Italien – Vandreferie i de Toscanske Appenniner

Højrute vandring med dagtursrygsæk gennem Toscanas åbne, grønne vidder og gamle sætere til nøgne bjergkamme i et alpint miljø højt hævet over lavlandets frodige dale.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Det smukke bjergområde Appenninerne ligger placeret mellem Toscana og Emilia Romagna og byder på indbydende vandrestier i naturens ro – langt fra civilisationens larm.

Nationalparken rummer store vidder, 2000 meter høje bjerge og enorme skove. Den eneste lyd du vil opleve her, er vand fra bækkene og brisen igennem træerne. Vandreferien er det perfekte valg til dig, der ønsker at gå en stor bue uden om de mest trafikerede ruter og gerne vil vandre i vild natur og øredøvende stilheden.

Området er blottet for skilifter og vintersportsanlæg og tilbage står den barske natur, autentiske landsbyer og de små hoteller, som vi sover på undervejs. Så snart vi bevæger os op over trægrænsen folder landskabet sig til ud og giver forrygende udsigter over flere af Appenninernes bjergvoluminøse regioner og distrikter.

Din bagage transporteres fra sted til sted, mens du kun bærer din dagtursrygsæk. Hotellerne byder alle på hyggelig, italiensk stemning og gode lokale retter.

Turen til Toscana har været helt eminent. Opleve naturen så intens i stilhed og samtidig med søde rejsefæller kan varmt anbefales. Meget varierende terræn og nye sanseindtryk hver dag. Min første vandretur med Topas - bestemt ikke den sidste.

Lene Kristensen

Glæd dig til

 • Parco Nazionale Appennino Toscoemiliano- et smukt og beskyttet naturområde
 • Fantastisk vandring via langstrakte og tilgængelige bjergkamme
 • Italiensk hygge og lokale retter i familiedrevne bjergpensionater
 • Gode vandredage med dagtursrygsæk – din bagage transporteres
 • Ophold ved Hotel La Baita i den stemningsfulde bjerglandsby Corfino
 • Vandring via den gamle pilgrimsrute “Via del Volto Santo”
 • Besøg pilgrimslandsbyen San Pellegrino, hvor helgens mumie bevares
 • Vandring i smuk og barsk natur, langt fra civilisationen, i larmende stilhed

Vores Italien

Topas har været i Italien i mange år og vi har et særdeles varieret udbud af rejser til Italien. Se bl.a. hvad vi anbefaler af gode oplevelser i Italien, få rejsetips, svar på alle dine spørgsmål og læs spændende artikler.

Program

Dag 1. Ankomst til Castelnuovo di Garfagnana, Toscana
Vandreferiens første overnatning er på et hyggeligt familiehotel i Castelnuovo di Garfagnana i Toscana.

Dag 2. Fra middelalderborgen Sillico til pilgrimslandsbyen San Pellegrino
Fra Silico i 700 m højde vandrer vi ud i bjergene til tider ad stenbrolagte strækninger. Dagens mål er en lille borg ved navn San Pellegrino, som er et populært besøgssted for pilgrimme.

Dag 3. Langs Appenninernes bjergkam til landsbyen Corfino
Dagens rute tager os først igennem tætte bøgeskove, og senere når vi over vegetations-grænsen. Undervejs nyder vi smukke udsigter og gamle sæterområder, før vi når Corfino.

Dag 4. Til toppen af Pania di Corfino og rundtur i Orecchiella Naturpark
Vi har to nætter i landsbyen Corfino. I dag venter en fantastisk vandretur til toppen af bjerget Pania di Corfino og en rundtur i området. Vi kan se Garfagnanadalen under os.

Dag 5. Igennem Parco dell’Orecchietta til Passo di Pradarena
Vi begynder dagens vandretur i Orecchiella Park, en del af Appenninernes Nationalpark. Nyd de flotte, vilde og øde områder og spektakulære bjergkamme, som belønner os med udsigter.

Dag 6. Fra Pradarena til Passo dei Carpinelli over Monte Tondo
Vi vandrer mest over vegetationsgrænsen langs en smuk og udsigtsrig bjergkam og kigger ud over store grønne skove, som danner en smuk kontrast til de lyse kalkbjerge i horisonten.

