Vietnam - Den store rundrejse fra syd til nord

Tag med til vidunderlige Vietnam på en aktiv rundrejse med let cykling og vandring, hvor du med alle sanser oplever landets natur og kultur. Vores mest populære rejse i Vietnam!

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Topas tilbyder den klart bedste rundrejse i Vietnam, hvis du har eventyrlyst og mod på Vietnam bag facaden. På denne rejse får du hele pakken fra syd til nord, fra floddelta til bjergtop og fra Ho Chi Minh City til etniske minoritetslandsbyer. Det alsidige program er spækket med oplevelser og levner samtidig tid til at fordøje oplevelserne undervejs og slappe lidt af, før det igen går løs med nye sanseindtryk.

På rejsen får du også en enestående mulighed for at cykle på klassiske cykler i landsbyerne og på mountainbikes i de nordvietnamesiske bjerge. Vi sejler blandt lokale på vej til marked i Mekongdeltaet og har mulighed for at ro i kajak blandt kalkstensøerne i Bay Tu Long bugten.

Langt ude på bjergskråningerne vandrer vi blandt rismarker og vandbøfler, og inde i hovedstaden Hanoi vandrer vi blandt historiske attraktioner som Litteraturtemplet og Ho Chi Minh mausoleum. Fællesskabet i gruppen såvel som kontakten til de lokale tilføjer en ekstra dimension til hele oplevelsen.

Glæd dig til

 • Aktive dage ved det storslåede og frodige Mekongdelta i det sydlige Vietnam
 • Cykeltur til smukke strande og ophold ved den UNESCO beskyttede by Hoi An
 • Eksklusivt ophold på Topas Ecolodge med spektakulære bjergudsigter fra balkon og pool
 • Unik vandring v. Nam Cang beboet af den etniske minoritet Red Dao
 • Spektakulært minikrydstogt og mulighed for kajak i Bay Tu Long bugten med overnatning ombord
 • Guidet sightseeing og særlige oplevelser i Ho Chi Minh/Saigon og Hanoi

Topas Ecolodge

Mellem rismarker og bjergtoppe dybt inde i Hoang Lien National Park i Nordvietnam ligger Topas Ecolodge i 1.000 meters højde med en spektakulær 360 graders panoramaudsigt over Sapadalen.

Program

Dag 1. Afrejse fra Danmark

Dag 2 til 5. Cykling ved Mekong Deltaet og seværdigheder i Saigon

 • Ankomst til Ho Chi Minh City/Saigon og indlogering på lodge i Mekong Deltaet.
 • Cykling langs floder og kanaler i Mekong, sejltur i robåd og introduktion til det vietnamesiske køkken.
 • Sejlads til det flydende marked og handelsbyen Saigon opleves fra en klassisk cyclo.
 • Besøg i Cu Chi tunneller 

Dag 6 til 7. Fra Sydvietnam til charmerende Hoi An med de smukke strande

 • Flyrejse fra Saigon til Danang og videre til Hoi An - den gamle UNESCO beskyttede handelsby.
 • Cykling til hvide strande, afslapning/badning

Dag 8 til 9. Historiske Hanoi og en mindeværdig frokost

 • Flyrejse fra Danang til hovedstaden Hanoi, byvandring og besøg på Dong Xuan markedet.
 • Gåtur til historiske bygninger i Hanoi, fælles frokost og eftermiddagen på egen hånd.

Dag 10 til 15. Topas Ecolodge og flotte landskaber i Nordvietnam

 • Bustur til Sapa Jade Hill Spa og Resort. Afslapning/vandring om eftermiddagen.
 • Vandring blandt minoritetslandsbyer og smukke bjerglandskaber, inkl. frokost i landsby.
 • Fridag på Topas Ecolodge. Idyllisk Hill top dinner om aftenen med lokale dansere.
 • På mountainbike i de nordvietnamesiske landskaber. Bus retur til Hanoi.

Dag 16 til 18. Aktivt minikrydstogt i Bay Tu Long-bugten

 • Fra Hanoi til kysten ved Halong city. Herfra ud i øhavet Bay Tu Long bugten
 • Besøg v. perle- og fiskefarme, kajak og badning
 • Afsked med Vietnam og det unikke landskab i Bay Tu Long-bugten og direkte til lufthavnen.

Dag 19. Ankomst til Danmark

Se det detaljerede dagsprogram her

Vores Vietnam

Topas har i mange år arrangeret rejser til Vietnam og har bl.a. eget kontor i Hanoi. Læs her hvilke oplevelser vi anbefaler i Vietnam samt andre gode rejsetips og spændende artikler.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder
 • Flyrejse København - Vietnam t/r + indenrigsfly Saigon/Danang/Hanoi
 • Al lokal transport
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • 3 cykeldage, 4 vandredage, kajaktur og bådture
 • Masser af spændende oplevelser og seværdigheder
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Læs hele listen over alt det, der er inkluderet i prisen på denne rejse

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (ca. USD 5-15 pr. måltid)
 • Rejseforsikring og evt. afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge til lokale guider/portere/chauffører (beregn ca. USD 60-80)
 • Evt. tillæg for enkeltværelse /enkeltkahyt: DKK 5.200,-

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 22 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Vaccinationer
 • Visum

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Dag 1. Afrejse fra Danmark

Afgang fra Danmark til Ho Chi Minh City/Saigon.

