Albanien - Rå og autentisk trekking i de albanske alper

På et spektakulært sætertrek med hyrder og heste oplever du det nordlige Albaniens storslåede og uberørte natur med grønne sætere, alpine passager og dybe skove.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Albanien er et fascinerende land rigt på kultur, natur og historie. Dog er det endnu et af de mere sjældent besøgte lande i Europa. Indtil starten af 1990erne var det et af Europas fattigste og mest lukkede lande. Nu er Albanien klar til at dele sin rå natur og spændende historie med os.

Trekket bringer dig på vandring gennem Valbonadalens grønne sætere, alpine passager og dybe skove hvor bl.a. ulven, bjørnen og lossen har hjemme - alt sammen indrammet af høje spidse tinder på op til 2.600 m. Nordalbaniens vildmark er et uforglemmeligt syn med de smukke bjergsøer, græssende dyr og en eksotisk flora med orkidéer, smukke forglemmigejer og kongelys i alle tænkelige farver.

Undervejs overnatter vi på små bjerghoteller, i hyrdernes træhytter og på guesthouses, hvor vi kommer tæt på de lokale, oplever albanernes utrolige gæstfrihed og kan nyde det klassiske albanske bondekøkken. Vandreturen slutter i hovedstaden Tirana, som du let taber hjertet til. Her præger en hektisk historie og særegen blanding af halvgammelt og helt nyt det livlige gadebillede.

En fantastisk tur. Spændende, grænseoverskridende på den gode måde, flot og varieret natur, overraskende. Kan varmt anbefales.

Ingrid Grete Jensen

Glæd dig til

 • 5 dages unikt sætertrek gennem Albaniens storslåede og uberørte natur
 • Valbonadalen med de smukkeste bjergsøer, græssende dyr og de højeste tinder
 • En ubeskrivelig smuk sejltur over Komansøen
 • Overnatninger i de gæstfrie hyrders simple hytter
 • Idyllisk overnatning på hotel i Rubik
 • Hestetransport af bagagen på to af trekkets dage
 • Albansk landkøkken med indflydelse fra Tyrkiet og Italien
 • Oplevelser på egen hånd i spændende og livlige Tirana

Højrute trekking med Topas

En unik mulighed for at komme langt væk fra civilisationen og helt ind i bjergenes indre, hvor der hersker fred og ro i en uberørt natur. Se her om højrute vandring er noget for dig og hvilken tur du skal vælge.

Program

Dag 1. Ankomst til Albanien
Efter ankomst til Albanien og hovedstaden Tirana køres vi til vores hotel i byen Rubik. Hotellet ligger tæt ved floden, omgivet af frodige skovklædte dale og smukke bjerge.

Dag 2. Over Koman Søen til Tropojë - sætertrekkets start
Vi har i dag en 3 timer lang sejltur over Komansøen - en af de smukkeste sejlture i verden. Herefter fortsætter vi i bus til Tropojë, hvor vi bliver indkvarteret i et charmerende guesthouse og møder vores værter for natten.

Dag 3. Vandring fra Tropojë til Sylbice
Vi forlader Tropojë og begiver os gennem dalen op mod sæterne. Ved ankomst til Sylbice i 1.650 m, bliver vi budt velkommen af vores sæterfamilie. Herfra har vi en fantastisk udsigt til bjergsiderne omkring os.

Dag 4. Vandring fra Sylbice til Doberdol
Trekket går ad hyrdernes stier omgivet af grønne bjerge, græssende dyr og skøn flora. Frokosten nydes ved Doberdolbjergsøen. I Doberdol bor vi i hyrdernes simple træhytter og smager lokale specialiteter.

Dag 5. Vandring fra Doberdol til Cerem (Valbona) over Montenegro
Trekket går mest ad grus- og skovstier og krydser i dag grænsen til Montenegro, hvor vi kommer gennem en forunderlig og troldelignende skov. Turen slutter i Valbona, hvor vi indkvarteres på et dejligt guesthouse.

Dag 6. Trekkets sidste vandredag fra Valbonadalen til Theth
Med minibus køres vi til bunden af den smukke Valbonadal, som byder på vandring mellem fantastiske tinder og smukke vandfald. Vi nyder en frokost i passet.

Dag 7. Køretur Fra Theth til Tirana
Vi får et sidste indtryk af den rustikke og storslåede natur, bjergene og livet i landsbyerne. I Shkodra spiser vi frokost og fortsætter til Tirana, hvor en byrundtur og det fremragende albanske køkken venter.