Dag 7. Fra Passo dei Carpinelli (830 m.) til bjerglandsbyen Roggio
Sidste vandredag følger en gammel rute gennem Garfagnanadalen. Vi oplever små bjerglandsbyer og går ad gamle stenbrolagte, historiske ruter i nogenlunde fladt terræn.

Dag 8. Afgang
Vi tager afsked med det smukke Appenninerne og flyver til Danmark.

Se det detaljerede dagsprogram her

Højrute trekking med Topas

En unik mulighed for at komme langt væk fra civilisationen og helt ind i bjergenes indre, hvor der hersker fred og ro i en uberørt natur. Se her om højrute vandring er noget for dig og hvilken tur du skal vælge.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
 • Flyrejse København – Bologna t/r
 • Al transfer og relevant transport i forbindelse med vandreturene
 • Alle overnatninger i bjerghytter el. hotel
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn ca. DKK 150-190)
 • Entré til museer og andre seværdigheder
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg 1.500 DKK

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 16 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Om de Appenninske bjerge
 • Skiftende overnatninger

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Dag 1. Ankomst Italien

Vi flyver fra Danmark og lander i Bologna. Herfra kører vi mod Firenze og Lucca. Første nat tilbringer vi i nærheden af den hyggelige by Castelnuovo di Garfagnana. Vores hotel ligger tæt på bjergene og praktisk i forhold til vores vandrerute. Efter ankomst vil turlederen byde velkommen og informere om turen og den fortstående vandretur.
-/-/-

Dag 2. Fra middelalderborgen Sillico til pilgrimslandsbyen San Pellegrino (ca. 7 timer)

Vi starter dagen med en kort køretur til Sillico i 700 m, som er startpunktet for vores vandring. Sillico ligger smukt placeret højt oppe i bjergene og har bevaret sin gamle charme. Inden vi begiver os ud i bjergene vandrer vi igennem byens borg.

Ude på vandresporet støder vi snart på den lille bebyggelse Capraia, hvis enlige kirke og få huse er blandt de sidste beboede bygninger, vi møder i mange timer. Ruten, som er stenbrolagt på store strækninger, var meget befærdet inden bilernes tid, idet den forbandt Toscana til Emilia Romagna.

I takt med at vi stiger i højden, tynder det ud i vegetationen. Oppe i 1600 meter belønnes vi med en fantastisk udsigt og vi kan se ud over Toscana og i den modsatte retning; Modena. Vi følger bjergkammen og i horisonten skimtes vores mål; en lille borg ved navn San Pellegrino. Kirken er et populært besøgssted for pilgrimme, da den har to mumier bevaret, som efter sigende skulle være resterne af San Pellegrino og San Bianco.

Vi stopper I San Pellegrino, nyder endeligt en kop kaffe eller en drink og besøger borgen. Vi kører derefter videre i bussen cirka 7 kilometer til vores overnatningssted, et familiedrevet bjerghotel hvis historie dater tilbage til 1845. 

Vel fremme ved vores overnatning kan vi om aftenen sidde på hotellets terrasse og nyde roen og udsigten over bjergene.
M/F/-

Dag 3. Langs Appenninernes bjergkam til landsbyen Corfino (ca. 7-8 timer)

Vi har en lang vandredag foran os, men vi starter godt oppe i højden, så det ikke mange højdemeter, vi skal tilbagelægge. Hotellet ligger i 1314 meters højde og vi skal vandre mod bjergryggen i 1800/1900 meters højde.

Ruten tager os igennem tætte bøgeskove, og når vi når over vegetationsgrænsen, er det kun enebær og blåbær som vokser her. Udsigten dækker store arealer over Emilia Romagna og Toscana. I nærheden af Monte Vecchio i ca. 1900 m begynder vores nedstigning, som først går langs “Gli Scaloni” med smukke udsigter og senere igennem lidt nemmere skovstier. Ved Campaiana (1350 m) passerer vi et gammelt sæterområde med små stenhuse spredt over en græsslette.

