Madeira - Majestætiske tinder og Levadavandring

På vulkanøen Madeira, kendt som ’Atlanterhavets perle’, venter en vandreferie med fantastiske naturoplevelser i enestående smukke og dramatiske omgivelser.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Madeira er som en flydende have midt i havet med de smukkeste synsindtryk, der vækker sanserne og giver dig uforglemmelige vandreoplevelser. Du vil opleve et mildt klima, som bevirker en smuk og varieret natur med stejle bjergsider med anlagte terrasser, en vild og uberørt natur med svimlende afgrunde, skønne strande, smukke vandfald og den UNESCO-fredede subtropiske Laurissilvaskov.

Du kan se frem til vandreture langs de gamle vandingskanaler, levadaerne, der bringer vand fra bjergene i nord til den tørre, solrige egn i syd. I det centrale bjergmassiv ser du tinder, som rejser sig næsten to kilometer over havet. Her dominerer skovklædte bjergsider, tunneler og vandfald. Og på den ubeboede og lyngklædte højslette kan du nyde stilheden.

De første tre nætter bor vi på et charmerende hotel nede ved kysten og de sidste fire nætter på et hyggeligt hotel i Funchal. Her kan du glæde dig til smukke udsigter, besøg på farvestrålende markeder, Madeira vin og spændende mad.

Madeira turen er veldisponeret og byder på både afvekslende og storslået natur. Levadavandringer er noget helt specielt, som vi synes, enhver som er glad for at vandre, burde opleve. Hos TOPAS er man i gode hænder.

Steen Lindholm

Glæd dig til

 • Smukke vandfald og subtropisk regnskov
 • 2 høje punkter, bl.a. Pico Ruvio, Madeiras højeste punkt, 1.862 m.
 • Vandring langs levadaerne - de gamle vandingskanaler
 • Madeiras mest imponerende kløfter med panoramaudsigter ned i Nonnernes Dal
 • Vandring på halvøen Sao Lourenco og badetur på stranden Praia da Machico
 • Fridag i Funchal med talrige muligheder for aktiviteter
 • Markeder, madeiravin, imponerende blomsterflora og spændende mad

Vandreferie med Topas

Ønsker du at være fysisk aktiv, opleve rejsemålet indgående og betages du af store naturoplevelser? Læs her om vandreferie med Topas.

Program

Dag 1. Afrejse fra Danmark og ankomst til Madeira
Afrejse fra Danmark og ankomst til den lille frodige og magiske vulkanø. Vi kører til vores hyggelige hotel i en kystby tæt ved lufthavnen.

Dag 2. Vandring i Madeiras nordøstlige hjørne
Vandring ad stier og levadaer gennem frodigt landbrugsland ud til den vilde kyststrækning. Derefter langs kysten til den lille hyggelige by Porto Da Cruz, hvor der er mulighed for en forfriskende dukkert.

Dag 3. Halvøen Sao Lourenco
Formiddagen foregår på halvøen Sao Lourenco. Her vandrer vi i et ’måneagtigt’ landskab med vulkanske klippeformationer. Om eftermiddagen vandrer vi fra Caniçal til sandstranden Praia da Machico, hvor der er mulighed for en dukkert.

Dag 4. Madeiras højeste toppe
I dag er der mulighed for at bestige to af de højeste punkter på Madeira; Pico Do Arieiro (1.818 m.), og Pico Ruivo (1.862 m.). Udsigterne er forrygende. Når dagens vandring er slut returnerer vi til Funchal hvor vi indkvarteres på et hyggeligt byhotel.

Dag 5. Funchal
I Funchal er dagen til fri disposition. Der er en fin havnepromenade, et farvestrålende marked, svævebaner og mulighed for at komme på delfin- og hvalsafari, besøge de botaniske haver samt en heldagstur til naboøen Porto Santo.

Dag 6. Udsigtspunktet Balcões samt vandring på Levada Furado  
Først vandrer vi til udsigtspunktet Balcões og nyder den panoramiske udsigt over Ribeira da Metade-dalen. Derefter skal vi vandre på en af Madeiras ældste og smukkeste levadaer, Levada Furado. Levadaen er omgivet af laurisilva skov og prydet med mange endemiske arter af regional flora og fauna. 

Dag 7. Fra Boca da Corrida ned i Nonnernes Dal 
Vi starter dagen med at opleve udsigten fra kystklippen Cabo Girao. Derefter skal vi vandre med storslåede udsigter på den brede kam imellem Serra de Água-dalen og Nonnernes Dal. Vi slutter vandringen med at bevæge os af snoede skovstier imellem eukalyptus- og kastanjetræer ned i Nonnernes Dal.

Dag 8. Hjemrejse
Det er tid at tage afsked med den smukke, grønne vulkanø Madeira.

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
 • Flyrejse København - Madeira t/r
 • Al lokal transport og transfer
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn DKK 125 – 150 pr. måltid)
 • Entré til museer og lignende samt aktiviteter på fridagen
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse 1.500 DKK

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Maks. antal deltagere på rejsen: 22
 
Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Madeiras geografi og natur
 • Lidt om levadaer

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -

Dag 1. Afrejse fra Danmark og ankomst til Madeira

Afrejse fra Danmark og ankomst til den lille frodige og magiske vulkanø.

Vi kører få minutter til vores hotel beliggende i den lille hyggelige kystby Santa Cruz.

-/-/-

Dag 2. Vandring i Madeiras nordøstlige hjørne

Vi kører til den nordøstlige del af øen til Levada do Canical, hvor vores vandring starter. Vi skal besøge den nordlige kyst som er kendetegnet ved sin rå natur. Vi følger vandingskanalen gennem et bebygget område, og vi ser hvordan levadaerne bruges i dagligdagen. Turen går under blomstrende mimosetræer og forbi små stenterrasser, bygget langs det rislende vand, som stadig den dag i dag bliver dyrket uden brug af maskiner.

På en lille sti forlader vi levadaen og går op gennem det frodige landskab til passet, Boca do Risco. Her står vi som på kanten af Madeira. Klippen falder brat, havet ligger blåt, dybt under os og i det fjerne ses Porto Santo. Stien, som vi følger, slynger sig ligeud langs klippevæggen og åbenbarer undervejs smukke udsigter over havet og øens østligste punkt, Ponta de São Lourenco.

Pludselig ændrer omgivelserne sig og vi bevæger os nu mellem eukalyptus og nåletræer, mens vi kan høre bølgerne slå mod klippen langt nede. Stien fører os til den hyggelige kystby Porto da Cruz, som ligger smukt foran klippen, Penha de Ágnia. De sidste 1½ km går det 300 meter nedad. Hvis man ønsker at spare sig for den tur ned kan man vælge at stå på bussen og blive kørt ned.

Vel fremme i Porto da Cruz er det tid til en sen frokost på en restaurant med udsigt over havet. Efter frokost er der tid til at bade i havbadene og besøge den lokale romfabrik inden turen går tilbage til Santa Cruz efter en dejlig dag.

Dagens vandring er på ca. 5 timer, ca. og 200 højdemeter ned og 400 højdemeter ned.

M/-/-

Dag 3. Halvøen Sao Lourenco og vandring til Sahara stranden Praia da Machico

Vi starter dagen med at køre til halvøen Sao Lourenco hvor formiddagens vandring foregår. Vandreturen her er meget anderledes end de andre ture. Halvøen er lige så gold som resten af øen er grøn. Et unikt "måneagtigt" landskab med vulkanske klippeformationer.

Bortset fra en palmeomkranset station for skovvæsenet med udstilling, er øen en halvørken. En meget smuk halvørken med konstant udsigt til havet. Vi vandrer på en kuperet sti, hvor der hele tiden dukker vidunderlige udsigter frem til forvredne klipper, hvor tuf, basalt og størknede lavastrømme giver det smukkeste farvespil. Frokosten indtages midtvejs, hvor der er også er mulighed for en dukkert.

Efter vandreturen kører vi videre til udkanten af Caniçal hvorfra vi vandrer ad en gammel sti over bjerget til Praia da Machico en af Maderias få sandstrande med gyldent sand importeret fra Sahara. Hvis man ønsker at springe eftermiddagens vandretur over kan man blive kørt direkte til stranden i Machico.

Formiddagens vandring er ca. 3 timer og 150 højdemeter og eftermiddagens vandring på 2½ time og 300 højdemeter.

M/F/-

Dag 4. Madeiras højeste toppe

Efter morgenmaden pakker vi vores bagage på bussen, idet vi på resten af turen skal bo i Funchal, Madeiras største by.

Denne dag er der mulighed for at bestige to af de højeste punkter på Madeira. Den første top klarer vi nu meget nemt, idet bussen starter på en lang klatretur til Pico Do Arieiro, stik nord for Funchal. Dette bringer os helt op til få højdemeter fra den 1818 meter høje top. Her starter en helt fantastisk vandretur med svimlende udsigter ned igennem dybe slugter, op til forvitrede spidser, og hele tiden med udsyn over det meste af øen samt det flotte Atlanterhav. Selvom stien går fra top til top, på til tider ret smalle hylder, er den i 2006 blevet opgraderet med god belægning og sikre rækværk.

Vi mødes og spiser vores frokost i bjerghytten Casa de Abrigo tæt under toppen af Pico Ruivo (1862 meter). Efter frokost tager vi den korte tur til toppen. Udsigten er forrygende og her fra det højeste punkt kan vi se mange af de steder, som vi har besøgt under vores ophold på denne smukke ø. Vi benytter os af den flotte sti til Achada do Teixeira, hvor bussen venter på os, hvorefter vi kører ned til den lille by Santana, som er berømt for sine A-formede huse, Casas do Colmo. Vi stopper for at besigtige et af husene. Sidst på eftermiddagen kører vi til Funchal og bliver indkvarteret på hotellet.

Dagens vandring er på ca. 5½ t. og 500 højdemeter ned og 500 højdemeter op.

M/F/-

Dag 5. Funchal

Dagen i dag er til fri disposition, og Funchal byder på mange muligheder, som kort skitseres her. Besøg centrum med de mange cafeer og en spadseretur på havnepromenaden.

Besøg det farvestrålende marked, hvor der sælges alt fra dybhavsfisk til eksotiske blomster - en enestående og fabelagtig oplevelse for syns- og lugtesansen. Gå en tur i Santa Catarina parken med de mange skulpturer eller besøg Instituto do Vinho da Madeira og bliv indviet i den berømte Madeira vins hemmeligheder. Tag svævebanen til forstaden Monte for at besøge den berømte Valfartskirke, og evt. videre til den imponerende botaniske have, eller hop på en af de traditionelle kurveslæder og få en sjov oplevelse ned ad bakken mod Funchal.

Der er også mulighed for at komme på delfin- og hvalsafari, dybhavsfiskeri samt en heldagstur til naboøen Porto Santo, som kan bryste sig af en 9 km lang sandstrand. Turlederen vil naturligvis være behjælpelig med information m.m. og hjælpe den enkelte med at få planlagt eventuelle aktiviteter.

M/-/-

Dag 6. Udsigtspunktet Balcoes samt vandring fra Ribeiro Frio til Portela

Fra vores hotel kører til Ribeiro Frio hvorfra dagens første vandring starter. Stien går op gennem lidt huse med småbrug og fortsætter gennem kort tunnel og følger derefter en levada. Fra udsigtspunktet Balcões er der en fabelagtig udsigt til de højeste toppe. Efter at have nydt udsigten går vi retur til Ribeiro Frio af samme vej.

Fra Ribeiro Frio starter også dagens anden vandring. Det er en levadavandring langs først Levada do Furado og senere langs Levada Portela. Levada do Furado er en af de første levadaer der blev bygget til at vande landbrugsjorden i Porto da Cruz. Stien langs med levadaen er uden tvivl en af de smukkeste og naturskønne på Madeira. Her kan man se øens naturlige arv, da vandringen byder på en mangfoldighed af endemiske arter af regional flora og fauna. Og indimellem trænger den skinnende sol ned mellem laurbærtræerne og får det langsomt flydende vand i levadaen til at glimte. Hvis du er heldig, kan du også se en ørred svømme i levadaen. Godt midtvejs er der en række korte tunneller, men man når knap nok at få tændt pandelampen før tunnellen er slut igen. 

Ved stedet Lamaceiros skilles vandet og Levada do Furado ender. Herfra går vi kort ned ad grusvej og støder til Levada Portela der følges resten af vejen i mere beboet område. Stien ender ned af trapper til asfaltvejen ved Portela, hvor bussen samler os op.

Dagens vandringer er på ca. 5-6 timer i alt, og ca. 300 højdemeter nedad.

M/F/-.

