Vietnam – Aktiv rundrejse i nord og syd

Der venter dig mange store naturoplevelser og møder på denne rundrejse, hvor klassiske seværdigheder kombineres med ukendte perler fra den vietnamesiske hverdag og landets eksotiske natur.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Fra start til slut er der lagt op til aktiviteter af meget forskellig karakter, og du bevæger dig i de flotteste og mest spændende afkroge af Vietnam i nord- og sydvietnam. På vandre- og cykelture får du en helt særlig mulighed for at komme i kontakt med de små lokalsamfund og mange farverige etniske minoriteter. Du kan nyde den storslåede natur og billedskønne omgivelser med frodige floddeltaer, risterasser, bjerge og fantastiske udsigter fra den unikke Topas Ecolodge, hvor vi har god tid til at opleve og nyde.

Fra nordvietnam skal du på minikrydstogt i Halongregionens mere fredelige hjørne Bai Tu Long Bugten, hvor vi sejler ud og ser de smukke kalkstensøer og grotter, hvis enestående landskab har kvalificeret området til en plads på UNESCO’s Verdensarvsliste. 

Vi besøger storbyerne Hanoi og Ho Chi Minh City kan du opleve historiske bygninger og spændende bydele, shoppe souvenirs og gaver, og ikke mindst nyde det verdensberømte, vietnamesiske køkken. Der er tid til at besøge Cu Chi tunnellerne lige udenfor for Ho Chi Minh city. Vi besøger også en lokal familie og spiser aftensmad hos dem, og du får desuden selv mulighed for at trylle med de eksotiske ingredienser, når vi deltager i en kokketime og efterfølgende nyder resultatet sammen.

Glæd dig til

 • Nordvietnams bjerge og smukke landskaber med risterraser
 • Sapa, den fjerne bjergby hvor vi møder nogle af Vietnams mange minoriteter
 • Topas Ecolodge, et eksklusivt ophold med 360 graders betagende udsigt.
 • Længere vandreture i området omkring Sapadalen, Nordvietnam
 • Minicruise i Bai Tu Long bugten blandt de smukke grønne øer
 • Mekongdeltaet i Sydvietnam hvor vi har to overnatninger
 • Hanoi og Ho Chi Minh City, spændende byer spækket med historie og kultur
 • Besøg ved Cu Chi tunnellerne
 • Det berømte og velsmagende vietnamesiske køkken

Topas Ecolodge

Mellem rismarker og bjergtoppe dybt inde i Hoang Lien National Park i Nordvietnam ligger Topas Ecolodge i 1.000 meters højde med en spektakulær 360 graders panoramaudsigt over Sapadalen.

Program

Dag 1. Afrejse fra København mod Hanoi i Vietnam

Dag 2 til 7. Landsbyliv, cykling og vandring omkring Topas Ecolodge 

 • Ankomst i Hanoi og direkte transfer til det rolige landsbyliv v. Ky Son
 • På cykel i de landlige omgivelser og transfer til Topas Ecolodge
 • Vandreture i Sapadalen mellem små landsbyer og rismarker
 • Vandretur mellem bjerge og vandfald og frokost hos junglens Red Dao-minoritet
 • Vandring gennem rismarker og transfer til Hanoi

Dag 8 til 10. Hanoi og Bai Tu Long bugten

 • En hel dags oplevelser i Hanoi
 • Sejlads og overnatning i den UNESCO-beskyttede Halongregion
 • Morgenstund på Bai Tu Long bugten

Dag 10 til 14. Mekongdeltaet og Ho Chi Minh City

 • Med fly til Ho Chi Minh City og transfer til det frodige Mekongdelta
 • Besøg i Cai Be via vandvejen og på cyklen rundt i den lokale hverdag som den leves i Mekong delta
 • På opdagelse i Ho Chi Minh City
 • Besøg v. Cu Chi tunneller
 • Afsked med Vietnam

Dag 15. Ankomst til København

Se det detaljerede dagsprogram her

Udvid med strandferie: Du kan nemt udvide denne rejse med nogle dage på stranden i Vietnam, så alle indtrykkene kan fordøjes inden du rejser hjemad. Ring til os på 8689 3622 og hør mere om mulighederne. 

