Ny tur

Norge - Vinterferie på langrend i Gudbrandsdalen

Tag på vintereventyr i Norge og få en skøn uge med langrend, aktiviteter og udeliv på Venabygdsfjellets løjper i snesikre Gudbrandsdalen.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Godt 200 kilometer nord for Oslo, på kanten af Rondane Nationalpark, ligger Gudbrandsdalen, som er et af de mest varierede og velholdte langrendsterræner i verden. Nyd den friske vildmarksluft på velpræparerede løjper gennem et eventyrligt vinterlandskab af dybe dale, til toppen af sneklædte fjelde og blandt ranke skovfyr i de store skove.

Turen er ideel, uanset om du er begynder, øvet eller veteran indenfor langrend, da spor, terræn og gode udfordringer er tilpasset dit niveau. Fleksibiliteten på løjperne er i top og turen afvikles med en Topas turleder, der suppleres af en dansktalende lokalguide på de daglige løjpevisninger og instruktion. Og med de nyeste modeller af skin-ski er glæden ved at gå på ski blevet, om muligt, endnu større.

Efter en aktiv dag i vildmarken nyder vi opholdet på det smagfulde Spidsbergseter fjeldhotel, hvor du kan slappe af foran pejsen, nyde en varm chokolade eller pleje den dejligt brugte krop med en tur i boblebad, sauna eller den opvarmede pool.

Glæd dig til

 • Nyd stilheden og skienes lette glid ad 150 km velpræparerede løjper gennem dale og skov
 • Daglige, niveauinddelte løjpevisninger
 • Test formen på topture til de omkringliggende fjeldtoppe (op til 1.400 moh)
 • Er du meget heldig…måske nordlys på stjernehimlen i den mørke, frostknasende nat
 • Snapsesmagning i Akvavitfjøset, vinterpicnic over bål og konkurrence i fjeld-curling
 • Det hyggelige fjeldhotel, Spidsbergseter, med fri adgang til pool, sauna, dampbad og jacuzzi
 • Skin-ski pakke inkluderet (støvler, ski og stave)
 • Hundeslæde. Mulighed for at styre dit eget hundespand gennem sneen (tilkøb)

Program

Dag 1. Ankomst til Gudbrandsdalen, Norge
Vi ankommer til Spidsbergseter Resort, der ligger på toppen af Venabygdfjellet med langrendsløjper lige udenfor døren. Vi får udleveret ski og har fælles middag og informationsmøde.

Dag 2. Introduktion til langrend og skin-ski - Guidet løjpevisning

Efter introduktion deles gruppen i henholdsvis øvede og begyndere, og de to ture ledes af henholdsvis Topas turlederen og lokalguiden fra Spidsbergseter. Vi mødes til ’afterski’ i baren efter solnedgang.

Dag 3. Skiløb - Snapsesmagning i Akvavitfjøset

Turlederen og lokalguiden står igen til tjeneste hele formiddagen med råd og vejledning angående terrænet samt løjpevisning.

Dag 4. Skiløb - Mulighed for tilkøbsaktiviteter
Løjpevisning om formiddagen samt fællestur med Topas turlederen om eftermiddagen. Der kan også tilkøbes alternative vinteraktiviteter som f.eks. hundeslædekørsel el. guidet vandretur med snesko.

Dag 5. Skiløb - Fælles aktiviteter
Efter formiddagens skiløb mødes vi ved det hyggelige samertelt til udendørs grillfrokost. Efter frokosten konkurrerer vi i fjeld-curling. Herefter er der frit slag for aktiviteter eller afslapning.

Dag 6. Fællestur på ski i Rondane Nationalpark
Sidst på ugen (dagen er afhængig af vejret) tilbydes en fælles skitur (enten formiddag eller eftermiddag), hvor vi går ind og runder et hjørne af Rondane Nationalpark, der grænser op til Spidsbergseter i nord.

Dag 7. Sidste dag på ski
Dagen er helt din på egen hånd. Senere mødes vi til en festlig og munter afskedsaften på vores vildmarksresort Spidsbergseter.

Dag 8. Hjemrejse
Vi hopper på toget til Oslo og kan undervejs nyde et sidste kig til den norske vildmark efter en indholdsrig uge på langrendsski og med vinteraktiviteter.

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder, lokalguide og guidede langrendsture
 • Flyrejse København - Oslo t/r
 • Al lokal transport og transfer
 • Fuld pension på Spidsbergseter i delt dobbeltværelse
 • Fri adgang til Spidsbergseters spaområde (pool, sauna, dampbad og boblebad)
 • Leje af Skin Ski Pakke (ski, støvler, stave)
 • Snapsesmagning, udendørs grillfrokost dag 5, fjeld-curling turnering
 • Instruktion i langrend + løjpevisning

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider
 • Tilkøb af udflugter (hundeslæde, snesko, privat skiguide og lignende)
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse 1.900 DKK

Værd at bemærke når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 25 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Med Topas på langrend
 • Om skin-ski og udstyr

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —

Dag 1. Med fly og tog til Gudbrandsdalen, Norge

Vi flyver fra København til Oslo og forsætter derefter med toget 200 kilometer længere mod nord over Lillehammer til Ringebu. Ved ankomsten til Ringebu Station kører vi i bus de sidste 20 minutter op til Spidsbergseter Resort, som ligger i den store Gudbrandsdal. Her indkvarteres vi på fjeldhotellets hyggelige værelser samt får tilpasset og udleveret det i forvejen forberedte skiudstyr. Om aftenen mødes vi til middag om bordets glæder i restauranten og turlederen giver efterfølgende information om området, langrend med skin-ski og ikke mindst de oplevelser, der venter forude.

-/-/A

Dag 2. Introduktion til langrend og skin-ski — Guidet løjpevisning

Efter morgenmaden er vi klar til at kaste os ud i det norske vinterlandskab. For at sikre en god oplevelse fra første dag og et solidt overblik over terrænet, tilbydes der introduktion til aktiviteten samt løjperne, de forskellige områder og deres sværhedsgrader. Herefter deles gruppen i henholdsvis øvede og begyndere og de to ture ledes af henholdsvis Topas turlederen og lokalguiden fra Spidsbergseter. Ved frokosttid vil begge grupper være i nærheden af hotellet og man bestemmer derfor selv, om man vil nyde sin medbragte mad (på norsk ’nistepakke’) på løjperne eller tilbage på værelset. Om eftermiddagen kan man vælge, om man vil med Topas turlederen på fællestur eller udforske løjperne på egen hånd. Vi mødes til ’afterski’ i baren efter solnedgang og giver dagens røverhistorier frit løb inden aftensmaden.

M/F/A

Dag 3. Løjpevisning & Skiløb på Venabygdsfjellet — Snapsesmagning i Akvavitfjøset

Dagen er afsat til de store skioplevelser, nu du er bedre bekendt med både teknik og terræn. Turlederen og lokalguiden står igen til tjeneste hele formiddagen med råd og vejledning angående terrænet samt løjpevisning. Efter en dag ude i det fri er der mulighed for at få lidt ekstra røde kinder, når vi inden aftensmaden samles til snapsesmagning. Smagningen finder sted i Spidsbergseters gamle kostald fra 1850, der i dag er bygget om til det atmosfærefyldte snapsehus, Akvavitfjøset. Ikke mindre end 145 regionale destillerier er repræsenteret (bare rolig — vi smager ikke på dem alle…) og oplevelsen krydres med Gudbrandsdalens rige tradition for gode fortællinger om overtro, trolde og mystiske hændelser.

M/F/A

Dag 4. Løjpevisning & Skiløb — Måske hundeslædekørsel eller snesko? (tilkøb)

Vanen tro tilbydes der løjpevisning om formiddagen i to hold for henholdsvis begyndere og øvede samt fællestur med Topas turlederen om eftermiddagen. Du er selvfølgelig også velkommen til at løbe på egen hånd hele eller det meste af dagen. Skulle du i løbet af ugen få lyst til en pause fra skiløbet, kan vi varmt anbefale nogle af Spidsbergseters alternative vinteraktiviteter som fx at køre dit eget slædehundespand gennem sneen eller en guidet vandretur med snesko til vandfaldet Myfallet. (Se detaljer og priser nederst på siden.) Hver dag har du desuden gratis adgang til hotellets boblebad, pool, sauna og dampbad. Er vejret ikke det allerbedste udenfor, er der intet galt i at unde sig selv en lille ’morfar’ eller en hyggestund med favoritbogen godt henslængt i kanen på værelset.

