Italien - Amalfikystens unikke skønhed

Vandreferie i gudernes fodspor med bjerge, himmel og hav ved den UNESCO-beskyttede og verdensberømte Amalfikyst og besøg ved kulturhistoriske Pompeji.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Tag med og bliv betaget af Amalfikystens unikke skønhed og den afslappede atmosfære, der hersker i de stemningsfulde bjergbyer med pastelfarvede huse, der kliner sig op ad de stejle bjergsider.

Vandreturene tager dig med ad stier langs kyststrækningen, som overvælder med sit turkisblå hav og ud i landskabet, som er en betagende blanding af små vinmarker på terrasser, citronlunde og græsenge omkranset af Monti Lattari bjergene mod nord og Middelhavets Salernobugt mod syd.

Og så kan du se frem til at fordybe dig i Italiens interessante historie ved et af verdens vigtigste arkæologiske udgravningssteder, Pompeji. Du har også mulighed for, på egen hånd, at sejle til øen Capri i Napolibugten og gå på opdagelse.

I den lille borgby Nocelle bor vi sammen med de kun ca. 120 indbyggere. Nyd stilheden, den pragtfulde natur og synet af ’Gudernes sti’ lige uden for døren. Træd ud og bemærk udsigten over hele kysten frem til Punta Campanella og Capri øen, og de tre små øer 'Li Galli'.

Meget smukke og varierende vandreture i smukke omgivelser og så boede vi i en skøn lille by hvor der var en skøn restaurant. Smuk udsigt til havet fra hele byen.

Marianne Hauge

Kysten der rører ved kvinders hjerte

Amalfikysten besidder en unik skønhed, som giver ro til fordybelse og nærvær.

Glæd dig til

 • Nyd udsigterne ud over Amalfikysten - en af verdens smukkeste kyststrækninger
 • Vandring ad ’Gudernes sti’- kendt for sin skønhed og beskrevet af forfattere fra Goethe til Calvino
 • Besøg ved Pompeji - et af verdens vigtigste arkæologiske udgravningssteder
 • Vandreture i Monti Lattari bjergene og områdets overvældende natur
 • En vandredag omkring ’kystens dronning’ Amalfi
 • En fridag med mulighed for at sejle til øen Capri eller kystbyen Amalfi
 • Den uspolerede kyststrækning Punta Campanella og Baia di Ierantos Naturreservat
 • Den afslappede atmosfære i de charmerende bjergbyer

Vores Italien

Topas har været i Italien i mange år og vi har et særdeles varieret udbud af rejser til Italien. Se bl.a. hvad vi anbefaler af gode oplevelser i Italien, få rejsetips, svar på alle dine spørgsmål og læs spændende artikler.

Program

Dag 1. Afrejse fra Danmark — Indkvartering i landsbyen Nocelle
Vi ankommer til Amalfikysten og vores fredelige by Nocelle, der ligger lige ovenover den mere travle by Positano. Vi bliver indkvarteret og sammen går vi på restaurant og nyder vores første aften sammen.

Dag 2. Udsigtsruten mellem Nocelle (443m) og Positano
Pragtfulde udsigter ud over kysten og Positano når vi vandrer ad panoramiske stier. Vi kommer også igennem dejlig skov med cypresser, stenege og flere andre buske og træer.

Dag 3. Fra bjergene til kysten
I dag skal vi vandre i Monti Lattari bjergene fra Pogerola til Minuta og videre via Pontone til Amalfi, som befinder sig ved kysten, hvor dalen åbner sig og møder Middelhavskysten.

Dag 4. Besøg ved verdensberømte Pompeji
I dag besøger vi et af verdens vigtigste arkæologiske sites - Pompeji, en af Romerrigets største byer, som med ét blev fjernet fra jordens overflade af det voldsomste vulkanudbrud nogensinde.

Dag 5. Bjergene oven for Nocelle og ’Gudernes sti’
Dagen byder på en længere og lidt hårdere vandredag, som først vil lede os højt op over Nocelle og senere langs Amalfikystens mest kendte vandresti ’Gudernes sti’. Undervejs nyder vi synet af det blå Middelhav.

Dag 6. En dag på egen hånd
Amalfikysten udforskes i dag på egen hånd. Man kan f.eks. vælge at sejle til den verdenskendte ø Capri, til kystbyen Amalfi eller f.eks. tage på en vandretur i omegnen af Nocelle.

Dag 7. Punta Campanella – Udsyn til Capri
Vi tager til næsset der adskiller Sorrentos og Napolis bugter fra Salernos og Amalfikysten. Høje kalkklipper og øen Capri ligger lige foran os. Opstigningen ad bjergryggen byder på smukke panoramaudsyn.

Dag 8. Afrejse fra Italien og Amalfikysten hjem mod Danmark
Vi forlader Nocelle efter en herlig vandreferie ved den fortryllende Amalfikyst.

Se det detaljerede dagsprogram her

Vandreferie med Topas

Ønsker du at være fysisk aktiv, opleve rejsemålet indgående og betages du af store naturoplevelser? Læs her om vandreferie med Topas.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
 • Flyrejse København - Napoli t/r
 • Al transfer og relevant transport i forbindelse med vandreturene
 • Alle overnatninger på B&B i Nocelle i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Besøg ved Pompei jf. program
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider
 • Entré til museer og andre seværdigheder
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Transport og aktiviteter i forbindelse med fridagen på dag 6
 • Tillæg for enkeltværelse, DKK 2.400.

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 18 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Overnatning
 • Lidt om området

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Dag 1. Afrejse fra Danmark — Indkvartering i landsbyen Nocelle

På denne tur flyver vi til Napoli og fortsætter rejsen i bus til vores destination Nocelle, som ligger cirka 1½ times kørsel fra storbyens støj og travlhed.

På den sidste strækning mod Amalfikysten og eventyret vil vi uundgåeligt bemærke, hvordan vejen gennem verdenskendte Positano og frem til vores lille borgby bliver smallere og smallere. Disse specielle adgangsforhold, som ved ankomst og afrejse kan virke som en ulempe, er årsagen til og grundlaget for en kæmpe fordel. Nemlig, at i Nocelle er der altid stille og fredeligt og trafikken larmer ikke som i de andre landsbyer og byer længere nede ved kysten!

Turlederen vil opfordre gruppen til at spise sammen på en lille lokal restaurant, hvor man fra de store vinduer har udsigt ned til den romantiske by Positano, og i horisonten kan man skimte de små øer langs kysten og "faraglioni" (klipperne) ved Capri. Med denne smukke udsigt som kulisse nyder vi vores første aften ved Costiera Amalfitana og skyller rejsens strabadser væk med et godt glas vin.

-/-/-

Dag 2. Udsigtsruten mellem Nocelle (443m) og Positano.

Vores første vandredag starter her i Nocelle. Fra det lille torv ved kirken følger vi den gamle vandrerute, som knyttede Nocelle til nabolandsbyen Montepertuso og videre til Positano inden man fik bygget asfaltvejen hertil. Landsbyens navn ("Bjerg med hul i") henviser på dialekt til det store hul i klippen lige ovenfor Montepertuso. Indtil år 2001 stoppede vejen her, og lokal befolkningen gik herfra og til Nocelle langs den gamle sti.

I Montepertuso gør vi et kort stop på torvet hvor der er mulighed for at hæve penge, fylde vandflasker og tjekke byens restauranter. Turen går videre imellem landsbyens huse, og lige i udkanten følger vi en sti i samme højde højt over Positano. Pragtfulde udsigter over kysten vil åbne sig undervejs og længere fremme rammer vi den bredere muldyrsti, som fra Positano leder op i bjergene til landsbyen S. Maria del Castello. Nu bliver det stejlere og opad, men stien er fint anlagt og den smukke udsigt er en fin belønning for indsatsen.