-/-/-

Dag 2. Ankomst til Ho Chi Minh City/Saigon og direkte til lodgen ved Mekongdeltaet

Vi lander i Saigon og kører direkte til det enorme og verdenskendte Mekongdelta.

På vejen sydpå forundres vi over vietnamesernes kreativitet og handlingsorienterede tilgang til transport. Her ses et leben af utrolig balancekunst udført på knallert, meterhøje kasser med æg, en familie på fem presset sammen på det lille sæde og måske en landmand på vej hjem med fire fuldvoksne grise i bur.

Efter et par timers bustur sejler vi til den frodige og komfortable Mekong Riverside Boutique Resort beliggende direkte ved floden. Vi introduceres til hinanden, turlederen og til, hvad der venter os af fantastiske oplevelser de kommende uger. Hvis tiden tillader det, går vi en tur i nærområdet og tager allerede første dag hul på det aktive program.

Den første aftensmad bliver indtaget i lodgens restaurant, der ligger blot få meter fra floden, hvor skibene roligt sejler forbi.

-/-/A

Dag 3. Cykling langs floder og kanaler i Mekong

Efter en tiltrængt nats søvn i de hyggelige bungalows er vi klar til en hel dags flot cykling langs floder og kanaler i det ca. 39.000 kvadratkilometer store og grønne delta.

Mekongfloden har sit udspring på det tibetanske plateau ca. 4.000 km mod nordvest og har igennem årtusinder bragt liv og handel til selv de mindste afkroge af dette område, som vi cykler i. Her er vandvejen hovednerven i lokalsamfundet, der før var store rismarker, men nu rig på frugt, fisk, varme smil og vink.

I dette område er der tusindvis af små stier og vi er glade for at have vores lokale guide, der følger os. Vi smager på de eksotiske frugter, krydser masser af broer, tager de lokale færger og nyder det afslappede liv langs stierne med legende børn, arbejdende bønder og fiskere med store sænkenet.

Cykelturen afsluttes sen eftermiddag og som en fin afslutning på dagens aktive program slutter vi af med at sejle i robåd på de helt små kanaler, der forbinder de små øer. Inden aftensmaden introduceres vi til det vietnamesiske køkken, hvor vi hjælper med tilberedningen af aftensmaden og lærer et trick eller to. Vi overnatter igen på Mekong Riverside Boutique Resort.

M/F/A

Dag 4. Cai Be fra vandsiden og handelsbyen Saigon

Et vietnamesisk marked er (og har altid været) det vigtigste samlingssted for handel, unges flirten og lokal sladder. Her er med andre ord liv og glade dage. De verdensberømte flydende markeder i Mekongdeltaet er efterhånden flyttet på land, nu hvor motorcyklen er blevet hvermandseje i Vietnam. På floden handles fortsat direkte over rælingen fra båd til båd, men i dag mere engrosvarer, hvor den enkelte båd kun sælger én vare. Det flydende marked minimeres fra år til år, men de små arbejdende værksteder i land er stadig funktionelle. Vi stopper og ser, hvordan man i området laver kokosslik, poppede ris og den traditionelle risvin.

Før frokost går turen mod byen Ho Chi Minh City. Med sine godt 10 mio. indbyggere er Saigon Vietnams travleste handelsby, og vi glæder os over at blive introduceret til dens mylder og trafikale kaos, mens vi sidder trygt og godt i en klassisk cyclo. Herfra ser vi byens kendte katedral, det franske postkontor og reminiscenser fra den franske kolonitid genkendes hurtigt i gadebilledet. Vi har god tid til at suge byens indtryk til os, da vi overnatter på et hotel i byen.

M/F/-

Dag 5. Ho Chi Minh City og Cu Chi tunneller.

Lidt udenfor Ho Chi Minh city finder vi Cu Chi-tunnelerne. Tunnelerne fungere som en vital base under vietnamkrigen for de vietnamesiske krigere. Vi tager med bus fra hotellet om morgenen. Fremme ved Cu Chi tunellerne oplever vi en lille del af det enorme (anslået 200 km) underjordiske netværk af passager, kamre og boligkvarterer. Vores lokale guide forklare, om livet i tunnelerne og hvorfor disse tunnelsystemer var så vigtige i Vietnams mest turbulente år. Der er mulighed for at kravle i gangene og se nærmere på de mange bestialske primtive fælder, som blev benyttet til at bekæmpe fjenden.  Busrejsen mellem byen og tunellerne er en aktivitet i sig selv, hvor vi oplever det frodige klassiske sydvietnamesiske landskab.
Eftermiddag er på egen hånd i Ho Chi Minh.

M/F/-

Aftenhimmel og lanterner reflekteres i vandet på flod gennem Hoi An.

Dag 6. Hoi An - den gamle UNESCO beskyttede handelsby

Vietnameserne elsker fysisk aktivitet tidligt om morgenen, hvor selv den mindste grønne plet bliver brugt til badminton, gymnastik, dans eller utraditionelle gangarter og lette slag på egne ben og arme. Her er de morgenfriske garanteret underfundige oplevelser og gode billeder. 

