser af ægte bjergstemning. På trods af stedets isolerede beliggenhed lykkes det altid vores værter at tilberede en lækker og mættende aftensmad, som vi nyder sammen efter solnedgangen over bjergene.

M/F/-

Dag 6. Vandring Toscanske Appenniner: Murmeldyr og turens højeste top, Monte Cusna (2.121 m)

Fra Rifugio Battisti er der en storslået udsigt over bjerget Monte Cusna (2.121m), som ligger i den frugtbare region Emilia Romagna. Monte Cusna er målet for dagens vandring og allerede fra morgenstunden kan vi skimte vandrerute foran os, som følger bjergkammen til toppen. Vi befinder os højt oppe over trægrænsen og vandrer over bjerget med åbne udsigter over regionerne Emilia Romagna og Reggio Emilia, som gradvist flader ud i den enorme Po slette. Mod vest ser vi de Apuanske Alper, hvor vi vandrede først på ugen, og en smule mere nordpå kan vi se La Spezia-bugten i Ligurien.

På toppen af Monte Cusna, der med sine 2.121 meter er turens højeste punkt, spiser vi vores medbragte frokost. På vores vej tilbage til Rifugio Battisti, er der chancer for at spotte murmeldyr og dådyr, som trives på Cusnas grønne skråninger. Vi spiser igen til aften og overnatter i Rifugio Battistis smukke omgivelser.

Bemærk:
Ønsker man ikke at vandre med til Monte Cusna, er der i dag mulighed for at slappe af i refugiet, selv gå på oplevelse i omgivelserne eller nyde livet ved søen Bargetana tæt på refugiet.

M/F/-

Dag 7. Vandring Toscanske Appenniner: Over bjergkammen til bjerglandsbyen Corfino

Vi skal i dag vandre over Appenninerne og derefter ned mod Garfagnana-dalen nord for Lucca . Dagens første mål er bjergpasset tæt til Monte Vecchio, hvorfra starter vi en udsigtsrig og lidt mere krævende nedstigning på stien “Scaloni di Monte Vecchio" - Monte Vecchios store trappe. Stien fører os tilbage til Toscana og snor sig ned af bjerget som en lang, zigzaggende 'trappe', før den efter cirka 45 minutters vandring flader ud og følger bjergskråningen mellem lave enebærbuske og blåbærplanter.

Inden frokost kommer vi gennem tæt bøgeskov og forbi en kilde, hvor der er mulighed for at fylde vandflaskerne med dejligt , køligt bjergvand . Vi spiser vores medbragte madpakker i den gamle sæterlandsby Campaiana og kigger nærmere på den interessante marmorskulptur (af en dansk kunstner) på højen over landsbyen, inden vi begiver os ud på turens sidste nedstigning.

Hen på eftermiddagen ankommer vi til landsbyen Corfino (850m) og indkvarteres på et lille, hyggeligt hotel, drevet af ægteparret Mara og Roberto. Stedet emmer af ro, og vi kan læne os tilbage og nyde aftenen i den frodige, blomstrende have.

M/F/-

Dag 8. Afsked med Toscana - Hjemrejse med fly fra Bologna lufthavn

Afhængigt af hjemrejsetidspunktet er der måske tid om formiddagen inden afgang til at suge de sidste indtryk og udsigter til sig. I så fald vil Martina, datteren til vores værtspar Roberto og Mara, vise os, hvad Corfino gemmer i sine smalle gyder og gader - heriblandt landsbyens gamle historiske kerne, der har sin oprindelse i en tidlig middelalderborg.

Vi forlader Castelnuovo og kører til lufthavnen i Bologna og siger dermed farvel til Toscanas grønne bjerge og de små landsbyer med røde tegltage.

M/-

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -

I Sydeuropa - og ikke mindst i bjergrefugier - er morgenmaden dagens letteste måltid og består ofte af kaffe/te, toast, smør og marmelade. Til gengæld er aftensmåltidet omfangsrigt, da man forventes at være sulten efter en hel dags aktivitet i bjergene. En logik, som giver rigtig god mening, selvom den er lidt fremmed for os i Nordeuropa. Frokosten består af en god men simpel sandwich, som vi køber med fra refugierne eller bjerghotellerne.

Det anbefales selv at medbring snack (energibarer, tørret frugt, nødder, chokolade eller lignende) på turen, så man ikke ‘går kold’ undervejs på vandredagene.

På alle overnatningsstederne er det til aftensmaden som regel muligt at få serveret en 3-retters menu med lokale vine. I hytterne i Puntato og på refugiet Battisti spises ærlig bjergmad. På hotellet i Castelnuovo (dag 1+4) tilbydes retter, som er stærkt knyttet til Lucca provinsen. Og vi afslutter turen på hotellet i Corfino (dag 7) med et hjemmelavet aftensmåltid tilberedt med kærlighed og autenticitet af vores værtinde Mara.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage — heraf 6 dages vandring, grad 3. På denne rejse vandrer vi 4-8 timer om dagen.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Rejsen er en højrute vandretur, hvor vi vandrer fra hytte til hytte - dog kun med dagtursrygsæk. Vandreturene foregår hovedsageligt i de Appenninske bjerge.

Overnatning

På turen er et godt flow mellem overnatninger på skiftevis bekvemme hoteller og mere simple, men smukt beliggende bjergrefugier:

Dag 1+4 (hotel):
Overnattes på hotel i den lille by Castelnuovo på topersoners værelser med eget bad og toilet. Til hotellet hører en lille pool.

Dag 2+3 (hytter i Puntano):
I Alpi Apuane bjergene overnatter vi i hytter beliggende på et ældgammelt sæterområde i Puntatodalen. Indtil 2. Verdenskrig tilbragte hyrderne fra områdets små bjerglandsbyer somrene på sæteren sammen med deres husdyr. Efter krigen lå hytterne i mange år ubrugte hen, indtil unge fra området besluttede sig for at restaurere nogle af hyrdeboligerne til simple overnatningssteder for bjergelskere. Der findes ingen vej op til sæteren og forholdene i dag er stadigvæk yderst enkle. Den sparsomme elektricitet kommer enten fra en lille turbine i bækken eller via solceller. Men hvad hytterne mangler i luksuriøse bekvemmeligheder opvejes så rigeligt af oplevelsen af at overnatte midt i naturen, stilheden og de billedskønne omgivelser. Vi sover på sovesal med fælles (varmt) bad og toilet.

Dag 5+6 (bjergrefugie):
Vores base i Appenninerne er det stemningsfyldte Battisti refugie, der ligger i de Toscanske Appenniners hjerte i 1.750 meters højde. Refugiet tilhører Bjergklubben CAI (Club Alpino Italiano) og oser af stemning fra både vandreglade besøgende og de bjergeelskende medlemmer af CAI, der frivilligt bemander refugiet. Vi sover på sovesal med fælles (varmt) bad og toilet.

Dag 7 (hotel):
På turens sidste overnatning tjekker vi ind på et lille familiehotel (med den mest fantastiske have) i bjergbyen Corfino. Her sover vi på to og trepersoners værelser med fælles toilet og bad på gangen.

OMRÅDET
Appenninerne er et 1.200 kilometer langt bjergsystem i Italien, der som landets rygrad strækker sig gennem hele halvøen fra ’støvleskaftet’ i nord til ’sålen’ i sydøst. Bjergsystemet består af tre dele — de nordlige, centrale og sydlige Appenniner — der igen deles op i mindre, parallelle bjergkæder. På denne højrute i Toscana vil vi vandre i de nordlige Appenniner gennem bjergkæderne Alpi Apuane og de Toscanske Appenniner. Fra Alpi Apuanes stejle skråninger og lyse klippevægge til Appenninernes blide, afrundede og blåbærbeklædte højder kommer vi i løbet af ugen gennem to vidt forskellige bjergmiljøer og kommer hjem fra Toscana med nogle meget afvekslende vandreoplevelser i rygsækken.

Læs mere om de Appenninske bjerge

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen og bagageregler samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Dagtemperaturer mellem 15 og 25 grader, nattemperaturer ned til 10 - 15 grader. Da hele turen foregår i bjergene, skal man være opmærksom på, at vejret kan ændre sig hurtigt. Solskin, regn eller tåge kan komme i løbet af en halv time.

