Grønland - Diskoøen - Qeqertarsuaq

Læs her om Diskoøen, Grønlands største ø, der befinder sig i Diskobugten.

'Den store ø'

Diskoøen er Grønlands største ø og befinder sig i Diskobugten. Øen er på størrelse med Sjælland og har med lidt god vilje form som en diskos — deraf navnet. 

På grønlandsk hedder øen Qeqertarsuaq, som betyder "Den store ø". Øen har kun en enkelt by, nemlig Qeqertarsuaq (Godhavn) som ligger på sydsiden, samt en mindre bygd Kangerluk (Diskofjord), der ligger 35 km mod nordvest. Mange grønlandsrejsende kender Diskoøen fra afstand, hvor øens karakteristiske basaltfjelde af vulkansk oprindelse rager næsten 1.000 meter i vejret. Toppen i syd er året rundt dækket af is og sne i skikkelse af Lyngmarksbræen.

Rig på aktiviteter og artsdiversitet

Deroppe i midnatssolens skær kan man som det eneste sted i Grønland køre hundeslæde om sommeren. Diskoøen er interessant af mange årsager, ikke mindst på grund af den store artsdiversitet inden for flora. Øen er nemlig beliggende mellem Lav- og Høj Arktis, og sammen med forekomsten af mange varme kilder, giver det en rigere vegetation sammenlignet med andre lokaliteter på samme breddegrad. F.eks. trives skærmplanten kvan storartet på øen. Havet er også meget rigt omkring Diskoøen, og det betyder generelt store forekomster af hvaler. Om foråret er området et af verdens bedste til at observere den store Grønlandshval. På grønlandsk har den det meget betegnende navn "Arfivik", der betyder "den tøndeformede". Om sommeren ses pukkelhvaler meget ofte helt tæt inde ved kysten.

En gammel hvalfangerstation

Qeqertarsuaq blev grundlagt i 1773, netop som en slags hvalfangerstation. Byen har nu ca. 900 indbyggere og ligger billedskønt placeret med basaltfjeldene som baggrundskulisse. Man kan rejse til Qeqertarsuaq fra både Ilulissat og Aasiaat.

Hotel Disko Island

Du kan overnatte på Hotel Disko Island, når du besøger øen. Hotel Disko Island ligger i byen Qeqertarsuaq og er smukt placeret helt ned til Diskobugten. Hotellet arrangerer sommeren igennem udflugter med egne guider.

Topas overtog  i 2018 Hotel Disko Island på Diskoøen efter Augusta og Jens Salling, som vi har arbejdet sammen med de sidste 20 år. Hotellet består af flere bygninger med hotelværelser, et vandrehjem samt en hovedbygning med reception og restaurant. I 2019 blev restauranten gennemgribende renoveret og i dag kan du nyde en lækker portion grønlandske snekrabber med udsigt til bugten og havnen.

Oplev Diskoøen med Topas

Du kan opleve Diskoøens unikke natur og bo på vores hyggelige Hotel Disko Island på følgende fællesrejser.
Vi tilbyder også at skræddersy din egen rejse til Grønland. Kontakt venligst vores Grønlandsspecialister på greenland@topas.dk eller læs mere her.