Norge - Vinterferie på langrend i Gudbrandsdalen

Tag på vintereventyr i Norge og få en skøn uge med masser af langrend og frisk fjeldluft på Venabygdsfjellets snefyldte løjper i Gudbrandsdalen.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Godt 200 kilometer nord for Oslo, på kanten af Rondane Nationalpark, ligger Gudbrandsdalen, som er et af Norges mest varierede og velholdte langrendsterræner. Her kan du til fulde nyde den friske vildmarksluft på velpræparerede skiløjper gennem et eventyrligt vinterlandskab af dybe dale, til toppen af sneklædte fjelde og blandt ranke skovfyr i de store skove.

Turen er ideel, uanset om du er begynder, øvet eller veteran indenfor langrend. Fleksibiliteten på løjperne er i top, da spor, terræn og udfordringer kan tilpasses dit niveau. Vores langrendskyndige turledere tilbyder derudover tekniktræning på turen til både begyndere og øvede. Her vil du lære, hvordan langrendsski fungerer og blive trænet i langrendsløbets grundlæggende teknikker - samtidig med at du oplever det varierede løjpenet omkring Spidsbergseter, der helt sikkert giver både masser af mestringsfølelse og aktivitetsglæde. 

Som nybegynder oplever de fleste af vores deltagere på turen, at de udvikler så god en teknik, at de føler sig trygge og har styr på skiene i varieret terræn. Har du tidligere erfaring med langrend er dette en god mulighed til at få justeret og finpudset teknikken. Uanset hvilket teknisk niveau, du stiller med ved starten af turen, er målet at alle skal opleve en forbedring i løbet af ugen.

Efter en aktiv dag i vildmarken nyder vi opholdet på det smagfulde Spidsbergseter fjeldhotel, hvor du kan slappe af foran pejsen, nyde en varm chokolade eller pleje din dejligt brugte krop med en tur i boblebad, sauna eller den opvarmede pool.

Skøn tur med masser af motion i eventyrlig natur, dejligt hotel med lækkert og varieret mad samt wellness.

Jeanette Olsen

Glæd dig til

 • Venabygdfjellets storslåede natur, totale stilhed og velpræparerede løjper 
 • Tekniktræning inkluderet - tilpasset både begyndere og øvede
 • Test formen på topture til de omkringliggende fjelde
 • Kom med på aftentur i pandelampens magiske skær
 • Happy-hour med snapsesmagning i Aquavitfjøset
 • Helpension, udsøgte måltider og bjælkehytte stemning på Spidsbergseter fjeldhotel
 • Fri adgang til Spidsbergseters pool, sauna, dampbad og jacuzzi
 • Skipakke inkluderet med støvler, stave og de nyeste modeller af skin-ski

Program

Dag 1. Ankomst til Gudbrandsdalen, Norge

Vi ankommer til Spidsbergseter Resort, der ligger på toppen af Venabygdfjellet med langrendsløjper lige udenfor døren. Vi får udleveret ski og har fælles middag og informationsmøde.

Dag 2. Introduktion til langrend og skin-ski - Tekniktræning tilbydes - Kort eller lang eftermiddagstur

Turlederen fortæller om de udleverede langrendsski og herefter sætter vi ud mod Fisketjørnskrydset og øver teknik. Frokost spises på Cafe Lundes. Vælg mellem en kort eller længere tur tilbage til Spidsbergseter efter frokost. 

Dag 3. På ski til Venabu - Tekniktræning tilbydes - Kort eller lang eftermiddagstur

Vi løber til Venabu og øver teknik. Frokosten spiser vi i terrænnet eller på Lundes. Der er flere kortere og længere ture at vælge imellem om eftermiddagen.

Dag 4. Heldagstur på ski - Happy-hour i Akevittfjøset
I dag tager vi på en heldagstur. Hvortil afhænger af vind, vejr og de bedste løjper på dagen. Vi er hjemme igen sidst på eftermiddagen, hvor der er happy-hour besøg i Akevittfjøset med snaps og lokaløl inden aftensmaden.

Dag 5. Tekniktræning - Skiløb - Frokost i Lavvu & Fjeld-curling
Efter formiddagens skiløb og tekniktræning mødes vi ved det hyggelige samertelt til udendørs grillfrokost. Efter frokosten konkurrerer vi i fjeld-curling. Herefter er der frit slag for en eftermiddagstur på ski eller afslapning.

