Katrine Hartmann Andersen

Da jeg blev færdig med studiet, pakkede jeg det kun højest nødvendige og vandrede 900 km gennem Nordspanien på Caminoen. En tur, der gjorde særligt indtryk og samtidig blev mit afsæt som turleder i Topas.

Under min studietid brugte jeg de lange ferier på at rejse. Jeg er så vidt muligt altid længere tid af gangen det samme sted. Dermed kan jeg opleve nyt og på samme tid få en følelse af, at jeg lærer landet at kende. Med en baggrund i religionsvidenskab er jeg nysgerrig på andre kulturer og religioner, og det har jeg på mine rejser altid kombineret med oplevelser i naturen. På den måde har jeg oplevet hinduistiske ritualer dybt inde i en skov i Sri Lanka og diskuteret religion på vej op af et bjerg i Indonesien.

Begejstringen for at være i naturen, høre andres historier og få unikke oplevelser er jeg glad for at få lov at dele med Topas’ gæster. Topas’ ture bringer mange forskellige mennesker sammen; og alle med den samme begejstring for at komme ud og opleve og bevæge sig. Det giver en helt særlig stemning, og det er ude på stierne, jeg oplever at få de bedste snakke.

Jeg har hovedsageligt rejst i Europa og Asien, hvor mine ture altid byder på nye oplevelser. For mig er opskriften på de bedste oplevelser det gode selskab, de brede vidder samt det uventede og de små nuancer, der ikke kan planlægges hjemmefra.

Her har jeg været turleder