Dag 8. Hjemrejse fra Albanien
Før hjemrejse er der for de morgenfriske mulighed for en tur i Tiranas gader og indsnuse det sidste af stemningen i den livlige by.

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København – Tirana t/r
 • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
 • Al transport, herunder bagagetransport med bil og med heste
 • Alle overnatninger
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Albansk lokalguide
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn mellem DKK 80-190 pr. måltid)
 • Drikkepenge til lokalguide og hestefolk ca. DKK 230
 • Entré til museer og lignende
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Evt. tillæg for enkeltværelse DKK 800 (Kun muligt 2 nætter)

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse

Rejsens maksimale deltagerantal: 20 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Lidt om landet Albanien
 • Varieret overnatning undervejs

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –

Dag 1. Ankomst til Albanien

Albanien betragtes ofte som en moderat muslimsk republik, hvor ateisme og flere andre trosretninger er velrepræsenteret i et traditionsrigt kludetæppe. De mange årtier under kommunismen medførte et land uden reel religion og tro, hvilket stadig mærkes blandt albanerne.

Vi lander i Tiranas lufthavn og kører herefter ca. 1,5 time nordpå til Rubik, hvor vi skal overnatte. Lige uden for byen besøger vi en kirke, der oprindelig hørte til et nu faldefærdigt kloster. Vi følger en smal asfaltvej fra landevejen og finder hotellet skønt beliggende i den frodige dal.

Efter ankomst indkvarteres vi på hotellet og pudser formen af med en kort tur langs floden. Bagefter går vi tilbage ad den lille vej til hotellet og til den lækre aftensmad, vi har i vente. Hvis vejret tillader det, spiser vi på den overdækkede terrasse med udsigt over floden og retter blik og fokus mod de kommende dages trekkingtur.

Dagens vandring ca.: 1½ time - ca. 6 km.

-/-/A

Koman-søen med bjerge.

Dag 2. Fra Rubik med færgen over Koman Søen til Tropojë — trekkets start

Efter morgenmaden kører vi videre nordpå og kommer inden frokost til Koman, hvor færgen over Koman søen afgår fra.

Vi har god tid til at få noget at spise, før vi lægger fra og sejler ud på søen. Sejlturen over søen er i mange guidebøger blevet beskrevet som en af de smukkeste i verden. Søerne er opstået i forbindelse med et vandkraftværk der blev bygget i 1970'erne på floden Drin, og man sejler derfor på turkisblåt vand mellem høje bjergsider. I løbet af den ca. 3 timer lange sejltur kan man være heldig at opleve vilde får der springer opad de øde skråninger.

Efter mødet med det maritime Albanien fortsætter vi i bussen mod Tropojë.

Vi har måske allerede taget vandrestøvlerne på, inden vi kørte fra borde, så vi er klar til at røre benene lidt senere.
Vel fremme i Tropojë går vi en lille tur i det kuperede landskab med spredte landbrug og udsigt til bjergene, der tårner sig op foran os.

Efter vandringen indlogerer vi os i det lille charmerende guesthouse, hvor vi skal sove i nat. Herefter mødes vi til fælles aftensmad udendørs eller i et af husene og får lejlighed til at stifte bekendtskab med det albanske bondekøkken. Vi får også lejlighed til at hilse på de lokale hyrder - og ud på aftenen bliver den lokale raki (brændevin) budt rundt.

Dagens vandring varer ca. 1½ - 2. timer inkl. pauser.

M/F/A

Dag 3. Fra Tropojë til Sylbice

Vi står tidligt op og gør vores bagage klar til transport. Efter en god morgenmad forlader vi Tropojë og begiver os gennem dalen op mod sæterne.

Vi har den ca. 2.400 m høje Shkelzen på vores venstre hånd og følger floden i en jævn stigning fra det grønne lavland. Stien bliver brugt af hyrder og deres dyr, der skal på sommergræsning, og undervejs bliver vi mødt med venlig hilsen og brede smil. Vi bevæger os efterhånden fra skov til åbent terræn, hvor vegetationen næsten kun består af græs. Vi har god tid til at se os omkring og nyde opstigningen på ca. 1.250 højdemeter fra Tropojë til Sylbice i 1.650 m, hvor vi bliver budt velkommen af vores sæterfamilie. Vi indlogeres i simple og hyggelige træhytter, hvor vi sover flere personer sammen.

Ud på aftenen bliver maden tilberedt af lokale folk. Vi sidder med fantastisk udsigt til bjergsiderne omkring os, og får serveret den traditionelle bondekost. En lang og udfordrende dag er ved vejs ende.

