Grønland - Trekking Diskobugten rundt

Se og oplev stort set alle Diskobugtens højdepunkter på rundtur. Sejlture, vandreture og autentiske ophold får dig helt tæt på grønlandsk kultur, natur og dyreliv.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Over 13 dage får du set og oplevet stort set alle Diskobugtens højdepunkter på en regulær rundtur i bugten 350 km nord for Polarcirklen. Vi sejler til Qasigiannguit, Ilimanaq, Ilulissat, Eqi, Qeqertarsuaq, Aasiaat. På samtlige sejladser har du rig mulighed for at opleve hvaler på nært hold. Du vil opleve den verdensberømte og UNESCO beskyttede Ilulissat/Kangia Isfjord og blive betaget af de enorme isbjerge, som flyder majestætisk rundt og du vil stå på Indlandsisen, hvorfra disse iskæmper jo har deres oprindelse.

På turens mange vandreture kommer du helt tæt på grønlandsk kultur, natur og dyreliv. Vi vandrer langs kyster, ind i baglandet, mellem by og bygd, op til Indlandsisen ved Eqi, langs Ilulissat Isfjord og op på Lyngmarksbræen på toppen af Diskoøen.

Variationen i rejsens overnatningssteder er stor og meget autentisk med nogle spændende og unikke ophold. Bl.a. i de eksklusive nye hytter i Ilimanaq Lodge i den historiske bygd Ilimanaq, i de komfortable hytter ved Glacier Lodge Eqi i ødemarken og 2 nætter i telt – i fjeldet og helt oppe ved Indlandsisen. I Ilulissat og Qeqertarsuaq bor vi på de lokale vandrehjem og i Qasigiannguit på Hotel Diskobay.

Hvis du er naturmenneske, ejer af et par godt tilgåede vandrestøvler og måske et par falmede G-1000 Fjällräven bukser, og længes du efter et par uger under høj himmel med bølgeskvulp og vind i håret, så er dette med garanti en tur for dig!

VENLIGST BEMÆRK: Den første afgang af turen, ref. GLVD1901 er en pionértur.
Turen ledes af turleder Klaus Nordvig Andersen og har max. 11 deltagere.

Glæd dig til

 • Hiking i arktisk terræn bl.a. til randmorænen ved Eqi, Indlandsisen, ”Paradisbugten” og Lyngmarksbræen
 • Sejlads og vandring ved den UNESCO beskyttede Ilulissat / Kangia Isfjord
 • Sejlture rundt i hele Diskobugten samt en eventyrlig afstikker til den kælvende gletsjer Eqip Sermia
 • Oplev dagliglivet på nært hold i byerne Qasigiannguit, Ilulissat, Qeqertarsuaq, Aasiaat og bygden Ilimanaq
 • Unikke overnatninger: Telt i vildmarken i fjeldet og ved Indlandsisen, Glacier Lodge Eqi, Ilimanaq Lodge
 • Arktisk dyreliv med bl.a. pukkelhvaler, snespurv og måske polarræv og moskusokse
 • Grønlandsk kultur, bl.a. den forhistoriske boplads Sermermiut
 • Vandring op på Lyngmarksbræen på Diskoøen
 • Gå på opdagelse i vores Grønland

Vores Grønland

Topas har i mange år arrangeret rejser til Grønland og har tæt kontakt til samarbejdspartnere. Gå på opdagelse i vores Grønland og læs her hvilke oplevelser vi anbefaler samt andre gode rejsetips.

Program

Dag 1-2. Ankomst til Qasigiannguit via Aasiaat
Fra Aasiaat sejler vi videre til byen Qasigiannguit, hvor vi indkvarteres på Hotel Diskobay. Dagen efter skal vi på turens første vandretur via ”Paradisbugten” til udsigtspunktet Qaqqarsuaq.

