Min første rejse med Topas

Har du aldrig rejst med os før? Det kan være svært at vide, hvilken rejse du skal vælge. Vi har samlet en håndfuld rejser, som egner sig godt som din første aktive rejse.

Din indgang til Topas rejseunivers

De udvalgte rejser byder alle på skøn natur, spændende og afvekslende programmer og gode valgmuligheder undervejs. Den store fleksibilitet betyder, at rejserne kan passe til dig, uanset om du er nybegynder eller mere rutineret.

Læs mere om sværhedsgrader på vores rejser her.

Fleksible og varierede vandreferier for alle

Vi har udvalgt 3 vandreferier i Italien, som alle har fast base og dermed giver dig mulighed for at springe en eller flere vandredage over. Og så har de et velstruktureret program med flere valgmuligheder. Topas turlederen og en lokalkendt guide supplerer hinanden på bedste vis for at kunne lede dig ud på forskellige ruter og forskellige oplevelser.

De fleste dage kan du vælge mellem en lettere eller mere udfordrende vandrerute med forskelligt indhold og sværhedsgrader. I praksis betyder det, at gruppen deles op og der vandres dagsture med en sværhedsgrad fra 1-3.

Læs mere om vandreferie med Topas

1. La Fontanella - En ægte perle i Toscana

Vores vandreferie i det kulturstærke Toscana er en ægte Topas klassiker og uden sammenligning vores mest populære rejse i Italien.

Vi har base på pensionatet ’La Fontanella’ hos Mamma Gemma og sønnen Andrea, i den lille charmerende 1500-tals bjerglandsby Roggio. Landsbyen ligger afsides midt i bjergene og lige uden for døren overvælder Garfagnanas rustikke og frodige natur med kastanjeskove, sætere og små landsbyer i et hjørne af Toscana, som kun få turister kender til.

Her kan du se frem til en række skønne vandreture i de smukkeste omgivelser af varierende sværhedsgrad.

Italien - La Fontanella - En ægte perle i Toscana

Vores vandreferie i det kulturstærke Toscana er en ægte Topas klassiker og uden sammenligning vores mest populære rejse i Italien.

2. Sæteridyl og bjergtinder i Dolomitterne

I den UNESCO-beskyttede bjergkæde, Dolomitterne, venter dig en spændende og afvekslende vandreferie blandt spektakulære kalkstensklipper og de gamle sæterbrug.

Hele ugen bor vi godt på det hyggelige hotel Albergo Vittoria i den lille bjerglandsby Claut i Cellinadalen.

I løbet af ferien har du mulighed for at vandre ved de gamle marmorbrud ved Monte Buscada, blive klogere på katastrofen ved Vajontdæmningen i 1963, blive betaget af udsigten fra de høje bjergpas, nyde stilheden på den smukke Pradutsæter, kendt for sine særprægede sæterhytter - og en afstikker til Venedig er ligeledes en mulighed.

Italien – Sæteridyl og bjergtinder i Dolomitterne

I den UNESCO-beskyttede bjergkæde venter en spændende og afvekslende vandreferie blandt spektakulære kalkstensklipper og de gamle sæterbrug.

3. Kultur og vandring i Italiens grønne hjerte, Umbrien

I Umbrien skaber naturen, historien og kunsten et unikt miljø, som du vil opleve på vandreferie i helt unikke kulturhistoriske kulisser i form af borge, kirker, akvædukter og grønne sæterlandskaber.

Glæd dig til flotte og alsidige vandreture gennem skove, alpint terræn og små landsbyer ad gamle pilgrimsruter, og hvor du vil opleve de mest fantastiske udsigter ud over blomstrende enge og dale, bjergrygge eller udsyn til områdets mange klostre, kirker og borge.

Meget passende skal vi bo på det stemningsfulde og smagfuldt renoverede kloster fra det 12. århundrede, 'Abbazia SS. Felice e Mauro'.

Italien - Kultur og vandring i Italiens grønne hjerte, Umbrien

I Umbrien skaber naturen, historien og kunsten et unikt miljø, som opleves på vandreferie gennem de smukkeste landskaber og små kulturhistoriske byer.

Cykelferier med fleksibilitet

Drømmer du om at træde i pedalerne i din ferie, har vi her et godt bud på en cykelferie, du trygt kan tage af sted på.

På turen kan du cykle i dit eget tempo ad fredfyldte småveje i naturskønne områder. Og så er der fuld fleksibilitet i forhold til cykeletaper, sværhedsgrad og hvor meget du ønsker at tage del i fællesskabet.

På cykelferien bliver du nemlig udstyret med en telefon med en GPS-app, som ud over at vise vej, også indeholder informationer om de seværdigheder, du cykler forbi. For at tilføje yderligere frihed tilbyder vi hver dag et par forskellige længder af ruten, du kan vælge imellem. Men du vælger selv, om du vil udnytte GPS’en på styret til at vise dig vej, eller om du foretrækker at slukke for GPS’en og følges med turlederen.

Læs mere om selvguidede cykelture med Topas

1. Italien - Cykelferie i naturskønne og kulturstærke Apulien

Oplev toppen af alt italiensk - kombineret med maksimal cykelfrihed og GPS - på denne cykelferie gennem Apuliens varierede og naturskønne landskaber.

Apulien ligger helt nede i den italienske ’støvlehæl’ og her finder du det ypperste af italiensk kultur, natur og livsstil. Vejnettet er indrammet af stengærder og olivenplantager. I dag kører det meste af biltrafikken i de fladere områder på hovedvejene, som forbinder de store byer, så vi har de mindre landeveje for os selv.

Her venter et dejligt cykelterræn med blide bakker gennem skove, dale, olivenplantager, søvnige landsbyer og uendelige landbrugsområder, hvor små, kuppelformede huse, "trulli", fra tid til anden dukker op i horisonten.

Italien - Cykelferie i naturskønne og kulturstærke Apulien

Oplev toppen af alt italiensk på denne cykelferie gennem Apuliens varierede og naturskønne landskaber.