Efter en pause tager vi den sidste strækning mod vores overnatningsmål, Corfino. Landsbyen ligger i 850 m ved foden af Mt. Pania di Corfino, som vi skal se nærmere på i morgen. Den hyggelige have på vores hotel inviterer til en kølig og velfortjent drink efter dagens strabadserende vandretur. Hotellets køkken frister desuden med velsmagende lokale retter.

M/F/-

Dag 4. Til toppen af Pania di Corfino og rundtur i Orecchiella Naturpark

Vi tilbringer to nætter på vores skønne overnatningssted i landsbyen Corfino, da områder byder på meget mere, end det vi oplevede i går. Du slipper derfor for at pakke dine ting om morgenen. Til gengæld skal du snøre dine vandrestøvler og komme med på en stor vandredag. Der venter en fantastisk vandretur til toppen af bjerget Pania di Corfino og en rundtur i området.

Vi vandrer direkte ud fra hotellet i dag og sætter kurs mod Pania di Corfino, som vi kan skimte fra hotellet. Målet er at komme på toppen ad de mest spændende ruter. Frem til parkens botaniske have vandrer vi ad stier igennem skove, og fra Orto Botanico har vi nu toppen lige over os. Stien går langs bjergsiden mens hele Garfagnanadalen ligger under os. Pania di Corfino er 1603 meter højt og er ikke hverken en høj eller svær bjergformation. Den lange bjergkam er blottet for vegetation og det giver os flere timers vandring med frit udsyn og smukke udsigter. Heroppe har vi udsigt til de kommende dages vandring, og vi kan lege med tanken om de udfordringer, der venter på os længere fremme på turen.

Sidst på eftermiddagen kommer vi tilbage til vores velkendte hotel med den hyggelige have efter en spændende og udfordrende dag.

M/-/-

Dag 5. Igennem Parco dell’Orecchietta til Passo di Pradarena (ca. 7 timer)

Vi kører ca. 7 kilometer opad og til Centro Visita i Orecchiella Park, en del af Appenninernes Nationalpark. Her starter vores vandredag i ca. 1200 m. Vi følger ruten med navnet Airone, som blev tegnet igennem parken og siden anbefalet af et naturtidsskrift af samme navn. Airone betyder “fiskehejre” på italiensk. Vi ledes igennem flotte, vilde og øde hjørner af området. Vi er på vej mod en anden af Appenninernes spektakulære bjergkamme og i 1600 m krydser vi Rifugio la Foce. Hvis vi er heldige er hytten åben og bemandet, så vi kan få en kaffe.

Området er fredfyldt og stedet perfekt til at holde en pause. Herfra og til bjergkammen er der ikke langt, og langs kammen belønnes med det ene udsigtspunkt efter det andet. Vi ankommer til passet Pradarena i 1570 m og støder ind i det lille hotel Carpe Diem. Ikke langt derfra ligger et andet lille hotel, Ospitaletto. Vi indlogeres i dem begge og personalet fra Carpe Diem kører de, der skal overnatte i Ospitaletto hertil.

Heroppe findes ingen store hoteller. Alt er småt og hyggeligt og de to hoteller har en praktisk beliggenhed i forhold til vores vandrerute. Som bonus kan vi tilbringe en nat i bjergene under en smuk stjernehimmel.
M/F/-

Dag 6. Fra Pradarena til Passo dei Carpinelli over Monte Tondo (1780 m.)

Vi starter dagen med at bevæge os op over vegetationsgrænsen og frem til frokost vandrer vi langs en smuk og udsigtsrig bjergkam. Herfra kan vi se store dele af den rute, vi har dækket de forrige dage. Det er imponerende, hvor langt vi har bevæget os igennem de sidste dage.

En stejl stigning fører os over en græsklædt bjergskråning og endeligt til toppen af Monte Tondo. De store skove ligger som en grøn dyne under os og udsigten rummer både Alpi Apuane og Appenninerne. De grønne farver står som en spændende kontrast til de lyse kalkbjerge i horisonten, og stedet er perfekt til frokost. Er solen for hård eller blæser det for meget, kan vi vælge at spise længere nede i skyggen under træerne. Næste pas hedder Passo Tea og ligger i ca. 1000 m.