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder
 • Flyrejse København – Hanoi –  Ho Chi Minh - København
 • Al lokal transport
 • Alle overnatninger som beskrevet i dagsprogrammet
 • Måltider som angivet i dagsprogrammet
 • Alle aktiviteter og udflugter i henhold til dagsprogrammet
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Læs hele listen over alt det, der er inkluderet i prisen på denne rejse

Prisen inkluderer ikke

 • Personlige lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (ca. DKK 40-90 pr. måltid)
 • Drikkepenge til lokale guider/portere/chauffører (ca. DKK 300-400)
 • Rejseforsikring og evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. Tillæg for enkeltværelse (gælder dog ikke overnatning i stolpehus på dag 2)

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 20 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Lidt om trekking og cykelturene
 • Klimaet i Vietnam

Vores Vietnam

Topas har i mange år arrangeret rejser til Vietnam og har bl.a. eget kontor i Hanoi. Læs her hvilke oplevelser vi anbefaler i Vietnam samt andre gode rejsetips og spændende artikler.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Dag 1. Afgang fra Danmark

Vi rejser østover fra Danmark mod Hanoi.

-/-/-

Dag 2. Ankomst i Hanoi og direkte transfer til det rolige landsbyliv

Ved ankomsten i Hanoi lufthavn bliver vi mødt af vores turleder og kører med det samme de cirka to timer ud til Ky Son og bliver indkvarteret på et mindre familieejet hotel. Her skal vi alle bo i et langt rum i et gammelt, men meget fint restaureret stolpehus.

I landsbyen er der gode muligheder for en rolig start på ferien efter en lang rejse. For de nysgerrige er der mulighed for at snuse til den lokale historie og kultur, og alle kan nyde et forfriskende dampbad med urter. Først på aftenen er der mulighed for at overvære den buddhistiske ceremoni og bagefter er der aftensmad.

Aftenen rundes af med et fodbad med urter, som garanterer en dyb søvn, så vi alle er klar til morgendagens begivenheder.

-/-/A

Dag 3. På cykel i de landlige omgivelser og transfer til bjergene v. Sapa

Friske og veloplagte springer vi på cyklerne og tager på tur imellem de nærtliggende landsbyer, hvor vi kan se landbrugslivet udfolde sig og blandt andet kommer forbi templer og Ngo Quyens grav. Han var vietnamesisk krigshelt fra 900-tallet, som gjorde en ende på tusind års kinesisk herredømme i det nordlige Vietnam.

Tilbage på hotellet venter en velsmagende frokost.

Om eftermiddagen kører vi i bus op i bjergene omkring Sapa til Sapa Jade Hill resort. Lodgen ligger på kanten af Sapa dalen med en flot udsigt. Vi nyder stedets faciliteter.

M/F/A

Dag 4: Vandretur v. Linh Ho - Lao Chai - Ta Van, transfer til Topas Ecolodge

Vandreture starter lige udenfor Sapa. Hurtigt vandre vi dog ud på en mindre sti, der løber mellem de lokales køkkenhaver. Vi vandrer videre ned til bunden af Sapa dalen på jordstier mellem rismarksterrasser og nyder det spektakulære landskab på vejen. Vi vandrer ned til bunden af dalen, ned til den smalle flod. Her følger vi floden til landsbyen Y Linh Ho som beboes af folk fra Black H'mong-stammen. Vi holder en pause og nyder vores frokost i nærheden af floden.
Efter frokost vandrer vi dybere ind i Muong Hoa-dalen. Her passerer vi gennem Lao Chai landsbyen igen beboet af Black H'mong stammen og derefter videre til landsbyen Ta Van som beboes af Giay stammen. Ved Ta Van går vi op til hovedvejen og har en transfer til Topas Ecolodge.

M/F/A

Dag 5. Vandretur mellem bjerge, risterrasser og Red Dao-minoriteten.

