Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Vietnam - Vandring, mountainbike og snorkling i Sydvietnam

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

08.11.2018

Hjemkomst:

22.11.2018
 
DKK 16.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

09.02.2019

Hjemkomst:

23.02.2019
 
DKK 16.970 ,-
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Lignende ture

Vietnam Adventure
Trekking, mountainbike og havkajak
Italien
Sardinien - Trekking, mountainbike og havkajak


Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

         

Vietnam - Vandring, mountainbike og snorkling i Sydvietnam

Ref. VNMA

Vores bungalow på Whale Island

Dejlig overnatning på resort i Mekong deltaet

Stort smil og ud på cykeleventyr

Aften over Whale Island

Spændende overnatning i langhus nær junglen

Langhuset er bygget og ejet af stammefolket Ma

I Vietnams jungle står få store træer endnu

Vores lokale guide fra Ma stammen fortæller om brugen af medicinske planter

Vandring i Bidoup Nationalpark mellem sjældne fyrtrær

Krystalklart vand ved Whale Island

På Whale Island kan du få store oplevelser lige under overfladen.

Flotte dage med snorkling og farverige fisk.

På mountainbike i det vietnamesiske højland

Lokale fiskere ved Lak Lake

Aftentur i storbyen Saigon

Kirken Notre Dame i Saigon

Det vietnamesiske højland er udenfor de normale rejseruter, men yderst smukt

Morgenstemning i Mekong deltaet

I Mekong laves risnudler af store tynde pandekager

Vi bruger lokale færger på i Mekong

Vi overnatter med direkte udsigt til Mekong floden

Afslapning på Whale Island efter en aktiv rejse

Sejltur nær langhuset ved Cat Tien Nationalpark

Smukke rismarker og jungle

Scootere har afløst cyklen i Saigon

Tid til en sukkerrørs-snack?

På cykel i Mekongdeltaet

Se gæsternes egne fotos for denne tur

Mountainbike i højlandet, vandring i junglen, på damecykel i Mekong Deltaet og snorkling ved Whale Island i det Sydkinesiske hav. Med denne multiaktivitetstur kombinerer Topas det bedste fra Sydvietnam med spændende overnatningssteder.

Kom med når denne rejse kombinerer aktive dage og varieret natur med fantastisk vietnamesisk mad og lokale stammesamfund. Den lille eksklusive gruppe består af maksimum 16 rejsedeltagere og en lokal vietnamesisk turleder. Vi er klar til at vise dig Sydvietnam "behind the scenes".
  • Unik overnatning i et langhus af bambus, bygget i samarbejde med WWF og ejet af minoritetsstammen Ma nær junglen ved Nam Cat Tien Nationalpark.
  • Junglevandring i Nationalparken Nam Cat Tien, kendt for vilde elefanter og eksotiske fugle.
  • Flot vandretur ved Dalat.
  • 3 dage på mountainbike fra det vietnamesiske højland langs kaffe- og teplantager til havet og bungalows på øen Whale Island.
  • Aktive dage ved det storslåede og frodige Mekong Delta. Vi går og cykler på smalle stier langs kanalerne, nyder velsmagende frugthaver og sejler til et traditionelt og lokalt flydende marked.
  • Besøg hos hele tre stammefolk fra højlandet, nemlig Ede, Ma og M´nong.
  • Flotte dage på naturskøn ø i det sydkinesiske hav med mulighed for sejlads, snorkling og lejlighedsvis dykning (spørg turlederen).
  • På opdagelse med cyclo i handelsbyen Saigon, langs de klassiske franske boulevarder og nye imponerende skyskrabere.
  • Smagsprøver på det verdensberømte vietnamesiske køkken.

Topas har gennem DANIDA-initierede partnerskaber haft base i hovedstaden Hanoi gennem 20 år, og vi har valgt de steder vi selv nyder allermest — lige nu! For Vietnam har i 20 år været igennem en enorm udvikling, og det kræver "en finger på pulsen" og tilstedeværelse i Vietnam, at kunne udbyde "den rigtige rejse", hvor man får autentiske oplevelser, men samtidig undgår de værste "turistfælder".

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1. Afrejse fra Danmark

Afgang fra Danmark til Ho Chi Minh City/Saigon
-/-/-
Dag 2. Ankomst til Ho Chi Minh City/Saigon, og videre til Mekong Deltaet

Vi lander i Vietnams største og mest travle handelsby, Saigon, kendt som kolonitidens franske hovedsæde og i dag kendt for sin fremadstormende økonomiske vækst. Her er lokale handlende, dampende gadekøkkener og gamle franske boulevarder. Vi venter dog med at udforske byen, for i aften er det tid til frisk luft, smagfulde frugter og venlige smil fra de lokale på "Den grønne Lodge", beliggende direkte ud til Mekong floden.

Der er et par timers kørsel fra lufthavnen, men underholdningen er bestemt ikke kedelig. Rundt om bussen drøner et imponerende skue af kreative knallertoppakninger: Grise, store familier, meterhøje bakker med æg, eller guldfisk i hundredvis af fine poser tilsat kompressor og ilt, alt sammen stablet, mast eller bundet sammen på de spinkle knallerter. Kreativiteten i Vietnam er virkelig imponerende!

Snart er vi fremme ved en lille landsby, der grænser ned til Mekong floden, der danner grundlag for alles hverdag og liv i området. Allerede første aften er turen i gang, når vi nyder en forhåbentlig flot solnedgang i Mekong Deltaet. Vi sejler til lodgen og indkvarteres i vores bungalows få meter fra floden. På terrassen, direkte ud til floden holder turlederen oplæg om det foreliggende aktive eventyr, som vi netop har taget hul på.

-/-/A
Dag 3. Cykling i det frodige Mekong Delta

Mekong Deltaet er verdenskendt for sit enorme omfang og frodighed på et areal, der dækker ca. 39.000 kvadratkilometer. I dag skal vi helt tæt på og udforske livet omkring kanalerne. Vi bevæger os "off the beaten track" og cykler en rute på ca. 35 km ad små finurlige stier. Her gælder det om at dukke sig under palmerne og se sig for, når handlende kommer med store kurve med frugt, og gerne vinke igen til de mange børn, der ivrigt hilser på de "fremmede".

Her i Vietnam foregår cyklingen på en "god" gammeldags damecykel, og vi har selvfølgelig mod på udfordringen og oplevelserne fra damesadlen. De lokale handlende inviterer gladeligt indenfor, og på vores vej ser vi forskellige håndværk, teglproduktion, pagoder og spiser frokosten i et lokalt hus. I dag skal vi ikke bare cykle, men tilmed prøve en lille robåd der sejler os rundt i de små kanaler.

For Topasrejsende er cykelturen ikke konkurrencekørsel og hurtig cykling prioriteres ikke, men det gør derimod spændende oplevelser, flodkrydsninger, sejlads med mindre lokale færger og smagning af søde frugter, der er i højsædet. Inden aftensmaden introduceres vi til nogle af de vigtigste elementer i det vietnamesiske køkken, når vi tager forklæde på og hjælper med tilberedningen af tynde forårsruller og wok mad. Vi overnatter igen på Mekong Lodge.

M/F/A
Dag 4. Flydende marked og overnatning i Langhus ved junglen

Morgenmaden nydes igen fra terrassen ud til Mekong, hvor skibene sejler roligt forbi, og snart er det os der begiver os af sted ad vandvejen. Vi skal i dag besøge det lokale flydende marked, et handelscentrum der er typisk for Mekong Deltaet. Disse består af skibe, der opankret sælger alt, hvad hjertet kan begære. Tonsvis af forskellige modne frugter, rodfrugter og kaffe, alt sammen handlet fra skib til skib.

Vi stiger igen på bussen og tager turen mod junglen og Nationalparken Nam Cat Tien. Turen tager os uden om Saigon og helt ud til en lille etnisk minoritetslandsby fra stammen "Ma", beliggende syd for Nationalparken. Ma folket er et tidligere junglefolk, der nu lever direkte op til skoven uden for Nationalparken. Her skal vi bo og være en del af et vaskeægte miljøbeskyttelsesprojekt.

Vi indlogerer os nemlig i et traditionelt bambuslanghus finansieret af danske DANIDA, organiseret af Verdensnaturfonden i Danmark og bygget i et samarbejde mellem WWF i Vietnam, lokale minoritetsgrupper og Nationalparken. Stolpehuset er placeret lige uden for parken og er et led i bekæmpelsen af krybskytteri og samtidigt et forsøg på at skabe en alternativ lokal indkomst, lokal forståelse for biodiversitet, samt at skabe positiv lokal dialog myndigheder og stammer imellem.

Topas' landechef i Vietnam (tidl. WWF), Asger Køppen var ansvarlig for projektets gennemførelse og boede da i området. I aften ligger vi trygt under myggenet og nyder lydene af de mange dyr i området.

M/-/A
Dag 5. Trekking i junglen i Nam Cat Tien Nationalpark

Hanen galer, frøerne kvækker fra den nærtliggende sø, og det er tid til at stå op. Vi nyder synet af skoven få hundrede meter fra langhuset samt landsbyen og rismarkerne i det fjerne. Vandbøflerne er måske allerede i gang med at udføre det rolige arbejde med den enfurede plov, frem og tilbage. De lokale bor alle i små statsligt finansierede betonhuse, men kreativiteten med bambusudbygninger afslører folkets tilknytning til junglen. Det er ikke mange år siden, der kun blev brugt bastskørt, jagten foregik med bue og pil og huset var af bambus.

Efter morgenmaden er vi klar til en flot og måske lidt våd vandring igennem junglen, der grænser direkte op til langhuset. Syd for dette område lever fortsat vilde elefanter som et af få steder i Vietnam. Parken er derudover kendt for sit eksotiske fugleliv og aber. Vores lokale guide fortæller om livet i skoven og om de forskellige planter til lokal medicin. Frokosten nydes i junglen.

Efter frokost går turen tilbage til langhuset, et hvil og herefter en spændende landsbyvandring. Her får vi muligheden for at besøge de lokale og komme helt tæt på livet som Ma minoritet i dagens Vietnam. Tilbage i langhuset kan du leje en kajak billigt, hvis du ikke har fået nok eventyr i dag. Vi overnatter igen i langhuset.

M/F/A
Dag 6. Højlandsbyen Dalat, Sydvietnams romantiske centrum.

Vi siger farvel til vores værter fra langhuset, krydser floden og begiver os mod det berømte højland nær byen Dalat. Dette område leverer den fineste kvalitet af kaffe, te og blomster, der hhv. dyrkes og eksporteres fra Vietnam. Vi kører i bus, og snart begynder landskabet at skifte karakter fra det flade lavland til skovklædte bjerge. Vegetationen skifter også fra løvskov til nåleskov.

Frokosten indtages på en lokal restaurant på vores vej. Fremme i højlandsbyen Dalat står det hurtigt klart, at byen er kendt som vietnamesisk honeymoon destination med dertilhørende roser og lokal rødvin. Her nyder nygifte par at komme op fra varmen i Saigon og man forundres over de lokales kreativitet, når det kommer til at posere foran et kamera. Her står man gerne med hovedet på skrå og med store udspilede og forelskede øjne. Her skal en brud pyntes, med alt hvad det kræver af sminke, hestevogne, pudder, sød musik og røde roser.

Vi nyder igen at være på hotel og ser frem til endnu et godt vietnamesisk måltid fra det lokale køkken.

M/-/-
Dag 7. Vandring ved Dalat

I dag skal vi på en valgfri ca. 6-8 timers flot og noget krævende vandretur i det smukke højland omkring Dalat. Vi starter med at køre mod Chua Linh Phuoc Pagoda, hvor vi oplever det meget særprægede bygningsværk. Herfra har vi kun et kvarters kørsel til stedet, hvor vandreturen starter.