Vi flyver nordpå og lander efter cirka en time i Danang, hvor vi kører med bus til den gamle handelsby Hoi An. Byen, der ligger smukt ved hvide strande og det Sydkinesiske Hav, var landets vigtigste handelscentrum for Sydøstasien fra det 15. til det 19. århundrede.

Hoi Ans lange historie som handelsby gør, at du kan se spor fra både franskmænd, hollændere og japanere. De mange flotte huse og lantern lægger også op til at gå en tur med kameraet. Der er også rig mulighed for at slappe af ved poolen, måske med en god bog. 

Vi går en aftentur i den gamle bydel og har mulighed for at nyde det klassiske, velsmagende vietnamesiske mad, som byen er kendt for. Vi overnatter på hotel i gå afstand fra Hoi An centrum.

M/-/-

Hvide strande og sol så langt øjet rækker.

Dag 7. Cykling til hvide strande

Dagen står i cyklingens og vandets tegn, og samlet begiver vi os af sted. Som kontrast til den meget kendte og besøgte by Hoi An opdager vi, hvor hurtigt man kommer på landet i Vietnam.

Vi har ikke cyklet i lang tid, før vi igen ser rismarker, de første vandbøfler og, som før, de glade lokale børn. Vi fokuserer på, hvordan det daglige liv leves langs vandet og i rismarken og nyder den glade lokale stemning. Alle badelystne har selvfølgelig medbragt badetøj, og hvad kunne være en bedre eftermiddag end at ligge under en palme efter en smuk cykeltur?

I aften fuldender vi strandtemaet på en lokal restaurant, med det lækreste sea food eller hvad man ellers måtte ønske.

M/F/-

Dag 8. Fra Hoi An til hovedstaden Hanoi

Efter morgenmaden tager vi afsked med Hoi An og flyver til Vietnams hovedstad, Hanoi. Her indlogeres vi på et hotel midt i den gamle bydel, hvor de små eksotiske gader stadig har navn efter de varer, som butikkerne forhandler. Her sælges traditionelle kostumer, silke, kurve og plastik i alle former og farver.

Alt dette ser vi, når vi sen eftermiddag tager på en utraditionel Topas byvandring - væk fra turisternes ruter og ind i smalle gyder, hvor vi besøger håndværkerne, sælgerne og hører om livet i Hanoi. Turen tager os med på Dong Xuan markedet og krydres med smagsprøver fra det verdensberømte vietnamesiske gadekøkken.

M/F/-

Travl gade i Hanoi med butikker, fodgængere, scootere, cykler og biler. Der er mange vietnamesiske flag.

Dag 9. Historiske Hanoi og en mindeværdig frokost

Vietnams hovedstad byder på mange historiske, kulturelle og religiøse seværdigheder. Vi tager en god gåtur rundt i byen og ser det pulserende byliv og de mange historiske bygninger. Vi kommer blandt andet forbi det kendte Ho Chi Minh Mausoleum, Den etbenede pagode og Litteraturtemplet. Vi spiser på en af de mange "street food" restauranter undervejs.

Eftermiddagen er til fri afbenyttelse - man kan se vietnamesisk kunst gennem tiderne på Museum of Fine Art, se det klassiske vanddukketeater, gå en tur omkring Hoan Kiem Søen eller nyde livet på en hyggelig café, hvorfra man kan følge med i det hektiske byliv.

Efter en dag med mange indtryk kan vi om aftenen endnu en gang gå til ro på hotellet i Hanoi, før turen fortsætter endnu længere nordpå næste morgen.

M/F/-

Dag 10. Fra hovedstaden til bjergene

Kl. 07:00 er der afgang  fra Hanoi til Sapa by. En flot og spektakulær køretur lags den røde flod op i bjergene omkring Sapa. Vi ankommer til Sapa omkring frokost, hvor vi nyder en god frokost på en lokal restaurant. Et kort ophold i byen og derfra ud til roen i bjergene til Sapa Jade Hill Resort, som vil være vores hjem de kommende par dage.

Tidligt på eftermiddagen starter vores vandretur i bjergene fra landsbyen Hang Da til landsbyen Hau Chu Ngai. Begge landsbyer er hjemsted for stammefolket ”Black Hmong”. Fra landsbyerne går vandreruten ned ad bakke med en smuk udsigt over bjergene og den dybe dal Muong Hoa på din højre side. Efter cirka to timers vandring kommer vi til landsbyen, Thao Hong Den, som også er hjemsted for ”Black Hmong” stammen. Vi oplever den traditionelle livsstil for Black H'mong-minoriteten, den næststørste etniske minoritetsgruppe i Sapa. Vi besøger en familie i landsbyen og får et indtryk af deres kultur og livsstil. Efter besøg i landsbyen går vi det sidste stykke ned til vejen, hvor vi bliver afhentet af bussen og kørt tilbage til vores hotel. Vi overnatter på Sapa Jade Hill resort. Ca. 4,5 km’s vandring.

M/F/A

Dag 11. Vandring blandt minoritetslandsbyer

Ad små veje og stier som forbinder landsbyerne, kommer vi ind i det daglige liv og ser voksne og store børn arbejde i markerne. Små børn leger og vinker, grise krydser stien og leder efter føde i vejkanten, og ænder svømmer rundt mellem de overrislede risplanter.

Morten Korch? Nej, vi er meget langt fra flade hvedemarker. Bjerglandskabet er præget af generationers arbejde med at dyrke ris og den danske malkeko er byttet ud med en stærk vandbøffel.

 Vi vandrer til landsbyen Y Linh Ho Village. Vandreturen går ned i dalen via en jordsti, der snor sig gennem rismarksterrasser. I bunden af dalen snor der sig en smal flod. Vi vandrer langs bredden til landsbyen Y Linh Ho, der er hjemsted for stammefolket fra Black H'mong. Vi spiser frokost og tager et hvil nær floden.

Efter frokost går turen dybere ind i Muong Hoa-dalen. Her passerer vi Blac Hmong landsbyen Lao Chai og derefter Ta Van-landsbyen for Giay-minoritetsfolket. Ved Ta Van går vi tilbage til vejen, hvorfra bussen til tage os tilbage til Sapa Jade Hill resort. Ca. 13 km’s vandring.

M/F/A

Dag 12: Vandretur fra Sin Chai til Nam Nhiu og videre til Nam Cang

På denne tur tager vi til den fjerneste del af Sapa-området for at møde folket der bor i bjergene. Vi spiser frokost i en afsidesliggende smuk landsby befolket af Red Dao-minoriteten.

Vi vil begynde turen med en køretur ind i Hoang Lien National Park. Vi er nu "uden for alfarvej", hvor der bydes på en smuk udsigt over høje bjerge, vandfald og dybe dale. Vandrestien vil føre os til Red Dao-landsbyen Nam Nhiu. Her vil du møde landsbyboerne, besøge deres hjem og lære om deres daglige liv som landmænd. Udenfor landsbyen forvandles stien til en lille jordsti og snart åbenbares en vidunderlige udsigt over dalen med bambushytter, som bruges af lokale bønder som overnatningssted i høstsæsonen. Efter at have passeret ris terrasserne og en flod fortsætter stien til den charmerende landsby, Nam Cang. Frokost serveres på en lokal restauration i byen.

Landsbyen Nam Cang ligger i den fjerneste ende af Sapa-dalen, og de røde Dao-kvinder bærer nogle af de mest farverige og forskelligartede klædningsdragter af alle Vietnams etniske grupper. Red Dao er også berømte for urtebade, lokal medicin og broderi. Sammen med din guide vil du udforske landsbyen og lære, hvordan de lokale landsbyboere laver skrivepapir af ris, sølvsmykker og farverige broderier. Vi bliver afhentet i bus og kørt til Topas Ecolodge.   På Topas Ecolodge finder du også den prisbelønnede infinity pool, med varmt og koldt vand + jacuzzi og bedst af alt, en udsigt over Topas Ecolodge og omkringliggende dale og risterasser i et view på 180'' Ca. 9 km’s vandring. 

M/F/A

Dag 13. Vandretur: Nam Sai – My Son – Thanh Phu

Vi har en mindre transfer fra Topas Ecolodge til Nam Sai. Dagens vandretur tager os ud gennem dalen mod landsbyen Thanh Phu. I Thanh Phu får vi en god lokal frokost.

Vandreturen er igen en oplevelse ud over det sædvanlige, og vi vandrer langs rismarker og gennem små landsbysamfund.

Her bor bjergbønder i huse, der minder os om livet i Middelalderen, dog tilsat mobiltelefoner og et alter af et fjernsyn, smukt opstillet på lergulvet ved siden af tusind år gamle traditionelle symboler fra deres gudetro. Her kan man tale om nutid, der møder fortid. 

Vi besøger My Son-landsbyen, beboet af Xa Pho-minoritet, der tilhører en af de mindste etniske grupper, der bor i Nordvietnam. Xa Pho synes fattigere end de øvrige minioritetsgrupper i Sapa området. Turen går op og ned på store og små stier, men udviklingen i denne del af Sapa går stærkt, så der er anlagt en tidligere jordsti, så de lokale landmænd kan køre på motorcykel hele vejen til marken. Vi spiser frokost i Thanh Phu landsbyen Tay minoritet, inden vi kører retur til Topas Ecolodge med bus. Ca. 7 km’s vandring. 

M/F/-

Dag 14. Besøg indenfor hos minoritetsbefolkningen

Vi nyder morgenmaden på lodgen og gør os klar til at besøge nabolandsbyen Lech.

Undenfor Topas Ecolodge mødes vi af de lokale Red Dao kvinder, der præsenterer smukt broderede tasker, punge og tørklæder. Måske er det her, der skal købes en ægte Vietnamesisk souvenir med hjem. 

Sammen med vores lokale guider vandrer vi opad i nabodalen, først på betonvej, siden på mindre stier, og krydser floden via en hængebro. I landsbyen går vi på besøg hos en lokal Rød Dao-familie,og kan på nærmeste hold opleve kulturen hos minoriteten. I store træk leves livet i landsbyen, som det har været levet i århundreder: I respekt for hinanden og naturen.

Frokosten spises i picnic-stil på et udvalgt sted undervejs.

På vej tilbage kan vi nyde udsigten over dalen og over mod Topas Ecolodge. Vi ser igen hvordan de lokale arbejder i rismarkerne - om foråret er de i gang med at klargøre til plantning af ris, om sommeren sørger de for at de grønne risplanter har de korrekte forhold og om efteråret høstes risen.

M/F/D

Dag 15. Enestående cykling i de nordvietnamesiske bjerge

Så er det igen tid til en cykeloplevelse. Denne gang på mountainbikes i de smukke bjerge.

Efter morgenmaden tager vi afsked med lodgen og sætter kurs mod Ban Ho længere nede i dalen. 

Vi cykler igennem et helt unikt område, hvor store dale med risterrasser efterfølges af små floder og landsbyer. I dette område møder vi ofte flere stammefolk.

Dagens etape byder på lidt udfordringer i form af nogle få stigninger, men man kan altid holde en lille pause under påskud af, at man vil fotografere de storslåede udsigter. Til sidst går det nedad igen og cykelturen rundes af med en dejlig frokost, inden vi hopper i bussen mod Hanoi.

Endnu en begivenhedsrig dag kan fordøjes - alt imens Nordvietnam suser forbi.

M/F/-

Dag 16. Det aktive minikrydstogt i Bay Tu Long -bugten begynder

Fra hovedstaden Hanoi kører vi fra morgenstunden mod øst og ud til kysten ved Ha Long city. Her går vi ombord på vores skib og hjem for de kommende dage. Skibet vil de næste tre dage og to nætter danner rammen om et aktivt minikrydstogt i Bay Tu Long-bugten, som er den mindst besøgte del af Halongbugten.

Vi bliver sejlet fra havnen til vores skib med Tender båd. Herefter velkomst, sikkerhedsbriefing og in check i kahytter imens skibet begynder sin stille og rolige sejlads ud i Bay Tu Long bugten. 

Vi nyder udsigten til de mange kalkstensøer, imens frokosten indtages.

Efter frokosten er det tid til lidt afslapning på soldækket, inden vi begiver os ud på bugten i kajak. Vi nyder udsigten fra kajakken og går i land på en mindre strand for at bade.  Ønsker du ikke at ro i kajak, kan du blive ombord på skibet og nyde en god bog eller blot nyde en fantastisk udsigt over bugten og de mange små øer.

Tilbage på skibet, er der igen tid til afslapning på soldækket inden aftensmaden. Skibets bar byder på diverse cocktails m. "Happy Hour" inden aftensmaden.

Om aftenen serveres middagen ombord på båden. Fra baren serveres der drinks, og alle kan nyde et flot aftenlandskab, uanset hvilken vej du drejer blikket.

M/F/A

Dag 17. Kajak imellem husene ved den flydende landsby

For de friske tilbydes der morgengymnastik, Tai chi på skibets soldæk, en god og afslappende måde at byde dagen velkommen på.

I den del af bugten, er der ikke så mange andre skibe. Vi nyder udsigten og stilheden og vil i løbet af formiddagen igen have mulighed for en tur i kajak. Vi ror tæt på de høje klippeformationer og frem til sjældent besøgte strande, for at få en dukkert.

Vil du heller blot nyde stilheden og udsigten ombord, kan du slappe af med en bog på skibets dæk.

Alle samles på hovedskibet for frokost

Efter frokost besøger vi en perle- og østersfarm, og lærer teknikken i dette unikke håndværk.

Tilbage på cruiseskibet bliver der serveret aftensmad, og endnu en flot dag kan afsluttes på bådens soldæk. Efter mørkets frembrud er der mulighed for at prøve, at fiske efter blæksprutter eller blot nyde stilheden fra skibets dæk evt. med en god cocktail fra skibets bar.

M/F/A

Dag 18. Afsked med det unikke landskab i Bay Tu Long-bugten og start på hjemrejse.

Morgengymnastik på soldækket - Tai Chi. Der serveres en let morgenmad ombord på skibet inden vi besøger den flydende fiskerlandsby Vung Vieng. Vung Vieng er et lille fiskersamfund, hvor alle huse flyder på små flåder. Husene er smukt placeret i ly af de høje kalkstensbjerge. Et optimalt og sikkert sted af have sin perle- eller østersfarm. "Hovedgaden" i byen kunne danne en ideel kulisse for en kommende James Bond film. Især byen's port ud mod havet er et spetakulært skue.

Efter besøg v. den flydende landsby, vil der ombord på moderskibet blive serveret en tidlig frokost, som vi kan nyde, imens vi sejler med kurs mod fastlandet. Imens vi spiser, glider båden gennem labyrinten af kalkstensøer, som har gjort Halongbugten verdenskendt og sikret den en plads på UNESCOs Verdensarvsliste.

Vi er nået til vejs ende på det aktive minikrydstogt - og på vores rundrejse i Vietnam. Vi går i land og kører tilbage til Hanoi lufthavn, hvorfra vi flyver retur til Danmark.