I S. Maria del Castello er der mulighed for at spise frokost på den lokale restaurant og nyde en velfortjent pause. Eftermiddagens vandring leder fra restauranten til de hvide kalkstens skråninger, som vi kan se fra restaurantens vinduer. Stien er meget panoramisk og vi kigger ned over Positano og havet. Bagude kan vi skimte havet på den anden side af den lange halvø "Penisola Sorrentina" og vi kan nu identificere landsbyerne langs kysten i forhold til bugterne ved Sorrento og Salerno. Er vi heldige kan øen Ischia anes langt ud i Middelhavet. Vores vandring højt over kysten vil vende ned ad igen ved Caserma della Forestale - en sten bygning, som bruges af skovfogederne i området.

Herfra svinger stien igennem en dejlig skov med cypresser, stenege og flere andre buske og træer, som er typiske repræsentanter for Middelhavs vegetation. Vi går ad trappe og sti ned til vi støder på vejen imellem Montepertuso og Nocelle. Herfra følger vi den samme rute vi benyttede os af om formiddagen og ved ankomsten til Nocelle kan vi endelig nyde en god pause med udsigt til Capri og den stejle kyststrækning med en kølig drink i hånden og en god fornemmelse i kroppen efter en forhåbentlig vellykket første vandredag.

M/-/-

Dag 3. Fra bjergene til kysten. Vandring i Monti Lattari bjergene fra Pogerola til Pontone og videre til Minuta og Amalfi

Vi kører fra Nocelle til Pogerola hvor vi bliver sat af på byens charmerende torv med udsigt over Salerno bugten.
Herfra starter stien ind i bjergene igennem kastanie- /og egetræsskove. Ind imellem åbner udsigten sig ud over de barske og øde kalkklipper, som rejser sig til alle sider. Monti Lattari bjergene har deres navn fra det latinske lactariis (mælk hedder latte på italiensk og i disse bjerge græsser stadigvæk mange geder). Ned til højre har vi den dybe dal, som samler vand fra de mange bække i området. Amalfi befinder sig ved kysten, hvor dalen åbner sig og møder Middelhavskysten. Grundet vandet fra bjergene har man haft mulighed for at udvikle industri i området igennem århundreder: papir (blandt de ældste papirfabrikker i Europa) og jern som blev sejlet hertil fra Elba øen og på muldyr fragtet ind i dalen, hvor den blev bearbejdet i den gamle fabrik "Ferriera".

Den største bæk inderst i dalen hedder Canneto ("canna" står for bambus og vi ser faktisk nogle vildtvoksende bambus undervejs) og herfra begynder vores rute at sigte mod kysten. Undervejs holder vi frokostpause og spiser vores medbragte madpakke. Snart bliver vegetationen mere sparsom og flere høje klippevægge rejser sig lige oven for os. Stien bliver bredere og vi krydser en flot pinjetræ skov ved Punta d’Aglio ("hvidløgsspids"), hvis klipper danner spændende udfordringer for klippeklatrere.

Snart går det nedad mod byen Minuta, undervejs slår vi et lille sving og passerer San Cataldo-klostret - et refugium hvor danske kunstnere kan ansøge om et 14 dages eller 28 dages ophold. Herefter videre til Minuta hvor vi holder en lille pause på torvet så vanddunken kan fyldes. Lidt senere passerer vi ruinerne af Basilica di Sant Eustachio bygget i det 12. århundrede. Den havde sin storhedstid indtil det 14. århundrede, hvorefter penge og vilje til vedligehold forsvandt. Næste stop er på torvet i Pontone hvor vi holder en velfortjent pause ved cafèen på torvet.