Vi går igennem et flot landskab præget af den lokale landbrugskultur, der varierer mellem nåleskov og kaffeplantager. Vi vandrer ned til floden og derfra opad mod toppen kaldet "Happiness Peak", her nyder i den gode udsigt og den medbragte frokost. Vi hygger os og påbegynder tilbageturen nedad mod floden. Efter en rigtig god vandredag kommer vi tilbage til Dalat omkring aften og nyder et tiltrængt bad. Turen er valgfri og der er rig mulighed for en god dag i Dalat på egen hånd, hvis man ønsker det.

M/F/-
Dag 8. Højlandscykling til søen Lak nær Ede stammen

Fra morgenstunden gør vi os klar til rejsens næste etape, som består af 3 dage med flot og unik cykling på mountainbike. Dagens mål befinder sig 60 km længere fremme ved højlandets største sø Lak. Cyklingen er på asfaltveje, der går igennem det kuperede højland. Her er smukke udsigter, glade vietnamesere langs vejen og børn der spændt kigger efter vores gruppe. Vi nyder godt af cykelkonceptet, der byder på både bus og følgevogn til evt. trætte cyklister. Du behøver dermed ikke at være i speciel god cykelform for at være med på denne tur.

På dagens cykeltur besøger vi en lokal bonde der producerer den berømte og ekstrem dyre weasel kaffe. Vi lærer om produktionen af risvin og slutteligt besøger vi et smukt vandfald. Vel fremme ved det lille hotel er vi nu ved landsbyen af samme navn som søen, nemlig "Lak". Dette område er kendt for sin minoritetsgruppe tilhørende stammefolket Ede, også kaldet "Højlandsfolket", oprindeligt kendt som jægere med speciale i elefantjagt. I dag bor de fortsat delvist i langhuse og ernærer sig ved fiskeri m.m.

M/F/A
Dag 9. Cykling langs kaffeplantager og besøg hos M'nong stammen

Dagen starter tidligt med solopgang over søen. Denne morgen skal vi som noget helt specielt, ikke gå på vandet, men i vandet. Denne store sø er nemlig yderst lavvandet og med lokalkendskab er det muligt at vade helt ud til fiskerne, der sætter sine net, hvilket giver ganske utrolige billeder.

I dag skal vi også cykle gennem flotte områder med kaffeproduktion, nemlig ca. 60 km på asfalt og grusveje. På vores vej kommer vi forbi en lille gruppe af M’nong minoriteten, ikke at forveksle med H’mong, som lever i bjergene mod nord. Igen er der tale om et højlandsfolk, der bor i en “Rong" altså langhuse af bambus. De er, som næsten alle minoriteter fattige, men rige på en spændende kulturarv.

I aften skal vi overnatte i den større by Ban Me Thuot også kaldet "Vietnams kaffehovedstad", så hvad er mere nærliggende end at prøve en ægte kop vietnamesisk kaffe? Filtret placeres på dit glas, den søde rubustakaffe hældes over, og så er det ellers bare at vente på den stærke bryg. Kaffen vil helt sikkert dele gruppen, idet nogle elsker det og andre ikke gør…

M/F/-
Dag 10. Cykling til bungalows på naturskøn ø i det Sydkinesiske hav

Vi får en velfortjent morgenmad på hotellet og gør os klar til sidste dag i sadlen. Efter en længere transport, cykler vi væk fra vejen og ser nærmere på landsbylivet her nord for højlandet og Dalat. Lidt før havet siger vi farvel til vores lokale cykelteam, og er nu klar til næste element på rejsen, nemlig krystalblåt vand, hvide strande og små øer.
Vi skal tilbringe de næste dage på og omkring den smukke ø, Whale Island. For at komme dertil skal vi sejle en halv time fra havnen i Dam Mon og ud igennem skærgården ved Van Phong bugten ca. 80 km nord for den mere kendte og travle by Nha Trang. Vi er kommet til et af de bedste områder for dykning og snorkling i Vietnam, og det var også netop her omkring Whale Island, at selveste Jacques Cousteau som ung korttegner og søofficer ved "Port Dayot" i en ung alder blev bjergtaget af sydhavsdykning. Vi indkvarteres i vores bungalows og nyder aftenen ved vandet.
M/F/-
Dag 11. Whale Island Resort — Øferie når det er bedst