M/F/-

Dag 19. Ankomst til Danmark

Vi ankommer til Danmark - mange oplevelser rigere.

-/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

19 dage, heraf 4 vandredage og 3 cykeldage. Vandreturene har sværhedsgrad 2-3, og vi vandrer 2-7 timer om dagen. På cykelturen i Mekong cykler vi ca. 20 km og omkring Hoi An ca. 30 km, i Sapa ca. 15-25 km. I både Mekong og Hoi An er området helt fladt. Kajakturen i Bay Tu Long bugten kræver ikke forkundskaber og er i en stabil kajak, enten af typen havkajak eller sit on top. Alle aktive dage kan fravælges.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

CYKELTURENE
Cykelturene i Mekong og Hoi An er dage, hvor alle kan være med. Cyklingen foregår på flad vej, i roligt tempo og vi nyder at gå "behind the scenes" og ikke køre cykelløb. I Sapa hvor vi både skal cykle op og nedad bakkede veje er der følgebil, dermed kan alle også her være med.
I Mekong cykler vi på almindelige vietnamesiske damecykler og i Hoi An og Sapa cykler vi på mountainbikes.
 
KRAV TIL DELTAGERNE PÅ CYKELTURENE
På denne tur cykler vi på mountainbikes med udvendige gear og håndbremser på henholdsvis for og baghjul. Det er ikke svært at køre på mountainbike, men af sikkerhedsmæssige hensyn på turen, forventer vi, at du inden afrejsen har tilegnet dig de nødvendige færdigheder, så du på turen er fuldt fortrolig med en mountainbikes gearskifte, bremser og kan kontrollere din fart.
 
TREKKING
Vandreruterne er moderat hårde og kuperede, men igen er det ikke fart, men oplevelser vi lægger vægt på. Der vandres med dagtursrygsæk. Ruterne er i denne turbeskrivelse sammensat på baggrund af de informationer, vi har på nuværende tidspunkt. 

Vi tager løbende særdeles meget hensyn til stammefolkenes ønsker. Myndighederne kan også stille nye krav til vores planlægning og stiernes beskaffenhed varierer ligeledes hele tiden. Når det har regnet, kan de være glatte og krævende at gå på. På turen vandrer vi mellem 2-7 timer om dagen.

Overnatning

Der er på denne rejse lagt vægt på utraditionelle overnatningssteder. I Mekong Deltaet bor vi på en hyggelig lodge ned til floden. Overnatning i Ho Chi Minh City/Saigon er på et centralt placeret hotel nær den centrale park. I Hanoi overnattes der på et hotel i den gamle bydel "Old Quarter" og i Hoi An overnattes der på et mindre hotel, som er af god kvalitet og med pool.

I Sapadalen overnattes først i dobbeltværelser på Sapa Jade Hill Spa og Resort  og senere på Topas Ecolodge i 1.000 meters højde. Slutteligt, i Bay Tu Long-bugten, overnattes der på et skib.

Enkeltværelse/kahyt er muligt mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –

Under ophold i byerne vil turlederen tilstræbe, at vi får prøvet så meget forskelligt af det vietnamesiske køkken som muligt.

Flyrejsen og lokal transport

Vi flyver fra Ho Chi Minh City til Danang og senere fra Danang til Hanoi. Til de øvrige strækninger på land benytter vi minibusser. I Mekong Deltaet, Hoi An samt i Bay Tu Long-bugten benytter vi os af forskellige både.

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din (fly)rejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Vietnams vejr er en sammensat og kompleks størrelse, der varierer alt efter årstid, samt efter hvor i landet, man befinder sig. Vietnam er beliggende mellem 9º nord og 23º nord, som spænder over 1600 km fra nord til syd. I forhold til klima kan landet groft inddeles i 3 områder. Det nordlige Vietnam ved Hanoi, det centrale område omkring Hue og Hoi An og endelig det sydlige ved Ho Chi Minh City og Mekong deltaet. Bjergområderne i nordvest og det centrale højland har sit helt eget vejrsystem, som man kender det fra bjergene i resten af verden. Det østlige Vietnam har en lang kystlinie ud til hhv. Tonkin Golfen og Det Sydkinesiske Hav. Her hersker der et tropisk monsun klima; fra maj — september dominerer den sydlige monsun med vinde fra syd - sydøst. Fra oktober — april dominerer den nordlige monsun med vinde fra Kina.

Nedenstående er generelt gældende for Nordvietnam (Hanoi området), der har 4 årstider, som fordeler sig på følgende måde:

Hanoi

Forår: Marts - April
17 — 27 °C. Generelt en tør periode, der kan dog forekomme let støvregn.

Sommer: Maj - September
24 — 34 °C. Sommer er regntid, hvilket betyder, at der forekommer byger og dagsregn, men også skyfrie dage.

Efterår: Oktober - November
18 — 29 °C. Generelt en tør periode med solskin, der kan dog forekomme ustadigt vejr.

Vinter: December - Februar
14 — 22 °C. Tør periode.