M/F/A

Dag 5: Løjpevisning & Skiløb — Frokost ved samertelt — Turnering i ’fjeld-curling’

Efter morgenmad og formiddagens fælles eller personlige skioplevelser mødes vi ved det hyggelige samertelt (’lavvu’) til den helt store frokost tilberedt over udendørs grill. Vi håber, du har spist let til morgen og efterfølgende brændt en masse kalorier af på løjperne, så du med stor appetit kan kaste dig over kokkens mange lækkerier. Efter frokost deler vi os op i mindre hold og konkurrerer i fjeld-curling på den 40 meter lange curlingbane. Fjeld-curling kommer fra Østrig, hvor over 1 million mennesker spiller ’Eisstockschiessen’ hvert år. Resten af dagen er på egen hånd — til mere skiløb alene eller sammen med turlederen, måske hundeslæde eller snesko, en tur i poolen eller man kan slå mave foran pejsen.

M/F/A

Dag 6. Fællestur på ski i Rondane Nationalpark

Sidst på ugen tilbydes en fælles skitur (enten formiddag eller eftermiddag), hvor vi går ind og runder et hjørne af Rondane nationalpark, der grænser op til Spidsbergseter i nord. Rondane ligger udenfor Venabygdsfjellets løjpenetværk og en fællestur dertil er vejrbestemt og dermed ikke garanteret. Men på en dag med klart vejr midt eller sidst på ugen, tager vi afsted. Rondane er Norges ældste nationalpark fra 1962 og dækker i dag knap 1000 kvadratkilometer vildnis af dale, kløfter og bjerge med ti toppe over 2.000 meter. Foruden rensdyr er parken hjemsted for en række andre sky og sjældne sete væsner som jærv, elg, den famøse ulv og bjørnen (men den sover…) Tilbage på Spidsbergseter mødes vi i baren til ’afterski’ inden aftensmaden, som består enten af en delikat tre-retters menu eller det helt store ’ta-selv-bord.’

M/F/A

Dag 7. Sidste dag på ski

Dagen er helt din på egen hånd. Du har nu lært området og løjperne at kende og kan samtidig høste frugterne af det fulde tekniske niveau og den gode form, du har oparbejdet i løbet af ugen. Vi mødes til en festlig og munter afskedsaften på Spidsbergseter — sikkert både før, under og efter aftensmaden.

M/F/A

Dag 8. Hjemrejse - Med tog til Oslo og fly til København

Efter morgenmad køres vi til Ringebu Station og hopper på toget til Oslo. Undervejs på togturen kan vi nyde et sidste kig til den norske vildmark - langs elven mellen fjeldene i den snævre og sneklædte Gudbrandsdalen, over Lillehammer og videre til Gardermoen Station. Her står vi på flyvet hjem og lander i Kastrup efter blot en time. Sikken et vintereventyr og så lige rundt om hjørnet!

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage med 6 dage på ski.

Grad 2-4. Man bestemmer selv turens sværhedsgrad, da programmet har maksimal fleksibilitet i forhold til både løjper, antal timer i sporet, hældninger og tempo.

Denne tur til Gudbrandsdalen på kanten af Rondane Nationalpark byder på stor variation i terrænet, hvor valget af løjper kan tilpasses de enkelte deltageres niveau og ønsker. Langrend er ikke svært at lære — tværtimod. Den grundlæggende teknik er tæt på at gå, så kan man at sætte én fod foran den anden, vil selv den mest uerfarne skiløber indenfor et relativt kort tidsrum glide fornøjeligt afsted på løjperne.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter - med Topas på langrend

At gå på ski har meget tilfælles med vandring, som ligger dybt i vores DNA. Begge aktiviteter er en unik måde at være ude i naturen på og nyde de omkringliggende landskaber, mens man bruger sig selv fysisk, indånder den friske bjergluft og lever i nuet med stilheden omkring sig.

Norge er en af verdens førende destinationer, når det kommer til langrend. Kort rejseafstand og førsteklasses sneforhold tilsat et ’bare hyggelig’ norsk glimt i øjet.

starter efter morgenmaden, hvor turlederen gennemgår dagens mulige løjper og vejrforhold på kort. Der arrangeres to formiddagshold med løjpevisning og instruktion for henholdsvis øvede og begyndere, begge af cirka tre timers varighed. Efter frokost kan man sammen med turlederen tage på en fælles skitur af et par timers varighed eller udforske området og løjperne på egen hånd/i mindre grupper.

