Ilulissat - Stedet med isbjerge

Læs mere om byen Ilulissat, der ligger smukt ved mundingen af isfjorden i Diskobugten, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Byen ved fjordmundingen

Isfjelde hedder på grønlandsk "Ilulissat", og det undrer ingen, der har været her, at det er byens navn. Ilulissat har en meget smuk beliggenhed ved mundingen af den ca. 65 km lange isfjord, der er fyldt med enorme isfjelde fra den mest produktive gletsjer på den nordlige halvkugle - Sermeq Kujalleq. De største isfjelde strander ved mundingen af isfjorden på 250 - 300 meters dybde, og de kommer ikke fri før næste springflod, eller når de er så eroderede, at balancepunktet ændres.

Grønlands 3. største by

Ilulissat er Grønlands 3. største by efter hhv. hovedstaden Nuuk og Sisimiut. Der bor ca. 5.500 mennesker og omkring 2.500 slædehunde. Ilulissat er faktisk Grønlands største hundedistrikt. Havnen er fyldt med fiskekuttere, trawlere og joller, der vidner om fiskeriets store betydning for byen, ikke mindst hellefiskeriet. Blot et par kilometer fra byen ligger den frodige Sermermiutdal, der strækker sig ned mod isfjorden. I 1727 var det Grønlands største bosættelse med mere end 250 mennesker. Udgravninger har siden vist, at den smukke dal har været beboet gennem tusinder af år. 

Grønland – Hvalsafari og hundeslæde på Diskoøen

Oplev Grønlands fascinerende vinterlandskab på Diskoøen i form af hvalsafari, hundeslædekørsel og snescootertur til Lyngmarksbræen højt hævet over Diskobugten.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.