Sapa

I forhold til ovenstående vejrbeskrivelse fra Hanoi området, vil temperaturen i Sapa området omkring Topas Ecolodge typisk være 5-10 °C lavere. Men i selve Sapa området kan der også være store lokale forskelle på vejret, især temperaturen, som bl.a. er betinget af højden over havets overflade. Ex. ligger Sapa by i 1.500 m, Topas Ecolodge i 1.100 m. og endelig er toppen af Fansipan helt oppe i 3.143 m. Området har subtropisk klima om sommeren og tempereret klima om vinteren. Den årlige gennemsnitstemperatur i Sapa er 15,4ºC med et maksimum på ca. 29 grader og minimum omkring 2 grader. De varmeste måneder er juli og august, og de koldeste måneder er december og januar.

Hoi An

Hoi An regionen har tropisk klima. Dvs. at dagstemperaturen året rundt er ca. mellem 25 og 32 °C. De varmeste måneder er juni og juli, og de "koldeste" er december og januar. "Tørtiden" er typisk fra februar til maj, og regntiden fra september til januar. I regntiden vil det typisk regne kraftigt i en relativ kort periode, hvorefter det er tørvejr igen.

Ho Chi Minh City/Saigon & Mekong

Klimaet i det sydligste Vietnam er tropisk, med temperaturer året rundt mellem ca. 21ºC og 32ºC, og kan opdeles i hhv. en regn sæson og en "tør sæson".

Regnsæsonen er typisk mellem maj og november, og nedbøren udgør i denne periode gennemsnitligt 1800 mm. Oftest er regnen kraftig og kortvarig, som man kender det i troperne.

Den tørre sæson udgør perioden fra december til april, og her falder der normalt meget begrænset nedbør.

Pas og visum

Det er ikke nødvendigt med visum til Vietnam ved ophold på op til 45 dage. Dit pas skal imidlertid være gyldigt i 6 måneder ved indrejse og du skal have en flybillet der viser, at du har hjemrejse senest 45 dage efter ankomst. Hvis du har forlænget din tur ud over de 45 dage, skal du ansøge om visum.

VIGTIGT: Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet. Dit pas skal som minimum have 2 blanke sider til brug for stempel/viseringer.

OBS! Visumregler kan variere for andre nationaliteter end danske statsborgere, der rejser på dansk pas.

Vaccinationer

Kontakt egen læge senest 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Statens Serum Instituts hjemmeside

Valuta og kreditkort

Den vietnamesiske valutaenhed kaldes for vietnamesisk dong - eller i daglig tale blot dong.

I ankomstområdet i de internationale lufthavne, finder du filialer af større banker. Her kan man trygt hæve på sit Visa eller Mastercard eller evt. veksle medbragte kontanter. Hvis du medbringer kontanter, anbefaler vi USD, da kursen oftest er bedre end EUR.

Hæveautomater finder man også på mange gadehjørner i de store byer (Hanoi og Ho Chi Minh City) og man kan efterhånden også bruge kort som betalingsmiddel på flere og flere restauranter. De fleste hæveautomater har dog et loft på, hvor meget man kan hæve per gang. Loftet ligger som regel et sted mellem 5.000.000 og 8.000.000 dong per hævning (hvilket svarer til ca. 1700-2700 DKK – 1 dansk krone svarer ca. til 3.000 dong).

Har du USD med på rejsen bør man undgå gadevekselererne og i stedet benytte bankerne undervejs. Dette for at få den bedste kurs og samtidig undgå at blive snydt med falske sedler.

Et relativt lavt prisniveau samt de mange inkluderede aktiviteter/mad, gør at lommepengeforbruget normalt kun er ca. USD 250-350 pr. person.

Har du dong i overskud, kan du veksle til USD i lufthavnen inden hjemrejse. Der er vekselkontor i afgangshallen efter security.  


Wi-Fi og mobildækning

Der er god mobildækning og Wi-Fi i begrænset omfang på denne rejse, så du kan holde kontakt med dine nærmeste efter behov. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og rejselitteratur

Lonely Planet, Vietnam a travel survival kit.
Moon Publ., Vietnam Handbook.
Politikens, Turen går til Vietnam.
'Det kan så let gå godt - i udlandet med familien', Louise Ariesen Rams

Bemærk venligst

Der er mulighed for tøjvask på Topas Ecolodge og i Hanoi imellem de to ophold.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.
 
Vær også opmærksom på at Vietnam er et meget langstrakt land, så vejret varierer ikke kun med årstiden, men også ift. hvor i landet du befinder dig. Du kan læse mere om vejr og klima under fanen "Praktisk info".  Vi anbefaler at du sammenholder vores forslag til pakkelisten, sammen med info om ”Vejr og Klima”, så du ikke medbringe uldne trøjer i den varme periode.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

På denne rejse kan bagagen pakkes i en blød vadsæk, rygsæk, sportstaske eller i en kuffert, du selv kan håndtere ind og ud af busser, hoteller, osv.

Derudover anbefaler vi en dagtursrygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

På vandredage medbringer vi kun det mest nødvendige. Resten kan efterlades i bussen. Du bærer din dagtursrygsæk med de ting, du skal bruge i løbet af dagen.