Valuta og kreditkort

Det anbefales at medbringe kontante Euro, da vi for det meste er på vandring i bankernes åbningstider. Det er dog muligt at bruge kreditkort til betaling i bjerghytterne dag 1, 4 og den sidste dag.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur og sparsom adgang til at få opladet batterier på denne tur. Medbring derfor rigeligt med batterier. Vi anbefaler, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Rejsen rundt i Toscana — Politiken.
Der står ikke så meget om området, vi vandrer i, men bogen giver et godt indblik i italienske forhold.

Kort købes bedst lokalt. 2 kort i målestoksforhold 1:25.000 dækker alle turene i bjergene.

Bemærk venligst

Der findes få høj ruter i Europa, hvor det er muligt at få sin hovedbagage fragtet fra sted til sted, så man kun vandre mellem overnatningsstederne med sig dagstursrygsæk. Men det er muligt på denne høj rute i de Toscanske Appenniner.

På dag 2 stopper vi undervejs på køreturen til Alpi Apuane ved en svævebane og sender vores hovedbagage med liften op til sæteren i Puntatodalen. Liftens endestation ligger knap 800 meter fra hytterne, hvor vi overnatter. Efter endt vandring på dag 2 hjælpes vi ad med at hente bagagen ved liften og bringe den til overnatningsstedet.

På dag 4 bringer vi bagagen tilbage til liften og sender den ned til svævebanens start, hvorfra den køres til hotellet i Castelnuovo di Garfagnana.

Dag 5 køres bagagen den lange og ujævne vej over bjergene med firehjulstrækker fra Castelnuovo di Garfagnana op til bjergrefugiet Battisti, hvor den bliver sammen med os to nætter. Dag 7 køres bagagen samme lange vej tilbage til turens sidste overnatningssted i bjergbyen Corfino.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du 10 % rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer. Se her hvordan du gør.

Bagage

På vandreturene skal du kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Desuden skal du medbringe en stor rygsæk eller vadsæk, ca. 55 liter eller mere, til skiftetøj, rejsetøj osv., som du ikke skal bruge i løbet af vandredagen (dag 2 til dag 8). Hver aften vil du modtage din store bagage, der bliver fragtet fra overnatningssted til overnatningssted af vores lokale hjælpere.
Det er praktisk, at bagagen pakkes vandtæt. Medbring derfor evt. sorte skraldesække eller plastikposer, så taskerne kan gøres vandtæt indefra. Du kan ikke medbringe en kuffert på denne tur.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når du er færdig med dagens vandretur.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1½ liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Sovepose, lagenpose og liggeunderlag

Det er ikke nødvendigt at medbringe en sovepose på turen, da der er tæpper i hytterne undervejs. Medbring derimod en lagenpose i silke, bomuld eller fleece, som skal benyttes sammen med tæpperne i hytterne undervejs. Du skal ikke medbringe liggeunderlag.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 2 -4 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 1 tynd uldtrøje
 • 2-4 svedabsorberende T-shirts
 • 1 sweater/fleecetrøje/tynd dunjakke
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Håndklæde (gerne letvægts)
 • Badetøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sy-sæt til mindre reparationer
 • Lommekniv (Må ikke pakkes i håndbagage under flyvning)
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. vaskepulver til håndvask
 • Evt. køresygepiller til bustransport
 • Lommelygte eller pandelampe og evt. ekstra batterier

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

29. juni 2019  –  6. juli 2019 Åben for booking 6.970 DKK Bestil Rejse
6. juli 2019  –  13. juli 2019 Åben for booking 7.970 DKK Bestil Rejse
13. juli 2019  –  20. juli 2019 Åben for booking 7.970 DKK Bestil Rejse
20. juli 2019  –  27. juli 2019 Åben for booking 7.970 DKK Bestil Rejse
17. august 2019  –  24. august 2019 Åben for booking 6.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: ITTN

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.

 
Topas TravelBakkelyvej 28680 RyDenmarkCVR: 17630008Telefon (+45) 8689 3622info@topas.dk © 2018 Webdesign & CMS by MCB Denmark