Grønland – Hundeslæde, indlandsis og nordlys

Nyd Grønlands storslåede natur på hundeslæde i Diskobugten på Grønlands vestkyst i området omkring Tasiussaq fjordsystemet og kom helt tæt på indlandsisen.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Det er noget helt særligt at opleve Grønlands storslåede natur fra en hundeslæde. Denne rejse i Grønland byder på hele 3 dage på hundeslæde og giver et godt kendskab til Grønland som samfund og de forskellige måder, grønlænderne lever livet på. Hundeslædekørsel en eminent og unik måde at komme tæt på den grønlandske kultur, identitet og natur.

De store naturoplevelser står nemlig i kø. Fra hundeslæden mærker du fornemmelsen af sne, is og uberørt arktisk natur, når slæden, takket være samarbejdet mellem kusk og hunde, suser afsted. Udover hundeslædeture skal du sejle på isfjorden og imponeres af de gigantiske isbjerge, der flyder rundt i Ilulissat Isfjord og udgør de smukkeste isskulpturer. De stammer fra Sermeq Kujalleq, som ligger i bunden af Ilulissat Isfjord og kælver enorme mængder af is ud i Isfjorden.

Og så skal du opleve Ilulissat, som er Grønlands tredjestørste by og Qasigiannguit, en gennemsnits by med godt 1.000 indbyggere.

Sne, is og nordlys er rammerne om denne rejse til Nordgrønland.

Fantastisk rejse med smuk og storslået grønlandsk natur. Både hundeslædeturene og besøgene i de små byer var en fuldstændig unik oplevelse, jeg aldrig vil glemme.

Caroline Lund Lorentzen

Glæd dig til

 • Ilulissat - Knud Rasmussens fødeby - og centrum for store klimakonferencer
 • 2 fantastiske isfjordssejladser ved Ilulissat Isfjord/Kangia, som er på UNESCOs verdensarvsliste
 • 2 dage i Diskobugtens perle, Qasigiannguit
 • 3 dages uforglemmelig hundeslædetur ved Tasiussaq fjorden - tæt ved Indlandsisen
 • Aurora Borealis - nordlys på nattehimlen i den grønlandske vildmark
 • Oplev sæler på fjordisen i Tasiussaq
 • Råhygge i fangsthytterne akkompagneret af hundenes hylen

Vores Grønland

Topas har i mange år arrangeret rejser til Grønland og har tæt kontakt til samarbejdspartnere. Gå på opdagelse i vores Grønland, se hvilke oplevelser vi anbefaler og få gode rejsetips.

Program

Dag 1. Ankomst til Ilulissat
Første stop er Kangerlussuaq. Herfra tager vi til Ilulissat i Diskobugten, hvor vi bliver kørt til Hotel Icefiord, hvor vi skal bo indtil vi dagen efter sejler til Qasigiannguit.

Dag 2. Sejlads til Qasigiannguit
Nu har vi ca. 4 timers uforglemmelig sejlads foran os ned til den mindre by Qasigiannguit, hvor vi overnatter på Hotel Diskobay.

Dag 3 - 5. Slædetur til Tasiussaq fjorden
Vi gør klar til den forestående 3-dages slædetur, som tager os ud over sneen og isen ved Tasiussaq-fjordsystemet og mod indlandsisen. Dag 5 ankommer vi igen til Qasigiannguit.

Dag 6. Qasigiannguit og efterfølgende sejlads til Ilulissat
Efter tre dages slædetur i Grønland er roen nok kommet til de fleste. I dag ser vi nærmere på byen og det interessante museum, før vi sent på eftermiddagen skal sejle retur til Ilulissat og Hotel Icefiord.

Dag 7. Ilulissat og vandretur til Sermermiut
I dag skal vi på vandretur til den gamle boplads ved Isfjorden, Sermermiut. Senere bliver der mulighed for at besøge Ilulissat Isfjordscenter, Ilulissat Museum samt Ilulissat Kunst Museum.

Dag 8. Hjemrejse til Danmark
Rejsen i Grønland er ved at være slut. Vi flyver hjemad og kan i klart vejr se ind over Tasiusaq mod øst, hvor vi kørte på hundeslæde.