Bølgerne slår roligt ind mod stranden, solen er stået op og det er tid til en kop kaffe ved havet. Du sender måske en tanke til dine venner i Danmark, der her i februar går kolde rundt i slud og regn alt imens du mødes med varme smil fra de lokale. Efter mange dage med fuld aktivitet, oplevelser og skiftende overnatningssteder er det godt med en reel pause og et roligere tempo.

Dagens program er helt op til dig selv. Måske har du lyst til at læse i den bog, du endnu ikke har haft tid til at læse i? Måske vil du gå en tur på øen, svømme eller melde dig til en af flere mulige aktiviteter som resortet tilbyder - det er helt op til dig selv, at træffe valget.

M/-/-
Dag 12. Snorkling, kanoroning eller surfing?

Det er vores sidste døgn på Whale Island og du har måske lyst til at tage på en arrangeret snorkletur? Resortet tilbyder snorkling til områdets koralrev for nybegyndere og lejlighedsvis dykning for certificerede dykkere (spørg turlederen), og der er med garanti store undervandsoplevelser i vente.

Over overfladen er der mulighed for at leje alt fra sejlbåde til kanoer eller en smuk vandring på en af øens mange markerede gåture rundt om øen. Da gruppen nu kender hinanden særdeles godt, er det oplagt at arrangere mindre hold med samme ønsker.

M/-/-
Dag 13. Fra havet til handelsbyen Saigon

Om formiddagen er det tid til at vende tilbage til civilisationen. Vi starter med at sejle tilbage til fastlandet og derfra med bus til lufthavnen i Nha Trang. Ved synet af de mange turister glæder vi os over, at vi tog en anden vej end den "normale", og at turens mange aktiviteter utvivlsomt har rystet os godt sammen.

Vi flyver nu tilbage til udgangspunktet Saigon og indlogerer os på et hotel tæt på byens grønne park og gamle marked. Vi introduceres til byens flotte franske kolonibygninger, posthuset, katedralen, og boulevarderne fra sædet af en cyclo. At blive cyklet rundt i byen virker ved første øjekast lidt "let" for en gruppe som vores, men hurtigt oplever vi hvordan tusindvis af motorcykler, gadesælgere m.m. gør trafikken rigeligt spændende og dermed det hele værd. I aften er turens sidste aften og den skal nydes med god vietnamesisk mad og samvær - og måske et glas koldt øl?

M/-/A
Dag 14. Cyclo i Saigon og afsked med Vietnam

Hvis du stadig mangler at shoppe souvenirs eller gaver til dem derhjemme, så er det sidste chance nu. Silke, spisepinde, lakæsker... kun fantasien sætter grænser, da udbuddet er enormt og det meste er til overkommelige priser. Med en række uforglemmelige og utraditionelle oplevelser i bagagen tager vi afsked med Vietnam og flyver fra Saigon tilbage til Danmark.

M/-/-
Dag 15. Ankomst til Danmark

Vi ankommer til Danmark - mange unikke oplevelser rigere.
-/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -
Overnatning

Der er på denne rejse lagt vægt på charmerende og specielle overnatningssteder. I Mekong Deltaet bor vi på en hyggelig lodge med frodige omgivelser direkte ned til Mekongfloden. Overnatning i Ho Chi Minh City/Saigon er på et hotel nær den centrale park. Ved Nationalparken Nam Cat Tien bor vi i et lokalt langhus bygget i bambus nær junglen af minoriteten Ma. I Dalat bor vi på et hyggeligt hotel og slutteligt overnatter vi i bungalows på stranden på øen Whale Island.
Enkeltværelse er muligt mod et tillæg angivet nederst på siden, dog ikke på nætterne i langhuset ved Nam Cat Tien Nationalpark.
Lidt om trekking og cykelturene

Cyklingen i Mekong Deltaet, samt fra Dalat til Whale Island, er ture hvor alle kan være med. Dog er Mekong på flade stier/veje, mens det er mere kuperet på 3 dages turen. Generelt nyder vi at gå "behind the scenes" og ikke at køre cykelløb. Distancerne er ca. 30 km dagligt i Mekong og 50 km dagligt i højlandet. Der er følgebil med på cykelturen i højlandet.
Vandringen er moderat og kuperet, men igen er det ikke fart, men oplevelser vi lægger vægten på. Ruterne i denne turbeskrivelse er sammensat på baggrund af de informationer, vi har på nuværende tidspunkt. Forskellige forhold i Vietnam, kan dog bevirke, at de enkelte vandreture må ændres fra tid til anden. Det skyldes eks. at vi tager meget hensyn til stammefolkenes ønsker, at myndighederne også kan stille nye krav til vores planlægning og endeligt at stiernes beskaffenhed varierer hele tiden - når det har regnet kan de f. eks være glatte og krævende at gå på.
Lidt om maden

Under ophold i byerne vil turlederen tilstræbe, at vi får prøvet så meget forskelligt af det verdensberømte vietnamesiske køkken som muligt.
Transport

Fra Nha Trang til Ho Chi Minh City flyver vi med Vietnam Airlines. Til og fra Whale Island benytter vi os af forskellige både. Og slutteligt bruger vi bus til den resterende del af rejsen.
Varighed

15 dage, heraf 2 vandredage. Én dag i jungle ved Nam Cat Tien og én dag i højlandet ved Dalat, hvor vi vandrer 4-7 timer om dagen. 4 cykeldage sværhedsgrad 3. På cykelturen i Mekong cykler vi ca. 30 km/dag og i Højlandet ca. 50 km/dag. Alle aktive dage kan fravælges, hvis man ønsker det.
Klima

Vietnams vejr er en sammensat og kompleks størrelse, der varierer efter årstid, samt efter hvor i landet, man befinder sig. Vietnam er beliggende mellem 9º Nord og 23º Nord, som spænder over 1600 km fra nord til syd. I forhold til klima kan landet groft inddeles i 3 områder. Det nordlige Vietnam ved Hanoi, det centrale område omkring Hue og Hoi An og endelig det sydlige ved Ho Chi Minh City og Mekong Deltaet. Bjergområderne i nordvest og det centrale højland har sit helt eget vejrsystem, som man kender det fra bjergene i resten af verden. Det østlige Vietnam har en lang kystlinje ud til hhv. Tonkin Golfen og Det Sydkinesiske Hav. Her hersker der et tropisk monsun klima; fra maj — september dominerer den sydlige monsun med vinde fra syd - sydøst. Fra oktober — april dominerer den nordlige monsun med vinde fra Kina.

Saigon/HCMC & Mekong:

Klimaet i det sydligste Vietnam er tropisk, med temperaturer året rundt mellem ca. 21ºC og 32ºC, og kan opdeles i hhv. en regnsæson og en "tør sæson".

Regnsæsonen er typisk mellem maj og november, og nedbøren udgør i denne periode gennemsnitligt 1800 mm. Oftest er regnen kraftig og kortvarig, som man kender det i troperne.

Den tørre sæson udgør perioden fra december til april, og her falder der normalt meget begrænset nedbør.
Visum

Det er ikke nødvendigt med visum til Vietnam ved ophold på op til 15 dage. Passet skal være gyldigt i 6 mdr. ved indrejse, og du skal have en flybillet, der viser, at du har hjemrejse senest 15 dage efter ankomst. Hvis du har forlænget din tur ud over de 15 dage, skal du ansøge om visum.

NB. Visumregler kan variere for andre nationaliteter end danske statsborgere, der rejser på dansk pas
Vaccinationer

Kontakt egen læge ca. 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk
Valuta og brug af kreditkort

Den vietnamesiske valutaenhed kaldes for Vietnamesisk Dong - eller i daglig tale blot Dong.

1 USD svarer til ca. 21.000 Dong. For at få den bedste kurs og samtidig undgå at blive snydt med falske sedler, anbefaler vi, at man holder sig fra gadevekslerne og i stedet for benytter de mange banker undervejs, som samtidig har den bedste vekselkurs.

I ankomstområdet i de internationale lufthavne forefindes der filialer af større banker, hvor man trygt kan veksle. Man kan alternativt medbringe EUR, men kursen er ikke så favorabel som USD.

Hæveautomater finder man på ethvert gadehjørne i de større byer og man kan efterhånden også bruge Visakort som betalingsmiddel på flere og flere restauranter. De fleste hæveautomater har dog et loft på hvor meget man kan hæve per hævning. Loftet ligger på omkring 2.000.000 dong per hævning (ca. 100USD).

Et relativt lavt prisniveau samt de mange inkluderede aktiviteter/mad, gør at lommepengeforbruget normalt kun er ca. USD 250 - 350,- pr. person.
Adgang til el

På hotellerne er der adgang til opladning af batterier på denne tur. Medbring evt. ekstra batterier til trekkingturen. Husk at medbringe et multistik, da udformningen af de lokale stikkontakter kan variere fra den danske standard.
Mobiltelefon

Der er god mobildækning på denne tur. Generelt ønsker vi ikke, at vores rejser skal afbrydes af mobilsnak, hvorfor vi gerne ser, at man undlader at sende SMS og ringe, når man er i selskab med den øvrige del af gruppen.
Rejselitteratur

Lonely Planet, Vietnam a travel survival kit.
Moon Publ., Vietnam Handbook.
Politikkens, Turen går til Vietnam.
Fly

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk.
Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Tjek mulighederne for flytilslutning under punktet Afrejselufthavn på bookingens første side på den enkelte afgang eller kontakt Topas for at høre mere. Flytilslutning er altid med forbehold for pladssituationen.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse København — Vietnam t/r
Flyrejse Nga Trang - Saigon
Lufthavnsskatter og afgifter
Transport i bus i Saigon
2 overnatninger på Mekong Lodge, inkl. morgenmad
2 overnatninger i ’langhus’ i Nationalparken Nam Cat Tien, inkl. morgenmad
2 overnatninger på hotel i Dalat, inkl. morgenmad
1 overnatning på hotel ved søen Lak, inkl. morgenmad
1 overnatning på hotel i Ban Me Thuot, inkl. morgenmad
3 overnatninger i bungalows på Whale Island, inkl. morgenmad
1 overnatning på hotel i Saigon, inkl. morgenmad
Engelsktalende vietnamesisk turleder
Leje af cykler
Cykeltur i frodige Mekong
3 dages cykelture i det vietnamesiske højland
Vandring i junglen i Nam Cat Tien National Park
Tilladelse og gebyrer til Cat Tien National Park
Vandring i junglen i Dalat området
Trekking tilladelse
Besøg ved M´nong stammen, Ma folket, samt Ede minoriteten
Cyclo Tour til seværdigheder i Saigon
Frugtsmagning i Mekong
Måltider som indikeret under dagsprogrammet
Afskedsmiddag i Saigon
Bidrag til rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge, herunder udgifter til drikkevarer (øl, vin, sodavand osv.)
Ikke indikerede måltider under dagsbeskrivelserne, beregn ca. DKK 30-60,- pr.
Visum
Drikkepenge til lokale guider/chauffører, beregn ca. USD 45-55
Rejseforsikring
Evt. afbestillingsforsikring
Evt. flytilslutning til/fra København
Enkeltværelsestillæg for overnatninger i Mekong, Saigon, Dalat, Ban Me Thuot og Whale Island (3.300,- DKK).
Ønsker du at rejse individuelt rundt i Vietnam?

Gå til toppen og Book rejse
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig