Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Fakta om Ilulissat


Printvenlig version
Beliggenhed

Ilulissat er beliggende i Disko Bugten på Grønlands vestkyst ca. 300 km nord for Polarcirklen. Ankommer man fra Danmark med fly, rejser man via Kangerlussuaq. En anden mulighed er at sejle til byen med et af kystpassagerskibene.

Ilulissats beliggenhed betyder, at der er midnatssol fra den 21. maj til den 24. juli. Til gengæld er der mørketid fra den 26. november til den 13. januar.
Området

Ilulissat kommune dækker et areal på 47.000 km2, hvilket vil sige, at kommunen er større end Danmark. En stor del af arealet er dog dækket af Indlandsisen. Ilulissat ligger smukt ved Kangia Isfjorden, som er tætpakket med is fra den mest produktive isbræ på hele den nordlige halvkugle, Sermeq Kujalleq.

Byen har ca. 5.000 indbyggere og næsten lige så mange hunde! Ilulissat er Grønlands tredjestørste by og en moderne industriby, hvor de mange kuttere og trawlere i havnen vidner om fiskeriets store betydning. Syd for byen ligger den smukke Sermermiut-dal lige ned til Kangia Isfjorden.

Udsigten over Kangia Isfjorden er en æstetisk nydelse for øjet. De gigantiske isfjelde ved mundingen af fjorden er synlige fra stort set hele byen.

Vegetationen i området omkring Ilulissat består af lave buske, krat, mos og lav. Om efteråret er det også muligt at finde spiselige svampe. Den arktiske natur er ekstrem sårbar, og vi opfordrer derfor alle til at passe godt på naturen.
Værd at se

Sermermiut-dalen syd for byen, hvor forskellige eskimoiske kulturer har haft bopladser så lang tid, der har levet mennesker i Grønland.

Eqi - den kælvende gletscher 80 km nord for Ilulissat med mulighed for overnatning i Ice Camp Eqi.

Den hyggelige bygd Ilimanaq syd for Kangia Isfjorden med ca. 90 indbyggere.

Kangia Isfjord der i sommeren 2004 blev optaget på UNESCO's liste over verdens kulturarv.

Ilulissat by, hvor du bl.a. finder Knud Rasmussens fødehjem, der i dag huser byens museum, det lokale fiskemarked Brættet, den smukke Zionskirke og meget mere.

Diskoøen med hovedbyen Qeqertarsuaq og Lyngmarksgletscheren, hvor der er mulighed for at køre på hundeslæde om sommeren (ca. til midten af august afhængig af vejret og snesituationen).

Mange udflugtsmuligheder - f.eks. bådture, hundefodring, langline fiskeri og helikopterture til Kangia Isfjorden.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig