NYHED

Grønland – Nytår og nordlys i Ilulissat

Oplev nordlyset som fyrværkeri nord for Polarcirklen i isbjergenes hovedstad Ilulissat. Få imponerende naturoplevelser og oplev den helt særlige grønlandske stemning i nytåret.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Oplev nogle af de fantastiske naturfænomener her et godt stykke nord for Polarcirklen – hvid vinter, isbjerge og nordlys. Kombineret med vintermørket på denne årstid, som er meget andet end kulsort nat. Få frost i næsen og indånd den friske arktiske luft. Kom lidt uden for byen og oplev stilheden, som når der er virkelig stille og forhåbentligt nordlyset blusse hen over himlen i et væld af farver.

Sammen med disse imponerende naturoplevelser er der også den helt særlige grønlandske stemning op til højtiderne. Familiehyggen på tværs af generationer prioriteres og har høj værdi. Så der hygges indendørs med masser af lys og den bedste mad fra køkkenet. Disse elementer skaber vi også på hotellet, så du får oplevelser for livet.

Hotel Icefiord er vores hjem for en uge. Beliggenheden fås ikke bedre her næsten 300 nord for Polarcirklen og med kun ca. 30 meter til vandkanten og direkte udsyn ud over havet mod Disko Øen og Nuussuaq halvøen længere mod nord. Alle værelser ligger i 1. række til havet, og fra dit vindue har du direkte kig til Diskobugten, og som tilkøb kan du vælge et værelse med din egen balkon og vindue i loftet, så du fra sengen kan ligge og opleve nordlyset.

Vi sikrer, der er masser af aktiviteter med fortællinger, spil og let motion, alt imens vi jagter nordlyset og vinteren ude. Nordlyset kan ikke programsættes, men vi rykker ud, når det er der.

Glæd dig til

 • Bo i isbjergenes hovedstad Ilulissat
 • Oplev Ilulissat Isfjord (UNESCOs Verdensarv)
 • Sejltur blandt enorme isbjerge ved isfjordsmundingen.
 • Spot nordlyset på polarhimlen
 • Fejring af nytåret i Grønland
 • Grønlandske fortællinger
 • Lette vandreture i de smukkeste omgivelser

Vores Grønland

Topas har i mange år arrangeret rejser til Grønland og har tæt kontakt til samarbejdspartnere. Gå på opdagelse i vores Grønland, se hvilke oplevelser vi anbefaler og få gode rejsetips.

Program

Dag 1. Ankomst til Ilulissat
Vi ankommer fra Danmark til Ilulissat og har trods rejsetid en fin eftermiddag foran os på grund af tidsforskellen.

Dag 2. Byrundtur i isbjergenes hovedstad efterfulgt af isbjergene fra søsiden
I dag skal vi en tur rundt i byen. Forhåbentligt kan vi høre og fornemme den frosne sne under vores støvler. På turen rundt i byen får vi fortalt noget af byens historie og får udpeget centrale steder. Senere på dagen skal vi med passende sikkerhedsafstand til søs for at opleve isbjergene helt tæt på.

Dag 3.  En dag på egen hånd og nordlys fra vandet
Denne dag har du mulighed for mere personlige interesser. Aftenen vil, hvis vejrforholdene tillader det, byde på nordlys fra vandet, hvor vi sejler væk fra byens belysning.  

Dag 4. En let vandretur til kanten af Isfjorden
En lidt længere vandretur på cirka 4 timer, hvor vi kommer forbi byens nye Isfjordscenter og helt ud til kanten af Isfjorden ved siden af det mere end 4.500 år gamle bopladsområde Sermermiut.

Dag 5.  En dag på egen hånd inden nytårsmiddagen om aftenen på hotellet
Denne dag har du mulighed for mere personlige interesser. Mange efterspørger adgang og oplevelse af de grønlandske kirker og gudstjenester, så hvorfor ikke bruge noget af dagen på dette.

Dag 6. Vandring i sneen
En dag med røde kinder, gode grin og en let vandretur ud i sneen for at opleve en anden del af den grønlandske natur.

Dag 7. Fra Ilulissat til Kangerlussuaq og København
Vi forlader Grønland for denne gang med hoved og kamera fyldt af gode minder.

Se det detaljerede dagsprogram her

Rundrejser med Topas

Hos Topas har vi lavet vores egen fortolkning af den klassiske rundrejse. Læs mere om hvad vi gør for at give dig det bedste eventyr samt vores udvalg af rejser i denne kategori.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med dansktalende turleder og guidede ture 
 • Flyrejse fra København – Grønland t/r inkl. indenrigsflyvninger
 • Alle overnatninger som beskrevet i dagsprogrammet
 • Måltider angivet i dagsprogrammet inkl. nytårsmiddag - Uden drikkevarer
 • Byrundtur og Sermermiut vandring i Ilulissat
 • Isfjordssejlads
 • Vandretur i sneen
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider 
 • Entré til museer og lignende Ilulissat
 • Rejse- og evt. afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg, 3.000 DKK.
 • Opgradering til Deluxe Explorer værelse (loftsvindue og altan) på Hotel Icefiord DKK 2.200 pr. værelse.
  • Opgradering skal forespørges på mail på: info@topas.dk
  • Opgradering mulig så længe værelser haves

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 20 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Overnatning
 • Klima

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Drikkevarer er ikke inkluderet i de inkluderede måltider.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland, serveres gratis måltider og drikkevarer ombord.

Dag 1. Fra Danmark til Grønland

Med Air Greenland flyver vi ud af København med kurs nordvest hen over nogle af vores nordiske naboer og lander i Kangerlussuaq i Grønland først på formiddagen lokaltid (vi har 3 timers tidsforskel). Her har vi et kort ophold inden næste korte flyvning til Ilulissat. Men lige tilstrækkeligt længe til at opleve, at vi er kommet til en ret anderledes del af kongeriget. Så kom ud og duft til den friske kolde arktiske luft.

Vi forsætter næsten 300 km videre mod nord – 45 minutters flyvning for at komme til Ilulissat, hvor vores turleder møder os og tager os til Hotel Icefiord, som er vores hjem de næste 7 dage.

Efter indkvartering holder vi et lille velkomstmøde for at fortælle lidt om stedet og ugens program.

Aftensmaden spiser vi på hotellet.

-/-/A

Dag 2. Få bidder af Ilulissats historie på en vandring rundt i byen efterfulgt af en sejltur blandt de store isfjelde

Efter en god nats søvn, hvor du måske er vågnet lidt for tidligt på grund af tidsforskellen, venter hotellets lækre morgenbuffet.

Vågne og glade bevæger vi os midt på formiddagen ud i byen for at kigge nærmere på isbjergenes hovedstad Ilulissat. På turen rundt i byen får vi udpeget og fortalt om vigtige steder, som kan have enten en historisk eller nutidig værdi for byen. Vi skal ikke glemme at nogle af de store navne i polarhistorien Knud Rasmussen og Jørgen Brønlund begge stammer fra Ilulissat.

Tidligt på eftermiddagen bliver vi kørt til havnen. For vi skal bruge de næste timer til søs så tæt på Isfjordens kæmper, som det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Tusmørke, månelys og gigantiske isbjerge. Det må give basis for en masse skønne scenerier, billeder på nethinde og i kameraet til efterfølgende hukommelse.

M/-/A

Dag 3. Sightseeing på egen hånd efterfulgt af nordlys fra havsiden

I dag er der rig mulighed for selv at kigge nærmere på de mange interessante steder. Vi er 2 dage fra nytårsaften, så alle mand er sikkert af huse for få foretaget de sidste indkøb til helligdagene.

Alternativerne kan også være at søge ud i udkanten af byen – fornemme stilheden i tusmørket her midt på dagen og se de imponerende formationer i sneen, isen og fjeldene. Og ja på denne årstid kan vi være heldige at se nordlyset døgnet rundt.

I aften er der igen middag i den hyggelige restaurant på hotellet.

Efter middagen skal vi ud og sejle, hvis vejrforholdene tillader chancer for nordlys. Vi returnerer til hotellet senere på aftenen for lige at runde nogle fantastiske timer af, skal vi høre og smage historien om den stærke grønlandske mand, den smukke grønlandske kvinde, den mørke nat, sneen og nordlyset, alt imens vi nyder en kop grønlandsk kaffe.

M/-/A

Dag 4. Isfjorden og 4.500 års historie ved Sermermiut

Vi nyder hotellets lækre morgenbuffet - forhåbentligt med kig til stjernehimmel, nordlys og Diskoøen i det fjerne.