I ægte Topas stil har vi yderligere inkluderet nogle lokale, underholdende og delvis lærerige fællesaktiviteter udenfor løjperne som fx akvavitsmagning i den stemningsfyldte, tidligere stald, udendørs grill-frokost omkring bål ved samerteltet og en lille turnering i fjeld-curling.

Turen afvikles med en Topas turleder og suppleres af en dansktalende lokalguide på de daglige løjpevisninger og instruktion. Sammen vil de sørge for, at alle deltagere får et godt begreb om langrendsteknikken samt forholdene og sikkerheden i fjeldet.

Overnatning

På turen overnattes på det smagfulde, familiedrevne Spidsbergseter Resort, der ligger på toppen af Venabygdfjellet midt i den skønnest vildmark. Hotellet er ’ski in/ski out’ med mere end 150 kilometer langrendsløjper lige udenfor døren, så vi skal på intet tidspunkt køres til eller fra løjperne.

Efter en dag ude i den friske natur er Spidsbergseter et af de steder, man ser frem til at komme hjem til. Stedets historie går tilbage til 1919 og de gamle trækamre fungerer i dag som fællesstuer og små hyggekroge, hvor man kan hænge ud i de bløde sofaer. Varmen fra den knitrende pejs og hotellets imødekommende personale bidrager yderligere til den personlige og ’koselige’ stemning, Spidsbergseter er kendt for. Et stilfuldt indrettet wellness center tilbyder dampbad, sauna, boblebad samt en opvarmet pool og der findes ikke noget bedre end en tur i spabad efter en aktiv dag på løjperne.

På denne tur bor vi på to-personers værelser med eget bad og toilet. Der er et begrænset antal enkeltværelser mulige på turen mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —

På denne rejse er tre daglige måltider inkluderet på turens dag 2-6, samt aftensmad på dag 1 og morgenmad på dag 8. Spidsbergseter ynder at fremtrylle et hav af lokale norske specialiteter, så som rensdyrkølle med vilde tyttebær. Morgenbuffeten er et udvalg af både continental og lokale norske godbidder. Frokosten tages i form af ’nistepakker’ (medbragte madpakker), som man selv forbereder fra nistepakke-buffeten om morgenen inden afgang. Til aftensmaden serveres enten en tre retters menu eller restaurantens berømte aftenbuffet. Drikkevarer er ikke inkluderet. Forvent almindelige danske priser på drikkevarer og måltider ikke inkluderet i turens pris.

Ud over restauranten er Spidsbergseters café og bar, Villreinen, mødested for både hotellets gæster og forbipasserende. Her kan man blandt andet mæske sig i vafler, kaffe og varm chokolade.

Chokolade, energibarer og diverse snacks kan købes på Spidsbergseter eller i supermarkedet ca. 45 min. fra hotellet. Har du klare favoritter indenfor genren, anbefales det at tage dem med hjemmefra.

Om Skin-ski & udstyr

På denne tur er leje af udstyr (ski, støvler og stave) inkluderet i turens pris. Du behøver derfor ikke slæbe dit gamle, støvede udstyr med til Norge eller investere i nyt/leje hjemmefra. (Ønsker du at medbringe egne ski, kontakt da venligst vores flyafdeling på info@topas.dk ved booking af rejsen for yderligere oplysninger og priser.)

Spidsbergseter har opdateret deres skiudstyr til det sidste nye indenfor langrend— de såkaldte ’skin ski’ — der er den rene revolution indenfor skiløb! I stedet for som tidligere at skulle smøre skiene med voks for at få dem til at glide i sneen, kommer skin-ski med en fælle af mohair under hver ski. Med denne ’pels’ under dig har du et langt bedre fæste, sneen klumper ikke på samme måde under skiene, der er ingen løbende vedligeholdelse på skituren og du vil opleve at skiene glider langt bedre og mere lydløst end smøreski. Summa summarum — fornøjelsen er bare større, du kan komme længere ind i vildmarken og uanset om du er begynder eller garvet på langrend, bliver du bare en bedre skiløber med skin-ski.

Spidsbergseter råder over 30 nye sæt skin-ski. Har du behov for udstyr i ekstra stor størrelse eller er der i gruppen stor efterspørgsel på en specifik størrelse, så vær opmærksom på, at du måske får udleveret et sæt alternative, men stadig smørefri, ski end skin-ski.