Dag 7. Kystklippen Cabo Girão og vandring med udsigt til Nonnernes dal o g en tur derned

I dag skal vi stifte bekendtskab med nogle af Madeiras mest imponerende kløfter og dale. Men først starter vi dagen med at køre til Kystklippen Cabo Girao, som med sine imponerende 580 meter er en af verdens højeste kystklipper. Her gøres et ophold, hvor vi kan nyde den imponerende udsigt over Atlanterhavet og Funchal.  

Turen fortsætter derefter med en smuk køretur til udsigtspunktet Boca Da Corrida hvor dagens vandring starter. Vi skal nu vandre på en del af øens ældste transportvej i det centrale bjergmassiv. Den var tidligere brolagt og tjente som en af hovedvejene mellem nord og syd.  

På vandringen ad den brede kam mod passet Boca da Cerro har vi fantastiske panoramaudsigter. Landskabet åbner sig, og for fødderne af os og på den ene side ser vi Serra de Água-dalen og på den ligger Madeiras dybeste dal, Curral das Freiras, også kendt som Nonnernes Dal, da det var hertil nonnerne fra Santa Clara klosteret flygtede fra franske pirater i 1566.   

Efter en pause i passet Boca da Cerro går vi nu ned til den lille by Fajã Escura i Nonnernes Dal. Nedstigningen går i zig-zag. I starten i det åbne terræn, som senere erstattes af et skyggefuldt skovlandskab med kastanje- og eukalyptustræer. 

I udkanten af byen Fajã Escura slutter vi vandreturen på baren O Lagar, hvor vi spiser sen frokost.

Hvis man ikke har mod på dagens vandretur er der mulighed for at besøge den charmerende fiskerby Câmara de Lobos og derfra selv vandre langs havet tilbage til Funchal, en vandretur på omkring 8½ km.

Dagens vandring er ca. 4 timer med 140 højdemeter op og 700 højdemeter nedad.

M/-/- 

Dag 8. Hjemrejse

Så er det tid til afsked med den smukke, grønne ø Madeira, og vi vender tilbage til Danmark med mange gode oplevelser i kufferten.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage - heraf 5 dages vandring, grad 2-3.
Vandreturene varer 4-6 timer pr. dag eksklusive pauser.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Vi tilstræber at organisere vandringen, så alle tilnærmelsesvis kan gå i deres eget tempo. På denne rejse vandrer vi flere dage langs levadaer, men der er også decideret bjergvandring. Stierne er generelt meget velholdte, men der kan dog forekomme steder, hvor stien er smal eller der er langt ned til siden. Disse steder vil der typisk være opstillet gelænder, men det er ikke tilfældet alle steder. Disse passager kan være en udfordring, hvis man har højdeskræk.

Undervejs på turen vil vi også komme igennem flere tunneller, som til tider er lave med smalle stier, hvor der kan ligge lidt vand, da der nogle steder drypper vand fra loftet. Det er nødvendigt at medbringe en pandelampe på denne tur.

Overnatning

Vi overnatter 3 nætter på et fint hotel i en lille charmerende kystby og 4 nætter på et hyggeligt hotel i Funchal. Der overnattes på dobbeltværelser med eget toilet og bad. Det er muligt at booke enkeltværelse på turen mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -. Frokosten kan på vandredage bestå af sandwich.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Klimaet på Madeira er meget mildt. På årsbasis er gennemsnitstemperaturen ca. 19 grader. Om sommeren bliver det sjældent mere end 27 grader, mens det koldeste om vinteren er ca. 13 grader.

Klimaet er subtropisk hvilket betyder, at det meste af nedbøren falder i vinterperioden, fra oktober til april. Madeira har to forskellige klimaer, opdelt af en vulkansk bjergkæde som går fra øst til vest på øen. Det bevirker, at størstedelen af regnen falder på nordsiden af øen, og at sydsiden opvarmes af solen, som skaber opadgående luftstrømme, som giver plads til en frisk brise fra havet. Jo højere man kommer op, jo koldere bliver det. Så selv om der er varmt og solskin i Funchal en dag, kan der sagtens være overskyet og koldt i bjergene samme dag.

Valuta og kreditkort

Medbring kontante Euro til turen. Det er også muligt at hæve kontanter i byerne Santa Cruz og Funchal. På hotellerne samt i større butikker og restauranter kan der betales med kreditkort (typisk visa eller MasterCard).