Se det detaljerede dagsprogram her

Rundrejser med Topas

Hos Topas har vi lavet vores egen fortolkning af den klassiske rundrejse. Læs mere om hvad vi gør for at give dig det bedste eventyr samt vores udvalg af rejser i denne kategori.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med lokale destinationsguider og guidede ture 
 • Flyrejse fra København – Grønland t/r inkl. indenrigsflyvninger
 • Alle sejladser i forbindelse med rundrejsen
 • Alle overnatninger som beskrevet i dagsprogrammet
 • Måltider angivet i dagsprogrammet - Uden drikkevarer
 • 3 dages slædekørsel på Tasiussaq fjorden ved Indlandsisen m.m.
 • Grønlandske slædekuske og ca. 10-14 hunde pr. hundespand — 2 deltagere pr. slæde
 • Byrundtur og Sermermiut vandring i Ilulissat
 • Byrundtur i Qasigiannguit
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn ca. DKK 1.000 i alt)
 • Entré til museer og lignende i Qasigiannguit og Ilulissat
 • Rejse- og evt. afbestillingsforsikring
 • Evt. leje af sælskindsanorak og sælskindsbukser, samt polarstøvler 750 DKK
 • Enkeltværelsestillæg, 2.000 DKK. (Kun muligt i Ilulissat og Qasigiannguit)

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 14 personer.

På afgangene d. 8. marts og d. 18. marts er rækkefølgen af programmet anderledes, grundet fangsthytten. Indholdet af programmerne er dog det samme, blot ændret i rækkefølgen.

Grundet ovenstående er de inkluderede aftensmåltider sat på andre dage end det der er beskrevet i programmet, men igen får man de samme antal beskrevne aftensmåltider.

Dem der ankommer d. 8. marts, sejler direkte til Qasigiannguit efter ankomst til Ilulissat, hvor dem med afgang d. 18. marts, sejler videre til Qasigiannguit på 3. dagen.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Overnatning
 • Klima

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Drikkevarer er ikke inkluderet i de inkluderede måltider.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland, serveres gratis måltider og drikkevarer ombord.

Dag 1. København - Kangerlussuaq - Ilulissat

Vi flyver fra København til Kangerlussuaq med Air Greenlands store Airbus. Efter et kort stop stiger vi ombord i Dash-8 flyet, der skal flyve os endnu længere mod nord — helt op til Ilulissat i Diskobugten.

På turen passerer vi Ilulissat Isfjord med dens verdensberømte isfjelde, der kontinuert kælves ud fra den gigantiske iskappe: Indlandsisen. I den kommende uge skal vi stifte nærmere bekendtskab med isfjorden på tætteste hold, dels på et par isfjords sejladser, og dels på en helt unik hundeslædetur.

Fremme i Ilulissat indlogeres vi på det dejlige Hotel Icefiord, som er beliggende direkte ned til Diskobugten. Efter checkin er der mulighed for en byrundtur på Grønlands tredjestørste by, som også er Grønlands største slædedistrikt med godt 3.000 slædehunde.

-/-/A

Dag 2. Ilulissat - Qasigiannguit

I Ilulissat bliver vi kørt fra Hotel Icefiord ned til havnen, hvor vores skib venter. Vi har ca. 4 timers uforglemmelig sejlads foran os ned til byen Qasigiannguit. Undervejs passerer vi isfjeldsbanken i mundingen af Ilulissat Isfjord, hvor vi absolut har 1.parket til de enorme isbjerge.

I Qasigiannguit indkvarteres vi på byens hotel, Hotel Diskobay, som ligger højt placeret på fjeldet ved indsejlingen til byen. På modsatte side af havnen ses det gamle krudthus, som af sikkerheds hensyn var placeret uden for byen. Byen har ca. 1.200 indbyggere og giver et meget godt billede af en typisk grønlandsk by i dag.

M/F/A

Dag 3. Slædeturen til Tasiussaq fjorden begynder

Vi skal nu gøre os klar til de forestående 3 dages slædetur, således at vi kan køre ved 10.00 tiden.

Vi efterlader den bagage i byen, som vi ikke skal bruge på selve slædeturen (vi kommer tilbage til Qasigiannguit sidst på turen). Man medbringer ikke unødvendig vægt på slæderejser - rule number one!

Vi får udleveret sælskindstøj og støvler (tilkøb) og er ved at være klar. Mens slæderne bliver pakket, kan man tydeligt mærke uroen i hundene. De vil af sted, og det giver et kraftigt ryk i slæden når startsignalet lyder. Et helt spand sætter i gang simultant. Kommandoerne råbes og ledsages af piskesmæld, der motiverer hundene til at yde deres bedste, hvilket bashunden også nok skal hjælpe med!

Inden længe indfinder roen sig, og hundene traver i "rejsegear". Tungen hænger ud til siden, og ånden står som en sky i frostvejret - landskabet glider forbi i adstadigt tempo - vi er på vej! 

Dagens tur er på ca. 35 km i alt, og går over både land og frosne søer og fjorde, inden vi ankommer til fangsthytten hvor skal vi sove i nat. Imens kuskene spænder fra, og sætter hundene i rejsekæde bærer vi grejet indenfor og får os installeret. Primussen tændes, og inden længe er der varme og dampende kaffe i krusene.

Her i februar-april langt væk fra civilisationen har vi optimale muligheder for at opleve nordlyset danse over nattehimlen, så det er med at holde udkig om aftenen. Måske bjæffer en polarræv i det fjerne, og langsomt begynder man at forstå det univers, som Knud Rasmussen og Jørn Riel m.m. hver på deres måde har beskrevet så levende.

M/F/A

Dag 4. Slædetur på fjordisen ind mod Indlandsisen og dens imponerende bræer

Vi fylder te og kaffe på thermoen og pakker atter slæderne. Alt har sin faste plads og bestemte funktion. For eksempel bliver du sikkert hurtigt glad for det bløde og "varme" rensdyrskind, du sidder på.

Vi begynder med en kort nedkørsel til fjorden og et lille bump over isfoden — så har vi den flade fjordis under mederne. Det er hundeslædernes motorvej. Ingen bakker og fint glid betyder, at tempoet forøges væsentligt uden at hundene skal anstrenge sig yderligere.

Folkene i Ilimanaq kalder Tasiussaq-fjordsystemet for deres paradis. Her fisker de hellefisk ved udløbet til isfjorden, og om sommeren fisker de fjeldørred, som ryges over lyngplanter. Den delikatesse bliver revet væk, når den handles på "brættet" i Ilulissat.

Her i marts nyder ringsælen at ligge på isen og sole sig ved siden af åndehullet. Det giver fangerne mulighed for at jage den med riffel og skydesejl, simpelthen ved at snige sig ind på skudhold. Sælkød er det ubetinget bedste slædehundefoder, og hundene elsker det.

Vi skal også holde udkig efter ryper, der typisk findes langs strandbredden, de steder hvor sneen er føget væk, og føden i form af knopper og skud er tilgængelige for dem.

Vi kører ind mod Indlandsisen, så vi ved selvsyn kan danne os et indtryk af dens ubegribelige størrelse. Vi gør holdt på fjordisen i forsvarlig afstand af bræen, som går direkte ud i fjorden og nyder storheden. Ud på eftermiddagen kører vi tilbage til fangsthytten for overnatning, hvor vi igen skal nyde nogen af de gode sider ved det frie fangerliv, krydret med jagt- og røverhistorier!

M/F/A

Dag 5. Slædetur til Qasigiannguit

Allerede her på tredjedagen af hundeslædeturen er de praktiske gøremål blevet rutine. Alle ved, hvad der skal laves hvornår, således at tingene glider optimalt. Morgenmaden er som altid vigtig, og vi giver os god tid til at få lavet kaffe, te m.m. så vi er klar til endnu en dag i det fri.

Dagens etape byder på primært landkørsel til Qasigiannguit. Turen er meget flot, med høje stejle fjelde til begge sider, og hvis havisens beskaffenhed er i orden, kører vi via Laksebugten ind til byen.

Turen ender ved de respektive hundekuskes hundepladser, hvor vi bliver afhentet i bil og kørt til Hotel Diskobay. Inden vi kører mod hotellet tager vi afsked med kuske og ikke mindst hunde, som vi nu har tilbragt mange herlige friluftstimer med. 

M/F/-

Dag 6. Byrundtur og efterfølgende sejlads fra Qasigiannguit til Ilulissat

Vi nyder morgenmaden på hotellet med udsigt til Diskobugten og selve Diskoøen i horisonten, inden vi tjekker ud og gør klar til at sejle mod Ilulissat.

Efter tre dages slædetur i Grønland er roen nok kommet til de fleste. Stilheden, den friske luft og den gæstfrihed vi møder, har helt naturligt en positiv indvirkning på de fleste.

Vi skal se nærmere på byen, og dermed hvordan mange ting er tilpasset de ekstreme arktiske forhold med hård og langvarig frost. Vi skal også besøge det meget interessante museum, som huser en flot samling af palæo-eskimoiske effekter, som er udgravet i området. Her er de tre hovedkulturer, Saqqaq, Dorset og Thule, flot repræsenteret.

Om eftermiddagen går turen til Ilulissat. På sejladsen til Ilulissat passerer vi isfjorden igen. Ilulissat Isfjord kom på UNESCOs Verdensarvsliste i 2004 for dens "unikke skønhed" og "videnskabelige vigtighed", og har siden været eksponeret ekstremt meget i medierne.

Videnskabsfolk, filmfolk og ikke mindst miljø- og toppolitikere fra hele verden har valfartet til området for ved selvsyn at opleve de kolossale isbjerge og danne sig et indtryk af de klima forandringer, der diskuteres så intenst.

M/-/-

Dag 7. Ilulissat

I dag skal vi på en kortere vandretur ud til Sermermiut, den gamle boplads ved Isfjorden. Her foretog man i 1950'erne nogle enestående udgravninger, som betød at man for første gang kunne datere palæo-eskimoernes indbyrdes tilstedeværelse, og bruge resultaterne som reference i resten af Grønland. Ved Sermermiut besøger vi ogsåIsfjordscentret.

Der er selvfølgelig også mulighed for at shoppe lidt fx grønlandsk kunsthåndværk, som er meget eftertragtet. Endeligt er der en oplagt mulighed for at besøge de to museer, som er et must: Ilulissat Museum, i hvis bygning Knud Rasmussen blev født tilbage i 1879, samt Ilulissat Kunst Museum, som er beliggende i den flotte gamle kolonibestyrerbygning med udsigt over havnen.

Vores Grønlandstur er ved at lakke mod enden. I morgen forlader vi Grønland — Kalaallit Nunaat — "menneskes land", med masser af indtryk og oplevelser i bagagen.

M/-/-

Dag 8. Hjemrejse til Danmark

Turen går syd over. Først med Dash 8 til Kangerlussuaq, hvor vi i klart vejr kan kigge ind over Tasiussaq mod øst, hvor vi slædede rundt for få dage siden. I Kangerlussuaq stiger vi ombord i Danmarksmaskinen og lander i Kastrup godt fire timer senere.

Takuss Grønland - immaqa…

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage. Heraf 3 dage med hundeslæde (grad 2 - læs mere om hundeslædekørsel nedenfor).
2 dage i Ilulissat.
2 Isfjords sejladser (Ilulissat-Ilimanaq; Ilimanaq - Ilulissat).

Ved hundeslædekørsel er det væsentligt at være fysisk udholdende. Det er krævende at sidde stille i mange timer i lave temperaturer på en slæde der bevæger sig over ujævnt terræn. Desuden skal man under kørslen forvente at man af og til skal rejse sig fra slæden, følge med til fods og sætte sig igen pga. variationer i underlaget. 

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

GENEREL INFORMATION VED KØRSEL PÅ HUNDESLÆDE

Ved hundeslædekørsel er det vigtigt, at man overholder nedenstående forholdsregler, for at sikre sig mod skader og kulde, samt for at få en optimal kørsel på slæderne.

 • Slædekusken vil oftest sidde forrest på slæden, løbe ved siden af slæden, eller "hænge" i opstanderen bagest på slæden for at styre den.
 • Passagererne sidder med front mod køreretningen.
 • Hvis der køres over jævnt terræn, kan du skifte position og sidde på tværs af slæden.
 • Placer altid dine ben oppe på slæden, så fødderne ikke slår mod sten, klipper, is el.lign.
 • I ujævnt terræn, eller på vej op ad bakke, skal du holde i de dertil indrettede snore/liner. Hold ALDRIG på siden af slæden, da dette kan give skader på fingrene, hvis de kommer i klemme under slæden.
 • I ujævnt terræn kan du hjælpe slædekusken med at holde balancen, ved at læne dig til den modsatte side af, hvor slæden krænger.
 • Ved stejle stigninger i terrænet kan det være nødvendigt at stå af slæden og gå ved siden af denne til stigningen er ophørt.
 • Når der køres på is, kan man nu og da passere sprækker i isen. Det er vigtigt at du bliver på slæden (medmindre slædekusken giver specifik, anden information), da det oftest er lettere at passere disse sprækker siddende på slæden.
 • Hvis det er koldt, bør man stå af slæden regelmæssigt for at løbe / gå sig til varmen ved siden af slæden.
 • Gå aldrig hen til hundene uden tilladelse fra kusken.
 • Giv aldrig hundene godbidder, eller rester fra din madpakke.
 • Brug altid solbriller og husk solcreme med høj faktor.
 • Kamera og videoudstyr bør opbevares under overtøjet, så batterierne sikres mod kulde.
 • Medbragt mad opbevares bedst under overtøjet eller nedpakket mellem tøj, hvor det kan holde sig frostfrit.

Overnatning

Der overnattes på Hotel Icefiord i Ilulissat (2 nætter) og Hotel Diskobay i Qasigiannguit (3 nætter). På slædeturen er der to overnatninger i fangsthytter i fællesrum.

Standarden på indkvartering varierer på denne tur. På hotellerne bor man på delt dobbeltværelse med eget bad og toilet. I fangsthytten er wc-faciliteterne tørkloset/gule poser, som stadig er udbredt i de fleste bygder i Grønland i dag.

Der vil være mulighed for enkeltværelse på hotellerne mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -

Drikkevarer er ikke inkluderet i de inkluderede måltider.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland, serveres gratis måltider og drikkevarer ombord.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Middeltemperaturen i Diskobugten er i marts måned -18 grader. Temperaturen er angivet, som døgnets gennemsnit. Nætterne kan være forholdsvis kolde, men når solen får magt i løbet af dagen, kan temperaturen stige væsentligt over det angivne.

På grund af solen og den tørre luft, opleves temperaturen ikke så koldt som i det øvrige Europa. Nattemperaturer kan komme ned på - 30 grader. På denne årstid er der mest klart vejr, hvilket betyder at man ofte har en god sigt og meget gode chancer for at se nordlys om aftenen. Bemærk at lysmængden tiltager meget hurtigt i det arktiske forår, og det betyder blandt andet at nætterne efter ca. 1 april er så lyse, at det der er svært at se evt. nordlys.

Valuta og kreditkort

VISA/Dankort kan benyttes i stort set alle hoteller, restauranter og butikker. Vi anbefaler dog at medbringe lidt kontanter (DKK) til evt. brug i bygder m.m.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er mobildækning i byerne, men ikke nødvendigvis uden for byen på fjeldet eller på vandet. WI-FI er tilgængelig på hotellerne. Vær opmærksom på, at der til tider kan være ustabil forbindelse.

Har du behov for et Grønlandsk SIM kort mens du er i Grønland, kan du læse mere her eller kontakte din egen udbyder.

Kort og Rejselitteratur

Saga Map nr. 10, Diskobugten. 1:250.000 og evt. vandrekort Nordgrønland, Ilulissat. 1:100.000
Købes hos Nordisk Korthandel, Studiestræde 26-30, København, Tlf. : 33 38 26 38

Bemærk venligst

Turen afvikles med 7-12 personer.

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af vejr og is/sne - forholdende. Der kan derfor forekomme ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly/helikopter og skib. Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold.

Din turleder på turen, vil tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid på bedst mulige vis. Hvis det imod forventning ikke er muligt at gennemføre sejladserne mellem Ilulissat og Qasigiannguit (f.eks. pga. isforhold), vil Topas forsøge at arrangere helikopter transport som alternativ.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

Det er kun tilrådeligt at medbringe ca. 15 kg, da bagagen skal pakkes på slæderne. Det vil dog være muligt at efterlade resterende/overskydende bagage, som ikke skal bruges på slædeturen i Qasigiannguit.

Vi vil gerne have at bagagen pakkes i en duffelbag, blød vadsæk eller sportstaske og ikke i en kuffert eller rygsæk. Dette gør håndteringen af bagage lettere på slæderne. På hundeslæden sidder man ofte ovenpå bagagen.
Pak bagagen vandtæt (medbring evt. sorte skraldesække eller plastikposer, så tasken kan gøres vandtæt indefra).

Vær opmærksom på følgende regler, hvis du medbringer håndbagage på flyet.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vinterstøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for god stabilitet!
Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Vandrestøvlerne skal bruges i de perioder, hvor man ikke er på slædetur, da man ved leje af skindtøj til slædeturen også vil få udleveret de noget varmere støvler.

Det kan evt. være en god idé at medbringe "skopigge/ispigge/pigsåler" til at montere på ens fodtøj, og dermed minimere risikoen for fald i glat føre.

Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til indendørs brug. F.eks. i fangsthytten.

Sovepose, lagenpose og liggeunderlag

Sovepose: komfort temperatur på ca.10 grader celsius skal medbringes hjemmefra til slædeturen. Fangsthytterne vil være opvarmet af primus, også om natten, så man skal altså IKKE sove i frostgrader.
Underlag: Der forefindes madrasser i fangsthytten, så turdeltagerne skal IKKE medbringe underlag til turen.

Tøj til slædetur

 • 1 uldtrøje og 1 fleece
 • 1 par fleecebukser, joggingbukser eller anden behagelig buks. Gerne foret (bruges som mellemlag under sælskindsbukserne)
 • 1 varm hue / elefanthue (skal dække ørene)
 • 1 par varme luffer (evt. have et par tynde handsker indeni)
 • 1 halstørklæde/halsedisse/buff
 • 2 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • Uldent undertøj (det anbefales at vælge en tykkelse på min. 200g/m2)
 • 1 tynd uldtrøje
 • 1 vinterjakke (til dagene i Ilulissat)

Generelt vil det være bedst at være klædt med flere lag tøj (lag på lag princippet), da man derved bedst kan tilpasse sig/justere tøjmængde til den aktuelle vejrsituation. Skiundertøj (der ikke indeholder uld) er en tøjtype der er designet til at man er aktiv. På hundeslæden sidder man stille i flere timer, hvorfor man ofte fryser mere hvis man ikke har uld som det inderste lag.

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor
 • Evt. skibriller (goggles) - de lukker mere af for vind end solbriller

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Pengebælte
 • Medicin til eget brug
 • Lille håndklæde (til brug i fangsthytten)
 • Ståltermokande 0,5-1 L pr. pers.
 • Pandelampe eller lommelygte til brug under opholdet ved fangsthytten i Tassiussaq (husk ekstra batterier)
 • Powerbank
 • Kikkert
 • Plasticposer/sorte affaldssække til at beskytte tøjet i bagagen mod fugt
 • Toiletsager (evt. vådservietter til personlig hygiejne i fangsthytten)
 • Alkoholgel til desinficering hænder
 • Kamera og evt. ekstra batterier/ evt. oplader

Specifikke turbemærkninger

SÆLSKINDSTØJ
Vi anbefaler på det kraftigste, at du lejer sælskindstøj, da det simpelthen er den optimale beklædning. Udstyr består af anorak, støvler og bukser, prisen er kr. 750,- pr. person. Størrelserne på sælskindstøj og vinterstøvler aftales med hotellet i Qasigiannguit efter ankomst, da det ofte skal prøves på. Betaling af leje for disse sker ligeledes på hotellet. Under sælskindstøjet vil det være en god ide at have flere lag af tøj, så man lettere kan justere til de aktuelle vejrforhold. Sælskindstøjet vil kun være til rådighed på selve slædeturen. Dvs. at du skal medbringe varmt tøj til at rejse i og til opholdet i Ilulissat.

ANSIGTSMASKE
Vi anbefaler, at du medbringer en ansigtsmaske, elefanthue el.lign. til at beskytte ansigtet mod vinden.

EN TYPISK DAG PÅ HUNDESLÆDE
Efter morgenmaden starter hundeslædekusken med at give hundene seletøjet på og pakke slæderne. Derefter starter hundespandene efterhånden som de får pakket deres udstyr. Det er vigtigt, at hundene finder deres egen rytme, hvorfor slæderne ikke nødvendigvis følges tæt ad på ruten. Frokostpausen er normalt på en halv til én times varighed, så alle kan få en længere pause. Pausernes varighed er dog vejrafhængig. Vær opmærksom på, at man aldrig må røre ved hundene uden at have fået kuskens accept forud.

FORDELING AF OPGAVER
For at sikre en effektiv gennemførelse af en tur som denne, vil lederen uddelegere forskellige praktiske opgaver. Det forventes at alle er med til at hjælpe med madlavning, opvask, hente is og rengøring under slædeturen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort.

Vælg din afgang

Vi arbejder pt. på at finde afrejsedage for næste sæson.

Kontakt evt. Topas for yderligere information.

Kontakt os

Andre spændende rejser