Dag 6. Fællestur til Rondane Nationalpark - I pandelampens skær - Snesko til Myfallet (tilkøb)
Sidst på ugen tager vi på en længere tur, hvor vi går ind og runder et hjørne af Rondane Nationalpark, der grænser op til Spidsbergseter i nord. Alternativt kan man tage på sneskosvandring til Myfallet (tilkøb). Måske dette også er aftenen til en tur på ski i pandelampens magiske lys? 

Dag 7. Sidste dag på ski - Kør dit eget hundeslædespand gennem sneen (tilkøb)
Dagen er helt din på egen hånd. Brug de sidste kræfter på ski eller på en tur med en flok sneglade hunde, som i stedet gør arbejdet med at trække dig gennem sneen! Senere mødes vi til en munter afskedsaften med endnu et fabelagtigt måltid på Spidsbergseter fjeldhotel.

Dag 8. Hjemrejse
Vi står på bussen, der tager os tilbage til Oslo lufthavn. Undervejs kan vi nyde et sidste kig til den norske vildmark efter en indholdsrig uge på langrendsski og med vinteraktiviteter.

Bemærk at ovenstående program er vejrafhængigt og derfor vejledende. Turlederen kan som følge deraf vælge at bytte rundt på dage og aktiviteter eller indføre eventuelle alternative planer.


Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede langrendsture
 • Flyrejse København - Oslo t/r
 • Transfer t/r med bus mellem Spidsbergseter og Oslo lufthavn
 • Helpension på Spidsbergseter i delt dobbeltværelse
 • Fri adgang til Spidsbergseters spaområde (pool, sauna, dampbad og boblebad)
 • Leje af Skin Ski Pakke (ski, støvler, stave)
 • Snapsesmagning, udendørs grillfrokost dag 5, fjeld-curling turnering
 • Instruktion i langrend, tekniktræning og løjpevisning

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider
 • Tilkøb af udflugter (hundeslæde, snesko, privat skiguide og lignende)
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse 1.900 DKK

Værd at bemærke når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 25 personer.
I udgangspunkt vil der være én turleder ved op til 16 deltagere og to turledere (eller én turleder og en lokal skiguide) ved 17-25 deltagere på turen.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Med Topas på langrend
 • Om skin-ski og udstyr

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —
 
Bemærk at programmet er vejrafhængigt og derfor vejledende. Turlederen kan som følge deraf vælge at bytte rundt på dage og aktiviteter eller indføre eventuelle alternative planer.

Dag 1. Med fly til Oslo - Transfer med bus til Gudbrandsdalen, Norge

Vi flyver fra København til Oslo og forsætter derefter med bus 200 kilometer længere mod nord over Lillehammer til Ringebu og videre op på Venabygdfjellet til Spidsbergseter Resort, som ligger i den store Gudbrandsdal. Her indkvarteres vi på fjeldhotellets hyggelige værelser samt får tilpasset og udleveret vores skiudstyr. Om aftenen mødes vi til middag om bordets glæder i restauranten og turlederen giver efterfølgende information om området, langrend med skin-ski og ikke mindst de oplevelser, der venter forude.

-/-/A

Dag 2. Introduktion til langrend og skin-ski - Tekniktræning tilbydes - Kort eller lang eftermiddagstur

Efter morgenmaden er vi klar til at kaste os ud i det norske vinterlandskab. For at sikre en god oplevelse fra første dag og et solidt overblik over terrænet, tilbydes der først introduktion til langrend og skin-ski samt løjperne, de forskellige områder og deres sværhedsgrader. Herefter tager vi skiene på og kører til Fisketjørnskrydset, som er et godt sted at øve de første og grundlæggende langrendsteknikker. Vores medbragte frokost (på norsk ’nistepakke’) spises enten i det fri eller på Cafe Lundes lige om hjørnet. Om eftermiddagen kan man vælge mellem en kort og en længere tur tilbage til Spidsbergseter. Vi mødes til ’afterski’ i baren efter solnedgang og giver dagens røverhistorier frit løb inden aftensmaden.

M/F/A

Dag 3. På ski til Venabu - Tekniktræning tilbydes - Kort eller lang eftermiddagstur

Vi løber til Venabu, hvor et par gode bakker giver rig mulighed for at øve tenikker som plov, plovsving, opbremsning og sildebensgang op ad bakke. De som allerede mestrer disse teknikker kan løbe videre på egen hånd ad de mange løjper omkring Venabu. Frokosten spiser vi i terrænnet eller på Cafe Lundes.

Fra Venabu er der adskillge korte og lange ruter at vælge imellem til eftermiddagsturen - lige fra den halve time direkte tilbage til Spidsbergseter til turen sydover til Langbakken og hjem, som tager 2-3 timer. Uanset hvilken rute man vælger, så anbefaler vi at afslutte dagen i Spidsbergseters enestående spa, hvor en tur i sauna, jacuzzi, dampbad eller poolen gør godt for musklerne.

M/F/A

Dag 4. Heldagstur på ski - Happy-hour i Akevittfjøset

I dag tager vi på heldagstur. og der er igen flere muligheder. Valget afhænger af vind, vejr, løjper og snedybder. En god mulighed er den ca. fem timer lange tur rundt om Trabelia fjeldet (1.093 moh), hvor vi vil opleve flotte, store graner, som pynter løjperne og kan få lov at afprøve gårsdagens tillærte færdigheder i rutens lettere bakkede terræn.

Efter en dag ude i det fri er der mulighed for at få lidt ekstra røde kinder, når vi inden aftensmaden samles til snapsesmagning. Smagningen finder sted i Spidsbergseters gamle kostald fra 1850, der i dag er bygget om til det atmosfærefyldte snapsehus, Akevittfjøset. Ikke mindre end 145 regionale destillerier er repræsenteret (bare rolig — vi smager kun på et par stykker…) og oplevelsen krydres en introduktion til snapsens verden og det helt specielle ved norsk snaps. 

M/F/A

Dag 5. Tekniktræning - Skiløb - Frokost ved samertelt — Turnering i ’fjeld-curling’

Efter formiddagens skiløb og frivillige tekniktræning mødes vi ved det hyggelige samertelt (’lavvu’) til den helt store frokost tilberedt over udendørs grill. Vi håber, du har spist let til morgen og efterfølgende brændt en masse kalorier af på løjperne, så du med stor appetit kan kaste dig over kokkens mange lækkerier. Er vejret uegnet til at grille, serverer kokken i stedet en udsøgt simreret i store jerngryder!

Efter frokost deler vi os op i mindre hold og konkurrerer i fjeld-curling på den 40 meter lange curlingbane. Fjeld-curling kommer fra Østrig, hvor over 1 million mennesker spiller ’Eisstockschiessen’ hvert år. Resten af dagen er på egen hånd — til mere skiløb, en tur i poolen eller man kan slå mave foran pejsen.

M/F/A

Dag 6. Fællestur til Rondane Nationalpark - I pandelampens skær - Snesko til Myfallet (tilkøb)

Sidst på ugen tilbydes en fælles skitur, hvor vi går ind og runder et hjørne af Rondane nationalpark, der grænser op til Spidsbergseter i nord. Rondane ligger udenfor Venabygdsfjellets løjpenetværk og en fællestur dertil er vejrbestemt og dermed ikke garanteret. Men på en dag med klart vejr midt eller sidst på ugen, tager vi afsted. Rondane er Norges ældste nationalpark fra 1962 og dækker i dag knap 1000 kvadratkilometer vildnis af dale, kløfter og bjerge med ti toppe over 2.000 meter. Foruden rensdyr er parken hjemsted for en række andre sky og sjældne sete væsner som jærv, elg, den famøse ulv og bjørnen (men den sover…). Vi håber at kunne tage afsted efter morgenmaden og være tilbage på Spidsbergseter først på eftermiddagen.

Trænger man til at lave noget andet end skiløb denne dag, kan vi anbefale at deltage på Spidsbergseters vandretur på snesko til det sikkert dybtfrosne vandfald, Myfallet. 

Måske det også er i dag, at vi tilbyder en tur i pandelampernes skær? I så fald sætter vi ud i skumringen og lader langsomt mørket slutte sig omkring os. En speciel oplevelse af at befinde sig i nuet i sit eget lille oplyste område, som vi opfordrer alle med lyst (og en pandelampe..) til at prøve.