I middelalderen vandrede pilgrimme forbi passet mod Lucca. På deres pilgrimsrejse fandt de kost og logi i et lille ’Hospitale’, der i dag står som en ruin. Vi gør et kort ophold her inden vi vandrer de sidste 4 kilometer, via en vej, til vores hotel. Ikke mange stopper og overnatter på Hotel Prosperi, som ellers ligger smukt placeret lige foran Alpi Apuanes højeste tinder. Så det gør vi naturligvis! Fra byens torv har vi en fantastisk udsigt over bjergene.
M/F/-

Dag 7. Fra Passo dei Carpinelli (830 m.) til bjerglandsbyen Roggio (ca. 8 timer)

Sidste vandredag følger en gammel rute gennem Garfagnanadalen. Ruten er opkaldt efter Volto Santo (Det Hellige Ansigt, red.), en af de vigtigste relikvier fra middelalder, som er bevaret i domkirken i Lucca. Krucifikset var kendt i hele Europa og alle dem, der var på vej til Rom, stoppede i Lucca for at skænke det et besøg.

Vandredagen er anderledes end de forrige idet vi oplever små bjerglandsbyer og går på strækninger, som er gamle stenbrolagte historiske ruter. Terrænet er fladt og det går stille og roligt ned det meste af formiddagen, inden vi drejer væk fra pilgrimsruten og atter sigter mod bjergene. I en lille landsby får vi serveret en god frokost, og herfra går turens sidste strækning igennem kastanjeskove.

Vi ankommer til landsbyen Roggio, der skaber en hyggelige kulisse for vandreturens afslutning. Vi kan smide vandrestøvlerne og velfortjent lade os fragte de 15 kilometer med bus til Castelnuovo di Garfagnana, hvor vi indlogeres på et hotel. Om aftenen fejrer vi vores uge i bjergene med en middag og vin.
M/F/-

Dag 8. Afsked med Toscana

Vi tager afsked med det smukke Appenninerne og flyver til Danmark.  

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage — heraf 6 dages vandring, grad 3. På denne rejse vandrer vi 6-8 timer om dagen.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Rejsen er en såkaldt højrute vandretur, hvor vi vandrer fra bjerghotel til bjerghotel – dog bliver bagagen transporteret, og du bærer kun din dagtursrygsæk. Vandreturene foregår hovedsageligt i de Appenninske bjerge.

Overnatning

Der er et godt flow mellem overnatninger på turen. Det vil sige, at vi skifter mellem at overnatte på mere bekvemme til mere simple hoteller undervejs. Ens for dem er, at de alle har en fantastisk smuk beliggenhed. Vi overnatter i tomandsværelser. Alle dobbelt- og enkeltværelser har deres eget bad og toilet. På nogle af hotellerne findes værelser, der har deres eget bad og toilet via gangen. 

Dag 1 og 7: Overnatning på hotel med pool i nærheden af den lille by Castelnuovo. Hotellet ligger praktisk i forhold til ankomst og afgang og vandreturen.

Dag 2: Overnatning i 1314  meters højde på et hotel anlagt i en historisk bygning fra 1845. Helt afhængig af antal gæster på hotellet kan man blive indlogeret i andre bygninger/huse i nærheden. 

Dag 3 og 4: Overnatning på et hyggeligt hotel med en dejlig have i en charmerende lille landsby. Enkelte værelser har eget bad og toilet på gangen, mens de resterende har bad og toilet på værelset. I nærheden af hotellet findes nogle fine landsbyhuse som hotellet også benytter for at indlogere gæster.

Dag 5: Overnatning i nærheden af bjergpasset Pradarena. Gruppen fordeles denne nat mellem to hoteller. Det ene med beliggenhed ved bjergpasset. Det andet 4 kilometer derfra. Shuttle service er allerede arrangeret mellem hotellerne og turlederen hjælper til med check-in både det ene og det andet sted. Gruppen samles til måltiderne. Enkelte værelser har eget bad og toilet på gangen, mens de resterende har bad og toilet på værelset.

Dag 6: Overnatter ved bjergpasset Carpinelli på familiedrevet hotel med en forrygende udsigt over bjergkæden, Alpi Apuane. 

Der er mulighed for at bestille enkeltværelse mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Området

Appenninerne er et 1.200 kilometer langt bjergsystem i Italien, der som landets rygrad strækker sig gennem hele halvøen fra ’støvleskaftet’ i nord til ’sålen’ i sydøst. Bjergsystemet består af tre dele — de nordlige, centrale og sydlige Appenniner — der igen deles op i mindre, parallelle bjergkæder. På denne højrute i Toscana vil vi vandre i de nordlige Appenniner gennem Parco Nazionale dell’Appennino Toscoemiliano. Nationalparken samler flere tidligere regionale parker, som tilsammen nu danner et stort og naturmæssigt interessant fredet område. 

Læs mere om De Toscanske Appenniner

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -

I Sydeuropa, og ikke mindst i bjergrefugier, er morgenmaden dagens letteste måltid og består ofte af kaffe/te, toast, smør og marmelade. Til gengæld er aftensmåltidet omfangsrigt, da man forventes at være sulten efter en hel dags aktivitet i bjergene. En logik, som giver rigtig god mening, selvom den er lidt fremmed for os i Nordeuropa. Frokosten består af en god, men simpel sandwich, som vi køber med fra refugierne eller bjerghotellerne.

Vi anbefaler, at du selv medbringer rigeligt med snack (energibarer, tørret frugt, nødder, chokolade eller lignende) på turen, så du ikke ‘går kold’ undervejs på vandredagene.

På alle overnatningsstederne er det til aftensmaden som regel muligt at få serveret en 3-retters menu med lokale vine. Prisen for menuet er cirka 25€. Det er også muligt at få serveret en enkelt ret, hvis du ikke kan spise alle retter.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Dagtemperaturer mellem 15 og 25 grader, nattemperaturer ned til 10 - 15 grader. Da hele turen foregår i bjergene, skal man være opmærksom på, at vejret kan ændre sig hurtigt. Solskin, regn eller tåge kan komme i løbet af en halv time.

Valuta og kreditkort

Det anbefales at medbringe kontante Euro, da vi for det meste er på vandring i bankernes åbningstider. Det er dog muligt at bruge kreditkort til betaling i bjerghytterne dag 1, 4 og den sidste dag.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er kun sparsom mobildækning under vandreturene, men generelt er der god mobildækning på hotellerne. Vi anbefaler, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Rejsen rundt i Toscana — Politiken.
Der står ikke så meget om området, vi vandrer i, men bogen giver et godt indblik i italienske forhold.

Kort købes bedst lokalt. 2 kort i målestoksforhold 1:25.000 dækker alle turene i bjergene.

Bemærk venligst

Der findes få højrute-ture i Europa, hvor det er muligt at få sin hovedbagage fragtet fra sted til sted, så man kun vandre mellem overnatningsstederne med sig dagstursrygsæk. Det er netop muligt på denne højrute i de Toscanske Appenniner.


Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

På vandreturene skal du kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Den øvrige bagage kan pakkes i sportstaske, vadsæk, rygsæk eller kuffert, som bliver transporteret for dig mellem overnatningsstederne.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når du er færdig med dagens vandretur.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1½ liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Tøj til vandring

 • 2 -4 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 1 tynd uldtrøje
 • 2-4 svedabsorberende T-shirts
 • 1 sweater/fleecetrøje/tynd dunjakke
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Håndklæde (gerne letvægts)
 • Badetøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sy-sæt til mindre reparationer
 • Lommekniv (Må ikke pakkes i håndbagage under flyvning)
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. vaskepulver til håndvask
 • Evt. køresygepiller til bustransport
 • Lommelygte eller pandelampe og evt. ekstra batterier

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

2. juli 2022  –  9. juli 2022 Åben for booking 8.470 DKK Bestil Rejse
9. juli 2022  –  16. juli 2022 Åben for booking 8.470 DKK Bestil Rejse
16. juli 2022  –  23. juli 2022 Åben for booking 8.470 DKK Bestil Rejse
23. juli 2022  –  30. juli 2022 Åben for booking 8.470 DKK Bestil Rejse
20. august 2022  –  27. august 2022 Åben for booking 7.970 DKK Bestil Rejse
27. august 2022  –  3. september 2022 Åben for booking 7.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: ITTH

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.