Du kan 60 dage før afrejse logge ind på Min Topas Rejse og se bagagereglerne for netop din rejse.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe vandrestøvler med god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Det er ikke nødvendigt med en stor tung vandrestøvle m. goretex/læder. Man kan med fordel medbringe en let vandrestøvle med grov mønster, da vandrestierne kan være glatte og mudrede. Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen mod forventning skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Let fodtøj, f.eks. gummisko eller sandaler, til byvandring, cykling, rejsedage eller til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt. På denne rejse går vi ofte på mudrede stier og risterrasser, her kan vandrestave være til stor gavn.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring og cykling

 • 2 par vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • 1 tynd uldtrøje
 • 1 langærmet trøje (i Sapabjergene kan der være køligt forår/efter)
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par regnbukser (Regnslag eller poncho er et godt alternativ til alm. regntøj)
 • Evt. cykelbukser (cykelhjelm forefindes i Vietnam. I Sapa er der ligeledes cykelhandsker til udlån. Det er OK at medbringe egen cykelhjelm og handsker)

Andet tøj

Vejret i Vietnam afhænger af hvilken del af landet du er i, og ændrer sig hen over året. Størst variation er der i nord, hvor der er 4 årstider. Generelt er det et fugtigere klima end herhjemme, så tøjet tørrer ikke altid i samme tempo som man er vant til. Så tag gerne en ekstra skjorte/t-shirt med. 

 • Bukser/nededele til bybrug
 • Lange benklæder til besøg på Ho Chi Minh Mausoleum og hellige steder
 • T-shirts
 • Skjorter
 • Strømper
 • Undertøj
 • Badetøj
 • Håndklæde (alle overnatningssteder tilbyder håndklæder, så medbring evt. hurtigt tørrende håndklæde til brug v. strand, svømmeture etc.)

Mod solen

 • Tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge (evt. taskeparaply)
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med høj faktor

Diverse

 • Drikkedunk/vandflaske
 • Toiletsager
 • Pas, valuta, rejseforsikring og rejsedokumenter
 • Pengebælte
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir/papirlommetørklæder (til vandredagene)
 • Myggebalsam
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sysæt til mindre reparationer
 • Kamera og evt. ekstra batterier/oplader
 • Alkoholgel til håndvask
 • Vådservietter
 • Lommelygte og ekstra batterier (nogle overnatningssteder har kun begrænset udendørslys)
 • Evt. køresygepiller til bustransport

Specifikke turbemærkninger

REGNSLAG
Kan evt. købes billigt i Vietnam (10-15 kr.). Regnslag fungerer fint ved vandring og i byer, men det kan være farligt at cykle med.

PARAPLY
En lille taskeparaply kan være en hjælp uanset vejret. I solskin kan den give skygge samtidig med kroppen fortsat får luft. I regnvejr kan kroppen slippe af med varmen, hvilket kan være et problem ved regntøj. Vær dog opmærksom på at du så har en hånd mindre til at bruge ved vandring. 

MOD MYG
Topas sørger for myggenet i forbindelse med overnatning i naturen, og derudover anbefaler vi tyndt løstsiddende bomulds- eller lærredstøj med lange ærmer og ben, som sammen med myggebalsam er den bedste beskyttelse mod myggene om aftenen.

HELBRED
Vi kommer ud i områder, hvor der ingen læge eller hospitalsfaciliteter er, hvorfor godt helbred er nødvendigt. Ligeledes skal man være forholdsvis "sikker på benene", da man kan forvente, at stierne visse steder er glatte.

CYKLERNE
Der er ikke bagagebærer på cyklerne. De småting, som du gerne vil have adgang til i løbet af dagen, skal du derfor have med dig i en mindre dagstursrygsæk. Bemærk,at det er obligatorisk at bruge cykelhjelm på vores cykelture. Du kan medbringe din egen eller låne en af os.

TØRRING AF TØJ
Klimaet er generelt fugtigere i Vietnam, så du kan opleve udfordringer med at tørre tøjet hurtigt. Husk derfor at have et ekstra eksemplar af vigtige beklædningsgenstande. 

ELSTIK
I Vietnam har de samme elstik som i Europe. Det er således IKKE nødvendigt, at medbringe en rejseadapter for at få opladet din mobiltelefon eller kamera.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

7. juli 2024  –  25. juli 2024 Garanteret afgang 27.970 DKK Bestil Rejse
5. oktober 2024  –  23. oktober 2024 Garanteret afgang 27.470 DKK Bestil Rejse
19. oktober 2024  –  6. november 2024 Garanteret afgang 28.470 DKK Bestil Rejse
13. marts 2025  –  31. marts 2025 Garanteret afgang 26.970 DKK Bestil Rejse
1. april 2025  –  19. april 2025 Garanteret afgang 26.970 DKK Bestil Rejse
14. april 2025  –  2. maj 2025 Garanteret afgang 26.970 DKK Bestil Rejse
5. juli 2025  –  23. juli 2025 Garanteret afgang 27.970 DKK Bestil Rejse
18. juli 2025  –  5. august 2025 Åben for booking 25.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: VNVS

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.