Alternative vinteraktiviteter (tilkøb)

For det ultimative vintereventyr er det muligt at supplere sin ferie med en eller flere af følgende aktiviteter på Spidsbergseter:

HUNDESLÆDE
Kør dit eget slædehundespand. Efter en grundig instruktion kører to personer i egen slæde, hvor man (kan) skiftes til at styre hundene. Turen guides af en erfaren hundefører. Vælg mellem tre ture på hhv 6 km/30 min/NOK 790, 12 km/60 min/NOK 1.290 og 18 km/90 min/NOK 1.590. Instruktion til hunde og slædekørsel og lidt varmt at drikke efter turen (i alt ca. 45 min) er inklusiv i prisen, som er per person.

SNESKO TIL MYFALLET
En guidet tur på et par timer med snesko til det (forhåbentligt) frosne vandfald, Myfallet. NOK 250 p.p. Leje af snesko og stave (for hele dagen) er inkluderet.

PRIVAT GUIDE
Lej en privat skiguide — til en rolig tur eller en, hvor du/I ønsker at give den fuld gas. Prisen afhænger af antal deltagere og turens længde.

Bemærk — ovenstående priser er vejledende. Aktiviteterne skal bookes på forhånd (ved ankomsten til Spidsbergseter) og er baseret på, om der er plads til rådighed på de ønskede tidspunkter. Booking foretages direkte med Spidsbergseter i receptionen. Turlederen eller hotellet står til rådighed med yderligere oplysninger på destinationen.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen og bagageregler samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Mange afskriver måske aktiviteter og udeliv i Nordeuropa i januar ud fra en opfattelse af, at det er for koldt. Men har man først stukket næsen udenfor på en sprød vinterdag i vores norske broderland, kan man ikke undgå at forelske sig hovedkulds i dets naturskønne landskaber klædt i hvidt. Det kan da hænde, at sneen daler og Fenrisulven må ryste pelsen eller at modvinden midt i elementernes favntag giver lidt udfordringer og nipper i kinderne. Til gengæld er sneforholdene på denne tid af året af den ypperste kvalitet og skiløb i den luftige, krystalliserede sne det mest optimale. På denne tid af året vil der ligeledes være færre mennesker i området end i februar og marts, hvilket garanterer en mere fredfyldt og uberørt oplevelse.

I januar vinder solen stille frem og du har godt syv timers udeliv i dagslys. Temperaturen ligger i snit på minus 5 til minus 10 grader om dagen og minus 10 til minus 15 om natten. Forvent både solrige dage, klart vejr, snevejr og blæst — alt er muligt. Med en god portion held ser du måske det magiske Nordlys danse i mørket på stjernehimlen. Og selv om dagen er januarlyset her helt unikt med sine klare pink og blålige toner.

Som i alle bjerge er det mere vindforholdene end de lave temperaturer, der kan give vejrmæssige udfordringer. Men det fantastiske ved løjpenetværket på Venabygdsfjellet er, at man på vindstille dage kan løbe i de åbne dale og til toppen af de rå fjelde. Og på dage med vind er der et utal af fine skovløjper, hvor de høje og tætte skovfyr beskytter mod elementerne. Uanset vejret, kan man altså altid komme ud på ski — hvis man vil. Når det så er sagt, så kan ekstreme vejrforhold gøre udendørsaktiviteter sikkerhedsmæssigt uansvarlige og forårsage ændringer i programmet. Vi forventer, at du som deltager er indstillet på dette.

Valuta og kreditkort

Der er gode muligheder for at bruge kreditkort.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur i løbet af dagen ude på løjperne. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Der er WIFI på alle værelser og god mulighed for at oplade mobil, kamera osv. undervejs på turen. Husk at kulde hurtigt tapper batterier i både mobil og kamera, så det kan være en god ide at medbringe ekstra batterier i en varm lomme på skituren.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer. Se her hvordan du gør.

Bagage

DAGSTURSRYGSÆK
Aktiviteterne på løjperne foregår med begrænset bagage, så det vigtigste er at medbringe en komfortabel dagstursrygsæk, som kan rumme ca. 25 liter. Rygsækken skal kunne indeholde vand (1-3L), frokost, snack, personlig førstehjælp, kamera og ekstra tøj til vejrskifte. Det anbefales at pakke indholdet i rygsækken i en kraftig plasticpose, så man undgår det bliver vådt på dage med sne. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

HOVEDBAGAGEN
Kan pakkes i en kuffert, taske eller lignende. Vær opmærksom på, at du selv skal bære eller rulle din bagage det korte stykke mellem ankomst- og afrejsehallen i lufthavnen og togstationen samt fra Ringebu togstation til transferbus.

Fodtøj

Varme vinterstøvler eller vandrestøvler. Vandrestøvler er at foretrække, hvis du påtænker at køre hundeslæde eller gå med snesko.

Indendørs fodtøj (sportssko eller andet behageligt fodtøj)

Vandflaske & Termokande

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1½ liter. Camelbacks kan bruges som alternativ, men vær opmærksom på, at vandet i slangen let fryser til.
 
Vi anbefaler, at du også medbringer en termokande på 0,5L til 1,0L, da det er muligt ved morgenbordet at fylde en termoflaske med kaffe eller te til at tage med ud på fjeldet. 

Tøj til skiturene

Generelt anbefales det at pakke fornuftigt til nordiske vinterforhold. Lag-på-lag metoden er den bedste og mest fleksible på en skiferie, så du hele tiden kan justere din påklædning til vind og vejrforhold. Uld er guld — det er varmt og tørrer hurtigt når du sveder. Alternativer til uld på skituren er tøj i syntetisk materiale, men det har slet ikke den samme varme og kommer hurtigere til at lugte. Undgå tøj i bomuld på løjperne.

Vi mener, at en basis pakkeliste som minimum bør indeholde følgende til skiturene:

 • Skibukser, tætsiddende, med plads til uldunderbukser under
 • Vindtæt overtrækbuks
 • Vindtæt anorak eller skaljakke MED hætte (vigtigt)
 • Undertøj (uld er at fortrække eller syntetisk — igen undgå bomuld!)
 • 2-5 par varme uldsokker (knælængde)
 • 2 uldtrøjer med lange ærmer
 • 1 tynd fleece-trøje
 • 1 varm fleece-trøje
 • En let hue (skal kunne dække ørerne helt)
 • En kraftig uldhue (skal kunne dække ørerne helt)
 • Et par lette fleecehandsker (som inderhandske)
 • Et par varme luffer
 • Et par vindtætte luffer /eks. Hestra Windstopper Race Tracker
 • Halsvarmer/Buff/Kort tørklæde
 • Gode solbriller som slutter tæt til dig og også beskytter mod det stærke sollys fra siden
 • Skibriller/Googles til dage med dårlig sigtbarhed/vind
 • Solcreme og læbepomade (min. faktor 30)

Mangler du udstyr til skiferien, så tjek evt. butikkerne/websiderne:
www.rulleskisport.dk
www.friluftsland.dk

Diverse

 • Hverdagstøj (vinter) til efter dagens aktiviteter
 • Husk badetøj til wellness center
 • Pandelampe og ekstra batterier (evt. til en lille aftentur på skiløjpen…)
 • Pas, valuta, blå sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Kamera/mobiltelefon og evt. ekstra batterier/oplader
 • Toiletartikler
 • Personlig medicin og førstehjælp (sportstape, compeed osv.)
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. pengebælte (godt også til ’varm’ opbevaring af din mobil tæt på kroppen)
 • Evt. Alkoholgel

Turlederen og lokalguiden

Det påhviler turlederen og lokalguiden at sørge for at alle deltagere får et godt begreb om langrendsteknikken, samt at indføre gæsterne i forholdene på Venabygdsfjellet og i Rondane Nationalpark. Det er samtidig vigtigt, at alle deltagere observerer basale sikkerhedsforanstaltninger i området og på ski generelt.

1. Gå aldrig alene
2. Hav altid varmt tøj på (med) og en snack i lommen
3. Følg altid de afmærkede og kortlagte løjper. Afvigelser fra løjperne er kun tilrådeligt i selskab med lokalguiden
4. I tilfælde af tvivl: gå tilbage ad den samme vej. Forsøg aldrig med en genvej
5. Giv andre besked om hvor du går hen og hvor længe du forventer at være ude
6. Medbring altid vand nok på løjperne

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

3. januar 2020  –  10. januar 2020 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse
10. januar 2020  –  17. januar 2020 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse
17. januar 2020  –  24. januar 2020 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse
24. januar 2020  –  31. januar 2020 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: NOSS

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.

 
Topas TravelBakkelyvej 28680 RyDenmarkCVR: 17630008Telefon (+45) 8689 3622info@topas.dk © 2019 Webdesign & CMS by MCB Denmark