Dagens vandring er ca. 8-9 timer inkl. pauser. ca. 22 km. - 1.250 højdemeter.

M/F/A

Vandring i bjergene.

Dag 4. Vandring fra Sylbice til Doberdol

Efter morgenmaden begiver vi os længere ind i bjergene, stadig på hyrdernes græsgange. Mens vi fortsætter vores opstigning, er vi omgivet af betagende grønne bjerge med græssende dyr. Jo længere vi kommer opad, jo mere speciel bliver floraen - vi kommer op i omkring 2200 m og kan opleve mange forskellige typer af orkidéer, smukke små forglemmigejer, kongelys i alle tænkelige farver og et utal af andre blomster.

Vi holder vores frokost ved en dejlig bjergsø, hvor vi i det fjerne kan nyde de smukke sorte bjerge i Montenegro. Ved søen holder vi en længere pause, så der er mulighed for at tage en dukkert og/eller ligge og nyde solen.

Efter pausen fortsætter vandringen nedad mod Doberdol, med udsigt ud over det fantastiske grønne plateau. Vi når Doberdol hen på eftermiddagen og kan her forsyne os hos den lokale bonde. Resten af eftermiddagen går med hygge, hvad enten man vil en tur ud på egen hånd, spille kort, læse sin bog, eller hvad man nu har lyst til.

Aftensmaden er igen national- og egnsbetonede retter, hvor vi smager lokale specialiteter - og eventuelt skyller disse ned med den lyse albanske øl eller albansk vin. Vi sover denne dag igen i et guesthouse med simple charmerende træhytter. 

Dagens vandring varer ca. 5-6 timer inkl. pauser. ca. 12 km. - 650 højdemeter

M/F/A

Dag 5. Doberdol til Cerem (Valbona)

Efter morgenmad pakker vi igen bagagen og begiver os afsted. Dagens vandring er forholdvis overkommelig, da vi følger en grusvej stort set hele dagen.

Vi kommer efter 1,5 times vandring til en grænsesten, som er grænsen mellem Albanien og Montenegro. Vi følger vejen og dermed grænsen og ser flere grænsesten de næste par timer, inden vi krydser grænsen og bevæger os ad en smuk skovsti ind i Montenegro.

Vi går inde i en meget vekslende skov, hvor der blandt andet igen er flere forskellige typer af orkidéer. Efter at have gået en times tid i den forunderlige og troldelignende skov, kommer vi til en lysning og krydser igen grænsen og er tilbage i Albanien.

Vi ankommer til Cerem først på eftermiddagen, hvor der bliver serveret en varm og god frokost til os. Efter vi har spist frokost kommer der minibusser og henter os og transporterer os til Valbona på en til tider meget ujævn vej.

I Valbona bliver vi indkvarteret på et dejligt lille bjerghotel med fantastisk udsigt til de omkringliggende bjerge. Til aften spiser vi i hotellets restaurant eller går til en af de charmerende små spisesteder i byen.

Dagens vandring er ca. 6-7 timer inkl. pauser. ca. 19 km. - 500 højdemeter.

M/F/-

Vandring fra Valbonadalen til Theth

Dag 6. Sidste vandredag fra Valbonadalen til Theth

Efter morgenmaden og et farvel til hotellet og de søde værter, bliver vi kørt i minibusser langs floden på den ujævne vej mod den østlige ende af dalen. Den sidste del af kørslen foregår i selve den udtørrede flodseng.

I bunden af dalen begynder stien, der leder os over passet i ca. 1.750 m. Dette er den perfekte afslutning på eventyret, og vi begiver os jævnt opad mellem fantastiske tinder, heriblandt Jezerces i 2.692m, der er det højeste bjerg beliggende i Albanien. Undervejs passerer vi det smukke Valbona-vandfald.

Stien byder på få stejle passager op til passet, hvor vi kan nyde frokosten og et fantastisk tilbageblik på den utroligt smukke Valbonadal.

Sidste del af turen går jævnt og langt nedad mod landsbyen Theth, hvor vi efter at have indlogeret os går ud og nyder et godt måltid mad på et lokalt spisested. Vi overnatter i mindre enheder på de forskellige værelser på et mindre hotel.

Dagens vandring er på ca. 7 timer inkl. pauser. Ca. 15,5 km - 750 højdemeter.