Midt på formiddagen er dagens tilbud en fin lille gåtur ud til de gigantiske isfjelde ved isfjordsmundingen. Vej og sti er typisk jævn hele vejen, hvis der i dagene op til ikke har sneet en del. For langt de fleste er det Isfjorden, som bringer dem til Ilulissat. Det siger WAUW, og tager pusten fra de fleste, når man lige kommer op på fjeldet og får det fulde kig til Isfjorden.

Men ud over isbjergene, så er der også meget historie knyttet til stedet, som på grønlandsk hedder Sermermiut – frit oversat ”gletsjerfolkets sted.” Her har der med skiftende perioder boet mennesker gennem de seneste 4.500 år. Jagt og fiskeri i økosystemerne her ved Isfjorden var hele forudsætningen for liv. I dag ses stadig levn fra gamle tørvehytter / telte og gravpladser.

På vejen til og fra og ganske tæt ved Isfjorden passerer vi et af Ilulissats nye vartegn – det kun godt 3 år gamle Isfjordscenter tegnet af den danske arkitekt Dorte Mandrup. En super smuk bygning der illustrerer en sneugles svæv over landskabet.

M/F/A

Dag 5. Vi skal fejre nytåret – måske 2 gange

Dagen i dag er særlig i Grønland. Højtiderne betyder generelt meget i forhold til familiesammenholdet, og nytåret er ingen undtagelse.

Mange i Grønland fejrer nytår 2 gange. Det kommer vi sikkert også til. Årsagen er for manges vedkommende familiemedlemmer i Danmark, som rent tidsmæssigt er 3 timer foran Grønland. Så kl. 21 ”Ilulissat tid” er det midnat i Danmark. Så både de og vi har sikkert nogle, der lige skal have en nyt-årshilsen, hvilket der naturligvis er plads til.

Religionen har en stor betydning for mange i Grønland. Så der vil også være en fin mulighed for at opleve en nytårsgudstjeneste i en af byens kirker. Men kom i god tid for at få plads. Du vil helt sikkert kende melodierne til mange af salmerne, mens det måske er lidt vanskeligere at huske de grønlandske tekster. Men synge med, kan man på de fleste.

Dagen er på egen hånd, men ud på eftermiddagen mødes vi igen til fortælling og klargøring til den store nytårsfejring med smage fra det grønlandske køkken.

M/F/A

Dag 6. Med støvlerne ud i sneen og indsnuse de sidste indtryk

I dag skal vi i ro og mag nyde morgenen. Så mens den gode kaffe og det friskbagte brød fordøjes, er der sikkert også mange indtryk fra de foregående dage, som lige skal synkes en ekstra gang, mens du fra hotellets restaurant kan sidde og kigge ud over vandet.

Op af formiddagen er der tilbud om at komme ud og få lidt god motion ude i landskabet. Vi tager vinterstøvlerne på og begiver os ud i den smukke natur. Igen i dag vil du få fornemmelsen af turmørkets magi i landskabet.

Resten af eftermiddagen er til fri disposition. Den kan bruges på en sidste stille tur rundt i byen, der topper nogle fantastiske dage af. Åh ja – og måske også en enkelt lille souvenir, hvis ikke den allerede er købt. Eller er du til hygge med en god bog eller spil og samtaler dine rejsefæller, så har vi sikret at der er masser af spil, som også kan bringe latteren frem.

M/F/A

Dag 7. Farvel og tak for denne gang til nordlys, isbjerge og Ilulissat

Efter morgenmaden er det tid til tjek ud fra hotellet. Vi bliver kørt til lufthavnen, og nu venter hjemrejsen tilbage til København og Danmark. Som på vejen ud har vi en kort mellemlanding i Kangerlussuaq til et allersidste farvel til Grønland for denne gang.

M/-/-

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

Turen har en varighed på 7 dage.
Dagene med vandring på programmet af sværhedsgrad 2.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Vandring

Hver vandretur varer typisk 3-5 timer. I Grønland findes der ikke mange anlagte stier og man vandrer derfor oftest gennem varieret og ujævnt fjeldterræn. Vandreturene er uden de store forskelle i højde. Underlaget veksler typisk mellem jord, sten, grus, grundfjeld, tundra, is og sne, så vandtætte og varme vandrestøvler er et must på vandreturene. Vandrestave er altid en god idé at medbringe, da de hjælper med at holde balancen i det ujævne terræn samt aflaster ben og knæ. Er der nu glat hist og pist er stavene også her en kæmpe støtte.

Det er naturligvis helt valgfrit, om man vil deltage på den enkelte vandretur. Har man lyst til yderligere korte vandreture på egen hånd kan lokalguiden anbefale flere gode muligheder.

Sejladser

Udover vandreturene er der en dag med sejltur.

Passagerskibene er enten Targa skibe eller stålskibe, hvor man altid vil have god plads inde som ude. Vi sejler altid med passagergodkendte skibe i Grønland.

Overnatning

Ilulissat

Hotel Icefiord har en af Ilulissats bedste beliggenheder på klipperne helt ud til havet. Fra hotellets restaurant og den store terrasse nyder man udsigten til Diskoøen og de stadigt skiftende konstellationer af isbjergene omkring byen. Hotel Icefiord er et moderne hotel med forskellige værelseskategorier. Som udgangspunkt overnattes på standardværelser, men du har mulighed for at opgradere (hvis der er plads) til et Deluxe Explorer værelse. Opgraderingen kan forespørges hos Topas pr. telefon eller mail. Deluxe Explorer værelserne har egen balkon mod Diskobugten og et loftsvindue, så du kan ligge i sengen og kigge på stjerne og måske nordlys hele natten. Pris for opgraderingen er angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Der vil være mulighed for enkeltværelse på hotellerne mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Området

Ilulissat — ’Stedet med isbjerge’
Ilulissat er Grønlands 3. største by og hedder på dansk Jakobshavn. Ilulissat er tilmed nabo til UNESCO Verdensarvsområdet Ilulissat Isfjord/Kangia, som med sine over 60 km i længden er et imponerende skue.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -

Drikkevarer er ikke inkluderet i de inkluderede måltider.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland, serveres gratis måltider og drikkevarer ombord.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din (fly)rejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

På denne tur er vi i perioden med vintermørket nord for Polarcirklen, hvilket vil sige at solen ikke kommer over horisonten i løbet af dagen. I Ilulissat er perioden med vintermørke fra 27. november til 13. januar. Dagen er ikke kulsort nat, men med skumringslys og en masse reflekser fra sne og is. Forvent temperaturer mellem et par varmegrader og ned til 20 graders frost. Luften er generelt meget tør, så kulden opleves anderledes end i Danmark.

Polarlys (nordlys) skabes af elektrisk ladede partikler fra solen, når disse partikler rammer jordens magnetfelt. Mængden af udladninger fra solen er ikke konstant, hvorfor også mængden af nordlys varierer en del. Vores øjnes nattesyn er ikke i stand til at opfange alle farver i nordlyset. Du får de bedste billeder gennem et godt kamera. Det kan være en fordel af bruge stativ for at kunne holde kameraet stille.

Valuta og kreditkort

VISA/Dankort kan benyttes i stort set alle hoteller, restauranter og butikker. Vi anbefaler dog at medbringe lidt kontanter (DKK) i reserve.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er mobildækning i Ilulissat, men ikke nødvendigvis uden for byen i fjeldet eller på vandet. WI-FI er tilgængelig på hotellet.

Har du behov for et Grønlandsk SIM kort mens du er i Grønland, kan du læse mere her eller kontakte din egen udbyder.

Kort og Rejselitteratur

Sagamaps: Qeqertarssup Tunua, Diskobugten 1:500.000 – oversigtskort
Vandrekort Nordgrønland, Ilulissat. 1:100.000
Kan købes lokalt

Bemærk venligst

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af vejret. Der kan derfor forekomme enkelte ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly og skib. Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold.

Skulle der opstå ændringer, vil Topas i samarbejde med guiden på turen tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid på bedste vis.


Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

Du kan medbringe 20 kg som vægtet bagage og 8 kg i håndbagage. Vær opmærksom på følgende regler, hvis du medbringer håndbagage på flyet.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vinterstøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for god stabilitet! Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket. Det kan evt. være en god idé at medbringe "skopigge/ispigge/pigsåler" til at montere på ens fodtøj, og dermed minimere risikoen for fald i glat føre.

Tøj

Varmt tøj anbefales. Gerne skibukser og en varm vinterjakke, til at tage udover en varm striktrøje eller fleecetrøje. Uldsokker og uldundertøj kan også være gavnrigt.

Tøj til nytårsmiddagen.

Diverse

Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter.

Medicin til eget brug.

Specifikke turbemærkninger

På hotellet forefindes en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort.

Vælg din afgang

27. december 2024  –  2. januar 2025 Åben for booking 21.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: GLGY

Andre spændende rejser