Glacier Lodge Eqi

Som ét af de få steder i Grønland er det ved Eqi gletsjeren muligt med båd at komme helt tæt på den
5 km brede gletsjerfront, der normalt kælver mange gange i døgnet.

Stærke kræfter er på spil

Det buldrer og brager, når de tonstunge isstykker knækker af og sender kaskader af vand og isskosser ned i vandet. Opholder du dig på vildmarkshotellet Glacier Lodge Eqi kan du nyde dette enestående naturfænomen fra første parket.

Man kommer hertil med båd. Ved ankomst til den lille havn, Port Victor har de fleste nok allerede stået på dækket og oplevet de øredøvende brag fra den kælvende gletsjer, Eqip Sermia – og måske set hvaler og sæler lege i vandet. Alligevel vælger de fleste rejsende at blive og overnatte på vildmarkshotellet Glacier Lodge Eqi. Så kan isen opleves endnu tættere på.

En ægte vildmarksperle

Her ved Eqi-bræen ligger Glacier Lodge Eqi. Vi befinder os ca. 80 kilometer nord for Ilulissat i den nordøstlige del af
Diskobugten. Stedet er en ægte perle. Placeret på en højderyg 100 meter over vandet ligger lodgen med en storslået udsigt over den kælvende gletsjerfront på den anden side af fjorden.

Som ét af få steder i Grønland er det ved Eqip Sermia muligt at komme helt tæt på den 5 km brede og 100-200 meter høje gletsjerfront - en af de mest aktive i Grønland med kælvinger mange gange i døgnet.

15 træhytter og en café

Alle hytter har egen terrasse. Hver med en formidabel panoramisk udsigt ud over fjorden, gletsjeren og fjeldene. Her er vi i sandhed i pagt med naturen. Lydene og duftene i den stille sommeraften, stilheden der pludselig brydes af
lyden af isbjerge, der hamrer ned i vandet – det er som om tiden går i stå.

Her bestemmer naturen, ikke mennesket. TV og mobilsignal er befriende helt uden for rækkevidde. I den hyggelige Café Victor forkæler de professionelle kokke stedets gæster med lækre retter med fokus på det moderne Arktis og gør brug af lokale råvarer som f.eks. hellefisk, moskusokse og fjeldørred.

På naturens præmisser

Glacier Lodge Eqi er opført i 2001 og er Grønlands første bæredygtige øko-camp i ødemarken og under konstant
udvikling med tanke på besparelse af CO2 og med stor omtanke for miljøet. Strømmen fremdrives af solceller, og alt affald fra toiletter og skraldespande bliver omhyggeligt samlet og bragt med tilbage til Ilulissats renovationsordning.

Visionen er klar: Der arbejdes løbende på at finde nye bæredygtige løsninger, så drømmen om at gøre Glacier Lodge Eqi 100 procent selvforsynende med energi og CO2-neutral kan opnås.

Udforsk ødemarken i Paul-Émile Victors fodspor

Fra 1948 til 1953 foretog polarforsker Paul-Émile Victor en række polarekspeditioner til indlandsisen med bæltekøretøjer fra sit hovedkvarter i en hytte ved Eqi. Sporene efter bæltekøretøjerne findes stadig (hytten ligeså) – og dem kan du følge hele vejen til indlandsisen.

Således inspireret til eventyr er Glacier Lodge Eqi det perfekte udgangspunkt for yderligere vandreture og oplevelser
her i ødemarken. Tag på tur omkring lagunen og op på morænekanten eller op til søen bag lodgen. Der er eventyr
og is så langt øjet rækker…

Grønland - Rundrejse i midnatssolens land

En unik 12 dages rundrejse i Diskobugtens smukke arktiske natur. Kom helt tæt på historien og Isfjordens gigantiske isbjerge, Eqi gletsjeren og Indlandsisen og få indblik i den grønlandske levemåde og kultur.