Bo Pedersen

Det er en gave at få mulighed for at dele naturen og en fremmed kultur med forventningsfulde mennesker. Om det er i Højlandet i Skotland, på risterrasserne i Vietnam eller på mountainbike på vej ned af et bjerg.

2014 var et nyt kapitel i mit liv. Som ung 60-årig (tvunget på pension) og med et langt liv i Statens tjeneste blev der mulighed for prøve noget helt andet. Jeg vidste, at jeg ville være Turleder, og jeg blev stolt og glad over at få lov til at blive en del af Topas-familien. Kombinationen af at være sammen med glade og forventningsfulde gæster og udøve min kompetence som leder igennem et langt liv er både en tillidserklæring og et privilegium.

Er der noget, jeg holder af, så er det at opleve lykken. Det er når forventningerne møder virkeligheden, som Troels Kløvedal yndede at sige det. Det er en mærkesag for mig, at mine gæster også får den oplevelse. Som Turleder er det en kunst og et must at få alt det trivielle, som f.eks. logistik, til at glide i baggrunden og i stedet i front mærke, at gæsterne slapper fuldstændigt af og bare nyder turen sammen med deres rejsefæller. Det elsker jeg, og jeg holder så meget af at mærke, at gruppen har skabt nye venskaber og mod på meget mere.

Har du ikke oplevet Skotland Highland og Vietnam, så kan det varmt anbefales, disse er mine nuværende favoritsteder. Begge folkefærd er utroligt søde og gæstfrie. Kulturen og naturen kan ikke beskrives til fulde, det skal opleves. Det at være på en Grupperejse er noget af det bedste og sjoveste, så glæd dig til at fortælle historier og grine sammen med din gruppe, især ved middagsmaden efter en herlig dag. Jeg glæder mig til at hilse på dig.

Her har jeg været turleder