M/F/-

Dag 7. Fra Theth til Tirana

I dag forlader vi bjergene. Vi stiger op i køretøjerne længere oppe ad bjergvejen.

Vejen er rustik, naturen storslået i alle farverne, bjergene sylespidse og landsbyerne og dagliglivet passerer hastigt forbi. Kursen er sat mod Shkodra, den første store by vi møder efter dagene langt uden for lands lov og ret.

Her spiser vi frokost, strækker benene og kører videre igennem det livlige lavland, der spøjst afspejler Albaniens brogede fortid, og hvad albanerne har drevet det til i dag. Inden Tirana bliver trafikken tættere og efter at have passeret de kaotiske forstæder, ankommer vi til vores hotel i hjertet af det historiske og centrale Tirana.

I en blanding af tilbagelænet venlighed og mild middelhavsstemning taber man let hjertet til Tirana. Hvad enten man er til selvforkælelse på byens mange fine udeserveringer, en tur ned ad de træflankerede boulevarder eller på oplevelse i de smalle sidegader, har Tirana det hele.

Vi mødes om aftenen til en byrundtur, inden vi afprøver det nye fremragende albanske køkken på et af byens hyggeligste spisesteder.

Dagens køretur er på i alt ca. 6 timer inkl. pauser.

M/-/-

Dag 8. Fra Tirana lufthavn til Danmark

Efter en solid morgenmad er der, for de morgenfriske, mulighed for en byrundtur til fods på egen hånd, samt tid til de sidste indtryk/indkøb, inden vi forlader det eksotiske og fremmedartede Albanien.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage - på denne rejse vandrer vi 1-9 timer om dagen.

Turens sværhedsgrad er gradueret 3, hvilket betyder:
Lidt hårdere vandring og af og til i vanskeligt terræn med lange opstigninger. Turene kræver ingen særlige tekniske forudsætninger, men du skal være i god form og have et generelt godt helbred. Man være forholdsvis "sikker på benene", da man kan forvente, at stierne visse steder er glatte.

Tiderne angivet i dagsprogammet kan variere fra tur til tur afhængigt af den enkelte gruppe, vejret etc. Derfor skal tidsangivelserne tolkes som vejledende.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Trekket er med bil- og hestesupport til bagage, og vandringen går ad varierede stier gennem dale, skov, landbrugsområder, sætere og bjerge. 

Overnatning

Undervejs overnatter vi på et idyllisk bjerghotel i dobbeltværelser. På trekket overnatter vi i hyrdernes træhytter og på guesthouses i flersengsværelser. I Tirana bor vi i dobbeltværelser på et mindre 3-stjernet hotel nær centrum. 

Der er kun mulighed for enkeltværelse på de to hoteller mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Dagtemperaturer mellem 25-30 grader, nattemperaturer ned til 10-15 grader. Da hele rejsen foregår i bjergene, skal du være opmærksom på, at vejret kan ændre sig hurtigt. Solskin, regn eller tåge kan komme i løbet af en halv time.

Valuta og kreditkort

Medbring kontante Euro, der kan bruges på turen eller veksles til Albanske LEK i lufthavnen. Undervejs på trekket er mulighederne for at handle begrænsede. Der kan købes kaffe, te, øl og sodavand.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er mobildækning og wi-fi i begrænset omfang på denne rejse. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

ADGANG TIL EL
Der er god adgang til strøm, dog undtaget bjerghytterne, hvor adgangen til strøm er begrænset. Der kræves adapter til runde stik.

Pas og visum

Danske statsborgere med dansk pas kan rejse visumfrit i Albanien i op til 90 dage. OBS: dit pas skal være gyldigt i 3 måneder ud over opholdet.

Vi opfordrer til at bemærke særlige forhold, der gør sig gældende ift. pas og evt. øvrig dokumentation på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Rejser du som forældre alene med et barn under 18, eller er du selv under 18, anbefales det af det danske Udenrigsministerium, at der medbringes en fuldmagt fra andre med forældremyndighed.

Vi vil desuden bede om, at du kontakter Topas og forventningsafstemmer før booking, hvis du er under 18 eller rejser sammen med en under 18.

Kort og Rejselitteratur

Bradt Travel Guides "Albania" af Gillian Gloyer. Der findes adskillige Lonely Planet guide bøger med Albanien kapitler, men ikke en selvstændig guide. Kort købes bedst lokalt.

Lidt om Albanien

Albanien er et gammelt land på vej ind i en ny tid. Landet gennemgår en rivende udvikling i retning af det vestlige Europa, men har samtidigt en lang historie bag sig.