Fra Pontone er der ikke langt ned til Amalfi, byen som har givet sit navn til hele kyststrækningen og som i middelalderen har været en af de fire vigtige “Repubbliche Marinare" /Sø Republikker, der herskede over Middelhavet. Domkirken i Amalfi er absolut et besøg værd, og her slutter vores første, smukke vandredag ved Costiera’en.
Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Nocelle, hvor vi kan hvile benene efter dagens oplevelser.

M/-/-

Dag 4. Pompeji

I dag tager vi et interessant afbræk mellem vandredagene. Vi skal besøge et af verdens vigtigste arkæologiske sites — Pompeji.

Vi kører til Pompeji, hvor vi skal gå på opdagelse i resterne af den romerske by, som vidner unikt om livets gang i tiden før og kort efter Kristi Fødsel. Vulkanen Vesuvio havde hvilet i 800 år, da den d. 24. august 79 e. Kr. overraskede byerne Ercolano og Pompei med et kæmpe udbrud.

Brændende askeskyer regnede i timevis over området og begravede byerne fuldstændigt. Ikke alle indbyggere nåede at redde sig i det tætte mørke skabt af udbruddet, og mange blev på tragisk vis fanget og begravet i byen. De begravede byer lå glemte og gemte under jorden indtil det 17. århundrede, hvor interessen for arkæologien vandt frem, og man begyndte at udgrave alt det, som i dag danner en af verdens mest interessante arkæologiske områder.

At gå rundt mellem ca. 2.000 år gamle rester af huse, villaer osv. og fordybe sig i tidens historiske forløb er interessant for flertallet. I dag vil vi vandre igennem historien og lære om menneskets oldtid. Man kan tilbringe adskillige timer i Pompeji og gå på opdagelse i en hel by, hvor hver bygning og gade har en historie at fortælle og hvert gadehjørne gemmer på en ny overraskelse.

Der er mulighed for at leje en autoriseret guide eller bare en audio guide og fordybe sig i byens hemmeligheder og historie (tilkøb). Der er caféer og restauranter i nærheden, hvor det er muligt at spise frokost og hvile sig lidt under besøget. Om eftermiddagen kører vi til Positano, hvor vi gør et stop inden vi kører hjem til Nocelle.

M/-/-

Dag 5. Bjergene oven for Nocelle og Gudernes sti

Efter nogle vandredage i nærområdet og gårsdagens besøg i Pompei, kan vi nu begive os ud på en længere og lidt hårdere vandredag, som først vil lede os højt op over Nocelle og senere langs Amalfikystens mest kendte vandresti — Gudernes sti.

Fra Nocelle starter trappen op til en klippeafsats. Stien har en relativ hård opstigning, men fra korset på toppen, er udsigten over Nocelle og kysten fantastisk: landsbyen er lige under os og den svæver nærmest mellem himlen og havet.

Vi nyder panoramaet, alt imens vi hviler benene inden vi begiver os videre. Terrænet er fladt i starten og forbi en kæmpe klippevæg som hænger over stien (fårene i området finder læ herunder). Herefter går ruten opad igen. Udsigten over det blå Middelhav er smuk og vi kommer snart til en lille grusvej, som leder os nedad mod bjerglandsbyen Bomerano. I Bomerano er vi fremme til frokosttid og frokosten kan vi passende nyde ved den lokale restaurant på torvet.

Eftermiddagen gemmer på en af de smukkeste stier ved Middelhavet: Gudernes sti. Legenden fortæller, at guderne fulgte denne rute for at nå ned til havet, hvor "sirenerne" sang. Ruten fra Bomerano til Nocelle byder på de smukkeste udsigter over kysten og den er blevet omtalt af mange kendte forfattere i de sidste århundreder. Fra Goethe til D. H. Lawrence og til Italo Calvino. Den fortjener sit ry og vi nyder denne strækning, som uden de store strabadser, leder os tilbage til Nocelle.

M/-/-

Dag 6. En dag på egen hånd med mulighed for at besøge øen Capri eller kystbyen Amalfi

På baggrund af de sidste dages vandring i området, er man nu godt klædt på til at udforske Amalfikysten på egen hånd. Man kan f.eks. vælge at sejle til den verdenskendte ø Capri, hvis vejret tillader det.