M/F/A

Dag 7. Sidste dag på ski - Kør dit eget hundeslædespand gennem sneen (tilkøb)

Dagen er helt din på egen hånd. Du har nu lært området og løjperne at kende og kan samtidig høste frugterne af det fulde tekniske niveau og den gode form, du har oparbejdet i løbet af ugen.

I dag er der ligeledes mulighed for at prøve kræfter som hundeslædefører, da Spidsbergseter har en aftale med en hundeslædeoperatør og en vældig masse hunde, som gerne tager dig med på tur gennem det smukke vinterlandskab  med din helt egen slæde og hundespand.

Vi mødes til en festlig afskedsaften i restauranten omkring endnu et fabelagtigt måltid på Spidsbergseter fjeldhotel.

M/F/A

Dag 8. Hjemrejse - Bustransfer til Oslo og fly til København

I dag henter bussen os og vi køres tilbage til Oslo lufthavn, hvor vi går ombord på flyet til København. Sikken et vintereventyr og så lige rundt om hjørnet!

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage med 6 dage på ski.

Grad 2. Turen henvender sig både til begyndere og erfarne langrendsløbere. For begyndere - og jer, der gerne vil pudse langrendsteknikken af - tilbydes der i starten af ugen daglig tekniktræning af et par timers varighed, kombineret med skiløb.

For de erfarne løbere, der ikke ønsker tekniktræning, vil turlederen dagligt rådgive omkring ruter tilpasset den eller de enkelte deltageres niveau og ønsker ifht. til antal timer i sporet, hældninger og tempo. Vores erfaring er, at man hurtigt finder sammen i mindre grupper at løbe i.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter - med Topas på langrend

Langrendsløb har meget tilfælles med vandring, som ligger dybt i Topas' DNA. Begge aktiviteter er en unik måde at være ude i naturen på og nyde de omkringliggende landskaber, mens man bruger sig selv fysisk, fylder lungerne med frisk bjergluft og nyder nuet i stilheden omkring sig.

Er du begynder på langrendsski eller har du ikke tidligere løbet i spor eller på skin-ski, vil du nyde godt af den tilbudte tekniktræningen (et par timers varighed) på tre ud af de seks dage på ski. Således vil de fleste begyndere opleve at være fuldt ud fortrolige med langrend blot i løbet af denne uge.

Hver eftermiddag arrangerer turlederen en tur på ski ud i terrænnet. Er der to turledere i gruppen (normalt ved +16 deltagere), tilbydes både en kort og en lidt længere fællestur. 

Til enhver tid kan alle deltagere frit vælge at udforske området og løjperne på egen hånd/i mindre grupper.

I ægte Topas stil har vi yderligere inkluderet nogle lokale, underholdende og delvis lærerige fællesaktiviteter udenfor løjperne som fx akvavitsmagning i den stemningsfyldte, tidligere stald, udendørs grill-frokost omkring bål ved samerteltet og en lille turnering i fjeld-curling.

Overnatning

På turen overnattes på det smagfulde, familiedrevne Spidsbergseter Resort, der ligger på toppen af Venabygdfjellet midt i den skønnest vildmark. Hotellet er ’ski in/ski out’ med mere end 150 kilometer langrendsløjper lige udenfor døren, så vi skal på intet tidspunkt køres til eller fra løjperne.

Efter en dag ude i den friske natur er Spidsbergseter et af de steder, man ser frem til at komme hjem til. Stedets historie går tilbage til 1919 og de gamle trækamre fungerer i dag som fællesstuer og små hyggekroge, hvor man kan hænge ud i de bløde sofaer. Varmen fra den knitrende pejs og hotellets imødekommende personale bidrager yderligere til den personlige og ’koselige’ stemning, Spidsbergseter er kendt for. Et stilfuldt indrettet wellness center tilbyder dampbad, sauna, boblebad samt en opvarmet pool og der findes ikke noget bedre end en tur i spabad efter en aktiv dag på løjperne.