Wi-Fi og Mobildækning

Der er generelt god mobildækning på denne tur.  Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Politikens Forlag: Turen går til Madeira.

Området

LIDT OM MADEIRA
Madeira er navnet på en portugisisk øgruppe, bestående af 8 øer, som ligger ca. 900 km fra Portugals kyst. To af øerne er beboet, Porto Santo og hovedøen Madeira. Øerne har delvist selvstyre og eget flag.

Madeira er en udslukt vulkan, hvis aske og nedbrudte lava har gjort øen frugtbar og særdeles frodig. 2/3 dele af øen er naturreservat og her vokser alt fra bananer til orkideer, samt den UNESCO fredede subtropiske skovtype, Laurissilva som er endemisk for Madeira og de Kanariske øer. Øen er 741 km2, 57 km lang og ca. 22 km bred. Fra øst til vest strækker en kæde af vulkanske bjerge sig, som deler øen. Pico Ruvio er med sine 1862 meter det højeste punkt på øen.

Der lever cirka 250.000 mennesker på Madeira, hvoraf størstedelen bor i øens hovedstad Funchal. Madeira er en af Europas ældste turistmål pga. sit milde klima, sine majestætiske toppe, sin eksotiske vegetation og selvfølgelig for den berømte maderianske vin.

LIDT OM LEVADAER
Levadaer, som denne type vandingskanaler hedder, findes flere steder i verden, men intet sted som Madeira er systemet så omfattende og gennemført. De første levadaer blev konstrueret for over 500 år siden for at lede vandet fra den regnfulde nordlige del af øen til sydsiden, hvor der kunne gå over seks måneder uden regn. Der findes ca. 2.500 km levadaer, hvoraf ca. 50 km er i tunneler, og de fleste af disse er bygget med håndkraft og hugget ud i klippen. De følger som regel landskabet og snor sig ind og ud af dale i den samme højdekurve, hvilket gør vandringen langs dem til en behagelig oplevelse.

Bemærk venligst

Pga. vejr og vindforhold kan det være nødvendigt at bytte om på nogle af vandredagene eller at finde alternative ruter.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

På denne tur bor man fast 2 forskellige steder og skal derfor kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, man skal bruge i løbet af vandredagene. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skuldre og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Den øvrige bagage kan pakkes i sportstaske, vadsæk, rygsæk eller kuffert.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når du er færdig med dagens vandretur.
Evt. badesko (nogle strande er stenstrande)

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1½ liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. Vand købes på øen. Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 2 -4 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 2-3 tynde (uld)trøjer
 • 2-4 svedabsorberende T-shirts
 • 1 sweater/fleecetrøje
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • Evt. Tøj til aften- og bybrug
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Håndklæde (gerne letvægts)
 • Badetøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Pengebælte
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sy-sæt til mindre reparationer
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. et par mindre vandtætte opbevaringsposer til dagstursrygsækken
 • Evt. regnovertræk til dagtursrygsæk
 • Evt. køresygepiller til bustransport
 • Lommelygte eller pandelampe og evt. ekstra batterier (SKAL medbringes)

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

5. oktober 2024  –  12. oktober 2024 Garanteret afgang 12.970 DKK Bestil Rejse
12. oktober 2024  –  19. oktober 2024 Garanteret afgang 12.470 DKK Bestil Rejse
19. oktober 2024  –  26. oktober 2024 Garanteret afgang 11.470 DKK Bestil Rejse
9. november 2024  –  16. november 2024 Garanteret afgang 10.970 DKK Bestil Rejse
16. november 2024  –  23. november 2024 Garanteret afgang 10.970 DKK Bestil Rejse
22. marts 2025  –  29. marts 2025 Garanteret afgang 10.470 DKK Bestil Rejse
29. marts 2025  –  5. april 2025 Garanteret afgang 9.970 DKK Bestil Rejse
5. april 2025  –  12. april 2025 Garanteret afgang 10.470 DKK Bestil Rejse
12. april 2025  –  19. april 2025 Garanteret afgang 10.470 DKK Bestil Rejse
5. juli 2025  –  12. juli 2025 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse
12. juli 2025  –  19. juli 2025 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: PTMD

Andre spændende rejser

(Hvis du ikke kan se tilmeldingsformularen til vores nyhedsbrev, kan du tilmelde dig ved at klikke her eller kontakte os på info@topas.dk)