Af øvrige udflugtsmuligheder på egen hånd kan nævnes med båd eller bus til andre byer langs kysten, fx Praiano, Salerno eller Sorrento. Alternativt giver turlederen gerne nogle gode tips til at nyde en afslappende feriedag i området.
Øen Capri er absolut et besøg værd. Sejlturen dertil går forbi næsset Punta Campanella, hvor vi vil vandre på dag 7, og tager ca. 30 min. Øen har engang været sammenhængende med fastlandet og har været beboet siden stenalderen.
De romerske kejsere Augusto og Tiberio havde øen som deres yndlings opholdsted, og Capri var et af de vigtigste steder i Middelhavet for romerne. Fra grækerne og romerne og frem til vores tidsalder har mennesket værdsat øens skønhed. Capri har længe været centrum for en mondæn livsstil, men også et refugium for mange kunstnere og intellektuelle, som her har fundet det klima og de omgivelser de søgte efter.

Hvis man rejser med rutebådene ankommer man til øen ved havnen Marina Grande. Herfra kan man købe sig en sejltur til Grotta Azzurra, en af de mange smukke grotter, som åbner sig under de stejle klipper, der falder lodret i det dybe vand. Grotta Azzurra er verdenskendt for den fantastiske lyseblå (azzurro) effekt, som lyset og miljøet danner derinde over vandet.

Fra Marina Grande kan man også køre med "funicolare" op til selve Capri og nyde stemningen ved det lille torv (Piazzetta) og måske dyrke luksusshopping i Via Camerelle med den (måske?) højeste koncentration af de dyreste modetøjsforretninger i verden. Men det er måske endnu mere interessant (og helt sikkert billigere) at tage bussen til Anacapri, den anden lille by på øen og herfra med liften op til Monte Solaro, øens højeste punkt (589m.), hvorfra udsigten åbner sig smukt over hele kysten.

I Anacapri kan man besøge Villa San Michele, hvor den svenske forfatter Axel Munthe havde sit refugium. Man kan også gå via Krupp fra Marina Piccola og Havfruernes klippe op til Capri.

M/-/-

Dag 7. Punta Campanella — næsset der adskiller Golfo di Napoli og Golfo di Salerno

Det er vores sidste dag i Campania-regionen, og turen går til nogle af de mest uspolerede naturområder regionen byder på.

Fra Nocelle og Positano kører vi langs kysten mod nordvest og efter en lille times kørsel når vi den lille by Termini. Vi er nu på næsset, som adskiller Sorrentos og Napolis bugter fra Salernos og Amalfikysten. Vi vandrer ad en lille vej, som snart bliver til en sti, og snart viser øen Capri sig i sin karakteristiske profil. Vi stiger i skovens skygge indtil vi kommer op på bjergryggen og får udsigt til hele kysten mod Positano. Stien fører os herfra længere op i terrænet til smukkere og smukkere panoramaer, som belønner vores strabadser undervejs. Vegetationen er lav og udsigten domineres af den skønne 'Baia di Ieranto' bugt og naturreservat, hvor vi skal vandre i eftermiddag.

Efter cirka 1 ½ times opstigning når vi til den sidste stigning, som leder os op til San Costanzos kapel grundlagt i den anden halvdel af det 16 årh. Herfra følger vi de gamle stentrapper som pilgrimmene har betrådt i århundreder ned til Termini, hvorfra vi startede.

Fra Termini går vi videre nedad de gamle smalle veje til den lille by Nerano. Fra Nerano fører en rute til naturreservatet "Baia di Ieranto", som er ejet og beskyttet af FAI (Fondo Italiano per l’Ambiente, "Italiensk Miljø Fond"). Her danner de gamle olivenlunde, den vilde vegetation, gamle ruin-stenbygninger osv., tilsammen et "open air" museum, som vi vandrer rundt i.