Albanerne mener selv, at det hele begyndte som en del af Illirien 400 før Kristus, hvorefter grækerne kom forbi. I 108 før Kristus overtog romerne meget af landet.

Den moderne historie begynder med det Osmanniske rige, der har efterladt sig dybe spor i Albanien, såvel som i meget af det øvrige Balkan. Kulturen blomstrede sammen med handelen og Islam bredte sig i det ellers ortodokse land. Landets store helt Skanderbeg samlede i 1600-tallet de kristne fyrster og gennemførte en række spektakulære militære aktioner der holdt Osmanerne stangen og samlede for første gang, hvad man kan kalde et Albanien med en fælles identitet. Denne er nu igen blevet en del af Albanernes bevidsthed efter årevis med kommunisme og Maoisme under Enver Hoxha.

Denne mørke tid er lagt bag os og vi møder en nation, hvor der hersker en stor utålmodighed efter at blive en del af Europa og der arbejdes hektisk på at opbygge landet i en rasende fart.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Bemærk venligst

Bemærk venligst, at vi kan være nødt til at ændre på ruten på grund af vejr-, sti/vejforhold eller andre uforudsete årsager.

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

På vandreturene skal du kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Rygsækken skal være regntæt, så man bør medbringe et regnoverslag til rygsækken. Alternativt kan medbringes vandtæt materiale (fx sorte plastiksække eller lignende, så du kan gøre bagagen vandtæt indefra.

Desuden skal du medbringe en stor rygsæk eller vadsæk, ca. 55 liter eller mere, til skiftetøj, rejsetøj osv., som du ikke skal bruge i løbet af vandredagen (dag 2 til dag 8). Hver aften vil du modtage din store bagage, der bliver fragtet fra overnatningssted til overnatningssted af vores lokale hjælpere.

Du kan ikke medbringe en kuffert på denne tur.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. Vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen mod forventning skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1½ liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke.
Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning. 

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Sovepose, lagenpose og liggeunderlag

Der forefindes tæpper eller sengetøj på alle overnatningssteder, men dette skiftes og vaskes ikke mellem besøg i hytterne i bjergene. 

Vi anbefaler at medbringe egen sovepose for komfort på de mere primitive overnatningssteder.
 
Medbring gerne en 2-sæsoners sovepose eller en sovepose med en komforttemperatur på 0 grader. Den skal kunne lynes op helt ned til fodenden, så den også kan bruges i varmere vejr. En lagenpose af silke, bomuld eller fleece kan med fordel medbringes. Lagenposen forbedrer din sovepose med ca. 5 grader.

Du skal ikke medbringe liggeunderlag.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

• 2 par tykke vandresokker
• Evt. 2 par tynde indersokker
• 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
• Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
• 1 tynd uldtrøje
• 1 sweatshirt/fleecetrøje/tynd dunjakke
• 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
• 1 par åndbare regnbukser

Andet tøj

• Rejsetøj
• T-shirts
• Skjorter/langærmet bluse
• Strømper
• Undertøj
• Håndklæder

Mod solen

• 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
• Hat med bred skygge
• Gode solbriller
• Solcreme og læbepomade med høj faktor (min. faktor 30)

Diverse

• Toiletsager
• Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
• Pengebælte
• Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
• Toiletpapir (til vandredagene)
• Myggebalsam
• Lommelygte og ekstra batterier, evt. pandelygte
• Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
• Kamera og evt. ekstra batterier/oplader
• Alkoholgel til at vaske hænder i før mad.
• Vådservietter
• Evt. køresygepiller til bustransport
• Evt. vaskepulver til håndvask
• Evt. paraghurt eller Imodium tabletter mod diarré
• Energibarer/yndlingssnack

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

17. juli 2024  –  24. juli 2024 Udsolgt 14.970 DKK Venteliste
24. juli 2024  –  31. juli 2024 Garanteret afgang 14.970 DKK Bestil Rejse
31. juli 2024  –  7. august 2024 Garanteret afgang 13.970 DKK Bestil Rejse
26. juli 2025  –  2. august 2025 Åben for booking 11.970 DKK Bestil Rejse
2. august 2025  –  9. august 2025 Åben for booking 11.970 DKK Bestil Rejse
9. august 2025  –  16. august 2025 Åben for booking 11.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: ALAP

Andre spændende rejser

(Hvis du ikke kan se tilmeldingsformularen til vores nyhedsbrev, kan du tilmelde dig ved at klikke her eller kontakte os på info@topas.dk)