På denne tur tager vi til den fjerneste del af Sapa-området for at møde nogle af de etniske minoritetsgrupper, der bor i bjergene. Vi spiser frokost i en afsidesliggende smuk landsby befolket af Red Dao-minoriteten.

Vi vil begynde turen med en korte køretur ind i Hoang Lien National Park. Vi er nu "uden for alfarvej", hvor der bydes på en smuk udsigt over høje bjerge, vandfald og dybe dale. Vandrestien vil føre os til Red Dao-landsbyen Nam Nhiu. Her vil du møde landsbyboerne, besøge deres hjem og lære om deres daglige liv som landmænd. Udenfor landsbyen forvandles stien til en lille jordsti og snart åbenbares en vidunderlige udsigt over dalen med bambushytter, som bruges af lokale bønder som overnatningssted i høstsæsonen. Efter at have passeret risterrasserne og en flod fortsætter stien til den charmerende landsby, Nam Cang. Frokost serveres på en lokal restauration i byen.

Landsbyen Nam Cang ligger i den fjerneste ende af Sapa-dalen, og de røde Dao-kvinder bærer nogle af de mest farverige og forskelligartede klædningsdragetr af alle Vietnams etniske grupper. Red Dao er også berømte for urtebad, lokal medicin og broderi. Sammen med din guide vil du udforske landsbyen og lære, hvordan de lokale landsbyboere laver skrivepapir af ris, sølvsmykker og farverige broderier. Vi overnatter på Topas Ecolodge.

M/F/A

Dag 6: Vandretur til Lech Mong

Afgang fra Topas Ecolodge, hvor vi vandrer langs stierne ved Mount Silver Stone. Fra stierne er der en fantastiske udsigt over dalene og rismarkerne. De, der allerede har vandret i et landskab af risterrasser, ved hvor smukt det er. For dem, der skal prøve det for første gang, er der en storslået vandreoplevelse i vente. Gennem generationer er risterrasserne blevet bygget op af den lerede jord. Og uanset om man kommer her i foråret hvor risen såes, om sommeren hvor risplanterne svajer i vinden eller høsttiden i efteråret, kan man ikke andet end at blive betaget af de uendeligt mange timers arbejde, der ligger i processen.


Ved middagstid ankommer vi til landsbyen Lech, beboet af det "Red Dao"-mindretallet. Vi oplever stemningen i landsbyen og spiser frokost ved en lokal familie.
Efter frokost BBQ fortsætter turen til den nærliggende Red Dao-landsby. På en skoledag, er et besøg på landsbyens skole en god mulighed for at møde de mange skolebørn, som kan være fra Red Dao eller H’mong minoriteterne. Alle elever har forskellige aldre, men deler samme klasseværelse. Fra landsbyen vil vi gå videre ud i bjergene for at nyde de betagende udsigt over bjergtinder, endeløse risterrasser og den smukke Muong Bo-flod. Vi er retur ved Topas Ecolodge efter endnu en 15-minutters gåtur på hovedvejen. En hovedvej med minimal trafik af lokale på scooter, bøfler, køer og lokale på vej til/fra ærinder i marken eller byen.

M/F/A

Dag 7. Nedkørsel på cykel til Ban Ho

Vi starter cykelturen fra Topas Ecodlodge, og kører små 3 km ned af den mindre asfalterede  vej til landsbyen Lech.  Fra vejen er der en storslående udsigt til dalen og de mange rismarker i området. Landsbyen beboes af medlemmer af Red Dao-minoriteten. Efter ankomst til byen, parkere vi cyklerne  og tager en mindre gåtur i byen for at besøge en traditionel Red Dao-familie. Vi kommer helt på kulturen hos landsbyens beboere, der lever fredeligt og på samme måde som deres forfædre. Retur ved parkeringspladsen hopper vi igen på cyklerne og kører videre til Ban Moi-landsbyen. I landsbyen holder vi en længere pause for at høre mere om kvindernesliv og deres broderi, som Red Dao-folket er meget berømt for. Efter besøg i landsbyen går turen retur mod og forbi Topas Ecolodge. Vi cykler et par km inden nedkørslen mod dalen og Ban Ho. Vi nyder den lange nedkørsel mod dalen til landsbyen Ban Ho. I bunden af dalen vil du møde Tay-minoriteterne, den største etniske minoritetsgruppe, der bor i Sapa-området, berømt for deres traditionelle pælehuse og silketøj. 
Efter frokost bliver vi afhentet af vores bus, som bringer os retur til vores hotel i Hanoi.

M/F/-

Dag 8. En hel dags oplevelser i Hanoi

Hanoi er Vietnams hovedstad, og med en historie der strækker sig mere end 1000 år tilbage kan vi glæde os over en storby med mange gode tilbud til den rejsende. Vi tager derfor på en god lang gåtur rundt i byens gader og kommer bl.a. forbi Ho Chi Minh-komplekset og Litteraturtemplet, Vietnams første universitet, som stadig den dag i dag har stor symbolsk betydning i vietnamesernes bevidsthed.

Efter frokost i byen er der mulighed for at køre ud til det etnologiske museum på egen hånd. Her er det muligt at blive klogere på Vietnams mange forskellige minoritetsgrupper.

Tilbage i Hanoi by fortsætter byvandringen, og vi kommer forbi en smuk sø, Lake of the Restored Sword, Ngoc Son templet og den gamle bydel.

Om aftenen besøger vi en lokal familie og spiser aftensmad hos dem.

M/F/A

Dag 9. Sejlads og overnatning i det grønklædte kalkstensøhav i Ha Long regionen

Fra Hanoi kører vi i bus i et par timer ud til Ha Long, hvorfra vi sejler ud på vores minikrydstogt i Bai Tu Long bugten. Med alle ombord letter vi anker og nyder en lækker frokost, imens vi bevæger os ud i det helt særlige landskab, som siden 1994 har figureret på UNESCOs verdensarvsliste. Stedet har i første omgang gjort sig fortjent til den prestigefyldte plads takket være sin skønhed, og i år 2000 blev dets geologiske særpræg føjet til argumenterne for en plads på verdensarvslisten.

I løbet af eftermiddagen bliver der tid til kajak, badetur og afslapning på en strand på en af de mindre øer. Aftensmaden nyder vi ombord på skibet. 

Efter aftensmaden ombord på båden vil der være mulighed for at kaste sig ud i en så eksotisk aktivitet som blækspruttefiskeri. Har man mere lyst til at trække sig tilbage i sin kahyt og slappe af til lyden af blide bølgeskvulp er det bestemt også en behagelig måde at tilbringe aftenen på.

Herude midt i disse smukke omgivelser går vi til ro på båden på et af de fastlagte ankringssteder.

M/F/A

Dag 10. Morgenstund på Halong bugten og videre til Ho Chi Minh

Morgenkaffen akkompagneres af en smuk havudsigt og småøer badet i morgensolen. Minikrydstogtet fortsætter, og vi sejler videre mellem de fascinerende kalkstensøer i alle mulige spændende former. Der er hele tiden noget at kigge på, og de mange kalkstensformationer og grotter vil helt sikkert sætte gang i fantasien. Vi besøger den lille flydende fiskerlandsby Vung Vieng - et lille samfund godt beskyttet af de omkransende kalkstensøer. Et virkeligt smukt sted.

Vi spiser frokost ombord på skibet og går derefter på land for at køre til lufthavnen i Hanoi for at flyve til Ho Chi Minh city.

Vi overnatter på centralt beliggende hotel i Ho Chi Minh city og kan nemt opleve aftenstemningen i byen.

M/F/-

Dag 11. Fra Ho Chi Minh City til det frodige Mekongdelta

Fra vores hotel i Ho Chi Minh city bliver vi kørt i bus, ned til det frodige Mekongdelta. Vi sejler en kortere tur på Mekong delta'et for at nå frem til Mekong Riverside Boutique resort og Spa. Resort er placeret i forrest række med udsigt over en af de store kanaler i Mekong delta, hvor der er en livlig trafik af lokale og deres produkter af ris, bananer, fisk og andre råvarer. 

Hvis tiden tillader det, går vi en tur i nærområdet og tager allerede første dag hul på det aktive program. Den første aftensmad bliver indtaget i lodgens restaurant, der ligger blot få meter fra floden, hvor skibene roligt sejler forbi.

M/F/A

Dag 12. Cai Be fra vandsiden og på cyklen rundt i den lokale hverdag

Efter en god nats søvn i de hyggelige bungalows er vi klar til en hel dags cykling langs floder og kanaler i det ca. 39.000 kvadratkilometer store og grønne delta.

Mekongfloden har sit udspring på det tibetanske plateau ca. 4.000 km mod nordvest og har igennem årtusinder bragt liv og handel til selv de mindste afkroge af dette område, som vi cykler i. Her er vandvejen hovednerven i lokalsamfundet, der før var store rismarker, men nu rig på frugt, fisk, varme smil og vink.

I dette område er der tusindvis af små stier og vi er glade for at have vores lokale guide, der følger os. Vi smager på de eksotiske frugter, krydser masser af broer, tager de lokale færger og nyder det afslappede liv langs stierne med legende børn, arbejdende bønder og fiskere med store sænkenet.

Cykelturen afsluttes sen eftermiddag og som en fin afslutning på dagens aktive program slutter vi af med at sejle i robåd på de helt små kanaler, der forbinder de små øer. Inden aftensmaden introduceres vi til det vietnamesiske køkken, hvor vi hjælper med tilberedningen af aftensmaden og lærer et trick eller to. Vi overnatter igen på Mekong Riverside Boutique Resort.

M/F/A

Dag 13. På opdagelse i Ho Chi Minh City

Efter morgenmaden tjekker vi ud og kører til Ho Chi Minh City.

Om eftermiddagen går vi en god lang tur rundt i Ho Chi Minh City for at få en fornemmelse af byen og se nogle af de mange seværdigheder, som byen kan bryste sig af. Det drejer sig bl.a. om den store historiske bygning, Reunification Palace, som var det tidligere præsidentpalads. De historiske begivenheder, som er forbundet med stedet, bliver lidt mere livagtige, når man selv står lige der på selv samme sted. Vi besøger også Notre Dame-katedralen og krigsmuseet, hvor vi kan få mere at vide om Vietnamkrigen.

Om aftenen arrangeres der en afskedsmiddag i Hanoi

M/F/D

Dag 14. Afsked med Vietnam

Fra morgenstunden tager vi til de velkendt Cu Chi tunneller lige undenfor Ho Chi Minh city. Her kan vi opleve de lokale modtandsfolks imponerende bygningsværker under jorden. De mange tunneller udgjorde et godt forsvar og gemmested fra de amerikanske soldater under Vietnam krigen. Der er udstillet adskillige drabelig fælder og der vises flere eksempler på god camouflage teknik. Vi returnerer til Ho Chi Minh city til frokost, hvor eftermiddagen er til egen disposition.

Eftermiddagen kan bruges på indkøb, besøg på det lokale marked eller besøg v. krigsmuseet omhandlende Vietnamkrigen. Museet er helt klart et besøg værd.

Sidst på eftermiddagen tager vi bussen til lufthavnen for at begynde vores hjemrejse mod Danmark.

M/F/-

Dag 15. Ankomst i Danmark

Vi kommer hjem til Danmark mange gode oplevelser rigere.

-/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

15 dage, grad 2.

Heraf tre dage med let cykling, tre dage med let vandring i naturen og to dage med guidede byvandringer + besøg v. Cu Chi tunnellerne.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

LIDT OM TREKKING- OG CYKELTURENE
Cyklingen foregår på flad vej, i roligt tempo og vi nyder at gå "behind the scenes" og ikke køre cykelløb. Distancen er ca. 20-25 km. I Mekong og Ky Son cykler vi på almindelige vietnamesiske damecykler og v. Topas Ecolodge på Mountainbikes/turcykler.

KRAV TIL DELTAGERNE PÅ CYKELTURENE
På denne tur cykler vi på mountainbikes med udvendige gear og håndbremser på henholdsvis for og baghjul. Det er ikke svært at køre på mountainbike, men af sikkerhedsmæssige hensyn på turen, forventer vi, at du inden afrejsen har tilegnet dig de nødvendige færdigheder, så du på turen er fuldt fortrolig med en mountainbikes gearskifte, bremser og kan kontrollere din fart.

VANDRERUTERNE
Vandreruternes sværhedsgrad er fra let til moderat hårde og kuperede, men igen er det ikke fart, men oplevelser vi lægger vægt på. Der vandres med dagtursrygsæk.

Vi tager løbende særdeles meget hensyn til stammefolkenes ønsker. Myndighederne kan også stille nye krav til vores planlægning og stiernes beskaffenhed varierer ligeledes hele tiden. Når det har regnet, kan de være glatte og krævende at gå på. På turen vandrer vi mellem 3-5 timer om dagen.

Overnatning

I det nordlige Vietnam overnatter vi først på et hotel i Ky son, dernæst på Topas Ecolodge i 1.000 meters højde. I Hanoi benytter vi et centralt hotel, og på Halongbugten overnattes der ombord på skib. 

I det sydlige Vietnam benytter vi et Boutique resort med udsigt til Mekong floden og et centralt beliggende hotel i Ho Chi Minh City.

Enkeltværelse er muligt mod et tillæg, gælder dog ikke overnatning i stolpehus på dag 2.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Flyrejsen og lokal transport

Vi flyver fra Hanoi til Ho Chi Minh City. Til de øvrige strækninger på land benytter vi busser. I Mekongdeltaet samt i Bay Tu Long bugten benytter vi os af forskellige både.

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din (fly)rejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Vietnams vejr er en sammensat og kompleks størrelse, der varierer alt efter årstid, samt efter hvor i landet, man befinder sig. Vietnam er beliggende mellem 9º nord og 23º nord, som spænder over 1600 km fra nord til syd. I forhold til klima kan landet groft inddeles i 3 områder. Det nordlige Vietnam ved Hanoi, det centrale område omkring Hue og Hoi An og endelig det sydlige ved Ho Chi Minh City og Mekong deltaet. Bjergområderne i nordvest og det centrale højland har sit helt eget vejrsystem, som man kender det fra bjergene i resten af verden. Det østlige Vietnam har en lang kystlinie ud til hhv. Tonkin Golfen og Det Sydkinesiske Hav. Her hersker der et tropisk monsun klima; fra maj — september dominerer den sydlige monsun med vinde fra syd - sydøst. Fra oktober — april dominerer den nordlige monsun med vinde fra Kina.

Nedenstående er generelt gældende for Nordvietnam (Hanoi området), der har 4 årstider, som fordeler sig på følgende måde:

Hanoi området

Forår: Marts - April
17 — 27 °C. Generelt en tør periode, der kan dog forekomme let støvregn.

Sommer: Maj - September
24 — 34 °C. Sommer er regntid, hvilket betyder, at der forekommer byger og dagsregn, men også skyfrie dage.

Efterår: Oktober - November
18 — 29 °C. Generelt en tør periode med solskin, der kan dog forekomme ustadigt vejr.

Vinter: December - Februar
14 — 22 °C. Tør periode.

Sapa området

I forhold til ovenstående vejrbeskrivelse fra Hanoi området, vil temperaturen i Sapa området omkring Topas Ecolodge typisk være 5-10 °C lavere. Men i selve Sapa området kan der også være store lokale forskelle på vejret, især temperaturen, som bl.a. er betinget af højden over havets overflade. Ex. ligger Sapa by i 1.500 m, Topas Ecolodge i 1.100 m. og endelig er toppen af Fansipan helt oppe i 3.143 m. Området har subtropisk klima om sommeren og tempereret klima om vinteren. Den årlige gennemsnitstemperatur i Sapa er 15,4ºC med et maksimum på ca. 29 grader og minimum omkring 2 grader. De varmeste måneder er juli og august, og de koldeste måneder er december og januar.

Saigon/HCMC & Mekong

Klimaet i det sydligste Vietnam er tropisk, med temperaturer året rundt mellem ca. 21ºC og 32ºC, og kan opdeles i hhv. en regn sæson og en "tør sæson".