Vi går tilbage til Nerano, hvorfra bussen kører os tilbage til Nocelle, hvor vi vil hygge os sammen, efter en forhåbentlig spændende og oplevelsesrig uge ved Costiera Amalfitana.
M/-/-

Dag 8. Afrejse fra Italien mod Danmark

Efter morgenmaden køres vi til lufthavnen og starter hjemrejsen til Danmark.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage - heraf 4 vandredage, grad 2-3.

På denne rejse vandrer vi fra 4 til 7 timer (mellem 10 og 20 km) om dagen. For at få det fulde udbytte af turen er det vigtigt at have en god grundkondition.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Vandreturene foregår hovedsageligt ved Amalfikysten. Vi har også en dag sat af til at besøge Pompei, og en dag til egen disposition, hvor man kan besøge øen Capri (tilkøb).
Har du lyst til at blive i området en dag - i stedet for at vandre - er det selvfølgelig også en mulighed.

Overnatning

Vores opholdsted på Amalfituren er den lille landsby Nocelle. Kun 7 km fra Positano og flot placeret på en "naturlig balkon", ligger Nocelle lige ved områdets mest kendte vandrerute, “Gudernes sti". Man kan kun gå ind i landsbyen da det er umuligt at køre ind igennem de smalle gader og trapper. Derfor er Nocelle ideel som base, hvor man efter vandredagene værdsætter de fredelige omgivelser, og hvor den fantastiske udsigt skaber de bedste præmisser for en vellykket vandreferie. I Nocelle findes ikke store hoteller, men kun mindre familiedrevne B&B.

Vi er indlogeret i 3 forskellige B&B, som ligger cirka 5-10 minutters gang fra hinanden. Trappetrin er der mange af ved Amalfikysten og Nocelle er ikke en undtagelse. Derfor skal vi vænne os til at gå op og ned igennem landsbyen, men det er en god træning til vandredagene!

Alle vores B&B har værelser, som byder på den smukkeste udsigt over havet. Fordelene ved at bo i Nocelle er så store i forhold til andre byer eller landsbyer i området, at vi hurtigt vænner os til, at vi først mødes efter morgenmaden for at starte vores vandredag. På B&B’erne bliver morgenmaden serveret på terrassen eller i spisesalen.

Der er mulighed for tilkøb af enkeltværelse mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

På mange af vandredagene holder vi frokostpause i en landsby, hvor der er mulighed for at gå på cafe eller restaurant. Prisen for frokostmåltiderne er fra 7-18 € eksl. kaffe. Turlederen vil løbende informere om mulighederne for frokost på vandredagene.

I Nocelle findes der en hyggelig familiedrevet restaurant hvor man om aftenen kan spise to retter for omkring 35 € eksl. drikkevarer. Endvidere rummer byen en gourmet restaurant, hvor man imens man indtager maden, kan nyde den fantastiske udsigt og solnedgang ud over det Tyrrhenske Hav. Der vil også blive arrangeret en middag på en lokal home restaurant for de som er interesseret i dette. Her spiser vi hos en lokal familie og hilser på moderen, som står i køkkenet og laver maden.

I landsbyen findes også en lille købmandsbutik, hvor der er mulighed for at købe daglige fornødenheder. Da vi bor på B&B er det selvfølgelig muligt at spise “sine egne" lokale specialiteter hjemme om aftenen. Der skal gennemsnitlig beregnes ca. 50 - 60 € dagligt på mad.

Amalfikysten er en populært turistområde i Italien. Deraf er priserne på mad og drikke også højere end den gennemsnitlige pris på mad og drikke i Italien.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Vejret er tempereret og særligt mildt ved Amalfikysten takket være dens eksponering mod syd og de høje Monti Lattari bjerge mod nord, der beskytter kysten fra de koldeste strømninger.

