Vild natur i rå mængder

Diskobugten: En arktisk destination i verdensklasse. Her står de store oplevelser i kø for at blive udlevet.

Beliggende mere end 200 km nord for polarcirklen sørger midnatssolen for lys døgnet rundt det meste af sommeren. Om vinteren hersker polarmørket over årsskiftet, kun oplyst af nordlysets sporadiske tilstedeværelse og den hvide sne, akkompagneret af slædehundenes monotone hylen – det er Grønland når det er allerbedst. 

Områdets spektakulære natur opleves bedst på vandreture i fjeldet eller på sejladser blandt isbjerge, sæler og hvaler. Kulturhistorien er  allestedsnærværende, og den grønlandske befolkning tager gerne en snak med besøgende udefra. Man er med rette stolt af dette pragtfulde land.

Lækre overnatningssteder

I store dele af Diskobugten kan man indkvartere sig på hyggelige hoteller og lodges – alle med en fremragende
beliggenhed ved vandet med udsigt til is i næsten alle afskygninger.

Byen Qasigiannguit, i det sydøstlige hjørne af Diskobugten, er kendt for sine flotte og nemt tilgængelige vandreture. Indkvarteret på Hotel Diskobay kan man ofte betragte pukkelhvaler fra restauranten og terrassen.

Lidt længere mod nord er et ophold i Ilimanaq Lodge ren selvforkælelse. De arkitekttegnede luksuscabins er placeret i vandkanten med drømmeagtig udsigt til Diskoøen og isbjerge. Stedets restaurant er placeret i nyrestaurerede historiske bygninger og serverer gourmetmad i særklasse.

På nordsiden af Isfjorden ligger Ilulissat. Byen har navn efter områdets verdensberømte kolossale isbjerge, hvis lige man skal til Antarktis for at finde. Intet under at dette storartede naturfænomen har fået en flot plads på UNESCO’s verdensarvsliste. Her ligger Hotel Icefiord centralt med adgang til midtby og vandreruter - og selvfølgelig med udsigt til Diskobugten fra alle værelser.

Skal Diskobugt Odysséen sluttes af på spektakulær vis, er vildmarkslodgen Glacier Lodge Eqi det helt rigtige sted. På den anden side af fjorden tårner den aktive gletsjer sig op, mens den kælver is i havet igen og igen. Og nå ja, så kan man dér vandre op på den nordlige halvkugles største iskappe – den sagnomspundne Indlandsis.

Logistik – nemt og bekvemt at rejse rundt i Diskobugten

I sommerhalvåret besejler rederiet Disko Line Diskobugten og giver den rejsende mulighed for at besøge byer og
bygder bugten rundt. Undervejs på sejladserne er der gode chancer for at se og opleve hvaler på turene. En række
hvalarter som finhval, vågehval, blåhval og især pukkelhval mæsker sig i de enorme fødemængder.

Grønlandske råvarer og gastronomi

Den grønlandske natur bugner af lækre råvarer, som de moderne kokke med afsæt i det nordiske køkken, omsætter
til velsmagende gastronomi. Havet byder sig til med en lang række attraktive spisefisk som hellefisk, rødfisk, laks,
fjeldørred og mange andre. Koldtvandsrejer, snekrabber, kammuslinger er heller ikke at kimse ad. I vildmarken lever rensdyr og moskusokser af urter og fjeldvegetation, og det beriger kødet med en fantastisk smag.

Vores Grønland

Topas har i mange år arrangeret rejser til Grønland og har tæt kontakt til samarbejdspartnere. Gå på opdagelse i vores Grønland, se hvilke oplevelser vi anbefaler og få gode rejsetips.