Dag 3-4. Vandring fra Qasigiannguit til bygden Ilimanaq og ophold i Ilimanaq Lodge
De næste 2 dage skal vi vandre en pragtfuld tur fra Qasigiannguit til Ilimanaq. Undervejs skal vi overnatte i en teltcamp. Bagagen sejles. Fremme i bygden bliver vi indkvarteret i Ilimanaq Lodge.

Dag 5-6. Sejlads til Ilulissat og ophold i Ilulissat
Vi sejler til Ilulissat og passerer undervejs mundingen af Ilulissat Isfjord, hvor de kæmpestore isbjerge ligger for svaj. Ilulissat Hostel er vores base, hvorfra vi skal ud på et par flotte vandreture.

Dag 7-8. Sejlads til Eqi gletsjeren og vandring til Indlandsisen, samt ophold i Glacier Lodge Eqi
Vi sejler fra Ilulissat og lægger til med frit udsyn til gletsjeren Eqip Sermia. Herefter trekker vi ad den franske polarforsker Paul-Émile Victors spor mod indlandsisen, hvor vi overnatter i telt.

Dag 9. Ophold i Ilulissat
Efter en overnatning i Glacier Lodge Eqi vandrer vi til kanten af randmorænen og nyder den eminente udsigt til gletsjeren, inden vi om eftermiddagen sejler til Ilulissat og overnatter på Ilulissat Hostel.

Dag 10-11. Sejlads til Qeqertarsuaq og ophold på Diskoøen
Vi sejler over Diskobugten til den magiske Diskoø, hvor vi skal have 2 overnatninger på vandrehjem. I morgen skal vi vandre op på Lyngmarksbræen og få bræis under støvlerne.

Dag 12. Sejlads til Aasiaat og overnatning i Aasiaat
Turens sidste sejlads går fra Qeqertarsuaq til Aasiaat. Vi overnatter på Aasiaat Sømandshjem og får kigget lidt på byen inden vi i morgen rejser tilbage til Danmark.

Dag 13. Hjemrejse fra Ilulissat til Danmark
Vi flyver hjem mod Danmark over Kangerlussuaq og nyder den sidste flotte udsigt over Diskobugten og de grønlandske fjeldlandskaber.

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
 • Flyrejse fra København - Grønland t/r inkl. indenrigsflyvninger
 • Transfers imellem havn og lufthavn og overnatningssteder
 • Alle bådtransfers samt transfer i forbindelse med rundrejsen
 • Alle overnatninger på turen som beskrevet i programmet
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Bagagetransport mellem overnatningssteder
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn ca. DKK 180-300 pr. måltid på restaurant)
 • Evt. midnatssejlads ved Kangia Isfjorden
 • Entré til museer og lignende (Qasigiannguit, Ilulissat og Qeqertarsuaq)
 • Rejse- og evt. afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg på 2.300 DKK (ikke muligt ved Ilimanaq, Eqi og i teltcamps)

Værd at bemærke når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 11 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Glacier Lodge Eqi og Ilimanaq Lodge
 • Klima i Grønland

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Dag 1. København - Grønland, Sejlads fra Aasiaat til Qasigiannguit i Diskobugten

Efter godt 4 timers flyvning lander vi i Kangerlussuaq, og efter et kort ophold her, flyver vi til Aasiaat med et mindre Dash fly. I den lille lufthavn i Aasiaat bliver vi mødt af Topas turlederen, og da der er nogle timer til, at vi skal sejle videre til Qasigiannguit, benytter vi lejligheden til at strække benene ovenpå flyrejsen, og får set lidt nærmere på Aasiaat, der tidligere hed Egedesminde.

Turen ender nede ved havnen, hvorfra vi skal sejle videre til byen Qasigiannguit, også kaldet "Diskobugtens Perle", der er smukt beliggende i det syd-østlige hjørne af Diskobugten. Her skal vi overnatte på Hotel Diskobay de 2 følgende nætter. Hotellet er smukt placeret ved vandet, og det er ikke usædvanligt, at man kan observere pukkelhvaler fra hotellets terrasse, hvilket "hvalklokken" er en indikation på. Efter check-in kan aftensmaden passende nydes på hotellet, og dagsformen for den enkelte må afgøre, om man vil slentre en tur op igennem byen og tune ind på grønlandsk tid (4 timers tidsforskel), eller overgive sig til evt. rejsetræthed.

M/-/-

Dag 2. Vandretur og kulturoplevelser i Qasigiannguit området

Vi har hele dagen til rådighed i Qasigiannguit området — og det er godt, da der er en masse, vi kan se og opleve i området. Qasigiannguit er med sine ca. 1.200 indbyggere et rigtig godt eksempel på en grønlandsk by af middelstørrelse. Dvs. den er væsentligt større end bygderne men også væsentligt mindre end de grønlandske "storbyer" Nuuk, Sisimiut og Ilulissat.

Qasigiannguit ligger i et naturområde med fjelde, tundrasletter, grønne pas, blå fjorde og bjergtoppe med udsigt til Diskobugten og Diskoøen. Området er særdeles velegnet til vandreture og turlederen vil lede en vandretur via Paradisbugten til topppen af det høje fjeld Qaqqarsuaq. De medbragte madpakker, nyder vi i fjeldet. Det vil være et must for de fleste at besøge byens interessante museum, der har en rigtig fin samling af palæo-eskimoiske redskaber m.m., og det disponerer vi selvfølgelig tiden efter.

Hotellet laver god aftensmad baseret på dejlige grønlandske råvarer, så alle interesserede skal huske at bestille plads til om aftenen!

M/F/-

Dag 3. Vandring fra Qasigiannguit mod Ilimanaq – overnatning i vildmarkscamp i telt

I dag påbegynder vi en 2 dages vandretur, der skal føre os fra Qasigiannguit mod nord til bygden Ilimanaq (Claushavn). En lokal outfitter vil assistere os med logistikken de kommende dage. Dels vil han fragte vores bagage frem til lejren og sidenhen til Ilimanaq. Det betyder, at vi kan nøjes med at bære vores dagstursrygsække på ryggen. Derudover vil han assistere med evt. bådtransfer til startsted om nødvendigt. Ruten, vi skal vandre ad, bliver ikke flittigt benyttet, så vi skal være forberedte på reel fjeldvandring i varieret terræn og med forskelligt underlag.

Dagens mål er teltlejren, der ligger placeret ca. halvvejs mod Ilimanaq - vi forventer at være fremme sidst på eftermiddagen. Herfra står den på lejrhygge, og mon ikke den friske luft og dagens udfordringer er garant for en god velfortjent søvn under teltdugen? 

M/F/A

Dag 4. Vandring fra vildmarkscamp til bygden Ilimanaq

Efter en solid morgenmad og lidt cowboy kaffe, bærer vi vores grej ned til supportbåden, hvorefter vi påbegynder vandringen mod Ilimanaq. Området huser en stærk bestand af moskusokser, og med lidt held kan vi spotte disse prægtige dyr. Derudover kan vi være heldige at se polarræve, sneharer og ryper på vores vandringer, foruden en række forskellige fuglearter som snespurve, laplandsværling, stenpikker m.m. På turen i dag kan du glæde dig til en række flotte udsigter over Diskobugten. Ud på eftermiddagen nærmer vi os Ilimanaq, og i klart vejr anes de kolossale isfjelde mod nord, som er grundstødte på isfjeldsbanken i fjordmundingen nord for bygden.

Fremme i Ilimanaq får vi en kort introduktion til stedet og vores indkvartering i 'Seafront Cabins', nærmest i vandkanten. Byen rummer to af Grønlands ældste huse fra kolonitiden (1751), som nu er nænsomt restaureret og rummer henholdsvis en hyggelig restaurant samt et indhandlingssted for fisk og vildt. Efter indkvarteringen kan man gå en tur rundt i bygden og få et indblik i bygdelivet. Aftensmaden skal vi indtage i bygdens velrenommerede Restaurant Egede, der er beliggende i et af de historiske huse.
M/F/A

Dag 5. Vandretur fra Ilimanaq nordpå langs kysten til Ilulissat Isfjord og sejlads til Ilulissat

Morgenmaden indtages i bygdens restaurant, hvorefter vi pakker madpakker og termokander i rygsækken. Vi bærer vores bagage ned til den lille havn ved butikken, hvor det kommer om bord i vores supportbåd, som vil møde os senere oppe ved isfjordsmundingen. Vi vandrer ud af bygden og følger stien mod nord. Undervejs ser vi hustomter og inuitgrave fra Thulekulturen samt den gamle kirkegård tilhørende udstedet "Nordre Huse/Avannarliit", som blev forladt i 1950’erne.

Vandrestien følger kystlinjen og går gennem typisk arktisk terræn med pil, lyng og græsser. Ofte er der en del canadagæs i området. Vores mål er en fjeldtop helt oppe ved fjordmundingen. Der er en simpel stenvarde, hvorfra man i klart vejr kan se helt ind i bunden af Isfjorden og måske ane bræfronten ca. 70 km mod øst. Hvis vi ikke allerede har spist madpakken, så gør vi det her!

Herefter skal vi ned til kysten og møde vores båd, der vil sejle os til Ilulissat. Sejladsen er en decideret isfjordssejlads, hvor vi skal opleve de gigantiske isfjelde fra vandsiden. Fremme i Ilulissat bliver vi kørt op til vandrehjemmet, som er vores base de næste par nætter.
M/F/-

Dag 6. Ilulissat – vandretur langs isfjorden og ved Sermermiut

Turlederen vil her til formiddag lede en byrundtur på et par timer og give en introduktion til byen, havnen, butikkerne, museer og seværdigheder generelt. Herefter starter dagens vandretur. Vi går til Ilulissats gamle stenbrud, der ligger i den nordøstlige ende af byen. Her begynder stien, der skal lede os op gennem en slugt med høje klippevægge, hvor snespurven ofte hilser de vandrende velkommen. Fra toppen kan vi ane Indlandsisen som en hvid stribe ude i horisonten. Vi fortsætter et stykke nedad til en lille sø, hvorfra vi får den første udsigt over Kangia Isfjorden med de enorme isbjerge. Herfra bevæger vi os langs med isfjorden og får lov til at opleve isen med alle vores sanser. Isbjergenes knirken og knagen er overvældende og man kan tilmed dufte isen! Så langt øjet rækker er der is og atter is.

Næste mål på ruten er den gamle Sermermiut boplads, der var en af de største bosættelser både for de palæo-eskimoiske og de neo-eskimoiske samfund. Under Thulekulturens sidste bosættelse levede her op mod 250 mennesker. Der har været periodiske indvandringer i dette område, og man ved, at både den tidlige Saqqaq-kultur, Dorset-kultur og den senere Thule-kultur alle har været bosat her på egnen omkring Ilulissat.

Herefter er resten af dagen til egen rådighed. Har man lyst til at vandre videre, kan man fortsætte ad 'gul rute' sammen med turlederen, men man kan også vælge at prioritere indkøb af souvenirs eller måske et besøg på byens museum, som tidligere fungerede som byens seminarium og senere Knud Rasmussens fødehjem. Eller hvad med et besøg på byens kunstmuseum? Vi mødes på vandrehjemmet senere og laver aftale omkring aftensmad.

M/F/-

Dag 7. Sejltur fra Ilulissat til Indlandsisen via Glacier Lodge Eqi

I dag forlader vi Ilulissat fra morgenstunden og sejler nordpå for at gå i den største franske polarforskers fodspor, nemlig Paul-Emile Victor. Vi følger kysten mod nord og fortsætter sejladsen nordpå mod Eqi. Vi passerer snart Oqaatsut, som er en lille hyggelig bygd med ca. 50 indbyggere, og fortsætter op gennem Atâ Sundet. På bagbords side kan vi se det høje fjeld på øen Arveprinsens Ejland og på styrbords side dominerer adskillige fuglefjelde. Her trives skarv, stormfugle og flere kjovearter på de rå og stejle klipper.

Vi nærmer os gletsjeren Eqip Sermia, og mens vi nyder frokosten ombord, betragter vi det fascinerende syn, når tonstunge isstykker brækker af og styrter i vandet med et øredøvende brag — det er stærke kræfter, som er på spil! I Grønland er dette fænomen unikt for Eqi. Skibet lægger til ved Glacier Lodge Eqi, nærmere bestemt Port Victor, der ligger i behørig afstand af den kælvende gletsjer.

Fra havet bærer vi vores bagage et par hundrede meter op til Glacier Lodge Eqi, hvor vi organiserer os, og gør os klar til dagens vandretur. Målet for vores vandring er via Victors spor at komme op til Base Camp Eqi, der er en simpel teltlejr, der ligger tæt ved Indlandsisen. Vi skal nu opleve den imponerende iskappe fra helt nært hold - altså have isen under vores vandrestøvler. Oppe på Indlandsisen bliver vi guidet rundt på isen og får forklaret nogle af de spændende fænomener, der findes heroppe i isørkenen. Tilbage i lejren slår vi os ned og nyder de spektakulære omgivelser, og ikke mindst en velfortjent aftensmad.

M/F/A

Dag 8. Vandring fra basecamp ved Indlandsisen til Glacier Lodge Eqi

Efter morgenmaden pakker vi lejren sammen og begiver os afsted ned mod havniveau igen. Poul-Emilie Victor brugte to tunge ekspeditionskøretøjer til at fragte udstyr ind til isen, hvor han opførte et sindrigt wiresystem til at forcere den sidste stejle stigning. Wirebanen er nedlagt, men meget af hans udstyr står stadig tilbage som minder fra en svunden æra.

Fra kanten af Indlandsisen har vi ca. 4 timers vandring ned til Glacier Lodge Eqi. En virkelig flot tur, hvor vi får flotte udsigter til Eqi bræen undervejs. Fremme i lodgen bliver vi installeret i hytter, og kan nu se frem til frokosten i Café Victor. Om eftermiddagen vandrer vi mod sydvest, frem til et højdedrag, hvorfra der er en fantastisk udsigt over et stort elv delta, hvor et havørne par ofte får et par unger på vingerne. Aftensmaden i Café Victor runder dagen af på passende vis.

M/F/A

Dag 9. Vandretur til morænen ved Eqi gletsjeren

Morgenmaden spiser vi i caféen til lyden af - og udsigten til - den kælvende gletsjer. Herefter pakker vi vores frokost og bevæger os rundt om en lille lagune for at komme nærmere gletsjerkanten. Turen går op på kanten af en randmoræne, der er et levn fra gletsjerens tidligere storhedstid. Siden 1930 har gletsjeren trukket sig tilbage op ad bakken og samtidig mere op ad vandet. Det har betydet, at gletsjerkanten nu står mere end 100 meter høj, direkte op af havet, og man flere gange dagligt (nogle gange flere gange i timen), ser gletsjeren kælve tonstunge isskosser. Randmorænen giver os en sikker mulighed for at komme den fantastiske gletsjer ganske nær. Herfra kan vi overskue et godt stykke af den mere end 4 km brede gletsjerfront. Madpakkerne nydes med udsigt til dette unikke natursceneri.

Bagefter vandrer vi tilbage til Glacier Lodge Eqi, så vi er klar til at sejle retur til Ilulissat ved 14.00 tiden. Fra havnen i Ilulissat bliver vi kørt til vandrehjemmet, hvor vi skal have en enkelt overnatning inden vi i morgen sejler til Diskoøen.

M/F/-

Dag 10. Krydsning af Diskobugten fra Ilulissat til Qeqertarsuaq på Diskoøen

I dag krydser vi Diskobugten fra Ilulissat til byen Qeqertarsuaq, der er smukt beliggende på sydenden af Diskoøen. Undervejs på sejladsen kan vi se Diskoøens fantastiske basaltfjelde blive tydeligere og tydeligere efterhånden som vi nærmer os. På sejladserne i Diskobugten om sommeren er der ofte virkelig gode muligheder for at opleve pukkelhvaler, så det er om at holde udkig!

Vi skal overnatte på vandrehjem de 2 følgende nætter. Vandrehjemmet er centralt placeret i byen, med få minutters gang til butikken, Kongebroen m.m. Efter check-in går vi en tur ud til "Udkiggen" syd for byen. Qaqqaliaq, som er det grønlandske ord for udkiggen, har historisk været brugt som et vigtigt sted at spotte hvaler fra. Den dag i dag er det et godt sted at se grønlandshvaler om vinteren/foråret og pukkelhvaler om sommeren. Aftensmaden spiser vi sammen på byens restaurant.

M/-/A

Dag 11. Diskoøen – vandring op på Lyngmarksbræen

Vi har hele dagen til vores rådighed på Diskoøen, som er den største Grønlandske ø — på størrelse med Sjælland. Her bor godt 1000 mennesker i Qeqertarsuaq og ca. 30 mennesker i bygden Kangerluk, der ligger en dagsrejse på hundeslæde fra Qeqertarsuaq (eller et par timer i jolle om sommeren). Resten af øen består af ubeboet vildmark i form af fjelde, dale og permanente iskapper på toppen af basaltfjeldene.

Den permanente iskappe der ligger oppe på fjeldet ovenfor Qeqertarsuaq hedder Lyngmarksbræen, og den er målet for dagens vandring. Lyngmarksbræen ligger i ca. 900 meters højde og da turen starter ved havoverfladen, er der selvsagt ca. 900 højdemeters vandring op og det samme nedad (op og ned samme vej). Vandreturen op tager 3-4 timer for de fleste og nogenlunde det samme ned — måske lidt hurtigere ned. 


Oppe på Lyngmarksbræen bliver du belønnet med en enestående udsigt over Diskobugten, og i klart vejr kan man se store dele af den rejse, vi har været på rundt i hele Diskobugten, inklusiv Isfjordsmundingen ved Ilulissat mod nordøst ca. 100 km væk. Qeqertarsuaq ligger langt under os og materialiserer sig, efterhånden som vores vandring bringer os derned.

NB: Bemærk venligst, at hundeslædesæsonen på Lyngmarksbræen typisk slutter ca. 15. august. Dvs. at man ikke kan forvente at køre hundeslæde deroppe på denne tur, men vi holder os selvfølgelig orienteret om mulighederne for det.

M/F/-

Dag 12. Sejlads fra Qeqertarsuaq på Diskoøen til Aasiaat

Midt på formiddagen tager vi afsked med Diskoøen. Vi sejler fra Kongebroen ud af den lille naturhavn og sætter kursen mod sydøst imod Aasiaat. Undervejs passerer vi øerne Kronprinsens Ejland og Hunde Ejland. Efter planen er vi fremme i Aasiaat sidst på formiddagen, og vi går den korte distance fra havnen til Aasiaat Sømandshjem, hvor vi har turens sidste overnatning. Eftermiddagen kan vi passende bruge på en vandretur – selvfølgelig! Der findes en fin vandretur på ca. 3 timer til ”Top 90”, hvorfra man har en fremragende udsigt over landskabet og det skærgårdslandskab, som Aasiaat er placeret midt i.

Vores rejse 360 grader rundt i Diskobugten over de sidste 12 dage nærmer sig sin afslutning, og vores blankslidte vandrestøvler og vejrbidte solbrune ansigter dokumenterer det herlige udeliv, vi har nydt sammen. I aften finder vi et passende sted i Aasiaat at runde turen af på hyggelig vis.

M/-/-

Dag 13. Aasiaat — Danmark via Kangerlussuaq

I dag flyver vi fra Aasiaat til Kangerlussuaq og derefter videre til København. Hvis vejret er med os, kan vi nyde den flotte udsigt over Diskobugten for sidste gang — i denne omgang.

Air Greenlands Airbus bringer os til København og det er nu tid til at lade de mange oplevelser bundfælde sig.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

13 dage, heraf 11 vandredage grad 3.

I Grønland findes der ikke mange afmærkede stier og vi går derfor gennem varieret terræn. Underlaget vil bestå af en blanding af grundfjeld, jord, sten og grus. Bagagen medtages i båden til Eqi, dog skal man bære den et kort stykke op til hytterne (få hundrede meter). Det samme gør sig gældende i bygden Ilimanaq. Man skal således kun bære på en dagstursrygsæk i løbet af vandredagene.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

I Grønland findes der ikke afmærkede stier og vi vandrer derfor gennem varieret terræn. Udover vandreture er der adskillige sejladser i programmet.

Overnatning

I Qasigiannguit bor vi på Hotel Diskobay (2 nætter) — hotellet ligger i 1. parket til Diskobugten. Her bor man i dobbeltværelser med eget bad & toilet.

I "Ilimanaq Lodge" overnatter vi i lækre Seafront Cabins (1 nat) - alle med fremragende udsigt over Diskobugten. Her bor vi 3 personer pr. hytte/Seafront cabin.

I Ilulissat (3 nætter) og Qeqertarsuaq (2 nætter) bor vi på vandrehjem. Begge steder bor man i dobbeltværelser, og bad & toilet forefindes på gangen.

2 nætter på turen overnatter vi i telt. Dels på vandreturen fra Qasigiannguit til Ilimanaq og dels oppe ved kanten af Indlandsisen ved Eqi. Telt, sovepose og underlag er inkluderet i rejsen.
 
I Glacier Lodge Eqi overnatter vi i hytte 1 nat. Her bor vi 4 personer pr. hytte.
 
I Aasiaat bor vi på Aasiaat Sømandshjem (1 nat) i dobbeltværelser med bad & toilet på gangen.

Der vil være mulighed for enkeltværelse (dog ikke ved Ilimanaq, Eqi og i teltcamps) mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Området

GLACIER LODGE EQI
Ca. 100 km nord for Ilulissat ligger den kælvende gletsjer Eqip Sermia i et naturskønt område. Som ét af de få steder i Grønland er det ved Eqip Sermia muligt at komme helt tæt på den 5 km brede gletsjerfront, der normalt kælver mange gange i døgnet. Læs mere om Glacier Lodge Eqi

ILULISSAT — "STEDET MED ISBJERGE"
Ilulissat er Grønlands 3. største by og hedder på dansk Jakobshavn. Ilulissat er endvidere nabo til UNESCO Verdens Arvs området Ilulissat Isfjord/Kangia, som med sine over 60 km i længden er et imponerende skue.

ILIMANAQ LODGE
Umiddelbart syd for isfjorden, fri for de store isbjerge der primært driver mod nord nordvest, ligger bygden Ilimanaq/Claushavn og den nybyggede Ilimanag Lodge.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord. På indenrigsflyvningerne i Grønland serveres typisk en kop te/kaffe og en småkage.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Middeltemperaturer i Eqi, Ilulissat og omegn er i juni, juli og august måneder 5-8 grader. Temperaturen er angivet som døgnets gennemsnit. Nætterne kan være forholdsvis kolde, men når solen får magt i løbet af dagen, kan temperaturen stige betydeligt over det angivne. På grund af solen og den tørre luft, opleves temperaturen varmere end i det øvrige Europa. Nattemperaturen kan komme ned til frysepunktet på udsatte steder.

På denne årstid er der mest klart vejr, hvilket betyder at man ofte har en god sigt. Regn kan dog forekomme. Der er midnatssol ved Ilulissat Isfjord fra den 21. maj til den 24. juli. Derudover er nætterne meget lyse cirka en måned før og efter midnatssol-perioden.

Valuta og kreditkort

VISA/Dankort kan benyttes i stort set alle hoteller, restauranter og butikker. Vi anbefaler dog at medbringe lidt kontanter (DKK) til evt. brug i bygder m.m.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Det er muligt at få opladet telefon og digitalkamera på alle overnatningssteder på turen med undtagelse af de 2 teltcamps, samt i Glacier Lodge Eqi, da elektriciteten her bliver produceret af solceller og/eller generator og er forbeholdt VHF og satellittelefon.

Kort og Rejselitteratur

Vandrekort Nordgrønland, Ilulissat 1:100.000
Købes med fordel lokalt

Bemærk venligst

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af godt vejr. Der kan derfor forekomme enkelte ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly og skib. Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold. Din turleder på turen vil tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid på bedste vis.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer. Se her hvordan du gør.

Bagage

Medbring en dagtursrygsæk, der bl.a. skal benyttes på vandreturene ved Qasigiannguit, Ilimanaq, Ilulissat, Eqi og på Diskoøen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Som stor bagage (den man tjekker ind på flyvningerne) anbefaler vi, at du medbringer en blød sportstaske, rygsæk, duffelbag el. lignende, da denne type taske er lettest at håndtere ved transfers, ombordstigninger på skibe, samt ved landgang til hhv. Eqi Glacier Lodge og Ilimanaq Lodge. Det er dog muligt, men absolut ikke anbefalelsesværdigt at medbringe kuffert. Bemærk venligst, at du som udgangspunkt selv skal kunne bære og håndtere sin egen bagage på hele turen.

Støvler

På denne tur til Diskobugten, er det meget vigtigt at medbringe gode trekking støvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte. Sørg for, at støvlerne er gået ordentligt til.

Stierne, vi går på, kan undertiden være stejle og med ujævnt underlag. Vi anbefaler derfor vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Let fodtøj, såsom sportssko, sandaler, etc. er gode at have på efter dagens vandretur. 

Vandflaske

Hver deltager skal medbringe en eller flere flasker som i alt kan rumme 1 liter, da der er masser af vand undervejs på vandreturene. Der kan med fordel benyttes 0,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 2-4 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 1 tynd uldtrøje
 • 1 varm sweater/fleecetrøje/tynd dunjakke
 • 2-4 svedabsorberende T-shirts
 • 1 vind- og vandtæt jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser
 • Varm hue
 • Varme handsker/vanter

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj

Mod solen

 • 1 tørklæde/buff mod sol og til kølige dage
 • Kasket eller hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Pengebælte
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. vaskepulver til håndvask
 • 1 lommelygte/pandelygte til brug ved Eqi og i teltcamps, hvis man skal op om natten (fra ca. medio august)
 • Kikkert
 • Termokande incl kop (1/2 liter til kaffe/te på nogle af vandreturene)
 • Plasticposer/sorte affaldssække til at beskytte tøjet i rygsækken mod regn
 • Myggebalsam
 • Myggenet (til at tage over hovedet - medbring gerne kasket) Medbringes da der i stille/varmt vejr, lokalt kan være mange myg i Grønland
 • Sovemaske. Pga. midnatssolen har nogle svært ved at sove, og det kan ofte afhjælpes med sovemaske.
 • Evt. badetøj (hvis man er vinterbader, kan en dukkert ved Paradisbugten ved Qasigiannguit friste!)
 • Evt. lille siddeunderlag til brug ved pauser på vandreture m.m.

Specifikke turbemærkninger

På denne rejse overnattes i senge på hoteller og vandrehjem, hvor der vil være dyne, pude og linned til rådighed. Ved de 2 overnatninger i telt stilles der hhv. sovepose og underlag til rådighed.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

Vi arbejder pt. på at finde afrejsedage for næste sæson.

Kontakt evt. Topas for yderligere information.

Kontakt os

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.

 
Topas TravelBakkelyvej 28680 RyDenmarkCVR: 17630008Telefon (+45) 8689 3622info@topas.dk © 2019 Webdesign & CMS by MCB Denmark