De varmeste og mest tørre måneder er juli og august. Derfor er den bedste tid på året at vandre i forår og efterår, hvor temperaturerne ligger på henholdsvis 15-20 og 20-25 grader om dagen. Regn kan forekomme både forår og efterår, men hovedparten af den årlige nedbør falder om vinteren. Vejrstatistikkerne viser faktisk, at denne del af Italien er den varmeste i hele landet i de koldeste måneder.

Valuta og kreditkort

Medbring kontante Euro. Ikke alle steder vi besøger modtager kort, så alt efter forbrug anbefales det at medbringe 250 Euro i kontanter. Vi møder dog hævemuligheder ved ATM maskiner i løbet af ugen.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er generelt god mobildækning og WIFI på hotellet.  Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Kort købes bedst lokalt. 

Området

Vores opholdsted på Amalfituren er den lille landsby Nocelle. Kun 7 km fra Positano og flot placeret på en "naturlig balkon", ligger Nocelle lige ved områdets mest kendte vandrerute, “Gudernes sti". Man kan kun gå ind i landsbyen da det er umuligt at køre ind igennem de smalle gader og trapper. Derfor er Nocelle ideel som base, hvor man efter vandredagene værdsætter de fredelige omgivelser, og hvor den fantastiske udsigt skaber de bedste præmisser for en vellykket vandreferie. I Nocelle findes ikke store hoteller, men kun mindre familiedrevne B&B.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

På vandreturene skal du kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Den øvrige bagage kan pakkes i sportstaske, vadsæk eller rygsæk, som forbliver på vores logi i Nocelle under vandreturene m.m. Ved ankomsten til Nocelle læsser vi bagagen af bilen, og bærer den selv ind i landsbyen til vores logi (derfor anbefaler vi ikke kuffert til denne tur). Man kan ikke køre ind i Nocelle fordi der er trappetrin, der forhindrer dette.

Der er mulighed for lokalt at købe bagagetransport op eller ned af de 200 trappetrin ved Nocelle for ca. 15€.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når du er færdig med dagens vandretur.
Et par badesko kan med fordel også medbringes.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1½ liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 2 -4 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 2-3 tynde (uld)trøjer
 • 2-4 svedabsorberende T-shirts
 • 1 sweatshirt/fleecetrøje
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • Evt. Tøj til aften- og bybrug
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Håndklæde
 • Badetøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sysæt til mindre reparationer
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. køresygepiller til bustransport
 • Evt. en lille taske (maks. 30×30×15 cm.), da det ikke er tilladt at have større tasker med ind i Pompeji.

Specifikke turbemærkninger

Du skal ikke medbringe sovepose. Der er sengelinned, tæpper og håndklæder på værelserne. Der skiftes sengetøj/håndklæder én gang i løbet af turen.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

6. juli 2024  –  13. juli 2024 Garanteret afgang 11.970 DKK Bestil Rejse
13. juli 2024  –  20. juli 2024 Garanteret afgang 12.970 DKK Bestil Rejse
31. august 2024  –  7. september 2024 Garanteret afgang 11.470 DKK Bestil Rejse
7. september 2024  –  14. september 2024 Garanteret afgang 11.470 DKK Bestil Rejse
14. september 2024  –  21. september 2024 Garanteret afgang 12.470 DKK Bestil Rejse
21. september 2024  –  28. september 2024 Garanteret afgang 12.970 DKK Bestil Rejse
12. oktober 2024  –  19. oktober 2024 Garanteret afgang 12.970 DKK Bestil Rejse
5. april 2025  –  12. april 2025 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse
12. april 2025  –  19. april 2025 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse
19. april 2025  –  26. april 2025 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse
26. april 2025  –  3. maj 2025 Garanteret afgang 11.470 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: ITAF

Andre spændende rejser

(Hvis du ikke kan se tilmeldingsformularen til vores nyhedsbrev, kan du tilmelde dig ved at klikke her eller kontakte os på info@topas.dk)