Regnsæsonen er typisk mellem maj og november, og nedbøren udgør i denne periode gennemsnitligt 1800 mm. Oftest er regnen kraftig og kortvarig, som man kender det i troperne.

Den tørre sæson udgør perioden fra december til april, og her falder der normalt meget begrænset nedbør.

Pas og visum

Det er ikke nødvendigt med visum til Vietnam ved ophold på op til 45 dage. Dit pas skal imidlertid være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst og du skal have en flybillet der viser, at du har hjemrejse senest 45 dage efter ankomst. Hvis du har forlænget din tur ud over de 45 dage, skal du ansøge om visum.

VIGTIGT: Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet. Dit pas skal som minimum have 2 blanke sider til brug for stempel/viseringer.

OBS! Visumregler kan variere for andre nationaliteter end danske statsborgere, der rejser på dansk pas.

Vaccinationer

Kontakt egen læge senest 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Statens Serum Instituts hjemmeside.

Valuta og kreditkort

Den vietnamesiske valutaenhed kaldes for vietnamesisk dong - eller i daglig tale blot dong.

I ankomstområdet i de internationale lufthavne, finder du filialer af større banker. Her kan man trygt hæve på sit Visa eller Mastercard eller evt. veksle medbragte kontanter. Hvis du medbringer kontanter, anbefaler vi USD, da kursen oftest er bedre end EUR.

Hæveautomater finder man også på mange gadehjørner i de store byer (Hanoi og Ho Chi Minh City) og man kan efterhånden også bruge kort som betalingsmiddel på flere og flere restauranter. De fleste hæveautomater har dog et loft på, hvor meget man kan hæve per gang. Loftet ligger som regel et sted mellem 5.000.000 og 8.000.000 dong per hævning (hvilket svarer til ca. 1700-2700 DKK – 1 dansk krone svarer ca. til 3.000 dong).

Har du USD med på rejsen bør man undgå gadevekselererne og i stedet benytte bankerne undervejs. Dette for at få den bedste kurs og samtidig undgå at blive snydt med falske sedler.

Et relativt lavt prisniveau samt de mange inkluderede aktiviteter/mad, gør at lommepengeforbruget normalt kun er ca. USD 250-350 pr. person.

Har du dong i overskud, kan du veksle til USD i lufthavnen inden hjemrejse. Der er vekselkontor i afgangshallen efter security.  


Wi-Fi og Mobildækning

Der er god mobildækning og wi-fi i begrænset omfang på denne rejse, så du kan holde kontakt med dine nærmeste efter behov. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

ADGANG TIL EL
På hotellerne er der adgang til opladning af batterier på denne tur. Medbring evt. ekstra batterier til trekkingturen. Husk at medbringe et multistik, da udformningen af de lokale stikkontakter kan variere fra den danske standard.

Kort og Rejselitteratur

Lonely Planet, Vietnam a travel survival kit.
Moon Publ., Vietnam Handbook.
Politikkens, Turen går til Vietnam.
"Det kan så let gå godt — i udlandet med familien", Louise Ariesen Rams

Bemærk venligst

Der er mulighed for tøjvask på Topas Ecolodge.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Vær også opmærksom på at Vietnam er et meget langstrakt land, så vejret varierer ikke kun med årstiden, men også ift. hvor i landet du befinder dig. Du kan læse mere om vejr og klima under fanen "Praktisk info".  Vi anbefaler at du sammenholder vores forslag til pakkelisten, sammen med info om ”Vejr og Klima”, så du ikke medbringe uldne trøjer i den varme periode.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

På denne rejse kan bagagen pakkes i en blød vadsæk, rygsæk, sportstaske eller i en kuffert, du selv kan håndtere ind og ud af busser, hoteller, osv.

Derudover anbefaler vi en dagtursrygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage i flyet.

På vandredage medbringer vi kun det mest nødvendige. Resten kan efterlades i bussen. Du bærer din dagtursrygsæk med de ting, du skal bruge i løbet af dagen.