På denne tur bor vi på to-personers værelser med eget bad og toilet. Der er et begrænset antal enkeltværelser mulige på turen mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —

På denne rejse er tre daglige måltider inkluderet på turens dag 2-6, samt aftensmad på dag 1 og morgenmad på dag 8. Spidsbergseter ynder at fremtrylle et hav af lokale norske specialiteter, så som rensdyrkølle med vilde tyttebær. Morgenbuffeten er et udvalg af både continental og lokale norske godbidder. Frokosten tages i form af ’nistepakker’ (medbragte madpakker), som man selv forbereder fra nistepakke-buffeten om morgenen inden afgang. Til aftensmaden serveres enten en tre retters menu eller restaurantens berømte aftenbuffet. Drikkevarer er ikke inkluderet i måltiderne - forvent højere priser end i Danmark på drikkevarer og ikke-inkuderede måltider.

Ud over restauranten er Spidsbergseters café og bar, Villreinen, mødested for både hotellets gæster og forbipasserende. Her kan man blandt andet mæske sig i vafler, kaffe og varm chokolade.

Chokolade, energibarer og diverse snacks kan købes på Spidsbergseter eller i supermarkedet ca. 45 min. fra hotellet. Har du klare favoritter indenfor genren, anbefales det at tage dem med hjemmefra.

Om Skin-ski & udstyr

På denne tur er leje af udstyr (ski, støvler og stave) inkluderet i turens pris. Du behøver derfor ikke slæbe dine/leje langrendsskie hjemmefra. (Ønsker du at medbringe egne ski, kontakt da venligst vores flyafdeling på info@topas.dk ved booking af rejsen for yderligere oplysninger og priser.) 

Bemærk: Tager du dine egne langrendsstøvler med, skal de passe med NNN bindinger på skiene. 

Spidsbergseter har opdateret deres skiudstyr til det sidste nye indenfor langrend— de såkaldte ’skin ski’ — der er den rene revolution indenfor skiløb! I stedet for som tidligere at skulle smøre skiene med voks for at få dem til at glide i sneen, kommer skin-ski med en fælle under hver ski. Med denne ’pels’ under dig har du et godt fæste, sneen klumper ikke under skiene og der er ingen løbendejusteringer på skituren. 

Spidsbergseter råder over 30 nye sæt skin-ski. Har du behov for udstyr i ekstra stor størrelse eller er der i gruppen stor efterspørgsel på en specifik størrelse, så vær opmærksom på, at du måske får udleveret et sæt alternative, men stadig smørefri, ski end skin-ski.

Alternative vinteraktiviteter (tilkøb)

For det ultimative vintereventyr er det muligt at supplere sin ferie med en eller flere af følgende aktiviteter på Spidsbergseter:

HUNDESLÆDE
Kør dit eget slædehundespand. Hver torsdag er der som regel mulighed for at tilmelde sig en tur på hundeslæde med en ekstern hundefører i området. Efter en grundig instruktion kører to personer i egen slæde, hvor man (kan) skiftes til at styre hundene. Selve slædeturen er på ca. 6km/30 minutter og koster omkring 700 NOK p.p. Inkluderet er grundig instruktion til hunde og slædekørsel og lidt varmt at drikke efter turen.

SNESKO TIL MYFALLET
En guidet tur på et par timer med snesko til det (forhåbentligt) frosne vandfald, Myfallet. NOK 495 p.p. Leje af snesko og stave (for hele dagen) er inkluderet. Turen tilbydes som hovedregel onsdage. 

PRIVAT GUIDE
Lej en privat skiguide — til en rolig tur eller én, hvor du/I ønsker at give den fuld gas. Prisen afhænger af antal deltagere og turens længde.

Bemærk — ovenstående priser er vejledende. Aktiviteterne skal bookes på forhånd (i receptionen ved ankomsten til Spidsbergseter) og er baseret på, om der er plads til rådighed. Turlederen eller hotellet står til rådighed med yderligere oplysninger på destinationen.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Mange afskriver måske aktiviteter og udeliv i Nordeuropa i januar ud fra en opfattelse af, at det er for koldt. Men har man først stukket næsen udenfor på en sprød vinterdag i vores norske broderland, kan man ikke undgå at forelske sig hovedkulds i dets naturskønne landskaber klædt i hvidt. Det kan da hænde, at sneen daler og Fenrisulven må ryste pelsen eller at modvinden midt i elementernes favntag giver lidt udfordringer og nipper i kinderne. Til gengæld er sneforholdene på denne tid af året af den ypperste kvalitet og skiløb i den luftige, krystalliserede sne det mest optimale. På denne tid af året vil der ligeledes være færre mennesker i området end i februar og marts, hvilket garanterer en mere fredfyldt og uberørt oplevelse.

