Vandreferie med Topas

Ønsker du at være fysisk aktiv, opleve rejsemålet indgående og betages du af store naturoplevelser?
Læs her om vandreferie med Topas.

Er du vild med vandring og naturoplevelser? Smukke naturoplevelser er altid et must, når vi planlægger en vandreferie. Men på mange af vores vandreferier har vi også tilføjet kulturelle, historiske og arkæologiske oplevelser som krydderi til de store naturoplevelser. Vandreferien er en fantastisk mulighed for at kombinere det hele.

Vandreferie er for alle

Vores vandreferier varierer i længde og varighed. Sværhedsgraden varierer derfor også på vores vandreferier. Men ét er sikkert; der findes en vandreferie for dig. Dit helbred og form skal selvfølgelig være i orden, da det er en aktiv rejse, men det kræver ingen tekniske forudsætninger eller vandreerfaring at være med.

Vil du have 5 gode råd til din vandreferie, så læs med her.

Fællesskabet

På en grupperejse er fællesskabet naturligt i fokus. Omkring halvdelen af vores gæster rejser alene af sted, mens andre tager af sted med deres partner eller kammerat. Der opstår et helt særligt fællesskab omkring det at vandre i en gruppe, når du deler de store oplevelser med andre ligesindede.

Dansktalende turledere

Du vil opleve, at der altid er en dansktalende turleder med gruppen, som kender rejsemålet og vandreruterne indgående. Turlederen har sat sig ind i lokale skikke m.m. og sørger for at vise dig de mest bemærkelsesværdige og interessante lokale skikke og egne og tager dig med til de flotteste landskaber. Hos Topas søger vi de autentiske bekendtskaber og færdes helst i egne, der ligger væk fra turismens godt trådte stier.

Hvis der er behov for det, anvender vi også lokale guider. På den måde sikrer vi os, at der er styr på det praktiske, så du kan koncentrere dig om at opleve og få alle sanseindtrykkene med.

En normal vandredag

Vi starter typisk fra morgenstunden. Først gennemgås ruten på kort, og det aftales, hvor gruppen første gang skal samles undervejs, Derefter starter vandreturen, og det er vigtigt, at alle finder deres egen rytme (tempoet skal indrettes efter vejrtrækningen, ikke omvendt). 

Efter første mødested holdes en kort pause, og næste mødested aftales, og så fremdeles. Frokostpausen er normalt af lidt længere varighed, så alle kan få en længere pause.

Det er meget forskelligt, om turlederen går forrest eller bagest på vandringerne. Ved vanskelig orientering, kan det være nødvendigt for turlederen at gå forrest, men hvis nogle deltagere har problemer, kan det være nødvendigt at turlederen går bagest i perioder.

Bemærk, at ovenstående beskrivelse blot er et eksempel på en typisk vandredag på en Topas tur. En masse forhold kan betyde, at en vandredag foregår på en anden måde, pga. vejrforhold, skader/sygdom hos deltagere, terrænets beskaffenhed m.m. Med andre ord, så er fleksibilitet og improvisation nøgleord i forbindelse med vandreture — det gælder for både turleder og turdeltagere.

Vandreregler

  1. Gå aldrig alene
  2. Medbring altid ekstra varmt tøj og regntøj
  3. Følg altid den afmærkede og aftalte rute
  4. I tilfælde af tvivl: gå tilbage ad den samme vej. Forsøg aldrig med en genvej
  5. Giv besked om hvor du går hen
  6. Medbring altid vand nok

Vandreferie i Europa

Mange europæiske lande har et formidabelt net af vandrestier, både i bjergene og langs kysterne, som vi benytter os af.

På denne type vandreferie overnatter vi på en fast base. Overnatningsstederne er udvalgt og prioriteret efter at beliggenheden, atmosfæren og ikke mindst stemningen på stederne er helt i top. 

Den faste base giver dig mulighed for at vælge en vandredag fra, hvis du skulle få behov for det. Alle dagsvandreturene foregår i roligt tempo, og vi prioriterer, at der er tid til at stoppe op og nyde naturen.

Et godt bud på en klassisk Topas vandreferie, som også er oplagt som første tur med Topas, er vandreferien til Toscana, La Fontanella. Vi bor i en lille hyggelig bjerglandsby på et pensionat, hvor Mamma Gemma dagligt forkæler os med italienske specialiteter. Dagsturene foregår i området og kan justeres alt efter den enkeltes behov og fysiske formåen.

Du kan læse mere om vandreturen 'La Fontanella' her.

Højrute trekking med Topas

En unik mulighed for at komme langt væk fra civilisationen og helt ind i bjergenes indre, hvor der hersker fred og ro i en uberørt natur. Se her om højrute vandring er noget for dig og hvilken tur du skal vælge.

Vandreferie længere væk?

Vi har også rene vandreferier på mere eksotiske destinationer som Nepal, hvis du drømmer om en vandreferie uden for Europas grænser. Flere af vandreturene er af flere ugers varighed, men de kan variere fra en uges tur til flere uger. Disse vandreferier vil typisk have flere forskellige overnatningssteder undervejs.

Hovedformået på turene i Nepal er at vandre, i modsætning til vores rundrejser, som bruger let aktivitet til at udforske et lands højdepunkter og rejserigdomme på rundrejse fra egn til egn.

Ofte stillede spørgsmål til vandreferier

Hvor langt kan man vandre på en dag?
Vandringens længde på en dag afhænger af terrænet, ens kondition og niveau, men typisk kan man vandre mellem 10-30 km. På Topas-ture vil du altid kunne se, hvor længe vi vandrer om dagen under turens dagsprogram. Er du i tvivl om sværhedsgraden, kan du læse mere om vores graduering og sværhedsgrader her

Hvad skal man medbringe på vandretur?
På en vandretur bør man medbringe vand, passende tøj og sko, mad, kort, kompas, førstehjælpsudstyr og nødvendige personlige genstande. Skal du ud at rejse med Topas, anbefaler vi dig altid at kigge vores pakkeliste igennem på den enkelte tur.

Hvor mange kilo kan man vandre med?
Vægten, man kan vandre med, varierer, men anbefalingen er ofte omkring 10-15% af ens kropsvægt. Vi anbefaler altid en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg.

Hvordan træner man op til at gå langt?

For at træne op til at gå langt bør man gradvist øge distancen og vægten af rygsækken, styrketræne benmuskler og forbedre kondition gennem regelmæssig motion. Du kan finde vores fem bedste vandretips her.

Se udvalget af vandreferier

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.