Island - Vandring i Islands utæmmede natur

Kom med os på store naturoplevelser i Islands ikoniske vulkanlandskaber og få et kig ind i islændingenes tusind år gamle og sagnomspundne historie.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Vandreferie i Island er tilbage i Topas’ program. Denne gang går rejsen til Islands sydvest, hvor moderate dagsvandringer tager dig tæt på vandfald, gletsjere, kyst og bjergtoppe.

Island er en af de yngste landmasser på kloden og naturen er landets ubestridte hersker. Takket være sin placering ovenpå den Midtatlantiske Ryg er der få andre steder i verden, hvor du har samme lette adgang til et så fremtrædende og fascinerende vulkanlandskab. Her er det hele - størknede lavastrømme, boblende mudderpøle, stejle vulkantoppe, dybe lavahuler og symmetriske, sekskantede basaltsøjler. Du kan sågar få lov at slentre i riftdalen mellem den nordamerikanske og euroasiske kontinentplade.

Islands arktiske placering og nordatlantiske klima giver perfekte forhold for dannelsen af gletsjere på de relativt lavtliggende vulkantoppe. Gletsjernes smeltevand fylder landets mange floder og der er rundt regnet 10.000 vandfald i Island, hvilket er pænt mange for et land dobbelt Danmarks størrelse.

Vindblæste grønne græsplateauer, et mørkeblåt hav, mangefarvede fiskerlandsbyer og surrealistiske gule, brune, grønne og orange nuancer i den geotermiske vegetation sætter for alvor skub i farvepaletten. Island er fantastisk smuk på sin helt egen rå, fantasifulde og nærmest usandsynlige måde.

Glæd dig til

 • Vandring langs kysten på Snæfellsnes-halvøen
 • Gletsjervandring på Solheimajokullgletsjeren
 • Badning i Reykjadalurflodens naturlige, varme kilder
 • Thingvellir, der emmer af historie, helte og dramatiske sagaer
 • Sydkystens spektakulære vandfald
 • Vandring til toppen af Hrafnaborg og Eldborg Krater
 • En hel dag til at udforske livlige Reykjavik
 • Mødet med de charmerende, humørfyldte og hårdføre islændinge

Vandreferie med Topas

Ønsker du at være fysisk aktiv, opleve rejsemålet indgående og betages du af store naturoplevelser? Læs her om vandreferie med Topas.

Program

Dag 1. Fly fra København til Keflavik - Transfer til Hveragerði
Ankomst til Reykjavik-Keflavik lufthavn og transfer til Hveragerði i øst. Tag allerede nu fat på oplevelserne med en tur rundt i denne boblende og sydende by, der ligger i et område med stærke geotermiske kræfter.

Dag 2. Grænsdalur & Reykjadalur – Farverige dale og naturlige, varme kilder
Vandring i mosbeklædte bakker med udsigt til fossende vandfald, dampende fumaroler og sprudlende mudderpøle. Find din egen mini-lagune til at nyde et bad i Reykjadalurflodens naturlige varme kilder.

Day 3. Solheimajokullgletsjeren – De tre vandfald Gluggafoss, Skogáfoss & Kvernufoss
En dag med masser af vand i både fast og flydende form. Vandring på Solheimajokullgletsjeren og omkring tre meget forskellige men alle imponerende vandfald - Gluggafoss, Skogáfoss & Kvernufoss.

Dag 4. Vandring Hrafnabjorg – Thingvellir, UNESCO Verdensarv & nationalpark
Vandring til toppen af Hrafnabjorg, der skyder 750 højdemeter i vejret op fra græsgangene på højsletten. Besøg i Thingvellir med et af verdens ældste parlamenter og en fantastisk riftdal mellem det nordamerikanske og det euroasiske kontinent.

Dag 5. Vandring Snæfellsjökull nationalpark – Langs kysten, rundt om kratere og over lavamark
Kystvandring på Snæfellsnes halvøen i nationalparken Snæfellsjökull blandt mange forskellige lavaformationer. Ved klippekystens orange fyrtårn spejder vi efter lunder (søpapegøjer) og i Öndverðarnes kigger vi på fiskerlandsbyens ruiner.