I januar vinder solen stille frem og du har godt syv timers udeliv i dagslys. Temperaturen ligger i snit på minus 5 til minus 10 grader om dagen og minus 10 til minus 15 om natten. Forvent både solrige dage, klart vejr, snevejr og blæst — alt er muligt. Med en god portion held ser du måske det magiske Nordlys danse i mørket på stjernehimlen. Og selv om dagen er januarlyset her helt unikt med sine klare pink og blålige toner.

Som i alle bjerge er det mere vindforholdene end de lave temperaturer, der kan give vejrmæssige udfordringer. Men det fantastiske ved løjpenetværket på Venabygdsfjellet er, at man på vindstille dage kan løbe i de åbne dale og til toppen af de rå fjelde. Og på dage med vind er der et utal af fine skovløjper, hvor de høje og tætte skovfyr beskytter mod elementerne. Uanset vejret, kan man altså altid komme ud på ski — hvis man vil. Når det så er sagt, så kan ekstreme vejrforhold gøre udendørsaktiviteter sikkerhedsmæssigt uansvarlige og forårsage ændringer i programmet. Vi forventer, at du som deltager er indstillet på dette.

Er vejret ikke det allerbedste udenfor, er der intet galt i at unde sig selv en lille ’morfar’ eller en hyggestund med favoritbogen godt henslængt i kanen på værelset.

Valuta og kreditkort

Der er gode muligheder for at bruge kreditkort.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur i løbet af dagen ude på løjperne. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Der er WIFI på alle værelser og god mulighed for at oplade mobil, kamera osv. undervejs på turen. Husk at kulde hurtigt tapper batterier i både mobil og kamera, så det kan være en god ide at medbringe ekstra batterier i en varm lomme på skituren.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Forsikring

Tjek din rejseforsikring inden du tager på skirejse!

Skader på skirejser er som udgangspunkt ikke dækket på en almindelig rejseforsikring og du skal ofte købe en udvidet skidækning, før du er sikret. Derudover skal du evt. også købe ekstra dækning, hvis du vil have forsikring for ødelagte feriedage.

Rejser du på skiferie til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, skal du tage det blå EU-sygesikringskort med. Det giver dig adgang til behandling, men dækker ikke alle udgifter, hvis du kommer til skade i sneen. Det anbefales derfor, at du udover det blå sygesikringsbevis har en rejseforsikring med udvidet skidækning. Det anbefales ligeledes at have tegnet en ansvarsforsikring skulle du være skyld i, at andre kom til skade.

Få forsikringsselskaber skelner mellem alpin eller langrend på en skiferie på trods af, at risikoen for skader er langt større ved alpint skiløb end langrend.

Er leje af ski en del af pakken, som du køber hos Topas, ligger ansvaret for ødelagte eller stjålne ski hos Topas. Lejer du selv udstyr af nogen art på destinationen, er det din egen forsikring (oftest din indboforsikring) som skal dække ødelagt eller stjålet udstyr.

Bemærk - ovenstående er kun en rettesnor, da forskellige forsikringsselskaber dækker forskelligt. Derfor er det vigtigt, at du tjekker din personlige forsikring, inden din afrejse.

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

DAGSTURSRYGSÆK
Aktiviteterne på løjperne foregår med begrænset bagage, så det vigtigste er at medbringe en komfortabel dagstursrygsæk, som kan rumme ca. 25 liter. Rygsækken skal kunne indeholde vand (1-3L), frokost, snack, personlig førstehjælp, kamera og ekstra tøj til vejrskifte. Det anbefales at pakke indholdet i rygsækken i en kraftig plasticpose, så man undgår det bliver vådt på dage med sne. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

HOVEDBAGAGEN
Kan pakkes i en kuffert, taske eller lignende. Vær opmærksom på, at du selv skal bære eller rulle din bagage det korte stykke mellem ankomst- og afrejsehallen i lufthavnen og togstationen samt fra Ringebu togstation til transferbus.

