Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Pakkeliste: Sri Lanka - Rundrejse med let cykling og vandring fra højlandet til Det Indiske Ocean

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til vores gæster, når der skal pakkes til turen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer om vores vandreture, samt hvad det er godt at medbringe på den enkelte tur.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man KAN medbringe til turen, og ikke som en liste over ting, som SKAL medbringes på turen. Hvad deltagere på en tur pakker af tøj, såvel til vandring som til afslapning, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Printvenlig version
Regler for bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget den indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:
- I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
- Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, strikkepinde, neglesakse o. lign. i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Bagage på turen

Bagagen kan pakkes i en blød vadsæk, rygsæk, sportstaske eller kuffert.

Derudover skal du kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage.
Et godt tip til din håndbagage!

Det sker desværre fra tid til anden at bagagen bliver forsinket. Hvis uheldet er ude på din rejse, kan du selv være med til at minimere generne ved at være forberedt. Du kan pakke følgende i din håndbagage og /eller rejse i det:

Vandrestøvler
Vind og vandtæt jakke (evt. regntøj)
Alle rejsedokumenter og værdier (penge, pas, telefon, oplader)
2 par sokker
2 T-shirts
Ekstra undertøj
En varm trøje
Tandbørste og de toiletsager du MÅ have med som håndbagage
Personligt medicin samt kontaktlinser og lignende
Klima

Klimaet i Sri Lanka er relativt komplekst og er bla. påvirket af monsun - sæsonbetonet vind- og nedbørsforhold. En syd-vest monsun der bringer regn fra maj-juli, til de sydlige og centrale regioner, samt en nord-øst monun, der bringer regn til de nordlige og østlige regioner i december og januar. Derudover er der det centrale højland, der virker som en effektiv klima barriere.
Denne tur til Sri Lanka går til den sydvestlige del af landet, samt højlandet, så jf. ovenstående er den bedste rejseperiode for denne tur fra december til marts, baseret på vejrstatistikken. Sri Lanka har et typisk tropisk klima, hvor den årlige gennemsnitstemperatur er 27 grader Celsius ved havet og noget køligere oppe i højlandet — ex. 20 grader Celsius i Kandy og 16 grader Celsius i Nuwara Eliya. På denne tur skal man forvente dagstemperaturer i intervallet 27 — 32 grader Celsius ved kysten og i lavlandet og mellem 22 — 25 grader Celsius i højlandet. Vi er på destinationen i den tørre periode, men der kan forekomme regn, især i højlandet. Som mange andre steder i verden, kan man også på Sri Lanka konstatere, at kendte vejrsystemer, ikke er så stabile som tidligere, så klimabeskrivelser incl. denne, skal altid tages med forbehold, da vejret til tider er omskifteligt og uforudsigeligt.
Vandtemperaturen i havet ligger normalt mellem 27 — 30 grader Celsius året rundt.
Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader!
Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.
Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.
Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, og til brug når man ikke er på vandretur. En lukket sko (tennissko eller lign.) til cykelturene.
Feltflaske

Medbring evt. en eller flere flasker som i alt kan rumme ca.1½ liter vand til at medbringe på vandreturene. Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning. ½ liters vandflasker udleveres til cykeldagene på destinationen og kan bruges i holderen på cyklerne.
Vandrestave

Det er meget individuelt, om man har gavn af at benytte vandrestave. Vandrestave kan være aflastende ved nedstigninger især for knæ. Andre benytter dog udelukkende vandrestave til opstigninger. Kun når der er svære passager og man evt. skal have en "hånd på" ved passage af klippefremspring, kan vandrestave være til besvær. Det er altså meget individuelt, om man har glæde af vandrestave - så forsøg dig frem.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.
Tøj til vandring og cykling

  2 par tykke vandresokker
  Evt. 2 par tynde indersokker
  1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
  1 tynd uldtrøje
  1 sweatshirt/fleecetrøje (til kølige morgner/aftener)
  1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
  1 par regnbukser (Regnslag eller poncho er et godt alternativ til alm. regntøj)
  1 par cykelbukser, cykelhandsker, cykelhjelm (du skal altså selv medbringe cykelhjelm til turen).
  Evt. et løst saddelovertræk med gel for komfortens skyld.
Andet tøj

  Evt. bukser til bybrug
  T-shirts
  Skjorter
  Strømper
  Undertøj
  Badetøj
  Håndklæde
Mod solen

  1 tørklæde mod sol og til kølige dage
  Hat med bred skygge
  Gode solbriller
  Solcreme og læbepomade med høj faktor
Diverse

  Toiletsager
  Skrivesager
  Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på, at Sri Lanka kræver, at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark).
  Pengebælte
  Medicin til eget brug inkl. sportstape, vabelplaster og evt. knæbind.
  Toiletpapir (til vandredagene)
  Myggebalsam
  Lommelygte og ekstra batterier, evt. pandelygte.
  Ørepropper mod hanegal og andre nattelyde (små gule, i skum: ca. 5,- DKK på apoteket)
  Sysæt til mindre reparationer
  Kamera og evt. ekstra batterier/oplader
  Kikkert, hvis man er dyre/fugle interesseret
  Alkoholgel til håndvask (kan købes på apoteket eller hos Matas)
  Vådservietter
  Evt. køresygepiller til bustransport
  Vandrestave
Specifikke turbemærkninger

Mod evt. myg: Vi anbefaler tyndt løstsiddende bomulds- eller lærredstøj med lange ærmer og ben, som sammen med myggebalsam er den bedste beskyttelse mod evt. myg om aftenen.

Man skal IKKE medbringe hverken underlag eller sovepose til turen.

Man skal selv medbringe cykelhjelm til turen.
Tøjvask

Det er en god ide, at medbringe lidt vaskemiddel til håndvask, så cykel- og vandretøj kan skylles op efter behov.
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Almindelige vandreregler

1. Gå aldrig alene.
2. Medbring altid ekstra varmt tøj og regntøj.
3. Følg altid den afmærkede og aftalte rute.
4. I tilfælde af tvivl: gå tilbage ad den samme vej. Forsøg aldrig med en genvej.
5. Giv besked om hvor du går hen.
6. Medbring altid vand nok.
En normal vandredag

Vi starter typisk fra morgenstunden. Først gennemgås ruten på kort, og det aftales, hvor gruppen første gang skal samles undervejs, hvis turlederen vurderer, at der er mulighed for, at give vandringen "fri". Derefter starter vandreturen, og det er vigtigt, at alle finder deres egen rytme (tempoet skal indrettes efter vejrtrækningen, ikke omvendt). Der er naturligvis en nedre grænse for, hvor langsomt et tempo der kan accepteres, hvor mange pauser man kan tage og pausernes varighed, idet man skal nå frem til overnatningsstederne i god tid inden det bliver mørkt og i forhold til almen restitution. Efter første mødested holdes en kort pause, og næste mødested aftales, og så fremdeles. Frokostpausen er normalt af lidt længere varighed, så alle kan få en længere pause, men ydre faktorer som ex. dårligt vejr kan medføre kortere pauser. Det er meget forskelligt, om turlederen går forrest eller bagest på vandringerne. Ved vanskelig orientering, kan det være nødvendigt for turlederen at gå forrest, men hvis nogle deltagere har problemer, kan det være nødvendigt at turlederen går bagest i perioder.

Bemærk, at ovenstående beskrivelse blot er et eksempel på en typisk vandredag på en Topas tur. En masse forhold kan betyde, at en vandredag foregår på en anden måde, forårsaget af vejrliget, skader/sygdom hos deltagere, terrænets beskaffenhed m.m. Med andre ord, så er fleksibilitet og improvisation nøgleord i forbindelse med vandreture — det gælder for både turleder og turdeltagere.
Turlederen

Der påhviler lederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en vandretur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig