Camilla Hvalsøe

Et års planlagt udstationering i 1995 førte til et liv med bopæl udenfor Danmarks grænser i både Californien, Argentina og Chile, inden jeg i 2007 slog mig ned i de nordspanske bjerge, Picos de Europa.

Her bor jeg i et 125-år gammelt, skævt stenhus med bjergvandring, randonnée skiløb, mountainbike, kajak og klatring på klippe, is eller sne lige udenfor døren. Et rent slaraffenland for en aktiv, naturelskende udendørsnørd. Udover turlederjobbet er jeg til daglig en del af Topas’ operations- og udviklingsteam og arbejder som kontorets forlængede arm i Spanien.

Jeg er nysgerrig af natur og lever af oplevelser, hvad enten de kommer på en krydsning af iskappen i Patagonien eller på cykelturen ned til købmanden. Som turleder håber jeg at inspirere jer til samme nysgerrighed overfor det nye, spændende og anderledes. Jeg kan godt lide at komme tilbage til samme destination. Det giver mulighed for at gå i dybden med områdets historie og kultur og ikke mindst at lære befolkningen at kende. Jeg elsker at tilegne mig ny viden og få fat i de lokale røverhistorier, som jeg hellere end gerne deler med jer. Derudover sætter jeg en ære i at være velforberedt og have styr på detaljerne. Og ikke mindst at vi får masser af gode grin undervejs.

Generelt trives jeg bedst i kolde bjergområder. Grønland og Patagonien i hver sin ende af verden hører til mine absolutte favoritdestinationer. Som kontinent holder jeg utrolig meget af Sydamerika - her finder du den vildeste natur og jordens mest elskelige befolkning, hvoraf hovedparten taler en meget smuk udgave af spansk. Og så siger jeg selvfølgelig aldrig nej til en tjans ’hjemme’ i Spanien.

Her har jeg været turleder