Fodtøj

Varme vinterstøvler eller vandrestøvler. Vandrestøvler er at foretrække, hvis du påtænker at køre hundeslæde eller gå med snesko.

Indendørs fodtøj (sportssko eller andet behageligt fodtøj)

Vandflaske & Termokande

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1½ liter. Camelbacks kan bruges som alternativ, men vær opmærksom på, at vandet i slangen let fryser til.
 
Vi anbefaler, at du også medbringer en termokande på 0,5L til 1,0L, da det er muligt ved morgenbordet at fylde en termoflaske med kaffe eller te til at tage med ud på fjeldet. 

Tøj til skiturene

Generelt anbefales det at pakke fornuftigt til nordiske vinterforhold. Lag-på-lag metoden er den bedste og mest fleksible på en skiferie, så du hele tiden kan justere din påklædning til vind og vejrforhold. Uld er guld — det er varmt og tørrer hurtigt når du sveder. Alternativer til uld på skituren er tøj i syntetisk materiale, men det har slet ikke den samme varme og kommer hurtigere til at lugte. Undgå tøj i bomuld på løjperne.

Vi mener, at en basis pakkeliste som minimum bør indeholde følgende til skiturene:

 • Skibukser, tætsiddende, med plads til uldunderbukser under
 • Vindtæt overtrækbuks
 • Vindtæt anorak eller skaljakke MED hætte (vigtigt)
 • Undertøj (uld er at fortrække eller syntetisk — igen undgå bomuld!)
 • 2-5 par varme uldsokker
 • 2 uldtrøjer med lange ærmer
 • 1 tynd fleece-trøje
 • 1 varm fleece-trøje
 • En let hue (skal kunne dække ørerne helt)
 • En kraftig uldhue (skal kunne dække ørerne helt)
 • Et par lette fleecehandsker (som inderhandske)
 • Et par varme luffer
 • Et par vindtætte luffer /eks. Hestra Windstopper Race Tracker
 • Halsvarmer/Buff/Kort tørklæde
 • Gode solbriller som slutter tæt til dig og også beskytter mod det stærke sollys fra siden
 • Skibriller/Googles til dage med dårlig sigtbarhed/vind
 • Solcreme og læbepomade (min. faktor 30)

Mangler du udstyr til skiferien, så tjek evt. butikkerne/websiderne:
www.rulleskisport.dk
www.friluftsland.dk

Diverse

 • Hverdagstøj (vinter) til efter dagens aktiviteter
 • Husk badetøj til wellness center
 • Pandelampe og ekstra batterier (evt. til en lille aftentur på skiløjpen…)
 • Pas, valuta, blå sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Kamera/mobiltelefon og evt. ekstra batterier/oplader
 • Toiletartikler
 • Personlig medicin og førstehjælp (sportstape, compeed osv.)
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. pengebælte (godt også til ’varm’ opbevaring af din mobil tæt på kroppen)
 • Evt. Alkoholgel

Turlederen og lokalguiden

Det påhviler turlederen og lokalguiden at sørge for at alle deltagere får et godt begreb om langrendsteknikken, samt at indføre gæsterne i forholdene på Venabygdsfjellet og i Rondane Nationalpark. Det er samtidig vigtigt, at alle deltagere observerer basale sikkerhedsforanstaltninger i området og på ski generelt.

1. Gå aldrig alene
2. Hav altid varmt tøj på (med) og en snack i lommen
3. Følg altid de afmærkede og kortlagte løjper. Afvigelser fra løjperne er kun tilrådeligt i selskab med lokalguiden
4. I tilfælde af tvivl: gå tilbage ad den samme vej. Forsøg aldrig med en genvej
5. Giv andre besked om hvor du går hen og hvor længe du forventer at være ude
6. Medbring altid vand nok på løjperne

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

14. januar 2022  –  21. januar 2022 Åben for booking 10.470 DKK Bestil Rejse
21. januar 2022  –  28. januar 2022 Åben for booking 10.470 DKK Bestil Rejse
28. januar 2022  –  4. februar 2022 Åben for booking 10.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: NOSS

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.