Elcykel - Ideal

Læs mere om Topas Ideal elcyklen som der i et begrænset omfang vil være mulighed for at leje.

Elcykel Ideal

På mange af Topas cykelture i Europa tilbyder vi Elcykler eller E-Bikes, som de populært kaldes.

Leje af E-Bikes kan være interessant:

- For dem, der har svært ved at følge med ægte-/ eller rejsefællen.
- For dem, der måske bare ikke har lyst til at arbejde hårdt op af bakkerne.
- For dem, der ønsker at øge længden på dagens tur.

Det er vigtigt at fastslå, at dit valg af elcykel på ingen måde vil hæmme andre deltageres cykeludfoldelser — snarere tværtimod. Der vil altså fortsat være rige og ubegrænsede muligheder for dem, der på vores almindelige sportscykler eller racercykler vil udfordres på deres eget niveau. Vores turleder vil naturligvis give en grundig instruktion til E-Biken, og være behjælpelig med opladning etc.

Fakta om E-Bikes/elcykler:
En E-Bike er en cykel, hvor du får hjælp efter behov — ved at slå elmotoren til eller fra. Man skal altså aktivt cykle, selvom motoren er slået til. Man kan også slå motoren helt fra, spare på strømmen og derved øge rækkevidden. Hvis man kører tør for strøm, kan man altså cykle almindeligt på cyklen. Når cyklen når en hastighed af ca. 25 km/timen, slår elmotoren automatisk fra.
Cyklerne har en rækkevidde på op til ca. 50 km pr. opladning.

Teknisk info: Elcykler larmer ikke, og deres udseende er stort set som almindelige cykler — se billede. Vi benytter nye IDEAL E-Bikes, med aluminiumsramme og Shimano STEPS motor system. Gear systemet er Shimano Deore med 8 gear, og de hydrauliske bremser giver ekstra bremsekraft og kontrol.

På hver cykel er der foruden pumpe, monteret taske under sadelen med dækjern og slange. Vi anbefaler at du medbringer en lille rygsæk til de ting du kan få brug for i løbet af dagsturene. Det er muligt at montere dine egne medbragte cykeltasker på e-bikens bagagebærer.

Du skal medbringe din egen cykelhjelm.

Du booker din e-bike på vores bookingside under cykelvalg. Bemærk at mulighed for e-bike kun bliver vist, hvis cyklen er tilgængelig.