Dag 6. Gerðuberg basaltsøjler & Vandring Eldborg Krater - Borgarnes og Reykjavik
Efter et besøg ved den kilometerlange væg af basaltsøjler, der står som ranke soldater i række langs en klint midt i landskabet, vandrer vi op til Eldborg vulkanens 50 meter dybe krater. I Borgarnes museum får vi historien om Islands bosættelse og ankommer til Reykjavik sidst på eftermiddagen.

Dag 7. Reykjavik – Opdagelser på egen hånd
Islands livlige og smukt beliggende hovedstad, Reykjavik, opleves bedst til fods eller på cykel, men det er op til dig, hvordan du ønsker at bruge dagen. Naturelskere vil måske tage på hvalsafari. Vi tager afsked med Island og hinanden over en god middag på en af byens mange gode restauranter.

Dag 8. Hjemrejse
En kort transfer tager os til lufthavnen. Ud ad flyets små vinduer får vi et sidste kig til Islands helt unikke og enestående natur.

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Fællesrejse med dansktalende lokal guide/turleder
 • Flyrejse København-Reykjavik t/r
 • Bustransfers til/fra lufthavn, vandreture og overnatningssteder
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Leje af udstyr til gletsjervandring dag 3
 • Indgang Landnámssetrið museum dag 6
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn mellem 200-400 DKK pr. måltid)
 • Udgifter i forbindelse med aktiviteter i Reykjavik
 • Evt. enkeltværelsestillæg DKK 3.300
 • Rejseforsikring og evt. afbestillingsforsikring

Værd at bemærke når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 16 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Rejsens sværhedsgrad og vandreturene
 • Overnatningssteder
 • Måltider

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Dag 1. Fly fra København til Keflavik - Transfer til Hveragerði

Vi flyver fra København til Reykjavik-Keflavik lufthavn. Herfra har vi godt en times transfer i bus østpå til hotellet i Hveragerði, som er en mindre by med knap 2.500 indbyggere. Vi har tre overnatninger i Hveragerði.

Geologisk set er Hveragerði et vildt fascinerede sted. Byen ligger på et område med stærke geotermiske kræfter og kogende vand løber lige under (og nogle steder over) jordens overfladen. Dette giver blandt andet gode vækstmuligheder for plantelivet og Hveragerði er da også kendt som Islands botaniske centrum. Året rundt dyrkes frugt og grøntsager i drivhuse. Det kogende vand indbyder ligeledes til udendørs madlavning i jordoverfladen – f.eks. langtidsbages (eller koges) en meget delikat udgave af islandsk rugbrød i gryder i den boblende, sorte jord.

Afhængigt af ankomsttidspunktet er resten af dagen til rådighed til at udforske Hveragerði. Pas dog på hvor du træder!

-/-/-

Dag 2. Vandring i Grænsdalur & Reykjadalur – Farverige dale og naturlige, varme kilder

I dag skal vi på vandring nord for Hveragerði i de to dale Grænsdalur (den grønne dal) og Reykjadalur (damp dalen). Dalene er en del af Hengillbjergene, der dækker et stort areal i det sydvestlige Island og er en vigtig energikilde i regionen. Selvom der ikke har været udbrud de sidste 2.000 år, er Hengill stadig en aktiv vulkan med lava tæt på jordoverfladen og små ’rystelser’ forekommer ofte.

Vi starter med at vandre op gennem Grænsdalur, som er den mindst besøgte af de to dale til trods for, at dens landskab er både flottere og mere levende end Reykjadalurs. Vi er omgivet af grågrønne, mosbeklædte bakker, frodige græsmarker, fossende vandfald, dampende fumaroler og boblende mudderpøle. Terrænet er let at vandre i, så der er god tid til at nyde de særegne omgivelser. Efter at have krydset over et mindre pas kommer vi ind i Reykjadalur.

Reykjadalur er kendt for sine varme og badevenlige kilder. Højt oppe i dalen er der få badegæster, da vandet i floden er for varmt at bade i. Længere nede i dalen, hvor koldt vand blander sig med det varme, er temperaturen mere behagelig, så det er her, vi lader os synke ned i flodens mineralske vande. For at beskytte den sårbare natur er kilderne omgivet af træbroer. Men ellers er resten af omgivelserne ren og rå natur, hvor klipper i floden laver små barrikader, så man kan finde sin egen mini-lagune at bade i.

Vi tager os god tid til at bade og nyde vores medbragte frokost, inden vi forsætter ned gennem Reykjadalur tilbage til Hveragerði. Stien snor sig op, ned og rundt omkring landskabets mange bakker. Svovl farver landskabet i de mest bizarre gule, brune og grønne nuancer og eventuelle dampe river lidt i næsen. Vi passerer en fin, lille turkisblå sø og Djúpagilsfoss vandfaldet, som sender kaskader af vand ned i kløften af samme navn.

Tilbage i Hveragerði er resten af eftermiddagen fri til at nyde byen eller slappe af, inden vi spiser til aften enten på hotellet eller en af byens gode restauranter.

Dagens vandring: Ca. 12 km

M/F/-

Day 3. Vandring Solheimajokullgletsjeren – De tre vandfald Gluggafoss, Skogáfoss & Kvernufoss

I dag står der både gletsjer- og vandfaldsvandring på programmet. Efter morgenmaden hopper vi på bussen og kører knap to timer sydøst langs Islands kyst. Hernede finder vi Mýrdalsjökull, som er Islands fjerdestørste iskappe (knap 600 km²). Mýrdalsjökull ligger højt på Katla kratervulkanens caldera og iskappens højeste punkt når op til 1.493 m.o.h. Flere gletsjertunger glider ned fra iskappen – blandt andet Solheimajokullgletsjeren - som vi skal udforske på helt tæt hold.

Der kræves ingen tekniske færdigheder for at kunne deltage på denne godt to timer lange gletsjervandring, og udstyret (sele, steigeisen og isøkse) er inkluderet i turen. Efter introduktion til brug af udstyret og en sikkerhedsbriefing begiver vi os ud på isen. Det er en helt speciel oplevelse at befinde sig på en gletsjer, hvor man - omgivet af isskulpturer, sprækker i isen, højderygge af sammenpresset is og knaldblå smeltevandssøer – tydeligt kan fornemme en gletsjers adfærd og indvirkning på landskabet. Klimaændringerne er udtalte på Solheimajokull. Siden midten af 1990'erne har gletsjeren trukket sig tilbage med op til 50 meter om året og skabt en enorm lagune ved sin snude.

Efter gletsjervandringen og frokost skal vi besøge tre af sydkystens mest spektakulære vandfald. Gluggafoss udspringer af Merkjáfloden, der gennem årene har skåret sig vej gennem de bløde palagonitklipper og dannet tunneler samt en række 'vinduer' (gluggar på islandsk) i landskabet. Gluggafoss har en samlet højde på ca. 52 m fordelt på to hovedfald, og stierne i de omkringliggende bakker giver os mulighed for til fods at opleve begge fald fra mange sider.

Skógafoss er godt 60 meter højt og 25 meter bredt. Vandfaldet vælter ud over kanten på en tidligere havklint og lander på næsten flad grund. Det producerer en masse støvregn, så forvent at blive lidt våd! En trappe med 5-600 trin fører op til bakken over Skógafoss, hvorfra man kan se vandfaldet fra oven. Regnbuer er et hyppigt fænomen ved vandfaldet og legenden fortæller, at vikingen Thrasi Thorolfsson omkring år 900 gemte en skattekiste bag vandfaldet. Den er der vist stadig, hvis nogen skulle føle sig draget…

Dagens sidste vandfald, Kvernufoss, er Skógafoss’ mindre besøgte nabo. For at komme til Kvernufoss skal vi ud på en kort men flot og mosgrøn vandring gennem kløften opstrøms langs en af Kvernaflodens små bække. Det 40 meter høje Kvernufoss ligger afsondret, nærmest gemt i en stor alkove i landskabet. Og som om det ikke var attraktion nok i sig selv, så bliver udsigten til vandfaldet blot endnu bedre set fra bagsiden, da det er muligt at gå bagom vandfaldet. Også uden at blive drivende våd.

Efter en dag med masser af vand i både fast og flydende form vender vi næsen hjemad. Her nyder vi vores sidste aften i sydende Hveragerði, inden vi i morgen drager nordpå til Snæfellness.

Dagens vandring: Mellem 6-10 km

M/F/-

Dag 4. Vandring Hrafnabjorg – Thingvellir, UNESCO Verdensarv & nationalpark

En times kørsel fra Hveragerði mod nord tager os til Thingvellir og Hrafnabjorg, hvor vi skal ud på en knap fire timers vandring i et af Islands øde og barske (på den gode måde) landskaber. Afhængigt af vejret vil vi enten vandre til Hrafnaborgs top eller hele vejen rundt om bjerget.

Hrafnaborg skyder 750 højdemeter i vejret fra de ellers ret flade græsgange, hvor nogle af Islands 800.000 får strejfer rundt. Når vi op på toppen af Hrafnabjorg, er der i klart vejr en fantastisk udsigt til Lanjokull iskappe i nordøst og den mørkeblå sø Thingvallavatn i sydvest. Thingvallavatn er Islands største naturlige sø (maksimumdybde 114 meter) og hører under Thingvellir nationalpark.

Efter vandringen skal vi på flere opdagelser i Thingvellir, som er et UNESCO verdensarvsområde (2004) og Islands første nationalpark (1928). Lige her ses det geologiske skel mellem det nordamerikanske og det eurasiske kontinent helt tydeligt i form af en gigantisk kløft eller riftdal, Almannagjá, skabt da de tektoniske kontinentpladerne blev revet fra hinanden.

Almannagjákøften er desuden kendt som stedet, hvor et af verdens ældste parlamenter og folkeforsamlinger har fundet sted (Alþing, år 930). Her tronede lovens repræsentanter på en klippe over kløften og læste op af love for tusinder af mennesker, der hvert år valfartede til Thingvellir for at udveksle nyheder, debattere og kæmpe for dominans. (Bonus info nu da vi taler om dominans, så vil du – hvis du er fan af HBO-serien Game of Thrones - kunne genkende kløften, da de scener, der fører gennem Moon Gate til Lady Lysas borg, Eyrie, er optaget her i Almannagjá!)

Vi bruger det meste af eftermiddagen til fods på oplevelser af dette unikke sted, inden vi forsætter med bussen et par timer i nordvestlig retning og ankommer til vores hotel på Snæfellsnes halvøen hen under aften. Vi har to overnatninger i Snæfellsnes.

Dagens vandring Hrafnaborg top: Ca. 12 km / + 650 højdemeter / - 650 højdemeter / 3-4T

M/F/-

Dag 5. Vandring Snæfellsjökull Nationalpark – Langs kysten, rundt om kratere og over lavamark

Den tyndt befolkede Snæfellsnes halvø er et rent udstillingsvindue af alle Islands typiske landskaber – og flere til. Hovedparten af halvøen er indlemmet i nationalparken Snæfellsjökull opkaldt efter den 1.446 meter høje og gletsjerklædte stratovulkan Snæfellsjökull, der troner i horisonten mod vest.

Vi skal i dag vandre på Snæfellsnes’ yderste spids. Efter bussen har sat os af, følger vi en god sti forbi lavamarkerne sydpå til Vatnsborg. Den rå, hårde lava er drysset med frodige lommer af planter, der trives i den næringsholdige jord. Ved ankomsten til Grashóll udforsker vi en af halvøens lavahuler, der løber som en tunnel under jordoverfladen. Vi fortsætter mod nord i retning mod Öndverdanes og drejer fra ud til kysten. Her mødes vi af det iøjnefaldende knap 13 meter høje, appelsinfarvede fyrtårn, Skalasnagi, der ligger højt over havet på kanten af den stejle Saxhólsbjarg klippe. I de stejle klipper under fyrtårnet sværmer mange havfugle – måske vi endda er heldige at se lunder (søpapegøjer).

Bussen henter os ved Skalasnagi og på vej tilbage mod hotellet stopper vi kort i Öndverdanes på halvøens yderste punkt. Öndverðarnes var engang en livlig fiskerlandsby, men har været forladt siden 1945. Går man rundt mellem landsbyens mange ruiner, får man tydeligt fornemmelsen af, at dette på ingen måde heller har været et let sted at leve.

Sidst på eftermiddagen er vi hjemme igen på hotellet og kan på passende vis måske afslutte en dag langs kysten med fisk eller skaldyr til aftensmad? Fiskepladserne ved Snæfellsness er både generøse og mangfoldige med både kendte arter som torsk og ørred og nogle mindre kendte som fx rød rokke.

Dagens vandring: Ca. 12 km

M/F/-

Dag 6. Gerðuberg basaltsøjler & vandring Eldborg Krater – Borgarnes - Transfer til Reykjavik

Vi siger farvel til Snæfellness med et besøg og en kort gåtur op til Gerðuberg, hvor en kilometerlang række af perfekt formede basaltkolonner løber langs en klint i landskabet. De ranke søjler er op til 14 meter høje og får klinten til at ligne en uigennemtrængelig mur. Søjlerne er skabt af lavafloder, der ved kontakt med det kolde hav er hastigt nedkølet og har som følge deraf trukket sig sammen og formet disse unikke og næsten identiske sekskantede søjler.

Herefter sætter vi kursen mod øst og dagens vandring, som går op til Eldborg vulkanens krater. Eldborg (’ildfæstning’) er et cylinderformet vulkansk krater, der stikker hundrede højdemeter op i vejret fra det ellers flade landskab. Vulkanen estimeres til at have været mest aktiv for 5-8.000 år siden. På afstand er det let at forestille sig, hvordan toppen under udbrud i sin tid er blevet blæst af vulkanen og har efterladt denne takkede kraterkant.

Distancen op til kraterkanten er lidt over tre kilometer. De første to kilometer vandrer vi i fladt terræn hen over den gigantiske og buskdækkede lavamark, der omringer vulkanen. Herefter kommer en lille bakke og den sidste halve kilometer til kraterkanten er relativ stejl. Der er sat kæder op, så man kan evt. trække sig til lidt hjælp på opstigningen!

Krateret er 50 meter dybt og 200 meter i diameter. Man kan gå hele vejen rundt på kanten og udsigten mod vest til den hvide gletsjer på Snæfellsnesjökull er helt fantastisk. Det er også flot at kigge ned i det mangefarvede krater, hvor ravne i foråret ligger på rede.

Vi skal samme vej ned fra krateret og tilbage ved bussen er sulten sikkert ved at melde sig. Vi spiser frokost i Borgarnes, hvor vi samtidig besøger byens museum, Landnámssetrið, der formidler den fascinerende og veldokumenterede historie om Islands bosættelse. En fortælling om modgang, sammenhold, strid, sagn og ikke mindst udholdenhed imod alle odds.

Efter besøget vender vi snuden mod Islands hovedstad Reykjavik med ankomst sidst på eftermiddagen. Her indlogeres vi på vores hotel og spiser til aften på en restaurant i byen.

Dagens vandring: Eldborg ca. 6 km / + 80 højdemeter / - 80 højdemeter / 2 T

M/F/-

Dag 7. Reykjavik – Opdagelser på egen hånd

Reykjaviks oprindelse går tilbage til år 874, hvor landets første bosætter, Ingólfur Arnarson, skyllede op efter at være blevet kastet overbord fra sin båd. Han kaldte stedet Reykja (røgfyldt) Vik (bugt eller vig) da han troede, at dampstrømmene fra landets kogende kilder i horisonten var røgskyer fra brande. Jorden egnede sig ikke til landbrug, så det var først i det 17. århundrede, hvor havfiskeriet begyndte at boome, at Reykjavik voksede som handelsby. I dag bor knap to tredjedele af Islands ca. 357.000 indbyggere i Reykjavik og den pulserende, smukt beliggende hovedstad er smækfyldt med oplevelser og skøn arkitektur.

Byen opleves bedst til fods eller på cykel, men det er op til dig, hvordan du ønsker at bruge dagen. Vi kan anbefale at besøge Hallgrímskirkja – den 74,5 meter høje kirke, som kan ses fra næsten alle vinkler i byen og hvis udsigtsplatform giver en 360 ° udsigt over området. Er du fascineret af vikingerne, så slå vejen forbi Þingholtin kvarteret, hvor gaderne er opkaldt efter de nordiske guder eller besøg museerne Saga eller Viking World. Naturelskere vil måske tage på hvalsafari Faxafloibugten eller cykle ud til den lille, fine ø, Grótta. Grótta er berømt for sit fyrtårn, fugleliv, udsigten over Faxaflóibugten og det 914 meter høje bjerg Esjan, som man også kan vandre til toppen af.

Om aftenen udveksler vi historier fra dagens oplevelser over en god middag på en af Reykjaviks formidable restauranter.

M/-/-

Dag 8. Hjemrejse

En kort transfer tager os til lufthavnen og ud ad flyets små vinduer får vi et sidste kig til Islands helt unikke og enestående natur.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Aktiviteter

På denne tur forgår vandringerne i bakket terræn, dog uden alt for lange op og nedstigninger. På vandringerne dag 4 og 6 vil vi som udgangspunkt gå til toppen af henholdsvis Hrafnaborg og Eldborg krateret og vandringen disse to dage vil være en smule mere udfordrende pga. stigning og terræn. De sidste højdemeter op til Eldborg krateret er der opsat kæder, man kan støtte sig til. Generelt vandres i et meget varieret terræn med forskellige underlag (jord, grus, sten m.m.). Vandtætte, gode vandrestøvler er et must.

Overnatning

Der overnattes i topersoners værelser med eget bad og toilet på gode hoteller i Hveragerði (3 nætter), Snæfellsnes (2 nætter) og Reykjavik (2 nætter). Der er mulighed for at bestille enkeltværelse mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Vi har vores egen 16-passagers bus med på rejsen, indtil vi sættes af i Reykjavik sidst på eftermiddagen dag 6. Bussen køres af den samme person, som er vores guide/turleder på turen.

Gode råd til din (fly)rejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Gennemsnitstemperaturen om dagen i juli ligger på 12-14 grader. Om natten bliver det køligere – omkring 6-8 grader. Juli er en af årets måneder med mindst regn (normalt 50-60 mm), men nedbør er en helt normal del af det islandske klima. Vejret er meget omskifteligt, så hav altid dit vind og vandtætte tøj med i rygsækken.

Valuta og kreditkort

Internationale kreditkort kan benyttes på stort set alle hoteller, restauranter og butikker. Det er også muligt at hæve kontanter i hævemaskiner i de større byer i Island. Ønsker du at veksle danske kroner om til islandske kan dette evt. gøres i lufthavnen. Kursen er som regel en smule bedre i Island end i Danmark.

Wi-Fi og mobildækning

I løbet af dagen kan der være begrænset mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden. Vi henstiller til at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Der er gratis WIFI på alle hotellerne.

Bemærk venligst

Vejret i Island kan være uberegneligt, hvorfor ændringer i programmet kan forekomme. Turlederen vil tilstræbe at mindske generne ved eventuelle programændringer mest muligt.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

Medbring en dagtursrygsæk til vandreturene. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Rygsækken skal kunne gøres vandtæt på vandringerne med et rygsæksregnslag og/eller ved at pakke indholdet i en vandtæt pose (evt. sort plastsæk). Medbring evt. din dagtursrygsæk som håndbagage på flyet.

Det er en fordel at pakke din hovedbagage (den du tjekker ind i lufthavnen) i en blød kuffert, duffelbag el. lignende, da denne type taske er lettere at pakke og håndtere ved transfers. Bemærk venligst, at du som udgangspunkt selv skal kunne bære og håndtere din egen bagage på turen.

Støvler

På denne tur er det vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte. Sørg for, at støvlerne er gået ordentligt til. Og at de er vandtætte.

Stierne, vi går på, kan undertiden være stejle og med ujævnt underlag. Vi anbefaler derfor vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Let fodtøj, såsom sportssko, sandaler, etc. er gode at have på efter dagens vandretur. 

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker som i alt kan rumme 1-2 liter, da der er masser af mulighed for at tanke vand undervejs på vandreturene.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.

Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 2 -4 par gode vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 1-2 tynde uldtrøjer med lange ærmer
 • 1 varm sweater/fleecetrøje/tynd dunjakke
 • 2-3 svedabsorberende T-shirts (gerne uld)
 • 1 vind- og vandtæt jakke med hætte
 • 1 par vind- og vandtæt regnbukser
 • Varm hue
 • Varme vandafvisende handsker/vanter
 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Badetøj og håndklæde

Diverse

 • Pas, valuta/kreditkort, rejsedokumenter
 • Toiletartikler
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Ørepropper og sovemaske (hvis du gerne vil sove uforstyrret/mørkt om natten)
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til desinficering af hænder
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. pengebælte
 • Evt. kikkert

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

8. juli 2023  –  15. juli 2023 Åben for booking 18.970 DKK Bestil Rejse
15. juli 2023  –  22. juli 2023 Åben for booking 18.970 DKK Bestil Rejse
15. juli 2023  –  22. juli 2023 Åben for booking 18.970 DKK Bestil Rejse
29. juli 2023  –  5. august 2023 Åben for booking 18.970 DKK Bestil Rejse
5. august 2023  –  12. august 2023 Åben for booking 18.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: ISSR

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.