Topas og Kilimanjaro siden 1994

Tag med Topas på Mount Kilimanjaro! Vi har haft mange hundrede trekkere på bjerget. Læs her hvorfor vi benytter Machame ruten og 10 gode grunde til hvorfor du skal vælge os.

1994 var det første år Topas havde en gruppe gæster på toppen af Kilimanjaro, og siden da har vi hvert år haft mere end hundrede trekkere på bjerget. Dette har givet vore turledere og vores lokale partner stor ekspertise i at få så mange på toppen som muligt. En grundig gennemgang af udstyr inden trekkets start og en korrekt beskrivelse af, hvordan man færdes i stor højde og tynd luft er vigtig for at få så mange som muligt med helt op på toppen. Et stærkt team sikrer, at hele holdet ofte kommer op på toppen af Kilimanjaro.

Vores erfaring viser, at individuelle grupper, uden dansk turleder, har en langt lavere bestigningsrate. Iflg. vores statistik vil ca. 85-90% af Topas' deltagere nå Uhuru Peak i 5.895 m. (toppen af Kilimanjaro) på vore ture. Gruppestørrelsen på Topas` Kilimanjaro bestigninger er maksimalt 20 personer.Vores rejser til Kilimanjaro

Tanzania – Bestigning af Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro

At stå i solopgangen på ”Uhuru Peak” i 5.895 meters højde med frit udsyn ud over den afrikanske savanne er en helt speciel oplevelse. Trekking på Kilimanjaro er ikke uden grund en meget populær bestigning.

Om Kilimanjaro og Machameruten

Kilimanjaro er det højeste bjerg på det afrikanske kontinent og det fjerde højeste af verdens ‘Seven Summits´(efter Everest, Aconcagua og Denali). At se denne isdækkede vulkan rejse sig brat fra Tanzanias ellers flade slette er et imponerende syn - og i sig selv hele turen værd! Kilimanjaro har tre toppe - Shira på bjergets vestside er den ældste; Mawenzi i øst er med sine forrevne spir den mest dramatiske og endelig er Kibo, som ligger mellem de andre to toppe, bjergets yngste top og den højeste med det 5.895 (eller 5.892 afhængig af hvem du spørger) meter høje punkt ‘Uhuru Peak’.

Kibo er den eneste af toppene med et permanent isdække, hvilket for cirka hundrede år siden fyldte et areal på godt tolv kvadratkilometer, og i dag er der lidt under to kvadratkilometer tilbage. Klimaforskere spår isdækket helt forsvundet indenfor de næste 10-30 år. Fra Kilimanjaros fod til bjergets top findes en unik kombination af vidt forskellige klimazoner - landbrug, regnskov, hede og højmose, alpin ørken og arktiske forhold - hvilket rent landskabsmæssigt svarer til at bevæge sig fra Ækvator til Antarktisk.

Der findes omkring otte ruter på Kilimanjaro, hvoraf tre er mest anvendte. Den ene af dem - ‘Machame’ - er den rute, vi benytter på turen, og den tager sin begyndelse ved Machame Gate i 1.800 meters højde, lige hvor kaffeplantagerne stopper, og regnskoven begynder. Derefter går den mod vest op på det åbne Shira plateau og følger herfra den såkaldte ‘Southern Circuit’ fra vest til øst langs bjergets sydvendte fod. Ruten til toppen kommer fra øst og vi følger Mweka stien ned fra bjerget efter top-forsøget.

Machame er hverken den mest benyttede, letteste eller korteste rute, men den som mange vælger på grund af de fantastiske udsigter og det meget varierede landskab, den byder på undervejs. Men en anden og lige så vigtig grund til, at vi vælger denne rute er, at dens opbygning giver dig optimale forhold for at akklimatisere. For det første har vi 7 i modsætning til både 6 og 5 vandredage. Dernæst sover vi i camps under 4.000 meters højde (på nær den sidste ‘nat’) og endelig er vandredagen, hvor vi starter og ender i omkring 3.900 meters højde men lige kommer op og snuse til luften i 4.600 meter, en af de allervigtigste i hele akklimatiseringsprocessen.

Vi har med andre ord det bedste akklimatiseringsprogram på Kilimanjaro.

10 gode grunde til at vælge Kilimanjaro med Topas!

’Kilimanjaro’ er vores mest populære bestigning, og vores tur til Afrikas top er baseret på en erfaring, som ikke findes tilsvarende i Danmark. Da vi rejste til Tanzania for mere end tyve år siden, var vi det første danske rejsebureau til at udbyde Kilimanjaro. I dag har flere andre rejsebureauer lignende ture.

Vi ved, hvad vi gør. Vi står roligt og urokkeligt - på dét koncept og dén tur vi grundlagde, og som vi siden har udviklet og optimeret, med afsæt i feedback fra vores mange gode deltagere og turledere. Fundamentet, vores Kilimanjaro ture hviler på:

  1. Vi har mere end 25 års erfaring på Kilimanjaro.
  2. Vi har samarbejdet med samme professionelle lokalpartner i alle årene.
  3. Vores erfaring og lokalkendskab i Tanzania er uden sammenligning i Danmark.
  4. Vi leverer varen hver gang, bl.a. fordi vi imødekommer din konstruktive feedback og gør brug af den aktivt.
  5. Vores Topas turledere er erfarne, professionelle og indlevende. De skaber et stærkt og synligt lederskab og sikrer en tryg oplevelse på Kilimanjaro.
  6. Vores antal dage på bjerget kombineret med vores rutevalg giver den absolut bedste akklimatisering på Kilimanjaro.
  7. Vi bestiger Kilimanjaro ad Machame ruten, som er bjergets mest varierede, tager dig igennem fem klimazoner og sikrer optimal højdetilvænning. Omkring 90 % af vores deltagere klapper skiltet på Uhuro Peak – toppen af Kilimanjaro – ”Roof top of Africa”.
  8. Sikkerheden er bestigningens omdrejningspunkt, og den går vi ikke på kompromis med. Vi har udviklet vores egen sikkerhedssystem og procedurer på Kilimanjaro.
  9. På Kilimanjaro medbringer vi egne vandfiltre og telte. Vandfiltrene sikrer god hygiejne og kvalitetsteltene sikrer god beskyttelse i alt slags vejr.
  10. Vi kan ikke garantere solskin på bjerget. Men vi garanterer, at du er i de bedste hænder hos os, og at vi har fuldstændig styr på fundamentet, vi står på.

Ti gode råd i højderne

Hvad kan du selv gøre for at trives bedst muligt, når du vandrer i højderne? Læs 10 gode råd her om hvad du kan gøre for at hjælpe din akklimatisering.