Du kan 60 dage før afrejse logge ind på Min Topas Rejse og se bagagereglerne for netop din rejse.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe vandrestøvler med god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Det er ikke nødvendigt med en stor tung vandrestøvle m. goretex/læder. Man kan med fordel medbringe en let vandrestøvle med grov mønster, da vandrestierne kan være glatte og mudrede. Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen mod forventning skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Let fodtøj, f.eks. gummisko eller sandaler, til byvandring, cykling, rejsedage eller til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt. På denne rejse går vi ofte på mudrede stier og risterrasser, her kan vandrestave være til stor gavn.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Tøj til vandring og cykling

 • 2 par vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • 1 tynd uldtrøje
 • 1 langærmet trøje (i Sapabjergene kan der være køligt forår/efterår)
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte (kan være god v. kraftige byger i regnsæsonen)
 • 1 par regnbukser (Regnslag eller poncho er et godt alternativ til alm. regntøj)
 • Evt. cykelbukser + cykelhandsker (cykelhjelm forefindes i Vietnam)

Andet tøj

 • Evt. bukser til bybrug
 • Lange benklæder til besøg på Ho Chi Minh Mausoleum og hellige steder
 • T-shirts
 • Skjorter
 • Strømper
 • Undertøj
 • Badetøj
 • Håndklæde (til brug v. strand, der udleveres håndklæder på alle hoteller)

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge (evt. taskeparaply)
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med høj faktor

Diverse

 • Drikkedunk/vandflaske
 • Toiletartikler
 • Pas, valuta, rejseforsikring og rejsedokumenter
 • Pengebælte
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Myggebalsam
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sy-sæt til mindre reparationer
 • Kamera og evt. ekstra batterier/oplader
 • Alkoholgel til håndvask
 • Vådservietter
 • Lommelygte og ekstra batterier (nogle overnatningssteder har kun begrænset udendørslys)
 • Evt. køresygepiller til bustransport

Specifikke turbemærkninger

REGNSLAG
Kan evt. købes billigt i Vietnam (10-15 kr.).

PARAPLY
En lille taskeparaply kan være en hjælp uanset vejret. I solskin kan den give skygge samtidig med kroppen fortsat får luft. I regnvejr kan kroppen slippe af med varmen, hvilket kan være et problem ved regntøj. Vær dog opmærksom på at du så har en hånd mindre til at bruge ved vandring.

MOD MYG
Topas sørger for myggenet i forbindelse med overnatning i naturen, og derudover anbefaler vi tyndt løstsiddende bomulds- eller lærredstøj med lange ærmer og ben, som sammen med myggebalsam er den bedste beskyttelse mod myggene om aftenen.

HELBRED
Vi kommer ud i områder, hvor der ingen læge eller hospitalsfaciliteter er, hvorfor godt helbred er nødvendigt. Ligeledes skal man være forholdsvis "sikker på benene", da man kan forvente, at stierne visse steder er glatte.

CYKLERNE
Der er ikke bagagebærer på cyklerne. De småting, som du gerne vil have adgang til i løbet af dagen, skal du derfor have med dig i en mindre dagstursrygsæk. Bemærk,at det er obligatorisk at bruge cykelhjelm på vores cykelture. Du kan medbringe din egen eller låne en af os.

TØRRING AF TØJ
Klimaet er generelt fugtigere i Vietnam, så du kan opleve udfordringer med at tørre tøjet hurtigt. Husk derfor at have et ekstra eksemplar af vigtige beklædningsgenstande.

ELSTIK
I Vietnam har de samme elstik som i Europe. Det er således IKKE nødvendigt, at medbringe en rejseadapter for at få opladet din mobiltelefon eller kamera.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

20. juli 2024  –  3. august 2024 Garanteret afgang 25.970 DKK Bestil Rejse
23. oktober 2024  –  6. november 2024 Garanteret afgang 25.470 DKK Bestil Rejse
15. april 2025  –  29. april 2025 Garanteret afgang 23.970 DKK Bestil Rejse
23. juli 2025  –  6. august 2025 Åben for booking 23.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: VNHS

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.